Keresés

Részletes keresés

berci222 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99974

 

Egy millio ember egy evi segelyes atmentese kb. 600-800 milliard ft. Ennyit mindig össze lehet valahogy kaparni (pl. a 25 milliard $ töredekeböl).

Legfeljebb a Veres excel-tablazatai kuszalodnak kissé össze.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (99966)
Thuma Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99973
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99972
Ne légy már naiv.. És ez megoldaná azon analfabéta tömegek problémáját, akik évtizedek alatt megszokták, hogy bár nem dolgoznak semmit, de összességében több jövedelemre tesznek szert, mint a ténylegesen dolgozók alsó két-három decilise?
Emellett bűnöznek, normát szegnek, és ha rajtacsípik őket, elég csak üvölteni: rásszizmus, és máris büntetlenek maradnak? Akik megszokták, hogy a rendőr fél tőlük, nem ők a rendőrtől? Akik tényleg őszintén fel vannak háborodva, ha valaki a lopás ellen villanypásztort merészel a kertjébe telepíteni? Ellenük, amikor nekik egyszerűen joguk van lopni a gádzsótól?
Akik nagy része tényleg, őszintén, az anyatejjel magába szívott "kultúra" szintjén hiszi és gondolja, hogy neki Istenadta joga eltartatni magát az alacsonyabb rendű parasztokkal, akiktől emellett azt vehet el, amit óhajt?
Azon társaság problémáit, ahol egyszerű üzemi balesetnek számít börtönbe kerülni, és nincs is igazán becsülete annak a férfiembernek, aki még nem ült? Ellenben mélyen megvetik, kiközösítik azt, aki dolgozik?

És akkor leülnek a pártok meg a vajda, kibeszélik és mindenki megnyugszik?

Ugyanmár...

Én már semmiféle megoldásban sem hiszek, ez már végleg el van qrva... Ami megoldás itt még működhetne, az teljesen össze-egyeztethetetlen a ma szokásos normákkal, az emberi jogok européer értelmezésével. Tehát nincs megoldás. Ennek a folyamatnak valószínűleg törvényszerűen el kell már jutnia a fizikális konfrontációig.
Előzmény: Darwin (99968)
breien Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99971
Látod, ezért kell minnél hamaráb előrehozott választást kiírni 8eleve kizárni az indulásból azokat akik felelősek a most kialakult helyzetért ) és legelősször azokat a törvényeket megváltoztatni, amelyek ezt eredményezték. 18 év után igazán benőhetne már a fejünk, felnőhetnénk végre az előttünk álló feladatokhoz.
nem volt elég "lecke" a mostani katasztrófát ismerve? Mire várunk még?
Előzmény: berci222 (99969)
berci222 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99970

 

És ez mennyi idő?

 

Sok idö (ami talan nincs is). Az orszag egy potencialgödörben csücsül. Hirtelen kirantani nem lehet. Hiszen nem is hirtelen csuszott bele es ült le ennyire.

 

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (99957)
berci222 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99969

 

Ezt az országot a "gátlástalan keretlegények , bérirnokok által sakkban tartott egyveskezű radlók paradicsomának lehetne aposztrofálnai"

Erröl pedig mar ertekeztünk. Többször is. Bele kellene nyugodnod (szomoru, de jogi okokbol megvaltoztathatatlannak tünik), hogy ez egy ilyen rendszervaltas volt. Igy lett lejarva, igy vannak a lapok kiosztva. Es ez a felallas fog cementalodni. Nekem sem tetszik, de az ördögi rendszer ugy van összeeszkabalva, hogy a tuilajdonviszonyokon egyelöre nagy valtozas mar nem lesz.

 

Előzmény: breien (99952)
Darwin Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99968
Most akkor adjak tippet, hogy miként kéne összebékíteni feleket? Például néhány cigány vajda és a Magyar Gárda vezetői leülnének egymással, mondjuk valamelyik nagyobb rendőrkapitányságon, mint semleges helyszínen, ahol a felek nagyon mégse ugranak össze és beszélnének egymással a problémáikról, meg mondjuk ott lenne minden párt prominense is, akik igyekeznének például a délelőtt hallottak alapján délutánra már programot nyújtani, köztes vagy közös megoldásokat a problémák kezelésére, esetleg még későbbi megoldások kidolgozását ígérnék.
Előzmény: advocatusdiaboli (99966)
breien Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99967
Nem Abrosz.

Tizenkilenc év után ideje lenne minimum annyit felfogni ésszel, hogy felmérjük a szükségleteinket, elvégezzük a beárazásukat , és olyan költségvetést és adó rendszert állítunk össze, amely fedezetet nyújt arra, hogy az ismert szakmai megoldásokat alkalmazva ellenőrízhetően és felelősséggel finanszírozzuk a saját szükségleteinek, hitel felvétele nélkül.

Mit nem lehet ezután büntetlenül tenni?
- a köztulajdont büntetés nélkül megkárosítani
- "kapcsolati tőkével" lenyúlni a köztulajdont, az adófizetők pénzét (magyarul, a korrupciót vissza szorítani )
- az állampolgárok egészségét, biztonságát, életét és tulajdonát tisztességtelen szándékkal megkárosítani.

pl. aktuális eset.

köztudott, hogy tíz éven belül a közúti árúfuvarozás 80%-a az európai vasutakra fog átkerülni, mivel a jelenlegi szállítási mód nagyon költséges. (az üzemanyag árak a fogyasztás megnövekedésével és a készletek csökkenésével drasztikusan emelkedni fognak. - több mint 30 évvel ezelőtt kezdtem el autóval égetni az üzemanyagokat. 1l 33. keverék, 3,60 forintba került. a hetvenes évek közepétől járok Ny európai uatakon és ott is arányaiban ennyit emelkedtek az üzemanyag árak. vedd figyelembe, a több tíz tonnás teherautók mekkora környezettszenyezettségel terhelik a mindennapi életünket és mekkora károkat okoznak az útjainkban) ha csak ezeket összesítve elvégzed az "önköltségi ár számításokat 1 km/ tonnára vetítve, már most is sokkal gazdaságosabb a vasúti szállítás.

Mit tett ez a "szerencsétlen bagázs" ?

Úgy adták el az egyedül nyereséges ágazatot a MÁV-ban, hogy a GYESEV által minimális magyar tulajdont is kigolyózták. Ezzel nemcsak a MÁV-ot, de a magyar társadalmat is megkárosították.

Még az is sokkal kedvezőbb megoldás lett volna, ha közös EU-s pályázatot írtak volna az osztrák vasutakkal és EU-s támogatásokkal fejlesztették volna a vasúti árúszállítást. Ez, az EU. középtávú célkitűzéseivel is összhangba hozható lett volna.
Az "önerőt" a MÁV Cargó nyeresége fedezte volna évente, mivel ez a projekt, min. öt éves fejlesztési időszakot fedett volna le. ( a recesszió az EU-t is arra késztethette volna, hogy ésszerű változtatásokat hajtsanak végre az EU-s pályázatokban.)
Ez, lehetőséget adott volna arra, hogy a K. magyarországi régió fejlődésnek indulhatott volna. (Záhony és egyébb határmenti csomópontok régiós fejlesztése végre elindulhatott volna ) Öt, max. tíz év után, a profit már a magyar gdp-t növelhette volna és addig is, az adó/járulékok fedezhették volna a hazai igények, szükségletek anyagi fedezetét. Már most boritékolni merem, hogy az osztrákok, ha a közvetlen vasúti fejlesztést az EU-s pénzekből ha megis oldják, a régiós fejlődést nem fogják a profitjukból megfinanszírozni. azokra ez a dilettáns bagázs újabb hiteleket fog felvenni, amit majd még a dédunokáink sem fognak tudni vissza fizetni.

Biztos hallottál arról, hogy a németek milyen "belső fogyasztást élénkítő tervet dolgoztak ki. Elősször a cucialisták olyan javaslatot tettek, hogy minden 18 évet betöltött német polgár kapjon 400 €-t ha a polgár még hozzá tesz 200€-t és elkölti még ebben az évben. 8bevallom, ismerve őket, már akkor tudtam, hogy ettől hatékonyabb, főleg gazdasági és társadalmi szempontból is kedvezőbb megoldást fognak találni. így is lett. 2009-ben 6,5%-os bérfejlesztésben egyeztek meg. ugye, nem kell részleteznem, hogy miért ezt a megoldást választották a "belső fogyasztás növelésére"?

nos, a kettő közti ( a magyar és német ) külömbség miatt írtam tegnap a mi gyakrlatunkra " ezek olyanok mint az a szatócs, aki végkiárúsítással szanálják a bótot", csakhogy, most az a bót az ország, Magyarország a mi szülőhazánk, amit szanáltak.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (99775)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99966
Én a fordított eszkalációtól félek: ha jövőre kirúgnak 200 ezer embert (ez a családtagokkal együtt érinteni fog egy milliós tömeget), plusz további megszorítások (kiadás-csökkentések) válnak elkerülhetetlenné - a derék romáink pedig folytatják megszokott ámokfutásukat, akkor bizony elfogyhat a türelem, és egy reggel arra a gondolatra ébredhet a lakosság nagy része, hogy talán jobb lenne ez a világ nélkülük. És alkalmasint tenni is hajlandó azért, hogy így legyen.

Nagy válságoknál óriási lelki igény van bűnbak-keresésre, nem véletlenül futott be a totál impotens Weimari köztársaság és a nagy világválság uszályán a hatalomba a kefebajszú.
Előzmény: Darwin (99965)
Darwin Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99965
Semmi, de semmi nem biztosítja, hogy ne eszkalálódna ma, ha így alakulna a helyzet. Ha ilyen lesz, akkor a politikai elit legalább akkora egységet tanúsíthatna, mint a tegnapi szavazásokon, de ez esetben annak a megelőzésében, hogy a konfliktus etnikai/faji jellegűvé válhasson.
Előzmény: advocatusdiaboli (99960)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99963
Igen, ha megtehetjük, akkor némi fatalista hedonizmus lehet, nem is hülyeség. :-))
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (99962)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99962
Hát akkor dőljünk hátra és élvezzük az életet.
Előzmény: advocatusdiaboli (99961)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99961
Hát, nem tudom. Sok. Évek, alapvető változások elérése évtizedek.

És mielőtt mondanád: igen, lehet, hogy nincs elég idő, nincs ennyi idő. Lehet, hogy előbb omlik össze valami. Lehetséges. Akkor úgy fog történni - ez fátum, nem látok igazán reális esélyt az elkerülésére.

Ahogy semmi, a világon semmi értelmes ötlet sincs arra sem, hogy a nyugdíjhoz közeledő, semmiféle szolgálati időt felmutatni nem tudó, megtakarítással sem rendelkező százezrek hogyan kerülhetik majd el az időskori nyomort. Erre is az a válaszom, hogy sehogy.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (99957)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99960
Cifra lesz jövőre, nem is vitás. Cigánykörökben pláne, mert a segélyrendszer egész kis szigorítása - párosulva a színesfémek árának esésével és felvásárlásuk szigorításával - is tömegesen dönti be az uzsorás hiteleket.

De most hadd legyek tényleg aljas és elvetemült: ha a roma uzsorások és adósaik elkezdik lemészárolni egymást - hát, túl fogom valahogy lelkileg vészelni ezt a csapást. Tőlem tegyék - csak ne eszkalálódjon a jelenség a putrisorokon túlra.
Előzmény: Darwin (99958)
Darwin Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99958
Olvasod te a híreket? Én olyan híreket nem is láttam még talán az elmúlt 5 évben se, amiket az utolsó egy hétben. Itt vernek meg valakit, ott lőnek le, trafikban dolgozót, utcán sorban állót, amott kézigránátot dobnak a házra, Borsodban már a második falu széli házra támadtak rá, merre tartunk? Ez az irány? Ez? Mi lesz itt jövőre?
Előzmény: advocatusdiaboli (99933)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99957
És ez mennyi idő?
Előzmény: advocatusdiaboli (99948)
ZR Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99956
Aztazért érdekesnek találom, hogy sose jut eszükbe a passzív ellenállás, pl. nem megyek kocsmába, és máris jelentős jövedéki adótól fosztottam meg az államot...no cigi, no pia, és még év vége előtt beállna a csőd...:-))))))))
Előzmény: Boróka Mihály (99800)
villamosjegy Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99955
"Ez is egy közkeletű baromság, nagyjából annyira igaz, mint azt feltételezni, hogy a legzajosabb antikommunisták titokban mohó áhítattal Sztálint olvassák."

Érdekes én mindig a fasiztázó "antifasisztáktól" tudom meg, hogy mit írt a magyar fórum vagy a kuruczinfo. Ők olvassák ezeket.
Előzmény: advocatusdiaboli (99834)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99953
Azért valamit szögezzünk le, de gyorsan: az SZJA a béreket terhelő úgy tízféle elvonás egyike. És a minimálbér (amúgy tényleg helytelen) "adómentessé" tétele csak ezt az egy tételt érintette. Még egy minimálbér bruttó munkáltatói bekerülése is kb: kétszerese a nettónak!
Előzmény: zabfaló (99951)
breien Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99952
Nem berci.

A mai amgyar társadalom atomjaira hullott szét.
Ezt az országot a "gátlástalan keretlegények , bérirnokok által sakkban tartott egyveskezű radlók paradicsomának lehetne aposztrofálnai"

Annakidején, costals kartács úgy jellemezte ebben a topicban őket: "itt lenne az ideje jó nagyot ütni az enyves kezükre". De nagyon nagyot kellene ütni az enyves kezükre.
"ezek, arra a szatócsra hasonlítanak, akik védkiárúsítással számolják fel a bótot"

Mostmár csak az a kérdés, hogy utánna mit akarnak velünk tenni?

Nagyon úgy néz ki, hogy a gyakorlatuk azt igazolja vissza, hogy a "D. olasz biztosítási aktuárius gyakorlata érvényesül", ha ezt továbbra is így folytatják.
Előzmény: berci222 (99823)
zabfaló Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99951
Az Orbán-időben hasznos volt a min.béren lévőknél is tehát a kis adózás, amit azután eltöröltek a Megyóék. Az úgy 5-6 ezer Ft./hó volt a min.bérből, de tudta legalább az ilyen melós is, hogy ő adófizető polgár, nem eltartott.
Előzmény: Törölt nick (99949)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99948
Ezerszer megbeszéltük, tudod jól. Ésszel, fokozatosan, de határozottan.

És nem úgy, hogy holnap reggeltől 3% az alapkamat, és egy lépésben megvontam minden segélyt, a fele nyugdíjat stb.. Nem úgy, hogy az érintetteknek esélyük se legyen felkészülni - még akkor sem ha akarnának. De úgy, hogy ha nem akarnak, ha nem kooperálnak, akkor belátható időn belül valóban magukra maradjanak.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (99945)
Boróka Mihály Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99947
Én arról beszélek, hogy vannak, akik évtizedekig fizetik a TB-t, majd amikor megbetegszenek, pocsék ellátást kapnak, mert a mellette fekvő Mari néni és Kolompárné nem fizetett bele semmit. Tényleg nem jó dolog fizetni (évi max. 5000 forint egyébként), de ezzel eléri azt, hogy legalább az inaktívak is hozzájáruljanak minimálisan. Ez neki 0,5-1% többletköltséggel jár, tehát gyakorlatilag észrevehetetlen. Az viszont jól észrevehető, hogy milyen szar az eü., és ennek egyik fő oka, hogy a résztvevők legalább fele ingyenesen veszi igénybe.
Előzmény: hatodikk (99944)
zabfaló Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99946
Naná, hiszen B.H.Obama előtti 6 demokrata elnök többsége csalta a feleségét, nem is nagyon titokban.Név szerint F.D.Roosevelt,Kennedy, Johnson és Clinton. Az öreg Truman ilyet nem tudván elkövetni, inkább az ivást választotta, amiben a Johnson sem állt hátul a sorban. Obama ezekről még nem ismert, de lehet, hogy úgy jár ő is, mint M.L.King tiszteletes, akiről azt írta Chicago Tribune újságírója, hogy rossz hete volt, ha csak egyszer csalta meg a feleségét. Bár, ettől még nem lesz vége a magyarországi válságnak, az is igaz.:)
Előzmény: Derek (99928)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99945
No, akkor hogy kezdenél neki a " felgyülemlett trágya" elhordásnak?
Előzmény: advocatusdiaboli (99933)
hatodikk Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99944
Nem én, hanem te tévedsz. Nem kicsit.
Előzmény: Boróka Mihály (99939)
hatodikk Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99943
Na, akkor viszlát. Nem zavarlak tovább.
Előzmény: Boróka Mihály (99937)
hatodikk Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99940
Bizok benne, hogy 2010-ben megtudhatjuk, hogy Orbán mivel kezdi....
Előzmény: Boróka Mihály (99932)
Boróka Mihály Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99939
Hát óriásit tévedsz: a biztosítás addig tart, amíg fizeti a delikvens.
Előzmény: hatodikk (99934)
hatodikk Creative Commons License 2008.12.16 0 0 99938
Háááát, nem egy Bush, az biztos:-)))
Előzmény: Derek (99928)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!