Üdv. Van egy a6 c5 1.9tdi afn-em. Mostanában azt csinálja,hogy indításnál felpörög a motor. Néha nem áll vissza alapra az alapjárat hanem 1100-on marad. Tegnap viszont némi ingadozás is volt.
Sziasztok! Van egy 99-es mk2 Mondeo turnier-em, 1,8 TD. Ezen szeretnék egy kis teljesítménynövekedést elérni, mert nem igazán vagyok megelégedve vele. Ha már 4-en ülünk benne, elég gyenge és ha még a klímát is benyomom, katasztrófa. Mivel lehetne javítani ezen? Nem szándékozom egyelőre még lecserélni az autót és a klímára is szükségem van, úgyhogy ennek a kiiktatása sem megoldás :) Esetleg nem-e tud valaki debrecen környékén egy jó adagolóst, hogy megnézessem ott minden rendben-e. Szádékozom nagyobb turbót felrakni a mostani helyére, ehhez mit szóltok, vagy mit javasoltok?
Ha leállításkor nem csattan, és menet közben gyorsításkor nem ráz, akkor jó a 2tömegűd. Én is egytömegűsítettem, utánna 6 szor kellett levenni a váltót javítaní, mert mindíg tönkrebaszott valamit :( Mióta 2tömegűm van, Szami kevlárral a tárcsán, nincs gond az autoval. (kinyomócsapágy kivételével minden kuplung alkatrész bontott) Lehet jó az egytömegű valakinek évekig is, de nem megy többet éves szinten 10Ekm-nél. Én évente legalább 60Ekm-t megyek.
Nem tuning, de itt olvastam egyszer, hogy ha kipurcan a kettőstömegű lendkerék, és mivel az új ára horror, ezért lehet valahogy "egytömegűsíteni". Az autó: AUDI A6 2,5 TDI 1995 (AAT)
Tudnátok ebben segíteni, hogy hogy is van ez pontosan, illetve kihez lehet fordulni?
Egyébként mik az egyértelmű hibajelenségek, illetve ha majd a váltó le lesz véve, hogy kell megvizsgálni a lendkereket?
Ez idáig OK. de ha jót akarsz faragni akor nem lehet kihagyni bizonyos dolgokat, mint pl. Krézit az adagolóval kapcs, mert lehet hogy ezzel is megy, de lehet olyan szarul állít előtöltést hogy kinyírod vele a motort (ez szélsőséges példa) nagyon nem mindegy hogy mit is csinál fordulaton egy adagoló, mert hogy 11es elem az magában lófasz, sőt anyagilag sem mindegy hogy eszik füstöl mint a disznó és csak megyeget vagy megy mint a disznó füst nélkül és még nem is eszik, és ennek az alapja az adagoló. Sajnos valamit valamiért, Krézibácsi tényleg tele van melóval de lehet megoldaná hogy reggel oda este el előre egyezetetve. Az 502 kell !!! Neked azért nemjó mert nem az autódhoz porlasztódhoz van alakítva az adagoló, a nyitónyomás rajtad nem segít, azt csak azért kell fentebb húzni hogy az égési végnyomás miatt ne égjen vissza, nekem pl 230bar mert úgy sikerült, a reggeli indítási füstért nem a porlasztó a hibás hanem az adagoló. Ebből az adagolóból rendesen megfaragva, meg cooler meg értelmes csiga kényelmesen megvan a 170ló, és kajálni sem fog.
Van benne igazság, persze. Krézi előtt meg én is megemelem a kalapom, de... Nekem ez az autóm. Nem az egyik autóm, amivel eljárok gyorsulgatni, meg ilyenek. 43 éves családos ember vagyok, dolgozom mindenfelé az országban. Nem küldhetem el hetekre az adagolómat sehová. Azt lehet, hogy reggel időben leparkolok valaki műhelye előtt, és este megyek érte, ha kell inkább többször. Szegeden esetleg 2-3 nap. A Feriről azt hallottam, hogy nincs már Szegeden, mondjuk nem friss info. Az 502-vel kapcsolatosan az a tapasztalatom, hogy indításkor dob akkora füstpamacsot az autó, hogy előtte körül kell néznem, nincs-e ismerős, vagy Greenpeace-s, a régivel ilyen egyáltalán nem volt. Lehet, csak nyitónyomást kellene emelni, vagy ilyesmi. Kis WG-s csigusszal (AAZ-é), a régi csúccsal, evvel az adagolóval nagyon élveztem a menést, csak szegény lepukkant, sok volt neki a nyomás, gondolom. Azt sejtem, hogy kéne adagolófaragás mert úgy érzem túl hamar veszi el a kaját, nem támogatja a magas fordulatszámot (teherautóról van mégiscsak). Amúgy nekem nem kell az, hogy 170-nél még hátbarúgjon. Odáig menjen jól erőlködés nélkül.
Én úgy fognék hozzá hogy az adagolót kapásból elküldeném Krézinek, mert az szépkevés hogy boxer/jumper nagy adagoló, meg felújított, attól még nem alkalmas a tuninghoz, az 502 kell, egy baromság lenne visszatenni a gyárit mivel elnyúlik vele az égés és füstöl már 140le-körül, labdát szintén Krézitől, coolert építetni vagy racingbazar. Én készre építeném és csak belőni vinném el akár az ország másik felére is ha ott értenek hozzá rendesen. Szeged Környékén A Ferit kérdezzétek meg nem e vállalná, bár már rég azt mondta hogy egész autóhoz nem nyúl már. Ha meg ott nincs senki, fel kell menni pestre vagy pusztaszabolcsra nem egy nagy távolság.
Na, én is csatlakozom a "Szegeden keresek ..." kezdetű mozgalomhoz. Tulajdonképpen a legtöbb minden, (motor, adagoló, turbó, csúcs) alkalmassá tenné az autómat a jelenleginél nagyobb teljesítményre, de össze kéne hangolni. Ami van, Vento vr6 bódé, alumotor valamelyik G IV-é, Pug Boxer v. Citroen Jumper 11×? felújított adagoló, 502-es csúcsok, GTB1749 vizes csiga, EMAP korrektül kivezetve, normális drucklabda nincs még, nagy PD szívósor még beépítetlen, cooler nincs még. Igazából ebből a hardverből szeretném a füst nélküli maximumot hozni, nem vagyok versenyző. Ami kell még természetesen megvenném hozzá, de nem váltok 7 lyukú Race izére, meg ilyenek. Sőt kacsingatok az eredeti csúcsok felé, mert nem volt rosszabb, viszont kevésbé volt szúrós szagú a kocsi. Szerintem 160-170 ló reális cél, de javítsatok ki, ha nem.
Wahler termosztáttal van valakinek tapasztalata? 1.9tdi AFN-be kellene. Egy éve lett cserélve, de tegnap megint úgy döntött, hogy 62 fok a kényelmes hőmérséklet és csak emelkedőn volt hajlandó feljebb menni. http://www.vwspares.co.uk Erről az oldalról szoktam rendelni mindent, ami van nekik a kocsihoz, nagyon olcsók és csak márkás cuccaik vannak, de a termosztát kényes ügy, ezért gondoltam rákérdezek itt is, mielőtt megrendelem.