Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75878
Kedves Láma.

Tudod, az egészben az a legkétségbeejtőbb, hogy még tizennyolc év után sem vagytok képesek felfogni ésszel, mekkora károkat okoztatok ti ennek az országnak. Még akkor sem, amikor ugyanazokat a hibákat, bűnöket elkövetve, sőt újabbakkal tetézve, már másodjára vittétek csődbe az országot.

Látod, ezért vagytok ti nagyon veszélyesek erre a társadalomra.
Ezért kell benneteket örökre kivonni a közéletből, mert magatoktól soha nem mennétek.
Mindez, a magyar és az EU.-s igazságszolgáltatás hibájára vezethető vissza. (mostmár nemcsak nekünk (Magyarországnak) de az EU.-nak is mérhetetlen károkat okoztok.

Valóban nem látjátok még most sem?
Előzmény: Törölt nick (75867)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75877
Nem tudsz elszabadulni ettől a rögeszmédtől.

Csak hogy világos legyen: a lopás, a sikkasztás stb. mindenkinél bűn. Ezt nem vitatva és azért élesen elkülöníteném a két periódust:
- 1989-90: Még a kommunista diktatúra, amikor a "spontán privatizációról" szóló döntéseket még az illegitim parlament és kormány hozta meg. Azaz itt a politikai rendszerhez kötődő esetekről van szó.
- 1990 után: Itt már a parlament és a kormány nem igyekezett átjátszani törvényes úton a vagyont. Ha mégis átjátszás volt, akkor az már itt jogi kérdés, ill. morális (kellen, hogy legyen).

Ja és Geo....az arányok...azok a fránya arányok...
Előzmény: Törölt nick (75863)
mzdude Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75876
minden vonalon a menetido ugyanannyi mint 10 eve

Tévedés. Több.
Előzmény: zotya-DUB (75873)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75875
A legfrissebb példa: az egy db. állami egészség biztosítóhoz való ragaszkodás.

A ragaszkodás nem egyenlő a növeléssel.

Azt viszont nem tudom, hogy mi a bajod vele. Mármint jogi értelemben, ugyanis a lopás, sikkasztás jogi fogalom.

Jó. Tudtommal most nem a bíróságon vagyunk, ezért használtam a lopás kifejezést.

Elmondom én, mi a bajom vele.
Volt itt egy párezer emberből álló vezérkar, akik a szovjet hadsereg miatt lehettek az élen. Tönkretették az országot, majdnem csődbe vitték. Az átlagéletkor a 70es évektől már csökkent, emelkedtek a deviáns jelenségek....
No és akkor ez az elit egyszerűen - saját maga által megállapított összegért cserébe - magántulajdonba vett egy csomó mindent.
Azaz:
1. Illegitim, kommunista vezetés, amely megnyomorítja az országot
2. Tehát a néptől fel nem hatalmazott vezetés tulajdonba vesz valamit, anélkül. hogy erre felhatalmazást kaptak volna
3. Ráadásul mindezt a piaci ár alatti összegekért.
Előzmény: Törölt nick (75865)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75874
Tévedni emberi dolog írod...

Imádom az ilyen tévedéseket...

Ezeket emberi környezetben átbaszásnak hívják, csak az ilyen megmagyarázok közt lehet az ilyet "tévedésnek " írni-mondani.

"Nem töltöm ki, mert az ilyen jellegű megnyilvánulások azokat minősítik, akik megnyilvánulnak."

Pedig nyugodtan kitöltheted ha lehet azzal a legerősebb fokozatú negatív jelzőkkel amit el tudsz képzelni!
Ahhoz is pofa kell, hogy akit-akiket átvertek és ez ellen szót emel azokat ilyen szöveggel akarod minősíteni...
Van bőr...:((

a legkevesebb, hogy ezeket a csillagokat kitöltöd...
ehhh de minek is írom, sosem fogod megérteni. aki kommunista erkölcsökön nevelkedett annak az értékrendje is pont ez lett. Lehetne más is, de nem lett...

Nagyon sajnálom, hogy ma magyarországon lehet ilyen felfogással élni, sőt jól élni:(
Van köze ennek a gondokolásnak ahhoz, hogy így, ilyen módon élünk 2008-ban:(

Erzsébeti
Előzmény: Törölt nick (75870)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75873
hat nem tudom, engem zavarna hogy eltunt tobbezermilliardnyi (20-30? ki tudja..) vagyon. De persze akkor is biztosan elmagyaraztak hogy minden egyes ugylet tiszta es hasznos az orszagnak. Mondjuk sokan elhiszik a mai napig a duborgo gazdasagot, Pannon Pumat, az adocsokkentest, tobbezer milliardos vasutfejlesztest (minden vonalon a menetido ugyanannyi mint 10 eve), a 6 eves tomeny hazugsagot de az ilyen fafejuekkel nem lehet semmit tenni mert az agyhalal szintjen mozognak. Amugy a gazdasagi rombolasnal is nagyobb veteknek tartom a nemzeti ontudat tudatos rombolasat (itt nem a masirozo magyargardasokra, arpadsavos-turulmadaras extrem megnyilvanulasra gondolok).

Csak egy "kozhelyet" tudnek idezni:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel.
Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi.
De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas, vagy műveletlen."

Gróf Széchenyi István
Előzmény: Törölt nick (75867)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75871
kis színes: az MVM közös vállalkozása a Kapolyi-féle System Consultinggal:

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-191752

230 MW-os gáztüzelésű erőmű Vásárosnaményban.
Erzsébeti Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75869
Az még rendben is volna, hogy megmagyarázod, hogy a marx-i tanulmányok után, a kínai, és a vietnami agymosó propagandával megspékelt realitásérzékelésed azt a választ hozza ki belőled, de azt nem tudom elhinni, hogy szerinted az, hogy egy csoport (és benne az egyén) egy bizonyos napig azt mondja, hogy a "közös " tulajdonlás az egyedül üdvözítő, majd egy nap felébredve kitalálja ezen csoport vezető rétege, hogy amit eddig mondtak azt el kell felejteni mert pont az ellentéte az amit követni kell...
Míg az általuk vezetett tömegek felocsúdnak addig jó gyorsan magukévá teszik azon javakat amik addig a közösség tulajdona voltak. Mire feleszmél a közösség addigra a javak újra vannak osztva, és a közösség nem tehet semmit azon törvények által amit azon vezetőség hozott akik lenyúlták a közösség vagyonát.
Ha ez ellen meg valaki megfogalmazza a fenntartásait az akkor mindenféle lázadó lesz aki nem kívánatos...

Szóval te azt mondod, hogy aki csütörtök este szoc-kommunista az reggelre felébredve teljesen természetes, hogy kapitalista lehet, és ez így teljesen rendben is van, sőt!!!
Aki ilyet tesz az nem is köpönyegforgató hanem egyszerűen ügyes...

Szóval erős hiányosságokat vélek felfedezni az erkölcsös, és a morális gondolkodásodban...:(

aki ezt a dolgot egyenlegbe tudja tenni az szerintem egyszerűen egy ****...

A csillagot töltsd ki valami erősen dehonesztáló, és a fórumból kitiltással fenyegető szavakkal:(

Erzsébeti
Előzmény: Törölt nick (75866)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75868
a lélekben még a kádár korban élő menedzsment által a csőd innenső vagy túlsó szélére kormányzott cégek privatizálása nem minden esetben nevezhető szó szerinti lopásnak.
Előzmény: zotya-DUB (75862)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75864
helyes meglatas, mondjuk ez a lista mar oreg, lehetne boviteni meg, mert az utobbi par evben is jutott boven a mutyizasbol. Mondjuk a legdurvabb dolgok akkor is a '90-es evekben tortentek. Talan jobb is ha nem kerulnek soha nyilvanossagra azoknak az ugyleteknek a reszletei (mondjuk a legjobban ismerojeik mar ugyis halottak..)
Előzmény: Törölt nick (75863)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75862
ja, nem volt lopas, egymas kezere atjatszas, botrany, csalas es vadprivatizacio sem......Eleg szegenyes a tudasod, de segitek (kizarolag a jeghegy nagyon csucsa, parszazmillios tetelekkel most nem foglalkozom):

2000 ABC uzlet atjatszasa a CBA-ba
Magyar Cukor : privatizalva lett hitelbol (bankkonszolidacio benyelte), aztan a tulaj eladta az osztrakoknak
Caola: Nagy Imre "privatizalta" egy forintert, atvallalva a koztartozasat a cegnek. (amit a bankkonszolidacio aztan lenyelt
Xenia laz: KISZ vagyon (Zanka, Csobanka, Akali stb)
Budai Hengermalom: Mate ur privatizalta felmilliardert, Postabank hitelbol...
CW-bank, Postabank, Budapest Bank, Agrobank, MFB, Konzumbank stb lenyulasok ezerrel, mindket oldal nyakig benne. MDF meg duplan, szoval ez a mutyizas nem partfuggo azt el kell mondani.

Lehetne folyatni meg, talan ebbol a rovid felsorolasbol elojonnek az emlekeink: (a felsorolas Lakatos Pal honlapjarol szarmazik www.lakatospal.hu )

"Tocsik-Szokai-botrány, Politikatörténeti Alapítvány-botrány, Kossuth Könyvkiadó-botrány, Hotel Panoráma-botrány, Ifjúsági Lapkiadó-botrány, Környezetvédelmi Alap-botrány, Bokros Lajos búcsúpénze, Horn-villa, Exporttámogatás-botrány, Ok-Tat-botrány, Diplomatawhisky-botrány, Káosz a Tb-nél, CM-Klinika-botrány, Over-botrány, TB székház-botrány,
olajgate-botrány, Nyírfa-botrány, zsurki vodkagyár, Xénia-botrány, SZDSZ székház-botrány,
vecsési számlagyár, MNB adósságcserének elnevezett bankári művelete (3500 milliárd forint),
Budapest Bank-botrány, CW Bank-botrány (gyurcsányi anyós), Posta Bank-botrány, Agro-, Konzum
Bank-botrány, 1-es villamos beruházásánál történő lenyúlások, Budai Hengermalom, Altus-birodalom,
BÁV-botrány, Bankár Kft-botrány, búzaexport körüli visszásságok (több10 milliárd), kárpótlási jegyek (40-szeres haszon), téesz vagyon, óbudai és sasadi földek, szakszervezeti vagyon (365 db. ingatlan,
SZOT üdülök), KISZ- vagyon (Csillebérc, Tata, Zánka...), MSZMP-s pártvagyon, orosz államadóság (Társaság a Keleti Piacokért; Nádor, Pint-point), Tribuszerné pilótajátéka, Szekeres szállodája, Traubi-botrány, Kordax ,Globex, Fotex ,Caola,Égis, Conexus ügy, Dunaferr (acél XXI), zsinagóga felújítás botrány, Hit gyülekezete (1,5 milliárd forint), Kuncze tankönyvkiadó, Bauer ügyvédi iroda,
Zemplényi-ügy, London brókerház, Buda- Cash-botrány és egyéb brókerbotrányok, 4-es Metro kampány botrány, Central Hotel, Zefirusz, Kime-net botrány, Medgyessy Péter ügyei (Gresham, Paks, Hajdúszoboszló), Fővárosi - közművek privatizációja (Technomark-ügy), stratégiai ágazatok privatizációja: energiaszektor, bank... "



ez egy rovid osszefoglalo, a borpancsolas, olajszokites stb felderitese meg talan 100 ev mulva lehetseges lehet, ha feloldjak a szigoruan titkos tobbtizezer aktat.

Tudod Romania, Lengyelorszag sokkal nagyobb orszagok, megsem lehet ennyi piszkos ugyet naluk talalni, pedig ez a lista korantsem teljes.....
Előzmény: Törölt nick (75844)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75861
Jó. Úgy veszem, hogy félreértettük egymást. (nyilván nem fejtettem ki minden egyes hsz-omban ugyanazt, azaz hogy mit gondolok a politikai ideológiák magyarországi vonatkozásairól.)
Előzmény: Törölt nick (75859)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75858
Geo belebetegedett a maszop mélyrepülésébe, ne ingereld.
Előzmény: uhu20 (75857)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75857
Geo válasz | megnéz | könyvjelző 2008.04.06 11:42:25 © (75837)
Valami konzervativizmust, ha felmutatnál, úgy az EU palettán. (Mondjuk, Kaczinsky testvéreken és Haideren kívül :-))


Ezt írtad, én erre reagáltam.


Egyébként meg, ha olvasgatsz egy kis uhu20-at, akkor világos lesz, hogy szerintem a nyugati politikai ideológiai fogalmak nem igazán alkalmazhatók nálunk.
Előzmény: Törölt nick (75855)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75856
Láma bevallottan kádár-hívő, próbáld ebben a megvilágításban olvasni (én már nem olvasom sehogy).
Előzmény: uhu20 (75850)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75854
Te vállalt elfogultsággal elfogadsz tőlük mindent, mert őket tartod a legjobbnak.

Azért nem így van. Nézzük, milyen hibákat láttam, látok bennük.
1. Felismerve, hogy a választókat alapvetően szociális kérdésekkel lehet megnyerni - mozgósítani, túlzottan erre mozdultak el és a nemzeti és a statégiai kérdéseket elhanyagolták. (Lásd pl. a kettős állampolgárságról szóló népszavazást, ami megmutatta, hogy a választók nagy része közömbös - erre reagált a fidesz, amit megértek, de nem tetszik!)
2. A 2006-os kampány - itt is a 14. havi nyugdíj meg ilyenek - és nem a makromutatókkal foglalkoztak
3. Irak-politika: itt az mszp-szsz állásponttal értettem egyet
4. Rossz személyzeti politika: Mikolát, Semjént, Gálné Pelcz Ildkót hiba volt magas pozíciókkal megbízni, kár volt Illést, stb háttérbe szorítani
5. Az Árpád-sávos zászlókról nekem nincs rossz véleményem (ha valaki mint történelmi zászlót használja), de a fidesznek határozottabban kellett volna kinyilvánítania, hogy aki mint nyilas jelképként tesz ezt, annak nincs helye fidesz-gyűlésen (deklarálták ezt egyébként, de jócskán késve)
6. Pl. az oktatáspolitikában sok rossz dolgot úgyhagytak.

Most kb ennyi jut eszembe.

Az elvtelen populizmus pedig csúful visszaüthet, mert kényszerűen szembe fognak kerülni gyakorlatilag minden korábbi ígéretükkel, jelszavukkal.

Azért várjuk meg először a kampányukat - ne prejudikáljunk.
Előzmény: advocatusdiaboli (75851)
Erzsébeti Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75853


Hali!

"A politikai monopólium feladása, nem ideológiai feladást."


Jajj Láma...

Szóval az, hogy a közösségi tulajdonlásból eljutottak a tőke dicsőítéséig az nem váltás mi?
Természetesen ebben az esetben ez hogy hogy nem a saját tőkéjükről szól mára...


Akkor mi a fene a váltás ha nem ez?

Mindig meg tudsz lepni, pedig elhatároztam, hogy nem tulajdonítok sok jelentőséget annak, hogy képes vagy tökéletesen ellentétes dolgokat egy platformra hozni ha azzal a saját ideológiádat tudod megmagyarázni, de ezt most nem tudtam nem lereagálni:(

Erzsébeti
Előzmény: Törölt nick (75844)
kuttykuritty Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75852
Amíg nem biztos a polgár abban, hogy a szavazata nem vész el, addig csak a nagy pártok maradnak, akármennyire is lejáratják magukat.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75851
Egyetlen már párt sincs a hazai palettán, amely ennyi pálfordulást hajtott volna végre. Az meg már csak hab a tortán, hogy változatlan vezetéssel. Totálisan hiteltelen. Az ország fele számára legalábbis az.

Amúgy meg hagyjuk abba, mert ez hitvita. Te vállalt elfogultsággal elfogadsz tőlük mindent, mert őket tartod a legjobbnak. Rendben, de törődj bele, hogy nagyon sokan nem így gondolják. Még azok közül nagyon sokan sem, akik amúgy - szintén a kisebbik rossz elve mentén - rájuk fognak szavazni. Attól még rossz szájízzel, bizalmatlanul fogják figyelni tevékenységüket.
Az elvtelen populizmus pedig csúful visszaüthet, mert kényszerűen szembe fognak kerülni gyakorlatilag minden korábbi ígéretükkel, jelszavukkal. Az pedig majd kiderül, ezt mennyire fogják nekik tolerálni. Ha nem - úgy még nagyobbat bukhatnak, mint Fletó.
Talán ez lenne a legjobb, mindkét ma nagy párt kicsinálja magát, és végre megnyílik a tér az elitváltáshoz. Majd kiderül. De az is lehet, hogy összeszedik magukat, le tudják nyomni legalább 50%+1 torkán a szükséges lépéseket, és végigviszik. Az ország érdeke legalábbis ez lenne.
Előzmény: uhu20 (75834)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75850
2002 után a FIDESZ politikai hitvallása baloldali, szociálisan gondoskodó, az állam gondoskodó szerepét erősítő párt.

Nézd, az nekem sem tetszett, hogy pl. a 14. havi nyugdíjjal kampányoltak. Ugyanakkor az, hogy az állam szerepét növelnék - ja, hol is? Ezt fejtsd már ki légyszíves! -, még nem jelent azt, hogy szociáldemokrata lenne.

A lopás meg tudjuk: soha nem bizonyított ezért alaptalan vádaskodás azok részéről, akik nem tudtak egyről, kettőre jutni a rendszerváltás után.

Tévedsz.
Tudod, hogy a "spontán privatizáció" hogyan és mikor játszódott le?
Előzmény: Törölt nick (75844)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75849
Te a becsületességről beszélsz. Ez is fontos, de az is, hogy Kis Józsi meg Nagy Mari egyetértsen a reformmal és ne csak a törvény betűjét, hanem annak szellemiségét hajtsa végre. Mert az utóbbi nélkül nem lesz valós változás.
Előzmény: zotya-DUB (75843)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75848
Görögország. De nem folytatom....
Előzmény: Törölt nick (75837)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75847
"a kamatkiadások csökkentése" helyett pontosabb lenne a "kamatkiadások csökkenése", az első évben ez közel nulla, és csak 4-5 év alatt érheti el esetleg 150 milliárdot, de még az sem biztos. ráadásul ez is csak azzal a feltevéssel, hogy a gazdasági válsághangulat enyhülni fog a következő években.

az államadósságot és az ország által fizetendő kockázati prémiumot gyurcsány annyira de annyira elkúrta, hogy még maga sem tudja felmérni.
Előzmény: zotya-DUB (75838)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75846
Ja, Ahern - ő nem konzervatív volt?
Előzmény: Törölt nick (75837)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75845
lehetne kezdeni ezekkel a reformokkal, aztan johet az egykulcsos ado, a segelyrendszer megreformalasa stb. De el kellene kezdeni mar. Ugyis csak egyciklusu lesz az ezeket meglepo kormany, de vegre valaki felvallalhatna az orszag erdekeben.
Előzmény: zotya-DUB (75838)
zotya-DUB Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75843
ha hiteles a kommunikacio, nyilvanosan elerheto a neten minden palyazat, privatizacio, kozbeszerzes, tamogatas, fizetes, premium stb akkor a lakossag is felfogja remelhetoleg. Ha meg nem, es ha a lumpen tobbseg akarata ervenyesul tovabbra is, akkor tenyleg csak a kivandorlas marad az ertelmesebbek szamara, ami szomoru lenne...
Előzmény: uhu20 (75839)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75842
Svédországban most - 80 év után - ők kormányoznak.

De ne égesd már magad. Mondok még pár nevet a múltból: Aznar, Kohl, de Gasperi, Adenauer, Thatcher.

De hát szerinted ők nyilván nem konzervatívok voltak.
Előzmény: Törölt nick (75837)
elemes2 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75841
de nincs olyan, hogy teljhatalom, még egy diktatúrában sem. a hatalmat végrehajtó szervezeten keresztül lehet gyakorolni, és csak addig, ameddig ennek a szervezetnek érdeke a végrehajtás (illetve nincs egységes ellenérdek).

ha 20-25 teljhatalommal bíró ember úgy dönt, hogy a százezer végrehajtónak elegendő a fele is, pillanatok alatt elveszítik a teljhatalmukat. nem lehet bármekkora érdekkülönbséget hatalmi szóval legyőzni. észak-koreában azért marad fenn a diktatúra, mert a hadseregnek ez az érdeke.
Előzmény: zotya-DUB (75827)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75840
Angela Merkel
Előzmény: Törölt nick (75837)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 75839
Nem érted.

Csak úgy lehet megcsinálni a reformokat, ha a kisvárosi hivatlanok, a ferencvárosi orvos meg a falusi gazda is együttműködik.

Mert ha nem, akkor olyan lesz, mint az új érettségi rendszer. AZ OM büszkén mutogatja a grafikonokat, jelentéseket, stb, hogy milyen jól meg minden.

Közben meg csak papíron van így, a valóságban teljesen más a helyzet.

Azaz: a reformot úgy lehet de facto végrehajtani, ha van egy valóban legitim vezetés és egy együttműködő társadalom.
Előzmény: zotya-DUB (75835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!