Keresés

Részletes keresés

Szandosz Creative Commons License 2003.07.17 0 0 253
Sziasztok!

Ma olvastam az index.hu-n a Hurghadával kapcsolatos fórumot. Úgy gondolom, hasznos egy ilyen levelező lista, mert ebből sok fontos ismeretre tehetnek szert az utazók (főleg, aki most megye először). Szóval, köszönöm Nektek.

A lakótársammal augusztusban megyünk Egyiptomba a King Tours utazási irodán keresztül. Sajnos nekem rossz tapasztalatom van az utazási iroda egyik közvetítő irodájával (Fiesta Travel).Befizettünk hétfőn egy Kairo+Hurgahada utazásra (aug 5-12) és a Sea Gullba foglaltunk szállást Hurghadán (85e Ft-os korábban is említett utazás). Másnap egy kislány felhívott bennünket a Fiestától és közölte mindenféle mentegetőzés nélkül, hogy augusztusban az összes ****-os szálloda tele van. Épp ezért vagy visszakapjuk a pénzt (még nem igazolt vissza a King Tours, hogy elfogadta a szerződésünket) vagy kicsengetünk még plusz pénzt az 5*-os szállodára. Megjegyzem, ki tudnánk fizetni, de az eljárás és a közlés módja nem tetszett. Hogy lehet az, hogy hétfőn még nem tudtak arról hogy az összes ****-os hotel fullon van egész augusztusban???

Eddig oké is a történet, belenyugodtunk, hogy kicsengetünk még pénzt annak érdekében, hogy elmehessünk a régen tervezett utunkra. Tegnap véletlenül találtam ugyanilyen utat a startutazás honlapján. Felhívtam őket és kiderült, hogy ez is King Toursos út és van szabad szállodai szobájuk a Sea Gullba augusztusra. Miért ne lenne? Ezek után felhívtam a King Tourst is álnéven (mert szerintem ha meghallják a nevem, tutti frászt kapnak), náluk is érdeklődtem és ugyanazt a választ kaptam, hogy jöjjek és hozzam a pénzem, mert természetesen van augusztusra szállás a Sea Gullban. Este elmentünk a Fiestához és visszakértük a pénzt. Húzták a szájukat, még egyszer megpróbáltak bennünket rábeszélni, hogy menjünk több pénzért az *****-osba (ami a küldöldi weboldalak szerint 4*-os - no comment). Majd távozáskor megemlítettük, hogy tudjuk, hogy van szabad szállás a Sea Gullban. Néztek ám! Így most az a jelenlegi állás, hogy holnap megyünk befizetni az utat közvetlenül a King Tourson keresztül...

Mit szóltok hozzá? Van valakinek hasonló "élménye"? Lenne még néhány kérdésem. Kérlek, ha tudtok, válaszoljatok!

- Érdemes nemzetközi diákigazolványt csináltatni, ha szervezett útra megyünk?

- A biztonság kedvéért, mi a szuper hasfogó neve? :)))

- Milyen programra érdemes feltétlenül elmenni Hurghadán? Milyen szervezésben (magyar, kinti)? Érdemes magyar nyelvű idegenvezetést választani, ha Luxorba megyünk?

- Volt valakinek negatív tapasztalata a szoba foglalással kapcsolatban? Pl tengerpartit luxus szobát ígértek és sivatagra néző szobát kapott?

- van-e a szállodához közel (Sea Gull) élelmiszer bolt, vagy olyan üzlet, ahol lehet kaját és egyéb hasznos, szükséges dolgokat kapni?

- milyen szórakozási lehetőségek vannak? Megéri 2 lánynak a szállodán kívül szórakozni menni?

- a Sea Gullban milyen szolgáltatások vannak, ezek mennyibe kerülnek?

Hirtelen ennyi juttott eszembe. Előre is köszi a válaszokat!

Üdv,

Szandra

Dzsószer Creative Commons License 2003.07.17 0 0 252
Heloka !

Júli végén végre én is megpróbálkozom egy MEDINA Tours-os "Egypt" túrával.
Sok infót szedtem le innen, de azért még érdekelne 1-2 dolog. Ha tudok segitsetek légyszi!

1./Járt már valaki a Hurghada-i Sultan Beach-ban ? A képen olyan jól néznek ki a szobák (www.sultanbeach.com), de láttam másik katalógusban nagyon "szocos"-at is. Aki kapja marja ?

2./Sajnos all inc-re már nem futotta, egy kicsit irjatok az árakról: pl. szállóban (4*) mennyi egy ásványviz, egy sör, egy koktél, és mondjuk boltban mennyibe kerül az ital. Úgy tudom a FP-hoz nem jár ital sem.

3./Dollárt vagy eurót célszerűbb vinni, vagy ATM-et használni. Hogy váltják ezeket ?

4./Boltok vannak-e a szállodák körül (a szállónk 7 km-re van H. központjától)

5./A piramisokba most be lehet-e menni, ill. ha van mennyi a belépő ?

6./Az 1 font/fő-s Taxi tarifa tényleg OK ?

Most ennyi, köszike

lzsu Creative Commons License 2003.07.16 0 0 251
Sziasztok!

Én 30-án megyek a párommal Hurghadára Sea Star**** hotelbe a Karthago Tourssal. Remélem jól választottam, még soha nem volta Egyiptomban de már nagyon várom. Valaki tudna nekem segíteni hogy hogy hol lehet kedvező áron szuveníreket kapni ami annyira nem giccses, és tudnátok ajánlani egy jó abc-t ahol víz, esetleg keksz rendelkezésre áll. Mindenkinek előre köszi a segítséget!

Zsuzsa

gbern Creative Commons License 2003.07.16 0 0 250
Szió! A Golden Five egy jó nagy területen van, ennek egyetlen hátránya, hogy a tengerpartig kb. 10 percet kell sétálni. A szobák nagyon egyszerűek, de kényelmesek. Javaslom vigyetek ágynemű-huzatot, mert nekünk valami durva lópokróc jutott, és az nem valami kellemes. A tévé nem működött, de ez volt a legkevesebb baj. Megérkezésünk után az egyik lámpa felmondta a szolgálatot, engem majdnem megrázott az áram, de ezt leszámítva összességében nem olyan rossz a szoba :) Egyedül a wc használattal kell vigyázni, mert egy idő után eldugul. Légkondi van a szobában, így a hőmérséklet elviselhető. Lehet, hogy pechünk volt, de a teraszajtó nem zárt valami biztonságosan, de szerencsére semmi sem tűnt el. A tengerparton vannak napernyők, de azon kívül semmi más árnyék. De szerintem aki nem bírja a közvetlen napfényt, az is el tud heverészni a napernyők alatt. A napágyakhoz a parton lehet törülközőt kérni, arra már nem emlékszem, hogy azért kellett e fizetni. Búvárkodás szempontjából szerintem a tenger ezen a részen nem nyújt sok látványosságot, de gondolom elmentek ti is Giftunra, az gyönyörű. A hotel étterme nekem nagyon tetszett, sokféle étel közül lehetett választani. Az italért külön kellett fizetni, de szerintem ez máshol is így van. Egyébként lehet érdemes all inclusive-ra befizetni, mert akkor az ital is ingyen van, ráadásul a nap 24 órájában, azzal szerintem elég sokat meg tudtok spórolni. Hazai szemmel nézve egyébként a Golden Five inkább 2-3*-os, de mi nagyon jól éreztük magunkat. A kairói szállás (Katarak) után mondjuk visszaesés volt a Golden5, de mondjuk nem Bora-Borára mentünk, szóval bizonyos értelemben fel voltunk rá készülve.
Hát "röviden" ennyi. Ha valamilyen lényeges dolgot kihagytam volna, amire még kiváncsi vagy, csak szólj, megpróbálok válaszolni.

Üdv

Előzmény: zsolt66 (247)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.16 0 0 249
Mi egy hete jöttünk haza a Calimeraból. Ha gyerekekkel mentek nagyon ideális.Nekünk nagyon bejött. Mire vagy kiváncsi róla?
A Kartago katalógusban elég vacak képek vannak róla de ha gondolod küldök át egy pár jobbat.
Előzmény: zsolt66 (247)
gbern Creative Commons License 2003.07.16 0 0 248
Szia r3lic! Láttam, hogy a Laguna Vistában fogtok lakni. Tudom, hogy egy nappal indulás előtt minden a feje tetején áll, de meg tudnád mondani, hogy melyik utazási irodával mentek és mennyiből jött ki nektek? Köszi
Előzmény: r3lic (203)
zsolt66 Creative Commons License 2003.07.16 0 0 247
Engen érdekelne a Golden Five, légy szíves, írj róla!(23.-án mennénk a Karthágóval egy hétre, nyolcan 4f+4Gy).Ha valaki ismeri a Calimerát, az is érdekelne, nem tudunk választani a kettő között).
Előzmény: gbern (246)
gbern Creative Commons License 2003.07.16 0 0 246
Sziasztok! Mi tavaly voltunk Egyiptomban, Kairóban és Hurghadán. Mindkettő csodálatos volt, a fakultatív kirándulásokat szerintem nem szabad kihagyni. Giftun isteni volt, ezért arra gondoltunk, hogy idén Sharm el Sheikhbe mennénk. Aki volt már ott megosztaná velem tapasztalatait arra nézve, hogy érdemes e csak oda menni, milyenek a szállodák, milyen búvárkodási lehetőségek vannak, fakultatív kirándulások közül melyikre érdmes menni, stb. Előre is köszi a válaszokat. Ha esetleg valaki Hurghadán a Golden Five-ba menne, arról tudok mesélni...

Üdv

ketiv Creative Commons License 2003.07.16 0 0 245
Találtam egy piszok jó olgalt a szállodához:http://grand-plaza.net/
Most már csak olyan dolog érdekelne, hogy mivel eléggé kint van a prérin, van e a közelben valami kis bolt ahol pl vizet lehet kapni?
ketiv Creative Commons License 2003.07.16 0 0 244
Hali mindenkinek !
Mi is készülünk Egyiptomba, ha valakinek van tapasztalata a Grand Plaza szállóval kapcsolatban kérem ossza meg velünk.
Köszike
lzsu Creative Commons License 2003.07.14 0 0 243
Sziasztok!

Most találtam rá erre a topicra és nagyon tetszik. Én is készülök Egyipomba és azt szeretném megkérdezni hogy valakinek van-e valami infója arról hogy a belföldi repülőjegy árak milyenek, mert sajnos az egyptair honlapja nekem nem jön be. Ha valaki tudna segíteni azt előre is köszönöm.

Sziaszotok

Zsuzsa

waterfalls Creative Commons License 2003.07.13 0 0 242
De azért ígyis lesz idő heverni a tengerparton.

Ne nevessetek ki, de mi a helyzet arrafelé a cápákkal ?

Illetve eszembe jutott még egy dolog, hogyan illik öltözködni ?

Előzmény: lolek999 (241)
lolek999 Creative Commons License 2003.07.13 0 0 241
Ez tényleg olcsónak tünik, csak az a sok busz, meg vonat ne lenne. Asszuán-Hurghada elég súlyos:(((
Alexandriáért 75 dolcsit fizettünk, igaz egy mikrobusz és egy idegenvezető volt kettőnkre.
Abus Simbelt meg nem szabad kihagyni, hajnalban indul a gép, a napfelkeltét a négy Ramszesz szobor alatt nézed végig. 130 dolcsi volt fejenként, de ha nem mentünk volna el megnézni, máig bennem lenne a tüske.
Előzmény: _amon_ (237)
_amon_ Creative Commons License 2003.07.13 0 0 240
Na mégegyszer,utoljára:


_amon_ Creative Commons License 2003.07.13 0 0 239
Kedvcsináló (nem csak magamnak):


szahmet Creative Commons License 2003.07.13 0 0 238
Szia amon!

150 ezerért/fő ez az út ingyen van!
Hasonlót néztem az interneten egy 4-5 hónapja 320 ezerre jött ki fejenként!
És ezeket a programokat akkoris drágább lenne megcsinálni, ha kinnt szervezkednétek.
Szerintem vágjatok bele!
Jövőre mi is ilyen útra szeretnénk menni.

Szia, szahmet

Előzmény: _amon_ (237)
_amon_ Creative Commons License 2003.07.13 0 0 237
Az alábbit néztem ki:
Egyiptom - Nílusi hajóutak - Nefertiti Special
15 nap/14 éjszaka
Hurghada + Kairó + Alexandria + Asszuán + Luxor
(Indulási időpontok: Minden hónap utolsó indulási napján, minimum 6 főtől)

3 éj a hajón (4*) teljes panzió, 7 éj Hurghadán (3* vagy 4*) félpanzió, 2 éj Kairóban (3* vagy 4*) félpanzió, 1 éj a vonaton Kairó és Asszuán között, 1 éj Asszuán (3* vagy 4*) félpanzió

Program részletezése:

Péntek:
Indulás Budapestről közvetlen charterjárattal Hurghadába. Megérkezés, a vízum ügyintézése, majd transzfer a szállodába, szállás és vacsora.

Szombat:
Pihenés Hurghadán. Fakultatív kirándulási lehetőségek.

Vasárnap:
Pihenés Hurghadán. Fakultatív kirándulási lehetőségek.

Hétfő:
Pihenés Hurghadán. Fakultatív kirándulási lehetőségek.

Kedd:
Reggeli után utazás Kairóba (légkondicionált autóbusszal (400 km, kb. 7 óra). Megérkezés, szállás és vacsora. Megérkezés, pihenés. Vacsora és szállás.

Szerda:
Reggeli után egésznapos program Kairóban (piramisok, Sphinx, Egyiptomi Múzeum, papíruszműhely megtekintése). Vacsora és szállás.

Csütörtök:
Egésznapos kirándulás Alexandriába. Éjjel transzfer vonattal Asszuánba.

Péntek:
Reggeli után szabad program (fakultatív programlehetőség Abu Simbel). Vacsora és szállás Asszuánban.

Szombat:
Reggeli után bejelentkezés a hajóra. Kom Omboi templom megtekintése. Ebéd után az edfui templom megtekíntése. Vacsora és szállás a hajón.

Vasárnap:
Reggeli után Philae templom és a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Vacsora és szállás a hajón.

Hétfő:
Luxor nyugati partjának a megtekintése: Királyok völgye (3 sír), Hatsepsut templom, Memnon kolosszusok, alabástromműhely. Ebéd után a karnaki templom megtekintése. Vacsora és szállás a hajón.

Kedd:
Reggeli után utazás Hurghadába (légkondicionált autóbusszal 295 km, kb. 4 óra). Megérkezés, szállás és vacsora Hurghadán.

Szerda:
Pihenés Hurghadán. Fakultatív kirándulási lehetőségek.

Csütörtök:
Pihenés Hurghadán. Fakultatív kirándulási lehetőségek.

Péntek:
Transfer a hurghadai repülőtérre, hazautazás Budapestre charterjárattal.

Áraink tartalmazzák:

Repülőjegy árát oda-vissza Budapest –Hurghada–Budapest–közvetlen charterjárattal,

buszos transzferek a körút folyamán,

3 éjszaka hajón (4*) teljes panzióval,

7 éjszaka Hurghadán (3* vagy 4*) félpanzióval,

2 éjszaka Kairóban (3* vagy 4*) félpanzióval,

1 éjszaka vonaton (1 osztályon) Kairó és Asszuán között,

1 éjszaka Asszuánban (3* vagy 4*) félpanzióval,

a telepített magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatások,

a programban szereplő belépőjegyek ára.

Ez kerül kb. 150 e / fő. Persze nem tudom, hogy az ilyen jellegű körutakat szokták-e akciózni.

Persze azért adhatnának valami kedvezményt, hisz szegről-végről "rokonlátogatóba" mennék :)))))

Előzmény: krampi (235)
lolek999 Creative Commons License 2003.07.13 0 0 236
Szia!

Lehet, hogy nekünk csak szerencsénk volt az időponttal, vagy a körülményekkel, de semmi kivánnivalót nem hagyott maga után az idegenvezetőnk. Négyen voltunk az egész csoportban, a fakultativokon meg csak ketten, igy csak nekünk magyarázott egész idő alatt, ráadásul magyarul:)) A programok úgy néztek ki, hogy ketten beszálltunk egy klimás mikrobuszba amit mindig egy mókás-kedves sofőr vezetett, beült mellénk egy Egyiptomban élő félig magyar, félig egyiptomi idegenvezető és elmesélt mindent, amire kiváncsiak voltunk. Megérezte bennünk, hogy kiváncsiak vagyunk, ráadásul nem tök tájékozatlanok, ezért hajlandó volt olyan helyekre is elvinni, olyan dolgokat is megmutatni, ami nem szerepelt a hivatalos programban. Nem a kartagoval mentünk.

Előzmény: nas333 (221)
krampi Creative Commons License 2003.07.13 0 0 235
Szia _amon_!
Most olvastam, hogy hova készültök. A Kartago Tours oldalán ne az eredeti árakat nézd, hanem az akciós utak közül hívd le az összes egyiptomit. Nagyon jó árak vannak. Sőt a Skyline.hu oldalon is sok az akciós út, ők is a Kartago útjait értékesítik és még olcsóbban ki tudtok fogni utakat. Most csak 07.18.-i indulással Sharm El Sheik-be van két 4*-os szálloda, az egyik félpanzióval, a másik all inclusive ellátással 1 és 2 hétre. De a jövőhéten biztos frissítik a oldalt. Érdemes több iroda között ugrálni, ha nem azonnal szeretnétek utazni. A Kartago akciós útjai már aug. 1-től vannak. Sok sikert:krampi
Előzmény: _amon_ (233)
tom0477 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 234
A Kartagonál és a Budavárnál a legolcsóbb Egyiptom, és jóval kedvezőbb az ára mint pl ugyanolyan szintű spanyol vagy görög út. 2 hétre, jó 4* szállodába 103000ft+reptéri illeték, de vannak olcsóbbak is, 3 csillagost láttam 80000ért 2 hétre
_amon_ Creative Commons License 2003.07.12 0 0 233
Szia Mindenkinek !

Az elejétől végigolvastam a topicot, és meg kell mondjam, nagyon tetszik.
Mi is most tervezzük a párommal, hogy elmegyünk Egyiptomba.
Már ki is néztem egy 15 napos programot a Kartago-nál, de eléggé húzósnak tűnik az ára.

szahmet Creative Commons License 2003.07.12 0 0 232
Szia Rubenske!

Elküldtem neked a lapot, úgyhogy most meg kellett kapnod tutira!

Szia, szahmet

Előzmény: Törölt nick (229)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 231
Kihagytam egy "t" betűt!
Szóval élt itthon.
Előzmény: szahmet (230)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 230
Giftun szuper volt, meg az összes többi faktprogram is!
Az Osama vices volt, mert ugye él itthon ehhez képeset gázos a nyelvtudása.
Kérdeztük tőlle, hogy miért nem beszéli jól a nyelevt.
Erre azt mondta, hogy azért mert ő angolul beszél jól.
Elkezdtünk vele angolul beszélni, és kiderült, hogy angolul sem beszél jól, ekkor közölte, hogy ez azért van mert ő franciául beszél jól!
Semmi gond, gondoltunk, mert a barátnőmnek középfokuja van, így simán váltott franciára, és kiderült, hogy franciául sem tud jól! :))))
Kérdeztük, hogy van olyan nyelv amin tényleg jól beszél, erre azt mondta, hogy igen, van, az arab! :)
Köszi!
Jót nevettünk rajta, nagy mókamester az biztos, kriminálisan hülye!
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 229
szia :o)
most már egész jól beszél magyarul
Giftun hogy tetszett?
Előzmény: szahmet (228)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 228
Áh szia!

Az Osamáról annyit részemról, hogy 2 hétig minden fakultatív programon negem oltogatott, és kb. háromszor annyit tudok Egyiptomról mint ő!
Azonkívül hajlamos akkora hülyeségeket beszélni, hogy na!
Amúgy kedves, meg aranyos, csak szerintem kecskepásztornak jobban beválna.
Főleg, hogy jól az arabon kívül semmilyen nyelven nem beszél!

Előzmény: Törölt nick (226)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 227
És visszatérbe az idegenvezetőkre tényleg szerencse kérdése, mert volt velünk egy Szilamér nevezetű srác a második héten, és ő fennt volt a szeren, bár ő gyakorlatra jött nem idegenvezetni, mert egyiptológusna készült.
A másik, hogy váltják egymást időközönként az idegenvezetők, úgyhogy kétesélyes, de ez mindenhol így van, és minden utazásiirodánál így van!
Ezt tapasztalatból mondom!

Sziasztok, szahmet

Előzmény: szahmet (224)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.11 0 0 226
Irigyellek :o)
Oszamával nekünk nem volt bajunk.Engem még a szobájába is invitált :o)
Előzmény: szahmet (224)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 225
Szia Rubenske!

Küldöm!

Szia, szahmet

Előzmény: Törölt nick (223)
szahmet Creative Commons License 2003.07.11 0 0 224
Szia nas333!

Üdvözöllek a topicon!
Mi tavaly voltunk a Kartago Tours szervezésében és egy csodálatos kéz hetet töltöttünk Hurghadában!
Az idegenvezető tényleg gáz, főleg az Osama és a Réka, de amúgy az egész nagyon tuti!!!!
Ha visszaolvasol, egy csomó beszámolóm fennt van, biztos szolgálna egy csomó hasznos infóval!
A vízumot ne hagyjátok, hogy az iroda intézze mert a követségen 4000 Ft-al olcsóbb fejenként!
Ha nem volt rendőrségi, vagy egyéb ügyetek, kizárt az, hogy ne kapjatok vízumot!!!!
És márcsak azért sem érdemes kinnt csináltatni, mert amíg a többiek a vítunért állnak sorba, ti azonnal mehettek a csomagjaitokért, ha már itthonról viszitek, nembeszélve a fejenként 4000 Ft-ról ami a zsbetekben marad!

Ha van bármivel kapcsolatban kérdésed csak tedd fel! /keddig tudok válaszolni, aztán már csak augusztusban mert szerdán megyek Tunéziába, megintcsak a Kartagoval/

Szia, szahmet

Előzmény: nas333 (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!