Keresés

Részletes keresés

nas333 Creative Commons License 2003.07.30 0 0 283
sziasztok!

mi szept. 19-én megyünk a kartago-val a nefertiti körutra. jön valaki közületek erre az utazásra?

L-Gee Creative Commons License 2003.07.29 0 0 282
Ja igen, az Aladdin a másik amit tudok ajánlani az még az Ali Babánál is szebb.

Előzmény: L-Gee (281)
L-Gee Creative Commons License 2003.07.29 0 0 281
tera,

Én kívülről látam sok szállodát, az Ali Baba pl. nagyon tetszett.
Én javaslom, hogy Hurghada déli részén lévő szállodasoron lévő ötcsillagos hotelekből válassz.

A képen a KFC/Pizza Hut-tól délre.


Mondjuk ezen pont nincs rajta az Ali Baba.

Ezen a környéken még lehet is valamit csinálni, ha kijössz a szállodából. Egyiptomi viszonylatban nagyon kulturált a környék.

A belvárosi szállodák környékét én elég borzasztónak találtam.

Előzmény: tera (278)
MiKi Creative Commons License 2003.07.29 0 0 280
Sziasztok!

És az augusztus 29-i King Tours-os Nílusi Hajóútra megy innen valaki?

Üdv,
Miki

tera Creative Commons License 2003.07.29 0 0 279
Ja, és még valami!
Ha tudtok ajánlani valamilyen jobb szállodát, ami persze nem, vagy nem sokkal drágább, mint az előbb említett kettő, szívesen várom a javaslatokat.
Előre is köszi a segítséget:
Erika
tera Creative Commons License 2003.07.29 0 0 278
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy aug 15-én tudnánk menni Hurgadára. Egyelőre csak az időpontot választottuk ki, azt, hogy hol szállunk meg, még nem. Eddig a Kartago Tours ajánlatait néztük, de ahogy így néhány "pórul járt" beszámolóját olvastam, kezdek elbizonytalanodni. Elsőre a Hotel Long Beachet, és a Club Makadit néztük ki (mindkettőnél az all inclusive változatot). A Long Beachról már olvastam, de mind a kettőről szívesen várnék beszámolókat (ha vannak), és persze még a fontos jótanácsokat!
Erika
Szandosz Creative Commons License 2003.07.29 0 0 277
Sziasztok!

Megy esetleg valaki aug. 5-én a King Tours Utazási Irodával Egyiptomba (2 nap Kairo + 5 nap Hurghada)?

Üdv,

Szandra

ancsuri Creative Commons License 2003.07.29 0 0 276
Tea!

Mi is hasonlo utra fogunk menni, csak szeptemberben es a Quitt Tours-szal. Kairoval kezdunk (Egyiptomi muzeum, papiruszmanufaktura, stb), aztan egy nap szabadprogram (ha jol emlekszem ok is a Memphis-Szakkara utat javasoltak). Aztan repulovel Asszuan (nalunk nem Luxor), onnan viszont hajon Luxorig. Az elso nap mi is szeretnenk elmenni Abu Simbelbe. A hajout utan mi elmegyunk egy hetet nyaralni, pihenni Hurghadara (mar rank fog ferni, mert ez lesz a naszutunk!)
Ha barmilyen pozitiv vagy negativ tapasztalatod lenne egy ilyen nilusi hajouttal kapcsolatban, megirnad? (Meg sajnos nem sikerult teljesen vegigolvasni a topicot.)

Koszi!

Előzmény: Tea (274)
dittt Creative Commons License 2003.07.29 0 0 275
Szia L-Gee,

tényleg klasszak a képek és természetesen ismerősek. Mi a voodoo-sok mások hajójával, a Cairó-val mentünk búvárkodni. Az említett búvárhoz nem volt szerencsénk, de akik velünk voltak (Philipe, Tony és Cris) szintén nagyon jó fejek. Különösen Philipe, akinek nagyon nagy dumája van, de emellett nagyon figyel rád. Neki köszönhetem, hogy másodszorra le mertem merülni.
Sajnos nekünk bedöglött a fényképezőgépünk és 4 tekercs filmünk lett üres. Így a hajón készült képek, a szállodáról és Luxorban készült fényképek mind nem sikerültek. Szerencsére csináltunk videot, s ezt próbáljuk meg számítógépre vinni, majd onnan digitalizálva leszedni néhány jellegzetes képet.
A víz alatti képek sikerültek.

Előzmény: L-Gee (271)
Tea Creative Commons License 2003.07.27 0 0 274
Sziasztok!
Epp egy hete penteken erkeztem vissza egy Nilusi hajoutrol a King tours-al! Mindenkinek ajanlom, az ut egyszeruen fantasztikusan sikerult.Penteken indultunk Cairoba ,A Piramis resod nevu hotelban voltunk felpanzioval, a vegen ez boven eleg is volt mert a programok surusege miatt ido sem lett volna ebedre- viszont a vacsora mindig igen koran 6-7 ora fel volt.Az elso 2 napon egyutt voltunk a Cairoi hosszu hetvegesekkel es a Hurghada-ba utazokkal is.A 2 nap a tovabb utazok csak este mentek tovabb igy mindenki megnezte a piramisokat a muzeumot es a bazart.Persze volt olyan akiket a piramisoknal a szalloda medenceje jobban erdeklelt.
3.nap Szakkara Memphis es mecsetek ,kopt negyed ez mar csak nekunk 10 unknek, a Nilusi hajouton reszvevoknek volt.4.nap repulovel Luxorba ott hajora szalltunk- a hajon teljes ellatas ami nagyon boseges volt bufe rendszereben.A mi magyar csoportunkbol senki nem lett beteg az elelmiszerektol.A hajon az italok is nagyon olcsok voltak ugy 1 euro korul, a viz is- viszont abbol masfel literes uveggel adtak.Idegenvezetonk Nadia nagyon kedves es figyelmes idegen vezeto volt keresunkre, mivel en baratnommel meg AbuSimbel-be is elakartunk menni ami 6 szemely alatt nem indul Assuanbol, hozza rakott minket egy spanyol csoporthoz(beszelunk spanyolul)es autobusszal joval olcsobban es nem repulovel amit az utazasi iroda elore megmondott hogy csak repulovel lehet-mehettunk AbuSimbel-be.
Az ut a Niluson gyonyoru tobb helyen megalltunk hires templomokat megnezni,Aki nem jart Luxorban es delebre nem erzi igazan Egyiptomot.Mindenkinek csak ajanlani tudom!
stilo1 Creative Commons License 2003.07.27 0 0 273
Hello Mindenki!!!

Valószinű, hogy aug 12.-én megyünk a kingtoursal Kairó+Hurghadara a Hotel Club Azurba all inc. ketten a baratnömmel. Nem tudnátok valami infót róla?
Más nem készül ebben az iőben oda?

Üdv
Leslie

mackólajos Creative Commons License 2003.07.27 0 0 272
Sziasztok!
Mi két hét múlva indulunk Hurghadára. Már átolvastam a topicot, de egy valamiről még nem nem kérdezett senki. Az én problémám az, hogy nem igazán úszom mély vízben biztonsággal. Szeretném megtudni, hogy a hajókirándulás alkalmával lehet-e kölcsönözni úszómellényt? Ha itthon tudnátok boltot, ahol lehet viszonylag olcsón kapni /nem gyerek méretben/, nagyon megköszönném a segítséget!
Üdv:mackólajos

L-Gee Creative Commons License 2003.07.25 0 0 271
dittt,

he-he, jó volt olvasni, amiket írtál :) 2 turnussal előttetek csináltuk végig szinte pontról-pontra ugyanezt. Ugyanott laktunk mi is, Voodooéknál mi is jártunk, 4x is :) Mahmoud-hoz volt szerencsétek ? Egy arab-raszta srác, mi vele merültünk, haláli jó fej.
Ismerősek a képek ?

Eligazítás:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A hajónk:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A szálloda:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Hurghada "szépségei":
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A tenger:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: dittt (263)
lzsu Creative Commons License 2003.07.24 0 0 270
szia dittt!

az eddigieket is nagyon szépen köszönöm, biztos hasznát fogom venni!

szia

Előzmény: dittt (269)
dittt Creative Commons License 2003.07.24 0 0 269
Szia Zsuzsa!
Igen, mi csináltattunk a család mind a négy tagjának. A kartus alapja ezüst, a pici hieroglifák és a hátán a horoszkóp jele arany. ez a verzió 12 dollár volt. Azt hiszem a teljesen arany 25 dollár volt, de ezt ne vedd készpénznek. Az ezüst-arany kombináció szerintem a legszebb.Persze megint izlés dolga.
A kairói kirándulást mi kihagytuk több ok miatt is.1.Iszonyú hosszú az út.a mi szállodánktól kb. hajnali kettőkor indult volna a busz és jóval éjfél után érkeztünk volna vissza. Szóval kb. 24 órás program. Ez felnőtteknek még elmegy, de a gyerekeket, főleg a fiamat nem akartuk ennek kitenni.2.Elég zsúfolt a program, elég kevés idő jut a nevezetességekre, s ha rosszkor érkezel, akkor be sem tudsz menni a hosszú sor miatt a kiválasztott piramisba.3. Az egy napos útba csak az Egyiptom múzeum, Giza és a bazár fér bele. Szakkara pl. nem. Ha lehetne (de nem lehet) én a bazárt szívesen felcserélném valamelyik műemlékre. Nem vagyok túlságosan bazár-párti inkább a nevezettéseg érdekelnek. 4. Inkább szeretnék még visszamenni egyszer Egyiptomba és nilusi hajóút keretében megnézni az országot Kairótól AbuSimbelig.
A kairói út árából fedeztük a búvárkodást, ami mint írtam, felejthetetlen élmény volt.
Sajnos most csak ennyit tudtam segíteni. Talán van valaki más a fórumban, aki le tud írni egy kairói kirándulást.
Szia
Edit
Előzmény: lzsu (268)
lzsu Creative Commons License 2003.07.24 0 0 268
szia Edit!

nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót, az a hieroglifás nyaklánc nagyon szép lehet. ti csináltattatok? mennyibe került? Voltatok Kairóba kiránduláson? Azt a napot el tudnád még mesélni hogy milyen volt? A válaszodnak nagyon örültem, sok mindent megtudtam. Előre is mindent köszi

Zsuzsa

Előzmény: dittt (267)
dittt Creative Commons License 2003.07.24 0 0 267
Szia Zsuzsa!
Sajnos nem tudom, hogy merre van Hurghadan belül a ti szállodátok.Mi a Neckermannal mentünk, s a ennek az utazási irodának ebbe a szállodában nem voltak vendégei. Így kirándulás alkalmával, mikor az utasokat szedik össze, nem jártunk a hotelnél.
Kérdezted, hogy milyen a város. Lehet, hogy van egy-két érdekes épülete, de ezt mi nem láttuk. Az a rész, ahova minket a taxi elvitt, ott az alábbi módon nézett ki a város: kopott, sokszor félig kész házak. Néhány szépen kialakított, de általában azok, melyekben ékszerbolt van. A mellék utca első háza a saroktól már teljesen lerombolt, lekopott állapotú. Magyarországon sokszor a cigányság jobb épületekben lakik.
Van sok bolt, de túlnyomó részt a kétes eredetű portékákat (alabástrom, papírusz, stb.) árusítják. Egy laikusnak elég nehéz megállapítani, hogy pl. a kép papíruszból vagy banánlevélből készült-e. Vannak éttermek, de mi nem próbáltuk ki, mert nem volt rá szükségünk. All inclusive ellátást kaptunk, és elég sokszor volt nemzeti étel, melyeket túlnyomó részt szabad tűzön készítettek (húsok, tészták, sütemények), így a nemzeti konyha megismerése miatt nem kellett étterembe menni. Lehet, hogy én túl óvatos vagyok (talán finnyás is), de nem biztos, hogy meg mertem volna enni azt az ételt, ami az utcán, a melegben álló és a zén kiválasztásomra váró halból készül. Izlések és pofonok...
Egyébként nem tolakodóak az arabok (a túlnyomó része). Invitál a boltjába, de nem gond, ha nem mész. Nem fog karodnál fogva berángatni. Az biztos, hogy először "ahoj" köszönéssel fognak szólni hozzád, majd előkerül az összes szláv köszönési formula. Mikor rájönnek, hogy magyar vagy, persze egyből tudnak néhány szót magyarul is.
Ami az ételek és italok vásárlását illeti: mint írtam, általában minden szállodában vagy közvetlen mellette üzemel kis bolt. Ha a szállodában all inclusive ellátás van, akkor csak édesség, kekszek, rágók, tisztasági cuccok, stb. kaphatók benne. Gondolom, ha FP-s az ellátás, akkor ital is. Egyébként az FP-s ellátású szállodákban pénzért lehet egész nap vizet és egyéb italt vásárolni. Azt fontos tudni -a Neckermann idegenvezetője külön felhívta az utasok figyelmét rá - ,hogy a szállodába az utcáról látványosan nem lehet italokat és ételt bevinni. A hátizsákot persze nem fogják átkutatni, szoval eldugva lehet. Minden szálloda bejáratánál (még az alacsonyabb kategóriájúnál is) őr áll vagy ül, aki ezekre a dolgokra is figyel.
Az FP ellátású helyeken biztos van a szállodában snakc-bár, ahol a napközbeni étkezést meg lehet oldani.
Az ajándékok vásárlását (ha valaki tuti biztos eredetiségre vágyik), akkor a kirándulások alkalmával kell megejteni, de nem a nevezetességek mellett lévő bazársoron, hanem azokban a műhelyekben ahova az idegenvezető elvisz. Lehetséges, hogy itt pár fonttal drágább (ezeken a helyeken is lehet alkudni!), de biztos nem hamisítvány. Egyik nagyon okos utastársunk buszkélkedett, hogy milyen jó vásárt csinált egy alabástrom szoborral, mire az arab segéd idegenvezető közölte vele, hogy hamisítvány...
Gyógyszertár illetve kombinált drogéria is elég sok van, ahol az Antinált be lehet szerezni.
Még egy fontos dolog, amit előző beszámolómból kifelejtettem. Arra is felhívták a figyelmünket, hogy nem szabad, sőt tilos bármi olyat kivinni az országból, ami a Vörös-tengerből származik. Még a csomagok feladása előtt átvilágítanak minden csomagot és a kagylókat, korallokat stb. elkobozzák, de bírságot (elég borsosat) is kell fizetni érte. Így nem érdemes az utcán megvenni a csábítóan szép és nagy tengeri herkentyűket. Nálunk a lányom kisérelt meg egy egész kicsi csigát (kb. 5 cm) kivinni. Ezt nem vették el.
A Neckermannal befizetett útról azt kell tudni, hogy velük viszonylag kevesebben utaznak Egyiptomba. A magyar túristák túlnyomó része a Karthágóval vagy a Best Reisennel megy (valaki azt mondta, hogy ez a két cég egy és ugyan az, de ezt nem tudom biztosan). Valamivel könnyebb a neckermanos idegenvezetőnek, mert nem kell sok utassal foglalkoznia, több idő jut egyéni kérdések tisztázására. S valamivel közvetlenebb a kirándulások hangulata is, ha nem 40, hanem csak 15 utas álja körül a nevezetességnél az idegenvezetőt. A kirándulásnál tele van a busz, mert szállnak fel pl. angol és holland túristák, de nekik külön idegenvezetőjük van. Pl. Luxorba érve ők kapnak egy másik buszt és csak nap végén találkozunk velük újra.
Nálunk azt is megtette az idegenvezető, hogy mutatott egy kartust (függőlegesen elhelyezett hieroglifák sorozata, mely valakinek a nevét ábrázolja), melyet őviselt a nyakában. Mondta, hogy mi is csináltathatunk ilyet, nap végére meg lesz. Lehetett csak ezüstből, ezüstöt arannyal kombinálva vagy csak aranyból. Felírta a neveket, kívánságokat és nap végére tényleg elkészültek hátukon vagy az élet fájával vagy a saját horoszkóppal (igény szerint). S ezek a kartusok sokkal sokkal szebbek, mint a Hurghadán vásárolhatók. Ráadásul az áráról is elég elismerően nyilatkoztak a hurghadai ékszerészek.
Nem tudom, hogy megfelelő választ sikerült-e adnom a kérdésekre.
Ha még segíthetek, bátran kérdezz, kérdezzetek.
Ja! A taxiról majdnem elfelejtkeztem. Ahol mi voltunk, onnan az iránytaxi ára 1-2 font/fő a városba, a taxi 15 font/4 fő volt. Látva az iránytaxikat, mi az utóbbit választottuk. Lehetséges, hogy lehetett volna alkudni, de mi ezt ebben az esetben elfelejtettük. Egyébként a taxis mindenféle felár nélkül megvárt minket pedig kb. 1 1/2 órát mászkáltunk. Egyébként a boltokban, árusoknál alkudni kell. Különben nem vesznek komolyan. Persze nem kell bedőlni, ha azt állítja az árus, hogy ez az utolsó ár és nem enged belőle. Az esetek nagy részében, ha elindulsz ki a boltból, megenyhül és hajlandó az alkura. Aki ezüstöt akar venni, az ne nagyon vegye 11 font/gramm-nál drágábban, mert az már átverés. Egyébként akár ezüst, akár arany ákszerről van szó, a megmunkálás minőségét, a munkadíjat nem számítják bele az áru árába. Ha kiválasztottad az ékszert, egyszerűen lemérik és a benne foglalt anyag ára után kell fizetni. Alkudjatok! Sokszor próbálkoznak az alkunál azzal, hogy nem az árat engedik le az általad kért szintre, hanem adni akarnék még hozzá az árukészletből az eredeti árért. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik megoldást választja. A szállodákban lévő ékszerboltok elég magas árról indulnak, s kevesebbet lehet velük lefelé alkudni. Érdemesebb inkább az utcán lévő boltokat felkeresni, ott már eleve reálisabbak az árak, s még ott az alku is...
Hát egyenlőre ennyi.
Szia
Edit
Előzmény: lzsu (265)
fazek99 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 266
Szia!

Mi majusban voltunk a Nefertiti koruton es csak jokat tudok rola mondani. A Tuneziai szivasnak az az oka, hogy nem olvastak el figyelmesen a tajekoztatot, ugyanis le van irva, hogy ezekben az orszagokban a szallodak tulvallalhatjak magukat, igy nem garantalt a kivalasztott szalloda.
Meg amiatt szoktak haborogni az utasok, hogy beszednek 25$-t a borravalora, de ez is eleg tisztan benne van a katalogusban.
A Neferiti egyebkent szerintem az egyik legolcsobb ilyen ut, es eleg sokat meg is mutat egyiptombol.
Ami fontos lehet: a katalogusban az elso harom nap pihenes, es csak a negyediken indulnatok Kairoba, de ugy hallottam, hogy a mult evi rendszer szerint van most is: mar masnap indultok kairoba, es a vegen van kb. 5 nap pihenes.

Ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok.

Udv,
Fazek

Előzmény: nas333 (264)
lzsu Creative Commons License 2003.07.23 0 0 265
szia!
dittt-nek (remélem jol írtam le)
én 30-án megyek hurghadára sea star hotel. meg tudnád mondani hogy ott hol érdemes vásárolni? vizet egyéb kaját? esetleg egy jó étterem? vagy ti nem is ettetek? hurghada amugy szép város vagy nem? a taxisokkal konnyen lehet alkudozni? melyi utazási irodával voltatok? én a karthagoval megyek, remélem ott semmi gond nem lesz. bocsi ha sok kérdést tettem fel, örülnék ha válaszolnál.

köszi
zsuzsa

Előzmény: dittt (263)
nas333 Creative Commons License 2003.07.23 0 0 264
sziasztok!

mi szept. 19-én megyunk a nefertiti kör´tra. be is fizetünk mindent várjuk már az utat. ma egy kicsit már megint elbizonytalanodtam a hir miatt ami tunéziában történt a kartago utasaival (mi is velük utazunk). szerintetek kérjem vissza a pénzem és menjek mással vagy reménykedjek hogy nem lesz gond. egyébként ilyen hogyan lehtséges hogy egyszercsak nincsen szoba? lehet hogy nincs elég pénze az irodának? furának fura. az utasoknak meg marh´ra boszantó. nekem is az lenne föleg hogy most elöször utazok távolab, meg persze az ár se volt gyenge. 2 fö 338 ezer mindennel együtt, ez jó ár?
légyszives válaszoljatok!
köszi

nas

dittt Creative Commons License 2003.07.23 0 0 263
Sziasztok'
Vasárnap (júl. 20-án) jöttem haza családommal Hurghadáról. Mi a Sunrise El Palacio (néhány katalógusban: Tropicana El Palacio)szállódában voltunk. Erről a hotelról csak csupa jót tudok írni. Nagyon jól főznek, figyelnek a tisztaságra, kedves a kiszolgáló személyzet, minden nap takarítanak, tiszta törülköző minden nap. Az all inclusive ellátás fantasztikus, szinte semmire sem kell a szállodán belül költeni, legfeljebb fagyira, ha megkívánod. Ennek ára: 5 font/gombóc vagy 5-7 font/jégkrém a mérettől függően.
Mi a Neckermannal voltunk, tudom az egyik legdrágább utazási iroda, de bennük mi még sosem csalódtunk. Az idegenvezető, Rádi Erika nagyon korrekt, nem egy bájolgós típus, arra válaszolt, amit kérdeztél.
Az Antinal nevű gyógyszer kapható kapszula formályában a felnőttek részére és szirup formájában a gyerekek részére (gyerekeseknek írom: az íze elfogadható, kb. az Augmentinre emlékeztet). A gyógyszert mi 20 fontért vettük.
A hotel mellett van egy kórház és annak a patikájában szereztük be.
A szállodákban vagy közvetlen mellettük mindig van kis élelmiszerbolt. Az ellátás fajtájától (all inc. vagy fp) függően van áruval ellátva. All inc.-os szállodánál víz és egyéb ital nem kapható (minek?) viszont édesség és tisztasági dolgok igen.
A szállodánkban, mint szinte minden szállodában van hivatalos pénzváltó, mely rövid szünetet beiktatva szinte egész nap működik. Az euróért többet adnak, mint a dollárért, persze az euró többe is kerül. Ettől függetlenül én az eurót javaslom. Sok helyen eleve ebben írják ki az árakat. Persze lehet dollárral is fizetni. Mi dollárt vittünk, de legközelebbi utamnál inkább az eurót választanám.
Ami a kirándulást illeti: Nincs értelme sok vizet bepakolni a csomagba, mert hiába légkondis a busz, ugyis megmelegszik. A nevezettéghez kivitt italt pedig nincs értelme már visszavinni a buszra, mert a nagy melegben iszonyúan megmelegszik. Nekünk szerencsénk volt, mert a buszsofőr tartott hűtőt a buszon. Ebbe hűtött be vizet és üdítőt is. Így tőle tudtuk mindig megvenni, szerintem egész jó áron: víz 2 font, cola 3 font.
Ami a Királyok-völgyét illeti: csak fényképező gépet lehet vinni, a kamerát a völgy bejáratánál elveszik, így érdemes inkább a buszban hagyni. Fényképezni ingyen lehet, de csak a sírok előtt, bent nem. Kb. 4 hete nyitották meg a Horenheb sírt, ez nagyon szép, nagyon ajánlom. Bár akinek esetleg gond van a szivével, az inkább gondolkodjon el róla, mert kb. 200 m hosszú a sír, meleg és iszonyatos páratartalom van bent. A kifelé vezető út elég fárasztó, még az ember bugyogójáról is folyik a víz. Ha őszinte akarok lenni, nekem a Tuthankhamon sírja egy kicsit csalódást okozott. Elfogadom, hogy sok kincset találtak benne, hisz ez volt talán az egyetlen, melyet nem raboltak ki. Viszont a fáraó korai halála miatt ez egy egészen kicsi sírra sikeredett és a díszítések sem a leggazdagabbak, legszebbek. A szarkofág üveg lappal lefedve megtalálható benne. Egyébként a sírok látogatása úgy történi, hogy az idegenvezető veszi meg a belépőt (ennek árát tartalmazza a kirándulás ára), mely jeggyel a megnyitott (7-8) sír közül azt nézel meg amit akarsz. Persze az idegenvezető tesz javaslatot, de ezt nem kell elfogadnod ha te mást szeretnél. A Tut. sírba külön kell megvenni a jegyet, ez 40 fontba kerül, gyerekeknek 20 font. Ennél a sírnál a biztonság kedvéért, a bejáratnál elveszik a fényképezőgépet, hogy véletlenül se jusson eszedbe a szarkofágot lefényképezni.
Egyébként a gyerek kategória 12 éves korig tart, így a fakultatív programoknál is ezt az életkort veszik határnak.
Ha fent említett szállodába, esetleg a Palma de Mirettbe vagy az Arabiába megy valaki, akkor nagyon tudom ajánlani a VOODOODIVERS csapatot. Ők az általunk lakott szálloda oldalában találhatók meg. Ez egy nemzetközi, fiatal búvárokből álló csapat. Őket javaslom mind a snorkoláshoz (pipával, szemüveggel búvárkodás), mind a rendes merüléshez. Mi a merülést választottuk, annak ellenére, hogy életünkben még nem tettünk ilyet. Nem olcsó: 60 euró egy merülés, 2 merülés 90 euró, ehhez jön a 18 euró hajókázási, snorkolási díj, s ha enni is szeretnél ,akkor 20 font korlátlan étel és ital fogyasztására.
Ha valaki megengedheti magának, akkor én a merülést ajánlom. Hihetetlen, hogy mi van 5-6 méter mélyen a tengerben karnyújtásnyira tőled.
Én elég félős vagyok, sosem teszem bele a fejem a vízbe, elsőre nem is mertem lemenni. De a búvárok kedvessége, segítsége és ösztönzése végül sikerrel járt és kb. 25-30 percet töltöttem teljes búvárfelszerelésben a tengerben.
Életem egyik legszebb kalandja. Nem kell tőle félni, előtte minden fontos dologra (füll dugítás, szemüveg víztelenítés, egyezményes mutogatások) kioktatják az embert. Sőt előtte ki lehet próbálni a palackot ingyenesen medencében is. Nekem a gyerekeim is kipróbálták, sőt ők kétszer merültek. Lányom 14 éves, fiam 11 éves.
Ne hagyjátok ki!
Medúzák lehetnek a vízben. Nálunk az első két napban a partnál elég sok volt. A Víz hőmérsékletének emelkedésével viszont teljesen visszahúzódtak a mélyebb, hűvösebb vizekbe. Nem kell tőlük félni, teljesen ártalmatlanok, nem csípnek. Én féltem tőlük egészen addig, míg az egyik búvár a kezembe nem adott egyet és megtapasztalhattam milyenek valójában. Vannak kb. tenyérnyiek is, vagy átlátszó kocsonyásak, vagy egy kissé rózsaszínesek, lilásak. Nem olyanok, mint Tunéziában a piros keresztesek, melyek tényleg csípnek.
Ja! Ha a VoodooDivers-hez mentek akkor keressétek
Philipe Naturel-t. Szuper srác, lányom vele merült,a tengerfenéken térdelve még polipot is piszkáltak, fényképeztek. A voodoo-sok honlapja:www.voodoodivers.com.
Ha utazás előtt valaki szeretné belülről is megismerni a sírokat, elolvasi történetüket, megtalálásuk idejét történetét, megnézni szerkezetüket, akkor feltétenül látogassa meg az alább honlapot, ahol angol és német nyelven lehet bogarászni:www.egyptegids.com Itt a nyelv kiválasztása után a Luxor menu-t kell választani. Ezután a Valley of the Kings-t. S a villogó piros pontokra kattintva feltárulnak a sírok.
Egyébként ezt az egész honlapot ajánlom böngészésre, mert rengeteg szép képet találni rajta.
S végezetül még egy honlap. Itt 15 napra előre meg lehet nézni a várható időjárást, csak ki kell választani Hurghadát, Kairót, Luxort vagy ami érdekel. http://www.accuweather.com/adcbin/intlocal_index?reg=AF%3BAFRICA&cntry=AF%3BEG
S még egy honlap. Itt szerintem a világ összes fizetőeszköze keresztül kasul átváltható egymásba, friss napi adatokkal: www.xe.com/ucc/

Ne haragudjatok, ha kissé sokat írtam. Nem így terveztem, de egyszerűen belelendültem. Lenne még rengete dolog pl. az ételekről, arabok kedvességéről stb., ha bármilyen kérdésetek van szívesen válaszolok. mivel két gyerekkel voltam, így a gyerekekkel kapcsolatos dolgokra is szívesen válaszolok.
Sziasztok!
Dittt

waterfalls Creative Commons License 2003.07.23 0 0 262
Kis kiegészítés a nagy sietséghez:
természetesen a velük = Kartago Tours.
waterfalls Creative Commons License 2003.07.23 0 0 261
Sziasztok,

Olvastam korábban, hogy - bár ez Egyiptomhoz kapcsolódó - topic, többen is Tunéziába indultak(nak).
Én is velük tervezném az utazásomat, de ma reggel elbizonytalanodtam kissé, amikor hallottam a rádióban, hogy Tunéziában a Kartago Tours szervezésében kiutaztatott utasokat nem fogadták a szállodában, mondván tele van.
Amikor az utasok felhívták az itthoni(!) kirendeltséget, az utazási iroda alkalmazottai dühösen lecsapták (!!!) a telefont...

No most legyünk okosak, hogyan várhat el akkor az utas segítséget, amikor egyedül kerül bajba, és nem 50-100 ember veri egyszerre az "asztalt"?

Dzsószer Creative Commons License 2003.07.20 0 0 260
Köszi az infókat!

Még nem ment el a kedvem úgyhogy ne k`méljetek !

3 hét múlva már én is mesélek

Üdv
Dszószer

Potte Creative Commons License 2003.07.19 0 0 259
Dzsószer!
Júli elején voltam a Medinával a Sultan Beach-ben,
és nem akarom elrontani a kedvedet de a legmocskosabb 4 csillagos hotel, amiben idáig voltam. A kiszolgálás katasztrófa, a borravaló 20 dolcsit ki ne fizesd! Kamu az egész! Mindenért külön kell fizetni!
A szállodánál vannak boltok, a belváros nagyon messze van. A piramisokba be lehet menni 10 egyiptomi fontért.
Jó utat!
Szandosz Creative Commons License 2003.07.18 0 0 258
Sziasztok!

A Fiestások minket is a Long Beach-be akartak tenni (ami vagy 4*-os vagy 5*-os). Nekünk az nem tetszett, hogy kb 20 km-re van a központtól és büfé menü van (azt hiszem ez azt jelenti, hogy pl este 1 féle kaját kapsz). A katalógusban szépnek tűnik a szálloda, van nagy medencéje, meg hosszú strandja...

Üdv,

Szandra

V_Mónika Creative Commons License 2003.07.18 0 0 257
Sziasztok!

Július 29-én utazunk Hurghadába a párommal. Már szinte minden infót megkaptam az utazással kapcsolatban ami érdekelt, de még egy dolog nagyon izgat.
Volt valaki közületek a Hotel Long Beach-ben? Állítólag 5*-os. Tényleg OK a dolog? Tud valaki valami tanácsod adni a szállodával kapcsolatban? Pl.: onnan mennyi kb. a taxi, van-e a környéken bolt, miket engednek meg, és mire allergiásak. Hallottam pl. olyat, hogy egy szállodában az étkezésekhez a férfiaknak csak hosszú nadrágban lehetett menniók.
Engem egy kicsit zavar, hogy a reggeli amerikai típusú büféreggeli, a vagyora pedig nemzetközi és haza ételkülönlegességeket kínáló vacsora. Ez most akkor végül is mit jelent?
Várom a segítségeket!
Móni

gbern Creative Commons License 2003.07.17 0 0 256
Szia! Pár hozzászólással előbb írtam, hogy mi tavaly voltunk a King Tours-szal, és igazából minden úgy volt, ahogy ígérték. Nem volt semmi gond, leszámítva a már korábban említetteket. Mi a Golden Five-ban voltunk, a foglalás előtt interneten néztünk utána a szállodának, és az alapján választottunk. Nem mondom, hogy csalódás volt, mert a célnak tökéletesen megfelelt (már amennyit ott tartózkodtunk), de azért kb. 20-30%-ot le lehet vonni a "luxus" vagy "minden igényt kielégítő" szálloda jelzőkből. Persze nem mindegy melyik szállodába mentek. Mint ahogy lolek999 is mondta, neki a Sea Gull teljesen bejött. De szerintem még szállodán belül is van különbség.

A kérdésekre válaszolva, kicsit vázlatosan: 1. szerintem a búvárkodást ne hagyjátok ki Giftunon, mert az valami meseszép. Ha érzékenyebb a bőrötök, akkor ajánlatos pólóban búvárkodni. Luxurral kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy ne hagyjátok ki. Teljesen magával ragad a környezet. Viszont elegendő vízről gondoskodjatok, mert 40 fokban nem a legkellemesebb anélkül. Egyébként érdemes alkudni, nekünk 6 egyiptomi fontért akartak adni egy fél literes vizet, de aztán 2-ért vettük meg :)
2. Mi vittünk széntabblettát hasmenés ellen, és egy-két napot leszámítva nem is volt gond :) Egyébént csak ajánlani tudom, hogy vegyetek fertőtlenítő és frissítő kendőket, a dm-ben pár száz forintért kapni. Mi mondjuk a szállodában is használtuk, de ha fakultatívra mentek, szerintem mindenképpen jól jönnek.

Üdv

Előzmény: Szandosz (253)
lolek999 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 255
Szia Dzsószer!:))

Az ásványvíz 10 LE volt a SeaGullban, szemben a boltban 2, Alexandriában a főutcán hűtve 1,50. Másfél liter.

A sör 12 LE, fél literes kiszerelésben, iható minőségben.

Csak a Kheopsz van korlátozva, napi 200 főt enegedtek be, ezért délelőtt érdemes menni. Az árára sajna nem emlékszem, az árfolyamot tekintve kb. 20 LE lehetett.

Előzmény: Dzsószer (252)
lolek999 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 254
Szia!

Ajánlom figyelmedbe a 219-es beírásomat.
A diákigazolványt érdemes vinni, mert pl. az Egyiptom-Múzeumba tuti olcsóbb a belépő. Szerintem a többibe is, de azt nem figyeltem. A SeaGull 4*-jához simán hozzá lehet rakni egyet.
Valaki írta, hogy a Cataract Pyramids Resort jobban bejött neki Kairóban, mint a hurghadai, hát csak sajnálni tudom, mert a SeaGull semmi kívánnivalót nem hagyott maga után, egyszerűen jobb volt.
ANTINAL a neve a fertőtlenítőnek, minden gyógyszertárban kapható és tényleg jó.
Ha van kérdés bátran tedd föl.
Mi is a Kinggel voltunk, a kinti cég a Planet Tours. Jó brancs, főleg Eddie Murphy:)))) Ő a kairói összekötő és tényleg úgy néz ki, sőt úgy is viselkedik.
Ha a luxori kirándulásra is mentek, akkor jó esélyetek van kinti magyarnyelvű idegenvezetőre, van nekik, kérjétek. Ja, ne hagyjátok ki Luxort. Ha ezt nem látjátok, semmit sem láttok Egyiptomból.

üdv
Lolek

Előzmény: Szandosz (253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!