Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91775
"A titkár szerint a számlák a rajtuk lévő cégadatok miatt kellettek. Később ugyanis Lados azzal töltötte irodai munkaidejét, hogy fiktív számlákat készített. Szabályos számlagyár működött a képviselői irodaház 116-os szobájában

A számlatömböket a józsefvárosi piacon szerezték be, a körbélyegzőket pedig Kiskunhalason gyártatták le. Egy kiskunhalasi pincér, Katus Ferenc – a per harmadrendű vádlottja, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának volt tagja – hordta be az üres, kitöltésre váró számlatömböket. Ezeket azután kitöltötték és a programok során felmerült költségek igazolásául – többek között az Ifjúsági és Sportminisztérium, a szociális és munkaügyi tárca, illetve a Fővárosi Önkormányzat pályázataihoz – mellékelték. A számlákat többségükben Lados írta alá, társával, Őri Andrással (a negyedrendű vádlottal), aki a támogatások elnyeréséhez szükséges beszámolókat is megírta.

Lados vallomása szerint csak később jött rá: az ifjúsági összejövetelek, konferenciák, táborok zömét valójában meg sem tartották. Nem egyszer előfordult, hogy a Google keresőbe a „gyerek” vagy a „tábor” szavakat ütötték be, majd az így kiadott weblapokról töltötték le azokat a programokat, melyeket a pályázatokhoz használtak.

Katus, a számlabeszerző, elnyerte méltó jutalmát. Három civil szervezetnek is az elnöke lett: a Hoppá Egyesületé, a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesületé és a XXI. Századi Kulturális Egyesületé. Igaz, ezek fiktív egyesületek voltak, de azért könyvelésük is volt. Nem sokkal azután, hogy Katus Ferenctől két éve kértek bizonyos iratokat az ügyészségi nyomozás kapcsán, különös tűzeset borzolta a kedélyeket Jánoshalmán. Az Erdő utcában kigyulladt és elégett egy kisteherautó. Szándékos gyújtogatás történt – állította Lados István kihallgatása során. Az autóégetés során megsemmisült ugyanis a három civil szervezet könyvelése.

Lados elmondása szerint a 116-os szobában nyíltan és nagyban ment a fiktív számlák gyártása. Arató Gergelynek – állítja vallomásában Lados – tudomása volt az ifjú szocialisták által létrehozott civil egyesületi hálózatokról és a kamu pályázatokról. Egy alkalommal ő maga is íratott ilyen pályázatot Őrivel. Ettől függetlenül Aratót irritálta a számlagyártás, „felkért bennünket, próbáljuk úgy csinálni, hogy erről ne szerezzen senki tudomást. Legalább akkor ne, amikor parlamenti ülésnapok vannak!”- idézte Lados Aratót.

Amikor 2004-ben Zuschlagnak a holokauszt áldozatairól tett tapintatlan kijelentése miatt le kellett mondania képviselői mandátumáról, Ladossal átköltöztek a Köztársaság téri pártszékház melletti irodába. Itt hangzott el 2005 szeptemberében az a telefonbeszélgetés, amely annyira sokkolta Ladost, hogy titokban rögtön fel is vette. „Zuschlag nyíltan beszélt arról, hogy a kormány, illetve az MSZP vezetőivel tárgyalt, és a mandátumról történt lemondásáért több tízmillió forintot kapott a párttól.” A felvételt az ügyészség a Ladosnál tartott házkutatás alkalmával megtalálta."

Ez alapján azért elképzelhető, hogy lenne hol spórolni az állami szférában béreken kívül is.
kopasznyakú Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91774
az állami számvevőszék jelentése a kiskunhalasi kalandokról, megadja a választ
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (91772)
Fulika Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91773
Erre én is kíváncsian várom a választ.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (91772)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91772
Szerinted egy vastagon veszteséges cég miért hajt mindenáron egy vastagon veszteséges kórház üzemeltetésére?
Előzmény: advocatusdiaboli (91763)
kopasznyakú Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91771

kire szavaztál 2002-ben?

és 2006-ban?

Előzmény: advocatusdiaboli (91766)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91770
neked most miafasz bajod van?
Előzmény: Törölt nick (91768)
TaXiN Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91769
Ha valaki le akarja nyúlni klientúraépítés és pártkassza ügyileg az ország egyik legnagyobb intézményét, ott nincs helye semmiféle építő jellegű javaslatnak és együtt gondolkodásnak, ha csak nem Ibolyka 70:30 arányú megegyezésére gondolsz.

A helyzet az, hogyha egy ilyen helyzetben építő módon tárgyalni kezdesz, akkor mire elkezdődnének az építő jellegű megbeszélések, már egy kbszott kész helyzettel kell szembesülnöd.

Arról beszélsz, hogy a Fidesznek jó képet kellett volna vágni ahhoz, hogy az Mszp/Szdsz a saját szája íze szerinti falatokhoz jut ebből az ügyből, amely falatokat arra használja, hogy megerősödve hatékonyabban tudja kicsinálni a Fideszt.
Előzmény: advocatusdiaboli (91766)
kopasznyakú Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91767
fogalmazhatnál tömörebben
Előzmény: advocatusdiaboli (91763)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91766
Ne haragudj, Te most itt engem vádolva elvakultsággal magyarázod, hogy mit miért nem lehet. Miért nem lehet támogatni semmit a másik oldalról, miért muszáj kivonulni az ülésekről, miért az a válasz mindenre, hogy nem, nem, soha...

Engem ez meg nem érdekel. Így nem lehet előbbre jutni, a tisztelt buzeráns politikusok vegyék tudomásul, hogy amikor zsigerből nemet mondanak a másik minden megnyilvánulására, akkor adott esetben az ország azon felére mondanak nemet, aki azokra szavazott.

Egyszerűen kell, muszáj, ha fogcsikorgatva, szemlesütve, a tükörbe magukat leköpve, akkor úgy - de le kell ülni, embernek tekinteni a másikat, és addig alkudozni, amíg nem lesz egy álláspont, amit mindenki elfogad.
Ha meg nem, hát akkor majd beledöglünk mind. És nagyon büszkék lehetünk magunkra. Jó lesz majd a gyerekeimnek elmagyarázni, hogy azért kellett kivándorolni az országból, mert az a két köcsög bácsi ott a TV-ben semmilyen körülmények között sem volt hajlandó egymással szóba állni.

Ti meg ennek tapsoltok. Egészségetekre...
Előzmény: TaXiN (91764)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91765
ezt má az elvtársad is írta, a tanácsom csak annyi, hogy tanuljatok meg szöveget értelmezni.
Előzmény: Törölt nick (91751)
TaXiN Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91764
Az egészségügyi deformjavaslat egy qbszott lenyúlási próbálkozás volt, pártkassza és nomenklatúra fejlesztés, egyszerűen minden eszközzel meg kellett akadályozni. Ennek végülis egyetlen eszköze a népszavazás volt.

"jó és értelmes javaslatokkal lehetett volna célszerű(bb) irányba terelni"

Ennyire nem lehetsz elvakult! Ha beterjesztenek 100 okos és értelmes javaslatot, akkor mi van?
Semmi, azon felül, hogy a Nagy Lenyúlás megtörténik.

A Nagy Lenyúlás ellenében az értelmes javaslatoknak nincs mozgástere.
Előzmény: advocatusdiaboli (91763)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91763
Nézd, erre az a válasz, hogy nincs két teljesen egyforma érdekű társaság, sőt, még talán két képviselő sem.
És egyikük sem képes saját szűken vett érdekein felülemelkedni.

Másrészt szerintem ezen fórum is kiváló tükre bajainknak. Miközben relatíve többségi konszenzus van bizonyos problémákat illetően, közben kompromisszumkészség még sincsen, az egyik fél blaszfémiának tartja még annak felvetését is, hogy a Fidesz ne úgy lenne a megváltás, ahogy van, a másik fele semmilyen módon nem tartja lehetségesnek a velük együttműködést, a többgyerekes fiatalok a nyugdíjasokat éheztetnék, a nyugdíjasok a fiatalokat, mindenki folyamatosan mutogat a másikra.

Sokszor leírtam: ennek az országnak csak egy konszenzuális rendszerszintű reform, méginkább egy echte nagykoalíció jelenthetné a kiutat, mert annyi, de annyi keserű pirulát kellene lenyomni a lakosság torkán, ami szólóban kormányozva, bármekkora, de létező, valós súlyú ellenzékkel egyszerűen kivitelezhetetlen.

Tetszik vagy sem, igenis vállalom azon véleményemet, hogy ha rosszul és bátortalanul is, de voltak Fletó részéről rendszer-szintű reformálási szándékok, amelyet bizony alapvetően az ellenzék fúrt, akadályozott meg. Kérlek, ne zúdítsátok már rám az ilyenkor szokásos "denemisigaz, nemisvoltaksemmifélereformok, megkülönbenisfletóvalnemlehet" szövegeket - a politika nem tudomány, a politika a realitások és magasabb érdekek sokszor elvtelen tudomásul vételét jelenti, az örihari az ovi homokozójába való, nem egy parlamentbe. Az egészségügyi reformot például jó és értelmes javaslatokkal lehetett volna célszerű(bb) irányba terelni, ehelyett teljesen megtorpedózták, mégpedig olyan módon, ami felveti azt, hogy bárki más sem kezdhet jó ideig ilyesmibe. A vizitdíj, tandíj is értelmes, szükséges dolgok lettek volna, még ha korrekciók szükségesek is lettek volna - de most hosszú ideig szóba sem hozhatók.

Úgy ekézzük itt egymást, ahogy jólesik - de érdemes megnézni, hogy ugyanez megy az országos nagypolitikában. Közben a közös célok, érdekek elsikkadnak. Az erkölcsi háttértől teljesen függetlenül totálisan irreális a Fidesz részéről azt várni, hogy majd a Maszop-szadista társaság önként követ el harakirit, könnyítendő a dolgukat. Mégis, láthatóan elvárják. Nem látom be, kinek az érdekét szolgálja ténylegesen az MDF megsemmisítésére tett örökös kísérletezés - valószínűleg ezeket kicsinyes, személyes bosszúvágyak motiválják.
Amíg az ország nagyjai cigány uzsorás módjára intézik a közügyeket, mi pedig törzsekbe szerveződő, egymásra fújó alattvalóként szenvedjük el ennek következményeit, addig nem jutunk előbbre.

Ennek az egész billentyűkoptatásnak annyi lenne részemről a rezüméje, hogy az ország torz gazdasági-társadalmi helyzetéből csak olyan intézkedések jelenthetnek valós kiutat, amelyekre a többség biztosan nem tapsol, ezért komoly, és komolyan is vett konszenzus nélkül ezek nem megvalósíthatók. És nem is lesznek megvalósítva, akkor sem, ha a Fidesz kétharmadot szerez. Vagy megteszi, és utána négy év múlva az MSZP-nek lesz kétharmada, és visszacsinál egy csomó mindent.
De ezt szerintem tudjuk mind, rég.
Előzmény: kopasznyakú (91743)
TaXiN Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91762
Próbált a Fidesz olyan irányba mozdulni, hogy be kellene fagyasztani reálértéken a nyugdíjakat, olyan propagandaözönnel válaszolt erre Gyurcsány, hogy ezek után a Fidesz nem tehet mást, mint vérdemagóg módon megvédi (Orbántól) a nyugdíjasokat.
Előzmény: Joranne_Sutt (91757)
Fulika Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91761
Igaz, de emellett nem sikerült teljesíteni az ország teljes elqrását sem. Már ez is érdem a jelenlegi garniturához képest!
Előzmény: Rangun (91749)
lakol3 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91760
Igen, de szvsz nem ez a minta a döntő. Az inaktívak mindkét oldalon jelentősek.
Valaki legultolsó statisztikát tudna belinkelni?
Előzmény: kopasznyakú (91759)
kopasznyakú Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91759

merre mutat a kacsa csőre?

az mszp felé, mivel szoci inaktívból kicsit több van mint fideszesből.

Előzmény: Törölt nick (91748)
Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91758
és Megszorító Csomag Feri még mindig szedi áldozatait
Előzmény: Rangun (91754)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91757
na figyelj jóember. te jössz azzal állandóan, hogy a fidesz milyen demagóg már. felhoztam pár példát, hogy a szocik milyen demagógok voltak ellenzékben. erre kínos reagálni? :) mert ha nem, akkor be kéne látni pár dolgot.
Előzmény: Rangun (91752)
lakol3 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91756
A környékbeli kisfalvakban az aktívok azok, akik szerint a jelen kurmány szarházi köztörvényesek gyülekezete leginkább. (Legalábbis azok, akikkel beszéltem erről.)
Az inaktívok több rétegűek:
1. legalja, amelyik egy bablevesért Sztálinra cárevicsre szavaz.
2. 50esek, amolyan kádári maradvány: ezek igen képlékenyek, ált. 2 élményük meghatározó: fidesz éra alatt volt munka (építkezés és valahogy elvoltak mezgazd.-ból, tképp a 2 volt tsz profil) és ez most nincs, valamint hogy ezek lopnak és maffiózók (4es metró, Veress fiai, böszöd, növekvő hiány.) Elég rossz a direkt bulvársajtója ennek a kormányzatnak. (bulvár: olyan hírek, amik a bulvárra jellemzőek, ilyen pl. a Veress fiai történet.) NEM az inaktivitás a döntő.
3. 50-esek közül került ki a 2006-os választás szoci szavazóblokkja is főleg, ezek dolgoznak. Szvsz nem így lesz 2010ben.
Előzmény: Rangun (91731)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91755
ezek pont nem teljesült ígéretek. ez a jó, nem? :D
Előzmény: Rangun (91749)
Rangun Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91754
2008 van.
Előzmény: Darwin (91753)
Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91753
a kettős állampolgárságról szóló népszavazás 2004-ben volt, már Ferink sok áldozattal bíró ténykedése folyamán
Előzmény: Rangun (91752)
Rangun Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91752
Suttól kérdezd aki még mindig a 23 millió románt emlegeti.
Előzmény: Darwin (91750)
Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91750
2008 novembere van, szerinted itt és most 2002 februárja és annak számai mennyire aktuálisak?
Előzmény: Rangun (91749)
Rangun Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91749
És neked a 400%-os egészségügyi béremelésről,vagy a 1000km autópályáról,több biztosítós egészségügyről,stb.ezek 98-as fidesz igéretek,2002-re semmit nem sikerült teljesíteni.
Előzmény: Joranne_Sutt (91746)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91748

az összes "reform" kiadáscsökentést jelent, ami ellentétes az inaktív szoci bázis érekeivel.

 

meg az inaktív fityesz bázis érdekeivel.

 

 

másszóval, attól, hogy egy inaktív fityeszes, még ugyanolyan inaktív, mint egy szockó inaktív...

aki nem fityeszes, hanem szockó.

Előzmény: kopasznyakú (91727)
Fulika Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91747
Mondd csak királyfi, hány éves is vagy Te?
Előzmény: Rangun (91745)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91746
23 millió román?
nem lesz gázáremelés?
megemeljük a fizetéseket?

ezekről mi a véleményed?
Előzmény: Rangun (91745)
Rangun Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91745
A rendszeres választások előtti több 1000 milliárdos kiadásnövelő igéreteikre.
Előzmény: Fulika (91742)
Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 91744
Ez a geciláda kifejezés nagyon jó. Jól körülírja a kormányzati gépkocsikat ;) Amúgy meg amíg Feri vezeti, addig én nagy ívben teszek arra ám, hogy a kormánynak mi tetszik, meg mi nem tetszik ;) Viszont ha a helyes dolgokat sem cselekszi meg, azt már felrovom neki.
Előzmény: Törölt nick (91732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!