Keresés

Részletes keresés

V_Mónika Creative Commons License 2003.08.08 0 0 313
Bogarakkal nem lesz probléma, mert nincsenek. Néha találkoztam léggyel, de ennyi.
Célszerűbb készpénzt vinni, és a szállodában váltani. Jól váltják. Amúgy a városban vannak bankautomaták, amik egyiptomi fontot adnak ki a kártyádról.
A boltokban a készpént szeretik.Igazából nem tudom , hogy elfogadják -e, mert mindenki mindenhol készpénzzel fizetett.
Előzmény: JKruz (312)
JKruz Creative Commons License 2003.08.07 0 0 312
Kedves Mónika!

Nagyon köszönöm az értékes beszámolódat és kívánom, hogy a pároddal együtt minél hamarabb újra Egyiptomban lehess, esetleg egy jobb szervezésben!

- Szúnyog, hangya, egyéb rovar mennyire zavaró?
- dombornyomatos Eurocard/Mastercard bankkártyával foglalkoznak-e?

üdv:
jkruz

Előzmény: V_Mónika (311)
V_Mónika Creative Commons License 2003.08.07 0 0 311
Szia JKruz!

- A szálloda tengerpartja homokos, néha egy picit köves. Kifejezetten kisgyerekeseknek ajánlott, mert apálykor a part közelében kis homokpadok képződnek, ahol úgy lehet napozni, hogy közben a vízben vagyunk. Ez szuper, viszont mivel homokos, itt nincs nagyon mit nézni a víz alatt. A mélyebb részeket egy hullámtörő választja el, ami felett dagálykor el lehet úszni, de vigyázni kell, mert a korallokon nem igazán lehet járni, karcolnak. A hullámtörőnél, és az után már érdemes búvárszemüveggel merülni.
A parton végig fa napágyak vannak puha matraccal, napernyővel (fa). Ugyan ilyen napozó ágyak és egy picit más, de fa napernyők vannak a medencék mellet is. A napágyaknál mindenhol vannak kijelölt helyek, ahol az ember annyi törölközőt kér amennyit akar, az emberke odajön, szépen ráhúzza az ágyra, nekünk csak bele kell feküdni. Fizetni nem kell érte, teljesen ingyenes.
Van három méllyebb medence. Egy a külön épületsornál, ahol mi is voltunk. Ez a leg hidegebb és a legméllyebb.(kb 150 cm). Van még két másik méllyebb medence, melyeket egy kacskaringós 60cm -es sétáló köt össze. A képeken ezt lehet látni, felette a kis hidakkal.
- Semmit nem szólnak, ez ott teljesen természetes. Mindenki vitte magával a kis vizét, de mi ott is vettünk pl. colat. Amúgy a vacsoránál annyiba kerül egy víz, vagy üdítő, sör, vagy bármi mi más mint modjuk nálunk. Pl. olcsóbb mint a Liszt Ferenc téren.
- A hotelben egy 0,75-ös víz 4,50 font, egy 1,5 l -es víz 6,50 font. A bárban van amikor rászámolnak 0,80 borravalót maguknak a pincérek, van amikor nem, attól függ kitől veszed.
Benn a városban egy 1,5 l-es víz, 1,25-be kerül. Elég nagy az eltérés, de ha kiszámolod a hotelben a mi árainkhoz képest nem drága. A hotel mellet nincs közért, így nem tudtok ott venni vizet, csak ha taxival beljebb mentek.
A csomagokat nem vizsgálják át, de szatyorban ne hozzatok be vizet, meg általában semmi élelmet, mert elveszik. Ha nem látják, nem feltűnő, simán be lehet hozni.
- A parton lehet sétálni, tevegelni és lovagolni, de ne képzelj hosszú tengerpartot. Az egyes szállodáknak külön, elkerített tengerpartjuk van, és azon kívül nem igen lehet menni. Amúgy este a tengerpart nem kivilágított, ott még úszni se lehet. Erre vannak a kivilágított, hangulatos medencék.
- Alkudozni mindenkivel kell. Mondnak valamit, de az mindig egy kicsivel több. Általában mi úgy csináltuk, hogy amit mondott, azt átszámoltuk forintba, és a szerint alkudoztunk.
Néhány ár: pl. arab kendőt koronával 10-15 fontért lehet venni.
Kis kerek tányért szintén 10-15-ért, legalább is mi ennyiért vettük.
Amúgy ha átszámoljuk, amit mondanak, az is megérné, de kell, és érdemes alkudozni. Fő, hogy az ember jól beleélje magát, és tudjon elmenni. Ha nem akarják levinni az árat, majd leviszi más. Mindent még másik száz helyen is árulnak, és ezt ők is tudják.
Üdv. Jó pihenést.

tom0477 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 310
Hali Tepli!

Irtam mailt a cimedre!
Sajna nem nagyon van még időm gépelgetni, de igyekszem...

Előzmény: tepli (309)
tepli Creative Commons License 2003.08.06 0 0 309
Szia tom0477!
Látom jól érezted magad és tetszett a szálloda is.
Szeretnélek arra kérni, hogy írjál már a Sea Gull-
ról bővebben, milyenek a szobák és milyen a part,
mennyibe kerül az ital(sör,víz)? Persze minden más
információt szívesen fogadnék.
Üdv.:tepli
Előzmény: tom0477 (302)
JKruz Creative Commons License 2003.08.06 0 0 308
Szia Mónika!

Nagyon tetszett a beszámolód, mi októberben megyünk, tehát minden információnak nagyon örülünk.
Ha lehetne bővebben a következőkről:
- a szálloda tengerpartja, medencéje, vize, napozóágy, napernyő?
- a vacsoránál célszerű magunkkal vinni innivalót, mit szólnak hozzá a pincérek?
- az innivalók és áraik, hol érdemes megvenni? (sör!!, víz)
- lent a parton, a fövenyen lehet-e sétálgatni, mi van a 2 szálloda között?
- ajándéktárgyak, árak, alkudozás?

V_Mónika Creative Commons License 2003.08.06 0 0 307
Folytatás
Ellentétben a katalógustól, a szálloda, és ahogy elnéztem más szállodáknál is így van, nem minden szobája néz a tengerre, sőt. Nekünk szerencsénk volt, megy egy szép, nagy, teraszos, földszinti szobát kaptunk, de mások nem jártak ilyen jól. Egy házasprá egy olyan szobát kapott (két hétre mentek, nem egyre mint mi), aminek csak a belső folyosóra volt ablaka, egy szék volt, így egyszerre ketten le se tudtak ülni. Szóval szerencse kérdése, hogy ki, mikor, hol, és milyen szobát kap.
A reggeli és vacsora bőséges volt. A vacsorához tényleg nem adnak inni, így célszerű az embernek magával hoznia amit iszik, nem mintha drága lenne, de szegény pincéreknek néha 10 perc is kell, mire 3 szori kérés után végre kihozzák a kért italt, ami kb. annyiba kerül mint nálunk, boltban, városban természtesen olcsóbb.

Amúgy a tengerpart, a medencék, maga a szálloda, a étterem mind nagyon szép volt.
A szálloda egy része még nincs készen, és azok a programok, melyek a katalógusban fel vannak tüntetve nem mind élnek. Régebbi szállodákban lehet vizísízni, vizi banánozni, és a tengerpart alkalmasabb a pipával való nézegetésre.
Aki tud angolul, annak célszerűbb a Dolphin AQUA Center-nél befizetni a búvárszemüveggel, pipával, békalábbal való úszkálásra. Fejenként 15 euróért négy zátonyhoz vittek el, kaptunk bőséges ebédet, egy ásványvizet és egy kólát. Nagyon rendesek és kedvesek voltak. Én nagyon ajánlom őket.
A Kártágónál csak két zátonyhoz viszik az embert, és ha jól tudom, többért. De, ha ugyan ennyi is, a másik esetben többet lehet látni.
Pipát, békalába, szemüveget mindenhol adnak. A páromnak volt mindene, nekem szemüveget és pipát kellett kérnem, de az benne van az árban, és nincs vele semmi gond.
Mindenkinek ajánlom, mert a víz alatti világ csodálatos.
Míg a Kártágó-nál a beduinok látogatása, és a homokfutózás két külön program, addig a helyieknél, (ott a szállodában ajánlják a programot) homokfutóval lehet menni a beduinokhoz. Ez egy kb 5-6 órás program, naplementével. Nagyon jó. Ide kendő, napszemüveg és hosszunadrág elengedhetetlen. Kendőt 10-15 LE (font) ért lehet venni akár a szállodában, akár a városban. Ez egy homokfutón két embernek 50 euró.
A szállodából a sima taxi elég drága. 9 fős kisbuszokkal a taxi oda 2 font, vissza (22:00 után) kb 2,50. Ez az ára, ennél többért nem érdemes, de az sem drága, ha belegondolunk, hogy egy font (LE) kb. 40 forint.
A fakultatív programok közül Kairót nem ajánlom, mert mi ugyan nem voltunk, de akik voltak sokat szenvedtek. Hosszú az út, kevés az étel, nagy a meleg, és nagyon kevés az idő a látványosságokra. Luxor esetében ugyan ez, bár onnan több pozitív visszajelzés volt.
Azért érdemes mindenkinek belegondolnia abba, hogy késő ősszel, kora tavasszal egy hosszú hétvége keretében (csüt.-vas.) kb fejenként 50 E forintért nem jobb e megnézni a kevésbé meleg időben a látványosságokat úgy, hogy van rájuk elég idő.
Ja, ANTINAL 5 font (LE), de szerencsére nem kellett. Én részemről mindent megettem, kivéve a szőlőt, ami tényleg nagyon vizes. Semmi bajom nem volt.
Összeségében jól éreztük magunkat. Sehol sem éreztük magunkat veszélyben mert a túristákra mindenhol vigyáznak. Lopásról nem hallottunk. Mi a parton hagytuk a táskákat pénzzel, fényképezővel, mások kamerával, de semmi gond nem volt.
Minden esetre, ha még egyszer mehetnék, lehet, hogy inkább Sharm el Sheik-be mennék, mert ott állítólag nincs annyi keleti túrista. Eszméletlenül tolonganak, bunkók, és a gyerekeik neveletlenek, legalább is nálunk ez volt (csehek, szlovákok, lengyelek).
Üdv
Ha van még kérdés, válaszolok.

Előzmény: V_Mónika (306)
V_Mónika Creative Commons License 2003.08.06 0 0 306
Sziasztok!

Tegnap érkeztünk haza páromma Hurghadából a Hotel Long Beach-ből, úgy hogy teljesen friss infókkal szolgálhatok.
Az utazási iroda, mellyel mentünk a Kartagó volt. Mit mondjak. Állítólag nem ők tehetnek róla, de a szervezés a megkérkezés után pocsék volt.
Azzal kezdődött, hogy miután kiérünk a reptérre, a Kartagó tábláját sehol se láttuk. A végén odamentem az információhoz, hogy mondják be, több utas is keresi az utazási irodát. Egy perc se telt bele, és megjelent egy fiatalember, aki jól lehordott, hogy miért kérettem az információhoz. Közöltem, hogy sok más iroda mellet az ő táblájukat nem látom. Pedig ott vannak! Volt a válasz. Valóban ott voltak, de két másik utazási iroda táblája között, akiknek a táblája legalább 2-2,5m magas volt, a Kartagó táblája nem látszott a tömegben, mivel kb. 150cm magasan, egy asztalon állt. Ezek után kiderült, hogy nem cseh légitársasággal megyünk (Travel Service) hanem a Lotus Ariline-al.
A repüléssel, a légitársasággal semmi gond nem volt. Az étel jó, a kiszolgálás figyelmes. Jótanács. Fázósabbak feltétlenül vigyenek pulóvert, esetleg zoknit a gépre mert hideg volt.
3,5 óra repülés után leszálltunk Hurghadában. Hurghada éjjszakai látképe (délután 18:00-kor indult a gépünk) csodálatos. A rengeteg kivilágított szálloda (270), a kivilágított medencék eszméletlenül szépek voltak.
A leszállás után, az első sor ami képződik, az a vízm miatt kell. Akinek van vízuma, az ne álljon be. A második sornál megnézik a vízumokat, pecsételnek és elveszik azt a belépő kártyát, amit még a gépen adtak, hogy töltsünk ki. Ezek után Jön még egy rövid útlevél vizsgálat, majd a csomagok.
Aki félti a csomagját, az Ferihegyen fóliáztassa be, de szerintem felesleges, a kerekünket így is eltörték, amúgy pedig nem lopnak a csomagokból.
Más utazási irodáktól álltak kinn emberek, akik az össze vissza, tanácstalanul ténfergő embereket eligazították, de a Kártágósokkal csak akkor találkoztunk amikor kimentünk az épületből. Ott összeterelték az embereket, egyesekkel közölték, hogy nem abba a szállodába kerülnek, amit kiválasztottak, aztán a szerint, hogy ki melyik szállóba megy fel kell szálni valamelyik jegesre hűtött buszba. Pulóver itt is ajánlatos, itt még a párom is fázott.
Ja, a bőröndöket a buszig, ami nem volt éppen közel, nekünk kellett elvinni.
Nagy nehezen, 23:15-körül elindult a buszunk (a gép helyi idő szerint 22:45-re szállt le). A reptéren ingyen osztogattak Hurghada térképeket, melyet végig néztem a transzfer során. A busz semmi logikát nem követve rakta ki az embereket a szállodáknál, volt olyan szálló, ami előtt 3 szor is elmentünk. Mire a Long Beach-be értünk hajnali 3 lett. Közben volt, aki leszált, majd visszaszált, mert nem volt helye, stb. Szerencsére nekünk nem volt ilyen gonunk. A szállodánkban voltak más érkezők is, így meg kellet várni az a kb 40 percet, mire ők végeztek, majd jöttek a szobák. Nem tudom, hogy a többi szállodában ez hogyan zajlott, de nekünk még fél órába tellet, mi a kirendelt idegenvezető felfogta, hogy ki milyen szobát kért, kik hányan vannak, és mit kérnek. Végül is olyan négy után elfoglaltuk a szobát, de csomagok nélkül, mert a 15 USD baksisban benne van, hogy alkalmazottak hozzák a csomagokat, ami még fél órába tellet, így addig még fürödni se tudtunk, mert a folyékony szappan adagolók nem működtek.

Előzmény: poltpeter (305)
poltpeter Creative Commons License 2003.08.06 0 0 305
Sziasztok!

Holnapután utazunk Hurghadaba. A szállásunk a Long Beach***** hotel lesz, fp. Ha vki járt már ebben a hotelben, adjon infót.

Kösz.

dittt Creative Commons License 2003.08.06 0 0 304
Én is írtam korábban, hogy van Hurghada "vásárlós" utcájában automata és elég jól néz ki. Tehát tényleg nem igaz, hogy nincs.
Ha Mc Donald's van,akkor banknak is lennie kell...
Előzmény: EbiHall (301)
szahmet Creative Commons License 2003.08.06 0 0 303
Szia Tomi!

Üdv újra itthon, bár mi már beszéltünk, de azért légy itt is üdvözölve!
Ahogy olvasom az automatákkal kapcsolatban már fejlesztettek!
Mondjuk nekünk nem volt rá tavaly szükség, de volt akinek okozott egy kis fejtörést honnan szerezzen pénzt.
Arra emlékszem, hogy nem fogadtak el sehol Visat csak American expresst, goldot stb.
Most nem tudom, hogy van, mindenesetre azért a fejlettséget nézve kinnt, röhögtem, hogy még van pofájuk American expressért vinnyogni!

Jó pihenést Tomi, aztán majd jelentkezz!

Szia, Kati

Előzmény: tom0477 (302)
tom0477 Creative Commons License 2003.08.05 0 0 302
Hali!

Most jöttem meg Hurghadából! A kisebb Kartagoval kapcsolatos kényelmetlenségeket leszámitva, isteni volt, még idén visszamegyek 3 hétre a Sea Gull-ba. Nagyon meg voltunk vele elégedve. Most az eurót 7-ért, a dollárt 6-ért váltják (1 dollár 6 font, bankban 6.18, 1 euró 7 font, bankban 7,28)Amugy vagy 10 bankfiók van Hurghadában, ebből 5 közvetlen a belvárosban, autómata is van a belvárosban legalább 4. Ha van vkinek kérdése szivesen irok, most viszont már pihenek egy kicsit...
Rengeteg barátot szereztem, volt aki már fel is hivott alig hogy hazaértem... Bár könnyű dolgom volt, mert egyiptominak néztek, bár félig majdnem az is vagyok.

EbiHall Creative Commons License 2003.08.05 0 0 301
Ezt nem értem, legalább 3 automatát tudok Hurghdában. Az egyik pl. a belvárosi McD-vel szemben
És bank is van pár, csak nem nagyon feltűnők.

Van egy jó sztorim viszont Dahabról.
2000-ben voltam ott, azóta iszonyatosan kiépült, kész döbbenet, alig ismertem rá tavaly, azon egy órában, amit ott töltöttem. Na mindegy.
Szóval 2000-ben ott aztán tényleg nem volt bank a faluban délután 4 után (előbb nem tudtunk visszajönni merülésből), sem automata, nekünk viszont pénz kellett, de nagyon.
Bevágtak minket egy taxiba és kivittek a világból valami nagyon csicsás hotelhez, ahol volt tényleg egy bank és ki is szolgáltak minket. Csakhogy kértek útlevelet, ami persze izgalmamban épp nem volt nálam. Ott ültünk, jó messze a szállásunktól, 2 napos tortúra után végre a dollárkák közelében - és nem volt nálunk útlevél! A pasi megszánt minket, mondta, hogy végülis csak adjunk valami fényképes igazolványt.
Kapaszkodjatok meg, mire vettem fel a pénzt: a céges sportköri tagsági igazolványomra!!!
:-))))))))

Na csá!

Előzmény: szahmet (292)
Tea Creative Commons License 2003.08.05 0 0 300
Na egy par jo tanacs!
Valuta.En vittem dollart meg eurot is mert a fakultativ programokat dollarban kell fizetni.Es az elejen a 20$ borravalot is dollarban kerik.Viszont az eurot mindenhol nagyon jol bevalltjak.Kairoban vannak automatak a szallodakban is ,sot en az ital fogyasztast is a vegen kartyaval fizettem elfagadtak minden kartyat.Viszont a hajon csak kezpenzel lehet fizetni kartyat nem fogadnak el !A bazarokban azert jobb ha egyiptomi font van nalad es azok is itt ott kulon igy alkunal nem is latnak nalad tobb penzt! Luxorban a turista bazarban (nem az egyiptomi bazarban) 20 font ert nagyon helyes kis henna testrajzokat csinalnak.Az Ital a hajon 6 font,viszont vizbol masfel litert kapsz.Ami nem volt szimpatikus hogy a szallodank a Gizai uton volt messze a kozpontbol es semmi nem volt a kornyeken es minden aldott este eskuvo volt a szobank elott haladtak el nagy csinadrattaval egyszer meg erdekes viszont minden este!
Vacsora nem a szalloban van hanem kulon elvisznek egy etterembe mindig jo volt a kaja de mindig ugyan az,csirke ,hal,zoldseg es az elmaradhatalan gorogdinnye.
AbuSimbelbe az ut busszal egyalltalan nem veszes es mivel hajnal indul az oda utat majdnem mindenki vegig alussza,erdemes vinni egy kardigant mert a legkondi nagyon eros es en oda fele epp majd megfagytam.
Vasarolni a Luxori bazarban ugymint a turista mint az egyiptomi bazarban erdemes itt a legszimpatikusabbak es legolcsobbak a dolgok az Asszuani bazar majdnem hogy elfelejtheto.
Baratnom szerint a program kicsit felgyorsult volt soha nem volt ido sem cigiznie nyugodtan sem egy kavet meginnia(a hajon persze volt erre elg lehetosege)Persze csak o cigizett egyedul csoportunkbol.Kairoban ebedelni sem mentunk mert a korai vacsi potolta meg a boseges reggeli meg a melegben senki nem is kivanta viszont en masnaptol mar tanultam es reggelinel eltettem nindig valamit ebedidore.
Mas jo tanacs nem jut eszembe!
Jo Nilusi hajoutat mindenkinek!
Előzmény: ancsuri (276)
szahmet Creative Commons License 2003.08.05 0 0 299
Szia marti baba!

Én voltam az!
Három nap alatt van kész, egy fénykép kell hozzá, és ki kell tölteni egy űrlapot!
Visszatérve a párhúzamra Egyiptom és Tunézia között, látni fogod, hogy azért Tunézia fejlettebb és tőkeerősebb ország! Hidd el, nem fogsz csodálkozni, hogy Hurghadában nincsen automata! :)
Amúgy a Tropicana Palacio egy jó szálloda, és jó helyen is lesztek!
Ha akarod küldök neked egy kis ekigazítást, hogy mit merre fogsz találni a szállodához képest.
Én a mellette levőben nyaraltam tavaly!
Egyébként, hogy behangoljalak a nyaralásra, nagyon-nagyon jól fogod magad érezni, és le fogja körözni Tunéziát!!!!!

Szia, szahmet

Előzmény: marti_baba (298)
marti_baba Creative Commons License 2003.08.05 0 0 298
Sziasztok!

Mindenkinek szeretném megköszönni az értékes információkat.Búvárkodásra szinte biztos, hogy benevezek.A kártyával kapcsolatban pedig akkor megoldom, hogy ne kelljen használni.Ez azért furcsa, hogy nem lehet Hurghadán automatát találni, ahol jó a Visa.Tavalyelött Tunéziában semmi gondom nem volt és mindenhol lehetett pénzt felvenni automatából.Majd figyelek, hogy ne jöjjek pénzzavarba mert a kártyát csak akkor kellett használnom.Nem jön valaki közületek szeptember 5-én a Tropicana palacio hotelbe?
valaki említette régebben, hogy a vízumot magának intézte azt szeretném megtudni, hogy a vízumot rögtön bepecsételik az útlevélbe vagy kell 1-2 napot várni rá?Valamint mikor érdemes elkezdeni ezt intézni, ha szeptember elején indulunk.Bocs, hogy ennyit zaklatlak benneteket a kérdéseimmel, de nagyon várom már az utazást és ilyenkor mindig álmodozom egy kicsit, hogy milyen is lesz.

Köszönöm szépen előre az információt.

Márti_baba

szahmet Creative Commons License 2003.08.03 0 0 297
Helyes!!!
Előzmény: nbcx (296)
nbcx Creative Commons License 2003.08.03 0 0 296
Már megvettem a vizalatti gépet:-))
Előzmény: szahmet (295)
szahmet Creative Commons License 2003.08.03 0 0 295
Bocsi! :))) nbcx
Előzmény: nbcx (293)
szahmet Creative Commons License 2003.08.03 0 0 294
Szia nmcx!

A snorclingtúra nagyon fog tetszeni, mindenképpen vigyetek vízalatti fényképezőgépet!
A legegyszerűbb is megteszi, mi is ilyet vittünk, és töéletes képeket csináltunk a víz alatt!
Szerdán jöttem haza Tunéziából, nagyon jó volt, de Egyiptomhoz képest a kanyarba sem ér!
Én egy körúttal nyaralással egybekötött két hetet néztem ki jövőre Egyiptomban, mert így a pihi Hurghadán van, amit nagyon szeretek, és a körútban meg Assuántól Alexandriáig benne van minden, és mindez idén 150.000/fő ami nagyon jó ár!
Remélem jövőre sem szökik túlságosan főlé, bár ahogy néztem a Kartago tavalyhoz képest szinte semmit nem emelt!

Azért biztos fognak szervezni, ha mást nem a helyiek valami faktprogramot amit érdemes lesz megnézni.
Szerintem Cairoba biztos be fogtok tudni menni, ha mást nem hajóval vagy ilyesmi!
Utánna kell kinnt nézni!
Kérdezzétek a helyi fiatalokat pl.: a szállodában, ők biztosan fognak tudni adni egy-két jótanácsot!

Szia, szahmet

Előzmény: nbcx (293)
nbcx Creative Commons License 2003.08.03 0 0 293
Szia!

Köszi a választ:-)Azt hiszem leteszünk a Luxori kirándulásról,mert 100000 lenne kettönknek.Inkább egy hét lusti és snorkelingezés(ami egyébként nagyon izgat,még sohasem próbáltam),aztán talán jövőre egy 7napos Luxor-Kairó kirándulás.Igy szerintem sokkal jobban megéri.

Előzmény: szahmet (291)
szahmet Creative Commons License 2003.08.02 0 0 292
Szia marti baba!

El kell szomorítsalak a hitelkártyával kapcsolatban!
Automatáról Cairon kívül ne is álmodj, Hurghadában bankot sem találsz!
A Visa kártyán csak röhögnek kinnt, csak American Expresst, American Goldot és Swiss akármit fogadnak el.
Az utsónak nem jut eszembe a neve!
Ha tanácsolhatom Eurót vigyen mindenki aki most akármilyen arab országa megy, mert hiába olcsóbb nállunk az USD kinnt egy az, hogy rosszul váltják, a másik, hogy van egy limitük amitől többet nem válthatnak, és van, hogy naopokig nem tud az ember váltani!
Ez tutira vonatkozik Jordániára, Egyiptomra, és Tunéziára innen frissek az infóim!

Mindenkinek:

Eltérve a témától, tudom, hogy nagy militari örület van, de a politikai helyzetre való tekintettel hagyja mindenki itthon kivételesen az Army és US Army feliratos fölsőket stb!
Nem nagyon rajonganak érte!!!!

Előzmény: marti_baba (287)
szahmet Creative Commons License 2003.08.02 0 0 291
Szia!

Vannak helyi járatok, kb. 30-40 ezer forintnak megfelelő fontba kerül egy személynek!
Mivel nem vagy arab!
Ha arab lennél ennek a huszada kb!
Hát jó messze lesztek mindentől az egyszer biztos!
Sajna nem tudlak bíztatni, tavaly kérdeztem meg egyik barátnőmnem kinnt az árat Hurhghadából akart cairoba menni, és ennyire jött volna ki!
Az igazi helyi távolsági buszokat, tehát amik nem konvolyba mennek nem ajánlom!

Szia, szahmet

Előzmény: nbcx (285)
L-Gee Creative Commons License 2003.08.01 0 0 290
dittt,

és még nem is mondtad, hogy mielőtt kérnének a főútra meg kell küzdeni Ali-val a parfümárussal :)))
Bár csak az első nap volt nehéz lerázni :)))

Most irigykedek, mi nem kaptunk oklevelet vuduéktól, csak egyszerűen bepecsételtek a naplónkba :(

Előzmény: dittt (289)
dittt Creative Commons License 2003.08.01 0 0 289
Szia martibaba!
Örülök, hogy beszámolóm neked is kedvet csinált a búvárkodáshoz. A merülés teljes felszerelést jelent: ruha, mellény palackkal, békatalp, szemüveg, ólomöv. Jelentkezni legkésőbb egy nappal délután 3-ig kell. Az utazás napján 9-kor indul a hajó. Voodoo-ék két hajóval dolgoznak: a Cairo-val (ezzel mentünk mi) és a Mazzurka-val. Azt nem tudom, hogy mitől függ, hogy ki melyik hajót kapja. Lehetséges, hogy a búvároktól. Bár ők sem mennek minden nap, cserélgetik egymást. Elég sok nyelven beszélnek (magyarul nem), s gondolom a csoport összetételétől függően választják ki az adott nyelven beszélő búvárokat.
Velünk Tony (görög), Chris (holland) és Philipe (osztrák-svájci) búvár volt. Angolul kommunikáltunk, bár egy német emberkével remekül beszéltek németül is.
Szóval jelentkezéskor elmondják, hogy kb. 1/4 9 és 1/2 9 között legyél az irodájuknál. Ekkor kezdődik a próba. Mindenki kap egy számmal ellátott műanyag ládát, melybe a felszerelését fogja tenni. Majd ránézésre megpróbálják megsaccolni, hogy mekkora ruha kell rád. Egészen biztos vagyok benne, hogy van nagy méret, mert elég sok felszereléssel dolgoznak. Személy szerint én 172 cm magas vagyok, kb 76 kg, combban "kissé" telt és volt rám ruha. Fel is kell próbálni, mert ha nem jó, akkor keresnek másikat. Arra fel kell készülni, hogy nem siklik könnyen az ember testére a ruha. Ha jó méretben, akkor is külön fizikai munka a belebújás. A kibújás szintén... A mellényt, talpat stb. szintén próbálni kell. Miután ezzel megvagy, neked kell felvinni a ládikádat a hajóra, s persze a hajón figyelned kell, hogy a saját ládikádból öltözz és oda is pakolj vissza. Ha kétszer fogsz merülni, akkor az első után célszerű a hajón elhelyezett fogasokra felakasztani a ruhát, hogy valamelyest kicsöpögjön. Ja! Mikor a hajóra beszáltok, ne lepődjetek meg, hogy le kell vennetek a lábbeliteket. A hajón egész nap mezítláb kell lenni, de ez nem gond, mert a búvárkodáshoz használt területen kívül mindenhol szőnyeg van. Visszaérkezéskor szintén neked kell vinned a ládádat az irodához. De ezzel még nem fejezted be a dolgot. Van egy nagy mosóteknő az iroda mellett, amiben minden kapott motyót le kell öblítened és így kell a búvároknak visszaadnod. Fizetni nem előre kell, hiszen nem biztos, hogy tudod előre, hogy egyszer vagy kétszer merülsz, egy vagy több filmet kattingatsz el a tőlük bérelt vízalatti fényképezőgépen. Szóval a mosogatás után kell fizetned és ekkor kapsz egy oklevelet, melyen feltüntetik, hogy mikor, melyik merülési helyen és kivel merültél. A búvár saját pecsétjével és aláírásával igazolja a dolgot.
Hát hirtelen ennyit a búvárkodásról. Ha érdekel még ezzel kapcsolatban valami, esetleg a félelmem oka, s a mód ahogy mégis rávettek a merülésre, akkor kérdezz nyugodtan. Külön nem akartam ezzel fárasztani senkit.
Kérdezted a bankkártyát. Mi nem használtuk, de nem is rémlik, hogy a szállodában lett volna. Viszont pénzváltó van, így helyben be lehet váltani az eurót vagy dollárt ill. más valutát. Viszont a városban rémlik, hogy láttam egészen jól szituált autómatát. Arra felhívta a figyelmünket az idegenvezető, hogy túl sok pénzt nem érdemes egyszerre beváltani, mert itthon nem tudod visszaváltani. Viszont sok helyen pl. a kirándulások alkalmával a műhelyekben, lehet euróval és dollárral is fizetni (búvárkodásnál szintén. Ezért érdemes meggondolni a beváltást.
Ami a szállodát illeti: nem fogjátok megbánni, hogy ezt a szállodát választottátok. Nagyon jó a konyhája. Különösen a pénteki vacsora különleges, mert nemzeti ételeket készítenek, túlnyomó részét szabadtűzön a vendégek előtt. A reggeli sem szokványos, mert nem egyszerűen rántottát, főtt tojást készítenek, hanem frissen, külön a Te kérésedre, a saját választásod szerint ízesített omlettet vagy tükörtojást. Reggelente készítenek vaslapon sütött mini palacsintát, de rendes méretűt is.
Biztosan nem fogtok éhezni. Emellett nagyon kedvesek az ott dolgozó arabok. A szobát és fürdőszobát minden nap takarítják, tiszta törülközőt adnak. Minden szobában van széf, de ha elől hagysz bármit, a takarító (aki minden esetben férfi!) nem nyúl semmihez sem.
Nem tudom, hogy írtam-e korábban: az Antinal-t a közeli körházban szerezhetitek be a legkönnyebben. A kórház: ahogy kimentek a szálloda főkapuján és kisétáltok a főútra, forduljatok balra. Készüljetek fel, hogy állandóan minden arab taxi-t fog kínálgatni, de ezzel nem kell foglalkozni. Az úton baloldalról már látszik is a kórház alacsony, fehér épületegyüttese. Egy kicsit préris terület mellett elhaladva a főbejárat után jobbra található egy kis ablak és az a gyógyszertár. Ha jól emlékszem 1/2 10-kor nyit, szóval az első reggeli után kényelmesen el lehet sétálni oda.
Nekünk nem volt különösebb gondunk a hasmenéssel. Ha éreztük, hogy kicsit hígabb a széklet, akkor az Antinal-ból vettünk be. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi beoltattuk magunkat utazás előtt. Lehet, hogy túl óvatosak voltunk, de nem bántuk meg.
Egyenlőre ennyi. Lehet, hogy kissé hosszúra sikerültem, ezért köszönöm a türelmet.
Szia Dittt
Előzmény: marti_baba (287)
takacsi Creative Commons License 2003.07.31 0 0 288
Azt hiszem december elején voltunk.
Luxorban nehezen viseltük a meleget (igyekeztünk mindig árnyékban maradni), Hurgadán a medence vize hideg, üres, a tenger nagyon kellemes, turisták alig, a nap süt, de rövidebb természetesen a nappal.
See Gull-t megerősíthetem, bár akkor még 5 csillagja volt (másfél éve), jó, jó ellátás és közel a "városhoz".
Előzmény: tera (284)
marti_baba Creative Commons License 2003.07.31 0 0 287
Sziasztok!

Az elejétől a végéig elolvastam a topicot, iszonyuan sok hasznos infot kaptam.Külön öröm, hogy többen voltak közületek a Tropicana Palacio Hotelben, ahova mi is megyünk,szeptember elején.Azt szeretném megkérdezni az ottjártaktól, hogy van e bankautomata és egy sima visa electron kártyát lehet-e ott használni.Előre is nagyon köszönöm az információt.
Ditt, teljesen lenyűgözött a beszámolód és belelkesedtem a búvárkodásra.Azt szeretném megkérdezni, hogy búvárruhát fel kell-e venni valamint ha igen akkor van-e nagy méretben.Mert sajna nem tartozom a modellalkatúak közé és ez az egy olyan téma ami miatt vacilálok.
Előre is köszi

martibaba

L-Gee Creative Commons License 2003.07.30 0 0 286
tera,

Az időről jó infót találsz itt

Én nem aggódnék a szeptember miatt, tuti melegebb van, mint spanyolországban bármikor :)

Mi Neckermannal mentünk, de megismerkedtünk Medinás turistákkal is és csak jókat hallottunk tőlük, illetve amennyit láttunk a szervezésükből én bizony nyugodt szívvel mennék velük, pláne, hogy jóval olcsóbban árulták ugyanazt az utat, amin mi is voltunk.

Előzmény: tera (284)
nbcx Creative Commons License 2003.07.30 0 0 285
Sziasztok!

Tudja valaki,hogy Egyiptomban milyenek a belföldi járatok?Sharm El Sheikh-re megyünk nyaralni és onnan el lehet repülni egynapos Luxori kirándulásra.Csak hát van bennünk némi félsz a géptől.

tera Creative Commons License 2003.07.30 0 0 284
L-Gee,

Nagyon köszönöm a térképet, és a tanácsot, hogy melyik szállodákba érdemes menni. Úgy néz ki, hogy sajnos mégsem augusztusban megyünk, hanem csak szeptember végén, ha minden ok. Tudsz/tudtok arról valamit, hogy akkor mennyiben más ott az idő, mint mondjuk jún.-júl.-ban? A Medina Tours eygiptomi útjai megbízhatóak? Van valakinek erről infója?
Köszi minden segítséget:
Erika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!