Keresés

Részletes keresés

szahmet Creative Commons License 2003.08.27 0 0 343
Szia marti baba!

Na elküldtem neked a beszámolót, elvileg meg kellett, hogy kapjad, de úgy nem akarta elküldeni, hogy marti baba@yahoo.com, csak úgy, ha egybe írtam martibabát.
Remélem azért megkaptad, ha nem írj ide, és csütörtök este korrigálom, csak biggyezd ide mit szúrtam el a címeddel kapcsolatban! :)

Szia, szahmet

Előzmény: marti_baba (339)
szahmet Creative Commons License 2003.08.26 0 0 342
Szia marti baba!

Oksa, ezt vágom hol van!
Küldöm neked emilben az infót!

Szia, szahmet

Előzmény: marti_baba (339)
MiKi Creative Commons License 2003.08.26 0 0 341
Mi pedig aug.29-szept.12! :)
Kairó->Nílus->Hurghada (Club Makadi)
King Tours
Esetleg még valaki?

Miki

Előzmény: A-Ló-szelleme (340)
A-Ló-szelleme Creative Commons License 2003.08.26 0 0 340
Mikor indultok???

Mi szept. 10. - 21. ig leszünk ott!

A-Ló-szelleme

Előzmény: marti_baba (339)
marti_baba Creative Commons License 2003.08.26 0 0 339
Szia Szahmet!

Hát persze, hogy érdekel.Mi a Tropicana palacio nevű szállodába megyünk.Itt már olvastam többektől, hogy jó, remélem így is lesz.Mi a párommal egy 5 csillagos szállodában dolgozunk itt Budapesten, de nem szállodás szemmel megyünk nyaralni, arról leszoktunk, mert csak bosszúságot okoz.Tavaly Törökországban még a tengeri szobáért sem volt hajlandó a férjem hisztizni, mert azt mondta, hogy őt egész évben nyaggatják a dunai szobáért és ő ezt nem csinálja a recepciós kollégával.Úgyhogy a csoportból csak a mi szobánk nem nézett a tengerre.:)))de így is nagyon jól éreztük magunkat és kiválóan láttuk mikor érkezik új hordós sör.:))

Köszönöm szépen előre is

Mártibaba

szahmet Creative Commons License 2003.08.25 0 0 338
Szia marti baba!

Melyik szállodába mész?
Mert, ha képbe vagyok tudok neked küldeni egy kis beszámolót, hogy a szállodához képest mit, merre fogtok találni.
Feltéve, ha érdekel!

Szia, szahmet

Előzmény: marti_baba (337)
marti_baba Creative Commons License 2003.08.25 0 0 337
Sziasztok!

Én már teljesen be vagyok kattanva, még 8 szor kell a munkahelyemre bejönni és utánna meg sem állok Hurghadaig.
Minden gondolatom az út körül forog.Holnap megyek a követségre intézni a vízumot.Minden nap várok valamilyen új beszámolót mert olyan jó olvasni, hogy mi fog rám várni.ugyhogy ha valaki mostanában jött haza és van valamilyen beszámolója akkor kéremszépen ossza meg velünk, biztos nem csak egyedül vagyok aki vár erre.Ígérem ha megjöttem én is fogok írni.
Nem győzöm megköszönni az eddigi tapasztalatokat és beszámolókat.Még utazásig biztos jelentkezem.De ahogy látom a hazajövetelt és a szürke hétköznapokat nehéz lesz megszokni.

Márti

szahmet Creative Commons License 2003.08.25 0 0 336
Szia Szandosz!

Én is így vagyok, és milyen rohadt messze van még a következő nyár!
És közben jön a tél, amitől idegileg ki leszek teljesen!
Jövőre megyek vissza Egyiptomba ezt már eldöntöttem, nem bírom ki!

Szia, szahmet

Előzmény: Szandosz (334)
balu9999 Creative Commons License 2003.08.23 0 0 335
Szia Szandosz!!

Hát nem csodálom hogy ki vagy dőlve az egyiptomi nyaralás után mert nagyon nehéz visszazökkenni a magyar közegbe!!Nekem is nehéz volt főleg azért mert este 10 kor leszállt a gépünk és másnap reggel mehettem dolgozni mivel nem volt több szabim!!Engem nagyon lenyűgözött ez az ország és már tervezzük is a jövő nyári túrát ugyanide, de addig még olyan rengeteg idő van hátra!!
Tényleg mi a véleményetek a Calimera Hotelról mert nekünk nagyon bejött annak ellenére hogy a központtól távol volt de kiszolgálásban és programokban mindenért kárpótolt, ha megyünk valszeg ide fogunk menni legközelebb is!!

Na üdv ujra itthon Szandosz!!

Szia: Balu!!

Szandosz Creative Commons License 2003.08.22 0 0 334
Szia Szahmet!

A skarabeuszos okosságot nem tudtam, de majd kipróbálom. Köszi!
Az álmosság még mindig rajtam van :))). Irigylem azt, aki éppen most megy, vagy most van ott...

Sz.

Előzmény: szahmet (333)
szahmet Creative Commons License 2003.08.21 0 0 333
Szia Szandosz!

Tökjó volt olvasni amit írtál, olyan jó egy kicsit nosztalgiázni!
Ne ess kétségbe, 2 hónapig ki voltam fordulva magamból amikor tavaly két hét után hazajöttünk Egyiptomból!
Én is vettem arany skarabeuszt, az államvizsgám sikerült, úgyhogy akár rá is foghatjuk, hogy szerencsés vagyok.
Na azért nem minden téren :(
Azt tudtad, hogy a skarabeuszt úgy kell megérinteni, hogy 1 szer a skarabeusz aztán a homlokod, 1szert a skarabeusz aztán a bal vállad és végül 1 szer a skarabeusz és a jobb vállad? /leírva a piramis formát/
Ezt nagy skarabeuszon jó nem medálon, gondolom.

Szia, szahmet

Előzmény: Szandosz (332)
Szandosz Creative Commons License 2003.08.18 0 0 332
Sziasztok!

Augusztus elején 1 hetet töltöttünk Egyiptomban a King Tours Utazási Irodával mentünk: 2 nap Kairo + 5 nap Hurghada. Összességében jól éreztük magunkat és sok szép élménnyel gazdagodtunk.
Megpróbálom összefoglalni az 1 hét történéseit és tapasztalatait. Ha bárkinek kérdése lenne még, írjatok.

Első nap (08.05.)
18:15-kor indult a gép (pontosabban picit később, mert a mellettünk „parkoló” repülőgépből kifolyt valami, jöttek a tűzoltók is. Jól indult….). Meleg vacsorát kaptunk, miután felszálltunk, a salátát nem mertük megenni a sok okítás miatt (tudjátok: nyers zöldséget, gyümölcsöt, utcai árustól kaját NE vegyetek/egyetek!!!!). Kaptunk fejhallgatót, lehetett hallgatni európai és arab zenét, még egy filmet is lejátszottak. A kis tv-ken néha megmutatták, hogy éppen hol járunk, mennyi a repülési magasság és sebesség. Helyi idő szerint 22:45-kor szálltunk le. A képviselőnket nem kellett sokat keresni. A vízumot mi a Nagykövetségen intéztük. Ez 6000 Ft. Az utazási irodák 10 ezerért csinálják és mikor leszálltunk, akkor vehetted át a bélyeget. Megkerestük a bőröndjeinket, majd felszálltunk a buszra. Az idegenvezetőnk Nadja volt, aranyosan törte a magyart, kedves volt és bármi bajod, problémád volt, segített. Mikor elindultunk, rögtön feltűnt, hogy itt aztán nincsenek közlekedési szabályok. És ez tényleg így van. Minden autó abban a sávban közlekedik, ahol akar. Nyomják ezerrel a dudát (enélkül nem célszerű elindulni). A buszon kellett odaadni a 20 USD szervízdíjat (és tényleg sehol nem tartották a markukat baksisért) és váltottunk USD-t és EURO-t L.E.-re (1 USD: 6,1 L.E., 1 EURO: 6,9 L.E.). Megjegyezném, hogy kint LE-t dollárra és eurora nem lehet visszaváltani, csak visszafele a kairoi reptéren (de ott jól váltják). A vacsorát 1 óra után kaptuk egy szállodához közeli étteremben. Volt minden finomság. (A csirkék tényleg alultápláltak.) Még ekkor sem mertünk enni gyümölcsöt és zöldséget. Az ital nincs benne a félpanzióban, azért külön kellett fizetni. Egy nagy ásványvíz pl szinte mindenhol 6 LE (boltban 1,25). 2 óra után értünk a szállodába (5* Cataract Pyramid). Megkaptuk a szobaszámot. A bőröndömet 1 óra várakozás után hozták fel nagy vigyorgás közepette. Még utána mentünk el úszni. Csudi szép medencéje van a szállónak J. Kb. 4-kor feküdtünk le.

2. nap (08.06.)
Még előző nap Nadja jelezte felénk, hogy aki akarja, másnap fakultatív progi keretében megtekintheti az Egyiptomi Múzumot 20 USD-ért (ebben benne volt a belépők, a busz és az idegenvezetés. A kameráért asszem 100 LE-ot kellett fizetni, fényképezőgépért 40 LE-t). A társaság felét érdekelte csak a világ egyik leghíresebb múzeuma…. Én javaslom, hogy ne hagyjátok ki. Tutankhamon arany maszkja tényleg megigéz. Alig tudtunk elszabadulni tőle. Sajnos az időnk kevés volt. Szinte végig rohantunk az egész múzeumon. 11:30-ra visszamentünk a szálloda elé, hogy felvegyük a többieket. Innen irány Giza. Először egy papirusz múzeumot néztünk meg. Egy fickó megmutatta gyorsan, hogy készül a papirusz. Lehetett vásárolni is. Javaslom, hogy itt ne vegyetek. A legolcsóbb 45 LE, a bazárban és az utcán 10 fontért árulják. Majd következtek a piramisok. Először megálltunk a Kheopsznál. Itt be lehetett menni a piramis belsejébe (40 LE), de közölték, hogy majd a Mükirénészbe is bemehetsz, az csak 10 LE. Mi utóbbit választottuk. Egy kis lépcsőtákolmányon lehetett lemenni, a lábam be is görcsölt és ezer fok volt. Ezt kihagytam volna, mert végül is semmi érdekes látnivaló nem volt. Az arab tevések rögtön lecsaptak ránk. Nagyon nyomultak minden turistára. Tutti tipp – nekünk bevált - , hogy mikor kérdezgetnek - where are you come from? What’s your name? – akkor ne reagáld le, csinálj úgy, mintha nem hallanád, vagy mondd azt, hogy Kínából jöttél. Ekkor annyira elcsodálkoznak, hogy ezt a kis időt kihasználhatod arra, hogy meglépsz. J Hurghadában viszont volt egy kis árus, aki elkezdte nyomni a kínai karattyolást. Ja, és ne fogj meg semmilyen kis ajándéktárgyat, suvenirt (tutti, hogy belenyomják a kezedbe a kis piramisokat és akkor már nehezen adod vissza). Aztán elmentünk a Kephrén és Mükirénész piramisokhoz. A 3 piramisról frankó képet lehetett csinálni a hegy tetejére (oda is busz vitt). Majd következett a Szfinx. Innen vacsora előtt még elmentünk egy parfüm esszencia múzeumba. Itt is lehet vásárolni. Utána mentünk a híres bazárba. Itt is zaklattak az arabok. Egy idő után már tényleg nyomasztónak tűnt az egész. Állandóan tapiznak, megpróbálnak berángatni a boltjukba. Ahhoz mentünk csak oda, aki nem nyomult. Alkudni viszont tényleg kell. Megsértődnek ha nem teszed és néha a kínált portékát fele árra is lealkudhatod. Amit vettünk: „arafat kendő” 7 LE, képeslap bélyeggel: 2 LE, füstölő 1 LE.
A vacsoránk második nap egy nílusi hajón volt. Itt is volt sok finomság. A pudingokat, tejberizst finoman csinálják, az aprósütik se olyan édesek, ahogy beharangozták. Ez alkalommal már megettünk mindent, amit megkívántunk. Gondoltuk, hogy 1 nap elég ahhoz, hogy az immunrendszerünk felkészüljön a turista-harcifosás ellen… J Plussz egy társunk közölte, hogy évek óta járnak ki a párjával és még soha semmi bajuk nem volt a szállodai kajától.
Megismerkedtünk utazásunk elején egy kedves magyar családdal és szinte mindenhova velük mentünk. Ha olvassák: mindent köszönünk! J Este vacsi után fürödtünk vagy 4 órát a szálloda medencéjében és elfogyasztottuk a fertőtlenítőnek szánt házi páleszt is. Kb éjfél után tértünk nyugovóra.

3. nap (08.07.)
Hajnali 3-kor ébresztő. Kaja, majd irány a reptér. Hurghadába 40 perc alatt odaértünk. Az ijesztgetésekkel ellentétben (állítólag 50 fok sem ritka) nem volt nagyon meleg. (Mikor hazaértünk Magyarországra és másnap kimentem napközben, alig bírtam elviselni a fülledt időt.). A reptéren egy Eddie Murphy-hez hasonló srác várt ránk. Miután megkaptuk a csomagokat, ki-ki ment a saját kis buszára, amellyel elvittek a szállodába. Mi több magyarral együtt a Hotel Sea Gullban voltunk (akit érdekel, van honlapjuk: www.HurghadaSeaGull.com). Persze csomót kellett várni a szobákra. Előtte tartott nekünk a hurghadai képviselőnk (Sofie) egy kis tájékoztatót. Még Nadjánál lehetett jelentkezni fakultatív programokra: Gifton sziget – 30 USD, Jeep Safari – 40 USD, Luxor – 90 USD, Üvegfenekű hajó – asszem 60 USD. Mi jelentkeztünk Luxorra, de Sofie lapján már nem szerepeltünk. Ment a telefonálás össze-vissza, végül mondták, hogy oké, mehetünk. Azt javasolnám, hogy Luxorba csak úgy érdemes elmenni, hogy van Veletek magyar nyelvű idegenvezető. A Gifton szigetre és a Jeep Safarira nem érdemes az irodánál befizetni, mert szinte mindenhol (szállodában, parton, utcán) féláron hirdetik és persze ugyanazt kapjátok.
Szóval, a szobák. Az utazási irodánál és a szállodában külön kértük, hogy „sea-side” szobát kapjunk. Mikor végre megkaptuk a kulcsot és beléptünk az ajtón, komolyan mondom elsírtam magam. A szoba király volt, de a kilátás??? Egy építkezésre nézett az ablakunk. Egész nap mentek a gépek. Az élvezetet még fokozta, hogy a 4 sávos útról élesen behallatszott az állandó dudaszó és egész éjszaka csodálhattad a 300 m-re lévő Crazy Park hatalmas kivilágított óriás kerekét. Mentünk le rögtön reklamálni. Sajnálkoztak, hogy tele van a hotel, nincs üres szoba, talán szombaton már lesz. Persze nem volt. Soxori próbálkozásaink ellenére (könyörgés, fenyegetőzés) eredeti helyünkön maradtunk. Néha előfordult, hogy a légkondi se működött. Egy fiatal pár csinálta nagyon jól. Ők is ilyen szuper szobát kaptak. Ekkor fogták magukat és levitték a recepcióra a csomagokat és azt mondták, hogy ők nem hajlandóak elfogadni ezt a szobát. Vagy adjanak jobbat, vagy elmennek másik szállodába. Kis huzavona után megkaptak egy medencékre néző szobát. Ha ezt tudjuk….
A szálloda egyébként szuper. Olyan finomakat ettünk hogy csak na. Persze itt is mindent végigkóstoltunk. Ezer féle saláta, péksüti, desszert, palacsinta, főételek, 2 fajta leves, gyümölcsök, tészták, stb. Szinte mindenkit elkapott valami kis hasmars, kivéve engem (utolsó nap azonban ettem valamit a repülőgépen, ami azóta is „kísért”, nem tudok kigyógyulni belőle J).
Este elmentünk valami piát venni, de mivel sehol nem kaptunk (nem is tudom mit reméltem), ezért inkább kártyáztunk.

4. nap (08.08).
Ez a nap a pihenésé volt. Feküdtünk egész nap a parton, fürödtünk a tengerben. A víz nagyon jó meleg és iszonyat sós. A tengerpartja homokos (nem kavicsos). A beach-en egy szakadt hifiből szólt a zene. Mi is odavittük a magyar slágerekkel teli mix cd-nket és az egész part azt hallgatta J. Jó érzés volt (egyébként a tv-ben lehet fogni a Duna tv-t)….
Este elmentünk vásárolni a bazársorra. Ez valamivel drágább, mint Kairo. Találtunk egy olyan kis boltot (Ramstore), ahol minden ajándék mellett, szerepel az ár. Itt nem alkudhatsz, de legalább tisztában vagy az árakkal. A főutcán (nem messze a Mc Donalds-tól) van egy nemzetközi telefonállomás. Itt 10 LE-ért vettünk kártyát. Ennyi pénzért 3 percre felhívhattuk az otthoniakat.
Este elmentünk a La Pache elé koktélozni (20-25 font) + vizipipáztunk (3LE). Ez után lementünk a partra. Hirdették, hogy minden este van disco. Elég gyenge volt, kevesen voltunk és alig táncoltak az emberek. A tengerben és a medencékben sajnos nem lehetett fürdeni 10 óra után. Az őrök állandóan ott voltak a nyomodban.

5. nap (08.09.)
Délelőtt 9-kor indultunk a Gifton szigetre (mi a parton fizettünk be a programért 15 USD-t). Induláskor kaptunk pipát, szemüveget, békatalpat. Kb. 1 óra hajókázás után kidobtak bennünket a koralloknál 1 óra „búvárkodásra”. Nekem ez a program tetszett a legjobban. Hihetetlen szép a tenger élővilága, melletted úsznak el a halak, néha még „hozzád is érnek”. A tenger víze olyan sós, hogy fenn lebegsz a vízen ha akarsz ha nem és nagyon nehezen tudod magad leküzdeni az aljára. Majd kaptunk ebédet + üccsit. Dél körül kötöttünk ki a mesebeli Gifton szigeten: fehér homokos a tengerpart, türkiz zöld a víz és nádból készült nagy ernyőkkel van tele a part. No meg turistákkal. Csak úgy hemzsegtek az emberek a kis szigeten (először azt hittem, egyedül leszünk a kis szigeten). Visszafele ismét megálltunk a koralloknál, ez alkalommal egy tutibb helyen. Az egyik arab srác megfogta a kezünket és húzott a tengerben ide-oda, közben mutatta, mit érdemes nézni. Vigyetek víz alatti fényképezőgépet!

6. nap (08.10)
Pihenés, fürdés, vásárlás. Este befizettünk egy Egyiptomi Estre (60 LE), amit a szállodában tartottak egy toronyban. Tengeri herkentyűs kaját ettünk, közben táncosok szórakoztattak bennünket. Ez is nagyon tetszett.

7. nap (08.11.)
Reggel 4:30-kor kelés, indulás Luxorban. Mivel 1997-ben történt egy olyan sajnálatos eset, hogy terroristák leszedtek egy német buszt a sivatagban, ezért egy hosszú konvojjal mentünk. Egy nagy parkolóban gyülekeztünk, onnan startolt a menet.10 buszonként ment egy katonai dzsip. Egyszer álltunk meg 20 percre, a 85. km után. Első utunk 11:30-kor a Memnon Kolosszusokhoz vezetett. Na, itt aztán tényleg meleg volt. Kb. 50 fok. Legyen mindenkinél ásványvíz, meg fejfedő. Innen mentünk a Hatszepszut királynő templomához, majd egy alabástrom múzeumba. Itt szuvenírként kaptunk nyakláncot és vásárolni is lehetett. Következő állomásunk a Királyok völgye volt. Megnéztünk 3 sírt (ez van benne a belépőben). Itt már közel jártunk a végkimerüléshez. Kb. 3-ra értünk az ebéd helyszínére egy nílusi motoros bárkával. Miután megkajáltunk, a Karnaki templomot néztük meg. Komolyan mondom, ez megért minden szenvedést. Ne hagyjátok ki. Mondják, hogy aki nem látta Luxort, az nem látta Egyiptomot. A tó mellett van egy kő skarabeusz bogár, amit ha 3* körbejársz szerencséd lesz, 7* körbejársz férjhez mész/megnősülsz. Vicces volt látni, ahogy mindenki rótta a köröket egymás hegyén-hátán. J
6-kor indult vissza a konvoj. A luxori templomot sajnos csak kívülről láttuk. Az út összesen több mint 10 órás volt. Tanácsos magaddal pulcsit vinni a buszra, mert végig nyomják a légkondit (Ez vonatkozik a repülőgépre is). Elvileg 7-10-ig van vacsi, de mi még 11:30-kor is kaptunk (addigra értünk vissza).

8. nap (08.12)
Haza utazás. Az 5 órás ébresztő után egy uccsót reggeliztünk a hotelben. Majd irány a reptér. A 3 órás várakozás Kairoban hamar eltelt a csomagok kipakolásával, bepakolásával, útlevélvizsgálattal, pénzvisszaváltással. Azon ne lepődjetek meg, ha nem közvetlenül Bp-re visz a gép. Tehát 12:25-kor indultunk Bécsbe. Onnan pedig 1,5 óra repülőn töltött várakozás után irány Bp (ez egy 20 perces út volt). Tehát jó 12 órás megpróbáltatás után kiszálltunk a gépből, majd 1 órát vártunk a csomagokra.

Konklúzió: A programok sokasága miatt 3-4 nap még jól jött volna passzív pihenés szempontjából. A programokon nagy volt a rohanás, mindenre legalább dupla annyi időt kellett volna még szánni. De egyébként mindenkinek tudom javasolni/ajánlani Egyiptomot: ezt a csodaszép, szélsőséges, titokzatos országot.

Hirtelen ennyire voltam képes. Bocs, ha kicsit össze-vissza irkáltam. Bárkinek kérdése van, szívesen segítek.

Üdv,

Szandra

Ui: Magamnak is alkudtam egy arany skarabeusz medált, mert állítólag szerencsét hoz és életet lehel viselőjében. Na, én amióta haza jöttem, tök fáradt és kába vagyok.

szahmet Creative Commons License 2003.08.15 0 0 331
A Kartago meg a Medina kb 3 éve volt egy kézben akkor amikor még a Best Reisen is azé volt mint az előbbi kettő.
Egyébként azért hasonlóak az árak, mert ez a három iroda mindig arab kézben van, és az arabok nem csesznek ki egymással!

Szia, szahmet

Előzmény: dittt (329)
Etana Creative Commons License 2003.08.13 0 0 330
Most jöttünk meg, 12 nap után, frissek az infok. (Medina tours, Calimera hotel, Hurghadától északra El Gouna felé)
A kötelező baksis baromság, tőlünk nem szedték be, de nem is adtam volna, mert adtam mindenkinek, akinek én gondoltam. Nem kell sokat adni amúgy, 20 lóerőt (egyiptomi font), ha nem adsz, akkor is mindenki rendes.
A "bennszülöttek" meglepően figyelmesek, kedvesek és tisztességesek, itthon ehhez nem vagyok hozzászokva.
Mindenkinek első dolga legyen az első patikában sok doboz Antinalt venni (5 LE), a mgyar cuccok (Imodium,Daedalon) semmit nem használtak.
Ha van kérdés, szívesen válaszolok.
dittt Creative Commons License 2003.08.13 0 0 329
Szia gbern!
Lehet, hogy belekalkulálják az árba. Azt biztos, mindenki tudja, hogy a Neckermann árai magasabbak a többi iroda árainál, de ezek az árak nemcsak Egyiptomra vonatkoznak, hanem minden útjukra. Így nem hiszem, hogy a többlet pénz a "bújtatott baksis" lenne. Egyébként két évvel ezelőtt az ibizai 2 hetes, félpanziós útért többet fizettünk, mint ezért az all inc. útért. Egyébként a Neckermann még sosem csapott be minket. Mindig azt kaptuk, amire befizettünk. Sosem kellett a családi vagy egymásba nyíló szobáért a helyszínen problémázni. Mikor Tunéziába mentünk a Medinával (jelenlegi Karthago...), két napba tellett, míg azt a szobát megkaptuk, amiért befizetünk. Ugyanez volt a helyzet a Malév AirTours-al is.
Szóval tapasztalatom van bőven. Nem reklámozni akarom a céget, de ezek tények. Egyiptomban is a megszokott jó szolgáltatást kaptuk, mind a szállást, mind az idegenvezetőt, mind a kirándulást illetően.
Előzmény: gbern (326)
lavina. Creative Commons License 2003.08.12 0 0 328
Sziasztok

Mi van akkor, ha valakai nem hajlandó előre fizetni a baksist??????

h-akos Creative Commons License 2003.08.12 0 0 327
Nagyon klassz ez a sok jó infó amiket írtok. Mi 20-án megyünk a Hostmark hotelbe. Hallottatok róla valamit? A neten jól néz ki, új, de talán messze van a várostól.
gbern Creative Commons License 2003.08.12 0 0 326
dittt, nem lehet, hogy már mikor kifizettétek az utat, az árba belekalkulálták a borravalót is? Mi múlt héten fizettük be az OTP Travelnél, és ők ezt csinálták...
Előzmény: dittt (323)
L-Gee Creative Commons License 2003.08.12 0 0 325
dittt,

minket is mindenki rémisztgetett, hogy lépten-nyomon jattolni kell majd, aztán összességében csak a hordárnak adtunk egy dolcsit a hotelban, mert felvitte a csomagjainkat, máshol fel sem merült. Ja de mégis, elutazáskor a reptéren egy faszi tartotta a markát, mert feltette a csomagunkat a futószalagra. Megkapta a maradék 75 piasztert, amit eredetileg ott akartam hagyni a szobában, mert olyan koszos és büdös volt, hogy a gyomrom kifordult tőle.
Szerintetek is nagyon koszos az ottani pénz ?

Előzmény: dittt (323)
rebetli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 324
Vannak relatíve tisztességes irodák is.
Előzmény: dittt (323)
dittt Creative Commons License 2003.08.12 0 0 323
Mi a Neckermannal utaztunk és a prospektusban semmilyen borravalóról nem volt szó!
Előzmény: rebetli (319)
rebetli Creative Commons License 2003.08.11 0 0 322
Irgalmatlanul húzós, csak nem tűnik fel senkinek, illetve nem soknak, hogy kb fejenként 1 dolcsiból la van tudva a borravalló, és ez már bőséges borravaló 100 fő esetében.
Előzmény: szahmet (321)
szahmet Creative Commons License 2003.08.11 0 0 321
Sziasztok!

A baksis kötelező /ezek szerint álatlában/, mi 10 USD-t /vagy talán 15-öt/ fizettünk tavaly a Kartagonál.
Mi is gondolkodtunk, hogy ugye felszorozva egy repülőnyi emberrel, ez mennyire is jön ki, és, hogy mi a túróra is költik ezt.
Elvileg szétosszák a sofőrök, hordárok stb. között.
Mondjuk erre nem tennék, de 25 USD az már baromi húzós!

Üdv: szahmet

Előzmény: dittt (318)
118buber Creative Commons License 2003.08.11 0 0 320
Hie everybody,

Már két hete hazaértünk de kairói emlékként a hasmars még most is elkisér.
Egyiptom különleges ország, a Nilus völgy páratlanul érdekes -a megapolis Kairó, az életet adó folyó, a hajók, a paradicsomi pálmaligetek és lomha csatornák, a burnuszos arabok, a szamarak és kecskék.MIndez feledhetetlen, másutt nem látható. Érdemes tehát vállalni az utazást, a fáradalmakat.
Kedvesek az egyiptomi emberek is, de nagyon látszik, hogy rengetegen a turizmusból élnek,
mert nagyon tolakodóak, tukmálásuk idegőrlólő a szőke nőket meg állandóan zaklatják.
Megfelel a nemzetközi szinvonalú Hurghada-i szállodák ellátása, tisztasága is. Igazán nem volt komolyabb panaszunk a Le Pacha Resort szállodára sem. A szobákban takarítottak, működött (a kelletténél erősebben is) a légszabályozás, szép kilátásunk volt a belső parkra és a tengerre is. A reggeli és vacsora bőséges - de a gyümölcsöt egy hétig hiányoltuk. A legngyobb élmény a tenger élővilága - ahol néhány kőszikla van a parti vizekben, mindjárt tucatnyi fantasztikus szinű hal rajzik körülötte.
Nem szabad kihagyni tehát, aki teheti, utazzon oda - életre szóló élmény.
A fő gondunk az utazási irodával volt. Megkötöttük a szerződést és ott azt igérték, a Sea Gull
(Tengeri sirály) szállóban leszünk elhelyezve. Amikor megérkeztünk, közölték, az a hotel tele van, ezért egy közeli, másik szállóban lesz helyünk. a Le Pacha Resort-ban. A két szálló két külön világ. A Sea Gull egy betonkarika, este 10 óráig zene, szórakoztató programok. Persze belső medence és kisebb park itt is van. A Le Pacha viszont egy tök csendes pihenőhely, több pálma és hibiszkusz, semmi zene. Már most a fiatalok itt unták magukat és egy nászutas pár átkérette magát egy mondénabb helyre. Kaptak is de 30 km-re a várostól.
Csodálkozom azon hogy van aki nem találkozott az előre fizetendő baksissal. Nekünk még Pesten megmondták, hogy 20 dolcsi a taksa, ezt mindjárt a repülőtérről Kairóba utazva a buszon beszedté egy egyiptomi srác.- Állítólag a többi alvállalkozónak (Kairói szálloda, Hurghadai szálloda stb.) ök tovább '"jattolnak". Ezek szerint ahány iroda annyi összeg - 12 - 20 25 dolcsi. Mi a fenének kell ezt így csinálni? Hacsak nem a kairói adóhivatal kikerülésére.
A legnagyobb bosszuságot a King Tours (a többi magyar cég zöme is ennek alvállalkozója) okozta az egyéb programok ( luxori út, sivatagi szafari tengeralattjárós kiruccanás) gátlástalan tukmálásával és pimasz áraival.. Az egyiptomi idegenvezetők (mindketten jól beszéltek magyarul) szinte kötelezővé tették a jhelentkezést. Kairói városnézés nem volt, illetve ezen a címen elvittek egy papirusz múhelybe ahol árubemutató és vásárlás, ezt követően egy parfüm üzletbe vittek, ahol újabb árubemutató és vásárlás, majd letettek a bazár előtt ahol tovább költhetted a pénzedet. Tudjuk, a hostessek %-ot kapnak a boltosok bevételéből, de az a kapzsiság. ahogy ezt a "kulturprogramot" a bamba magyarra tukmálták, mégis undor volt.
5-6 órát vett el az értékes és rövid napból.
Ellenben jó tanács: meg lehet alkudni egy taxissal és az 100 fontért (4000 Ft) körbevisz a városban (citadella, mecsetek, műzeumosk, bazár
A régészeti múzeum vezetéséért 20 amcsi dolcsit kértek, holott ha letesznek a város központjában, 20 egyiptomi fontért bemehetünk. Sajnos, a szálloda olyan messze volt a belvárostól (20km), hogy ezt nem tuidtuk kikerülni.
Hurghadaban már résen voltam és nem engedtem a King Tours ajánlkozásának. Az egész napos luxori (Karnak, Királyok völgye) útért a prospektus 80 dolcsit kért, ott a hostess már 90 dolcsit szedett be. Átmentem a Le Pacha-val szemben lévő helyi utazási irodába és megkérdeztem, mennyiért visznek el a luxori útra. Mit gondoltok mennyiért. 25 azaz huszonöt dolcsiért. Hárman kevesebbért voltunk tehát Egyiptom szivében, mint a King Tours-sal. És semmi minőségi különbség nem volt - klimás busz, finom ebéd, jó vezetés angol, német orosz nyelven. Hasonlüan 60 dolcsit kérnek a sárga tengeralattjáróért, de a másik iroda 40 dolcsiért elvitt és haza is hozott a szállásig.
Mégis bosszantó, hőgy ilyen nyiltan és szemérmetlenül lenyúlják a magyar turistát.
Miért hagyjuk? Nem lehet ezt valahogy megreklamálni?. A németek, lengyelek ezt nem hagynák szó nélkül
Spórolt a King Tours a kairói vacsorával is. Elvittek egy elég koszos helyi vendéglőbe, pedig a Cataract Hotel higienikus éttemében egyszerübb is lett volna. Az eredmény máig tartó enyhe hasmars. Kairó koszos város, vizet inni életveszélyes, kezet fogni sem ajánlatos. Reggel-este hajts le egy kupica erőset - ha nem szoktad, akkor is. Ez gyógyszer.
Az egyiptomi emberek kedvesek, nyiltszivűek, szeretik a hazájukat. Ezért ott senki nem bélyegzi nacionalistának őket. Mi, maghar-ok a barátjaik vagyunk.
Két hét után azonban csak a szépre emlékezünk.
Minden világjárónak szép utat kivánunk!


rebetli Creative Commons License 2003.08.11 0 0 319
Majdnem minden prospektus alján ott van. és volt akitől kérték is.
Előzmény: dittt (318)
dittt Creative Commons License 2003.08.11 0 0 318
Sziasztok!
Egy kicsit értetlenül olvasgatom a borravaló témát. Tőlünk senki sem kért sem az elején, sem a végén, sem kiránduláskor egyetlen fillér borravalót sem. Ezért nem értem milyen 25 USD-ről beszéltek. A luxori kirándulás végén jegyezte meg az idegenvezető, hogy amennyiben meg voltunk elégedve a sofőrök munkájával, úgy adhatunk (nem kötelezően!!!) nekik valamennyit.
Előzmény: rebetli (317)
rebetli Creative Commons License 2003.08.11 0 0 317
Sziasztok, tegnap nézegettem az egyiptomi utak árait és felűnt valami. A helyszínen kell fizetni 25 USD borravalót, körutazás esetén 35 USD-t.
Számoljunk már: egy repülőnyi túrista az legyen az egyszerűség kedvéért 100 fő, az annyi mint 2500 USD borravaló egyszeri utazás során.
2500 USD az köbö 580.000 Forint. Hát mi a jó anyjukra költenek ennyi borravalót. Amikor mi kint voltunk a haverral (maszek szervezés), akkor 5 egyiptomi fontért a seggünket kinyalták. Képletesen persze.
Lenyúlás ez a javából, a nép meg fizet. Gondolkodjunk már!!!
szahmet Creative Commons License 2003.08.11 0 0 316
Szia bzotya!

Sajnos árinformációval nem tudok szolgálni, de arra emlékszem, ahonnan ezek a homokfutók indultak nem volt messze a Hotel Golden Fivetól.
Érdemes hely irodáknál is tályékozódni, főlleg az árak miatt!
És, ha összehaverkodsz egy-két helyi fiatallal pl.: a szállodából, igazán szívesen elárasztanak egy csomó hasznos infóval, akármilyen kérdésed is legyen, esetleg még el is visznek vagy kísérnek!

Szia,szahmet

Előzmény: bzotya (314)
EbiHall Creative Commons License 2003.08.08 0 0 315
A Hurghada kontra Sharm témához csak annyit, hogy azért kevesebb ott az orosz pl. mert annyival bizony drágább is! És nagyobb is, vagyis esténként a belvárosában szintén hatalmas a tömeg.
Szóval ha csak sima túrista vagy, nem biztos, hogy jobban jársz Sharm-ban. És onnan Luxorba menni sem lehet, a St. Katherine Monostor meg szerintem nem éri meg. Más meg akkor már nem is maradt.

Előzmény: V_Mónika (307)
bzotya Creative Commons License 2003.08.08 0 0 314
Szép napot!
Hurghadára mennék, és ott motoros szafarit és beduin nézést valamint homok nyelést szeretnék gyakorolni.
Valakinek tapasztalata ebben az irányban?
A beduinokról láttam infót, de motorozásról nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!