Keresés

Részletes keresés

stevie wonder Creative Commons License 1999.04.21 0 0 226
A hifi mint narko... ez tetszik. Mondjuk en mar tervezem cirka 15-20 ev mulva felepitendo hazamat, ahol lesz egy foldbevajt, szamitogeppel tervezett (aranyok!) zeneszoba, ahova oxigenmentes rezkabelen jon be az aram egyenesen az utcai elosztotol...
MalcolmX Creative Commons License 1999.04.20 0 0 225
Hát ez az, bogyó! Ettől félek én is!
Lehet, hogy begőzölök, és pont úgy járok, mint ahogy leírtad.
De azt hiszem, a jobb akusztikájú lakásba a feleségem már nem jönne velem, mert addigra elválna ... Vagy ez csak előny? :))))

MalcolmX

Ui: sw, kösz a meghívást, de a fentebb említett dolgok miatt félek elfogadni ....

Előzmény: bogyó (221)
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.20 0 0 224
bogyó!

fejhallgató :-)
Persze nem hiszem, hogy egy audiofil értékelni tudná.

Stevie Wonder!

Elkeserítel, lehet, hogy ezt az előerősítős megoldást megpróbálom.

Előzmény: bogyó (222)
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.20 0 0 223
bogyó!

fejhallgató :-)
Persze nem hiszem, hogy egy audiofil értékelni tudná.

Stewie Wonder!

Elkeserítel, lehet, hogy ezt az előerősítős megoldást megpróbálom.

Előzmény: bogyó (222)
bogyó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 222
Ja igen, nem tud valaki valami olcsó és frappáns módszert, amivel a visszhangot és a szomszédokat ki lehet iktatni a zenehallgatásból (elég hangosan hallgatok zenét).

bogyó

bogyó Creative Commons License 1999.04.20 0 0 221
MalcomX, nehogy elmenj sztívi barátunkhoz, mert utánna betegesen fogsz vágyódni a jó hangzás után, Technics láncodat mélységesen megveted majd.

Olyan ez mint a narkó: jó az érzés, de egyre jobb és jobb kell, mert csak az tudja kielégíteni növekvő igényeidet. Először csak a jó vasat vadászod. Aztán jönnek a kábelek. Később elköltözöl eg jobb akusztikával bíró lakásba. Még később nem bírod meghallgatni kedvenc lemezeidet, mert ezek a hülye zenészek mindnig elkefélik a hangzást, és már csak a sztereó teret tesztelő lemezekben leld örömöd (vonat bejön az állomásra, sistereg, előtérben mégis hallhatóan csevegnek, madárcsicsergés, stb.)

Kell ez neked?

Nekem az első ilyen élmény triangle/harman/k lánc volt.

stevie wonder Creative Commons License 1999.04.20 0 0 220
MalcolmX,

en azt hiszem, erre is fel vannak keszulve. Azert ne mondd meg nekik, hogy _biztosan_ nem veszel semmit. Mondd azt, hogy komplett lancban utazol X ezer forintig, erdekel a hangzasfilozofiajuk (jo kis fogalom, mi?), es hogy meg a konkurenciat is fel fogod keresni. Vidd magaddal a kedvenc lemezeidet. Ja, es elotte celszeru telefonon bejelentkezni.
A tapasztalatom az, hogy a hifi-ujsagokban (Hifi Piac, Sztereo) hirdeto kereskedok mindegyike tud jo hangot csinalni; eloszorre erdemes szimpatia alapjan valasztani. Egyszoval: nyomas!...

(Konkret neveket azert nem emlitek, mert magam az egyik cegnel segitkeztem "masodallasban," es meg a vegen elfogult lennek.)

U.i.: Persze felajanlhatnam, hogy ugorj fel hozzam egy kavera meg egy par lemezre, de csak majus vegen leszek Magyarorszagon, es mint lejjebb mar panaszkodtam, az uj pesti lakasomban nem igazan tudtam beloni a berendezesemet :(

Előzmény: MalcolmX (219)
MalcolmX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 219
.... akkor micsinájjak?
De komolyan, nekem nincs képem bemenni valamelyik, általatok említett boltba, ott egy óráig ugráltatni a személyzetet (ráadásul valószínűleg hülyeséget is beszélnék), miközben tudom, hogy egy francos jackdugót sem akarok venni.
Vagy ők erre is fel vannak készülve? Mert akkor nyomás...

MalcolmX

stevie wonder Creative Commons License 1999.04.19 0 0 218
Eclipseboy,

1) ha nincs phono bemenet, nincs lemezjatszozas se. :( Kar probalkozni, sajnos :( :(
Javaslat: a) epittetni egy phono erositot, ha van ismeros vagy (3-4000 Ft) b) venni egy olcso erositot Phono-fokozattal. Az Orion minitorony erositoje SE1025 neven mostanaban 10 ezer Ft korul kaphato, es az egesz jo ar/minoseg mutatot jelent. Ha ez utobbi mellett dontesz, akkor annak a magnokimenetet dugod a mostani erositod AUX bemenetere.

2) Eclipseboy, jol ismerlek (?) az auto tuning topicbol. A hifit, es azon belul plane a lemezjatszot ne ugy kepzeld el, mint egy autot: van a gyari alkatresz, meg az utanagyartott, meg a speci. Itt szinte csak speci van. Amikor a lemezjatszod uj volt, hangszedo _nelkul_ arultak! A L'Auditeur Grado hangszedoket arul, amik jok is, passzolnak is a Thorenshez, 11e ft-ert feltehetoleg nem is rossz vetelek, de Neked egyaltalan nem kotelezo ilyen hangszedot venned.

3) A "Thorenses cegnel" valoszinuleg azt hittek, igazi megrogzott lemezjatszos vagy. A transzformator az ugynevezett mozgotekercses hangszedokhoz kell (MC), amik nagyon szepen szolnak, de annyira dragak, hogy Neked SZVSZ most (meg ;)) nem ilyenre van szukseged. Azokbol van relative magas kimenetu is, de az is _sokkal_ halkabb lenne, mint a mostani Ortofonod. Es hat 30-40 alatt nem nagyon jonnel ki...

4) Az Ortofonokat batran ajanlom; mar leirtam, hol van egy jo boltjuk, es azt is, hogy olyan 3-4000 Ft kornyeken mar kapni lehet az alapmodelleket.

MalcolmX,

Reszemrol orulok, hogy beneztel a topicunkba. Az, hogy irtal is, az engem, mint amator (!!) pszichologust arra enged kovetkeztetni, hogy megiscsak erdekel a hangminoseg ;)

Ha elegedett vagy a mostani cuccoddal, akkor nagy baj nem lehet. Vegso soron ez a legfontosabb kovetelmeny. Sok fugg attol, milyen zeneket hallgatsz, milyen korulmenyek kozott (csak hatterzene, reggeli ebredes a Danubiussal, vagy meghitt, orakon at tarto, koncentralt zenehallgatas).

Azert, ha egyszer ki akarod probalni...

Udv

sw

MalcolmX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 217
Igazad van, stevie wonder, nem próbáltam, így nem is tudhatom. Pongyolán fogalmaztam, és erre nincs mentség.
Akkor inkább úgy módosítanám kijelentésemet, hogy számomra nem lényeges az a minőségi/hangzásbeli különbség, ami az általatok tárgyalt készülékek és az én össz-vissz 160 ezer forintos Panasonic rádióerősítő-deck-CD cuccom (ne tessék köpködni!:)))) között minden bizonnyal fennáll, és amit esetleg meg is hallanék.
Arról nem is beszélve, hogy otthon elég nehezen tudnám megindokolni, miért van feltétlenül szükség egy 150 ezer forintos erősítőre. Egyelőre arról győzködöm életem párját, hogy egy DVD-ROM-ra van elengedhetetlenül szükségem, és ott sem könnyű megtalálni a megfelelő indokokat :))))
Vagyis röviden: én elégedett vagyok a mostani, alighanem közepes (vagy annál rosszabb) minőséget produkáló berendezésemmel, de azért élvezettem olvasom, amit itt a jackdugókról meg a hangszórókábelekről írtok. Jó látni (azaz olvasni) a megszállottakat ....

MalcolmX

Ui: Ja, és bocs,ha kicsit off-topic voltam.

Előzmény: stevie wonder (213)
eclipseboy Creative Commons License 1999.04.17 0 0 216
Köszi a segítséget, válaszaim a következőek:

1. csak AUX bemenet van rajta, arra dugtam rá

2. felhívtam a L'Auditeur (ha jól írom) nevű céget, akik Thorens-szel fogllkoznak és azt mondták van tű kb 11.000Ft-tól 300.000-ig. Nekem még a 11.000 is sok, valami olcsóbb kellene, mert csak ritkán hallgatom.

3. A Thorens-es cégnél azt mondták, hogy magas kimenetű tű kellene hozzá, amihez nem kell trafó. Lehet, hogy ez a megoldás?

4. A régi tű egy Ortofon volt, valami hasonlót kéne vennem.

5. A barátom azt mondta, hogy a tű elpattant, de hiszi a piszi.

Előzmény: stevie wonder (215)
stevie wonder Creative Commons License 1999.04.16 0 0 215
Eclipseboy,

mondjad csak, jo helyre kototted az erositon a lemezjatszot? A jo helyet "Phono"-nak hivjak es sajnos nehany uj erositon mar nincsen rajta, amiota a CD rulez :(( Ez a fokozat egyreszt erzekenyebb a tobbinel (nagyobb az erositese), masreszt a fekete lemezeknel szukseges hangszin-korrekciot hajtja vegre (RIAA-karakterisztika). Ird meg, hogy mi ujsag!

Tut nem biztos, hogy kapsz az adott tipushoz, de erdemes megprobalni a Wesselenyi u. zsinagogahoz kozeli reszen a Konig boltban.

Ha nem kapsz tut, erdemes a Dohany utcai Annex-boltba menni (szinten a zsinagogahoz kozel), mert ok foglalkoznak uj Ortofon hangszedokkel. Az Ortofon jo marka, es mar egesz olcson (3-4 ezerert)is vannak hangszedoik.

Az uj tunek/hangszedonek az az elonye, hogy nem rongalja a lemezeket.

Megjegyzes: tuk egyebkent ugy szoktak kitorni, hogy a) anyuka/baratno portorles kozben kezelesbe veszi oket; b) szallitas kozben elszabadul a hangkar; c) a lemezjatszotulajdonos DJ-nek kepzeli magat es visszafele porgeti a lemezt.

A harmadik esethez annyit, hogy a DJ-k valoban porgethetik visszafele a lemezt, de ehhez specialis hangszedojuk van, mondjuk Ortofon Concorde DJ, es specialis lemezjatszojuk (tobbnyire Technics SL-1210). Szoval a Thorens nem erre valo.

Előzmény: eclipseboy (214)
eclipseboy Creative Commons License 1999.04.16 0 0 214
Korábban már segítettetek Thorens lemezjátszóm ügyében, most is kellene egy kis segítség. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy miután megkaptam a német ismerősömtől, rögtön kölcsönadtam egy havernak. Nos, sikerült visszakapnom tőle törött tűvel :-(
Rábarkácsoltam egy kb 10 éve nem használt Grundig lemezjátszó Dual tűjét, de nagyon halkan szól, max hangerőn lehet csak hallgatni. A kérdésem az lenne, hogy új tűvel megoldható-e a probléma, vagy valami más baja van a lemezjátszómnak? Tudtok ajánlani nekem egy jó boltot tű ügyben? Egyáltalán mennyibe kerülhet egy tű?

Előre is köszi

stevie wonder Creative Commons License 1999.04.16 0 0 213
"a csúcshifihez csúcshülye (és botfülű) vagyok"

Honnan tudod? Probaltad?

"a_világ_legdrágább_hifije. Ennek ára cca. 2 millió márka (úgy 250 milla HUF). Szerintetek mi lehet ez?"

Szerintem 25 ezer darab Orion minierosito. :))))

"lehet-e annyival jobb egy "átlagos" csúcshifinél, mint amennyivel drágább?"

Nem.
De ha esetleg megis, az a kiallitason nem fog kijonni. Hallottam en az Ongakut az Atriumban -- hat, szolni szolt, az teny. De amiota nekem van... ja nem. Bocs. Szoval, aztan hallottam mas korulmenyek kozott is, es tenyleg fenomenalis. De az csak rongyos 50 milla, es a Csontos meg tan engedmenyt is ad. Plane ha veszel kettot...

offtopic

MalcolmX, legalabb mi feketek tartsunk ossze!

Hat en ma milyen hulye vagyok!

Előzmény: MalcolmX (211)
bogyó Creative Commons License 1999.04.16 0 0 212
Na most hifizésről van szó, vagy "csak" zenehallgatásról? :)

Amúgy azért tanácsoltam, hogy kevés pénzzel ne hifizzünk, mert emléxem, míg nem volt pénzem, milyen szar volt nyálcsorgatni a hifiboltokban...

Előzmény: stevie wonder (209)
MalcolmX Creative Commons License 1999.04.16 0 0 211
Sziasztok!

Bocs, hogy idepofátlankodok a szakértők közé, mert és a csúcshifihez csúcshülye (és botfülű) vagyok. De ha már szóbakerült a legdrágább cucc: én a napokban voltam egy sajtótájékoztatón, ahol az augusztus végi berlini IFA (International Funkaufstellung) kiállítást harangozták be. Ennek egyik fő területe a hi-fi, és a szervezők a sajtón büszkén emlegették, hogy ott lesz a_világ_legdrágább_hifije. Ennek ára cca. 2 millió márka (úgy 250 milla HUF). Gyártót nem mondtak, meg azt sem, hogy miből áll a cucc.
Szerintetek mi lehet ez? És lehet-e annyival jobb egy "átlagos" csúcshifinél, mint amennyivel drágább?

MalcolmX

stevie wonder Creative Commons License 1999.04.15 0 0 210
zef,

nem engem kerdeztel, de hadd "pofatlankodjak bele."

A B&W legnagyobb baja szerintem az, hogy nem lehet normalisan meghallgatni oket. A Dohany utcai (Bp) Aymara kepviseleten jartam egy ismerosommel, aki a segitsegemet kerte. En ajanlottam, hogy hallgassuk meg a CDM1-et,a CDM1SE-t es a CDM7-et is, meg ha meg valamit ajanlanak.

Arcam elo- vegfok kombinacio (nem tudom a szamat), 8SE CD-jatszo. Szarul szolt. Kar is reszletezni. Tapasztalataim alapjan nem annyira a hangfalakkal vagy a konkret rendszerrel volt a hiba, hanem az egesz "szeansz"-szal. Ment a tv (hazimozi rendszerek is vannak), jottek-mentek a vasarlok, kicsi volt a szoba, raadasul tele volt pakolva mindenfele elektronikakkal. A Monster kabelek sem gyoztek meg.

A srac nagyon segitokesz volt, de otthoni kiprobalasra meg leteti dijert sem adhatta oda a hangfalakat.

Ha talalsz egy kereskedot, vagy ismerost akinel nyugodt korulmenyek kozott meghallgathato a B&W, mindenkepp erdemes egy probat tenni veluk.

Előzmény: zef (208)
stevie wonder Creative Commons License 1999.04.15 0 0 209
bogyo irja: "Amúgy meg akinek nincs pénze rá, szerintem el se kezdjen hifizni, hisz csak úgy zabálja a pénzt."

Bogyo, jol lehet Veled vitatkozni :) Hadd jojjek a szemelyes peldammal. Atmenetileg kulfodon elek, ahova meg a kicsiny Chariokat sem lehetett elhozni. Van viszont egy discman nalam, meg egy Sennheiser HD600 fejhallgato. Es ezzel kellemesen lehet zenet hallgatni! Egy kispenzu hifistanak egy ilyesmi rendszer sokaig kielegito lehet (akar a HD600 helyett valami egyszerubb fejhallgatoval is), aztan ezt is lehet fejleszteni, elobb egy rendes asztali CD-jatszo, aztan egy fejhallgato-erosito, aztan rendes erosito es hangfalak.

"Meg kell tanulni hallgatni és hallani a zenét, ugyanúgy, ahogy a jó bor sem ízlik elsőre. Csak egy idő után érzi meg a bukéját."

Na ebben azert teljes az egyetertes :) Bar szerintem ha valaki egybol az Ongakuval kezdene, azert biztos nem sokat panaszkodna :)

Előzmény: bogyó (203)
zef Creative Commons License 1999.04.15 0 0 208
bogyó,

ha már szóba hoztad a b&w-t, konkrétan milyen összeállítást hallottál? ... Mert a trianglékat is szeretném majd lecserélni 1x, mondjuk nem nautilusra, de a b&w-ről sok jót olvasni mostanában (persze ezt a sok jót nyugodtan a hajamra kenhetem...).

zef

bogyó Creative Commons License 1999.04.15 0 0 207
énnyertem, énnyertem, Ongaku (Gaku-on ?) : kb 150000 angol font ~ 50.000.000 huf (ötven guriga...)
Előzmény: megvesztegethetetlen (205)
bogyó Creative Commons License 1999.04.15 0 0 206
Zef,

Többen is mondták, vigyázzak, mit veszek a Denontól, mert vannak iszonyatosan szar cuccai is.

Jelenlegi cuccomnak (denon, lásd alább) egy hibája van: csak egy bizonyos hangerő felett lesz igazán dinamikus, viszont a tere az nagyon jó, felbontása is.

Amúgy meg a MF nem egy kategória a Denon-al.

Ami viszont szomorúbb, én ugyanezt az unalmasságot éreztem az Arcam / B&W párosításnál, és ezek viszont egy kategóriával jobbak mint az én Denon/TDL kombinációm, mégis, jóval alatta teljesítenek. úgy általában igaz, hogy a komolyabb Denonok legalább egy árkategóriával fennebb vannak minőség szempontjából (bocs a képzavarért).

bogyó

Előzmény: zef (204)
megvesztegethetetlen Creative Commons License 1999.04.15 0 0 205
Csak kiváncsi voltam van e piaca Magyarorszagon ezeknek az exluzivabb Bang & Olufsen cuccoknak. Lattam egy sved katalogusban hangfalat atszamolva kb 8400000 (!) ft-ert. Ez volt a legdragabb hifi cucc amit valaha lattam.

csa
megvesztegethetetlen

Előzmény: Jumpin Jack Flash (201)
zef Creative Commons License 1999.04.15 0 0 204
Stevie Wonder,

A jelenlegi rendszerem egy DENON PMA915r integrált japán csodából, szintén DENON DCD725 CD játszóból (köztük Van den Hul The Source interconnect), hangszóró gyanánt 1 pár (papámtól levetett) Triangle Scalene szolgál Van den Hul CS122 kábelekkel. Az egésznek olyan lelketlen, fakó, uncsi hangja van, nincsenek felhangok, dinamika, színek... Egészen addig, amig le nem cserélem az erősítőt a bátyám MF Electra E1-esére, vagy a régi B1-esre. Abban a pillanatban kinyílik minden széltében-hosszában-"mélyében" (a szoba lehetőségeihez képest - római ltp. kis szoba), a zenészek felhagynak a vasárnap délutáni prüntyögéssel és teljes erőbedobással fujják a talp alá valót (Jazz at the Pawnshop első szám).
Ezek után áthoztam a papám régi DENON PMA320-as erősítőjét (amit a Hi-fi magazin is favorizált annak idején), az eredmény pontosan ugyanaz volt, mint az én DENON-ommal, bár az enyémnek egy hajszálnyival transzparensebb, nyugisabb hangja van, persze mindkettő fényévekre van a két MF-től. Az egész történetet csak azért írtam le, mert beleestem abba a hibába, hogy hagytam
magamat rábeszélni erre az erősítőre (a sznob dolgozott bennem) előzetes meghallgatás nélkül. Gondoltam mi baj történhet (1000DM-ről értékelték le 650-re), annyira nem lehet rossz... Hát nem is az, csak nem a zenehallgatást szolgálja hanem inkább egy jó kis délutáni szunyókálás kezdetén veszem hasznát.

Szóval szeretnék megszbadulni tőle, de sajnos az anyagi lehetőségeim erősen korlátozottak, én az MF Elektra E11-es
felé kacsingatnék, csak még nem hallottam testközelben. Esetleg valami tipp max. 120-130k HUF-ig?

Bye,
zef

bogyó Creative Commons License 1999.04.15 0 0 203
Vitatkoznék veled (flame nélkül). Igaz ugyan, hogy az olcsóbb cuccok nem annyira értékállóak (bár ez se feltétlenül és teljesen igaz), de ha az ember egy Philips sétálórádió-CD-magnót hallgat megaultrabass üzemmódban, nem biztos hogy egy akár egy Ongaku is tetszeni fog.

Meg kell tanulni hallgatni és hallani a zenét, ugyanúgy, ahogy a jó bor sem ízlik elsőre. Csak egy idő után érzi meg a bukéját.

Ezért kell szerintem fokozatosan haladni. Amúgy meg akinek nincs pénze rá, szerintem el se kezdjen hifizni, hisz csak úgy zabálja a pénzt.

A B&O lehet hogy szarul szól, viszont nagyon állatul néz ki :-) nagy neki a WAF-ja :->

bogyó

Előzmény: stevie wonder (202)
stevie wonder Creative Commons License 1999.04.15 0 0 202
bogyo,

SZVSZ szerintem nem adtal igazan jo tanacsot. Ha valaki nagyobb osszeggel is tud kezdeni, hosszu tavon jobban jar, ha rogton dragabb cuccot vesz. Tudniillik ha kesobb akarna fejleszteni, a regi cumoit csak kb felpenzert tudja eladni!

Audiofil CD-k: ha valoban zenebuzi vagy, ezekre nem pazarolsz tul sok idot/penzt. Van egy ket kivetel: dzsesszben a Telarc-nak vannak nagyon jo lemezei, nagy nevekkel, es a Chesky-nek ugyanaz, csak nem mindig nagy nevekkel. A Reference Recordings es a Proprius meg ket olyan nev, akik szepen szolo,de muveszileg nem feltetlenul tokeletes lemezeket adnak ki. AltaVista baratunk gyorsan kiadja a site-jukat, de tobbnyire nem tul komplikaltak, pl a www.chesky.com az tutti.

Ha ilyen lemezeket akarsz venni, a Media Marktban vannak Telarcok es Cheskyk is, eleg barati aron. A tobbi ceghez altalaban az audiofil kereskedokon keresztul lehet eljutni. A Zsolt Audioval szimbiozisban elo CDBar (Bp. VIII.ker Mikszath ter) sokfelet tart.

A Hifi Choice annyiban megbizhatobb, hogy nagy lap leven sokkal nehezebb, hm, "lekenyerezni" a munkatarsait. De ok sem tevedhetetlenek. Ha valaki komplett rendszert akar venni, az feltetlenul hallgasson a kereskedore. Aztan a sajat fulere!

megvesztegethetetlen,

B&O-t mar speciel hallottam szolni. Bar ne hallottam volna... Tenyleg, a NAD-ok mellett mi a szukseg B&O-ra?

Udv mindenkinek, aki segit eletbentartani ezt a topicot.

sw

Jumpin Jack Flash Creative Commons License 1999.04.14 0 0 201
Bang & Olufsen
Van egy botjuk a Budagyongye bevasarlokozpontban. De mit akarsz ezzel a NAD-ok mellett ?

Udv
JJF

Előzmény: megvesztegethetetlen (198)
gitaros Creative Commons License 1999.04.14 0 0 200
Sziasztok. Vegigolvastam topicot, erdekes volt.
Miven nekem minden zene a szamitogepbol jon otthon (igen, tessek elszornyedni!:))), nem tul jo a minosege (3000 Ft-os hangkartya, tesla erosito, 3 utas Videoton hangfal). Kerdes: Mit kellene csinalni ahhoz, hogy a kimeno hangbba ne hallatszodjon bele:
a CD mechanika mozgasa, a wincsi fe mozgasa, az eger mozgatasa es a videokartya zajai? Tudom, nem egy hifi tema, de remelem ti tudjatok a valaszt. Esetleg arnyekoljam a hangkartyat, vagy kondikat tegyek a tapreszhez?
Varom a tanacsokat.
1000 koszonettel

Csaba

bogyó Creative Commons License 1999.04.14 0 0 199
Probalj szerezni az ujsagosnal egy friss, magyar nyelvu (nem virtualis)
Sztereo vagy Hifi Piac magazint, ignoralni mindazt amit irnak (hallo JJF, zef es a tobbiek, ez egy ujabb tema lehetne,nemdebar?), viszont a hirdetesekben szereplo egy-ket kereskedohoz elmenni, es meghallgatni, hogy ok mit tudnak mutatni.

Hehe. Hehehe. Ez jó. A HFP ajánlgatta a JPW 910-est hogy az mennyire állat, oszt egy nagy szar.

Ha már így összemérjük, kinek nagyobb a pöcse :), akkor én is leírom, mim van: Denon PMA 350SE erőlködő, Denon DCD 635 CD, TDL RTL 2SE hangfal. A kábelek jelenleg gagyik, következő fizunál újitok.

Valaki írta, hogy 2600 $-t költene cuccra. Szerintem kezdetnek az enyémet meghaladó komplexitású cuccal nem érdemes foglalkozni (kb 2000 DEM ~ 1300 $).

En alapvetoen zenebuzi vagyok (és nem hifibuzi), ezért szívesen venném audiofil CD-k címeit (kiadó, stb.) ill ezek beszerzési helyét.

Amúgy szerintem a hifi csojsz listáján el lehet indulni, nem?

bogyó

megvesztegethetetlen Creative Commons License 1999.04.14 0 0 198
Nekem nagyon bevaltak a NAD cuccok. Az erositoi a legjobbak diszkret elektronikaval. Az aruk sem veszelyes. Ket NAD erositom van eleg egyszeruek, semmi taviranyito vagy levelmeter. Klasszikusan neznek ki azaz negyszogletesek es szurkek. A dragabbik kb 50 000 ft az olcsobb 35 000 ft. A nagyobbikra Jamo a kissebbikre Alesis Monitor One van kotve ami nem zenehalgatasra valo hanem zenecsinalasra. Ettol fuggetlenul jol szol. A Jamo-nak a hangja azert tetszik mert a magasak es a melyek kulonvalnak jobban. Mielott megvettem kiprobaltam Dali hangfalakat de szerintem azok a rockzenehallgatasra valok elsosorban. Tul sok volt benne a kozep. A cedem es a hagyomanyos magnom is NAD. Mindkettovel nagyon elegedett vagyok es mar jo nehany eve nyuzom oket. Ezenkivul van egy Casio DAT magnom a legelso a nyolcvanas evekbol meg egy osregi lemezjatszom. Lehet Magyarorszagon kapni a dan Bangt & Olofson dolgait?

megvesztegethetetlen

töfi Creative Commons License 1999.04.14 0 0 197
Sziasztok hifisták. Már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot sok érdekes dolog van itt. Bár én kispénzü hifista vagyok. Jelforrásaim CD és DAT - sok bakelit felvétellel. Házi gyártásu MOS-FET es erősitőt, házi gyártásu hangfalon hallatok. De a minidisc hangja més ezen is kb 10 sec. alatt megutálható. Nem birom hallgatni hiányos , üres a hangja . Még az ujabb tipusoknak is. Való igaz , hogy az MP3 másképp szól de az sem az igazi. Ha tud valaki közületek a Super Audio CD -ről némi infót, technikai adatot, mikor lehet kapni, mennyiért, és főleg :ha valaki hallotta már szólni, tegye közkincsé. Szerintem nem csak engem érdekelne.
Előzmény: LuckyLuke (160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!