Keresés

Részletes keresés

323i Creative Commons License 2003.09.23 0 0 434
Hi!

Most kezdtem olvasgatni ezt a topic-ot, es lenne parkerdesem:

-volt mar vki a Sea Star hotelban?
-az a 1-4 font amit irtok a taxi arakhoz, az egyiptomi font (egyaltalan font van ott)?
-eurot vagy dollart erdemes inkabb vinni?
-helyi penzt itthon vagy ott erdemes valtani?

Egyenlore ennyi.
Kosz a segitseget!

Csao!

Előzmény: JadvigA (433)
JadvigA Creative Commons License 2003.09.22 0 0 433
Sziasztok!

Az előttem kérdezőnek mondanám el,hogy elhiheted,hogy nevetségesen olcsó!!!:)
Én mondjuk személy szerint egy Dahab nevű városkában voltam,de ha jól tudom,akkor azis azon a környéken van,és nekünk 40ezerből jött ki szállás,kaja,pia,ajándékok,magunknak vásárlás,plussz programok(búvárkodás,stb),szóval tuti,hogy máshol is olcsó.
Amúgy belezúgtam abba a helybe:)
Másrészt nagyon örülök,mert az arabokban is olyan pozitívat csalódtam! Nem tudom,hogy ezt már megvitattátok-e,lusta voltam visszaolvasni..:)
Nah most csak ennyi,pá:)

Goszi777 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 432
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne. Bevallom, nem olvastam végig a topicot, de nem nagyon látom, hogy erről sok szó esett volna. A következő érdekelne: járt e valaki közületek El Gouna nevű helyen, ami állítólag Hurghadától van 40kmre. Azért kérdezem, mert nevetségesen olcsón 80e+ egybék költségekbe kerül ott a Sheraton szálloda 1 hétre repülővel. Annyira olcsó ez az ár, hogy szerintem ennyiért a hülyének is megéri elmenni, mivel európában 1 éjszaka kerül kb ennyibe, sőt többe. Szóval, mi a tapasztalat a városról? A neten az elgouna.com oldalon természetesen nagyon dícsérik, hogy rendkívül exkluzív hely, dehát az nyilván egy elfogult oldal, másoktól még nem hallottam beszámolót.
Ugyanez a kérdésem vonatkozik a Makadi Bay nevű helyre, jártatok már ott? Van ott valami, vagy csak pár szálloda a semmi közepén. A Golden5 pl nagyon jó ajánlatnak tűnik, akárcsak a Meridien.
Hurghadán már voltam, azzal tisztában vagyok, hogy ott mi található.
Köszi a segítséget!
cs_moncsi Creative Commons License 2003.09.21 0 0 431
Szia BARNACUKOR!

Ezt szerintem szervezet válogatja, nekem speciál semmi bajom nem volt, pedig egy arab bácsi belenyomott a számba egy darab koszos datolyát. Azt hiszem ennél nagyobb veszélyforrás nem is lehetett volna, mégsem volt semmi bajom, habár én egy rendkívül érzékeny csajszi vagyok az ilyesmire. Anyunak a sulfaguanidin nevű magyar gyógyszer nagyon bejött. Tudom ajánlani.

Jó utazást, minden jót!

sziasztok: Móni

Előzmény: BARNACUKOR (429)
szahmet Creative Commons License 2003.09.20 0 0 430
Szia BARNACUKOR!

Igazából a hazai szereknek egyik módozata sem hatásos igazán kinnt!!!
Ha kiérkeztek vegyetek Antinalt a patikában!
De 10-ig még akár be is oltathatnátok magatokat mert, ha hétfőn feliratjátok, megrendelitek a patikában és kedden vagy szerdán megérkezik, és beadatjátok, akkor pont védettek leszetek mire kimentek!
2 hét kell az oltás és az út között, bár minél több anál jobb, de igy pont beleesnétek.

Szia, szahmet

Előzmény: BARNACUKOR (429)
BARNACUKOR Creative Commons License 2003.09.19 0 0 429
Összefoglalná valaki a hatásos hazai gyógyszereket, sajna nincs időm végigolvasni mindent, köszi
10én indulunk:)))))))))))
Előzmény: szahmet (428)
szahmet Creative Commons License 2003.09.17 0 0 428
Szia Toots még egyszer!

Tényleg meleg van Luxorban, nekünk tavaly 57 fok volt, majd szét rohadtunk, az átlaghő volt Hurghadán 45-48 fok, ez jó volt, és éjszaka sem men 30 alá.
Egy pulcsit érdemes vinni, mert nyomják a légkondit mint az állat.
Ha hűteni akarjátok a vizet, tegyétek a fejetek felett levő, kalaptartóra, ott tökjól lehül a légkonditól!

Én ilyet nem hallotam, hogy akamerát valahol is be kellett volna jelenteni, pedig sokakkal lettünk jóba a 2 hét alatt, és az allosok nagyon dícsérték az ellátást meg mindent, de ilyet nem mondott egyik sem.
Nekünk félpanzió volt és ott is baromijó volt minden és nem birizgáltak a kamerával.

Amit Móni írt, azt érdemes befizetni, mi a Karthagoval voltunk, de miket nem vittek semmiféle szigetre, és drága is volt.

Ruháztban abszolut, természetesen a kényelmeset, és lehetőleg a pamutot ajánlom, és ahogy mondták a többiek a sapi elengedhetetlen!
És szerintem ne edzőcipőbe menj, ha esetleg megfordult a fejedben, bár 57 fok most tuti nem lesz, de fázni sem fogtok!

Vizet érdemes vinni egy pár fakonnal, mert Luxorban 10 font körül lesz egy flakon, Hurghadában pedig 1-2.

Szia, szahmet

Előzmény: Toots (425)
szahmet Creative Commons License 2003.09.17 0 0 427
Szia Toots!

A Luxor túra tényleg elég hosszú, ha jól emlékszem 16 vagy 18 óra volt, viszont az élményért kárpótol minden, úgyhogy szerintem kihagyhatatlan!

Az animáció, is egy olyan kérdés, hogy ez a szálloda profiljától ügg!
Hol jobban nyomják, hol kevésbé.
De tényleg nem erőszakosak, ha mész mész, ha nem nem.
Gyerekeknek ilyenkor már csak a jelzett szállodákban van animáció.
Egyébként meg a tornával nem csapnak nagy zajt.

A Palma De Mirettet neked is tudom ajánlani, az minden szempontból egy nyugis szálloda, pont annyira pezseg, amennyire az kell.
Kimarad az esti nagy zsivalyból, viszont, ha mégis arra vágynál a központot eléred taxival pár perc alatt!

Szia, szahmet

Előzmény: Toots (422)
mAlter Creative Commons License 2003.09.17 0 0 426
Luxorban egy dolog fontos, hogy víz és fejfedö (szalmakalap) legyen nálatok. Legalábbis amikor mi voltunk augusztusban, délben 46 fok volt árnyékban, amitöl tíz perc alatt högutát lehet kapni. (A Karnaki templomban is van büfé.) A buszon lehet, hogy nem árt valami melegebb, hogyha aludni szeretnétek.

Az animáció fakultatív. Naponközben egyszer járnak körbe - de nem eröszakosan agitálnak. Esténként kultúrális programokat szerveznek: namíbiai táncest, dervistáncos, mutatványosok, hastáncosnö, kígyószelidítö stb. - érdemes megnézni. Bingó is volt majd minden este, de mi azt nem néztük meg. Koktélokat osztogattak, mint nyereményt. (Desert Rose hotel)

Az AI szerintem nem éri meg. Ezzel csak annyival kap többet az ember, hogy napközben is ehet és ihat ingyen és vacsorához is kap ingyen italt. De abban a melegben mi napközben nem is voltunk éhesek. Hogyha mégis, akkor bedobtunk egy pizzát 20-30 LE-ért. És a fakultatív napokon sem tudja kihasználni az ember az AI-t. Szóval sokkal olcsóbb, hogyha ott helyben fizetsz érte. (Mint ahogy mindennel így van Egyiptomban.) Legalábbis gondolom én, mert nem tudom, hogy az AI mennyivel dobja meg az árat.

Előzmény: Toots (425)
Toots Creative Commons License 2003.09.17 0 0 425
Sziasztok,
Móni, kösz a lelkesítő szavakért, Luxorban a helyünk. Milyen fölszereléssel kell nekiindulni? Víz, stb. Gondolom, hogy a buszt hűtik rendesen, ezért esetleg valami könnyű pullóver sem árt? Az animációról mit tudsz? Eltérő dolgokat mesélnek. Az egyik kolleganőm például el volt ájulva a szállodájukban napi rendszerességgel megrendezett bingo-estektől. De hallottam olyat is, hogy egész nap mindig van valami action és az néha kicsit sok. Más. Olvasom az utazási iroda prospektusában, hogy a videokamerát érkezéskor be kell jelenteni. Kinek? Az útlevél-ellenőrzéskor? És mégegyszer visszatérve az AI-hoz. Más fórumokon azt olvastam, hogy állítólag Egyiptomban az AI-sokat másodrendűként kezelik. Mi kényelmi szempontból választottuk ezt és azért mert más országban, például Máltán nagyon bejött. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Sziasztok és szép napot!

Toots

Előzmény: cs_moncsi (423)
dittt Creative Commons License 2003.09.17 0 0 424
Szia Toots!

Szerintem az animáció "kikerülhetetlensége" szállodától és animátoroktól függ. Mint már korábban írtam, mi a Tropicana-ban voltunk. Ott is volt animáció, be is mondták mikrofonba, de hozzánk senki sem jött oda, hogy menjünk, senki sem aggitált sem erőszakosan, sem kedvesen.
Mivel a szálloda partja elég nagy, így az animációból szinte semmit sem vettünk észre, nem volt zavaró, lehetett egész nap pihenni.
Sokan vagyunk itt a Fórumban akik különféle hotelekben laktunk. Szerintem kérdezz rá konkrétan a szálloda nevére és biztos lesz, aki válaszolni tud ezzel kapcsolatban. Egész biztosan minden szállodában másként működik a dolog.

Előzmény: Toots (422)
cs_moncsi Creative Commons License 2003.09.16 0 0 423
Szia Toots!
Sziasztok Többiek!

Anyu meggyógyult, köszönöm mindenkinek a leveleket és SMS-eket amiket küldtetek Antinal ügyben.
Toots: Luxor reggel 5:15-kor indul és a szállodátok elhelyezkedésétől függően legkésőbb 23 órára már a szobában lehetsz. A mi szállodánk a központban volt és mire mindenkit kiraktunk a külvárosi szállodák előtt, olyan 22:45-re értünk a szobánkba. Nagyon meleg volt Luxorban. Kb. 50 fok. Az út hosszú és a sivatag kellős közepén megy. Érdekes látvány. Mindenesetre nem bántuk meg egyáltalán a luxori kirándulást, mert levezetőképpen elvittek egy csodálatos szigetre, a Banán szigetre, ahol úgy érezte magát az ember mintha az őserdőben lenne, keskeny ösvény és temérdek sok banán. Annyit ehettél amennyit akartál, és még naranccsal és mandarinnal is megkínáltak. Hozzá kell tennem, hogy nem a magyar utazási irodával voltunk, hanem egy egyiptomi céggel, ami a La Pacha szálloda mellett van. És nem 90 dollárért, hanem mindössze 23 dollárért fejenként. Egyenlőre ennyit írtam, ha valami még érdekelne akkor írj nyugodtan!

Sziasztok: Móni

Előzmény: Toots (422)
Toots Creative Commons License 2003.09.16 0 0 422
Szia Szahmet,
kösz az eligazítást baksis ügyben. Volna még valami, ami érdekelne, mégpedig a luxori kirándulás. Jártunk már Egyiptomban, de Luxor eddig mindig kimaradt és szívesen körülnéznék ott most. Egyetlen dolog rettent vissza, hogy állítólag 24 órás túrára kell felkészülni (kelés pirkadatkor, visszaérkezés éjjel) és ez alkalommal tényleg pihenni mennénk. Mire számítsak? A másik (ez most jutott eszembe a pihenéssel kapcsolatban): mi az igaz abból, hogy a hurghadai szállodákban egész nap ezerrel megy az animáció menekülési útvonal nélkül?
Szia,
Toots
Előzmény: szahmet (421)
szahmet Creative Commons License 2003.09.15 0 0 421
Szia Toots!

A baksis relatve kötelező, mi csak a 10 USD-t csengettük ki az elején, és nem volt rá szükség a két hét alatt.
A napágyasnak nem adtunk, egyszer kivertük a balhét, mert letettük egy helyre a törcsinket, aztán egy óra múlva egy arab család feküdt a helyünkön, a törcsik meg odébb voltak téve.
Kivertük a balhét, a napágyas pali összehúzta magát, onnantól kezdve fennt volt tartva nekük a hely ahova letettük a törülközőt.
Persze, ha nem lett volna paraszt azért biztos adtunk volna neki.
Persze a takarítóknak azért adtunk, de nem pénzt, hanem bonbont, egy héten egyszer. Nagyon szívesen fogadják az itthoni finomságokat, jobban örülnek mint bárminek.
Általában 2-3 font körül szoktak adni masszőrnek stb.
Taxisnak egyáltalán nem.
Vendéglőkben van ahol 100 %-ot számítanak fek, és így is hozzák ki a számlát!

Speciális egyiptomi üdítők vannak, ilyen például a mangólé, ami igazán finom!
Mi ittunk az egyik bazárba valami turmixot, állítólag valami nádból volt, feltételezem cukornád, csak a pasi nem tudta elmondani ez is marhajó!

Az all inclusive /nem összekeverendő a teljes panzióval, sokan szokták!/ olyan ellátás, amiben tényleg minden benne van!
Nemcsak a reggeli, ebéd, és a vacsora, hanem az üdítők, alkoholos italok, snack, gyümölcsök, fagyi az egész nap folyamán korlátlan mennyiségben!

Szia, szahmet

Előzmény: Toots (419)
safaree Creative Commons License 2003.09.15 0 0 420
Aki a Best Reisen-nel (esetleg Medina Tours) utazik, az reménykedjen, hogy ne Sárfi Helgát kapja idegenvezetőnek. Hatalmas nulla az a nő. Érdemes minden kiránduláson egy másik idegenvezetőt keresni azonnal. Ráadásul a mi csoportunkat háromszor is megvezette, parfüm, papirusz, alabástrom témakörben. A városban (Hurghada - Sakala) 1/3-1/4 árról indult az alku. Mi pl egy 180x80-as hatalmas papiruszt vettünk 220 LE-ért. Még a szállodában is olcsóbbak voltak a dolgok, mint ahová ő vitt minket...
Toots Creative Commons License 2003.09.15 0 0 419
A hét végén utazunk Hurghadara. Elolvastam az összes vonatkozó fórumot, de az Egyiptomban kötelezően adandó baksis mértékéről nem ír senki. Mennyit szokás adni például a napozóágyak őrének, aki cserébe gondoskodik arról, hogy mindig legyen napágyunk, aztán a takarítóknak, illetve a masszőrnek. AI-t fizettünk be, mit jelent az, hogy 'a helyik üdítő italok'. Vannak speciális egyiptomi üdítők, vagy ebbe beleszámít minden Egyiptomban kapható üdítő? Egyáltalán: mi tartozik bele az AI-ba Egyiptomban? Minden infót köszönök.
dittt Creative Commons License 2003.09.15 0 0 418
Szia!

Az tífusz oltással kapcsolatban. Én vidéki megyeszékhelyen élek és nálunk nem adhatja be a hastífusz elleni oltást a háziorvos. Az ÁNTSZ-hez kell fordulni. Nálunk ez úgy működött, hogy elmentem hozzájuk, kértem időpontot (kb. 1 héttel korábban) és a kért időpontban beoltották az egész családot, nemzetközi oltási bizonyítványt állítottak ki a nevünkre. Az oltás kb. 5 évre ad védettséget. Beteg az oltástól nem leszel, de a tapasztalataink a következőek: két felnőtt és két gyermek alkotja a családot. Az oltás beadása után kb. 3-4 órával mindegyikünknél kivétel nélkül nagyon erős, mozgásra különösen érzékeny fájdalom jelentkezett abban a karban amibe kaptuk. Azon a napon igen korlátozott mozgást tudtunk csak végezni (pl. kicsit gond volt két kézzel öltözködni...) 3-4 napig fájt a balkarunk, kettőnknek kissé be is csomósodott, jegelni, borogatni kellett. Kint viszont egyáltalán nem volt problémánk. A férjem igen érzékeny a különféle össze-vissza evett dolgokra, de még ez sem hajtotta meg. Én magam laktóz érzékeny vagyok, ami azt jelenti, hogy a normál tej 80%-ban meghajt. Egyiptomban nem volt laktózmentes tej, mégsem ment a hagyományos tejtől a hasam.
Szóval én oltás-párti vagyok.

Előzmény: piciszivem (414)
szahmet Creative Commons License 2003.09.14 0 0 417
Ja bocsi, nem a rokonod, hanem a kollégád.

Visszatérve a medencére, meg kell kérdezni, de senkit nem láttunk este fürdeni, s gondolom nem a nagy hideg miatt nem fürdött senki. :))
Azért kérdezzétek meg, hátha mégis!

Előzmény: piciszivem (414)
szahmet Creative Commons License 2003.09.14 0 0 416
Szia piciszivem!

De LotusAir, csak kihagytam a "t"-t!
Airbus A320-asokat indítanak, nagyon jó gépek.
Megjegyzem az rab gépek 95%-a jóval komolyabb gép mint ami nállunk van, és csak azért ennyi az arány, mert most vettünk egy pár jó gépet és azok adnak nekünk 5 %-ot!
Normál méretű gép nincsen, minden típus másmilyen méretű, más az ülések elrendezése, a tágasság, a hosszúság.

Off!
A repülést illetőleg ne aggódj, barátnőm halni készült a korfui nyaralása előtt, hajnal 4.-ig fogtam a kezét, és próbáltam belőle kiszugerálni, hogy le fognak zuhanni.
Mondjuk ez nem sikerült, viszont a repülőút nagyon tetszett neki, és mostmár csak repülővel akar utazni!
Szerintem te nem vagy ekkora parás, úgyhogy, ha ő kibírta, te is kifogod!
Hidd el, nagy élmény!!!

Az utazás előtt 2 héttel legkésőbb be kell adatni.
Nem akarlak piszkálni, de, ha a rokonodék pont beleesnek abba a 3%-ba akik megússzák minden különösebb hasmars nélkül a nyaralást, és ti emiatt esetleg azt hiszitek, hogy ti is, aztán mégse, az marhanagy szívás!
Egyébként az oltástól nem lesztek betegek, ezt hol hallottad? /visszatérve pár hozzászólásoddal előbbre/
Az oltás kb. 2-5 nap mire a patikába ér, mert csak rendelésre hoznak.

Szia, szahmet

Előzmény: piciszivem (414)
szahmet Creative Commons License 2003.09.14 0 0 415
Szia nas333!

Nem lehet fürdeni a medencékben úgy tudom élyszaka.
Szállodadiszkóban nem voltunk, viszont ajánlom, a Hurghada központjában levő Papas Beachet, és Calypsot!
A bárokról annyit, hogy nincs nagyon meglökve egyik koktél sem alkohollal, igazából szerintem nem érdemes, bár attól függ, hogy mit szeretnél.
A sör állítólag jó. /Stella/

Szia, szahmet

Előzmény: nas333 (408)
piciszivem Creative Commons License 2003.09.13 0 0 414
Szia Éva!

Én is anyuval megyek :)) meg öcsémmel és barátommal. Mi 14 napra Hurghadára megyünk okt. 17-től 31-ig a Palma de Mirette-be (nagyon remélem). Ti is ebben a szállodában lesztek?

Szia szahmet!

Kollégám szept. 21-től megy szintén a Palma-ba 12 napra. Ha neki gondja lesz, lehet, hogy beoltatjuk magunkat. De egyenlőre arra hajlok, hogy nem. Az utazás előtt mennyi idővel kéne megkapni az oltást?

A (404)-ben írt légitársaság nem a LotusAir? Nekünk ezt mondták Kartagosok. Milyen gép, normál méretű? Ugye nem nagyon lepukkant?!! Most fogok életemben először repülni, de szívem szerint inkább úsznék, gyalogolnék....

Az éjszakai fürdőzés engem is érdekelne.

Előzmény: vipi (410)
gbern Creative Commons License 2003.09.13 0 0 413
Szia! Nekunk sajnos nem maradt ilyen gyogyszer. Orvosnal jartatok mar?
Előzmény: cs_moncsi (412)
cs_moncsi Creative Commons License 2003.09.13 0 0 412
Sziasztok!
Most jöttünk haza Egyiptomból és anyunak nagyon erős hasmenése van és szükségünk lenne az ANTINAL, vagy Grotazine nevű gyógyszerre. Már majdnem egy hete beteg és semmi más gyógyszer nem használ. Ha maradt valakinek, akkor nagyon szépen kérem segítsen és vegye fel velem a kapcsolatot, mert már nagyon le van gyengülve szegény.
Előre is köszönöm a segítséget!

kuksi1980@freemail.hu
06-70-507-4010

sziasztok!

Előzmény: fishike (411)
fishike Creative Commons License 2003.09.12 0 0 411
A Medinatours teljesen korrekt. Tavaly voltunk velük és maximálisan szervezetteknek bizonyultak - meg voltunk velük elégedve.
Szerintem elég otthon vannak az egyiptomi témában.
Előzmény: nikonaprofi (398)
vipi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 410
Szia Piciszivem,
az elöző levélem neked irodott. 12 napos körutazás , 4 napos hajóúttal a Niluson.
Üdv Éva
Előzmény: piciszivem (399)
vipi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 409
Szia Mindenkinek,
én megyek 17-én körutazásra a lányommal. Te is erre jössz?
Üdv
Előzmény: nikonaprofi (398)
nas333 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 408
szia!

még azt szeretném tudni hogy a szállodákban éjszaka lehet e fürdeni a kinti medencékben´és a diszko vagy bár milyen?

köszi
nas

Előzmény: szahmet (407)
szahmet Creative Commons License 2003.09.11 0 0 407
Szia nas333!

A tífusz elleni védőoltás valóban elé lesz, egyébként, ha mégis gáz lenne Antinalt kell venni, de nem lesz!
Még malária ellen szokták tanácsolni az oltást, amit viszont tényleg feleslegesnek tartok, mert egy darab szúnyogot nem láttunk sehol.
Úgyhogy szerintem az itthoni megszokott fejfájás elleni, vagy egyébb szedett gyógyereken kívül semmire nem lesz szükség!

A túlsúlyos bőröndért Egyiptomban szinte biztos, hogy nem kell fizetni, ellentétben Tunéziával.
A LousAirrel voltunk mi és nem kértek semmit.
Szerintem más légitársaságnál sincsen ilyen probléma.
Az itthoniakat meg a charterek nem érdeklik.

Szia,szahmet

Előzmény: nas333 (403)
szahmet Creative Commons License 2003.09.11 0 0 406
Szia piciszivem!

Az az igazság, hogy a hasmenést nem lehet megúszi annyival, hogy odafigyelsz mit eszel!
Ezért tanácsoltam az oltást, mert a tifusz elleni oltás olyan anyagokat tartalmaz ami nemcsak a vérhas ellen véd, hanem az egyszerűbb olyan baktériumokat vagy vírusokat amik ilyen hasmenést okoznak is elpusztítják!
A magyar gyógyzsrek semmit nem érnek erre, ha meg kinnt más meg kell venned akkor már gázban vagy, mert 3. nap körül szokott elkezdődni, az első fakultatív program pedig a harmadik napon van általában.
Ez a hasmenősdi azoknak a legrosszabb, akik csak egy hétre mennek, mert azoknak nincsen lehetőség átteni a következő hétre, és lemaradnak.
Tavaly nagyon sokan, nagyon rosszul voltak, és nagyon irígyeltek bennünket, hogy beoltattuk magunkat!
A járványügyi intézet sem véletlenül ajánlja!
Ez csak egy jótanács, végülis ti döntitek el, hogy mit csináltok, de szerintem ennyit megér egy nyugis nayaralás!

Szia, szahmet

Előzmény: piciszivem (400)
judit.bcs Creative Commons License 2003.09.10 0 0 405
szia!

elore is jo utat neked, nagyon jo lesz meglatod.
az idegenvezetorol mar lemaradtal mert o mar hazajott, de talan talasz meg valaki normalisat .
tenyleg o volt a legjobb, nekunk o jutott...
az irodaval semmi bajunk nekunk meg nem volt juniusban, de azota azert vannak gondjaik mert tulvallaltak magukat,tulsok turistat es repulot bevallaltak, de idegenvezetoket nem vettek fel tobbet, akik voltak pedig nem birtak mar a rohamot,azert jottek haza paran mert eleguk lett...
azert remelem ti is szerencsesen utaztok majd es szep elmenyekkel lesztek gazdagabbak.

Előzmény: piciszivem (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!