Keresés

Részletes keresés

nikonaprofi Creative Commons License 2003.10.10 0 0 494
Sziasztok !

Nov. 29-én mi is megyünk a Palm de Mirette-be. Vízumügyben lenne kérdésem ahhoz, aki már intézte személyesen :
1. Hol a követség?
2. Mikor vannak nyitva?
3. Fotón, útlevélen, és 6000 Ft-on kívül kell-e vinnem mást is? (pl. igazolást a befizett útról)
4. Párom vízumát is intézhetem, vagy személyesen kell mindenkinek?
5. Kb. mekkora ügyintézési időt számoljak?

Köszönöm előre is. akinek esetleg van élménye a Palm de Mirett-ről, ne kíméljen :-))

thomas21 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 493
Szia Szahmet!

Még nagyon képlékenyek az utazás egyes paraméterei, csak a Hurghada a biztos pont, szállodanév, pontos dátum még nincs. Egy személy adná be/hozná el a csoport útleveleit, csak nem buli ha most ez maradt le, majd nincs fénykép, az idő megy és máris ott vagyunk az indulásnál. A búvároktatómék most mennek, és kitöltött lappal+fényképpel mennek a nagykövetségre. Ugyan megígérte hogy elküldi a lapot, de el is felejheti.
Egy kicsit OFF kérdés: egy személy adhat fel a repülőre poggyászként több táskát/bőröndöt is?

Előzmény: szahmet (492)
szahmet Creative Commons License 2003.10.10 0 0 492
Szia thomas21!

Nem tudom, hogy van-e ilyesmi fennt a neten.
Mi a gond? Vidéken laktok? Más intézheti, nektek a vízumot, csak fel kell szerelni, az embert útlevelekkel, a fényképekkel, meg pézzel, és pár dolgot, amit mondtam, hogy pl.: szálloda pontos neve, meddig tartózkodtok az országban, ilyesmi leírni egy papírra.
Ha meg van valami személyes kérdés, arra meg úgyis tudtok válaszolni mobilon!

Szia, szahmet

Előzmény: thomas21 (486)
vatsa Creative Commons License 2003.10.09 0 0 491
Köszönöm Moncsi a lényegre törő választ :-)))
Luxort akkor mi is ezzel a megoldással "támadjuk" meg, irány a Banán sziget, bár csak ott lennénk már. Vásárlással kapcsolatban: Kairóban, vagy Hurgadán érdemesebb a családtagoknak beszerezni a szokásos mütyüröket??? v.
takacsi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 490
Calimera AI.
Ha valakit érdekel.
Jó ellátás. Új, jó szálloda a sivatagban Hurghada és El Gouna között.
Shuttle buszok ingyen 3x-3x Hurghadaba és El Gouna-ba. Taxi: 10 euro oda-vissza.
Snorckelling helyben is.
Rengeteg sport.
cs_moncsi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 489
Szia vatsa!

Mi is a Seagullban voltunk szep. 5-től. Csak jót tudok mondani róla, nekem nagyon tetszett. A felszolgálók rendkívül kedvesek és a többi személyzet is nagyon segítőkész. Luxort be ne fizessétek az utazási irodánál ha beszéltek angolul, németül vagy oroszul!!!! Bármely helyi utazási iroda a töredékéért elvisz benneteket! Javaslom a La Pacha melletti irodát. Ahogy szemben állsz a szállodával balra a második utazási iroda az!! A La Pacha egyébként kb. 500 méterre van ahogy kilépsz a Seagullból jobbra. A magyarok 80 dolláros förtelmes útjuk helyett 23 dollárért mentünk el és ebben benne volt egy nílusi sziget is, a Banán sziget, ahol annyit ettél amennyit akartál a banánból, narancsból és mandarinból. Olyan izgalmas volt a banánültetvény, nagyon javaslom nem kihagyni. Amennyit hallottam a magyar fak. progiról, hogy lerobbant az amúgy is 15-250 éves busz és egy nagyon vacak helyen ebédeltek ahol a macskák felmásztak az asztalra a kajájuk mellé. Szóval sz*r volt nekik. Ezzel szemben minket egy tök jó étterembe vittek ami ugyancsak benne vagy az árban. A Seagull nagyon jó, csak egy hátránya van, hogy vannak építkezésre néző szobák. Ne vegyétek át a szobát ha ilyenbe akarnak rakni benneteket. Biztos nincs már tele a szálloda és adnak másik szobát.
Jó tanács: ha szeretitek a gyerekeket akkor tankoljatok be kis apróságokból, mint csoki, cukor, stb.. Inkább ilyet adhatok mint pénzt. Nagyon kis hálásak. Mi Kairoban egy taxival jártuk be az egész várost, 150 egyiptomi fontért, és hatan voltunk, így egy főnek ha jól számolom 1000 Ft-jába került. Elvisz ahová csak akarod és bevisz a holtak városába ahova turista nem sűrűn juthat el!! Felvisz a Citadellához , Old Kairohoz, Bazárhoz, "XY" Sultán mecsethez, és még számos helyre. Annyit vár rátok amennyit akartok. És útközben mesél a kinti életről és a nevezetességekről.
Más nagyon nem jut az eszembe. Szofit és Abdulahot milliószor pusziljuk, szia:
Cs. Mónika

Előzmény: vatsa (485)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.09 0 0 488
Rogton eszembe jutott meg valami, amint elkuldtem az elozo hozzaszolast.
A szallodaban mindenfele nemzetiseg csatornaja bejon, igy van a magyar DunaTV is.
Előzmény: BARNACUKOR (480)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.09 0 0 487
Barnacukor!

A Minamarkban nagyon segitokesz a szemelyzet, bar nekunk kellett kicsit konyorognunk, hogy kapjunk egy plusz lampat. Ugyanis a mi szobank eleg nagy volt, de mindossze egy olvasolampa es egy fali lampa volt benne. Emellett estenkent nem sok mindent lehetett csinalni, meg olvasni sem nagyon. Gondoltam kerek meg egy lampat, hatha az segit. Erdekesseg, hogy voltak fali kapcsolok, amik nem kapcsoltak semmit!
Szoval a lampat a negyedik, igen kemeny hangu keresemre csak meghoztak. Viszont hosszabbitojuk nem leven, az agytol a legtavolabbi sarokba tudtak csak lerakni a foldre. Szoval osszhatasban nem sokat segitett.
A szobakat mindennap takaritjak, s hoznak uj torolkozot is. Utabbiak nem a legtokeletesebbek abbol a szempontbol, hogy rojtos a veguk.
Maga a szalloda egyebkent Hurghada legkozpontjaban van. Van egy nagy epulet, ez van legkozelebb a foutcahoz, ugyhogy eroskodjetek, hogy nem oda keruljetek, mert nagyon nagy zaj van ott. A partra vezeto utat tovabbi epuletek szegelyezik, mi ezek egyikeben laktunk. A kert gyonyoruen apolt.
A tengerpart picit koves, de ha az ember rogton hasra vagja magat, s inkabb beuszik, akkor nem erheti baj (serules). A parttol nem messze (kb 20 meter) van egy szikladarab, ahol egesz jo kis vizieletvilag alakult ki, mar ott sok halat meg lehet figyelni. De javaslom usszatok joval bejjebb, mert ott mar tenyleg nagyon erdekes es szep halakat s mas elolenyeket lehet latni.
Buvarkodas: mi a szalloda partjan levokkel mentunk merulni. Nem volt olcso, 60EUR/fo, de ebbe benne van a teljes felszereles, ebed es italfogyasztas. A merules elott pedig ketszer is elmondjak, hogy mit kell a viz alatt csinalni. Minket ket gyonyoru helyre vittek, nekem nagyon tetszett.
A parton lehet masszazst kerni (40LE/fel ora/teljes test), s hennas tetovalast is (60LE/tetovalas, s ebben benne van, hogy mielott elmesz meg egyszer frissiti a rajzot).
Kaja: rengeteg, s nagyon finom. Minden nap valamilyen orszag napja van (pl. hetfon egyiptomi, szerdan olasz, csutortokon tavolkeleti, penteken libanoni eteleket adnak). A napnak megfeleloen a pincerek is beoltoznek. Majd minden este 8-1/2 9-tol showmusor van, tancosokkal, fakirral, stb. Egy DJ szolgaltatja a zenet a vacsi alatt, de ne lepodjetek meg, ha minden nap ugyanazokat a szamokat halljatok majd.
Mind a reggeli, mind a vacsora 7-10-ig van. Vacsorazni javaslom a felso szintre menjetek, mert ott sosincs tomeg, de ugyanaz a kaja, mint lent. S itt van egy nagyon kedves szakacs, aki mindig mosolyog, bar egy szot sem beszel angolul (s egyiptomin kivul mas nyelven sem).
A koszonom egyiptomiul "sokrán", ezt ha mondogatjatok, rogton nagy mosolyt kaptok viszonzasul, s belophatjatok magatokat az egyiptomiak szivebe. Az arusokat a "lá, sokrán"-nal probalhatjatok eluzni, ez a "nem, koszonom" egyiptomiul.
Egesz Egyiptomban angolul szinte mindenki tud, de Hurghadaban oroszul is egesz jol beszelnek. Ne lepodjetek meg, nagyon sok az orosz turista, az uzletekre is oroszul van kiirva a nev.

Mas most nem jut eszembe, de kerdezz nyugodtan.

Előzmény: BARNACUKOR (480)
thomas21 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 486
Szia Szahmet!

Kösz a gyors választ, ezek szerint mégse olyan egyszerű mint azt ahogy a kollegám gondolja. Nincs fenn a neten egy ilyen űrlap valahol?

T21

Előzmény: szahmet (484)
vatsa Creative Commons License 2003.10.08 0 0 485
Sziasztok!
Mi okt.14-én indulunk, Kairó (2 nap) Hurgada kombinációban. A Seagull hotelről tud valaki valami közelebbit?? Kaja, felszereltség, kiszolgálás stb... Szeretnék eljutni Luxorba is,
valaki tud valamit a kinti befizetési lehetőségekről, az utazási iroda 90 USD-ért indítja az 1 napos kirándulást, de lentebb mintha olvastam volna ennél kedvezőbb tarifát :-)
Előre is köszi.
szahmet Creative Commons License 2003.10.08 0 0 484
Szia thomas21!

A vízumhoz szükséges 1db igazolványkép, és ki kell tölteni egy űrlapot, 6000Ft, és 3 nap alatt készen van!
Neved, címed, foglalkozásod, miért mész Egyiptomba, mikor mész, és meddig maradsz, helyileg hol leszel, be kell írni a várost, és a szálloda pontos nevét stb.

Szia, szahmet

Előzmény: thomas21 (479)
szahmet Creative Commons License 2003.10.08 0 0 483
Szia ethphh!

Nem kell adapter, teljesen normális konnektor van nálluk!
Bár mi nem néztünk TV-t, de szerintem biztosan akad olyan csatorna, ahol lehet nézni az F1-et.
Szerintem EuroSport be kell, hogy jöjjön, mert az MTV-is tudják fogni.
Bankautomata van, lehet felvenni.
Én tavaly voltam kinnt, akkor csak ilyen flancos kártyákkal lehetett fizetni, mit az American Gold, azzal is csak szállodában.
Boltokban én nem láttam, hogy elfogadták volna, egyszerüen nincsenek rá berendezkedve!

Szia, és nagyon jó utat kívánok!!!

szahmet

Előzmény: ethphh (481)
ethphh Creative Commons License 2003.10.08 0 0 482
Még egy valami.
Lehet-e/érdemes-e bankkártyát/hitelkártyát (Visa Electron, MasterCard) használni pénzfelvételre/fizetésre?

köszi

pierre

Előzmény: ethphh (481)
ethphh Creative Commons License 2003.10.08 0 0 481
Sziasztok,

Holnaputan megyunk mi is a Kairo-Hurghada utra.

Vegigneztem a hozzaszolasokat. volt egy csomo jo dolog, azonban, van meg kerdesem. :)

Lehet-e a nalunk hasznalatos elektromos eszkozoket hasznalni Egyiptomban is. Arra gondolok hogy masmilyen a konnektor es a dugo. Kell-e/van-e valami adapter?

Valakinek van tapasztalata Hurghadan az Azur Royal Hotellel (all inclusive)?

Es egy specialis kerdes: Van-e valami olyan ado, ahol F1-et lehet nezni?

koszi a segitseget

pierre

Előzmény: BARNACUKOR (463)
BARNACUKOR Creative Commons License 2003.10.08 0 0 480
Mondanál kicsit bővebbet a Minamarkról meg az emberekről, meg hogy merre voltatok a falun belül... holnap után hajnalban indulunk, pont abba a szállodába...köszi
Előzmény: ancsuri (478)
thomas21 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 479
Ha minden igaz november közepén mi is megyünk. A vízumhoz elég beadni az útlevelet a konzulátusra, vagy kell még egyéb űrlapot kitölteni/fényképet beadni?
ancsuri Creative Commons License 2003.10.08 0 0 478
Sziasztok!

Mi tegnap este erkeztunk haza Egyiptombol. Ott 33 fok, itt 10.
Voltunk Kairoban (2x, osszesen 3,5 napot), nilusi hajouton (Asszuantol Luxorig) es Hurghadan. Az idegenvezetoktol eltekintve nagyon jol ereztuk magunkat. A fentiek finoman szolva borzasztoak voltak, az utazasi irodanak majd javasolni fogom, hogy tegye kotelezove nekik a Panorama sorozat Egyiptom cimu kotetet. Szinte egyik kerdesunkre sem tudtak valaszolni, viszont rengeteg fals informaciot adtak. Na mindegy, a konyv alapjan pontositottuk azokat magunkban.
Hurghadaban a Minamark Hotelben szalltunk meg. Nagy szobat kaptunk, ket kislampaval. Este sokmindent nem lehetett csinalni. Igaz naszuton voltunk... :)))))
A torolkozok kicsik szakadtak voltak, de legalabb naponta csereltek. Egyebekben egy szavunk nem lehet a szallodaval szemben, a kaja (mint mindenhol) itt is rengeteg es nagyon finom volt.

Az egyiptomi atok szerencsere minket nem ert el, mindenkinek tudom javasolni, hogy vigyen egy kis palinkat, s etkezesek utan egy-egy korttyal fertotlenitsen.

Mi vittunk dollart es eurot is, a dollart kicsit jobban valtjak, de egyebkent mindegy hogy melyiket viszitek.

Ancsuri

Vén Resu Creative Commons License 2003.10.03 0 0 477
Köszi. Még nem láttam ilyet, de utána nézek.
Előzmény: mAlter (476)
mAlter Creative Commons License 2003.10.03 0 0 476
Régebben lehetett kapni olyan zsinórt, amit a kamera alján levö csavarhoz lehet rögziteni. A másik végén van egy hurok, és hogyha arra rááll az ember, akkor legalább függölegesen nem mozdul el a kamera.
Előzmény: Vén Resu (471)
szahmet Creative Commons License 2003.10.03 0 0 475
Szia V Móni!

Hát igen, az igaz ,hogy olcsóbb!
Meg a profi hastáncosruhák is.
Barátnőm hozott haza már egy pár csodát haza!
Gyönyörűek, és itthon olyanokat nem is kapni!

Szia, Kati

Előzmény: V_Mónika (473)
szahmet Creative Commons License 2003.10.03 0 0 474
Szia Andi!

Azért a baksist USD-ben vidd ki!
Az az ő dolguk, hogy hol váltanak, nyilván bankok veszik át tőlük.
Csak a kissebb váltóknál lehet gond.
Már említettem régebben, hogy nyugodtan meg lehet próbálni helyi fiataloknál váltani, mert ők többet adnak mint a váltók!
Így mindenki jól jár!

Szia, Kati

Előzmény: somandi (472)
V_Mónika Creative Commons License 2003.10.03 0 0 473
Kedves Szahmet!

Köszönöm az infót, tudok róla. Az az igazság, hogy itthon 7-szer, 8-szor drágábban árulják mint kinnt. Nyerészkedni nem kívánok rajta, csak magamnak szeretnék, mivel mindegy, hogy mennyit ad ki érte az ember.

Előzmény: szahmet (468)
somandi Creative Commons License 2003.10.03 0 0 472
Hali szahmet!
Köszi a tanácsot, akkor inkább Eurot váltok, csak a beszedendő baksist USD-ben adták meg, azért kérdeztem. Köszike.
Vén Resu Creative Commons License 2003.10.03 0 0 471
szahmet, mAlter!

Köszi a tanácsokat, részemről mindent meg fogok tenni a jó fotókért, de nem szeretném ha elszednék a szerkómat.

mAlter, az állvány helyett "zsinóros megoldás" alatt pontosan mit is értesz?

Üdv.:
VR

szahmet Creative Commons License 2003.10.03 0 0 470
Szia Andi!

Szerintem eurót vigyél egyrészt még a különbség ellenére is jobban váltják, másrészt, limit van az USD-re a legtöbb helyen.
És az elég ciki, ha sürgősen kéne váltani, és a váltó napi limitje kimerül!

Szia, szahmet

Előzmény: somandi (462)
szahmet Creative Commons License 2003.10.03 0 0 469
Szia Vén Resu!

Biztos igaza van mAlternek, a Királyok Völgyével kapcsolatban, én tavaly voltam, akkor még nem volt tilos, csak fizetni kellett.
Bár, ha meggondolom, azért egy 5 font baksist megér, hogy becsukja a galabeás, burnuszos pali egy picit a szemét.
Minden gépért kell fizeni, átnéznek, az sem jó, ha beteszed egy táskába!

Szia, szahmet

Előzmény: Vén Resu (461)
szahmet Creative Commons License 2003.10.03 0 0 468
Szia V Mónika!

Rázó kendőt /gyakorló övet/ itthon is lehet kapni, több helyen!!!
Az Astoria és a Blaha között egy üzletházban árulnak hastánc és indiai tán kellékeket.
Ha a Blaha felé nézel akkor a bal oldalra esik.
De még megkérdezhetem barátnőmet, hogy hol lehet kapni, ha érdekel.

Szia, szahmet

Előzmény: V_Mónika (466)
mAlter Creative Commons License 2003.10.02 0 0 467
A Kairói múzeumban lehet fényképezni, de csak vaku nélkül - gépenként 10 LE leperkálása után. Érdemes bevinni a gépet - gyönyörü dolgokat lehet fotózni. Állvány helyett, esetleg a zsinóros megoldást lehet használni. A Királyok völgyében - a Királysírokban viszont szigorúan tilos fotózni a falfestmények színeit megóvandó. Szerintem azért kellett a fotózást totál betiltani, mert a turisták képtelenek voltak felfogni, hogy vaku nélkül fotózzanak. Ha valaki mégis fotóz, akkor villámsebesen ott terem egy arab és pénzt kér.
Előzmény: Vén Resu (461)
V_Mónika Creative Commons License 2003.10.02 0 0 466
Sziasztok!
Én augusztus elején voltam Hurghadán, és sikerült beszereznem magamnak egy pénzes kendőt (utólag kiderült, hogy a hivatalos neve rázó kendő). Hazaérkezvén nem tudtam szabadulni az arab zene hatása alól, és gombhoz a kabátot címen elkezdtem hastánc tanfolyamra járni. Sajnos a kendő elszakadt, és így tőletek, most Egyiptomba utazóktól kérek segítséget. Amennyiben lenne valaki olyan kedves és hozna nekem egyet, vagy kettőt (részleteket megbeszéljük később), annak nagyon örülnék.
Amúgy minden utazónak nagyon - nagyon jó pihenést kívánok, és ha van kérdés, a Hotel Long Beach-ről szívesen adok tájékoztatást.
Üdv.: Móni
nikonaprofi Creative Commons License 2003.10.02 0 0 465
Okt. 29-én a Medina szervezésében jön valaki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!