Keresés

Részletes keresés

utazó01 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 508
Sziasztok!

A kötelez? borravaló miatt érdekl?dnék.
Ha mi a családdal megyünk(6f? 2fel.+4gyerek),akkor mindenkit?l beszedik,mert ha étterembe megyünk ott sem 6*10% fizetünk.Az utazási szerz?désben sem láttam leírva sehol hogy fizetni kellene.
El?re is köszönöm az infókat!

Toots Creative Commons License 2003.10.15 0 0 507
Szia tuba1, helló mindenkinek!
Mi is hazaérkeztünk a kies Hurghadaból. Újra elolvastam a fórumot. Eddig mindenki azt írta, hogy minden isteni, vagy ha mégsem, az nem számít. Mostani utunk óta meggyőződésem, hogy ilyet csak az egészen fiatalok mondhatnak, mert nekünk aggoknak (picivel túl a negyvenen) voltak ettől eltérő tapasztalataink is. (Nem sok.)

Kezdeném azzal, hogy az út nagyon-nagyon hosszú. Nekünk hajnali 4-re kellett kint lennünk a reptéren, tehát háromkor keltünk és délután 3-ra érkeztünk meg a szállodába. A szobákat ott már gyorsan megkaptuk és semmi probléma nem volt. Még itt jegyzem meg, hogy a szobánkat nagyon rendesen takarították és napi 6 tiszta törülközőt kaptunk + a strandtörölközőt.

Még a szobához: Hurghadan sok hotelban van Duna TV, a Meridienben nincs. Vannak viszont nagyon jó mozicsatornák az angol nyelvet értőknek. Sok német adó is van.

All inclusive-osak voltunk, amik soha többé nem lennénk Egyiptomban. A mi esetünkben az AI azt jelentette, hogy reggeli-ebéd-délutáni kávé és sütemény-vacsora + az italok. A reggeli valóban tökéletes, a péksüteményeket ott és akkor sütik folyamatosan, csakúgy az omletteket, a palacsintát, sokféle sajt van stb.stb. De: A Le Meridien-ben csak a legnagyobb nehézségek árán tudtuk elérni, hogy valódi friss narancslét kapjunk a reggelihez (12 LE/pohár), míg tavaly a Golden 5-ban reggelikor a bejáratban már a gyümölcspréselő ember fogadott és készítette azt a juice-t, amit kértél. Az ebéd és a vacsora a teljes ottlétünk alatt szinte mindig ugyanaz volt, függetlenül attól, hogy a program szerint egyik nap olasz este volt, a másikon nemzetközi stb. Egyik honfitársunk minden elővigyázatosság ellenére elkapta az egyiptomi kórt és amikor már újra kívánt enni, akkor a spagetti volt az egyetlen étel, ami lement neki.Ha valakinek nincs rendben a gyomra, akkor az ételszag sem tesz a legjobbat, viszont erre is fel kell készülni. Hiába: közel 2000 emberre főznek, ha telt ház van. Másik furcsaság az, hogy a buborékos ásványvizet nem akarják ismerni, mikor aztán látják, hogy nincs másik kijárat, akkor elővarázsolnak szigorúan egy üveggel, ami 2 dl-es és többet nem kapsz. Nagy üveggel egyáltalán nincs. A Le Meridienben Coca-Cola sincs.

A lehetséges hasmenés/gyomorrontás esetére mondom, hogy - legalábbis a Makadi Shopping Center gyógyszertárában - Antinal már nem kapható. Adnak mindenféle mást, a leghelyesebb itthonról vinni egy üveg Unicumot (vagy más erőset) és abból minden étkezés után egy kupica gyomorfertőtlenítés céljából. Mi ezt csináltuk és semmi bajunk sem volt.

Én is rákérdeztem annak idején a fórumon, hogy mit jelent az, hogy 'helyi italok', a válaszokból nem derült ki. A helyi ital alatt az Egyiptomban gyártott italok értendők. Az ott nyaralók többsége inkább fizetett, de a már megszokott (vagy ismert) márkát itta. A helyi sört kipróbáltuk, kifejezetten jó.

Mi ez alkalommal nem voltunk sehol kirándulni, de a többiektől tudom, hogy a magyar utazási irodában semmi szín alatt nem szabad kirándulást befizetni, mert például a Luxort negyedéből meg lehet úszni helyszíni intézéssel. Hogy mennyire fárasztó a fakultatív? Útitársaink közül két fiatal pár elment Kairóba, ami 24 órás program, mikor visszaértek, akkor gyorsan lezuhanyoztak és felmentek a discoba még egyet táncolni.

Egy helyi programon vettünk részt, amire meghívtak minket és ez a Beduin est volt. Hát mit mondjak? Ki-ki izlése szerint teve- vagy lóháton, illetve jeep-pel közelíthette meg a beduin tábort, ami a hotellel szemben van. Itt beduin lakoma fogadta a jónépet, majd folklór est. Iszonyú volt, háromnegyed óra múlva suttyomban leléptünk. Nem voltunk ezzel egyedül. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy mint mindig, most is voltak olyanok, akik el voltak ragadtatva és nagyon jól érezték magukat.

Egy valamit azonban mindenkinek csak ajánlani tudok: a masszázst. A teljes test masszázs 120 LE-be kerül, de minden pénzt megér.

Még valami: mi vittünk vízforralót és nescafét, bármilyen bunkóságra is valljon és nagyon jó volt, hogy volt. Elég korán ébredtünk és a teraszon, az akkor még kellemes hűvösben ittuk meg az első kávét, meg a délutáni szieszta alatt a másodikat.

A végén az út haza megint nagyon hosszú, de talán nem annyira, mint odafelé, mert csak késő délután ment a gép. Dohányzók figyelmébe: a reptéren mindig más-más cigarettát tesznek akcióba, annak az ára 3,50 USD/karton. Most például egyebek között az LM volt sale-n.

Mindent összegezve: nagyon jól éreztük magunkat, de nyáron-kora ősszel soha többet nem mennénk, csak télen, mint első alkalommal voltunk. Sokkal kellemesebb volt. AI-t soha többé nem vennénk, mert egyszerűen nem éri meg. És egy hétnél hosszabb időre sem mennénk soha többet.

Hát ennyit hirtelen.
Sziasztok,
Toots

Előzmény: tuba1 (504)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.15 0 0 506
Az ar per fo ertendo.
Előzmény: ancsuri (505)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.15 0 0 505
Szia Szahmet!

Bar nem en lettem meg szolitva, de nagyon tudom ajanlani a Quitt Tours (Bp., XIII. ker. Visegradi u. 3.) korutjat.
Mi Kairoban kezdtunk, 2 teljes napot voltunk ott. (gizai piramisok, kopt negyed, egyiptom muzeum, bazar + Memphis-Szakkara)
Aztan Asszuanba vittek bennunket repulovel (egyaltalan ne fapadosra gondolj!), itt Asszuani-gat, Philae-templom (kulon penzert), delutan felukkazas es Botanikus sziget. Harom ejszaka hajon (tenyleg luxus), kozben Kom Ombo, Edfu, a vegen Luxor egy teljes napig. Aztan busszal mentunk Hurghadaba (a konvol miatt kb 4 ora az ut, egyebkent rovidebb is lehet). Het ejszakat voltunk itt, majd repulovel vittek vissza minket Kairoba. Meg masfel nap Kairoban, igy elmehettunk (kulon penzert) a Fajjum oazisba, felmentunk a Kairo-toronyba, sot meg az allatkertben is voltunk.
Szerintem keves dolog volt, ami kimaradt, tenyleg tartalmas volt az ut. Az ara 168.800 Ft volt + repteri illetek, biztositasi dij, stornobiztositas, vizum (ezt mi inteztuk a kovetsegen). A szallasok nem puccosak (kiveve a hajot), de teljesen megfeleloek. Csak ajanlani tudom ezt az irodat.

Ancsuri

Előzmény: szahmet (500)
tuba1 Creative Commons License 2003.10.15 0 0 504
Kösz,jó sokat segítettél.Ha valaki érdemben is hozzá tud szólni légyszi segítsen.Köszi
Előzmény: gyingyi (503)
gyingyi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 503
500!

Gyingyi Ž

tuba1 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 502
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy érdemes-e All. Ink. szállodába menni vagy elég a félpanzió? Milyen árak vannak kinn? Üdítő, sör ,kávé,éttermek stb. Köszi.
Előzmény: JKruz (501)
JKruz Creative Commons License 2003.10.14 0 0 501
Szia nas333!

Milyen volt az időjárás, így október elején?
A poggyász állandó mozgatása a költözések során szállásról-szállásra, nem túlzottan macerás?

Előzmény: nas333 (499)
szahmet Creative Commons License 2003.10.14 0 0 500
Szia nas333!

Engem az a része érdekelne, hogy a szállásolás hogy volt megoldva, és, hogy mi volt a menete a körútnak!
Mi jövőre szeretnénk menni egy körútra.
Hurghadán melyik szállodában voltatok elszállásolva?

Köszi, szahmet

Előzmény: nas333 (499)
nas333 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 499
sziasztok!

most jöttünk meg egyiptombol, 2 hetes körútrol ha valakinek infót szeretne az kérdezen nyugotan!
egyébként mindenkinek aki a közeljövöbe indulna egyiptomba a kartagóval: az iroda nem gáz, nem volt velük semmi nagyobb gond, az ország fantasztikus, egy mese az egész, kár hogy itt nálunk az emberek nem ennyire közvetlenek és segitökészek mint ott! mindenkinek csak ajánlani tudjuk az országot!

szaisztok
nas

szahmet Creative Commons License 2003.10.10 0 0 498
Szia thomas21!

Itthon nem foglalkoznak azzal, hogy mennyit viszel ki, nem érdekli őket a charter.
Az egyiptomiak nem szoktak szívózni, tavaly is 15 kg túlsúlyom volt a bőröndben, de baromira nem zaklatta őket!

Szia, szahmet

Ui: ha valaki esetleg még mindíg nem vágja, utca szerint a követséget, a Búsuló Juhász étteremmel durván szemben levő utcába kell bemenni.
/"erősen" lejt az utca/
Van, hogy avaskapun csöngetni kell, ne ijedjen meg senki, ha esetleg zárva van az ajtó, és nem nyitják azonnal! :)

Szia, szahmet

Előzmény: thomas21 (493)
szahmet Creative Commons License 2003.10.10 0 0 497
Szia nikonaprofi!

A pontos cím 1016 Bérc utca 16 /Gellérthegy/
Az intézésre azért rászámolnék, egy háromnegyed órát, mert van, hogy vannak egy páran az ember előtt, és ugye az arabok nem arról híresek, hogy szívrohamban fognak meghalni! :)
Tavaly voltam a Palma De Miretteben, nagyonjó választás!
Viszont infót róla, e-mailben küldök neked, mert itt a fórumon lassan rosszul lesznek ettől a szállodától, annyian kérdeztek már róla régebben!
Írom az infót!

Szia, szahmet

Előzmény: nikonaprofi (494)
cs_moncsi Creative Commons License 2003.10.10 0 0 496
Sziasztok!

A követség valóban a Bérc utcában van. A vízumügyintézés azt hiszem naponta 9-12 óráig lehetséges. A kész vízumot az útleveledbe pecsételik két bélyeg társaságában. Bárki intézheti a vízumot, nincs kötelező személyes megjelenés, és semmiféle igazolásra nincs szükség. 3 nap alatt készül el, amikor is visszakapod az útleveledet. Azt 15 órától lehet átvenni. Kb. 15 perc alatt elintézheted a vízumkérelmed.

Ha van még esetleg kérdés, akkor szívesen válaszolok!

Moncsi

Előzmény: nikonaprofi (494)
thomas21 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 495
A követség a Gellérthegyen, a Bérc utcában található. A többi válaszra én is kiváncsi vagyok.
Előzmény: nikonaprofi (494)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.10.10 0 0 494
Sziasztok !

Nov. 29-én mi is megyünk a Palm de Mirette-be. Vízumügyben lenne kérdésem ahhoz, aki már intézte személyesen :
1. Hol a követség?
2. Mikor vannak nyitva?
3. Fotón, útlevélen, és 6000 Ft-on kívül kell-e vinnem mást is? (pl. igazolást a befizett útról)
4. Párom vízumát is intézhetem, vagy személyesen kell mindenkinek?
5. Kb. mekkora ügyintézési időt számoljak?

Köszönöm előre is. akinek esetleg van élménye a Palm de Mirett-ről, ne kíméljen :-))

thomas21 Creative Commons License 2003.10.10 0 0 493
Szia Szahmet!

Még nagyon képlékenyek az utazás egyes paraméterei, csak a Hurghada a biztos pont, szállodanév, pontos dátum még nincs. Egy személy adná be/hozná el a csoport útleveleit, csak nem buli ha most ez maradt le, majd nincs fénykép, az idő megy és máris ott vagyunk az indulásnál. A búvároktatómék most mennek, és kitöltött lappal+fényképpel mennek a nagykövetségre. Ugyan megígérte hogy elküldi a lapot, de el is felejheti.
Egy kicsit OFF kérdés: egy személy adhat fel a repülőre poggyászként több táskát/bőröndöt is?

Előzmény: szahmet (492)
szahmet Creative Commons License 2003.10.10 0 0 492
Szia thomas21!

Nem tudom, hogy van-e ilyesmi fennt a neten.
Mi a gond? Vidéken laktok? Más intézheti, nektek a vízumot, csak fel kell szerelni, az embert útlevelekkel, a fényképekkel, meg pézzel, és pár dolgot, amit mondtam, hogy pl.: szálloda pontos neve, meddig tartózkodtok az országban, ilyesmi leírni egy papírra.
Ha meg van valami személyes kérdés, arra meg úgyis tudtok válaszolni mobilon!

Szia, szahmet

Előzmény: thomas21 (486)
vatsa Creative Commons License 2003.10.09 0 0 491
Köszönöm Moncsi a lényegre törő választ :-)))
Luxort akkor mi is ezzel a megoldással "támadjuk" meg, irány a Banán sziget, bár csak ott lennénk már. Vásárlással kapcsolatban: Kairóban, vagy Hurgadán érdemesebb a családtagoknak beszerezni a szokásos mütyüröket??? v.
takacsi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 490
Calimera AI.
Ha valakit érdekel.
Jó ellátás. Új, jó szálloda a sivatagban Hurghada és El Gouna között.
Shuttle buszok ingyen 3x-3x Hurghadaba és El Gouna-ba. Taxi: 10 euro oda-vissza.
Snorckelling helyben is.
Rengeteg sport.
cs_moncsi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 489
Szia vatsa!

Mi is a Seagullban voltunk szep. 5-től. Csak jót tudok mondani róla, nekem nagyon tetszett. A felszolgálók rendkívül kedvesek és a többi személyzet is nagyon segítőkész. Luxort be ne fizessétek az utazási irodánál ha beszéltek angolul, németül vagy oroszul!!!! Bármely helyi utazási iroda a töredékéért elvisz benneteket! Javaslom a La Pacha melletti irodát. Ahogy szemben állsz a szállodával balra a második utazási iroda az!! A La Pacha egyébként kb. 500 méterre van ahogy kilépsz a Seagullból jobbra. A magyarok 80 dolláros förtelmes útjuk helyett 23 dollárért mentünk el és ebben benne volt egy nílusi sziget is, a Banán sziget, ahol annyit ettél amennyit akartál a banánból, narancsból és mandarinból. Olyan izgalmas volt a banánültetvény, nagyon javaslom nem kihagyni. Amennyit hallottam a magyar fak. progiról, hogy lerobbant az amúgy is 15-250 éves busz és egy nagyon vacak helyen ebédeltek ahol a macskák felmásztak az asztalra a kajájuk mellé. Szóval sz*r volt nekik. Ezzel szemben minket egy tök jó étterembe vittek ami ugyancsak benne vagy az árban. A Seagull nagyon jó, csak egy hátránya van, hogy vannak építkezésre néző szobák. Ne vegyétek át a szobát ha ilyenbe akarnak rakni benneteket. Biztos nincs már tele a szálloda és adnak másik szobát.
Jó tanács: ha szeretitek a gyerekeket akkor tankoljatok be kis apróságokból, mint csoki, cukor, stb.. Inkább ilyet adhatok mint pénzt. Nagyon kis hálásak. Mi Kairoban egy taxival jártuk be az egész várost, 150 egyiptomi fontért, és hatan voltunk, így egy főnek ha jól számolom 1000 Ft-jába került. Elvisz ahová csak akarod és bevisz a holtak városába ahova turista nem sűrűn juthat el!! Felvisz a Citadellához , Old Kairohoz, Bazárhoz, "XY" Sultán mecsethez, és még számos helyre. Annyit vár rátok amennyit akartok. És útközben mesél a kinti életről és a nevezetességekről.
Más nagyon nem jut az eszembe. Szofit és Abdulahot milliószor pusziljuk, szia:
Cs. Mónika

Előzmény: vatsa (485)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.09 0 0 488
Rogton eszembe jutott meg valami, amint elkuldtem az elozo hozzaszolast.
A szallodaban mindenfele nemzetiseg csatornaja bejon, igy van a magyar DunaTV is.
Előzmény: BARNACUKOR (480)
ancsuri Creative Commons License 2003.10.09 0 0 487
Barnacukor!

A Minamarkban nagyon segitokesz a szemelyzet, bar nekunk kellett kicsit konyorognunk, hogy kapjunk egy plusz lampat. Ugyanis a mi szobank eleg nagy volt, de mindossze egy olvasolampa es egy fali lampa volt benne. Emellett estenkent nem sok mindent lehetett csinalni, meg olvasni sem nagyon. Gondoltam kerek meg egy lampat, hatha az segit. Erdekesseg, hogy voltak fali kapcsolok, amik nem kapcsoltak semmit!
Szoval a lampat a negyedik, igen kemeny hangu keresemre csak meghoztak. Viszont hosszabbitojuk nem leven, az agytol a legtavolabbi sarokba tudtak csak lerakni a foldre. Szoval osszhatasban nem sokat segitett.
A szobakat mindennap takaritjak, s hoznak uj torolkozot is. Utabbiak nem a legtokeletesebbek abbol a szempontbol, hogy rojtos a veguk.
Maga a szalloda egyebkent Hurghada legkozpontjaban van. Van egy nagy epulet, ez van legkozelebb a foutcahoz, ugyhogy eroskodjetek, hogy nem oda keruljetek, mert nagyon nagy zaj van ott. A partra vezeto utat tovabbi epuletek szegelyezik, mi ezek egyikeben laktunk. A kert gyonyoruen apolt.
A tengerpart picit koves, de ha az ember rogton hasra vagja magat, s inkabb beuszik, akkor nem erheti baj (serules). A parttol nem messze (kb 20 meter) van egy szikladarab, ahol egesz jo kis vizieletvilag alakult ki, mar ott sok halat meg lehet figyelni. De javaslom usszatok joval bejjebb, mert ott mar tenyleg nagyon erdekes es szep halakat s mas elolenyeket lehet latni.
Buvarkodas: mi a szalloda partjan levokkel mentunk merulni. Nem volt olcso, 60EUR/fo, de ebbe benne van a teljes felszereles, ebed es italfogyasztas. A merules elott pedig ketszer is elmondjak, hogy mit kell a viz alatt csinalni. Minket ket gyonyoru helyre vittek, nekem nagyon tetszett.
A parton lehet masszazst kerni (40LE/fel ora/teljes test), s hennas tetovalast is (60LE/tetovalas, s ebben benne van, hogy mielott elmesz meg egyszer frissiti a rajzot).
Kaja: rengeteg, s nagyon finom. Minden nap valamilyen orszag napja van (pl. hetfon egyiptomi, szerdan olasz, csutortokon tavolkeleti, penteken libanoni eteleket adnak). A napnak megfeleloen a pincerek is beoltoznek. Majd minden este 8-1/2 9-tol showmusor van, tancosokkal, fakirral, stb. Egy DJ szolgaltatja a zenet a vacsi alatt, de ne lepodjetek meg, ha minden nap ugyanazokat a szamokat halljatok majd.
Mind a reggeli, mind a vacsora 7-10-ig van. Vacsorazni javaslom a felso szintre menjetek, mert ott sosincs tomeg, de ugyanaz a kaja, mint lent. S itt van egy nagyon kedves szakacs, aki mindig mosolyog, bar egy szot sem beszel angolul (s egyiptomin kivul mas nyelven sem).
A koszonom egyiptomiul "sokrán", ezt ha mondogatjatok, rogton nagy mosolyt kaptok viszonzasul, s belophatjatok magatokat az egyiptomiak szivebe. Az arusokat a "lá, sokrán"-nal probalhatjatok eluzni, ez a "nem, koszonom" egyiptomiul.
Egesz Egyiptomban angolul szinte mindenki tud, de Hurghadaban oroszul is egesz jol beszelnek. Ne lepodjetek meg, nagyon sok az orosz turista, az uzletekre is oroszul van kiirva a nev.

Mas most nem jut eszembe, de kerdezz nyugodtan.

Előzmény: BARNACUKOR (480)
thomas21 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 486
Szia Szahmet!

Kösz a gyors választ, ezek szerint mégse olyan egyszerű mint azt ahogy a kollegám gondolja. Nincs fenn a neten egy ilyen űrlap valahol?

T21

Előzmény: szahmet (484)
vatsa Creative Commons License 2003.10.08 0 0 485
Sziasztok!
Mi okt.14-én indulunk, Kairó (2 nap) Hurgada kombinációban. A Seagull hotelről tud valaki valami közelebbit?? Kaja, felszereltség, kiszolgálás stb... Szeretnék eljutni Luxorba is,
valaki tud valamit a kinti befizetési lehetőségekről, az utazási iroda 90 USD-ért indítja az 1 napos kirándulást, de lentebb mintha olvastam volna ennél kedvezőbb tarifát :-)
Előre is köszi.
szahmet Creative Commons License 2003.10.08 0 0 484
Szia thomas21!

A vízumhoz szükséges 1db igazolványkép, és ki kell tölteni egy űrlapot, 6000Ft, és 3 nap alatt készen van!
Neved, címed, foglalkozásod, miért mész Egyiptomba, mikor mész, és meddig maradsz, helyileg hol leszel, be kell írni a várost, és a szálloda pontos nevét stb.

Szia, szahmet

Előzmény: thomas21 (479)
szahmet Creative Commons License 2003.10.08 0 0 483
Szia ethphh!

Nem kell adapter, teljesen normális konnektor van nálluk!
Bár mi nem néztünk TV-t, de szerintem biztosan akad olyan csatorna, ahol lehet nézni az F1-et.
Szerintem EuroSport be kell, hogy jöjjön, mert az MTV-is tudják fogni.
Bankautomata van, lehet felvenni.
Én tavaly voltam kinnt, akkor csak ilyen flancos kártyákkal lehetett fizetni, mit az American Gold, azzal is csak szállodában.
Boltokban én nem láttam, hogy elfogadták volna, egyszerüen nincsenek rá berendezkedve!

Szia, és nagyon jó utat kívánok!!!

szahmet

Előzmény: ethphh (481)
ethphh Creative Commons License 2003.10.08 0 0 482
Még egy valami.
Lehet-e/érdemes-e bankkártyát/hitelkártyát (Visa Electron, MasterCard) használni pénzfelvételre/fizetésre?

köszi

pierre

Előzmény: ethphh (481)
ethphh Creative Commons License 2003.10.08 0 0 481
Sziasztok,

Holnaputan megyunk mi is a Kairo-Hurghada utra.

Vegigneztem a hozzaszolasokat. volt egy csomo jo dolog, azonban, van meg kerdesem. :)

Lehet-e a nalunk hasznalatos elektromos eszkozoket hasznalni Egyiptomban is. Arra gondolok hogy masmilyen a konnektor es a dugo. Kell-e/van-e valami adapter?

Valakinek van tapasztalata Hurghadan az Azur Royal Hotellel (all inclusive)?

Es egy specialis kerdes: Van-e valami olyan ado, ahol F1-et lehet nezni?

koszi a segitseget

pierre

Előzmény: BARNACUKOR (463)
BARNACUKOR Creative Commons License 2003.10.08 0 0 480
Mondanál kicsit bővebbet a Minamarkról meg az emberekről, meg hogy merre voltatok a falun belül... holnap után hajnalban indulunk, pont abba a szállodába...köszi
Előzmény: ancsuri (478)
thomas21 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 479
Ha minden igaz november közepén mi is megyünk. A vízumhoz elég beadni az útlevelet a konzulátusra, vagy kell még egyéb űrlapot kitölteni/fényképet beadni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!