Nem akarok nagyon beledumálni, mert nem értek hozzá, de nem arról van szó, hogy nekünk hosszmotoros csávóknak bejött az egytömegű, míg keresztmotoros társainknak valamiért nem az igazi?
ha nem akarsz 250et kidobni es tartos megoldast akarsz, akkor ez az egyetlen lehetoseg. Nekem 6 gang egytomeg van, szami kevlarral, soha nem volt bajom vele, minimalis rezonancia van, de a bakok is kemenyebbek amiatt is lehet...
nem, soha nem csorgott, se nem zorgott, ez gyari audi 240es egytomegu, szivar AAT. A nagy kulonbseg, h ez Audi, nem vw, regen meg tobb hangsulyt fektettek a kulonbseg erzekeltetesere, mint most, persz biztos van kezzel foghatobb oka is...
TDin a VR6os szerkezettel és a t4el is. Mind új cucc volt.
PD-n meg a RS2es cuccokkal-itt lehet ezért mert a benzin motor nem ugyan az int a dízel ugye. Valószínű, hogy elég volna más(dízel) tárcsa és nem volna csörgés de nincs se kedvem se pénzem kidobni való hogy kipróbálgassam. :-(
Ne újítasd mert feleslegesen fogod kidobni a pénzt.
Lehet pár hónapig jobb lesz ha van szerencséd de lehet pár nap után ismát csörömpölni fog.
Külföldön sem találni olcsóbban?-nézz körül külföldi angol fórumokon-rá kéne kérdezni ott is hátha egy 100 000el olcsóbb.
Simán elképzelhető, hisz minden szinte külföldről érkezik.
1tömegű utcára nem a legjobb megoldás.
Van rezonancia és csörgés is sajnos.
Biztos létezik jó 1 tömegű is de az ára is meg van.
Anno haver kocsijában(RS fábia) volt szinter ami nem csörgött(forintban cca 200 000-be került) de azzal meg tudni kellett elindulni-vagyis a komfort 0 volt indulásnál.
Vannak érvek pro és kontra 1tömegű és 2tömegű mellett.
A 100-as C4 2,5 TDI-ben ha jól tudom, egytömegű van eredetileg, az is az egyik megoldás, hogy belerakni azt, a hozzá való kuplung tárcsával. A szerkezet nem tudom, hogy ugyanaz-e.
mindig felkapom a fejem,ha vki C4esrol ir...
Miert is nem szeretnel egytomegut rakni bele? Mi ennek a pontos oka? Nekem az van benne es tokeletes, semmivel sem erezhetoen rosszabb, es fillerekben kerul, foleg a 250hez kepest...
Ültetett Golf 3-asba teli f.astra szilenteket raktam (lengőkar,hátsószilent) Tud valaki valami összetartási adatot amivel jó lenne?A gyári nullással minden nyomvájú elrántja,2 mili összetartással már sokkal jobb,de nem olyan mint előtte a régi szilentekkel. Többet nem merek adni neki,mert hátha megeszi a gumit. Dőlés gyári. Minden kopó forgó alkatrész új,vagy jó.
Jár hozzánk a szervízbe egy fábia 1.4 Mpi. Ami alapjában véve ohv-s skodamotor,nemtudom az anyagszerkezetébe mennyire nyúlt bele a VW. 10-15 ezrenként olajcsere,80-100 ezrenként lánc,amikor már nagyon zörög. Most figyelj! 600.000 km-körül járhat most. Újonan vásárolt skoda ohv... Bekaphatják a japánok :D
Egy rendes motornak kellő kenésének kéne lennie a teljes üzemi fordulat tartományban.
Pl egy TDI sose lesz csapágyas.
(saját kocsimban 510ekm-t mutat a számláló 1500-1600-nál váltok városban,de sokat megyek vele 1000-es fordulat körül, és 30ekm-nél előbb sose cserélek olajat, azt mégse akar tönkremenni...)
Az meg hogy más autógyári kacatok meg mit birnak, meg mit nem, kit érdekel...?
Nem véletlen mellőzzük a BMW-t Opelt, Fordot, meg a japánokat, ha tuningról van szó...
Budapesten vagy észak-nyugati környékén hova javasolt vinnem a háromhengeres dízelem adagolóját? Számomra ézékelve tökéletesen működik, de kiereszti magából az üzemanyagot. Reggelre mindíg gázolajos a szíjoldali környezete. (szimering?)
Most alkalmas, mert a blokkal is lesz munka úgyis.