Keresés

Részletes keresés

tuba1 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 554
Jön valaki holnap a 9.40-es géppel Hurghadára?
Előzmény: szahmet (553)
szahmet Creative Commons License 2003.11.03 0 0 553
Visszatérve a szállodára, akár el van európaisodva, akár nem, egy gyümölcstől is kaphat valaki harcifosást, ha gyengébb a gyomra.
Mert persze nem ásványvízzel öntöznek, vagy mossák meg a gyümölcsöt! :)))
Előzmény: KKNC (551)
szahmet Creative Commons License 2003.11.03 0 0 552
Szia KKNC!

Nyilván egyéni fogkékonyság kérdése is a dolog!
Én azt tudom mondani, hogy mi beoltattuk magunkat, meg az összes haverom akik tavaly kinnt voltak, vagy kijárnak merülni, és soha semmi bajuk nem volt.
Viszont akikkel kinnt találkoztunk nagyon nem úszták meg a dolgot, és sokan jönnek haza úgy, hogy úgy kezdik a beszámolót, hogy milyen rosszul voltak az első pár napban.
Nekem 8 ki mit csinál, nekünk az a lényeg, hogy az banda akivel kijárunk okés legyen arra a két hétre amíg valahol vagyunk, hogy senki ne maradjon ki semmiből.

Szia, szahmet

Előzmény: KKNC (551)
KKNC Creative Commons License 2003.11.02 0 0 551
Én Tunéziában és Egyiptomban is voltam, eszem ágában sem volt beoltatni magam, rövideket sem ittam, és semmi bajom nem volt. Somandinak is csak minimális gyomorproblémája volt, semmi érdekes. (és szerintem az is csak azért, mert fürdés közben nem figyelt, hogy a szájába ne menjen víz...)
Szóval ez az oltás dolog így hülyeség. Vannak akiknek enélkül sincs bajuk, vannak, akiknek ezzel együtt is van, és csak nagyon keveseknek számít valamit.
A lényeg az szerintem, hogy az összes ilyen elővigyázatosság arra vonatkozik, ha valaki ott boltban vesz magának kaját, zöldséget, stb., ott főz magának, esetleg beülöget éttermekbe. Aki lényegében csak a hotelekben eszik, az európaiasított kajákkal találkozik csak...
Előzmény: szahmet (546)
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 550
Hello,
En sem kaptam el semmit multkor, biztos makom volt.
Hogy hova megyunk ez jo kerdes, mert kicsit osszebalheztunk a baratnommel, pont a befizetes elott, ugyhogy igy most 2-3 hetet csuszik az ut, de legalabb jobb arak vannak most, ugyhogy jol jott ez a dolog:) De az idore valo tekintettel tuti, hogy egyiptom lesz, El Gouna.
Előzmény: Anna ) (549)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.01 0 0 549
Sziasztok!
Mi amikor kint vtunk,akkor kivittünk magunkkal egy "skinman scrub" nevű kézfertőtlenítőt.Ajánlhatom mindenkinek!Sokszor kell vele kezetmosni egy nap,jól be kell dörzsölni,picit állni hagyni,majd leöblíteni.
Nem mondom,h mi se kaptuk el a hasmenést,de jóval gyengébb lefolyású volt.Nekem pl. 1/2 napig tartott ,és sztem még addig se tartott vna,h ha pont aznap délre nem irattuk vna be magunkat teniszezni,mert az akkor nagyon sz@arul esett!Anyukámnak 1 nap volt kb.,v még annyi sem.Bátyám el se kapta.Apám pedig rájátszott a dologra rohadtul,úgyhogy azt nem írom be!:)
Viszont lehet kint kapni vmi gyógyszert,amit célszerű már az első napokban beszerezni.Ez pontosan erre a betegségre van,és csak kint lehet kani!Viszont a Pennicilin érzékenyek vigyázzanak!Anyukám is az,és ronda kiütéseket kapott,mert tartalmaz a gyógyszer!(Diax a gyógyszer neve)

Én úgy tudom,h Egyiptomba nincsen kötelező védőoltás.Azért tartom baromságnak beoltatni magam,mert ez egy olyan betegség,ami kizárólag egy kinti betegség!!Tehát nincsen semmilyen oltás,sem pedig itthon kapható gyógyszer,amivel ezt ki tudod védeni,mivelhogy ezt a vízből,a gyümölcsökből,(főtlen)zöldségekből kaphatod el+a fekáliától,amivel trágyáznak!A vízben van vmi olyan amőba,amihez a mi szervezetünk nincsen hozzászokva,és ebből ered a betegség.
Asszem ebben a topicban olvastam,h vki írta,h rosszak a koktélok...Nem is szabadna inni!Mert ott van benne a jég,meg a gyümik!És semmilyen jeges italt se kéne inni!
Szóval amivel igazán ki tudod védeni,h sokszor mosol kezet kézfertőtlenítővel(bár akkor is csak ottani vízzel mosod meg,de mégis fertőtlenítővel),és nem veszed a szádba a kezed.Ezt csak bátyámból kiindulva mondom,mert Ő rágja a körmét,bár igaz,h Ő volt az 1etlen aki semmilyen szinten nem kapta el(csak egy kis napszúrást)...:)

Üdv:Anna:)

Gosi:Hova fogtok most utazni?

szahmet Creative Commons License 2003.11.01 0 0 548
Hozzáteszem, hogy az Országos Járványügyi Intézet szerint pontosan:
Tífusz
Hepatitis-A
és Malária ellen ajánlott beoltatni magát, az Egyiptomba utazó túristának.
Mi az első kettőt adattuk,mert akkor nem volt szúnyog, csak 50 fok.
szahmet Creative Commons License 2003.11.01 0 0 547
Szia Goszi777!

Az ezalatti hozzászólást nehogy magadra vedd, nem a te hozzászólásodra reagáltam, csak visszaolvastam egy jópár oldalt!
És csak mosolyogni tudok azokon az embereken akiknek direkt jóindulatból felhítuk a figyelmét a dolgokra, és nagyjából azt válaszolta, hogy ő márpedig nem oltatja be magát, mert neki az unokatestvérének, az iskolatársának, az apukája volt kinnt, és az sem oltatta be magát, tehát ő sem teszi!
Aztán hazajött, az egyhetes egyiptomi nyaralásáról, amiból 3 napot a Wc-n tölött!
No comment! :))))))))))))
Most akkor kivel lökött ki?

Szia, szahmet

Előzmény: Goszi777 (543)
szahmet Creative Commons License 2003.11.01 0 0 546
Kedves Mindenki!

Megint mondogatjátok folyamatosan, hogy igy hasmenés úgy hasmenés!
Gyerekek, hát minden Magyar csak a saját hibáján tud tanulni!!!
A múltkor is írta valaki, hogy volt kinnt és mindenki elkapta a hasmenést!
50 szer raktam már föl, 51 szer csakazértsem fogadja meg senki az olyan tanácsát aki már volt kinnt!
OLTASSÁTOK BE MAGATOKAT TIFUSZ ELLEN! Lebetűzzem?
Miért kell az embernek sajátmagával kilöknie ahhoz, hogy rájöjjön, hogy megkéne fogadni olyanok tanácsát aki már volt kinnt, és tapasztalt egyet s mást!
Még egyszer leírom!
Nagyon kevés az a szerencsés ember, aki kimegy, És nem kapja el a hasmenést!
Ez a hasmenés naagyon dúrva, 3-4 napból áll, néha több!
A fakprogikat tönkreteszi!!!
Mi beoltattuk magunkat, semmi bajunk nem volt, más nem oltatta be magát, ült egész nap a mellékhelységben! Röviden ennyi!
Az oltás ára kb. 3500 Ft, a patikába kb.2 nap alatt ér be.
A utazás előtt legalább 2-3 héttel kell beadatni!

Szerintem ennyit megér egy nyugis nyaralás!
Én leírtam, nehogy azt mondják a most utazók, hogy nem tudtak visszaolvasni.

Tegyen mindenki belátása szerint!
Csak légyszi, ha nem fogadjátok meg a tanácsom, és szarul jártok szó szerint, légyszi ne tegyegyétek föl, mert halálra röhögöm magam, és akkor még én leszek a rosszindulatú!

/Ui: az Antinal tényleg jó gyószer, de, ha már szükség van rá, úgyis benne van az ember a córeszban! Szó szerint! :)/

Sziasztok, szahmet

Anna ) Creative Commons License 2003.10.31 0 0 545
Szia!
Ez valóban igaz,h a 20USDsemmitsem ér,mert mindenhol tartják a markukat!Ezzel én is tisztában vagyok!
Igaz,h körutazáson kéne csak kérniük,ezt úgy oldják+,h ott még többet kérnek!:(
Mi Luxorban vtunk,ott nem kellett ugyan semmiért se bvalót adni,de igazán 1edül ki se szálltunk a buszból,meg gondolom a kirándulás árában benne volt!
Amúgy,azt,h mennyi hasznot tesznek rá az irodák,ezzel kapcs. nekem semmi rossz tapasztalatom nincs.Mi főszezonban,5*-os luxus szállóban vtunk 60900.-ért(félpanzió)+az egyebek.Mi a vízumot házilag intéztük,ha jól rémilk 4000.- fejenként kevesebért,mint az irodában.És kiegészítettük kint All. Incl-ra,20000.-ért fejenkét,de megérte!Eszméletlen kaják vtak,arról nem beszélve,h mások ott szenvedtek Luxorban,h valahol találjanak ásv. víz árust,és órákat álltak sorba!!

Töröko.ba mentek most majd,v Egyiptomba?(asszem Te írtad,h még nem tudjátok..)

Előzmény: Goszi777 (544)
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 544
"az egyiptomiak mindenből pénzt akarnak csinálni!:-/"

Ez nagyon is igaz, de itt most az utazasi iroda akar az utasokbol hulyet illetve penzt csinalni!
Ugyanis, abbol ok egy fillert nem adnak senkinek, hanem lenyelik. Egy gepen 180 utas van kb, azt megszorozva 20 USDvel=3600 USD, ami kb 760 e forint tiszta haszon utankent!!
Ugyanis az a pofatlansag, hogy ezt a baksist igazabol csak korutazasokkor lenne valamennyire joguk beszedni, nyaralason semmi alapjuk nincsen ra, ugyanis a szallodai szemelyzet attol fuggetlenul, hogy en mar fizettem baksist az idegenvezetonek, nagy ivben le*arja ezt es ugyanugy elvarja toled, hogy adj neki mindenert penzt, ugyanez a helyzet, amikor te este bemesz setalni a varosba! Ugyhogy az a kb 20 dollar olyan mintha kidobtad volna az ablakon!

Előzmény: Anna ) (541)
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 543
Hello!
Most neztem meg az amazontravel weboldalat es akcioban van Hurghada, 1 het a Mirettben csak 26e Ft/fo! Sot! El Gounana a Sheraton Miramar hotelben 1 het 45e forint! Tekintettel a hotel szinvonalara, nevetseges az osszeg, europaban 1 ejszaka kb a duplajaba kerul.
Cairobol ha sporolni akarsz busszal menjetek hurghadara, szerintem 10e forintnal nem lehet tobb a jegy, mindenkeppen kinn vedd meg, nehogy itthon! Ja es nagyon vigyazzatok, hogy a buszos ut elott ne kapjatok gyomorrontast, ugye nem kell reszleteznem, hogy 8 oras uton az milyen kellemes lehet:))
Előzmény: Erbmo (536)
Anna ) Creative Commons License 2003.10.31 0 0 542
Szia!
Nem biztos,h jól értelmeztem,amit kérdeztél...
A lényeg,h lehet-e reptéren vízumot intézni,ugye?Én is úgy tudom,h lehet,de sztem inkább ne próbálkozz vele..Az araboknál sosem tudni!:)
Mi is itthon a követségen intéztük,és nem emléxem,h potntosan mennyivel volt olcsóbb,azt tudom,h jó pár 1000 forinttal!Sztem maradj a ennél a megoldásnál!!:)
Előzmény: Goszi777 (532)
Anna ) Creative Commons License 2003.10.31 0 0 541
Szia!
Melyik irodával utaztatok?Csak mert mi a Karthagóval,és pl. annak a katalógusában is benne van,h a megérkezéskor ennyit kötelezően ki kell fizetni baksisként!De számos más iroda is leírja ezt!Ez van!Én is baromságnak tartom,de az egyiptomiak mindenből pénzt akarnak csinálni!:-/

Nem csináltatok tengeralatti fotókat?:)

Előzmény: 323i (539)
Anna ) Creative Commons License 2003.10.31 0 0 540
Sziasztok!
Most járok először ezen a fórumon!
Mi is most vtunk idén nyáron Hurghadán egy hétig.
Nekem nagyon tetszett!A Golden 5 City Hotelben vtunk.Járt már vki ebben a szállóban?:)
Üdv
323i Creative Commons License 2003.10.31 0 0 539
Hi!

Mi oktober 15-en jottunk haza Hurghada-bol es a Sea Star hotelban laktunk.
Ami miatt irok az az, hogy az odaerkezesunkkor amikor bementunk a szallodaba a kint magyar/roman/orosz idegenvezetovel, kerte a kotelezo baksist (15 USD fejenkent), mi meg kerdeztuk tole artatlanul, hogy ez mire is kell? Elomndta. Erre kozoltuk vele, hogy mi nem fogunk veluk menni sehova sem, mert buvarkodni jottunk. A valasza: amig nem adjuk neki oda a baksist, addig nem fogja odaadni a szobaink kulcsait. Meg egy kis vita utan, odaadtuk neki, b*ssza meg!

Felhaboritonak tartom azt, hogy miutan itthon befizetted a repulo es a szalloda dijat, akkor a baksis miatt nem kapod meg a mar kifizetett szolgaltatast!

Mas ezt nem zavar?

En nem irtam ala semmit sem arrol, hogy majd kint barkinek is oda fogom adni ezt a penzt. Meg honnan is kellett volna errol tudnom?
Az mas kerdes, hogy tudtam, de akkor is.

Előzmény: Vén Resu (538)
Vén Resu Creative Commons License 2003.10.30 0 0 538
Szevasztok!

Két napja jöttünk haza egy 12 napos körutazásról (Kairó, Alexandria, Asszuán, Abu Szimbel, Luxor, Hurghada).
Ha valakit érdekelnek a részletek szívesen megosztom a tapasztalatokat.

Azért a fotós dolgokat beírom.
Valami új rendelet értelmében nem kell a fotózásért és a videóért fizetni (lehet hogy időszakos), az állvány használatáért viszont majdnem mindenhol kellett (20 ill. 30 LE). A királyok völgyében a sírkamrákban TILOS fotózni, egy rokonomnak majdnem a gépébe került.

Üdv.:
VR

Goszi777 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 537
Szia,
Cairoba jo aron vetted a jegyet, az biztos. De egyben nagyot tévedsz, mégpedig, hogy nincs csúcsszezon! Pont most indul, novemberben a csúcsszezon, mind Hurghadan, mind Sharm El Sheikhen!
A legjobb, hogyha nem kinn próbálsz szállást foglalni, hanem itthon valamelyik utazási irodánál. Kinn, ha bekopogsz a hotelbe, jóval drágábban fog kijönni!
Biztos, hogy itthon van rá lehet?ség, ugyanis árulnak 2 hetes utakat is, ami +1 hét hosszabítást jelent az alap árhoz képest, a Palma De Mirettben, ez kb 32-35e forint/f? lehet 1 hétre. Több irodát is érdemes megkérdezni, hogy mennyiért foglalnak csak szállást, Best-Reisen, kartago, budavartours stb. Ha 4*osba mész, akkor tényleg a Palma De Mirettet érdemes választani, én még a Sindbadot is nagyon tudom ajánlani, ott voltam 2 éve, a budavárnak van oda ajánlata ha jól tudom, de lehet, hogy többe kerül, mint a Palma. Viszont a Royal Palacet kerüld el, 4*osnak hirdetik, de a haverom azt mondta, hogy 2?t adna rá max, nem tetszett neki.
Előzmény: Erbmo (536)
Erbmo Creative Commons License 2003.10.30 0 0 536
Gossy77 !
Igazad lehet, de nekünk most van 4 db jegyünk Kairóba 25000 Ft volt darabja és semmi egyebünk nincs, szóval a szállást mi szeretnénk intézni, mert most nincs csúcsszezon így nem nehéz betévedni egy hotelba és val.szin hely is van.
Ha nem egyiptom volna már rég foglaltam volna szállást neten, de ez legjobban csak fejletebb országokban működik.Ezért csak címek kellenek olyanoktól, akik tudnak ajánlani hotelt.
Üdv.
N.
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 535
Szia,

A legolcsóbban akkor jársz, ha itthon utazási irodánál csomagban fizetsz be! Itt nem m?ködik az a mondás, hogy ha "magam szervezem, akkor olcsóbb", mert 1 hét, repül?vel ebbe a hotelben most, csúcsszezonban kb 77e forint+vízum+illeték+biztosítás. Tehát tokkal vonóval, ha a vízumot magad intézed, kb 99e forint/f?.

Előzmény: Erbmo (534)
Erbmo Creative Commons License 2003.10.29 0 0 534
Köszi minden infot !
Kb. mennyi egy éjszaka félpanzióval ebben a Palma De Mirette hotelben ? Sajnos web oldalt nem találtram róla árakkal.
Erbmo Creative Commons License 2003.10.29 0 0 533
Kösziminden infot !
Kb. mennyi egy éjszaka félpanzióval ebben a Palma De Mirette hotelben ? Sajnos web oldalt nem találtram róla árakkal.
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 532
Sziasztok,
Most hívtam a követséget és a vízum a reptéren is beszrezhet? 23USD/f? költségen!
Vettem már meg valaki ott, mik a tapasztalatok?
Előzmény: Goszi777 (531)
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 531
Szia,
Ma fog eld?lni, hogy pontosan mi lesz. Apám összetörte tegnap a kocsiját, így ma az enyémen jár, ebb?l kifolyólag, tuti, hogy nem tudok elmenni befizetni az utat. Max holnap, ha még lesz hely 5.ére.
Ezen felül találtam egy rendkívüli ajánlatot Kemerbe /Tökörország/, ahol egy 4*AI gyönyör? hotelt repül?vel, akcióban 48e+illetékért adnak. Ott nincs olyan meleg, de nekem jobban bejön törökország, úgyhogy ha oda még kapok helyet, akkor egyiptomba majd csak januárban megyünk:)
Előzmény: tuba1 (528)
szahmet Creative Commons License 2003.10.28 0 0 530
Pl.: a Palma De Mirette egy viszonylag olcsó, és nagyonjó szálloda!!!
/nem a sima Mirette!/
Előzmény: Erbmo (526)
szahmet Creative Commons License 2003.10.28 0 0 529
Szia Erbmo!

A félpanzió mindenképpen dukál!
A vendéglőben 100% a jatt, nehogy meglepődjetek!
Eleve így számolják fel!
Amúgy Hurghadában csak 2-3 olyan vendéglő van, ahol érdemes kajálni, mondjuk mi nem kajáltunk ott, csak ittunk.
Koktélt, ne igyatok, HALÁL!
Vásárolni lehet, attól függ mit szeretnél venni!
Üdcsi, víz, sör, kenyér jellegü izé van, felvágottra meg ilyesmikre ne számíts!

Szia, szahmet

Előzmény: Erbmo (526)
tuba1 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 528
Hello Goszi!
Akkor Ti is 5.-én jöttök? Melyik hotelt választottad végülis? Hány évesek vagytok? Mi 30 és 34.
Előzmény: Goszi777 (527)
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 527
Szia,
Egyszeruen nincs ertelme "olcso" szallodaba menni, ugyanis alig par ezer forint a kulonbseg. Egy 2*os hotel mondjuk 1 hetre ha kerul 55e forintba, a nagyon szep 4*os meg 64ebe, az ellatas, meg a szolgaltatas, viszont joval jobb.
Ezen kivul egyiptom tipikusan az a hely, ahol a szallason nem erdemes sporolni.
Előzmény: Erbmo (526)
Erbmo Creative Commons License 2003.10.28 0 0 526
Sziasztok !
Tud valaki ajánlani Hurghadában viszonylag olcsó, de még jó hotelt? Illetve érdemes teljes ellátást kérni, vagy félpanziót, vagy lehet vásárolni, vagy inkább étterem ?
Előre is köszönöm.

N.

tuba1 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 525
Szia!
Gyertek a Palacioba, legalább tudok majd a barátnőddel shoppingolni,ezzel ő nem fáraszt Téged, meg én se nyúzom a barátomat, hogy menjünk már és vegyünk valamit!
Előzmény: Goszi777 (523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!