Úgy, hogy nem használok IE-t :-)) Aktuális címsor bemásolva a szövegszerkesztőbe, oszt' MEHET. Nem szeretek bajlódni az Új linkkel, felvesz, meg visszatöröl, meg rogyásig kivárral...... Amikor meg valamit találok, akkor mint az egész mint a tetv :-)) (még eddig senki nem panaszkodott, van kontroll C meg V, mást meg én sem tudok )
Nem csak utalunk a linkre, hanem Ctrl+C majd Ctrl+V-vel bemásolod a felső címsorba. Csak az Internet Explorer csinál aktív linket, a Firefox nem, ez egy régi téma az Indexnél. " Ha megszokod, hamar elfelejted a kecskét " mondta Hofi :-))) A mappákba rendszerezett Kedvencek (könyvjelzők) meg úgy praktikusak, ahogy Feri barátunk is írta, különben az életben nem találod meg azt, amit akarsz.
Nagyon szívesen! :-) Nem lehet arra mentségem, hogy csak ma írtam emailt - talán csak szertelen ifjúkorom, amely romlásba hajszol, s hanyagolni késztet illő kötelességeimet ismerősök, barátok - sőt mitöbb :-( - megértő hitvesem felé ... Szívesen gyönyörködöm majd a készülő alkotások fotográfiával és szabadkézzel vázolt elvi sémáival illusztrált leírásában, s a vákumban, amely kitölti annak ontopik alkatrészeit.
Magam egy irdatlan méretű (kb 40x25cm) húsvágó deszkát vásároltam a minap, hogy kellő mechanikai bázist teremtsek a tervezett elektroncsöves audionom részére. Talán még variométer is lesz benne, de lúgos akkumulátor egészen biztosan. Szabadon rendelkezem még másfél négyzetméter 1.5mm-es sárgaréz táblával, amit eredetileg fényűző kivitelű sasszié céljára vettem (manapság ez a szinesfém mennyiég a családom vagyonának jelentős részét alkotja!), de valószinűleg díszes és gravírozással feliratozott előlap lesz belőle .... ha csak el nem ... ö.m.f.
Ez így teljesen jó, és nyáktervet szerintem nem alulról szoktak ábrázolni, hanem éppen így. Legalább is én is mindig a nyáktervező programban top layer felől nézem a PCB-t.
Sajnos a levelezés démonja visszadobta Neked írt levelemet!
Ezért itt a Topiklakók széles nyílvánossága elött megismétlem röviden az abban írott KÖSZÖNETEM az igért drótlábuakat is magába rejtő, az egyébb kincsekkel megtóldott, kiskereskedelmi mennyiségű anyagot tartalmazó kűldeményedet!
Isten tartsa meg jószokásodat, és a hálám remélem hamar utolér! :-D
Nos igen, a kisebb tápfeszhez másik IC kell ebből a családból.
Aki ezzel akar kisérletezni, érdemes körbenéznie köztük, mert elég sokféle van.
Ismerem őket, mert szervizesként rengeteget javítottam.A legtöbb monitorban ezzel volt megoldva a táp.
De a 1,5V tápfeszt én sem tartom megoldhatónak.Az nagyon kicsi mozgásteret enged, még a 3,3V -os rendszerekben sincs ennyire alacsony tápokról járó darab.
Ami nekem van ilyen táp, az valahol 2,5 volt környékén indul.
Lehet, hogy később azért majd foglalkozom a 4,5...6V-ról is működő verzióval, de ahhoz más vezérlőchip kell, pl UC3808. De abban nem bízom, hogy 1,5V-ról meg tudom oldani, kivéve ha egészen más, lényegében a hagyományos úton haladok, azaz bipoláris tranzisztoros úton.
Még valami: a VREF az egy stabilizált feszültéség, 5V, amit a chip generál. Ha valahova stab. fesz kell, ez használható, de nem terhelhető túlzottan és persze ne pumpáljunk bele zavarjeleket.
Ígértem egy nyákrajzot az anódpótlómról, és néhány fotót is mellékelek, valamint a pontosított kapcsrajzot, de amilyen szétszórt vagyok, ez se biztos hogy teljesen pontos. A projektjeim állandó változásnak vannak kitéve :) Magyarázat a nyákrajzhoz: Egyoldalas, rajzolat csak alul a "forr.oldalon" van. Tudom hogy alulnézetből illene ábrázolni, de én ezt a tervezőből mentettem ki, amin fölülnézetből és "átnézetileg" van ábrázolva, és így látszik jól a beültetési rajz is, ami viszont értelemszerűen nem tükrözötten jó. Ezért van, hogy a "forr.oldal" felirat, ami alul rézből van, tükrözve látszik. Remélem érthető. :)
Rövid történet : régen az EMG-ben volt egy öreg műszerjavítónk, aki az Univeka eltört üvegmutatóit először lángon kihúzta, azután megúnta dolgot, és impregnált lószőrt (!) rakott az alapmüszibe. Az ötlet annyira jól sikerült, hogy az Orivohm csővoltmérő műszerében már az volt. Túlfesznél kivágott, aztán visszament a helyére ( 0-pont)
Úgy-úgy. Nekem is van, én is az első diákkeresetemből vettem 560 Ft-ért - az akkor nagy pénz volt. Napokig mindent méregettem vele otthon. (220-at, meg rádióban a feszeket.) Univekám is van.
Nekem is úgy mutatták anno, hogyan lehet egy lámpabúrát vagy pl. cső ballonját tisztán, korrekten levágni. A lényeg, hogy egy ellenálláshuzalból egy menetet kell tekerni a kívánt helyre. aztán pont eddig a vonalig vízbe meríteni. A drótra akkora villanyt adni, hogy az felizzon hamar. Ott vonalban gyönyörűen körbereped.
Az Univo már egy "komoly" ipari műszer volt, súlyos, ütésálló fekete bakelitházban. Végül is jó volt. Aztán a nagy testvér: Univeka. Kis ládikó, akkori mércével mindentudó, külön fejezet volt a szakember oktatásban :)
asszem az a MICROVO nevű műszer. Nekem is van, első nyári diák pénzkeresetemből vettem. Megvan, de "archiválva" van, tehát a pincében :) Viszont arra voltam büszke hogy azelegánsabb fekete előlaposat szereztem be. 560Ft, áfáról még szó se volt :) 2 fajta volt, egyiken a skála alatt alul vannak a csatlakozó hüvelyek, másikon merészen oldalt átlósan.