Keresés

Részletes keresés

rolegy Creative Commons License 2019.02.08 -1 0 108480

Húúúúúú, de nagyon mentem volna, csak most sajnos nincs rá időm. Szuper beszámoló, köszönet érte! Szállásról tudsz írni valamit? (Tudom, ez repülős topic, de talán belefér.) Nekem mindig ez a neuralgikus pont Barcelonában, nem könnyű jót és megfizethetőt találni.

Előzmény: cassano71 (108474)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2019.02.08 -3 0 108479

Köszönöm az  igen részletes beszámolót !

Előzmény: cassano71 (108474)
halilali1 Creative Commons License 2019.02.08 -1 0 108478

nekem most is működik, valamit rosszul csinálsz

Előzmény: BorsónéVica (108473)
Kenny___ Creative Commons License 2019.02.08 -2 4 108477

"A HUF-ot nem mondom meg mi"

 

Majd megmondja a gcmap: Terre Haute Regional Airport, Indiana, USA.

Előzmény: cassano71 (108474)
gambl-R Creative Commons License 2019.02.07 -2 2 108475

Kosz a beszamolot! Teljesen retro feelingem lett tole. :-)

Előzmény: cassano71 (108474)
cassano71 Creative Commons License 2019.02.07 -2 12 108474

Korábbi viták elkerülése végett DEB=debreceni reptér, BCN=Barcelona El Prat reptér, LF= load factor azaz a gép töltöttsége ( de ronda szó, biztos valaki beírja majd rá a hivatalos magyar kifejezést ), W6= Wizzair, A HUF-ot nem mondom meg mi:-)

 

2019.02.01  06:10 - 08:55 DEB - BCN  W6 7887  LF 97%  2.990 HUF

 

József5010 user kérésére lehet kicsit túlzásba fogom vinni a technikai részleteket, elnézést érte:-) 

Szóval, "próbáljuk ki az új járatot mert olcsó és jó helyre megy" jelszóval vettem egy elég pofátlanul olcsó retúr jegyet az új DEB - BCN járatra. Reggel a szokásos reptéri busz feeling ( info for József: helyi bérlettel ingyenes, amúgy egy szimpla helyi buszjegy kell rá ), azaz tök egyedül ültem a buszon. A busz a Nagyállomástól 10-15 perc alatt kint van a reptéren.

A DEB - BCN nagyjából egy időben indul a  DEB - TLV ( Tel Aviv reptér ) járattal, így volt szerencsém legalább 20-25 pajeszos, totál feketébe öltözött ortodox zsidó társaságát élvezni, jópofák és elég érdekes megfigyelni őket tényleg. Bent kétfelé osztják a tömeget, azaz két váró van, na most fent említett urak közül kb. minden negyedik ment rossz helyre és mikor egy utaskezelő csaj már harmadszor jött be a BCN-es váróba hogy valaki vár -e a TLV-re közlekedő gépre még akkor is akadt akiről kiderült hogy igen, rossz helyen ült eddig csak előző két alkalommal nem figyelt.

Amúgy valami jobb megoldás lehetne mert a szeku után kb. két A/4-es falra odabiggyesztett papírlap jelzi, hogy akkor most jobbra menj vagy balra menj adott géphez.

A szeku előtt két utaskezelő csaj ellenőrizte a beszállókártyákat illetve a kézipogyókat, a gurulósakra utaztak alapvetően, az én kishátimat meg sem nézték. Szokás szerint ingyenes kiskézivel utaztam és nulla egyéb szolgáltatást vettem. Hát, láttam olyat aki fennakadt a rostán értsd nem ment bele a keretbe a gurulósa és nem voltak vele elnézőek egyáltalán.

A szeku kb. 15 perc volt, cipőlevétel továbbra is szigorúan játszik, online check-in természetesen létezik ( for József ).

A tranzitban megfigyelve az utasokat eléggé homogénnek találtam az összetételt, legalább a fele utazóközönség turista volt úgymond elkapva néhány beszélgetésfoszlányt, igazolva a várakozást hogy ez messze nem csak munkásjárat lesz ellentétben mondjuk a DEB - LTN -el ( LTN = London Luton Airport ).

Gyalogos beszállítás, értsd kigyalogolsz a termináltól kb. 150m-re parkoló géphez. Mostanában DEB-en ez nem egyértelmű mert már van buszos beszállítás is, a TLV járathoz pl. most az volt.

A gép szinte tele volt. Totál magyar személyzet, Captain Ferkó Dávid szólt hozzánk röviden amiből megtudtuk, hogy van még pár perc papírmunka amiből lett egy olyan 5 perces késésünk, hogy Barcelonában 14-18 fok  vár ránk, 2:50 lesz a repülési idő és "szeles megközelítés" várható. Első tiszt Ságodi Béla, sztyuvik Rita, Betti, Evelyn, Anita.

A gép a 11D-t dobta 53-as sorszámra, én ezzel nagyon elégedett voltam mert folyosó mellett szeretek legjobban ülni.

Út eseménytelen, fogyasztás közepes, még én is ittam egy kólát kivételesen, méregdrágán persze:-)

Az egész utat azzal töltöttem kb., hogy megnéztem Cserhalmi György százéves filmjét a telómon, címe Dögkeselyű. Már láttam persze, de elég régen.

Érkezés 7 perc késéssel, a gép csőre állt ami a legkellemesebb a kiszállítási módok közül szerintem.

 

Barcelona:

 

Ezt próbálom lerövidíteni címszavakra valahogy mert hosszú leszek.

For József: Barcelona tömegközlekedési kártyát biztosan át lehet venni a "turista pavilonnál" is, nekem is volt most egy előre vásárolt Hola BCN 72h card-om, én az automatából vettem ki a metrónál egy emailen küldött kód ellenében.  

A metró/vasút ki van táblázva igen, elég sokat kell a gépből való kiszállástól kutyagolni a reptéren belül mire eljutsz a függőfolyosóig ha nevezhetem így, ez visz a metróhoz/vonathoz.

Barcelonában négyszer voltam korábban, így nem feltétlenül azt csináltam amit első látogatáskor csinál az ember.

Ezeket láttam most:

Nosztalgiázás a Ramblason, La Boqueria piacon, Gótikus negyedben, a Katedrálisban a 13 libával :-))  stb. A Gótikus negyedben továbbra is nagyon bejönnek a kis kézműves boltok

és galériák. Egyik jobb mint a másik.

Bunker del Carmel. A kilátás pazar fentről, sokan sörrel/borral "felfegyverkezve" mennek fel, főleg a párok:-) de fent is lehet venni ilyesmit, persze sokért. Aki akar menni, 22-es vagy 119-es busz. Ezektől már nagyon keveset kell gyalogolni felfelé, a metrótól elég sokat még.

Montjuicra fel a 150-es busszal, aztán lesétálni és ami útba esik azt megnézni. Szintén mondhatni nosztalgiázás, hiába volt fenn már az ember többször, nem lehet megunni.

A Nou Campban Barcelona - Valencia meccs alsó szektorból, 7. sorból, testközelből Messi meg a többiek. Ezt nem részletezem, aki tudja tudja, akit meg nem érdekel a foci annak mindegy. Amúgy 2-2 lett, de nem ez a lényege az egésznek persze.

Sant Pau kórház ( hónap első vasárnapján 14€ helyett ingyenes, ezt most véletlenül ki tudtam használni ). A 14 €-t is megérte volna bőven, gyönyörű az egész úgy ahogy van.

Casa Battló, Casa Milá csak kívülről, utóbbi mellett sokszor elmentem mert a szállásom közelében volt.

Torre Agbar esti kivilágításban. Amolyan színes cukorsüveg feeling, jó látvány.

Montserrat. Egynapos program, csak szuperlatívuszokat tudnék írni róla. 31.60€ a kombinált Trans Montserrat jegy, abban minden benne van ami kell. Nagyon megéri.

A Sagrada most csak kívülről körbesétálva, aztán ugyanez este is. 

Este Barceloneta és a kikötő.

 

Mondok két kajáldát azoknak akiket a gasztronómia is érdekel valamilyen szinten külföldön, szerintem mindkettő nagyon jó. Mindkettőt ajánlották úgy kerültem oda. 

 

1. La Tasqueta del Blai. Ez egy klasszikus pincho bár. Azaz kis falatkák, amelyek azért annyira nem is kicsik ha többet megeszel belőlük. Fogsz egy tálcát és a pultról azt veszel el ami tetszik, kétféle hurkapálcára vannak feltűzve a falatok. A sima 1€, a piros 1.80€, ital külön.  Nem igazán a fő turistacsapásokon van, ennek ellenére péntek/szombat este kifolynak onnan az emberek szinte, de ha vársz előbb-utóbb kerül hely. Most tehetnék be róla képeket, de inkább majd esetleg a Barcelona topikba. Olyan 12-15€-ért már itallal jóllaksz és tényleg nagyon finom.

 

2. La Pepita. Ez egy tapas bár, kisebb adag ételek, de ha hármat eszel azzal már nagyon jól lehet lakni. Nem olcsó hely, nem is egetverően drága. Egyszerűbb katalán spec kaják olcsók azért, pl. pa amb tomáquet 2.50€, patatas bravas 5€. Ezek baromi jók tényleg ott nem csak szimplán jók.

Ami halas vagy tengeri herkentyűs cucc azok drágábbak jóval, minimum 9-10€ vagy a felett. Egy ilyet is ettem, kimchiszószos tintahal, ezt én már fúziós konyhának mondanám mert ugye kimchi. Még egy katalán krémet ettem a végén + ittam egy kólát, az egész volt 24€ így.

Nem mondom, hogy mindennap ott kell kajálni, de egyszer legalább megéri. A Passeig de Gracia környékén van a hely. Délben 13:00-kor nyit, előre nem lehet foglalni, érdemes hamar érkezni, 13:30-kor egy darab hely nem volt már. Turistás amúgy, de ez úgy vettem észre mégsem megy sem a minőség sem a kiszolgálás rovására. 

 

Összességében ez is egy olyan város amit nehezen lehet megunni, nekem nagyon bejön.

 

 

 

 

2019.02.04  09:30 - 12:15 BCN - DEB W6 7888  LF 85%  3.790 HUF

 

És akkor a hazaindulás. Befelé metróval jöttem be, most vonattal mentem ki a reptérre. Inkább utóbbi jött be. 

Szeku 5 perc, nagyon gyors volt tényleg, cipőlevétel itt is alap volt bakancsnál természetesen. 

Semlei ( Zsemle ?? ) József kapitány. Vele többször repültem már és egyszerűen soha nem értem a nevét, szóval aki tudja pontosan az írja meg mert így fogok meghalni különben. 

Sztyuvik: Petra, Viktória, Beáta, Orsolya, szóval megint komplett magyar crew. 

Rettenetesen nehézkes beszállítás, viszont kényelmes mert a gép csőre állt. Nehézkes alatt azt értem, hogy nagyon nyögvenyelősen indult és utána is 2-3 percenként állt meg a két utaskezelő csaj valami miatt, olyankor érthetetlen telefonálgatás, mutogatás stb., aztán kezdődött minden előről. 

A kéziket nézték, de azért nem volt akkora szigorúság mint DEB-en, többen mentek fel láthatóan túlméretes kézivel. 

Szóval sikerült 15 perc késéssel indulni a végére. Most 130-as sorszámmal a 15D-t kaptam ami megint csak folyosó mellett van ugye, szóval elég jól jöttem ki most az "ülésnemválasztásból".

Fogyasztás a gépen közepes. Út kisebb turbulenciákkal tarkított, de nem vészes. Olyan 40 perccel leszállás előtt váratlanul a semmiből  a captain elkezdett beszélni a néphez. A következőket tudtuk meg:  

Éppen Horvátország felett repülünk, 35 ezer láb a magasságunk, 840 km/h a sebességünk, -59 fok van kint, Debrecenben 40 perc múlva landolunk ahol hűvös idő, 3 fok van.  

12:25-kor, 10 perc késéssel landoltunk, méghozzá úgy ahogy csak ritkán. Életem egyik legszebb landolása volt, szinte nem lehetett érezni semmit. Másoknak is eléggé tetszett a gépen.

Remélem megmarad ez a járat mert Barcelonába még többször vissza kell menni.

 

BorsónéVica Creative Commons License 2019.02.07 -4 0 108473

Akcios kod érvénytelen, ezt irja ki

Előzmény: halilali1 (108472)
halilali1 Creative Commons License 2019.02.07 -1 0 108472

VALENTIN-NAPI AJÁNDÉKUNK: KEDVEZMÉNYES REPTÉRI PARKOLÁS
Terveztek februári vagy márciusi repülős utazást? Akkor foglaljátok le parkolásotokat február 13-ig online a https://www.bud.hu/ oldalon és parkoljatok kedvezményes áron: 1-5 nap parkolás 4 500 Ft
Az ajánlat Holiday parkolónkban, 1-5 nap foglalása esetén érvényes.
Utazási időszak: 2019. február 7 - március 31.
Foglalás: 2019. február 13. éjfélig
Akciós kód: BUDvalentine19

 

Jack35 Creative Commons License 2019.02.05 -2 1 108471

Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a Germania !!

 

 

https://privatbankar.hu/vallalat/itt-a-vege-csodeljaras-ala-kerult-egy-legitarsasag-324392

Obnoxiousman Creative Commons License 2019.02.02 -9 3 108470

*Heathrow

Előzmény: Matuska1985 (108465)
Matuska1985 Creative Commons License 2019.02.02 -7 4 108467

Szerintem meg tanulj szöveget értelmezni :P

Előzmény: Nyugi, a haza epul (108466)
Matuska1985 Creative Commons License 2019.01.31 -12 8 108465

Milyen kultúrált választ írtál. Nekem kapásból az jutott eszembe, hogy mekkora egy fasz, hogy ledegradál mást csak azért, mert nem szereti kiírni, hogy London Heatrow vagy Párizs Charles de Gaulle, Milánó Malpensa vagy Beauvais és még sorolhatnám. Gerard. Inkább maradtál volna csendben még vagy fél évre és felvehetnéd te is opcionálisan a magyar nyelv használatát, mert nem rémlik, hogy ez a sok pont, vonal stb......

Előzmény: Jahno (108464)
Jahno Creative Commons License 2019.01.31 -3 1 108464

Én nem nagyképű vagyok, csak LHR-t egyszerűbb leírni és megjegyezni, mint a Hítrót, a sok egyéb szirszar vidéki elnevezésről nem is beszélve. Okés, Bergamo még megy, de írtam Párizst, ott ki sem igazodok, holott egész értelmes latin betűkkel leírható.

Előzmény: gerard (108463)
gerard Creative Commons License 2019.01.31 -16 6 108463

"Ez a valami , Barátom! Az első is , meg az utolsó is! Az első low -cost ra  én is emlékszem, későn kezdtem bele , de rögtön családostól, Budapest -Róma- Lisszabon- Madrid- Budapest...hiba , késés , csomagbaj nélkül ( By the way...a szokás, hogy a reptereket  a  rövidítésükün emlegetik itt , az a mérhetelen bennfenntesség és  tudás jele? Megvallom , úgy 300+  leszállás után is úgy vagyok itt egyes --egyébként kitűnö olvasmány - leírásokkal, mint Strabón " GEOGRAPHIKA"-jával... keresgetem , hogy hol járt a pógár...magamtól megismerem tán , ahol jártam, + még 2-3-at ) "

 

Első low-cost Debrecen-Milano-Barcelona- Mallorca - Pozsony.------ 4 gyerekkel 24 repjegy 170 e ft-........ CSak amikor kiderült , hog debrecen - milano az a malpensa milano barcelona az a bergamo........ Na azota tudom ezeket. Ott kb 50 e Ft-ba került ez a kis hiba..... Nem vészes.-

Viszont .............."szokás, hogy a reptereket  a  rövidítésükün emlegetik itt , az a mérhetelen bennfenntesség és  tudás jele?" ...........engem is nagyon zavar miért kell tudnom, hogy Bud -prx-fgh-sds-thg-ght után ki hol járt. Értem én, hogy mindekinek ettől lesz orgazmusa, hogy ő aztán nagyon nagy utazó, mert így ír, Vámbéry Ármin sem cos-ról írt amikor constantinápolyban volt. stb...... Én is voltam itt-ott, de azért az összes hárombetüs nincs meg. Aki meg így ír szerintem tökkelütött nagyképü (na most lehet jajgatni). 

Előzmény: keeper1 (108388)
gerard Creative Commons License 2019.01.31 -5 2 108462

Bocs, az lenézés..-... Sajnálod, mert AZT HISZED TE JOBBAN TUDOD MI KELL NEKIK..... NA ez a pökhendiség netovábbja

Előzmény: Törölt nick (108375)
gerard Creative Commons License 2019.01.31 -3 0 108461

Nem tudom, de mi biztos nem voltunk ott.... Mondjuk légideszantos férj, és kozmetikus feleséggel szerintem vendégből nem volt hiány....

Előzmény: Holvoltholde (108372)
Grizenstein Creative Commons License 2019.01.31 -2 0 108460

Az téli menetrend végéig úgy tűnik egy csomó helyre drágább a Wizz, mint szokott, de aztán áprilistól megint normálisak az árak.

Előzmény: jazzcool1,2 (108457)
gambl-R Creative Commons License 2019.01.31 -2 0 108459

Bejött a tipped! :) Nem 8 ezer ugyan, de 4 valamennyi lett az ár.

Előzmény: Grizenstein (108452)
Obnoxiousman Creative Commons License 2019.01.31 -8 2 108458

Fel tudom ajánlani hogy írok néha ide és úgy fogod érezni, hogy eltörpül a mínuszok száma a hozzászólásaidon :D

Előzmény: Törölt nick (108433)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2019.01.31 -2 2 108457

jé, ez a lehetőség eddig elkerülte a figyelmem, de mostanában nem nagyon vannak már olcsó jegyek Tiranába.

Előzmény: Matuska1985 (108453)
djhir Creative Commons License 2019.01.31 -2 0 108456

Köszi szépen! 

Előzmény: Grizenstein (108450)
Matuska1985 Creative Commons License 2019.01.31 -4 5 108455

Tavaly voltam már egy hosszúhévétén Tiranában és úgymond az összes kötelezőt láttam a fővárosban és a környékén :)

Előzmény: peliatan (108454)
peliatan Creative Commons License 2019.01.31 -2 1 108454

Azért az Ethem Bey mecsetetben  megnézhetted volna a gyönyörű 18. sz-i színes freskókat! Sajnálhatod, hogy a Bunk Art 1. nem fért bele, a világon egyedül álló, a megalománia csúcsa!

Előzmény: Matuska1985 (108453)
Matuska1985 Creative Commons License 2019.01.31 -5 8 108453

Akkor adok én is egy negyednapos ötletet, mégpedig Tiranába. 6.000 Ft/pontból meg van a repülőjegy bármelyik nap jó, mert netto 210 perced van a városban. Buszjegy 250 lek irányonként. Én spec tegnap voltam és amiért mentem, abban most sem csalódtam. Imádom a görög salátát, de még olyan finomat, amit Albániában kapsz (bárhol), sehol máshol nem ettem.

Grizenstein Creative Commons License 2019.01.30 -2 1 108452

Nem, csak figyelem néhány hónapja és egy-másfél napra szokták belőni ezt a szuper alacsony árat.

Előzmény: gambl-R (108451)
gambl-R Creative Commons License 2019.01.30 -2 1 108451

Na, csak nem Te vagy a pricing manager? :)

Előzmény: Grizenstein (108449)
Grizenstein Creative Commons License 2019.01.30 -2 2 108450

Én 4 EUROért vettem utoljára automatából a busznál.

Előzmény: djhir (108444)
Grizenstein Creative Commons License 2019.01.30 -2 1 108449

És kb ma éjfélig lesz még 1600 Ft a Ryanair-es jegy, tegnap még 8000 volt, holnap is annyira fog kb visszaugrani.

Előzmény: Mercutio_ (108447)
Grizenstein Creative Commons License 2019.01.30 -2 2 108448

Erről órákon át tudnék mesélni, de röviden bárhol, bármit.

Még rosszat nem ettem.Kedvencem L'antica Pizzeria Da Michele  :http://www.damichele.net

Itt csak 2 féle pizza van, marinara vagy margherita,  3 méretben

11 előtt 5 perccel ott kell lenni, különben már sorszám osztás van és nem biztos hogy végzel

Szuper a pizza és nagyon olcsó is.

Nem pizzas hely a Trattoria da Nennella, 12 vagy 15 EUROs menü van, szintén szuper.

Ide 12:00-re érdemes menni, 12:15 körül már hozzák a kaját, de később már nem nagyon lehet bejutni, ráadásul érdemes elindulni is a reptérre legkésőbb 13:30-kor taxival, vagy 13 körül tömegközlekedéssel.

Ezen kívül pizzát ott érdemes, ahol fa tüzelésű kemence van, ott nem nagyon lehet melléfogni.

 

Én sokat vagyok kint, de ha így haverok jönnek egy napra, akkor délelőtt érdemes megnézni a Spanyol negyedet (Via Toledo), vannak jó kávézók, üzletek, aztán ebéd és irány a reptér. A Trattoria da Nennella ott van a közlben.

A reptérről van 5 EUROért busz a központba, vagy kis séta (8-10 perc) után elérhető a 182-es busz, ami 1,1 EURO és bevisz fél óra alatt a Spanyol negyedhez. 

Viszzafelé TAXI a tuti, ha nem akarsz izgulni a gép indulása miatt. Mondjuk a reptér elég kicsi és átlátható, kb 10 perc az egészen átjutni így kora délután.

Taxissal előre tisztázni kell, hogy 20 EUROd van az útra, annyiért be szokták vállalni a repteret.

Előzmény: Mercutio_ (108447)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.01.30 -2 0 108447

És ott hol érdemes enni és mit/miket?

Előzmény: Grizenstein (108446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!