Keresés

Részletes keresés

El Che Creative Commons License 2004.01.20 0 0 614
Szervusz,

Bár úgyis hamarosan utazol, és meglátod magad is, de Egyiptom és Tunézia nem egy súlycsoport. Még az összehasonlítás ötlete is elég komolytalan, Tunézia az alkalmas arra, hogy eltöltsön kis időt a tengerparton ezzel-azzal a turista, de Egyiptom sokkal izgalmasabb és érdekesebb hely. Ami meg a tisztaságot illeti, hát tudod, ha osztrák vagy német lennél, jobban megértenélek, de hazai tisztasági viszonyaink mellett inkább megmosolygtató, amit mondasz.:) Éppen a múltkor kellett besietnem a Búvárakadémiába a Desewffy utcában, és az a bűz és kosz, ami ott volt, nos, igazán világszínvonalú.:) És a magyar főváros (ami kétmilliós, nem tizenötös, mint mondjuk Kairó) belvárosáról beszélünk, nem Albániáról. Vagy például trükközni próbáló taxisért sem kell Afrikába utazni... (Mellesleg, szerintem nem rosszabbak az állapotok Tunéziánál.)
Szóval ítélj azután, hogy megnézted a saját szemeddel az országot. Szerintem remek hely, ha nem lenne az, nem tervezném oda máris a következő (negyedik) utamat. Mellesleg, azért érdemes abba belegondolni, hogy az ország 97%-a nehézkesen lakható sivatag. Az ottani életet egészen más szabályok alakítják, mint amit mi itt normálisnak tartunk. Kívánom, hogy érezd olyan jól magad, mint én szoktam, és csak pozitívan csalódj.:)

Előzmény: OSZIBARACK (613)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.20 0 0 613
Szia Bébé7!

Kösz a megnyugtató szavakat.Remélem jó lesz a választás, őseim kioktattak Hurghadából +Egyiptomból (nem fogok meglepődni szerintem, mert már a hazai Egyiptomi Nagykövetségen ízelítőt kaphattam a népből+a hiperigénytelenségből+ koszból.Hát még 200 év és talán eljutnak a hazai szintre (nem akarok túl nagyot mondani, nehogy megerőltessék magukat)Már voltam 2szer Tunéziában azt megszoroztam -4szer=Egyiptom. Egy ismerősöm mondta, hogy, ha tehetné az ÁNTSZ bezárná az országukat...:-)Ezt el is tudom képzelni. De félre ne értésétek ezt én elfogadom, ilyenek és kész!!!!
Engem a természeti adottságuk érdekel úgyis, a tenger mindenek előtt, plusz a meleg.Ha lesz erőnk, lehet, hogy megnézünk valami látványosságot, de egyszer hosszú útra fizetnék be inkább ősszel.
Már pakolunk, éjfél előtt le se fekszünk az biztos...Snorifelszerelést elvisszük, egye-fene megszellőztetjük.
Egyelőre jó az előrejelzés az időjárásra, bízzunk benne így is marad.Már minden nap Shariddon-on élek, úgyhogy épp itt az ideje, hogy induljunk.
Holnap, ha minden igaz délután 13.00.-kor Hurghadán leszünk.Már várom nagyon.
A korallzátonyt megnézzük, bármilyen is a víz, max-sprintelünk egyet.
Köszi Mindenkinek az infokat, kár, hogy más nem jön a holnapi géppel...fórumosok közül...:-(
Na mindegy, majd 1 hét múlva jövök beszámolni.
Üdv.
Őszibarack

Előzmény: bébé7 (612)
bébé7 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 612
Szia Őszibarack!
Remélem, még eljut Hozzád az infó!
Szerintem a legjobb szállodát választottad. Az élővilág miatt ne aggódj, a lényeg, hogy ne a Mirette és a Sunrise közti részen keresd a korallzátonyt. Az igazán jó hely a Sunrise végénél van. Ha elmész a konditerem mellett egészen a "félsziget" csücskéig, lépcső vezet a kb. derékig érő vízbe. Innen pár lábtempó és előtted a csoda (nekem az volt, de még nem jártam a "másik" helyen, csak a beszámolóitokat olvastam:-)!
Itt nem kell figyelni az apályt, dagályt, csak szél esetén nehezebb bemenni.
Ha nem akarsz annyit költeni, utazási irodával ne menj fakultatív tengeri útra.
1. Giftun-ról, akik a szállodából elmentek azt mondták, nem ér annyi pénzt, mert a szállodai zátony szebb és nincs annyi ember.
2. Egyéb snoris/próbamerülésés utakat kb. féláron szerveznek a helyiek, akik megtalálnak a szálloda strandján, különösen, ha a külső parton pihensz.
Mi nyáron voltunk, remélem, most is így lesz minden.
Jó utat! bébé7
Előzmény: OSZIBARACK (605)
deltaforce Creative Commons License 2004.01.20 0 0 611
Szombaton jöttünk haza, szörfözni voltam, vittem magammal a cuccot is.
Általában mindig fúj a szél, 2 és fél nap szénné égtünk, ekkor napon 30 fok fölötti volt a meleg, viszont hamar lemegy a nap,kb fél 5, és akkor már kell egy pulcsi. Ha a napról csak az asztal árnyékéra lép az ember, akkor már hideg a kő.
Az Aladdinban voltunk, töjéletes a tisztaság mindenhol, félóránként kiszedik a legapróbb legyet is az úszómedencéből, és mindent az ember segge alá raknak, egyszerűen tökéletes a kiszolgálás. All inclusive voltunk, szétzabáltam és szétittam az agyam. Volt két nap amikor fátyolfelhős volt, de akkor is lehetett fetrengeni a medence mellet ha az ember betakarta egy kicsit magát. Szerintem nagyon jó az éghajlat,
olyan jó erős tavasz végi.
Kékbálna Creative Commons License 2004.01.19 0 0 610
Február 13-án megyek.
Előzmény: BARNACUKOR (609)
BARNACUKOR Creative Commons License 2004.01.19 0 0 609
Jön valaki február elején???
Előzmény: Kékbálna (608)
Kékbálna Creative Commons License 2004.01.18 0 0 608
Ja valamit elfelejtettem. Mi este értünk Hurghadába. Leszállás közben láttuk a szállódák uszodáit. Igazán szívmelengető látvány volt és 20 fok körüli meleg. Éjjel. :))
Előzmény: OSZIBARACK (605)
Kékbálna Creative Commons License 2004.01.18 0 0 607
Szerintem nem fagsz meg. 22 fokos víz az uszodában már jó. Sportos. :)
Előzmény: OSZIBARACK (605)
Goszi777 Creative Commons License 2004.01.18 0 0 606
En a weather.com adatai alapjan bizakodo lennek, 22-25 fok kozotti, reszben felhos idot mond, ami azert nem olyan alacsony, foleg ha melle meg a nap is sut, akkor dogmeleg is lehet. Arrol ne is beszeljunk, hogy amikor en voltam Sharmon december elejen, akkor a weather.com 23-24 fokot mondott, amikor leszalltunk, bemondta a kapitany, hogy 29 fok van. Es azert 12 es 2 kozott neha majd meggyuladtunk a napo, foleg mikor csak enyhe szel volt.
Egyedul ami zavaro, es amit mar emlitettem, hogy nagyon hamar sotetedik, igy tenyleg erdemes korabban kelni es lemenni mar 10re a partra!
Mi delutan mindig a jacuzziban melegitettuk at magunkat, ezt nektek is ajanlom!
Jo utat!
Előzmény: OSZIBARACK (605)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.18 0 0 605
Egy biztos, bármilyen is az idő, nekem frontmentes övezet kell!!!Itthon nagyon megviselnek ezek a jövő-menő hideg-meleg frontok.
Tenger mellett még soha nem éreztem.Anno délebbre is mehetett volna Árpád-apánk, nem???

A szálloda mellett van a közelben egy kis korallos rész, mondták a többiek, azért is választottam azt.
Annyit talán kibírok a vízben, gyors beúszás- lecsekkolás-kifutás, remélem nem fagyok bele...
Többórás lubickolásra nem számíthatunk, az tuti...
Üdv.
Őszibarack

Előzmény: Kékbálna (602)
gyingyi Creative Commons License 2004.01.18 0 0 604
600! :-D

Gyingyi ®

Előzmény: gyingyi (603)
gyingyi Creative Commons License 2004.01.18 0 0 603
300!

Gyingyi ®

Kékbálna Creative Commons License 2004.01.18 0 0 602
Szia Őszibarack!

Tavaly már merültünk Hurghadaában. Végül is szebb mint az Adria. ;) Bár azt is szeretem. Egész szép helyek is vannak, viszont nem partról.
Melegebb lesz és szelesebb is lehet. Kellemes április végének felel meg ilyenkor az idő. A napon elviselhető, egyébként meg pokróc alá bújik az ember a hajón. A rövidnadrág póló a minimum a melegítő siltes sapka a maximum.

Szerintem kin érdemes merülni vagy egy snori túrára befizetni. Vannak ilyenek. Ha valaki szereti a windsurfot, akkor élvezheti a kinnlétet.

Azt hallottam ha apartról akarsz snorizni Sharm jobb.

Szia

Kékbálna

Előzmény: OSZIBARACK (601)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.18 0 0 601
Szia Kékbálna!

Örülök, hogy itt is jelen vagy. :-)))Bandos is járt már errefelé többször...
Mi már jövő héten, 21-én indulunk,úgyhogy sajna nem találkozunk, majd február végén a találkozón,ha Sharkpapa is képbe lesz meg a többiek.Szerintem addigra Ti is megjárjátok Egyiptomot.

A másik úticél (tudod a hosszabbik:-)))) az októberi túlköltekezés miatt legközelebb év vége, vagy jövő január lesz megint. Remélem...
Ahhoz nagyobb budget kell...ha jól akarod magad érezni.:-)

Egyiptomban még nem voltam, Tunéziában 2x is, annál csak melegebb lehet. Sajnos csak most tudunk menni elfoglaltság miatt, mi is persze február végén vagy márciusban mentünk volna különben.Ezért tisztában vagyok, hogy a leghűvösebb időszakban megyünk, de ez van.(Őseim február vége vagy márciusban mennek Egyiptomba, immár 5x)Sok mindenre nem számítok, nekem épp elég, hogy most legyen egy-pár fokkal melegebb, plusz tenger, távol a cégtől... Hulla fáradtak vagyunk a párommal, úgyhogy csak üdülés lesz szerintem, egy kis levegőváltozás, persze All Inc-val "biztos, ami sicher."

Sharm-ba akkor megyünk, ha végre a párom leteszi a búvárvizsgát, remélem a tavasz, vagy nyár folyamán sikerülni fog Neki...Úgy lenne értelme.
Legközelebb a messzi tájakon :-)) is hasznát veheti akkor már a búvárkodásnak...

Ti már voltatok errefelé??Gondolom igen.Merültél is???

Üdv. Őszibarack

Előzmény: Kékbálna (597)
El Che Creative Commons License 2004.01.18 0 0 600
Én csak a mi idegenvezetőnkről tudok nyilatkozni. Egy normális nő volt, próbált értelmesen beszélni, és tudott is, talán pedagógus lehetett előző életében.:) De az az igazság, hogy például a gondok a szállodában úgyis már azután kerülnek felszínre, hogy megtörtént a beköltözés és ő már nincs sehol. Ilyen helyzetben egyszerűbb, ha az ember maga intézkedik a recepción, mint hogy megvárja az idegenvezető fogadóóráját. (Apropó fogadóóra: teljesen korrekt módon, szinte minden nap volt, ráadásul este, amikor már úgyis a szállodában van az ember, ezért találkozhat az idegenvezetővel, ha gondja-baja van.) Másrészt az idegenvezetők tevékenységét nagyban befolyásolja, hogy a fakultatív programokat valójában az egyiptomi partneriroda szervezi, és a helyi kísérők mindig ott vannak és tulajdonképpen ők intézkednek. Többek között ezért sincs különbség egy akármilyen helyi irodában befizetett és a magyar iroda által hirdetett program között, hiszen ugyanúgy a helyiek dolga a szervezés - elsősorban az a fő eltérés, hogy a magyar idegenvezető magyarul mondja el azt, ami az útikönyvben megtalálható. Már csak azért sem lehet az övék a főszerep, mert a helyi nyelvet nemigen beszélik. Bevallom, én elég ritkán csatlakozom a szervezett túrákhoz, mert nem bízom az idegenvezetőkben, de mivel Egyiptomot egyénileg túl kalandos bebarangolni, kompromisszumot kellett kötni. A magyar idegenvezető sem volt rossz, de a helyiekkel sem volt gond. Pár programon pedig nincs is kísérő.
Más. A víz búvárkodásra januárban-februárban sem rossz, és márciusban nyilván még jobb a helyzet, lehet fürdeni, strandolni. Szerintem ezzel biztos nem lesz probléma.
Előzmény: Nadja és Chadja (599)
Nadja és Chadja Creative Commons License 2004.01.18 0 0 599
Sziasztok!

Van valaki, aki már járt kint márciusban? Akkor milyen az idő, még mindig szeles? És a tenger, kb. hány fokra melegszik fel addigra?

El Che (és a többiek...) - az idegenvezetőkkel milyen a tapasztalatod? Érnek valamit a fakultatív programokon?

Üdv.
N és Ch

El Che Creative Commons License 2004.01.18 0 0 598
Kairó az egy élmény. Több szempontból is, a múzeum egy csoda, de az sem akármi, amikor megy a busz mindenféle lakónegyedek közt, aztán egyszercsak feltűnnek a piramisok... Viszont tényleg borzasztóan megterhelő az út. Többet nem is vágok bele ilyenbe, de egyszer látni akartam. Majd legközelebb Kairóra szánok több napot, és akkor megnézek mindent úgy, ahogy én szeretnék. De ez már a harmadik utam volt Egyiptomba, és mivel most a 11 napba több fért bele, nem akartam úgy hazajönni, hogy ne lássam a piramisokat. Utólag pedig inkább a szép emlékek és a képek maradnak meg, a kellemetlen része a dolognak volt, elmúlt...
Előzmény: Kékbálna (597)
Kékbálna Creative Commons License 2004.01.17 0 0 597
Szia El Che!

Aha ezekre a leveledben. Nekem ez tényleg kimaradt. A haveromnak vagy egy alexandriai ismerős kapcsolata. Ő javasol szállást, bázist stb. A fakultatív programot helyben kell befizetni, akár helyi irodánál, nem az idegevezetőnél. Na jó gügyögni kell angolul vagy jól mutogatni.
Tavaly nekünk 68 dolcsi volt Luxor. Kairo onnan öngyilkosság. A sivatagi mocizás meg talán 40 dolcsi. De az életveszély!
Én egy dzsipben mentem (mert "Hülye azért nem vagyk annyira!"). Előttem 100 squad, éjjel sötétben, itt-ott nem égő hátsó lámpákkal, lefulladó motorokkal. Olyan az egész mint egy őrült játéprogram, csak itt egy életed van. :( Nem hagynak el az arabok. Zavarnak, mint valami tehéncsordát a cowboyok. Meg is lett az eredménye haverom próbált menni a motorral ami mindig lefulladt. Hátsó lámpája nem égett és a cél előtt 500 m-rel jobbról és balról is bele szállt (szó szerint!) két motor. A hapsi élve megúszta, ez a második szülinapja. A teste 40%-ban kék volt.

Szia

Kékbálna

ps: Szia Őszibari! Ott nem találkozunk? Február 13-án megyek. :) Egyébként másik irányban március 13 érik. :))

Előzmény: El Che (589)
Goszi777 Creative Commons License 2004.01.17 0 0 596
Szerintem a biztonsaggal sincs semmi gond, azonban a gepfegyveres rendorok latvanyara, meg a hoteleknel is!, fel kell keszulni. Azonban ez inkabb szolgalja a biztonsagot, minthogy felelmet keltsen. Egyebkent erdekes, hogy Sharmon egyaltalan nem lattam gepfegyveres rendoroket, mig egyiptom tobbi reszen szep szammal voltak.
Maximum a sok orosz balhezik, de nem hinnem, hogy komolyabb veszelytol kene tartanotok, en pl nyugtalanabb lennek, most valamelyik europai nagyvarosban, mint egyiptomban, ha mar errol van szo.
Ami meg az higeniat illeti, ez tenyleg baromi valtozo es embere valogatja. En 2xer voltam kinn eddig, de meg soha semmi bajom nem volt, sot meg ritkabban jartunk WCre, mint itthon. Ennyit a hasmenesrol. Egyebkent a jobb hotelekben a jeget termeszetesen nem csapvizbol csinaljak, mivel ok is tisztaban vannak vele, hogy mit okoz ez az europaiknak. Szerintem amit erdemes elkerulni, az a salata felek, esetleg turmixok, fagylalt, majonez stb... (bar a hamburgeremben mindig volt majonez es semmi gaz nem volt.)
Előzmény: 1kispapa (595)
1kispapa Creative Commons License 2004.01.17 0 0 595
köszönöm a válaszokat!

tehát inkább az időjárás miatt kellene várnunk és nem a higiéniai és biztonsági rossz tapasztalatok miatt? ez jó hír :)

Goszi777 Creative Commons License 2004.01.16 0 0 594
Szia,
Szerintem varjatok kb marcius elejeig, akkor mar dogmeleg lesz megint. A fakultativ programokat meg ugy ahogy van kihagynam, mert kb 8-10 orat buszozni Kairoba nem eri meg, ha van penzetek, akkor csak repulovel erdemes megnezni. Egyebkent azt mondjak, hogy Sharmon valamivel kellemesebb a klima ilyenkor, nincs olyan kemeny szel, legalabbis a masik topicban ezt irta egy most visszatert honfitarsunk.
Előzmény: 1kispapa (592)
El Che Creative Commons License 2004.01.16 0 0 593
Hát szerintem ebben az időszakban nem lehet túl szerencsés kisgyerekkel Egyiptomba menni. Kb. 19-20 fok van, de a tengerparton folyamatosan erős szél fúj. A fakultatív programok pedig igencsak megterhelőek voltak, pl. Kairó hajnali 3-as kelés után kb. 7-8 órás buszozás, egyetlen megállóval, ahol a konvoj összes többi busza is megáll, és a konvoj miatt több megállóra nem igazán van lehetőség. Aztán hazafele ugyanilyen hosszú zötykölődés. Szóval nekem kemény volt.
Előzmény: 1kispapa (592)
1kispapa Creative Commons License 2004.01.16 0 0 592
ok.ok. elolvastam néhány hozzászólást gyomorrontás témában. tifusz ellen oltás, meg unikum hazulról, rendben van.

de kérdem én: volt már valaki kisgyerekkel Egyiptomban? jó lenne kihasználni a 2 év alatti ingyenes repülőt a 2. porontynál is :))

vagy tudtok valami más helyet, ahol kultúra, egzotikum és időjárás ennyiért beszerezhető tavaszig?

1kispapa

El Che Creative Commons License 2004.01.15 0 0 591
Sajnos annyira nem tudlak biztatni. Januárban a víz, bár búvárruhában egészen kitűnő, hiszen 23-24 fokos, a strandon nem tűnik olyan melegnek. Néha erős szél fújt, a sétáknál bizony felfért egy pulóver, könnyű kabát, a fakultatív programokon pedig elengedhetetlen. Sznorizni talán akkor a legérdemesebb, ha elmentek valakivel egy ilyen túrára, és esetleg egy rövid neoprén ruhát is kaptok. De ilyen helyen nyilván adnak maszkot, sznorit is. Mellesleg a szállodák tengerpartja szerintem messze nem olyan, mint Sharm El Sheikben, a mi szállodánknál például híre-hamva nem volt korallzátonynak. A homokot nézni meg, hát...
Előzmény: OSZIBARACK (590)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.15 0 0 590
Szia El Che!

Mi jövő héten megyünk 1 hétre, milyen időtök volt a nyaralás alatt?!?!?Azért bele lehetett menni a Vörös tengerbe???Érdemes Snori cuccot vinni azért???

Én nem igen készülök jó időre, így talán nem csalódom akkorát...

Üdv.
Őszibarack

Előzmény: El Che (589)
El Che Creative Commons License 2004.01.14 0 0 589
Ma jöttünk meg Hurghadából, szép 11 napot töltöttünk ott, a búvárfórumon hosszabban írtam a búváros dolgokról. Amit itt szeretnék elmondani, az az, hogy a fakultatív programoknál bizony nagyon sokat lehet spórolni. Volt, aki itthon befizette Kairót és Luxort, 20-20 ezerért, odakinn már csak 70 USD volt ez. De szemben a szállodával egy utazási irodában 25 USD-t kértek pontosan ugyanazért a programért - igaz, angol idegenvezetéssel. Biztos, ami biztos, az egyik túrát (Kairó) a magyar irodával csináltuk, és őszintén mondhatom, egy dekával sem volt jobb az arabokénál (sőt, inkább rosszabb...), érződött, hogy minden arról szól, hogy a végén jó sok idő maradjon a parfümárusra és a papiruszosra. Ha az útért kis pénz kérnek, azt mondom, belefér, de így!... A 70 USD helyett elfogadtak 64 eurót - a szálloda hirdetőtábláin meg ugyanazokat az utakat a nálunk szegényebbnek nem mondható németeknek 55, 45 euróért kínálták, és ugyebár az utca túloldalán meg 25 volt... Ez szerintem teljes mértékben kimeríti a tisztességtelen haszon fogalmát. Néhányan az első nap befizettek négytagú családjuknak 4-5 fakultatív programot, és ezzel buktak sok tízezret. Aljas dolognak tartom ezt, jó lenne, ha valami hatóság is eltöprengene ezen.

Más. A 20 USD baksis, amit az iroda kér és beszed, teljesen értelmezhetetlen. Kinek adja az idvez, miért??? Honnan tudja a szerencsétlen szobafiú, hogy én abban a csapatban vagyok, aminek az idegenvezetője valakinek a recepción sok pénzt adott? (Ha adott...) Mert a viselkedésükön nem érződött ilyesmi. Ha valakinek adok jattot, majd adok én. Legközelebb kutya legyek, ha egy fillért szánok ilyesmire - most nem akartunk ilyen hülyeségen vitázni, és ezzel időt pazarolni. (Ennyiből majdnem kijön fejenként egy Luxor!...) Következő alkalommal ráérősebb leszek. Ezt szintén ajánlom t. hivatalok figyelmébe. Meg a fórum minden látogatójáéba.

És még más. A Sultan Beach Hotelről néhány tény: a szobákat ugyan naponta takarítják, de a törülközőket már csak hetente cserélik. Az étel elfogadható, de nem túl változatos. A személyzet sem volt különösebb udvarias, a tengerparti rész elég kicsike. A szobák berendezése igencsak szegényes, már az első délután szólnunk kellett a recepción a szétesőben levő ágy miatt (mellesleg, a törülközőt is elfelejtették a szobába tenni). Szobaátadás és kiköltözés előtt két órával pedig inspekció volt a szobában, beszedték a törülközőket, megszámolták az italokat a minibárban, még azt is ellenőrizték, hogy tényleg le vannak-e zárva az üvegek... (Kis kétdecis kólákról van szó, nem egy nagy flaska Henessy konyakról.) Szóval, messze az a négy csillag...

Goszi777 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 588
Most neztem az M1teletextben 423.oldal, hogy a Slim Reisen, Hurghadan a kozvetlen belvarosi 4*os Hotel Roma-t 35900 forint+vizum+illetekert arulja 17.i indulassal! Tehat kb 60ezer ft/fo tokkal-vonoval.
Ha lenne idom, ennyiert tuti elmennek.
Előzmény: OSZIBARACK (586)
Rianna Creative Commons License 2004.01.13 0 0 587
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.12 0 0 586
Hahó!!!
Senki nincs, aki még utazik jan 21 környékén Hurghadába, vagy Sharm el Sheikh-re?!?!?!
Pedig jó áron van.
:-(((((

Őszibarack

Előzmény: OSZIBARACK (584)
Goszi777 Creative Commons License 2004.01.10 0 0 585
En is imadok repulni!! Legszivesebben, hetente mennek valahova!
Előzmény: OSZIBARACK (584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!