Keresés

Részletes keresés

harryan Creative Commons License 2004.03.09 0 0 678
Enzo Molinari,
Alighanem megelégszünk a sznorizással is, de ha elég bátorságot gyűjtök össze, akkor én talán kipróbálok egy próbamerülést is. Pár évvel ezelőtt egyszer már próbáltam, de akkor még nem tudtam, hogy mi az a kiegyenlítés, és baromira megfájdult a fülem.
Szerintem biztos találkozunk pénteken, ha előbb nem is, legkésőbb a hotelben, a becsekkoláskor. Egyelőre úgy tűnik, időben indul a gép.
Most úgy tűnik, hogy helyi irodával megyünk busszal Luxor-ba, és repülővel Kairó-ba. Ti terveztek valamilyen nagyobb kirándulást?
Üdv: harryan
Előzmény: Enzo Molinari (676)
Zsike1 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 677
Kedves utazók! Sok hasznos információt olvastam itt tőletek, mindenkinek köszönöm. Mi két hét múlva indulnánk Egyiptomba,Hurghadába is. Ha valaki mostanában jött vissza, örülnék, ha elmondaná a tapasztalatait és ellátna egy-két jó tanáccsal. Előre is köszi.
Előzmény: Enzo Molinari (676)
Enzo Molinari Creative Commons License 2004.03.09 0 0 676
Harryan, a felállásunk 2+2. Mi átlagban 30 körül vagyunk. Búvárkodni terveztek?
harryan Creative Commons License 2004.03.08 0 0 675
Michimacho,
Átjött a mail, köszi, de sajnos a freemail-es mail box-omban sem tudtam megnyitni a képet a Palma de Mirette-ről. Átküldtem neked egy másik e-mail címet is, küld át légy szíves arra is, hátha azzal nagyobb sikerrel járok.
Üdv: harryan
Előzmény: harryan (668)
harryan Creative Commons License 2004.03.05 0 0 674
Ez klassz, akkor ott találkozunk.
Mi négyen leszünk srácok, a harmadik X-en túl. Ti?
Előzmény: Enzo Molinari (673)
Enzo Molinari Creative Commons License 2004.03.05 0 0 673
harryan, 12-én, Kartago, Palma de Mirette :)
Goszi777 Creative Commons License 2004.03.05 0 0 672
Valoszinuleg az osszes ut sokkal olcsobb helyi irodaval es semmivel nem rosszabb a minosege. En azt ajanlom neked, hogy ott fizess be. Tul sok kirandulast szerintem nem eri meg beszervezni 1 hetbe, mert faradtabbak lesztek, mint mikor elemntetek. A Kairo+Luxor untig eleg, a Giftun helyett, pedig Sharm El Nagara mennek el. (bovebben a Sharm El Sheikhi topicban irtam neked errol)
Előzmény: harryan (669)
harryan Creative Commons License 2004.03.04 0 0 671
Enzo Molinari,
Igen, március 12-én, a Kartago-val. Ti mikor jöttök?
Előzmény: Enzo Molinari (670)
Enzo Molinari Creative Commons License 2004.03.04 0 0 670
Nikkonaprofi, Kékbálna!
Köszönöm a tippeket! Palma de Mirette lett a vége.

Harryan,
12-én mentek?

harryan Creative Commons License 2004.03.04 0 0 669
Kedves topicolók,
Van még néhány kérdésem, megköszönném, ha válaszolna valaki tapasztaltabb "egyiptológus".
A korábbi hozzászólásokban azt olvastam, hogy magyar irodánál befizetve 70-75 euró a luxor-i kirándulás, a helyi egyiptomi irodánál pedig csak kb. 25-30 euró (vagy dollár?).
Nem tudja esetleg valaki, hogy a kairó-i repülős kirándulás helyi irodánál befizetve mennyibe kerül? Gondolom a 80.000 Ft-os Best-Reisen-es és a 215 eurós Neckermann-os árnál azért olcsóbb lehet. De vajon mennyivel?
Van valami hátránya helyi irodával menni Kairó-ba, eltekintve attól, hogy nem magyar az idegenvezető? Nem kell többet sorba állni a látványosságoknál, vagy nem visznek esetleg kevesebb helyre?
Megéri elmenni a jeep safari-ra? Ez egész napos program, vagy csak félnapos? Hány fok lehet március közepén a sivatagban?
Üdv: harryan
harryan Creative Commons License 2004.03.04 0 0 668
Michimacho,
Sajnos nem tudtam megnyitni a képet. Küld át légy szíves e-mail-ben.
Üdv: harryan
Előzmény: micimacho (667)
micimacho Creative Commons License 2004.03.04 0 0 667
Harry

Mellékelek egy képet, (ha sikerül), arról mindent megtudsz.
Ezen a sunrise bal oldala látszik, az U másik száránál van a zahabia beach, ami fizetős strand, állítólag jó kis korallokkal, de én nem láttam.

Mm

harryan Creative Commons License 2004.03.03 0 0 666
Nikonaprofi,
Neked is köszönöm a választ, a Palma de Mirette egyre szimpatikusabb. Megnéztem a honlapjukat is, tetszik! Valahol korábban ezen a fórumon azt olvastam, hogy a Sunrise Palacio és a Palma de Mirette között is jó a koralzátony, de a Sunrise Palacio végénél még jobb! Erről tudnál esetleg infóval szolgálni? Azt is olvastam itt, hogy a Sunrise U alakú öblének egyik oldalánál van a szuper koralzátony, de nem tudom, hogy melyiknél, a baloldalinál, vagy a jobb oldalinál, és hogy ez a Palma de Mirette felé esik, vagy éppen az átellenes oldalra. Melyik hotel van a centrumhoz közelebb?
Mi félpanzióval megyünk, és majd napközben bedobunk egy pizzát vagy snacket, ha megéhezünk. A medencénél lévő bárt biztos kipróbáljuk. Remélem nektek is összejön áprilisban ismét Hurghada! Sok sikert!
Üdv: harryan
Előzmény: nikonaprofi (664)
harryan Creative Commons License 2004.03.03 0 0 665
Micimacho,
Köszi a választ és az információkat. Küld át légy szíves e-mail-ben a Neckermann-os idegenvezető nevét, és mobil számát, valószínűleg még itthonról felhívom, mert a kairó-i repülős kirándulást azt hiszem velük csináljuk meg. Luxor-ra lehet hogy helyi irodával megyünk, mert azt olvastam itt a fórumban, hogy a 70 eurós magyar árakkal szemben 25-30 euróért is el lehet jutni, persze angol idegenvezetéssel. Ezeken kívül még a jeep safarin és a Giftun kiránduláson gondolkodunk, Ti voltatok valamelyiken? Az a baj, hogy csak 1 hétre tudunk menni, így max. 3 kirándulás fér bele, hogy azért pihenni és sznorkelingezni is maradjon időnk.
Üdv: harryan
Előzmény: micimacho (663)
nikonaprofi Creative Commons License 2004.03.03 0 0 664
harryann !
A hotelban legkevésbé az tetszett, hogy a magyar idegenvezető előre elkért (volna) 10 dolcsit fejenként jattra. Mi nem adtunk, hanem magunk jattoltunk, összesen kb. öt dollárt ketten, ezért fejedelmi volt az ellátásunk. Naponta tiszta ágynemű, az ágyakon formára hajtogatott friss törölköző, tisztaság. törölközőt a strandon is adtak, erre egy kupon szolgál, ami strandtörölközőre cserélhető. Ha koszos lesz, lehet tisztára cserélni, aztán a turnus végén vissza kell kérni a kupont, és leadni a portán.
Konkrét étel, italárakra már nem emlékszem, csak arra, hogy kb. balatoni pavilonárak voltak a medencében lévő bárban. Fizetni ott nem kellett, (nem is tudsz, hiszen a vízben úszva mész oda), csak szobaszámot mondani, és aláírni. Nekünk is félpanziónk volt, de délben ritkán kívántunk enni, annyira bőséges volt a reggeli. Amúgy van jó pizzéria, ahol lehet napközben enni (olcsón). A két hotel előtti korallzátony tulajdonképpen közös, bármelyik hotelből be lehet úszni, és nézelődni. Nagyon tetszett az egész !
Április körül visszamegyünk !
Előzmény: harryan (661)
micimacho Creative Commons License 2004.03.02 0 0 663
Harryan,

Mi a sunrise palacioban voltunk. A két hotel, a palma de mirett és a palacio tulajdonképpen szinte egy hotel-komplexum. A palacio van hátrább, távolabb az országúttól. A partot nem jártuk végig, de a palacioba is simán be lehet menni. A fehérek simán mászkálhatnak a szállodákban. A helyiek szerintem nem, mert mindenhol marcona őrök állnak az ajtóban, de udvariasak. Talán csak a törölközö jegy lehet gond, ha másik szálloda strandján napoztok. A Palacionak egy saját mélyen az U alakú hotlebe benyúló öble van, de oldalt is vannak napozó ágyak, és az egész végén ott vannak a korallzátonyok, mellette búvárfelszerelést is lehet kölcsönözni. Pipa, szemüveg, béketalp...

Karthago nem szervez repülővel.
Neckermannt úgy találod meg, hogy a hotelben a recepció környékén megkeresed a magyar neckermann tájékoztató füzetet, abban benne van az aktuális idegenvezető, meg a telefonszáma. Felhívod, és elmondja, mikor jön abba a hotelba. A palacióban a recepcióval szemben állva, balra a falon van egy polc, ott a neckermann tájékoztató.
Készséges volt, neki végülis mindegy, ki hagyja ott a pénzét. G. Katalin volt a neve. Neve, Telefonszáma is megvan, ha kell magánban megadom.
Mi pl. kártyával fizettük a kirándulást, de lehetett mindent dollárban és euróban is. Elég korrektül váltják. A dollárt viszont sokkal jobban szeretik, azzal mindenhol jól lehet fizetni, ráadásul ugyebár az árfolyam manapság... Nekik meg egy euró szinte egyenlő 1 dollárral. Az egyik 6,2LE, a másik 7. De dollárból általában dollárban is vissza tudnak adni, euróból inkább csak LEben. Szóval nagyon ajánlom a dollárt. Főként az 1,5 és 10es címleteket. Az egyes borravalónak is jó, az 5 és 10 meg bármire. 50essel már nem igen lehet fizetni, százassal egyáltalán nem.
Helyi irodákat nem néztük, mert azért szerettünk volna magyar idegenvezetést. Mivel ez rögtön bejött a neckermannal, már Pl., talán pont azért, mert nem is igen kerestük, nem botlottunk helyi irodába.
Főként, minthogy a Mirett és a Palació is kívül van a városon. Nem nagyon, de azért be kell taxizni. Amiket írtam, az tutira működik. 1-2 LE /fő, ha kisbusz, és 2-3, ha személyautó. Ez utóbbit nem erőltettük. Bárhova kiállsz, jön a busz, és felvesz. ELŐRE megalkudni! Állandóan dudálnak.
2 városközpont van, Sakkala, ott a Sea Gull is, az kicsit távolabb van, 3-4km, és a Downtown, ami 1-2. Mindkettő biztonságos még késő este is. Sakkalában az idegenvezető állításával ellentétben jobban és olcsóbban lehet vásárolni, de a Downtown az hangulatosabb. A taxi ugyanannyi mindkét irányban. Mi olyan buszba nem szálltunk be, ahol külön utasfogó arab lógott az ablakból. Nyugodtan elengedheted őket, jön a másik azonnal. Ha nem akarsz utazni, akkor is jönnek, dudálnak. Eleinte tolakodónak tűnik, de hamar meg lehet szokni, és utána jó tréfa, integetni mindenkinek.
Kézzel lábbal angolul kommunikálnak. A hotelben mindenki igen jól beszéli az angolt, és szeretik a magyarokat, és nagyon utálják a németeket. Jó pont? ;-)
Az állandó közeledésüket, kommunikációs kényszerüket nem kell tolakodásnak venni, tényleg mindenki jókedvet akar csinálni mindenkinek, meg kell és meg lehet szokni. Fel kell venni a ritmusukat.
A félpanzió a mirettben nem annyira jó ötlet. Szerintem nem olyan sok a AI felár, és cserébe akkor eszel, ha éhes vagy, és az italok, koktélok is ingyenesek. Persze csak a helyi italokból. De a sör az jó. A kaja is nagyon jó, egyébként is, és óriási a választék. Még a spanyolok is elbújhatnak mellettük, ha ez mond neked valamit.
Hotelen kívül enni, az szerintem nem túl jó ötlet, bár irták sokan, hogy nem volt gondjuk vele, de azért az ördög nem alszik. Emiatt meg akkor már inkább AI.

Mm.

Előzmény: harryan (662)
harryan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 662
Micimacho,
Nagyon tetszett a kairo-i repülős kirándulásról szóló beszámolód. Mi is valami ilyesmit tervezünk. A Karthagó Tours-al megyünk Hurghadá-ba, és el szeretnénk menni Luxor-ba is (busszal), és valószínűleg Kairó-ba is. Oda viszont busszal szerintem is őrültség menni, de a beszámolód alapján a repülős kirándulás szimpatikus. Nem tudod véletlenül, hogy a Karthagó milyen áron szervezi a kairó-i repülős kirándulást? Azt nem néztétek meg véletlenül, hogy az egyiptomi helyi irodáknál mennyibe kerül ugyanez a kirándulás?
Azt szeretném még kérdezni, hogy a kairó-i kirándulás 210 eurós árát dollárban is lehet-e fizetni, és eurót, vagy dollárt érdemesebb-e vinni. Hogyan lehet a Neckermann-os idegenvezetőt elcsípni? (Mi a Palma de Mirette-ben fogunk lakni.)
Előre is köszönöm a választ.
Üdv: harryan
Előzmény: micimacho (659)
harryan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 661
Nikonaprofi,
Olvastam, hogy a Palma de Mirette-ben voltatok, és tetszett. Mi is a Palma de Mirette-be megyünk a jövő héten. Írj még légy szíves arról, hogy milyen a hotel, mi az, ami a legjobban tetszett, és mi az, ami kevésbé.
Leginkább az érdekelne, hogy milyen étel, ital, és koktélárak vannak (mi félpanzión leszünk), kell-e "foglalni" a parton vagy a medencénél a napozóágyakat, a szálloda partjának melyik részén a legszebb a korallzátony, és milyen messze kell bemenni, hogy szép halakat láthassunk, adnak-e strandtörülközőt, stb.? Azt hallottam, hogy a szomszédos Sunrise Palacio hotel előtt is gyönyörű a korallzátony, még talán szebb is, mint a Palma de Mirette előtt, és a parton simán át lehet oda menni. Ti átmentetek oda is?
Általában milyennek tartod a hotel szolgáltatásait?
Előe is köszi a választ.
Üdv: harryan
Előzmény: nikonaprofi (654)
micimacho Creative Commons License 2004.03.02 0 0 660
Ja, még annyit, hogy mi itthon megkérdeztük az EgyptAirt, és pont ennyiért csak repjegyet adtak volna, se transzfer, se idegenvezető, se kaja, se belépő. Szóval az nem alternatíva.
Mivel Egyiptomban autót csak akkor vezethet valaki, ha ül mellette egy egyiptomi, (ami a jelzőtáblák alapján indokolt...) így ez se jöhet szóba.
A taxi viszont olcsó. 6-9 szemlyes kisbuszok vannak, amikre ha előre megalkuszik az ember, 1-2LEért elvisz kisebb távokra. A helybelieknek ugyanez 50 piactér.(piaszter)
Mm.
micimacho Creative Commons License 2004.03.02 0 0 659
Csatlakozni szeretnék Metcalhoz.
Nagyon sokat segitett az itt összeszedhető információ tömeg, hogy az ember képben legyen. Érdemes visszamenőleg is végigolvasni. Én majdnem teljesen megtettem, és megérte.

Fontos dolog a Kairoi kirándulással:
Mi Karthagoval utaztunk Hurghadara, és ott fizettünk be programokat. A Tünde nevű idegenvezető nagyon-nagyon jól vezette a csoportot, vele Luxorban voltunk busszal.
5kor gyülekező a szálloda halljában, 11 felé megérkezés, 2 körül kaja, 6kor indulás vissza, 11re szállodában késői vacsora. Minden fontosat megmutatnak.

A Kairoi út 2kor indul busszal, 12re érnek oda, piramis és egyiptom múzeum. Ha belefér, bazár a végén. Közben persze hosszas papirusz muzeum, ami extra drága papirusz bindzsi vásárlási lehetőséget jelent. (Az utcán igazi papirusz 5LE, ott ugyanaz 150-200 és nem lehet alkudni. Ugyanazzal a nyomdai technológiával mindkettő.)
Vissza 6kor indulás, és másnap 2re érkezés. Praktikusan a következő nap kiesik.

Mi más megoldást választottunk: A Neckermannnak szinte minden szállodában van képviselete, többnyire magyar is. Noszóval, ők szerveznek repülős utat Kairóba. Nem egészen 25 perc, de asszem feltétlen megéri, ha az egyéként nem olcsó (210ojro) árat bekalkuláljuk.
5kor indultunk a szállodából, és a Thomas Cook szedi össze az összes utast, ami aznap összesen 30 fő volt. 7.15kor indult a gép a reptérről. 4motoros propelleres, (Egy élmény volt) de jó állapotban lévő gép. Nincs nagy ceremónia, mi a reptérre 6.55kor értünk be, és 7.15kor már a buszon ültünk, ami vitt a géphez. Leszálltunk Sharm el seiken, ami 20 perc út, ott felszedtünk még 20 utast, amivel a gép full tele is lett.
1 óra az út Kairóba. 9 után nem sokkal kint voltunk a reptér előtt. A neckermann azt mondta, hogy 6 utasra biztosítanak magyar idegenvezetést, de melepetésünkre kaptunk egyet, pedig csak mi voltunk 3-an. Mohamed helyi jópofa srác, (telefonját meg tudom adni magánba, ha kell) aki kint tanulta a magyart, és bejegyzett idegenvezető, ami azért fontos, mert bizonyos esetekben magán turistákat nem is engednek a látványosságok közelébe. Ő gyorsan, sorbanállás nélkül intézte a bejutásokat. (Az árban a belépők, tuti ebéd benne volt, mint a busznál, ami 60ojro, ha jól emklékszem.)
Kiszámítható mennyivel több időt tölthettünk Kairóban így, és este 11re már a szállodában meg is kajáltunk, pedig a reptéren, ahova 7re értünk, majd egy órát várakoztattak, mielőtt beszálhattunk.
A gépről annyit, hogy rossz idő esetén roszabb, mint a nagyok, mert csak 5e méteren repülnek, így a szél nagyon rossz hatással van a gépre amit vissza felé meg is éreztünk, viszont oda felé a kilátás a napfelkeltében fürdő sinai félsziget felett mindenért kárpótolt.
Alternatíva nincs, mert ekkora távon 10e méterre nem mehetne fel egy gép, mert nem tudna leszállni. Kb az ereszkedési úthossza annyi egy nagy gépnek, 10e méterről, mint a Sh.el.s - Kairo táv. Ez a gép viszont csak 500-al repül, és nem 900al, mint a nagyok.

Szóval a magyar idegenvezetés teljesen jó volt, mindenhol sokkal többet tudtunk nézelődni, mint a buszosok, akikkel másnap délután tudtunk először beszélgetni, ráadásul, mivel az időbe belefért, egy kis extráért cserébe bevittek minket az óvárosba is. Így a lehetséges összes Kairói kirándulásokból csak Memphis maradt ki, a többi dolgot láttuk, még a halottak városát is. Igaz, azt csak kívülről, de voltunk igazi helyi piacon.
Végig egy 6 személyes kisbusszal utaztunk, saját sofőr, és saját idegenvezető. Ha így nézem, pláne nem sok a 210. Papiruszt 10 perc alatt végeztük ki, a buszosok majdnem két órát vártak egymásra.

Szvsz, ha az ember bekalkulálja, az igen akciós lastminutok mellé, akkor azért határeset. Végülis 1 napot lehet vele nyerni, mert a másnap erős a buszosoknak.

Ja, és a Karthágónál a tengeralattjáró csak 40 volt, de nem érte meg. szvsz. Igaz, a gép tuti, de a látvány....

Mi a hasmenést itthon kaptuk el. Illetve akkorra jött ki. De hoztunk Antinalt, ami a hivatalos gyógyszertárban 5LE, és első nap ajánlatos beszerezni.

Karthagót ajánlani tudom, és most a neckermannal is nagyon meg voltam elégedve, a külön program miatt.
Egyetlen rossz az volt, hogy hazafelé azon a hétvégén az összes út hajnal 2kor indult. Karthago, neckermann... Ezért kér volt, mert így elég fárasztó, és fél napot is vesztettünk, de ez van.

Üdv, Mm.
PS: kérdésekre szívesen válaszolok.

Goszi777 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 658
Szia,

Amit javasolni tudok, hogy 1 napos kairói programra eszedbe ne jusson befizetni, busszal! Ha van pénzetek repülőre, azzal menjetek, mert kb 25 perc az út, mig busszal 8 óra.

A buszos túra nagyon fárasztó, éjjel indul, délben ér oda, nagy rohanás az egész, még egy embertől nem hallottam, hogy jó lett volna, megnézni sem tudsz semmit, csak rohanva. Ha repjegy drága, akkor viszont ajánlom, hogy legalább 1 éjt töltsetek ott, vagy fel se menjetek.

Ha 1 napos programot akarsz Hurghadabol, akkor nagyon melegen ajánlom Luxort, fantasztikusan szép, hangulatos, nekem sokkal jobban bejött, mint Kairó. És csak 5 óra sincs busszal, mindenre marad időd, remek programot lehet összeállítani! Az utazás biztonságos, a buszok konvojban, kisérettel mennek át a sivatagon.

Előzmény: Wicked Belzebub (656)
Metcal Creative Commons License 2004.03.02 0 0 657
Mindenkit üdvözlök az egyiptomi nyárból hazaérkezve.
Köszönöm mindannyiotok segítségét.Nagyon sokat jelentett.Összehasonlítva a kezdő általános és az indulás előtti tájékozottságomat úgy tűnik nagyon nehéz lett volna , sok mindenről lemaradtam volna információitok nélkül.
A King által szervezett úton voltunk nejemmel , 430 000 Ft-ot fizettünk be ( + a költő ).
A program 1. nap: Kairó piramisok,papíruszbolt,parfüméria,Egyipt. múzeum (ennek ajándékboltja fix áras,korrekt,ajánlom),Bazár.
2.nap: Fakultatív program: Memphisz,Szakkara Dzsószer piramis,Citadella,Kopt negyed,szőnyeg iskola. 3 éjszaka elhelyezés Kairó Giza negyedében a város peremén pavilonos pálmafás Cataract hotelben,vacsora a nílusi étterem hajókon vagy helyi étteremben.
3.nap repülés Asszuánba,a gát,befejezetlen obeliszk megtekintése,Philae templom fakultatív.Behajózás,felukkázás a Níluson,bazár.Ajándékokat itt tudtunk legjobban vásárolni.
4.nap: Abu Szimbel fakultatív , mi nem mentünk mert itthon nem lehetett bekalkulálni hogy lesz rá időnk. Helyette séta a Nílusparti Kornison. Du. hajó indult, Kom Ombó templom,mellette núbiai skanzen ingyen,szép,érdekes.
5.nap: Lefelé a Níluson,Edfu templom,Esna zsilipezés.
6.nap: Luxor.Nagyon húzós nap,több idő kellene rá. Kihajózás.Hatsepszut temploma,Memnon kolosszusok,Királyok völgye 3 sírral (+ Tuthankhamon fizetős),alabástrom műhely,Karnaki majd Luxori templomok.
Ezeknek az óegyiptomi dolgoknak a látványa nagyon megfogja az embert.Elgondolkozik a sokezer évvel ezelőtti kultúra fejlettségén,kifinomultságán.Teljesen más nép lehetett mint az utóbbi 2-3000 évben e tájon élők.
Este a csoport vissza Kairóba, mi buszkonvojjal Hurghadára a ( jól! ) választott 3 napos hosszabbításra.

Hurghadában 2 nap szabadon,a választott SeaGull Hotel gyönyörű a városközpontban. Arab utazási irodában befizettünk fakultatív programokra: Délután dzsip szafari a sivatagban 15$ érdekes,sokat látni,de a beduin falu elég giccses. Sindbad tengeralattjáró 50$-ért 25-40 m-re merül,érdekes,de a korall sziget félig halott,a halak a búvárok etetésére jönnek oda.
Ami csodálatos volt az a snorkelling (pipázás).Örülök hogy kipróbáltuk. A Mirette mellett a Zahabia beach-re 30LE-ért engedtek be , itt létrán lehet a néhány méteres kristálytiszta vízbe ereszkedni. A parttól 5-10 m-re kezdődik a korállok csodálatos világa.A víz kellemes meleg (kb. mint nyáron a hűvösebb Balaton),a létráról belocsoltam magam és lehetett úszni. Első nap 1 órát, másnap 2x1 órát gyönyörködtünk az alattunk ½-1 m-re úszkáló színes halakban. Este a LaPacha teraszán söröztünk,vizipipáztunk,néztük a nyüzsgést.

Ezután ismét egy nap Kairóban.Taxit 150 LE-ért tudtunk fogni,aki 12-től 19 óráig vitt-várt bennünket. Megnéztük az IbnTulun mecsetet ( sajnos tatarozzák ),a Gayer Anderson múzeumot ( gyönyörű ),sétáltunk a Kornison a Nílus parton,felmentünk a 180 m magas Kairó Toronyba (70 LE vacsorával a forgó étteremben) , nagyon tetszett.
Az arabok alapvetően jóindulatú,jókedélyű,barátságos,megbízható nyugodt emberek. A sok helyütt látható kissé tolakodó magatartást , a higiénia hiányosságait tudjuk be szegénységüknek , másságuknak.
Az árak amik engem is érdekeltek: Ásványvíz 1,5 l-es utcán 3 LE, étteremben,hajón 6 LE. Sör ált. 12-20 LE , utcán nem kapható , minőségre a drágább Sakkara-t ajánlom. Vizipipa kávézóban 3 LE.

Még egy keveset az utazási irodáról:
Az egész út szervezettsége,gördülékenysége jó volt.Még a csoporttól történt leszakadás után is figyelemmel kisértek , továbbadtak-vettek bennünket egészen a hazarepülésig.
Csodálatos idegenvezetőnk volt. Bakonyi Éva jól felkészült,minden érdekes,hivatalos és szükséges dologról tájékoztatott.Állandóan törődött a csoporttal.Ha kértük segített.
A Cataract hotel és a hajó szinvonala a vártnál alacsonyabb volt.Bár a maguk szintjén igyekeztek igényeinket kielégíteni , de láttunk igazán pazar,gyönyörű megoldásokat is.

Az ANTINAL beszerzését már az első-második napon mindenkinek ajánlom.Nejemnek a 3. napon kezdett görcsölni a hasa némi hőemelkedéssel.A már meglévő kapszulát beszedve 2 nap után megszűnt.Nem jutott el a hasmenésig,hányásig.Míg mások programokat mulasztottak a betegség miatt.Én megúsztam,de olyan áron , hogy a rengeteg felkínált saláta és gyümölcs,torta,fagyi nekem tabu maradt.

Körülbelül ennyi volt. Nagyon csodálatos. Jól éreztük magunkat. Ezt elküldöm mindannyiotoknak akik segítőim voltatok . Remélem az ezutáni utazók is hasznát veszik.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2004.03.02 0 0 656
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni a tisztelt hozzáértő társoságtól, hogy idén lehetőségem nyílik ide utazni családostul egy AI szállóba és hogy ha már ott vagyok nyílván felutaznék Kairóba, a piramisokhoz vagy mittudomén hova.
Mennyire biztonságos az ottani utazgatás?
Gondolom a szálloda szervez utakat oda, van erről vmi tapasztalat?
Előre is kösz:)
Kékbálna Creative Commons License 2004.03.01 0 0 655
Szia Enzo!

A Hilton és a Seagull előtt tudtommal nincs reef. Viszont ezt a két helyet ismerem. Mindkettő bázisa rendben van. A Hiltonban a Divers International (http://www.diversintl.com/) van. A SeaGullban a DiveToo (http://www.divetoo.net). A Hiltonnak nagyobb a parkja. Ja és ott van szörfbázis. A SeaGull a központban.

Szia

Kékbálna

Előzmény: Enzo Molinari (653)
nikonaprofi Creative Commons License 2004.03.01 0 0 654
A Palm de mirette előtti zátony valóban gyönyörű, a másik kettőt nem ismerem. Nekem jobban tetszett, mint a giftuni kiránduláson, amiket mutattak. A hotel is kellemes csendes környéken van, és ha nyüzsire vágysz, a taxi fillérekért bevisz a központba. Nekünk nagyon bejött.
Előzmény: Enzo Molinari (653)
Enzo Molinari Creative Commons License 2004.03.01 0 0 653
Sziasztok!

Eredetileg Sharm El Sheikh-be terveztük az utat, de Hurghada lesz belőle.

3 lehetőség van:
- Palma de Mirette
- Hilton Plaza
- Seagull

A fő szempontok: búvárkodás, vízalatti fotózás, röplada, sznorizás, szörf. (Azt olvastam, hogy a Mirette mellett van egy korallzátony, de lehet, hogy a másik kettőnél is van?)

Melyiket válasszam?

Köszönöm előre is a tippeket!

vén betyár Creative Commons License 2004.02.12 0 0 652
Tegnap jöttünk haza. Az idő jó nejem jól le is égett még az utolsó előtti nap is , mert ő nem snorkizott és azt hitte , hogy már nem kell napolaj.

Persze ilyenkor télen hideg van néha fúj a szél és ha nem süt a nap hűvös is van.Ha felhős akkor előfordul , hogy csak 20 fokos árnyékban a levegő maximum.Szóval tél van , ezért akciósak az utak.
A víz az 20 fok körüli , bár a helyiek 22-t emlegetnek , de ők szeretnek nagyokat mondani.

A korallok , meg a halak persze ilyenkor is szinesek , van aki ezeket megy nézni.Más meg azt a sok régi követ. A feleségem Kairóban még olyat is megnézetett velem , ami mindössze 200 éves. Pedig az igaziak 4500 évesek.

Mi a Rolyal Palace-ban laktunk , igaz nem sokat voltunk benne.Érdekes élmény , hogy első nap a Duty Free-s szatyorban lévő 2 ásványvizünket és két sörünket lefoglalták. Oroszul ki volt írva , hogy ételt italt nem szabad bevinni. Nagyon csalódottak voltak mikor másnap reggel elkértük Luxorba menet. Ezt követőleg soha meg nem próbáltuk ilyen zacskóba bevinni , mindíg csak hátizsákban.

A népek nagyon szegények , ezért is kodulnak minden felé ( baksi,baksis) ,és próbálnak eladni elég erőszakosan.A beduinoknál ( akik eladták a lalküket az ördögnek , mert túristáknak mutogatják magukat) , akkora a gazdagság , hogy a nádkunyhó két helyiségből áll.Igaz hogy még így is kb 2*2méteren alszik az egyetlen szobában a két szülő +5gyerek.

Kairóban vacsoráztunk 7,5 LE-ért ketten , igaz csak a feleségem kért húst is. Ha én is veszek 10,50 lett volna.Lehet 100-ért is enni két főnek , de ott a széket is megfújják alattad.

Az LP egy jó könyv.

Ma még kicsit szokatlan , hogy itthon az utcán nem dudálnak állandóan , de gondolom visszaszokok hamarabb , mint hogy ismét eljussak a dudák országába.

Ha valaki akar valamit tudni , kérdezhet.

OSZIBARACK Creative Commons License 2004.02.04 0 0 651
Szia Bébé7!

Persze hogy találkoztunk vele, de 2 testvérével is hatalmas is volt köztük 40-50 cm-es.
Meg is ijedtünk Tőlük.

Vannak persze a Hotelben bőven kb. 80%-os telítettségnek mondanám, rentgeteg nációval volt tele: angol, orosz, német, francia, olasz, indiai vagy sri lankai, (nem tudtam eldönteni melyikek), egyáb arab országból valókkal is...

Volt minden este műsor, de hál Isten betartották azt, hogy éjfélkor befejezik a ricsajozást, bocs zenélést, egyébként 21.30-24.00.-ig voltak a szórakoztató programok a sátorban.
Strand aerobik, röplabda, foci stb is volt.

Most rohanok dolgozni.
Üdv.
Őszibarack

Előzmény: bébé7 (650)
bébé7 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 650
Szia Őszibarack!
Üdv itthon! Gondolom már enyhült a fájdalom...
Örülök, hogy a Palacio-val meg voltatok elégedve!
Tavaly, mikor hazajöttünk, nekünk is az volt az első, hogy elkezdtük a búvártanfolyamot. Sajnos hamar jött a hideg, a vizsga most tavasszal lesz. Idén már igazolvánnyal a kezünkben megyünk:-)
Sajnálom, hogy nem úsztátok meg Antinal nélkül. Mi minden reggel reggeli előtt whisky-vel kezdtük a napot, minden alkoholista hajlam nélkül:-). A 12 nap simán telt.
Vele: http://community.webshots.com/photo/94158217/94158375Qmnmva találkoztatok? :-) Ott lakott a lépcsőnél és esténként jött elő.
Ilyenkor "télen" milyen a szállodában az élet? Most is voltak esti műsorok az udvaron?
Előzmény: OSZIBARACK (643)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.30 0 0 649
Szia Metcal!

A kérdéseidre a válaszok:

-Attól függ melyik szállodában lesztek.A Mirette és a Sunrise közötti rész csodás, páratlan nem igen van szerintem más szálloda előtt ilyen, ahogy a többiek (más szállodában lévők) mesélték.

A Sunrise-ban voltunk, így az öblön túl balra a móló szélénél vannak lejárók több is (NO jumping) felirattal.Ott szuper volt.

-A víz szerintem 22-23 fokos lehetett, szeles volt a szélén nagyon, így a vízben úszkálást jobban élveztük, mint a kinnlétet a parton.De tényleg sokkal kellemesebb a vízben lenni.(pedig én aztán felfázós , hiperérzékeny vagyok, de simán belemntem, annyira nem hideg mint mondják, még búvárruhánk sem volt, amiben tényleg 1-2 órát el lehetne viselni...
Ahol snoiztunk még korallzátonyoknál a fakultatív túrákon ott volt, hogy 24-25 fok is volt, mondták az arab kísérőink, és tényleg melegebb is volt.Szélcsendebb és sekély részek is voltak arra.

-A napot akkor érzed, hogy igazán melegít, ha nem fúj a szél, ami tényleg ritka, de a 7 napból 3 mérsékelt volt. Éppen ezért észrevétlenül lehet leégni a szeles időben.Nekem nem volt annyira zavaró, a pulcsit mindenhová vittük, és annak függvényében , hogy szeles vagy nem az idő, raktam a derekamra vagy a vállamra...

- A törülköző a szállodánkban elég nagy méretű volt (Sunrise-ban kék-fehér csíkos) mindenhova vittük magunkkal és bármikor szárazra lehetett cserélni, Törölköző-kártya volt hozzá.

-Eső nem volt egy nap sem, szúnyognak a nyomát sem láttam vagy hallottam.Egyedül a szemtelen legyek vannak néha.

-Alkoholt mi nem néztük sehol, hogy lehet-e kapni, mivel, mi mindenhova a Duty-freeben vásárolunk be odautazásnál. Azt iszogattuk.

-Mi mindkettőnknek vittünk snorifelszerelést, befért simán, még így is sok felesleges ruhát vittünk, amit nem kellett volna...

- A szállodákban lehet kölcsönözni egyébként, a kirándulásokon a felszerelés az árban benne van.
Nálunk legalább is benne volt.

- Nappal mindig sort, vagy térdnadrágban voltunk. Naplemente után (1/2 5 után) hosszú nadrág pulóver.

Üdv. Őszibarack

Előzmény: Metcal (648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!