Üdv Kavicsos !
Egy kis segítség kellene !
M-6-ró van szó,te ebben a témában a legprofibb vagy...
Fordulatszám gázadáskor felpörög aztán kicsit visszábbesik gondolom a regulátor szabályoz ...Eddig O.K.
De mi történhet akkor ha közuton sík terepen egyszer csak pár másodpercre magasabb fordulatszámra vált majd megint visszaesik .Egyébként teljes gázon is csak mintegy kétharmad fordulat van .A gép mintegy 20 éve van nálam és innen tudom ,hogy régebben lényegesen gyorsabb volt.
A minap meg meleg motornál egyszer csak nem állt be az alapjárat ,holott egy órával korábban még normál volt .Igaz azt észrevettem ,hogy a korábbi max.fordulat sincs már meg csak mintegy félgázom van.
Próbáltam újra indítani ,de felpörgés után csak nem állt be és gázadásra sem reagált.Ezt többször is megismételtem de az eredmény ugyanaz lett.A korábbiaknál nagyobb füstöt nem érzékeltem.A szerelvényt haza kellett vontatni ...
Korábban már beszéltem arról ,hogy arra gyanakszom a fogasléc azt a kis fogaskereket nem fordítja el -talán nem érnek össsze rendesen .
Ma reggel levettem az adagolószívattyút -szétszedtem a fogasléc rendesen lötyög ,de a kis fogaskeret szépen forgatja és kopást sem tapasztaltam.Lehetséges lenne ,hogy járó motor által keltett rezgés esetén már nem forgat rendesen?
Talán leírhatnád milyen elven működik az egész hogyan tudnék elindulni.
Van egy másik szívattyúm is a fogaslécet már abból tettem át.
Megnézem még a porlasztócsúcsot is,de mint fent írtam fűstölni nem füstölt.
Kérem mihamarabbi válaszod.
A permetezőkocsi amúgy elkészült 2 hengeres Rapitox szívattúval tökéletesen működik ,majd teszek fel képeket.
Üdv Fidó mester