Egyetemista lány ismerősöm keres szeptemberi költözéssel 1 szobás, bútorozott, gépesített, kiadó lakást a lakóparkban. Egyedül költözne, háziállat nincs.
Ma sikerült megtudnom a Comunique ügyfélszolgálatán, hogy az internetszolgáltatást csak elsejétől a hónap utolsó napjáig lehet szüneteltetni. Vagyis ha teszemazt júli 10-étől augusztus 5-ig szeretném kikapcsoltatni, akkor vagy fizetem a szokásos havi összeget, vagy kikapcsolják júli 1-től 30-ig és kész. Vagy augusztus 30-ig, de akkor már kéthavi szüneteltetési díjat kell kifizetni. Korrekt.
Jaj most látom csak egy régebbi hozzászólásodból, hogy te a D-ben laksz, akkor úgy tűnik, hogy nem csak nálunk probléma ez, mindenesetre köszi a tippeket.
Valószínű, akkor ugyanazon a folyóson vagyunk mindketten, ugyanis nálunk is elképesztően büdös cigiszag van már vagy egy hónapja. Ahogy láttam viszont van szellőző a folyosón nem tudom, hogy esetleg azt nagyobb teljesítményre lehet-e kapcsolni, vagy ezek fixen ugyanúgy szellőztetnek.
Szerintem azon kívül, hogy esetleg a folyosó és a lépcsőház ajtaját egy időre kitámasztod, sehogy nem lehet szellőztetni. A mi folyosónk valamelyik lakásában valószínűleg láncdohányoznak, és olyan szinten elterjed a szag az egész folyosón, mintha valami söröző lenne, sajnos nem lehet sokmindent tenni ellene.
Érdeklődni szeretnék, hátha tudja valaki, hogy a folyósokon lehet-e és ha lehet, hogyan lehet szellőztetni (F épület), ugyanis sajnos a folyósonkon borzalmasan büdös van :( és félek, hogy beissza a fal is ezt a bűzt, és akkor sehogy sem fogunk tőle tudni megszabadulni.
Az idézés az idézés, el kell menni. Csak azt nem értem hogy kerültünk képbe. Mi is kaptunk ilyet de én sem értem. Mit jelent az, hogy a garázs nem a miénk? Akkor kié?
"A garázs 1/1 tulajdoni hányada megállapítása iránt élettársi vagyonközösség megosztása címén előterjesztett kereset"
Sajnos nem értem mi is ez pontosan, ezért érdekelt, hogy valaki más is kapott-e közületek, és esetleg fel tudna-e világosítani. Az idézésen jó pár név felsorolásra került, tehát gondolom évekig járkálhatunk majd a bíróságra... :(
Nem gondolnám, mivel fogalmam sincs mennyire mentetek bele ebbe a témába.
"Köszönöm a segítséget, már továbbitom is a KK-nak, hogy intézkedjen."
Csak segíteni próbáltam, nem gondolom, hogy nem tesztek (tettetek) meg mindent a cél érdekében.
Én még nem tudtam részleteiben átnézni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság lenti határozatait, azonban vélelmezem, hogy benne vannak azok a passzusok, amelyek a Comunique-nak is előírják, hogy ne hátráltassa másik szolgáltató megjelenését a kábeltálcákban, védőcsövekben, illetve, hogy engedje meg, hogy a lakásokban futó Comunique-os vezetékezést más szolgáltató is használhassa, ha a fogyasztó nem a Comunique-ot választja.
Tudomásom szerint a többi budapesti lakóparkban sem tudták még a Comunique és a társasház kizárólagos szerződését megtámadni, annyira nehéz rajta fogást találni jogilag. Tudomásom szerint senkinek nem sikerült még a Comunique mellé más szolgáltatót beengedni Budapesten. Ugyan eddig is be lehetett volna engedni más szolgáltatót a társasházba úgy, hogy az a másik szolgáltató bedrótozza a saját drótjával a társasházat, ez azonban esztétikailag szépen nem lenne kivitelezhető, ezért nyilván ép eszű lakó nem támogatott volna ilyen megoldást.
Ez a szabályozási változás benne volt a csőben, ugyanis a Comunique kizárólagossági szerződései nyilván sok lakót bosszantottak és ezek a panaszok eljutottak a szabályozó hatóságokhoz. Tudható volt, hogy idén nyárig jön az új szabályozás, ezért voltam kíváncsi, hogy ezt megelőzendő ti mire jutottatok az ügyben ügyvéddel, hiszen ügyvéddel ez a dolog nagy valószínűséggel nem megoldható, itt csak a szabályozó segíthet:
Olvastam a fórumotokban, hogy nálatok is a Comunique szolgáltat.
Az lenne a kérdésem, hogy el tudtátok érni, hogy a Comunique mellé beengedésre kerüljön a lakóparkba más szolgáltató is? Ha ezt elértétek, akkor mi volt ehhez a recept? Ha nem sikerült ezt elérni, akkor milyen engedményeket tudtatok a Comunique-ból kicsikarni?
El tudtátok érni valahogy, hogy a Comunique és a társasház közötti kizárólagossági szerződésbe betekinthessenek a lakók? Mi volt ennek a módja?
Ti tapasztaltatok olyat a Comunique TV-szolgáltatásában, hogy szétesik a kép vagy elcsúszik a hang? Nálatok ezt megoldotta a Comunique?
akkor ismételten ajánlom figyelmedbe az 1668-as számú hsz-om alapos újraolvasását... konkrétan a B épületes dolog hátteréről nem tudok, de felhoztam egy valós példát arra, amikor a tulajdonost abszolút hidegen hagyta, hogy az ő tulajdonában álló lakásban a bérlő egy egész lakóközösséget büntetlenül terrorizál. Adott lakóközösség végső elkeseredésében kénytelen volt valóban nem túl elegáns megoldáshoz folyamodni. Megkérnélek, hogy ne háborogj ezen többet, senkinek nem célja, hogy egymásra gyanús szemmel nézzünk, de azért a dolog ott nem ér véget, hogy az ember szól, kiröhögik, aztán annyi.
Teljesen egyetértek azzal, hogy a KK legyen köteles ilyen esetben a tulajdonost értesíteni. Az esetek 99%-ában lépni fog a lakás tulajdonosa, hiszen nem érdeke, hogy a bérlői miatt rossz viszonya legyen az egész lakóközösséggel.