készítmény neve: Élet gyártó: Isten vagy ki. forgalmazó: Birth Co. minőségét megőrzi: lásd pszichéd plasztikus erejében.
alkalmazás: [üres rublika:] nem te döntesz róla; ha már olvasod akkor tuti, hogy lenyomták a torkodon. Innentől kezdve pedig tök mindegy.
kockázatok és mellékhatások: kérdezze meg az Istent vagy kit... A legfontosabb: ha bevetted, biztos lehetsz benne, hogy belehalsz. Gyógyulás nincs, csak tünetmentesítés (az a hülye vigyor az arcodon). A készítmény fokozza a fájdalmat és elősegíti a súlyos depresszió kialakulását. A készítmény ajánljuk terhes nőknek, hogy nemzenek újabb betegeket, depressziós kisgörcsöket.
mgj.: a készítmény ingyenes és kötelező. ja és még valami, ajándék lónak ne nézzd a fogát, hát még az erőszakoltnak...
contact: 'Élet utáni zártosztály' (avagy Isten vagy ki állatkertje) 023521254658798542135489753231 (Nem ZÖLD szám!! Hívás díja egy élet plussz egy végtelen)
ADAKOZÁS: Adója 1%-át ajánlája fel "Fizessen, hogy szenvedjen" alapítványunk részére.
1. A halottas ház rendeltetése az önkényt, vagy az alább előirt esetekben kötelezőleg oda viendő hullák ideiglenes elhelyezésére, illetőleg azoknak, a mennyiben ezt közegészségi viszonyok nem gátolják, ravatalon közszemlére való kitétele addig, mig a 31025/876. sz. belügyminiszteri rendelet értelmében azok eltemetése megtörténik.
2. A halottas házba önkényt kivihető minden halott; de csak a szabályszerű halottkémlelés megtörténte után.
3. Kötelezőleg kiviendő minden hulla következő esetekben: a) ahol a lakviszonyok olyanok, hogy az élők a hullától el nem különíthetőek; b) ha az elhalálozás valamely vendéglőben történt; c) idegen helyről, vasuton, hajón vagy tengelyen ide szállitott hullák; kivételével azoknak, melyekre nézve a hatóság engedélyt ad arra, hogy azok eltemetése a családi lakásból történhessék; d) Dunából kifogott vagy másutt talált hullák; e) olyan hullák, melyek valamely járványos betegség megállapitása czéljából bonczolandók; f) járványok idején a hatóság által különösen meghatározandó esetekben.
4. Azt, hogy valamely hulla kötelezőleg kiviendő, az illető halottkém a vizsgálat alkalmával jelöli meg, s azt, hogy a hulla a halottas házba viendő; így a halottkémi bizonyitványra, valamint az illető kerületi előljárósághoz azonnal a II. számú mintán teendő jelentésre kellően indokoltan reávezeti, melynek alapján a kerületi előljáróság a hulla kivitelét a kerületi orvos, esetleg a tiszti főorvos véleményének meghallgatása mellett elrendeli; a végrehajtást a rendőrség ellenőrzi - esetleg hajtja végre.
5. Az önkényt odavitt, valamint az a), b), c) pontokban felsorolt esetekben kötelezőleg bevitt hullák átadása alkalmával a megejtett hullakémlésről szóló bizonyitvány egy példánya a temetőfelügyelőnek kézbesitendő.
6. A kötelezőleg kiviendő hullák a halál bekövetkeztével rendesen 12 óra múlva, a ragályos betegségben elholtak hullái ellenben lehetőleg már 6 óra múlva a halottas házba kiszállitandók.
7. A kiszállitás alatt a koporsó födele úgy alkamazandó, hogy a levegő a koporsóba behatolhasson.
Kelt Budapesten, a fővárosi törvényhatósági bizottságnak 1879. évi november hó 12-én tartott közgyűléséből.
Kamermayer Károly s.k., polgármester
Ezen szabály a m. k. belügyminiszter 1879. évi november 26-án 52157. sz. a. kelt rendeletével jóváhagyott.
"Csábítást kialakító hanyatlási tendencia megnyugtató voltánál fogva elidegenítő, ami azt jelenti, hogy a gondozott világban való feloldódás folytán a faktikus élet egyre idegenebb lesz önmaga számára, és az önmagára hagyott és önmaga előtt az életnek látszó gondolatbavétel mozgalmassága egyre inkább megfosztja magát attól a faktikus lehetőségtől, hogy a törődésben megpillantsa önmagát, és ezzel mint az elsajátító visszanyúlás célját megragadja." - Heidegger
Mily kedves szavak füleimnek, pont a mai napon, amikor újra feléled bennem a mizatrópia legtisztább magánya. Kerülni a tömeget és elszakadni a das Mann gondolkodástól; nem sodortatni magam a világ által és mások kedvére, mások számára. Visszavonulni, kivonulni! Műanyag virágok helyett igazi virágokat a lét ablakába!
egyébként a válaszom talán az lehetne, hogy nem bűn... De ehhez előbb meg kellene fogalmazni a bűn kritériumait (a kereszténység bűn felfogása nem ez enyém...)
Szerintem aludni, álmodni alapvetően jó. Még a legnyomasztóbb rémálmomat sem cserélném le erre a sivár, tökéletesen hiábavaló létre. Kár, hogy az ember - ha már a semmiből ide lett ráncigálva - nem aludhatja át a rá kiszobott (és kib.ott) életét, ha úgy akarná. De nem. Éljenek hát a ß-agyhullámok!
Vannak pillanatok, amelyeket csak oly módon lehet túl élni, hogy folyamatosan azon töröm a fejemet, hogy miképpen tudnám felszámolni az emberiséget. Hogy miképpen tudnám örökre eltörölni a világ színpadáról, azt a fajt, amelyben folyamatosan magamat látom. Ezekben a percekben az öngyűlöletnek oly magas fokán birtoklom magamat, hogy az emberiség egy személyben, bennem magamban, sűrűsödik össze. Másokat gyűlölni könnyű, de önmagunkat gyűlölni kétségkivűl igen nehéz, és ritka pillanatok adománya. Az önszeretet ezekben a pillanatokban teljesen elkúszik a rémisztő önpusztításra vágyás előtt. Őrült módon kavarog az én a gyűlölet és a normális önszeretettre vágyás disszonanciája között. Lehetséges-e az öngyűlölet hatása közben az önszeretere vágyni? Lehetséges az öntagadás közben az önigenlésre vágyni? Lehetséges-e hogy az önszeretet nem csak mint igény leledzen az öngyűlölet karmai között? Lehetséges-e hogy az öngyűlölet pillanatai után az én rögtön önszeretetet tanúsítson önmaga iránt? Lehetséges-e vagy csupán csak egy betegség szindrómája, ha ez a hirtelen váltás bekövetkezik?
Éji vándor, éji mámor pohár alján cseppek, szememben könnyek mind-mind csak csepegnek... éjfélt üt az óra, fel a riadóra! jön a perc... a várva várt perc... az illúzió meleg ágya, majd az ébredés botránya. Holnap majd jobb lesz... nem kétség ma már ma van és minden szarabb...
ébredés, ébredés, borzalom, borzalom után melankólia őrjöngés után!
Őrjöngő jó éjszakát! Majd szabad álmodozást! és mindezek után Melankólikus jó reggelt, aztán!
"Az illúzió: hinni a szavakban. Amikor a szavak már nem vezetnek félre, az az ébredés, a megismerés."
...és az igazi megismerés majd akkor jön el, az illúzió akkor oszlik szét, amikor a jelenségvilág Maya fátyla is - a halál pillanatában. Akkor ébredünk fel végre mind - ostobák és okosak, csúnyák és szépek, szegények és gazdagok...
Egyébiránt meg:
"A jel hajszolása a jelzett rovására; az öncélúnak, a 'valóság' versenytársának tekintett nyelv; a szó rögeszméje, még a filozófusoknál is; annak igénye, hogy a látszat szintjén újuljon meg: mindez egy olyan civilizáció jellemzője, ahol a mondattan előbbre való, mint az abszolútum, a grammatikus előbbre, mint a bölcs."
"- Mi a megvilágosodás? - A szavak mélyére látni. Az illúzió: hinni a szavakban. Amikor a szavak már nem vezetnek félre, az az ébredés, a megismerés." E.M.C.
Egy folt a lepedőn, a tegnapi mámor nyoma. Egy folt, mely ma már semmit sem jelent, egy folt, melyen a múlt lepereg. Pillanatok egymás hegyén hátán, szenvedések boldog pillanatok után. múló pillanatok, az inga ide-oda jár, szenvedés, csekély boldogság, majd újra szenvedés, vagy ha nem, a gyötrő unalom vár.
Ha hiszel a lélek létezésében, akkor nem értem milyen korlátok lehetnek. Az örökkévalósághoz képest ez a néhány tíz év igazán semmiség, ha meg nincs lélek, akkor meg tényleg kár elvesztegetni. Persze tudom, h nem ilyen egyszerű. Meg kell tanulni a saját korlátainkat és ahhoz kell igazítani a vágyainkat, kevesebb csalódás ér. Ez se egyszerű ha egyáltalán szükséges. Bár nem tudom miért ne csinálhatnánk azt amit akarunk, igazából semmi nem akadályoz meg benne, persze a társadalmi normák keretein belül. Az én korlátaim csak magamból adódnak, nem érzem, h a test akadályozna bármiben is. Legalábbis próbálom élvezni az életet amíg lehet, nem mindig megy, de azért többnyire, talán mert nem hiszem, hogy figyelnek, vagy múlik bármi is rajta.
lehet, hogy egyszerűen pesszimista vagyok, de valahogy én ezt a földi életet nem tudom nyaralásként értékelni.. de mégcsak túlélőjátéknak sem. egyszerűen szánalmasnak érzem magam belegondolva korlátoltságomba, amit részben ez a test okoz.. márha elfogadjuk, ugye, hogy én a lelkem, testem és elmém hármasábool épülök fel (pl..).