Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mumtaz Creative Commons License 2017.07.03 0 0 30722

Én még biztos nem fogom nyugdíjazni. Inkább most meg sinálok rajta mindent, ami fontos. Aztán majd az apróságok jönnek.

Idén 20 éves, 10 éve van nálam.

Előzmény: MBman (30721)
AAAAAAAAAAAAAAA
MBman Creative Commons License 2017.07.02 0 0 30721

Jó érzés lehet egy teljesen új motorral a kocsiban közlekedni. Én rengeteget szívtam az Isuzu motorral a B Vectrában. Az eredeti motorja meg volt főzve szerintem, ette az olajat rendesen, meg hangosan kelepelt, nem szerette a 3000 körüli, illetve feletti fordulatszámot. Egyszerűen nem lehetett vele 110 felett menni, mert elkezdett melegedni, meg elviselhetetlen zaja volt. Azért egy hengerfej hibával még meglepett, biztos ami biztos. Közben lett egy donor autóm, abban úgy tűnt egy jó motor van, így beleraktam azt a motort. Ez már kicsit jobb volt, de pár 1000km után kiderült, hogy ugyanúgy zabálja az olajat, valószínűleg ezt is megfőzhették a sógorok, majd 100 e km-rel később hajtókar csapágy hibával koronázta meg magát (most télen). Raktam bele egy harmadikat, ez tűnik a legjobbnak, fél liter / 10000 km olaj az adagja, ez inkább 3000 fordulat körül érzi jól magát. De most nyugdíjazva lett a kocsi.

Előzmény: mumtaz (30719)
__Seth__ Creative Commons License 2017.07.02 0 0 30720

Xenon beszerelve nagyjából:

Fényszórók a helyükön, bekábelezve minden, első magasságérzékelő a helyén és a vezetéke is, hátsónál is a vezeték már ott van a helyén, de a hátsó futómű szilentek cseréjekor az alsó lengőkarok fejjel lefelé kerültek vissza, így a magasságérzékelőt nem tudtam rögzíteni, ezért az elsőnek sincs bedugva a csatlakozója hiába van a helyén. Fényszórókapcsoló kicserélve (könnyen ment :D ), de a rádióhoz és a MID-hez még nincs behúzva a vezeték, a lámpaérzékelő cseréje is hátra van, bár hibakódot nem dob jelenleg sem.

Alapból B1 az autó, utána kerültek be B2-es fényszórók, persze csati nélkül saruval voltak bekötve, most végre mindennek van rendes csatlakozója.

mumtaz Creative Commons License 2017.07.02 0 0 30719

Nahh. Azért csak előkaparásztam. A szép emlékek 2012-ből. Basszus. Már 5 éve.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118270077&t=9091442

Előzmény: MBman (30715)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30718

Hello!

Ha ilyen sokat húztátok és nem indult be az már nem is fog. Hibakód kiolvasás segítene, de nagy a valószínűsége, hogy megfeküdt az adagoló.

Előzmény: Tóbiás Dávidka (30713)
mumtaz Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30717

"Ezt a dijnemfizetessel megszűnt biztosítást nemnagyon szabad eljátszani, mert utanna nagyon nagyon megszivatnak."

Én sem akartam, de mivel anno kivették hivatalosan a forgalomból, így az kellett volna csak, hogy kint is maradjon két évig. Az volt a terv, hogy - mivel amúgy sem kerülhetett volna vissza a forgalomba -, kibekkelem a fennmaradó időt és ~1 hónappal az eredeti biztosításom évfordulója előtt újrakötök. Így nem lett volna fedezetlenségi díj (azt csak 2 évre visszamenőleg kérhetik) és csak 1-1,5 hónapot kellett volna kifizetnem a brutálisan drága, mindenféle kedvezménytől mentes biztosításból, majd ugye biztosítót váltottam volna. De az önkorminál jól belerondítottak az egészbe. És tényleg az a pláne, hogy egy sort sem írtak, hogy visszahelyezték. Ugyebár mire kiderült, már eltelt három hónap.

De azért az is szemétség, hogy Ők visszahelyezik a forgalomba, még ha nem is felel meg a feltételeknek, de, ha te bemész, akkor első körben kérik a biztosítást, majd kérhetsz forgalomban tartási engedélyt 3 napra pár ezresért, hogy el tudd vinni levizsgáztatni, majd mehetsz vissza hozzájuk sikeres vizsga után a lapot bemutatni, majd mehetsz az okmányirodába, hogy megkapd az új forgalmit, stb...

"Te vettél anno X20XEV motort Angliából, jol emlékszem?"

Jól emlékszel. :-)

Előzmény: MBman (30715)
MBman Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30716

Ezt a huzast nem szabad csinalni, mert kinyirjatok vele az adagolot. Le kellett volna legteleniteni.

Előzmény: Tóbiás Dávidka (30713)
MBman Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30715

Ezt a dijnemfizetessel megszűnt biztosítást nemnagyon szabad eljátszani, mert utanna nagyon nagyon megszivatnak.

Te vettél anno X20XEV motort Angliából, jol emlékszem?

Előzmény: mumtaz (30712)
__Seth__ Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30714

Én az utóbbi 1 évben mentem vele nagyon sokat, ebből jórészt rossz utakon és meguntam a sport futóművet alatta, 16-os defekttűrő gumik alufelnin így már számomra nem voltak túl kényelmesek. Teljes futóműcserét kapott a jármű, mintha másik autó lenne, persze a megjelenése jobb volt az ültetéssel, de valamit valamiért :)

Huh, az a biztosításos rész fájóan sokba kerül, annyi pénzből lehetett volna költeni az autóra is bőven :(

23e? Az szép, nekem hamarosan megvan a 310e is, igaz teljesen fel van újítva a motor, de azért az autóban benne van a sok km.

Ui.:

Hátul minden ki lett cserélve, rugók, gátlók, szilentek közül is a stabrud pálcát kivéve minden, de valami így is nyikorog amikor csak enyhén rossz az út, van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja? Kipufogóhoz is vettem új felfüggesztő gumikat, de még nem kerültek be, lehet pont azok adnák ki ezt a nyikorgó hangot?

Holnap rakom be a teljes xenon szettet, remélem jobb idő lesz mint ma. Vettem 40 méter kábelt hozzá, érdekes móka lesz :) 

Előzmény: mumtaz (30712)
Tóbiás Dávidka Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30713

Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de okosítsatok!

X20DTL 

Édesapám, elvileg hagyta kifogyni a kocsiból az üzemanyagot! !Elvileg! Ebben a megegyeztünk, nem piszkáltuk, utána töltöttünk, majdcsak 20 litert! El kezdtük indítózni de semmi. Egyet nem röffent. Utána még egy kis üzemanyag, aztán jött a húzás, hátha kidolgozza a levegőt! Gondoltuk mi! 10-20 km-t húztuk de semmi. Le lazítottuk a csavart az adagolónál, ott az üzemanyag, de viszont semmit nem csinál. Se húzásra, se indítózásra. 
Mielőtt jobban bele folynánk, tudtuk valami tanácsot adni? Értem én hogy gép stb... Még nem volt szerelőnél a kocsi, hátha ti tudtuk valami okosat, vagy járt már valaki így! Előre is köszönöm! 
Tisztelettel: Tóbiás Dávid

mumtaz Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30712

Ha úgy vesszük, akkor most olyan dolgokat vagyok már kénytelen cserélni, amiket már akkor is apránként sorban kellett volna, mig 2 évvel ezelőttig jártam vele. Na jó, a kipufogó speciel eltört. Gumik meg eleve használtan kerültek rá 4 éve. Most abból is kap újakat. De egyébként jól beszélsz. Az a kupac, ami a képeken látszik 116 darab ezresbe fájt és nincs vége.

Meg ott van a biztosítás, ami 2 évvel ezelőtt díjnemfizetéssel szűnt meg (bár akkor az autót is kicibálták a forgalomból),  így annak most 1 évig nagyon húzós díja (kb 130000Ft) lesz. Plusz van 3 és fél hónap fedezetlenségi díj, mivel az önkormányzat mindenféle értesítés nélkül visszatette az autót a forgalomba úgy, hogy ennek feltételei (biztosítás, műszaki vizsga) nem is voltak adottak. Ha meg vissza is kellett helyezniük, akkor is gyakorlatilag már másnap ki is vonhatták volna, mert nem felelt meg a forgalomban tartás feltételeinek. Ehelyett jó 3 hónap múlva küldték a csekket a teljesítményadóra, majd 2 hét múlva kivonták a forgalomból, mert nincs rajta biztosítás. Baromi logikus rendszer működik kicsiny hazánkban. Csak ez a pici kis húzásuk nekem cca. 60-70 ezerbe fog fájni fedezetlenségi díj címén. Egyem meg a szívüket.

Szóval igen. Kb újra megveszem az autót. Bár más kérdés, hogy 10 éve van nálam és a motorban 23000-nyi valós km van.

Előzmény: __Seth__ (30709)
AAAAAAAAAAAAAAA
__Seth__ Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30711

Fekfolyadek tartalyhol kapja a kuplung, azt töltsd szintig.

Előzmény: argosz53 (30710)
argosz53 Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30710

Hallo!

Szeretném kérdezni, hogy hol kell a kuplung hidralikának olajat utántölteni? Illetve hol találom a tartályt?

__Seth__ Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30709

Úgy látom, hogy te is kedvet kaptál az autód újra megvásárlásához :) 

Ilyen középdob van fent nekem is már évek óta, előtte a bosal nem sokat bírt.

Előzmény: mumtaz (30708)
mumtaz Creative Commons License 2017.07.01 0 0 30708

Egy kevés cucc. De ez még nem minden. :)

kendzsy88 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 30707

nekem p0400 hibakódom van! kicseréltem a 3 vákum szelepet és tökéletesen is működött meleg motornál kb 5 kilométerig de azóta ugyan az a hibája! lehet hogy tényleg az egr a ludas? ilyenkor mikor kijön a hibakód nem akar meni az autó, sőtt még a turbóm se megy! ahogy rálépek a gázra pár másodperc után minden megszűnik!

Előzmény: rolika99 (16568)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.27 0 0 30706

Xenon beépítéshez mérte már le valaki, hogy gyárilag hol vannak a csavarhelyek a szintezőknek? (B veki)

Van esetleg valakinek Debrecenben gyári xenonos B vectrája?

MBman Creative Commons License 2017.06.27 0 0 30705

Ez sajnos nem gyógyuló betegség. Ha tényleg megnőtt a pedál holtjátéka, akkor valahol nyomásvesztés van. Vagy fent a főhengernél, vagy lent a kinyomónál. Figyelni kell, hogy megjelenik-e a motor és a váltó között fékolaj, illetve időlegesen megnövekszik-e a pedál holtjátéka újra.

Előzmény: Sankaka (30704)
Sankaka Creative Commons License 2017.06.26 0 0 30704

Nagyon szépen köszönöm a választ! Olaj láthatóan nem fogy, meg az elmúlt 4 napban "megjavult" :)

Csinosítgattam az elmúlt héten kicsit, 1 hónap múlva karosszériázás is kelleni fog már... :(

Előzmény: MBman (30692)
mumtaz Creative Commons License 2017.06.25 0 0 30703

Köszönöm a felajánlást, de a lambdaszondán kívül már minden úton van. Az az egy, amit még nem vettem meg.

Előzmény: __Seth__ (30702)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.25 0 0 30702

B2-es kevesebb mint 1 éves fényszóróm van eladó, ha érdekel.

(-B1/B2 digit klímás teljes fa betét szett hozzá való váltókarral
-Irmscher piros rugós futómű toronycsapágyakkal, stab pálcákkal kompletten

-Teljes plüss belső könyöktámasszal, tetőkárpittal, világítós ajtókárpitokkal, padló kárpitokkal, műanyagokkal, csomagtartó kárpitokkal és műanyagokkal

-X20XEV bontott hengerfej, van hozzá szelepfedél, teljes vezérlés is

-B1 teljesen lefújt első lökös ködlámpával, fényszórómosó fúvókával, 2 szenzoros parkoló radarral, sárfogóval, koptatóval

-B2-es krómozott hűtőrács

-B1 teljesen lefújt hátsó lökös LED rendszámtábla világítással és 4 szenzoros parkoló radarral, sárfogóval

-B1-es csomagtérajtó irmscher pótféklámpás szárnnyal

-Külső visszapillantó tükrök, elektromosak és fűthetőek

-Hátsó gyárilag sötétített B1-es lámpapár

-Első lengőkarok egyben

-Kopott bőr multikormány gombokkal és légzsákkal

-Valószínűleg eladó lesz egy szép állapotú B2-es állítható kormányoszlop műanyagjaival együtt
Minden karosszéria elem Z146 azaz pezsgőmetál színben pompázik, egyben jó áron megszámítom, nekem minden felsolot cuccból megvan már az utód. Debrecenben vannak a cuccok.)

Ugyan nem téma jelenleg, de X20XEV-hez több próbálkozás után meglepetésemre a Hans Pries alapjárati motor bevált, kemény 9e forint volt és tökéletesen teszi a dolgát. Az automegával pl be sem indult...

Nálam lassan a végéhez közeledik a felújítás:

-Bekerült egy komplett bézs bőr belső minden műanyaggal és kárpittal együtt.
-Komplett futómű csere beleértve az utolsó szilentet is

-Teljes motorgenerál
-B2-es távirányítós kulcsszett

-A tavaly bekerült nissens fűtőradit múlt hónapban követte a nissens vízhűtő is

-Kulplung szett és kinyomó csere (utóbbi idén már másodszor)

-Beszerelést várja a zender hűtőrács, zender első lökös, gyári xenon szett, b2-es hátsó lökös, b2-es küszöbborítás, b2-es oldaldíszléc, b2-es füthető elektromos tükrök, b2-es csomagtérajtó, teljes digitklíma beépítő kit, még van hátra pár dolog... jah és persze festés és sárvédőívek cseréje is lesz a teljes boldogsághoz.

Előzmény: mumtaz (30700)
AAAAAAAAAAAAAAA
arnyekxxx Creative Commons License 2017.06.25 0 0 30701

Üdv!

Szerintetek mi lehet az oka, hogy időnként a műszeregység (a mutatós részek esnek le, az EGR miatt égő csekendzsin nem alszik el és a kmszámláló se megy el) meg a rádió leáll (car300) aztán magától visszajön?

mumtaz Creative Commons License 2017.06.25 0 0 30700

Üdv Srácok. Újra itt. :)

Elkezdődik a Vekim talpra állítási projectje. Nem, mintha nagyon hiányoztam volna, vagy az infók, de igen, még meg van a gép. :)

Anno gyakorlatilag mindennap itt rontottam a levegőt és érdekes beszélgetéseket folytattam a fórumon. Viszont nagyon kiestem a témából és itt rögtön el is akadtam pár dologban.

Kell vennem lambdaszondát, de érdekes a téma, mert én úgy emlékszem, hogy az X18XE és az X20XEV (ez van nekem) többé-kevésbé megegyezik. Ebay-en és több más helyen ugyanazt a lambdaszondát írják mindkettőhöz, viszont Cromax-nál külön írják, ami azért nem mindegy, mert 1.8-hoz 12000-től indul az ár, míg 2.0-nál 30000-től.

Ok, hogy ilyen-olyan utángyártott, meg satöbbi, de most itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy jó-e bele.

Emellett még természetesen vásárolgatnom kell sok egyéb dolgot is. Ezért a szarrágás, de most ez van. Nem baj, ha 1-2 év múlva tönkremegy, csak most így a nagy bevásárlásban még legyen jó egy darabig.

Jönnek még itt cuccok, mint pl.:

- Kormányösszekötők

- Kipufogó középső szakasz

- Kipufogódob

- Új fényszórók

- Benzintank csere

- Sok-sok apróság

- Némi lakatosmunka

- Szívinfarktus és teljes elhülyülés (megint)

MBman Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30699

ABS vezérlőjéről le kell húzni a csatlakozót, akkor férsz hozzá. Bent van a tűzfalon.

Előzmény: __Seth__ (30698)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30698

Kuplung tárcsa volt a meyle.

Értem, nézegettem szabad szemmel, de eddig meg sem találtam, hogy hol van a főmunkahenger, na majd megnézem még egyszer :) 

Előzmény: MBman (30697)
MBman Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30697

Kuplung szerkezet 60 ezret? Az is gyalázatos szerintem. De a kinyomó is, és soha többet semmilyen Valeo autóalkatrészt nem veszek, az biztos.

Képem nincs róla. De egyszerű. Le kell csatlakoztatni a csövet róla. Egy seeger fogja bele, majdnem olyan, mintha gyorscsatlakozós lenne. Csak a főhengernél a hasítékba kell betolni egy seegert, azt biztosítja a csövet kicsúszás ellen. Utánna két M8-as anya fogja. Hosszabbítós kardáncsuklós crowa szárral lehet benyúlni oda. Meg belül le kell csatlakoztatni róla a pedált. Ennyi. Összerakás fordított sorrendben. Utánna légtelenítés, kb 85-90%-ra lehet lelégteleníteni, a maradékot kb 80-100 kuplungolás után dolgozza ki magából.

Előzmény: __Seth__ (30695)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30696

Valeo: előzőleg Valeo vízhűtőt vettem, az is csak 2 évet bírt és elkezdte engedni a hűtővizet a műanyag és fém préselésénél... nagyon úgy tűnik, hogy ezt a márkát már kerülni kell.
Nissens ment bele mint ahogy fűtőradiátorból is, ezzel remélem egy darabig nem lesz gond.

Előzmény: __Seth__ (30695)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30695

Az, hogy a meyle elment 60 ezret egészen dicséretes. Viszont az, hogy a Valeo kinyomócsapágy 6 ezret sem, az már gyalázatos.

Nincs képed a főhenger cseréjéről? :) 

Előzmény: MBman (30694)
MBman Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30694

"Márciusban nekem a Meyle kuplungtárcsa adta fel a harcot kb 60e kilométer megtétele után (igen, vacak minőség, de komplett motorcserekor már csak erre futotta, 8e volt kb 4 éve), eltört benne két rugó is ami beesett a szerkezet és a tárcsa közé, így megszűnt minden mozgástér. Sachs tárcsa és szerkezet került a helyére és"

Kuplungnál nem érdemes hitvány minőséget berakni, mert a ki és beszerelés drága, időigényes, bonyolult művelet. Egy öreg autónál meg ráadásul kockázatos is. Ki tudja, mik mennek tönkre a ki és beszereléskor (patentok, klíma csövek, rögzítők, kábelek, stb)

"Valeo csapágy. Utóbbit ajánlom messzire elkerülni mert márciusban lett betéve és kevesebb mint 6000 kilométert bírt mielőtt, idézem a szerelőm, "összefosta" magát:"

Ezt most nem mondod komolyan? Mert nekem januárban lett beépítve Valeo kinyomócsapágy, és 5 hónap és 10 ezer km után fosta el magát. Elfolyt a fékolaj, és beesett a kuplung. Hál istennek nem is otthon, úgyhogy vontatás. Szerelőnél szétszedés, és 2 hét állás. Új kinyomóval. Az összerakáskor nem légtelenedett le a főhenger, ezért azt is cserélni kellett. Garanciális hiba miatt újabb 40.000 kiadás, ami az főhenger, és az alsó kinyomó, mínusz a kiszerelt kinyomó ra. Sachs kinyomó lett berakva, és Sachs főhenger.

A kuplung főhenger csere nekem már 10 perces munka. :)

Előzmény: __Seth__ (30693)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.23 0 0 30693

Márciusban nekem a Meyle kuplungtárcsa adta fel a harcot kb 60e kilométer megtétele után (igen, vacak minőség, de komplett motorcserekor már csak erre futotta, 8e volt kb 4 éve), eltört benne két rugó is ami beesett a szerkezet és a tárcsa közé, így megszűnt minden mozgástér. Sachs tárcsa és szerkezet került a helyére és Valeo csapágy. Utóbbit ajánlom messzire elkerülni mert márciusban lett betéve és kevesebb mint 6000 kilométert bírt mielőtt, idézem a szerelőm, "összefosta" magát:

Egyik kuplungolás még jó volt, a következőnél már teljesen beesett a pedál, semmi ellenállás és persze nem volt kuplung... sebaj, még 90 kilométert megtettem főúton és 25-öt pályán mire leparkoltam a szerelőmnél.

LUK kerül a helyére, azzal remélem nem lesz baj. Nagyon bosszantó tud lenni egy komplett kuplung csere után, hogy újból csak ügyeskedve lehetett hazaérni az autóval.

MBmankuplungcserekor vettem egy Sachs felső munkahengert is, de még nem került beépítésre. X20XEV-F18 esetén mennyire szívás a cseréje? 

Előzmény: Sankaka (30691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!