Keresés

Részletes keresés

csoszbaby Creative Commons License 2008.05.01 0 0 684

Előre ne adj hálapénzt!Én akkor adtam,mikor hazaengedett,4 napig voltam bent,mindennap bejött a dokim,még szombaton is!(Bocs,hogy beleszóltam!:) 

Előzmény: Sminf (683)
Sminf Creative Commons License 2008.05.01 0 0 683

Szia István


Köszi a részletes választ!

Azért még lennének kérdéseim:)

Először is, hogy érzed magad ? Már vasárnap óta eltelt 4 nap lassan...
Tapasztaltál jelentős javulást az orron át történő légzésben vagy arra még várni kell ?

Neked mennyire volt "durva" orrsövény-ferdülésed ? Mennyire nem kaptál levegőt ?

Nálam az a helyzet, hogy kb. 11 éves koromban jött elő ( most 31 vagyok ), gyerekkorban ugye nem lehetett műteni, aztán mire felnőttem, egyrészt hozzászoktam, hogy ez van, másrészt időszakról-időszakra változott a helyzet, volt úgy, hogy hosszú hónapokig, akár egy évig is egészen "megjavult" az orrom, szóval egész jól szelelt. Aztán jöttek időszakok amikor meg szenvedős volt.

Tavaly pl. május körül elég jól rendbejött a dolog megint, egész nyáron, késő őszig nem volt vele semmi bajom, eszembe sem volt, hogy van ez a gondom, aztán télen megint előjött és azóta is tart. Most várom megint a májust... :))) Hátha:)

Az érdekes az, hogy ha teszek-veszek, jövök megyek, mozgok, sportolok, akkor szinte elmúlik a probléma, kapok levegőt, nincs orrhangom. Viszont, ha ülök egy helyben sokáig, pl. az irodában, akkor úgy be tud dugulni mintha betont öntöttek volna bele :)

Másik dolog, ami még jót tesz neki, ha hirtelen valami ijedelem, stressz ér ( pl. régen iskolában kiszólítottak felelni :), vagy a főnök vmi kellemetlen kérdést tesz fel:) stb.), na ilyenkor 90% hogy elmúlik a dugulás :)

Még egy jelenség: az alkohol, főleg a sör nem tesz neki jót :)


Bocs, a hosszú részletezésért :)

Milyen hosszú volt a műtét maga ?

Az érzéstelenítés hogy történt ? Hova kaptál szurit vagy ilyesmi ?

Mikor érdemes a dokinak borítékot adni ? :) Már a kivizsgáláskor előre vagy inkább a műtét előtt ? :) ( Sajna (inkább szerencsére) még sosem volt ilyesmiben részem, így dilemmában vagyok, hogy adott esetben hogyan járjak el, főleg egy magánklinikán, bár tudom a pénzt mindenhol szeretik:) ).

üdv,
Csaba
Előzmény: bilu5 (679)
csoszbaby Creative Commons License 2008.05.01 0 0 682

Szia!

Nagyon jó könyvet ajánlottál,nagyon érdekes dolgok vannak leírva.Az orr betegségeiről,nem találtam semmit,pedig az érdekelne leginkább.A terhességem alatt leálltak a veséim,és az orrom is akkor "romlott el",azóta vagyok allergiás is.

Sok mindenre választ ad a könyv,például arra is,hogy én most miért is kétellkedek továbbra is.Nagyon kedves vagy,hogy a figyelmembe ajánlottad.(Megróbálom megszerezni könyv formájában)Köszi mégegyszer,én örülök neki!

Előzmény: bilu5 (681)
bilu5 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 681

Szia/sztok!

 

Minden betegségnek leki oka van! Ezt már sok orvos is kezdi elfogadni. Én ebben hiszek. A lelkünket kell rendbe tenni, és aztán jöhet a test(pl az operáció). Az orrsövény pl. attól függően, hogy merre hajlik a női és férfi oldal egyensúlyvesztését jelenti. Az allergia pedig... ez túl összetett. Attól is függ, mire vagyunk allergiásak. Ajánlom ennek az oknak a feltárásához:

Út a teljességhez

Szerzők: Thorwald Dethlefsen - Ruediger Dahlke

http://tau.hu/files/dt-dr-utatelj.pdf

 

A betegség mint szimbólum

Szerzők: Ruediger Dahlke

 

Persze ezek a könyvek általánosságban íródnak, mindenkinek a saját énjére vetítve kell felfedezni az okokat!

 

Ezen kívül ajánlom az önismereti kurzusokat. Tudom ajánlani például a jógát! A jógával, ha jó helyen tanulsz, megismerheted a tested és a lelked.

 

Remélem nem keltek írásommal nagy felháborodást. Nekem, ezek a TAPASZTALATAIM! Veszteni senki nem veszthet a leírtakkal semmit.

MINDEN BETEGSÉGGEL KAPCSOLATBAN FORDULJUNK ELŐSZÖR ORVOSHOZ! LESZ IDŐNK KÉSŐBB FELFEDEZNI AZ OKOKAT!

 

Szeretettel:

István

 

 

Előzmény: csoszbaby (680)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.30 0 0 680
Egy hét után sajnos nekem sincs változás!Miért nem mondják meg,hogy nem is lesz?!Miért kell hülyíteni az embert,hogy majd ettől,vagy attól jobb lesz?!Teljesen ki vagyok,hogy előre láthatólag így ezzel kell együtt élnem,és úgy gondolom,hogy mindent megtettem annak érdekében,hogy jobb legyen.Na mindegy is... 
bilu5 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 679

Szia Csaba!

 

Engem pénteken operáltak az Arsmedica-ban. Minden tökéletesen zajlott! A műtét óta SEMILYEN fájdalmat nem éreztem!!! (Na jó picit, amikor kivették a tampont az orromból vasárnap. Persze ez meg hatalmas megkönnyebbülés is volt egyben) Nagyon szimpatikus volt a doki aki végezte a műtétet.

Valóban 10000 ft kellett fizetni, ahogy te is olvastad. Aztán, hogy a dokinak ki ad és ki nem egy kis pluszt, azt már mindenki maga tudja.

Én csak ajánlani tudom őket! 13:00-ra mentem és este már otthon is voltam. Örülök, hogy belevágtam! :-) (Köszönöm doki!)

A teljesség kedvéért:

- Nekem nem kellett az orromat (porcomat) vésni. Ez gondolom, közben derül ki, hogy szükséges-e.

- Nem altattak

- Nem vagyok félős, így vidáman vágtam bele.

- Nem minden vizsgálatot a klinikán végeznek! El kell menni a körzeti dokihoz és ő utal be vizsgálatokra az operációhoz: vér, vizelet, EKG, belgyógyászat(kell az előzőleg felsorolt vizsgálatok eredménye és ez alapján ír egy véleményt, hogy műthető-e a beteg. (nekem, a körzetim belgyógyász így....) 

 

Ha van valami egyéb kérdésed nyugodtan tedd fel, szívesen válaszolok.

 

üdv.: István 

Előzmény: Sminf (678)
Sminf Creative Commons License 2008.04.29 0 0 678

 

Sziasztok!

 

Én még új vagyok itt, de örömmel vettem, hogy van ez a fórum az örrsövény problémákról. Mostanában én is fontolgatom, hogy me kellene műttetni magam, de még hezitálok.

 

Van valakinek valamilyen tapasztalata Pesten az ArsMedica klinikával kapcsolatban ?

http://www.arsmedica.hu

 

A honlapjukat nézegetve korrektnek tűnik, ráadásul az 1 napos sebészeti beavatkozásnak számító műtétet most az OEP terhére el lehet végeztetni, csak az előzetes kivizsgálás kerül 10.000 HUF-ba, ha jól láttam.

 

üdv,

Csaba

ANNI555 Creative Commons License 2008.04.27 0 0 677

Nekem is az van; Rhinocort Aqva+Loratadin Hexal(tabletta)!Ezt adták az allergia kezelésére! Eddig (1-2hét használat után) semmi változás!:(

Előzmény: csoszbaby (676)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.26 0 0 676
Azt mondta a dokim,hogy 4 héttel a műtét után ez így van rendjén.Írt fel orrspray-t,Rhinocort Aqua a neve,most tesztelem.Szép napot mindenkinek!
ANNI555 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 675

Ez tök jó! Most lesz 1 vagy inkább 1,5 éve, h alergiás lettem. Tök vices, h az ember 22 évesen lesz alergiás(ekorra alakul ki?)! Majd 70 évesen meg kiütéses leszek a csokitól+ a tojástól+ az almától... :) ! Na mindegy! A mai emberek "táposcsirkék"!

Nagyon viszket az orrrrrrrrrrom............................... 

Előzmény: dezsoKE (674)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.22 0 0 674
Ha elmulik az allergiad, akkor majd jol kapsz levegot. Nekem van olyan ev, hogy elo sem jon, de van, amikor nagyon durva.
Előzmény: ANNI555 (673)
ANNI555 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 673

Na örülök, h szereztél!Sokat segitet mi!:)

Amugy nekem is az a szitu mint nálad!Ujraaaaaaaaaaaa rossz a lélegzés!:( Dugulás van!Erre azt mondta a doki, h alllllergia (ezt már tudtam)! Felirt gyógyszert, es azt monda, hogy nyáron jobb lesz! A tavasz ilyen lesz! Erre én akor minek mütött meg?

Válasz: érzem az izeket+az illatokat!Naon jó!De ugyan ugy fujtatok mint régen!

ENNEK MÁR SOHA NEM LESZ VÉGE?!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: csoszbaby (672)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.20 0 0 672
Ja,és szereztem Coldastoppot,tényleg nagyon jó,de a kifújás után megint bedugul az orrom.
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.20 0 0 671
De igen,sajnos allergiás is vagyok,de eddig semmilyen gyógyszer vagy orrspray sem használt,ezért is ajánlották a műtétet,hogy az majd segít és mennyivel jobb lesz.Télen-nyáron,éjjel-nappal be van dugulva az egyik orrom a másik pedig alig szelelget.Azt hittem sokkal jobb lesz a műtét után,de sajnos nem.Kedden megyek kontrollra,hát nagyon kíváncsi vagyok a dokim mit fog szólni,hogy 4.héttel a műtét után még mindig nem jobb.Nagyon elkeserítő ez az állapot... 
Előzmény: tusi74 (670)
tusi74 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 670
nem vagy allergiás? Mert pár napja én is tüsszögök, és én az vagyok.
Előzmény: csoszbaby (669)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.20 0 0 669

Sziasztok!

Nagyon szomorú vagyok,mert megint be van dugulva az orrom,nem kapok levegőt,tüsszögési rohamaim vannak stb.Szóval elromlott az orrom,olyan mint műtét előtt volt.

Amanda30 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 668

Hogy lehet így főzni, hogy semminek nem érzem a szagát, az ízét is épphogy????????????

Amanda30 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 667

Sziasztok!

 

Már jobb egy fokkal, lehet,h valamit elkaptam, mert a páromnál is influenzás tünetek vannak, ja és hasmenés is lett!:) De mindenképpen sokkal jobban vagyok, mint tegnap! Csak a cérnára kell figyelni, hogy ne lógjon ki az orromból!:))

ANNI555 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 666

Nem kell hozzá semilyen alapanyag! Ez olyan mint egy orr csepp, dobozban adják+betegtájékoztató is van hozzá... Nem a patikusnak kell kikeverni! Nem tudom mit hadováltak neked a patikában!Ezt nem keverik ki egyik patikában sem, ez már ugy van összecsomizva, ezt nem kell összekotyvasztani!Na mindegy!Majd ha pestenjársz vegyál egyet aztán majd meglátod!:)

Amugy nekem nem fájt a felsőfogsorom egy percig sem!

Előzmény: csoszbaby (663)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.05 0 0 665
Nekem is fájt a fogsorom 3-4 napig,engem nem rázott a hideg,és antibiotikumot sem kaptam,viszont a tüsszentő rohamokat nem bírtam visszatartani,volt mikor éjszaka jött rám.Kitartás,napról napra jobb lesz! 
Előzmény: Amanda30 (664)
Amanda30 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 664

Sziasztok!

 

Szerdán volt a műtétem, előtte sokat olvasgattalak benneteket, hogy képben legyek!:)

Altatásban volt szerencsére, mert mondták, h nehéz lesz, zöbb, mint 1 óra volt csak a műtét. Utána kis fejfájás, de Advillal megszűnt. A szájon lélegzés nem olyan gáz. Viszont az alvás szörnyű, negyed órákat tudtam csak, vánszorgott az idő. Ja egyébként volt egy cső is az orromban, amin függőleges helyzetben jött levegő, bár néha érdekes hangokat adott!:)Néha tüsszentő rohamok, de visszatartottam, nem mertem belegondolni, mi lenne ha..

A tampon kihúzástól rettegtem, de mondta a doki, h át van itatva vmi krémmel és nem fog beragadni. Tényleg egyátalán nem ragadt be, 4 mp volt a kihúzás összesen, nem fájt, olyan volt, mintha kukacok másznának az orromban!:)Utána kis vérzés, semmi komoly. Viszont most nem vagyok túl jól, állandóan ráz a hideg, pedig még hőemelkedésem sincs. Egyszer csak megszűnik, aztán kezdi elölről, most itt ülök pulóver-köntös kombinációban!

Ja és még egy, ezt nem olvastam senkinél: fáj a felső fogsorom, főleg hátul.Remélem holnapra összeszedem magam, addig még lesz antibiotikum meg kenőcs is.

 

Hát ennyi volt, lehet, h kell mennem mégegyszer, de nem fogok. Bár szörnyűségeket nem tudok mesélni, összességében mégis..brr..mégegyszer neeee..:)

Ja, Kistarcsa kórház, komfort szoba napi 6ezerért, egyedül voltam végig, tv-mikro-hűtő és szálloda szintű fürdő!!

csoszbaby Creative Commons License 2008.04.04 0 0 663
Nekem is érthetetlen,itt azt mondják,hogy nincs hozzá valamilyen alapanyag,a környező  városokban sincs.Na mindegy,2 hét múlva megyünk Pestre,majd akkor veszek ott.
Előzmény: ANNI555 (661)
5ohx Creative Commons License 2008.04.04 0 0 662

Üdv!

 

Nekem is volt varratszedés,1 hétig lógott a cérna az orromból komolyan (amig ki nem szedte as doki)!Nekem "effedrines orrkenőcsöt" irt fel érdekes.De ez nem valami jo illatu... :-(

ANNI555 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 661

Budapesten, itt minden gyógyszertárban van. Nálatok nem értem, hogy miért nincs!

Előzmény: csoszbaby (660)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.04 0 0 660
Megmondanád melyik városban jutottál hozzá a coldastophoz?Debrecenben nincs.
Előzmény: ANNI555 (659)
ANNI555 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 659

Sziasztok!

Na kiszedte a dokim a varatot!Nem fájt, csak vérzett egy kicsit! És végre nem húzodik semmi!Ugyhogy már tök jó a nozim! :)

Nekem is azt mondta a dokim, h méghasználjam  tovább 1 hétig a COLDASTOPpot!Szerintem is nagyon jo ez az orrcsepp, és pont azért, mert tényleg jó kis olajos és nem szárad be ott a cucc. Meg finom narancsos illata van!

csoszbaby Creative Commons License 2008.04.03 0 0 658

Sehol nincs,az összes ismerősömet mozgósítottam,más városokban sincs.Na mindegy,egyszer majd csak lesz.

Előzmény: dezsoKE (657)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.03 0 0 657
A Coldastop nagyon jo. Egy olaj, ami felpuhitja a cuccot, igy nem szarad be, hanem fujasnal siman kicsusszan.
Előzmény: csoszbaby (656)
csoszbaby Creative Commons License 2008.04.03 0 0 656
Mire elolvastam a választ,már túl vagyok a varrat szedésen,nem fájt csak kellemetlen volt,a trutyi is ki lett szippantva,és azóta annyira szelel az orrom,hogy hihetetlen,de ez még csak a kezdet!Ajánlotta az orvosom a coldastoppot(lehet nem helyesen írtam le),de sehol nincs,pedig regeteg patikában voltam.Lehet ez hiánycikk,és használ annyira,hogy más városokban nézzek utána??köszi a választ   
Előzmény: csoszbaby (654)
dezsoKE Creative Commons License 2008.04.03 0 0 655
Nem tudok rola. Elvileg lehetett, mert matatott arrafele, de biztos mondta volna a doki.
Előzmény: csoszbaby (654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!