Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2011.03.21 0 0 3121

 

Kedves kollégák! Rettenetesen rossz híreim vannak!

 

Pár napja írtam, hogy Rudi úgy szaladt haza a zimankóban - mint a nyúl. Már nem szalad.

 

Tegnap reggel hiba nélkül "működött" - mint rendesen - vagyis egy kölyökkutyát is megszégyenítő mozgékonysággal. De estére már alig mozgott.

 

Pontosabban: jön-megy, járkálni tud.... de felugrani a szokott helyeire - már nem.

 

Ma reggel voltunk orvosnál - ő azt mondta, hogy ebben semmi rendkívüli nincs, ez "tacskó-betegség"... bár hozzátette, hogy ez egyáltalán nem csak tacskó-specifikus, mint azt sokan hiszik.

 

Kaptunk gyógyszert, gyulladásgátlót, fájdalomcsillapítót (meg valami porcépítőt is - ami szerintem, ebben az akkut fázisban, tök-felesleges, na mindegy) - csakhogy ezekkel az a gond, hogy a kutya nem is nagyon eszik - így hát mutatvány lesz beadni neki.

 

Rettenetesen el vagyok keseredve - még ha bízom is benne, hogy javulni fog - tünetileg, legalábbis.

 

Majd tájékoztatlak titeket a fejleményekről, gyógyszerek hatásáról, stb.

.

ncsk Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3120

Párom csattogó fülünek hívja, mert ha felkel akkor mindig jön a nagy megrázom magam és csattog a fülem című műsor :)

 

 

Előzmény: kutyimaci (3118)
GPS Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3119

 

 

 

 

Hűlye felnőttek.

 

Ez nekik hot-dog?  :-)))

kutyimaci Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3118

Igen, kis  proppeller fejű. A legcukibb, ha nagyon akar vagy csinál valamit akkor fura hangokat ad ki mint egy tengerimalac, makog. A sanda pillantást még nem sikerült lencsevégre kapnom, biztos ismeritek ti is..

Makacs jószág a tacskó, viszont jutalomfalattal nagyon jól motiválható:)) Pl. Kimegy a férjemmel a kertvégére még ő kivisz valamit, addig Alvin bóklászik hívásra visszapattyog a kertbe de az arcára van írva, hogy márpedig neki ezért jár egy finom kis falat mert bizony ő jó fiú volt. Nem lehet eltéveszteni, az is levágná aki sose látott kutyát:)))

Előzmény: ncsk (3117)
ncsk Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3117

Imádom az ilyen "repül a fülem úgy rohanok" képeket :) Szerintem GPS kutyája is így nézhetett ki, mikor száguldott haza az esőben :)

 

Nálunk az a legújabb, hogy a "gyere ide" parancsszavakat szelektíven értékeli. Most a "gyere adok valamit" és az "éhes vagy?" című mondatokkal lehet villámgyorsan beterelni a házba :)

Előzmény: kutyimaci (3116)
kutyimaci Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3116

Sziasztok,

 

sajnos én törpikét nem tudok, de azért érdemes jól körbeérdeklődni, több embert felhívni esetleg kérni, had nézhesd meg. Sajnos sok rémes dolgot hallani függetlenül attól van e törzskönyv avagy nincs.

 

Alvinka szombaton iskolába ment és az esős idő sem volt ellenére. Ő a legkissebb a csoportban, nagyon bátor és nagyon ügyes. Idő közben arra is rájöttem, hogy nagyon szeret dolgozni, viszonylag mostmár tanítani is könnyű. Sőt a nem forgalmas helyeken póráz nélkül sétálunk. Nem megy messzire és egy szóra visszajön. Lehet, hogy szerencsés vagyok?? :)))  Meg kell halni ahogy pacsit ad...apró kis lábaival belecsap a tenyerembe:))

GPS Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3115

 

Papper nélkül - cirka 100 Euró egy szép, kifogástalan kis-tacsi ára. Ez a reális.

.

Előzmény: akkdomedee (3114)
akkdomedee Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3114

Sziasztok,

 

gondolkodunk azon, hogy esetleg beszerznénk a Padménk mellé egy második kutyust. Egy rövidszőrű törpe fekete-cser tacskó kan kölyköt (vagy minél fiatalabbat) szeretnénk - törzskönyv sem lenne szükséges. Ismertek olyan helyet, ahol ilyet lehet találni és nincs túl messze Pesttől? Ja, és az árak sincsenek elszállva... Mert találtam olyat is, ami már közel volt a 6 számjegyhez. Ennyit pedig nem szánnánk a dologra.

 

köszi

osztin Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3113

én már el is kezdtem

 

 

 

 


osztin Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3112

 

 

itt is remélem ,hogy jó idő lesz ha nem is tavaszi legalább ne essen és ne fujjon a szél, akkor már elleszek

 

 

de tudod miért csinálja a gyerekkel? mert ők rendes szülők és bemutatták az ujszülötett a családkutyájának, és Ő azota falka tagnak érzi, és mivel kicsi és gyámoltalan a szemében igy tudja ösztönösen védeni kell.

 

nálunk is mikor kicsik voltak a gyerekek akkor a kutyáink védték nagyon őket elég sokáig mig el nem érték a 10 éves kort, utánna már nem annyira de ha vészhelyzetet gondoltak habozás nélkül megvédték őket ki igy ki ugy,

 

emlékszem mikor a lányom olyan 14-16 év között volt, a lázadó kamasz beszólók én a szülöknek korszak akkor volt egy rottink akit egy rossz gazditól fogadtunk örökbe, aztán olyan szemtelen volt a lányom, hogy kilátásba helyeztem egy pofont na nem tudtam végrehajtani mert a rotti megfogta a kezem, ezen nagyon jót derült gyermekem erre becsuktam a kutyát a WC-be (panelban laktunk akkor) és pofon vágtam a lányom ahogy elkezdett orditani a kutya kitörte az ajtót olyan szinten, hogy lyuk maradt a közepén de sajnos elkésett igy csak nézegetett,hogy mi is van igazán?

 

na ennyit a kutyákról ha gyerekkel nagyon jó összhangban van akkor élete árán is megvédi óket, 

 

legyen kellemes napja mindenkinek aki jó helyen lakik jó ideje, és ne feledjetek irni sokat, és képeket feltenni sokat

Előzmény: kramdi (3111)
kramdi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3111

Nem tacskóknak való idő van az biztos.

 

Babalátogatóban voltunk, egy tündéri 2 hónapos kislányt néztünk meg, akinek saját testőre van egy 6 éves tacsi lány személyében.

Befekszik a babakocsi alá, a kiságy alá, amiben épp tartózkodik a baba és olyan vészes morgásba, vicsorgásba kezd, ha valaki illetéktelen közeledik a babához, hogy azonnal meggondolandó lépjen-e meg egyet a látogató. A gazdiknak meg kellet vele beszélni, hogy nem vagyunk ellenségek, de végig csúnyán nézett ránk, és azért morgással jelezte időnként, hogy ő ott van. Komolyan veszélyben éreztem a bokámat. A gazdik sem értik, hogy alakult ki ez a kutyusnál, mikor haza hozták a babát, megmutatták neki és azóta ő önként őrködik. Ha sétálni viszik a babát, a kapuban visít, amíg haza nem jönnek. Nagyon jópofa.

 

Kitartás jövő héten itt a tavasz!

 

osztin Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3110

na ez most lejött vizuálisan (röhögös smiley)

itt nem fuj a szél de az a szemeten eső esik ami áztat rendesen, de mellette rohadt hideg van,

 

 Kékesen havazott remélem hó nem jön ide ahol mi lakunk,  nem szeretnék már több telet

 

tavasz akarok, egy kis napsütéssel gyenge szelóvvel madárfüttyel

Előzmény: GPS (3109)
GPS Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3109

 

Na, az ilyen időt Rudi se szívleli.

 

Este későn voltunk lentt, de a kakáló-helytől, a 200 métert a kapuig úgy tette meg - hogy  fűlei szétálltak a sebességtől, mint a repülő szárnyai :-)))

.

Előzmény: osztin (3108)
osztin Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3108

HELLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 

hova letettek?????????????????????????????????????????????????

 

itt szakad az eső és cudar hideg van ma elmarad a séta is mert kiskirálynó csak az orrát dugta ki és irány vissza

osztin Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3107

én sem merem elengedni hiszen itthon a kertben sem mindig jön oda, volt, hogy elszaladt mikor felakartam venni, igy nem eröltettem szépen jön sétál a távirányitos pórázon nem merek reszkirozni majd idővel biztos ha már teljesen megbizik akkor elengedem 

Előzmény: ncsk (3104)
osztin Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3106

sziasztok

 

nem mondom,hogy szép napot itt baromi időjárás van hol esik hol nem ,tervezni nem lehet, mert mire elindulnék szakad

 

persze ha esik Panni királylány ugy döntött, hogy Ő már ugyancsak nem megy ki , meg benne a tekintetben, hogy

 

"nehogymákimenjekwazze"

 

igy simán ugy gondolta, hogy pisit bent intézi és a nagy dolgot ,hogy ne vegyem észre a tv.- mögé ejtette meg 

 

 

nem volt rossz ize a jázminrizsnek csak nem ehhez vagyok szokva meg hát igen itthon rohadt drága

Előzmény: ncsk (3105)
ncsk Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3105

Rá van írva a zacskóra a rizs típusa, így tuti. Mi általában jázmin rizst veszünk, de nálunk nem annyira horror összeg, mint otthon, de csináltam már neki rizottó rizzsel is, tulajdonképpen szerintem mindegy neki :)

Előzmény: osztin (3101)
ncsk Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3104

Nekünk azt mondták egész pici kölyök korban kell a póráz nélküli sétákat ellkezdeni, mert akkor még pici és fél az idegen környezettől, így automatikusan a gazdi közelében marad. Nekem szerencsém volt, mert olyan helyen lakom, ahol kevés az autó, sok a szabad hely, szóval ez is sokat számít. Amikor nagyon pici volt soha nem adtunk rá pórázt és folyamatosan hívtuk magunkhoz, aztán engedtük játszani és automatikusan követett minket, amikor elindultunk. Ahogy nőtt úgy próbálkozott önállósodni és nem hallgatni a hívó szóra. Ekkor azt a tanácsot kaptuk, hogy induljunk el ellenkező irányba és amikor már látótávolságon kívül vagyunk, akkor a kiskutya elkezdi keresni a gazdit, mert egyedül azért nem akar maradni. Ez nagyjából bevált. Persze azért a tacskó makacs és nem rohan azonnal a gazdihoz, de ha szólunk nem megy messzebbre, vagy bevár minket, vagy ha szigorúbban ordibálok (sajnos azért azt is kell), akkor mint a lassított felvétel körbe körbe szaglászva mintha nem hallana, de visszajön. A tacskó is szeret a "falkávak" vonulni, így az is előny ha többen mentek együtt, akkor tuti ő is ott marad a közelben. Sőt az a jó ha folyamatosan mentek valamerre és nem egyhelyben álltok, mert akkor neki is figyelnie kell ti merre vagytok és merre kell továbbmenni.

 

Mi lenne, ha olyan helyen próbálkoznál először, ahol nagy terület van körbekerítve? Most csak a kutyaiskola jut eszembe, de lehet, hogy vidéken is vannak olyan nagy szabad területek, ahol szemmel tudod tartani. Erdőben nem ajánlom az első elengedéseket, mert olyankor bekattannak és előtör belőlük a vadászkutya és esetleg elkezdenek hajtani valami szagot. Elvileg a kutya azért ragaszkodik hozzátok annyira, hogy nem megy el hallótávolságon kívülre. Mivel már nem annyira fiatal, így jutifali legyen nálad és ne jóllakottan legyenek az első próbák.

 

A kutyánk szülei vadásznak és a tenyésztő mondta, hogy ne ijedjünk, meg amikor beveti magát az erdőbe (mi frászt kaptunk), mert akár fél-egy órát is hajthathatja a vadat, mire visszajön. Az a szabály, hogy ott kell megvárni, ahonnan elvált tőlünk, mert oda fog visszatérni, amikor befejezte a hajtást. Na a mi kuttyunk azonnal hajtja az őzeket, nyulakat és még ki tudja mit és villámsebesen eltűnik, majd fejhangon csahol ha nyomon van vagy talált valamit. Secperc alatt eltűnik olyan messzire, hogy nagyon  távolról jön a hangja. Na akkor szoktam én berezelni, hogy elveszik. Persze mindig visszajön, de azért én görcsölök. NAGYON FONTOS: MINDIG AGYON KELL DICSÉRNI HA VISSZAJÖN! A jutifali sem árt. Hiába mentek rongyá az idegeink, mert elszaladt, akkor is dicsérni kell, ha visszatér, semmi bünti.

 

Egyébként szerintem mindenképpen próbáld meg, mert ahogy lekerül róluk a póráz, visszavesznek ám, mert elbizonytalanodnak, megszűnik a biztonságos gazdi közellét. Nagyon érdekes az is, hogy más kutyákkal szemben is máshogy viselkednek póráz nélkül. A pórázról hajlamosak acsarkodva ugatni meg ágaskodni, de ha szabadon vannak már nem olyan nagy a szájuk, főleg ha jön egy-két másik kutya, aki rendbe teszi őket.

 

Azért mindent figyelembe véve eleinte olyan helyet keress, ami nagy és nyílt terep és nem tud autók elé rohanni, vagy bevetni magát egy erdőbe. Nem fog menni egyik napról a másikra, nekem hónapokba tellt és nagyon nagyon sokszor rosszalkodott és próbálkozott elmászkálni, szóval idegörlő volt néha ez a tanulás :) Forgalmas és ismeretlen helyen, ahol autók mennek mindig megkötöm, mert lehet, hogy nem lenne semmi, de csak egyszer kell, hogy a túloldalon meglásson egy macskát és kész a baj.

Előzmény: kramdi (3103)
kramdi Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3103

Nálunk is szakad az eső, de nincs hideg. Kiraktam Fickó urat, mert nagytakarítok, ugyan is hőszigetelt, bélelt kutyaháza van, persze bent alszik, hogy a gazdi is nyugodt legyen. De ilyen tacsit még nem láttam, először is meg van sértődve és addig fúrja magát a pokróc alá, amíg be nem takarodzik. Az esőt utálja.

 

Ti hogyan kezdtétek el a kutyáitokat szoktatni a póráz nélküli sétálásra? Még soha nem mertem egy kutyámat sem póráz nélkül vinni sehová,(de nagyon szerettem volna), mert frászt kapnék ha elfutna és többet nem jönne vissza. Tudom, hogy bennem van a hiba, kutyagazdiságból nem kapnék jó osztályzatot, de ha nem késő 11 hónaposan megpróbálnám nagyon szívesen. Az erdőben is úgy szeretett volna szaladgálni, annyira be volt sózva, egyszerűen nem mertük elengedni. Lehet, hogy jeladót kéne rá szerelni, akkor talán.  

GPS Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3102

 

Mi a CBA-ban vettünk sima, kilós-rizset - 180 Ft/kg -ért.

 

Eszem megállt, hogy milyen gyönyörű, hosszúszemű, töretlen rizs volt benne - vetekedett a sokkal drágább fajtákkal.

Innen is látszik, hogy az árnak néha köze sincs a minőséghez.

 

Azt viszont soha ne feledjük az adag kimérésénél, hogy 1 kiló nyers-rizsből lesz cirka 3,5 kiló főtt-rizs.... vagyis a különbség: az sima csapvíz.

 

Ezen a helyzeten javít az, ha a fejhús fövőlevét is hozzáadjuk a rizsfőző vízhez - mert ha azt is felszívja - annyival tartalmasabb (és finomabb is) lesz :-)))

.

Előzmény: ncsk (3100)
osztin Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3101

 

nah ilyen vagyok ma én is, itt szakad az eső, de hideg nincs,

 

GPS.-kösszi a tanácsot, megfogadom.

 

nem valami más fajta rizs lehet? én is jártam igy aztán valami battman vagy milyen rizs volt, sót jártam ugy is, hogy sietve vettem el a  polcról aztán mikor megláttam, hogy a csaj beüti az árát dobtam egy hátast utánna néztem meg azt kiderült ,hogy jázmin rizs volt,

mert ugye magyarul nincs rajta nehogy megtud mitveszel

 

 

 

Előzmény: ncsk (3100)
ncsk Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3100

Az van ráírva, hogy vollkorn reis, én ezt fordítottam hántolatlanra, de lehet, hogy ebben tévedek. Mindenesetre sárgásabb színe van, mint a sima általunk megszokott rizsnek és valahogy keményebb, vagyis rostosabb az állaga. Térfogartra is több főve, mert nem tapad úgy össze. Kutyagyerek nem panaszkodott rá, betolta a vacsoráját így is :)

Előzmény: osztin (3091)
GPS Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3099

 

Amikor a kutyuét főzöd - ott az a cél, hogy a rizs bizony szívja fel teljesen a főzővizet, mert az valójában az a kocsonyalé, ami a fej főzéséből maradt. Az neki finom is, hasznos is.

 

Sajnos, pontos litert nem tudok mondani, de 1 kiló rizshez én cirka 2,5...3 liter főzővizet saccolok (amibe a fej-főzőlé is benne van). 

 

Ha magatoknak főzitek a "20 perces recepttel" - akkor nektek azt ajánlom, hogy sokkal több vízbe főzzed.

Egy csupor rizset 2-3 liter enyhén sós vízben - minél több - annál jobb. Ismétlem: magatoknak.

 

De mindig forrásban lévő vízbe kel beleszórni a rizset - ezt ne feledjük- És onnantól fix 20 perc.

.

Előzmény: osztin (3097)
osztin Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3098

felétek milyen idő van?

 

itt eddig nagyon jó volt, sütött a nap és hideg sem volt, pont az a jó idő, de most megérkezett az esőőőőőőőőőőőő

 

remélem holnap eláll napközben éjjel nem bánon ha esik csak nappal ne

Előzmény: GPS (3096)
osztin Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3097

na holnap megcsinálom igy aztán meg magunknak is megcsinálom ha izlik ebben a verzióban,

 

tehát pont 20 percig fözöm a kutyákét abban a vizben amiben a fej fött, nekünk meg másik vizben csinálom kiváncsi leszek én is, 


Előzmény: GPS (3096)
GPS Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3096

egy bögre rizsre másfél bögre vizet szoktam rakni aztán mikor elfötte bedunsztolom aztán abban párolodik,

 

Igen, így is szokták...de hát ez a "rizikós" verzió. Sőt (egyes nézetek szerint)  nem is a legkorszerűbb :-)))

 

Ugyanis (a mai, fehérembernek) nem nagyon van szüksége már arra a keményítős-dologra - ami a rizsszemek felületén lévő porból lejön. Márpedig - a dunsztolós-verzióban - az bizony a kajánkban marad.

Pedig az nem kell, mert hízlal is meg más bajai is vannak.

 

A kínai felfogás az más - ott sokan vannak, a kaja meg kevés - ott minden miligramm ehető dolgot meg kell zabálni - úgysem hízik el senki, olyan kevés kaja jut egy emberre.

De nálunk azért nem pont ez  helyzet. Igaz, már náluk sem.

 

Szóval, az én ajánlatom: Sok (2-3 liter) zubogó, enhyén-sós víz, aztán abban fix 20 percig főzni (lehet bátran kevergetni is, főleg az alját)  ... főzővizet leszűrni a kagylóba - aztán tiszta, melegvízzel, gyorsan átmosni a szűrőben.

 

Garantááááááált !!! :-))))))

 

Kíváncsi vagyok, ha így csinálod, mi lesz a véleményed?

.

Előzmény: osztin (3090)
osztin Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3095

ha szépen megkérlek és nagyon nagyon tegyél már fel képet Rudiról? vagy ha már vant fent ha megmondod hol találom megkeresem de ittbarommi sokat kéne vissza lapozni

Előzmény: GPS (3092)
osztin Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3094

kis cseles

 

nem tudom a családfáját sajnos semmi papirja nincs, se tetkóje, se chipje, de még az oltási könyvét sem találták, 

tacsinak ennél hosszabb kéne legyen a feje? már igy is olyan hosszu és nagyon fura a nyomotpofájuakhoz képest, de mint tudjuk az ellentétek vonzák egymást, (kuncogos smiley)

 

hát még ilyen trükökket nem vettet be de azt már simán kijátsza, hogy hogy kell ágyba feljönni ugy, hogy ne legyen leküldve szépen elfekszik a többiekkel a nappaliban mindenki a helyén Ő mindig valaki mellé befurakodik, aztán olyan hajnaltájt megérkezik elöször felugrik és  vár, ha nem mozdulsz akkor paplan alá és furakodik fel kettőnk között ugy,hogy nagyon vigyázz arra, hogy egyikünkhoz se érjen aztán fent a párnára szép csendesen letelepedik vagy kettőnk párnája között.

 

nem egyszer erre ébredtünk 

Előzmény: GPS (3092)
osztin Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3093

mondtam én ,hogy birja tele lett élményekkel, és ugye mire jó egy hátizsák odafele kaja benne haza felé kutya 

 

örülők, hogy jól érezte magát de gondolom azért át nézted nincs-e benne kullancs?

 

nekem a kullancs nyakörv ellenére volt benne, 

Előzmény: kramdi (3085)
GPS Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3092

 

Halhass rám: ez egy nagyon szép kis tacsi - nézd meg a fülét. Nincs ezzel semmi baj.

 

Az orrát nem lehet tűbe fűzni (nem olyan hegyes) - de attól még egy nagyon jó kiállású tacsi az.

 

Bohóckodni - na azt tudnak. A Rudi féltestvérének az volt a szokása, hogy 3 lábon állt... mint ha valami baja lenne.

Egy fenét volt annak baja - csak levette, hogy olyankor foglalkoztak vele.

 

Egy darabig :-)))

.

Előzmény: osztin (3088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!