Keresés

Részletes keresés

dave_dömper Creative Commons License 2022.12.28 0 0 1276

"Csak emlekeztetonek

 SS katonákra emlékeztek Ukrajnában"

 

Ez nekem vakahonna nagyon - nagyon isnerős, kiváltképp a 2. sora. Mintha nálunk is alakulna ismétlődő gyakorisággal efféle emlékezés - emléktúra, az 1945. februárjában, Budapest környékén, a Vár - negyed szovjet ostromakor bekövetkezett magyar - német (közöttük SS alakulatok) "hőseinek nyugati irányban történt kitörésére történő emlékező túrával - stb. Nemde ? Csak éppen nem Ukrajnában, hanem valahol - máshol. Hol is ? Csak nem éppen a mai Magyarországon ? Szóval "Ne szólj szám, nem fáj fejem".

Előzmény: NyelvtanFührer (1274)
dave_dömper Creative Commons License 2022.12.28 0 0 1275

"Lengyelország és Magyarország elfoglalja a korábban létező Ukrajna nyugati régióit."

 

Erre már, mintha lett volna példa a magyar történelemben. Most - tisztában vagyok az előzményekkel,

ám mégis 1938 - ban és 1940 - ben több olyan szomszédos kisAntant ország (mint (Cseh)Szlovákia és Románia területéből kapott vissza a tőlünk a Trianoni rablóbéle okán elcsatolt területeket+ népességet Magyarország. Azután (emellett) 1942 kora telén, sikerült a németek Szlovéniá-ba, Horvátország-ba és Szerbiába történő bevonulása - megszállása árnyékában a Vajdaság (Bánát és Bánság) területéből, egy jelentős részét "visszaszerezni-megszállni, csak ezt már nem egy un. "béké"nek nevezett művelet okán, hanem egy előtte rövid isővel a Jugoszláv Királysággal megkötött "Béke,- és Örök Baráti "zerződés meg- szegésével, mellőzésével, saját szakállunkra tettük gróf Teleki Pál M. Kir. Miniszterelnök öngyilkossága

árán. Lehet, hogy rosz szemüvegen keresztül nézem történelmunk ezen lapjait, de úgy gondolom, hogy

.ha ez a vélekedés megfelel a jelen magyar politika célkitűzéseinek, az eredménye, hozadéka is kb. csak

olyan tiszavirág életű lesz, mint anno, az 1938 - 1940,- és 1942. években aratott sikereinknek. És így

lesz ez akkor is, ha most nem Németország és Olaszország jóvoltából nekünk odalökött adományként,

mint történt az 1938-ban és 40-ban, valamint egy német hadművelet mögött tolvajként besurranva,

mint 1942-ben, hanem éppenséggel, és esetleg az Orosz Föderáció (Putyin) áldásában reménykedve. Amúgy ez utóbbiban semmiképp sem bíznék, mert az oroszokat nem olyannak ismerem, mint akik lemondanának valamiről, amire egysze - már igényt tartottak és emellett (még ma is) szerintem Ukrajna területére, már csak stratégiai okoknál fogva is 100 %-is igényt tartanak. Arról már nem is szólva, hogy 1919/20 - al valamint 1938/40 - el ellentétben 2023-ban Szlovákia és Románia is Éppenúgy NATO tagország lészen, mint mi. És emellett ne vagyok meggyőződve arról sem, hogy ha és amennyiben a "nyugatiak" ilyen vehemenciávak támogatják az oroszok ellen harcoló ukránokat, vajh ugyan miért támogatnának minket Kárpátalka magyarországhoz történő visszacsatolási igyekezetében. Mert, ha ezt elengedik, akkor mi teljes jiggal igényt tarthatunk - már-csak az egykori Monarchia okán-jogán Lviv (az egykori Lemberg - re és környélére is. Ugyan miért nr ? Ugyanígy járna Lengyelország is, ha pk is vissza-követelnék a történelem során több alkalommal is gazdát cserélt, jelenleg éppen Ukrajnához (és emellett mellesleg Belarusz-hoz is) tartozó észak-nyugati területeket. Minden esetre rendkívül érdekes történet.

Előzmény: Spy der Man (1272)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.28 -1 0 1273

Csak emlekeztetonek

 

 

„A magyar katonák népirtást hajtottak végre”

 

https://hvg.hu/itthon/20130306_A_magyar_katonak_nepirtast_hajtottak_veg

http://nol.hu/belfold/20140111-a_magyar_katonak_is_szornyusegeket_muveltek-1437187

 

 

 Az imént utalt rá, hogy a megszálló magyar hadsereg könyörtelenül lépett fel a polgári lakossággal szemben. A korabeli dokumentumok arról tanúskodnak, hogy települések sorát dúlták fel, terrorizálták a békés lakosságot, öregeket, nőket, gyerekeket lőttek agyon, megbecstelenítették a nőket, sőt bestiális gyilkosságoktól sem riadtak vissza. Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels is tett bejegyzést naplójában a magyarok kegyetlenkedéseiről, Ukrajnában pedig a túlélők úgy mondták: a magyarok még a németeken is túltettek.

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.28 -1 0 1272

Lavrov-dijas Petike es barátai Nagy-Magyarorszgaos sálas Viktorkával...

 

 

https://index.hu/kulfold/2022/12/27/dmitrij-medvegyev-oroszorszag-haboru-orosz-ukran-konfliktus-magyarorszag/

 

Lengyelország és Magyarország elfoglalja a korábban létező Ukrajna nyugati régióit.

Előzmény: Törölt nick (1271)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1271

Orbán, osszuk szét Ukrajnát!

Putyin, b....uk szét Ukrajnát!

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1270

1956-ban meg szintén a nyugat "hívta vissza" a kifelé tartó tankokat azzal, hogy kijelenette, hogy Magyarország NEM stratégiai partner..

 

de jo is lett volna egy kis ATOM VILAGHABORU 56-ban.  Jo sok magyar lenne most....

Arrol mar nem is beszelve hogy ilyen hos Orbanista magyarok mellett kellett volna kiállnia a Nyughatnak?

POZSGAY IMRE

Petőfi Népe, Kecskemét,
1957. december 15.

 

 

  • [...] Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ELLENFORRADALOM

    Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt?

    Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak, vagy a föld visszaadására rávenni. Ez ellenforradalom, először szociális demagógiával, félrevezetéssel, hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen.

    Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött több úri bitanggal, megcsinálta az "Első Hazai Nemzeti Forradalmat". Hogy mégis nem "Nemzeti Szocialistának" keresztelték vivmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy a két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes embernek. A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban.

    Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.
    Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek.

    De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenty „szózatát”, vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált ó, ha emlékeznek még az 1919-1920-as évekre.)

Előzmény: szembekötve vakon (1255)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1269

"...magyar fajta..."

 

Nem diplomata.

Előzmény: Törölt nick (1265)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1268

Hol?

 

De ne blablázz.

Előzmény: TrebitschAzIgazi (1254)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1267

Pontosan, fekete tengeri kijárat a szovjetunió ellen. 

Előzmény: Törölt nick (1264)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1265

Ismét és újra kiderül, hogy a magyar fajta nem alkalmas országvezetésre.

 

Vehemens, pökhendi, aluledukált, kicsi.

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 1 1265

a vakhulyeknek a Nyugat bűnös.

 

mert nem voltunk stratégiai partnerek a SZUEZI VÁLSÁG közepén !

 

Hat igaz, valóban nem voltunk azok akkor.

Előzmény: Törölt nick (1262)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1264

Vagy a románok.

Előzmény: Spy der Man (1261)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 1 1263

1945-ben Churchill dobta oda egész Kelet Európát a bolsevik Szálinnak azért, hogy elvégezze a háború mocskosabb részét.

 

ahah.

 

mert a kivérzett, csodbement Brit birodalom majd tudott volna a Szovejtunio ellen harcolni es ráadásul éppen a nacik utolsó csatlósainak kedvéért.

 

Ahogy moricka elképzeli

Előzmény: szembekötve vakon (1255)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1262

1945-ben Churchill dobta oda egész Kelet Európát a bolsevik Szálinnak azért, hogy elvégezze a háború mocskosabb részét.

 

Kérdezem miért ne "dobta" volna oda. MO a leghüségesebb szövetsges volt. Hadat üzent a nyugatnak. Egyszerúen Kelet Eurépa nem ért meg egyetlen szövetséges katonát sem. Erre a ma a bizonyíték.

 

1956-ban meg szintén a nyugat "hívta vissza" a kifelé tartó tankokat azzal, hogy kijelenette, hogy Magyarország NEM stratégiai partner...

 

A nyugat...a nyugat...az a kurva nyugat. Miért? 56-ban MO a nyugat stratégiai partnere volt? Na má' nehogy.

Egyszerúen MO csak csatlósnak jó, szövetségesnek nem. Lásd EU és NATO.

Előzmény: szembekötve vakon (1255)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 0 1 1261

1956-ban meg szintén a nyugat "hívta vissza" a kifelé tartó tankokat azzal, hogy kijelenette, hogy Magyarország NEM stratégiai partner...

 

Miben is lett volna stratégia partner az nacik oldalán ellenük harcoló magyarorszag?  Akkor mar a lengyelek 1000szer inkabb

 

 

Előzmény: szembekötve vakon (1255)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 0 0 1260

1945-ben Churchill dobta oda egész Kelet Európát a bolsevik Szálinnak azért, hogy elvégezze a háború mocskosabb részét.

Jól be vagy etetve.

Előzmény: szembekötve vakon (1255)
Spy der Man Creative Commons License 2022.12.19 -1 0 1259

es meg az Origonak all feljebb (persze amikor a Romanok mondtak akkor lehet őket becsmerelni, mert az mas...)

 

https://www.origo.hu/nagyvilag/20221218-igy-becsmerlik-a-magyarokat-az-ukranok.html

  • Orbán Viktornak jól fog még jönni a sál, ha végképp megőrül és úgy dönt, hogy elfoglalja Ukrajna egy részét, lesz majd mivel törölgesse a pofáját.

 

 

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.11 -1 0 1258

fuj a gonosz Karácsony nem ker revíziót Karácsonyra a magyar népnek!  Fuj.

 

Bezzeg Orban az kerne... csak gyava sz@r odamenni, his zmeg óvodába is csak golyóállómellénybe mer menni Magyarországon is.

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.11 0 0 1257

Ertem.

 

Szoval Romania elfoglalja Paksot akkor SZERINTED Orban nehogy harcoljon ellenuk, mert a Romanok vedik Europat a sigarzastol, a gonosz orabiszta hadsereg ellen.

 

logikus....

Előzmény: TrebitschAzIgazi (1256)
TrebitschAzIgazi Creative Commons License 2022.11.30 -1 0 1256

Tovább ágyúzzák az atomerőművet az oroszok, - Ember az oroszok saját magukat lövik az erőműben? Ha valaki oroszok által megszállt területet lő azok az ukránok. Akik meg ukrán területet lőnek akkor azok az oroszok. A háború márcsak ilyen. Oroszok vannak az atomerőműben, ukránok lövik őkett akkor itt lehet Zelenszki szövegét alkalmazni. E szerint az oroszok az európaiakért is harcolnak, mivel a sugárzás nem fog megállni a határokon.

Előzmény: Spy der Man (1232)
szembekötve vakon Creative Commons License 2022.11.30 -2 1 1255

Csak ne nagyon védjétek az oroszokat gondoljatok 48-ra és 56-ra

 

Ja.

Csak azt felejted el, hogy az oroszok/szovjetek MINDEN alkalommal a nyugat zsoldjában és érdekében harcoltak a kis országokkal.

 

1949-ben a Habsburgok bérelték fel őket, mert féltek, hogy ha a Magyar Királyság függetlenné válik, akkor SOHA nem lesznek képesek visszafizetni a Rotschildoktól felvett kölcsönt.

1945-ben Churchill dobta oda egész Kelet Európát a bolsevik Szálinnak azért, hogy elvégezze a háború mocskosabb részét.

1956-ban meg szintén a nyugat "hívta vissza" a kifelé tartó tankokat azzal, hogy kijelenette, hogy Magyarország NEM stratégiai partner...

 

 

 

 

Előzmény: surbek100 (1248)
TrebitschAzIgazi Creative Commons License 2022.11.30 -1 0 1254

gondoljatok 48-ra és 56-ra - Ezért furcsa, hogy az USA nagykövet megmondta hogy szerinte mi legyen az alkotmányba és mi ne. Ahogy anno a moszkvai tette ...

Előzmény: surbek100 (1248)
TrebitschAzIgazi Creative Commons License 2022.11.30 -1 0 1253

Vetozza is Ukrajna segiteset - Mert jogállamiság...

Az ellenzéket meg betiltotta.

Előzmény: Spy der Man (1250)
feinrutsch Creative Commons License 2022.11.30 -1 0 1252
Előzmény: Spy der Man (1251)
Spy der Man Creative Commons License 2022.11.30 0 0 1251

 

Meg mindig kell a Lavrov kitüntetés Szijjartonak?

 

 

https://hungarytoday.hu/wp-content/uploads/2021/12/270803463_449508356642463_1921298231414493478_n.jpg

 

Szergej Lavrov, a Kreml külügyminisztere azt állította, hogy Adolf Hitler zsidó származású volt – ezzel próbálva megmagyarázni Moszkva katonai célú propagandáját, miszerint „nácimentesíteni” kell Ukrajnát, amelynek elnöke a zsidó származású Volodimir Zelenszkij.

 

 

Spy der Man Creative Commons License 2022.11.30 0 0 1250

Vetozza is Ukrajna segiteset

Spy der Man Creative Commons License 2022.11.16 0 0 1249

Mirol is beszelt Putyin?!

 

 

Kik is tiltakoztak azonnal (Lengyelek, Romanok), MAGYAROK KUSSOLTAK!

 

 

surbek100 Creative Commons License 2022.10.18 0 0 1248

Csak ne nagyon védjétek az oroszokat gondoljatok 48-ra és 56-ra Ez az ország minden kis államot le akar igázni. De aki szereti őket nyugodtan odaköltözhet.

Laja73 Creative Commons License 2022.10.18 0 0 1247

az egész K-Poroszország, Elzász...

 

 

Azt hittem, ez már unalmas. De akkor legyen meg:

 

Németország összességében európai területeinek 13 százalékát (körülbelül 70 000 négyzetkilométer), népességének pedig egytizedét (6,5–7 millió ember) vesztette el.

 

Ennyi nagyjából az "elfogadható" veszteség, ha egy ország elveszít egy háborút. De még erről is úgy írtak a korabeli angol(!) lapok, hogy "harsh consequences", mivel ők is tudták, hogy ez is csak egy háború volt, ha nagyobb is, mint a korábbiak, ahol nincs bűnbak csak ellenérdekelt felek. Senkinek nem volt kötelező hadat üzennie a központi hatalmak ellen szaros Bosznia miatt (vö. mai orosz-ukrán konfliktus, nem tört ki a 3.VH).

 

De mit magyarázok én Kádár fideszes és DK-s népének....

Előzmény: Törölt nick (1242)
Laja73 Creative Commons License 2022.10.18 0 0 1246

Olyan jó az önsajnálat levében főni már 102 éve

 

 

Jó a faszt. De itt most egész más a téma. Már persze ha valaki olvas is, nem csak ír.

Előzmény: Törölt nick (1242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!