Keresés

Részletes keresés

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.04.19 0 0 26879

Zsebben a kupa,aminek lehet örülni,ez is egy trófea.

 

Nekem a meccsel kapcsolatban annyi az észrevételem, hogy egyrészt a Vitesse tényleg nyerni akart, ennek tudom be, hogy amikor már talán kezdtek fáradni, elkezdtek kissé vaddisznó módon játszani,jöttek a sárgák,meg egy piros is. Szerencsére tudtommal nem sérült meg senki,bár Alvareznek az a boka kifordulása nem nézett ki jól,főleg,hogy rá is léptek neki.Kemény gyerek,azt hittem,ott már ki fog szállni.

 

A kapott gólban Martinez eléggé benne volt (róla ment el a srác), de utána azért a védő munka kifejezetten csapni való volt.Azt hiszem,elemezték is ezt a holland tvsek,hogy aki a gólt szerezte,kb 2 méteres hátrányból kezdett el futni,majd a beadás átment egy láb alatt,és 2 ember között is be tudta verni.Fogjuk rá a fáradtságra,de szerintem ez a pechen kívül eléggé csúnya volt.

 

Dícséret illeti viszont Gravenberchet a szép gólért,Nerest meg a tökéletes beállásért.

 

Ami viszont nekem már régóta nem tetszik, az az,hogy mennyire nem vagyunk jók a támadások végén.Mintha nem is gólra játszanánk,a 16oson belül mennek a kényszerítők,visszapasszok,emelgetések.Bevallom,a 65.perc környékén kikapcsoltam a meccset,annyira felidegesített. Van egy stabil középpályánk,egy holland szinten kiemelkedő,de európai szinten is jónak mondható védelmünk,de ami elől megy,az néha borzasztó.Talán NJ is írta,hogy ez európai szinten már kevés,a Róma ellen is bemutattuk,de ősszel a BL-ben egyenesen szembeötlő volt. Nem tudom,mit kéne gyakorolni,de mondjuk minimum meccsenként legyen már 3-4 rábombázás.Gyakorlatilag alig van értékelhető átlövésünk.

 

Más:

Nyáron nagyon bízom benne,hogy Overmarsék észnél lesznek,mert ha igaz Onana sztorija,akkor vele már 1-es poszton nem kell számolni.Scherpen nekem nem megnyugtató egyelőre,Stekelenburg meg már nem annyira fiatal.Véleményem szerint Scherpen sorsa most eldől,mert ha hoznak elé valakit-márpedig kéne- akkor neki itt már nagy karrierje nem lesz.Onana távozása esetén emberileg nagyot csökken a szememben,és a vezetőség helyében a szerződések újragondolásába tennék egy kis energiát a jövőben.

Klaibertől és Labyadtól pedig jó lenne megszabadulni,amgí még lehet.

nj Creative Commons License 2021.04.19 0 0 26878

Úgy tűnik, Onana nem akarja meghosszabbítani a 2022-ben lejáró szerződését. 2022 februárjáig van eltiltva. Azok után, hogy hátrányos helyzetbe hozta a saját csapatát, ezt pofátlanságnak érzem. Tudom, ma már a hála nem létező fogalom, de azért betyárbecsületnek csak lennie kellene még a világon. Vagy doppingolt, vagy felelőtlen volt, de ennek köszönhetően 1 évre kiesett. Idén nyáron legfeljebb erősen nyomott áron tudnánk eladni, ha egyáltalán. Ezt a szakmai és anyagi veszteséget azért illene kompenzálni valahogy. Ráadásul neki is jó lenne, ha formába lendülne, mielőtt elszerződik innen.

Ten Hag - természetesen - vele is megértő és reménykedik, hogy meggondolja magát, de a Brobbey-ügy óta ezt nekem már nagyon nehéz eladni. Pláne, hogy Brobbey legalább nem az eltiltását tölti, hanem ha pályán van, gólokat lő, tehát hasznot is hajt.

Overmarsnak kellene a sarkára állni és kitűzni egy határidőt, ami után - ha addig nem ír alá -, megvonjuk a bérét. És abban az esetben hagyni kell a fellebbezést is. Ha már így is bukunk rajta egy csomó pénzt, akkor legalább további összegeket ne költsünk el rá ill. miatta.

Ha mindig jó fejek akarunk lenni, akkor mindegyik játékos ezt fogja csinálni.

 

Elvileg arra készültem, hogy nyáron nem lesz nagy mozgás, de ezek szerint kapusra mindenképpen szükség lesz. Neres és Tagliafico is lehet, hogy távozik, helyettük is kellene játékos, sőt, szélső amúgy is kellene, mert Idrissi visszamegy Sevillába. Brobbey elmegy, Traore gyenge, Danilo visszaesett, tehát kell egy center is. És jó lenne még egy kreatív középpályás is, főleg, ha Eiting sem marad.

Mondjuk, a középpályás lehetne Taylor, az egyik szélső pedig Hansen is, ha nyáron már azon a szinten lennének. Akkor csak kapus és center kellene és azok helyett pótlás, akik elmennek. 

nj Creative Commons License 2021.04.18 0 0 26877

Én már mindent leírtam erről korábban, nem tudok többet hozzátenni, ismételni meg nem akarom magam.

 

Szerintem, döntő többségben az nem véletlen, hogy a topligás csapatok ellen kiesünk. A Chelsea elleni 4-4 lehet egy extrém kivétel, de olyan nincs, hogy mindig balszerencsénk van. 

Előzmény: Gyenyi (26875)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.18 0 0 26876

A kupa is megvan. Hogy a nehéz csütörtöki meccs csalódását így fel tudtuk dolgozni, az arra utál, hogy nagyon jó a fiúk mentalitása, lelki ereje és erőnléte.

A színvonal nem volt magas, de feltűnő volt, hogy fizikailag mi bírtuk jobban. Az is feltűnt, hogy a mostanában annyit szidott Antony és Gravenberch milyen jók voltak. És nem azért, mert a Vitesse annyival rosszabb, mint a Róma. Míg Rómában 71%-os volt labdatartásunk, most csak 57. Gólszerzési kísérletünk sem volt sokkal több, és a Viteese-nek több veszélyes támadása volt, mint csütörtökön a Rómának. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Vitesse jobb, hanem azt, hogy a Vitesse nyerni akart, míg a Róma mindkét meccsen döntetlenre ment, illetve játékunk megölésére. Csütörtökön az Utrecht ellen is nyerni kell, bár a bajnokságot már nem tudjuk elveszteni.

Tetszett Gravenberch, Antony és talán Alvarez.

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.18 0 0 26875

"Ez csak arra bizonyíték, hogy már a bajnokságban is rosszak vagyunk."

Vagy(és) arra, hogy a Roma egy RKC szintű csapat. :) A lényeg az, hogy az utolsó 4 meccsen rosszak voltunk. Amikor jók voltunk, például a februári, márciusi meccseken, akkor jól kihasználtuk helyzeteinket. Nem kell mindenből messzemenő következtetéseket levonni! Most nem vagyunk formában. Az ugyancsak nem formában lévő Roma ellen ehhez jött iszonyatos pechünk, hiszen az első meccsen sokkal jobbak voltunk náluk, a másodikon is közelebb voltunk a győzelemhez, de a döntetlen sem volt jogtalan. Nem azért hagyta ki Tadic a 11-est, mert nem vagyunk ehhez az iramhoz szokva. Nem azért hagyta ki Brobbey nagy helyzetét, mert nincs ehhez a szinthez szokva, hiszen ez előtt minden EL meccsén lőtt gólt. Nem a nagy iram miatt pattant Gravenberch lábáról Dzekohoz a labda, hiszen ő volt jó ennél sokkal jobb csapatok ellen is, és nem a számára szokatlanul nagy színvonal miatt hagyott ki Klaassen sem egy akkora helyzetet, melyet, ha formában van 10-ből 9-szer kihasznál. És nem hiszem, hogy a válogatott szünet miatt nincs formában. A lettek ellen is mindent kihagyott. Scherpen hibája lehet rutintalanság, de ha az nem pech, hogy melegítés közben második kapusunk megsérül, akkor nem tudom, mi a pech.

 

"de azt láttuk, hogy mindkét meccsen kipukkadtunk a végére."

Kivéve az elsőt, melyen a végén voltunk legveszélyesebbek. A másodikon tényleg rosszak voltunk a meg nem adott gól után. De, hogy az fáradtság lett volna, nem hiszem. Szerinted akkor annyira nyomott a Róma, hogy azt már nem bírtuk? Szó se volt erről. Ez a Roma úgy ahogy van pocsék, és szégyen, hogy akár ilyen rossz formában is, nem tudtuk kiverni. A Lille ellen otthon az utolsó percekben rúgtuk a győztes gólt, Az Atalanta ellen otthon az utolsó másodpercig, még 10 emberrel is támadtunk. Azért is kaptunk ki. Liverpoolban ugyan egy potyagóllal kikaptunk, de utána szó sem volt kipukkadásról. A meccs Huntelaar hatalmas helyzetével ért véget. A 18-19-es idényben sem pukkadtunk ki a legjobbak ellen. A Bayern ellen az utolsó percben egyenlítettünk ki, és a Real és a Juve ellen is épp a végén voltunk jobbak. A Chelsea ellen még 9-en sem pukkadtunk ki. Mindig vannak az utolsó percekben elvesztett meccsek is, de ezekből nem érdemes általánosítani.

 

"Mit értünk vele, hogy mezőnyfölényben játszottunk és sokat passzoltunk"

Azért még a második félidőben is 56 veszélyes támadásunk volt az ő 24-ükkel szemben. Azaz nem csak impotensen passzolgattunk.

 

" felépíted magadnak ezt az álomvilágot, ahol minden győzelmünk teljesen megérdemelt, de minden vereségünk ármány, bírói hiba, rossz talajú pálya és balszerencse eredménye, akkor tedd azt. De ezzel csak magadat csapod be. Még egyszer: ennyi balszerencse nincs."

Minden vereségünkről nem mondom ezt, de a Chelsea elleni kettőért szerintem jogos a bíráskodás szidása. Most nem mondtam, hogy főleg a bírón vagy a szerencsén múlt, de azért azt nem tagadhatod, hogy a három góljukból kettőnél hatalmas szerencséjük volt. És az ő szempontjukból szerencse a meg nem adott 11-es, amiről, ha a mi kapunk előtt lett volna, nem mondanád olyan kategorikusan, hogy nem volt 11-es, és persze, hogy a VAR felülbírálta az esetet jól látó bírót második gólunknál, is részükről nagy szerencse. De legnagyobb szerepe kiesésünkben annak volt, hogy támadóink fájdalmas rossz formában voltak e két meccsen. Egész kis szerencsével még így is továbbjuthattunk volna, de az nem volt. Ezt a Roma-t kétszer el kellett volna vernünk, még jelenlegi formánkban is. Te tényleg úgy láttad, hogy most a jobb csapat jutott tovább? Még rólad sem tudom ezt elképzelni. Miben voltak jobbak? Abban, hogy Tadic kihagyta a majdnem biztos továbbjutást jelentő 11-est? Abban, hogy kidolgozott helyzetük a két meccsen összesen ha három volt. Azokat el is ügyetlenkedték. Még ebben sem voltak jobbak nálunk. És nehogy már azt mondd, hogy jól védekeztek! Akkor miért volt sokkal több és komolyabb helyzetünk, mint nekik? De sajnos ez a foci. Nem a Roma idén az első nálunk nem jobb csapat, amelyikkel nem bírunk. Szerintem az Atalanta is ilyen, de ezt másképp látjuk, így hagyjuk. A Groningen és a Twente ilyenek voltak. Viszont az is igaz, hogy a Feyenoord ellen szerencsésen nyertünk. A Feyenoord NJ-je persze azt mondaná, hogy a jobb csapat nyert, és a Feyenooord azért hagyta ki helyzeteit, mert jobbak vagyunk, és számukra túl nagy volt az iram. :) Ez is a foci. Sajnos idén a BL-ben és az EL-ben egy meccsen sem állt mellénk állt a szerencse. 16-17-ben nem egyszer igen és 18-19-ben is.

Igazad van. Nem lehet mindent a pechre kenni. De tagadni, hogy annak is van hatása a rossz eredményekre, és minden rossz eredménynél strukturális okokat felhozni sem helyes. Gondolom, nem véletlen, hogy nem jöttél egy listával kérdésemre, hogy ki kellene neked a Rómából. Nekem senki.

Én úgy látom, hogy olyan rossz nem volt ez az idényünk. Kétszer alaposan megszenvedett, és 1-1 szerencsés góllal nyert ellenünka Liverpool, kétszer egyenrangúak voltunk a tavalyi idény szenzációjával az Atalanta-val. Ha elég lett volna a második meccsen a döntetlen, akkor nem kaptunk volna ki. Kivertük az olasz bajnokság másodikánál két meccsen jobb és francia bajnokságban vezető Lille-t, és még rossz formában is icipici szerencsével vagy kicsit kevesebb pecchel kivertük volna a Rómát. Te mindezt persze másképp látod, de ezen nem tudok segíteni.

Félek, hogy ma este nehezebb dolgunk lesz, mint a két Roma elleni meccsen volt, mert annyit, mint ez a Roma talán még a Vitesse is tud. De, mivel ők nem fognak beállni 10 emberrel védekezni, remélem, mégis nyerünk.

Előzmény: nj (26874)
nj Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26874

"Ez nem igaz amostani meccsekre. Az RKC ellen nem volt több helyzetünk, mint csütörtökön."

 

Ez csak arra vbizonyíték, hogy már a bajnokságban is rosszak vagyunk.

 

"De, ha igazad lenne, akkor minden csapat több helyzetet dolgozott volna ki nálunk. Ez sem igaz."

 

Én a helyzekialakításról és helyzetkihasználásról is beszéltem, valamint a védekezésről is. Ha egy csapat a kevés helyzetét hatékonyan használja ki (lásd: Bayern - PSG), vagy kevés helyzetet alakít ki, de jól védekezik, akkor az is elég lehet a győzelemre. Nam szorulnak rá, hogy sok helyzetet alakítsanak ki.

 

"Csak azt ne mondd, hogy csütörtökön komoly tempó volt! Mindkét meccsen mi határoztuk meg a tempót."

 

Lehet, hogy nem volt komoly tempó, bár, szerintem az, hogy nem tudtunk letámadni és mindig vissza kellett zárni a védekezésben, az bizony kimeríti a játékosokat -, de azt láttuk, hogy mindkét meccsen kipukkadtunk a végére.

 

"De a védekezési hibákat sem láttam. Legalább is, ha összehasonlítjuk a Roma védekezései hibáival."

 

Nem? Hát, erre most mit mondjak...

 

"Az amszterdami második gól védekezési hiba volt, de semmi köze nem volt a tempóhoz."

 

Mindennek van köze a tempóhoz. Ugyanis, a kihagyás a koncentrációban (a szögletnél) is a fáradtság eredménye.

 

"Passzaink 88%-a volt jó, míg nekik csak 75."

 

Mit értünk vele, hogy mezőnyfölényben játszottunk és sokat passzoltunk, amikor lényegében csak kb. 15-20 percig voltunk jobbak játékban?

 

"Gondolom most a Liverpoolra gondolsz, mert kívülük nem találkoztunk ebben az idényben olyanokkal, akiknek sokkal jobb, gyorsabb, erősebb játékosaik lettek volna. Bergamoban Zapata erősebb volt, mint Schuurs, de Amszterdamban már nem. A Románál épp az tűnt fel, hogy minden csatáruk milyen lassú volt, és milyen bizonytalanok voltak bekkjeik."

 

Szerinted nem találkoztunk. Szerintem meg igen.

 

"Mint már mondtam, egy hónapja oda-vissza vertük volna őket is, mint ahogy a náluk jobb Lille-t is vertük."

 

Ez megint egy teljesen értelmetlen és bizonyíthatatlan állítás. Minek ilyenekkel dobálózni? Egyáltalán nem biztos, hogy nem estünk volna ki egy hónappal korábban is.

 

 

Ha neked jólesik, hogy felépíted magadnak ezt az álomvilágot, ahol minden győzelmünk teljesen megérdemelt, de minden vereségünk ármány, bírói hiba, rossz talajú pálya és balszerencse eredménye, akkor tedd azt. De ezzel csak magadat csapod be. Még egyszer: ennyi balszerencse nincs. 

Előzmény: Gyenyi (26872)
nj Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26873
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26872

"Azért rúgunk kevés gólt, mert kevesebb tiszta helyzetet tudunk kialakítani, mint a bajnokságban."

Ez nem igaz amostani meccsekre. Az RKC ellen nem volt több helyzetünk, mint csütörtökön. Múlt csütörtökről nem is beszélve. És Klaassen egy hónapja nem hagyott ki olyan helyzet, mint csütörtökön. De, ha igazad lenne, akkor minden csapat több helyzetet dolgozott volna ki nálunk. Ez sem igaz.

 

"a kihagyott gólhelyzeteknek és a több védekezésbeli hibának az is az oka, hogy nem vagyunk hozzászokva a komolyabb tempóhoz"

Csak azt ne mondd, hogy csütörtökön komoly tempó volt! Mindkét meccsen mi határoztuk meg a tempót. De a védekezési hibákat sem láttam. Legalább is, ha összehasonlítjuk a Roma védekezései hibáival. Az amszterdami második gól védekezési hiba volt, de semmi köze nem volt a tempóhoz. A csütörtöki gól, pedig pech volt. Passzaink 88%-a volt jó, míg nekik csak 75. Kinek volt túl nagy az iram?

 

"sokkal jobb játékosokkal találkozol, mint a saját bajnokságodban, képzettebbek, erősebbek, gyorsabbak, mint akik ellen eddig rendszeresen játszottál. "

Gondolom most a Liverpoolra gondolsz, mert kívülük nem találkoztunk ebben az idényben olyanokkal, akiknek sokkal jobb, gyorsabb, erősebb játékosaik lettek volna. Bergamoban Zapata erősebb volt, mint Schuurs, de Amszterdamban már nem. A Románál épp az tűnt fel, hogy minden csatáruk milyen lassú volt, és milyen bizonytalanok voltak bekkjeik. Mint már mondtam, egy hónapja oda-vissza vertük volna őket is, mint ahogy a náluk jobb Lille-t is vertük. És hamarjában nem tudnék egyet sem említeni, aki a Romából nálunk kezdő lenne. OK. Fiatalabban Dzeko és Mikhitaryan talán igen. Talán Pinazzola is, de lehet, hogy ő is csak felfutni tud, és védekezni kevésbé. Akkor mégis inkább Tagliafico.

Előzmény: nj (26869)
nj Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26871

"Mindenesetre furcsa lenne azt mondani, hogy azért mert két meccsen megérdemelten jobbak voltunk náluk, mint csapat, általában is jobbak vagyunk."

 

Persze, furcsa lenne, na de hát van valami értelme egy ilyen megállapításnak? Hogy melyik a jobb csapat "úgy általában"? Szerintem, nincs. Egy párharcnak van továbbjutója, egy meccsnek győztese, csak az számít, hogy ki jutott tovább és ki nyert. mert akkor és ott ők voltak a jobbak. 2019-ben a Real ellen meg mi.

 

"Az EB-re fel tud készülni. Akkor meglátjuk, milyen."

 

Ettől félek én is...

 

"Amikor Idrissit béreltük, még messze voltunk egy megállapodástól. Biztos vagyok abban, hogy ha nem hittek volna abban, hogy Idrissi feledtetni tudja, nem engedték volna el Promest."

 

Nyílt titok volt, hogy Promes menni akar és elengedjük. Örültünk, hogy pénzt kaptunk érte. Kellett egy helyettes, Idrissit kölcsönvettük, az nem bizonyult jó húzásnak. De ettől még Promes nem lett jobb játékos.

 

"De hagyjuk, mert szerinted a két meccs annak bizonyítéka, hogy az olasz bajnokság 7-ikje jobb, mint a holland bajnok."

 

Nem, éppen azt próbálom bizonyítani, hogy nemcsak két ilyen meccs volt, mert az valóban lehetne véletlen. De volt még Valencia, Atalanta, Getafe, Tottenham, Chelsea stb. és ennyi véletlen már nincs, még ha te egyenként mindegyiket meg is tudod magyarázni. A véletlen a Real és a Juventus volt. 

Előzmény: Gyenyi (26870)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.17 -1 0 26870

"Fordított esetben is ezt mondanád, pl. a 2019-es Real és Juventus elleni meccsekre, hogy megérdemelten jutottunk tovább, de nem vagyunk jobb csapat náluk?"

Mindenesetre furcsa lenne azt mondani, hogy azért mert két meccsen megérdemelten jobbak voltunk náluk, mint csapat, általában is jobbak vagyunk. A bajnokságban is volt úgy, hogy két meccsen jogosan csak 1 pontot szereztünk a Heracles ellen, de senkiben nem merülhetett fel, hogy jobbak nálunk.

 

" Érdekes módon nem citáltad a 2016-17-es Rosztov előtti BL-selejtezős párharcunkat"

Arról az idényről nem beszéltem. A rosztovi meccsen és a döntőn kívül akkor minden bejött. lehet, hogy annak az árát fizetjük azóta. :)

 

"De Boer Angliában és Olaszországban jobb anyaggal is megbukott és most a válogatottal sem brillírozik. "

Az olaszok ellen nagyon jók voltunk, és azért Koemannal olyan nem volt, hogy hátul sem Van Dijk sem De Vrij és Ake. Nehéz megítélni egy szövetségi kapitányt, aki egy nappal a meccs előtt kapja meg játékosait, és után 3 naponként kell különböző helyeken játszania. Az EB-re fel tud készülni. Akkor meglátjuk, milyen.

 

"Úgy érted, kihagynád Renscht, Schuurs kedvéért?"

Igen. Timber jelenleg jobb bekk, mint Rensch.

 

"előbb merült fel Promes távozása, mint Idrissi bérlése."

Amikor Idrissit béreltük, még messze voltunk egy megállapodástól. Biztos vagyok abban, hogy ha nem hittek volna abban, hogy Idrissi feledtetni tudja, nem engedték volna el Promest.

 

"Az EL engem kevésbé érdekel."

mint a BL engem is. De amíg az EL-ben vagyunk, és biztosan megyünk a bajnokság felé. az EL jobban érdekel engem, mint a holland kupa.

 

"Valencia idegenben, az első Lille-meccs otthon, Benfica idegenben stb."

Ezeken a meccseken valóban nem voltunk pechesek, de az eredményre, legalább is akkor még azt mondtad, játékunk alapján rászolgáltunk. A Roma, játéka alapján semmire nem szolgált rá. Kidolgozott helyzeteiket mind kihagyták, mint kettő kivételével mi is, csak nekünk sokkal több volt amit kihagyhattunk. A bíráskodásról nem is beszélek, A 11-est és a gólt lehetett megadni és lehetett nem megadni. A bíró mindkétszer hátrányunkra döntött. Pontosabban a gólnál a VAR szerepe volt furcsa. De hagyjuk, mert szerinted a két meccs annak bizonyítéka, hogy az olasz bajnokság 7-ikje jobb, mint a holland bajnok.

Előzmény: nj (26868)
nj Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26869

"Legtöbbször azzal, hogy helyzeteinket kihagyjuk, de talán taktikánk sem mindig jó, és túl sok s sorsdöntő hiba. Valami hiányzik, hogy fel tudjunk zárkózni a jobbak közé."

 

Azért rúgunk kevés gólt, mert kevesebb tiszta helyzetet tudunk kialakítani, mint a bajnokságban. És egyrészt, azért hagyjuk ki - az eleve kevesebb - tiszta helyzetet, mert megszoktuk a bajnokságban, hogy nincs nagy gond, ha kimarad, majd jön mindjárt a következő. De itt nem jön, tehát jobban meg kell(ene) azt becsülni. Márészt, a kihagyott gólhelyzeteknek és a több védekezésbeli hibának az is az oka, hogy nem vagyunk hozzászokva a komolyabb tempóhoz, ahhoz hogy gyorsabban kell reagálni, jobban koncentrálni, többet sprintelni, ami nehezebb, ha az ember már fáradtabb, az ellenfél viszont még bírja. És eleve sokkal jobb játékosokkal találkozol, mint a saját bajnokságodban, képzettebbek, erősebbek, gyorsabbak, mint akik ellen eddig rendszeresen játszottál. Ez a kemény felismerés, hogy te azt gondoltad magadról (mivel a holland bajnokságban ezt tapasztaltad), hogy jobb vagy bárkinél és hirtelen kiderül, hogy az európai subtopban ez egyáltalán nem olyan különleges, ezt jóformán mindenki tudja, az sokkoló tud lenni. Kb. erre utalt pl. Timber is a meccs utáni interjúban.

Előzmény: Gyenyi (26867)
nj Creative Commons License 2021.04.17 0 0 26868

"2016-ban a BL-ből a Rosztov vert ki minket, a második meccs alapján, megérdemelten, de nem azért mert jobb csapat nálunk."

 

Hanem? Ha megérdemelten jutottak tovább, akkor miért nem voltak jobb csapat nálunk? Fordított esetben is ezt mondanád, pl. a 2019-es Real és Juventus elleni meccsekre, hogy megérdemelten jutottunk tovább, de nem vagyunk jobb csapat náluk? Mert, ezt akkor azért nem hangoztattad ennyire.

Egyáltalán, nem is értem, hogy mit értesz azon, hogy "nem volt jobb csapat"? Akkor amikor éppen találkoztunk velük? Vagy úgy általában? Amikor a Reallal összefutottunk, akkor éppen válságban voltak (azt nem sorolom ide, hogy a második meccsen Ramos hiányzott náluk, mert arról ők tehettek), mi pedig éppen a csúcson, ha előző évben, vagy idén találkoztunk volna, nem valószínű, hogy továbbjutottunk volna. A 2010-es években rendre simán vertek bennünket. 2019-ben nem és a két meccs alapján teljesen megérdemelten jutottunk tovább. Akkor most melyik számít jobb csapatnak? Szerintem, 2019-ben mi, de idén pl. feltehetően ők, hiszen simán továbbmentek az ellen a két csapat ellen, akik a csoportban előttünk végeztek. Akkor viszont, ha következetesek vagyunk, a Rosztov - és a többiek is, akiket felsoroltál - is jobb csapat volt 2016-ban.

Olyan nincs, hogy nekünk folyton balszerencsénk van és állandóan ellenünk fújnak a bírók (kivéve, amikor nyerünk, mert az, persze, mindig megérdemelt, ugye? :-)) és azért esünk ki! Nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy továbbjussunk. Érdekes módon nem citáltad a 2016-17-es Rosztov előtti BL-selejtezős párharcunkat, amikor a PAOK ellen jó pár szerencsés momentum a kezünkre játszott, nagy mázlivel nyertünk egy olyan meccsen, amelyen az ellenél volt jobb. Akkor mondhatták volna ők is, hogy nem a jobbik csapat nyert. És akkor el sem jutottunk volna a Rosztov elleni meccsig. Vagy a Schalke is mondhatta volna ugyanazt, amit te a Tottenham-meccsről, hogy már a kezükben volt a továbbjutás - 3-0-ra vezettek a hosszabbításban és 10 emberrel játszottunk - és kiengedték a kezükből. És még citálhatnék hasonlókat, Valencia idegenben, az első Lille-meccs otthon, Benfica idegenben stb.

 

A De Boer-féle csapathoz képest van előrelépés, ez egyértelmű. Igaz, most van invesztíció is, akkor meg nem annyira volt ez jellemző, tehát jobb az alapanyag is. De nemcsak erről van szó, hiszen látjuk, hogy De Boer Angliában és Olaszországban jobb anyaggal is megbukott és most a válogatottal sem brillírozik. Azt sikerült elérni, hogy a nálunk gyengébbeket (Panathinaikos, Celta, Kobenhavn, Legia, Sturm Graz, Standard Liege, Dinamo Kijev, PAOK, Apoel, Lille, Midtjylland, Young Boys) - ha időnként gyenge játékkal is -, de rendre megverjük. Az elmúlt 3 évben már nem voltak olyan égések, mint korábban az a gyalázatos szereplés a Molde, Fenerbahce, Celtic csoportban, kiesés a Steaua, a Salzburg, a Rosztov, a Dnyepr ellen. (Talán, a Getafe volt a kivétel, de arra a párharcra nem volt normális keretünk, annyi volt a sérült és a frissen felgyógyult játékos. Az volt a döntő tényező, nem a provokáció. Simán lefutballoztak minket, a hazai győzelmet sem érdemeltük meg. A Nice-t és a Rosenborgot 2017-ből most vegyük ki a kalapból Nouri miatt.) A hozzánk hasonlóakat időnként legyőzzük (Benfica (o), Valencia (i), Lyon (o), Schalke (o)) időnként nem (Lyon (i), Schalke (i), Atalanta (o), Valencia (o), AS Roma (o)). Az olasz, spanyol, angol, német ligákból érkező topcsapatokkal (Manchester United, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Bayern, Juventus, Real Madrid) rendszerint nem boldogulunk, legfeljebb, ha az ellenfél éppen válságban van, esetleg kifog egy rossz napot, mi pedig egy nagyon jót, akkor elkaphatjuk őket. Viszont, ez a ritka kivétel, erre építeni nem lehet és főleg sorozatban nem tudjuk megcsinálni. Pontosan ugyanúgy győznek, vagy jutnak túl ellenünk, ahogy pl. mi nyertük meg a PAOK elleni párharcot gyenge játékkal is: rutinból. Mert az ő játékosaik már játszottak 30-40 egyenes kieséses BL-meccset (fejenként, természetesen), a mieink meg a tizedét, a PAOK-játékosok pedig legfeljebb az EL-be jutnak be. Mert Liverpool és a többiek pl. a saját bajnokságukban (ami egy topliga!) játszanak évente 10-12 meccset hasonlóan erős ellenfelek ellen, mi pedig az Eredivisie-ben (ami viszont messze nem tpliga!) 4-6 éles meccset a Feyenoord, PSV, AZ ellen, akik még nálunk is ritkábban találkoznak az európai élvonallal, de még az EL-ben sem húzzák sokáig, pedig az már a 2. vonal. Az RKC ellen nem lehet felkészülni egy AS Romára sem, nemhogy egy Bayernre, vagy Manchester Cityre. Ezért állítom, hogy a BL-ben a realitás a 3. hely, mivel nagyon ritka, hogy ne kapj legalább 2 topcsapatot, ha a 3. kalapból sorsolnak, de sokszor még a másodikból sem sikerül elkerülni.

 

Ezen akkor tudunk változtatni, ha legalább feleannyi pénzből tudunk gazdálkodni, mint ők és hasonlóan erős bajnokságban játszunk. Mivel, ha lesz Szuperliga, akkor sem fognak oda bennünket bevenni és a BeNe League sem jelentene nagy változást, ezért erre csak egy - igaz meglehetősen unortodox - megoldás látok: felvételt kellene kérni a Bundesligába, nagyjából olyan státusszal, mint ahogy a Monaco játszik a francia első ligában. A Bundesliga erős bajnokság, az angolhoz képest nem, de a hollandhoz képest hatalmas TV-pénzekkel, tradícionálisan erős csapatokkal, a világ legjobb edzői onnan kerülnek ki, a legtöbb csapatuk hollandabb stílusban játszik, mint maguk a hollandok. Modern stadionok, tele nézőkkel, profi lebonyolítás. A nyugati fele földrajzilag sincs olyan messze, legfeljebb Münchenbe, Berlinbe és Lipcsébe kellene "messzire" utazni, Augsburg és Wolfsburg közepes, a többi klub az ország nyugati felén van. Kultúrálisan sincs akkora különbség. És a játékosaink sem biztos, hogy elmennének máshová, ha topligában játszhatnának és annak megfelelő fizetést is kapnának. A németek is nyernének vele, feltehetően egy Mönchengladbach-, vagy Dortmund-szurkolót - és ennek hatására a TV-t is - jobban érdekelné egy Ajax elleni meccs, mint egy Mainz, vagy Augsburg. Számunkra az egyetlen hátulütője - már, persze, azon kívül, hogy kicsi a realitása, hogy ez akárcsak felmerül is valakiben a vezetőink közül -, hogy jóval kisebb esélyünk lenne a bajnoki címre. Viszont, a legjobb 4 közé kerülni - és ezáltal rendszeresen a BL-ben indulni - azért lenne esély. Érzésem szerint az első 8 csapatban még a jelenlegi büdzsével is benne lennénk, márpedig az 5.-6. hely EL-csoportkört ér jelenleg, a 7. EL-selejtezőt. Az ottani TV-s pénzekből pedig még erősebb csapatot lehetne építeni egy olyat, amelyik többnyire ott van a 4 között.

Az egy más kérdés, hogy mennyire lenne nélkülünk komoly a holland bajnokság, ill. a szurkolóknak mennyire hiányoznának a Feyenoord és PSV elleni meccsek, ha cserébe rendszeresen játszhatnák az európai krémmel évente 2-3 jó csapat a BL-ben (továbbjutás esetén több is), plusz garantáltan 2-2 meccs a Bayern, Dortmund, Leipzig, Eintracht, Gladbach stb. ellen.

Ha elfelejtjük az érzelmi szempontokat, akkor pusztán racionálisan gondolkozva, ezt érdemes lenne megvizsgálni és felmérni a lehetséges következményei. Több fantázia lenne benne, mint a BeNe League-ben, pedig azt már évek óta vizsgálgatják.

 

"Amíg Mazraoui vissza nem jön, így hagynám a védelmet."

 

Úgy érted, kihagynád Renscht, Schuurs kedvéért?

 

"Idrissi ismét igazolta, hogy értelmetlen volt bérbe venni, és miatta Promest elengedni."

 

Az elsp megállapítás igaz, a második hamis, mivel előbb merült fel Promes távozása, mint Idrissi bérlése. Nem kellett volna bérbevenni, de Promest nyugodtan elengedhettük, semmi szükség nem volt rá.

 

"Egyelőre csalódott vagyok, és nem érdekel a kupadöntő, de lassan azért ráhangolom magam. Ha nem is fontos, de mégiscsak egy díj."

 

Én a BL-kiesés után voltam szomorú, csalódott nem, mert az volt a papírforma. Az EL engem kevésbé érdekel.

Előzmény: Gyenyi (26866)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.16 0 0 26867

Még valamit az előzőkhöz. Felsoroltam, hányszor volt pechünk, hányszor vert minket ki nálunk nem jobb csapat. De azért valahol bennünk is kell, hogy a hiba legyen. Legtöbbször azzal, hogy helyzeteinket kihagyjuk, de talán taktikánk sem mindig jó, és túl sok s sorsdöntő hiba. Valami hiányzik, hogy fel tudjunk zárkózni a jobbak közé. Mert olyan messze nem vagyunk tőlük. Elég sok európai topklubbal játszottunk az utolsó években, de egyetlen olyan meccsünk sem volt, melyet esélytelenül elvesztettünk, mint a 10-es évek elején annyit. Valószínűleg a csapat nagy része megmarad. 1-2 helyen talán kell erősíteni, ha másképp nem szélességben, bár vigyázni kell, hogy oda ne igazoljunk, ahol saját tehetségünk is van. (pl. Klaiber) Talán végre a szerencsét is a magunk javára tudjuk fordítani.

Előzmény: Gyenyi (26866)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.16 -1 0 26866

2016 óta rendre úgy esünk ki innen, onnan, hogy arra nem lett volna szükség.

2016-ban a BL-ből a Rosztov vert ki minket, a második meccs alapján, megérdemelten, de nem azért mert jobb csapat nálunk.

2017-ben a játékosok még a Nouri tragédia hatása alatt voltak, amikor a Nice, gólkülönbséggel kivert minket a BL-ből, majd a Rosenberg ellen ehhez még hozzájött Sanchez hirtelen távozása, és az is, hogy helyzeteink kimaradtak. De a két meccs alapján az nem derült ki, hogy egy jobb csapat vert minket ki.

2018-19-ben kivertük a Tottenhamnél jobb Realt és Juvet. A Tottenham ellen otthon bután kiengedtünk egy 2:0-as vezetést a kezünkből, majd a 6 perces hosszabbítás 7-ik percének elején, kaptunk egy csaknem olyan peches gól, mint tegnap.

19-20-ban a BL-ben a Chelsea elleni mindkét meccsen pechünk volt a bíráskodással, ami végül kiesésünkhöz vezetett. Utána a Getafe ellen hagytuk magunkat provokálni, ahelyett, hogy fociztunk volna. Mert azt azért nem mondhattuk, hogy egy nálunk jobb csapat vert minket ki, még, ha akkor megérdemelten is.

20-21-ben Bergamoban bután kiengedtünk kezünkből egy 2:0-as vezetést, míg a Liverpool elleni két meccsen minimum egy pontra rászolgáltunk volna. Ehelyett egy öngóllal és egy roppant potyagóllal, valamint Klaassen és Huntelaar kihagyott, kihagyhatatlan helyzetével mindkét meccset elvesztettük, és az EL-ben folytathattuk.

A tegnapi meccsről annyit, hogy az AS Roma pont olyan pocsék, mint amilyennek gondoltam, és márciusi formánkban simán ki is vertük volna.

Mindkét csapat rosszabb volt, mint egy hete. A baj az, hogy a Roma nem is akart jobb lenni. Mi szerettünk volna, de nem sikerült. Amszterdamban kellett volna bebiztosítanunk a továbbjutást. Ott sokkal jobbak voltunk, volt elég helyzetünk, hogy 2-3 góllal nyerjünk. Most a meg nem adott gól után már nem volt helyzetünk. Szerintem azt  gólt nem szabadott volna elvenni tőlünk. A bíró adhatott volna szabadrúgást, de sok bíró, így a legtöbb angol bíró, nem adott volna. Ilyen esetben az van, amit a bíró csinál, és a VAR-nak nem szabad beleszólnia. Más kérdés, hogy egy kicsit is karakán bíró, ilyenkor kitart döntése mellett. A kapott gólnak sok jelentősége már nem volt, mert nem úgy látszott, hogy még betalálunk. Ezzel együtt roppant peches volt. Tadić ellen nem volt komoly szabálytalankodás, de míg a gól előtt Alvarez is, Taglaifico is előbb értek a labdához, minthogy a játékos átesett lábukon, itt a védő rendesen fellökte Tadicot. Ha azt a gólt a bíró nem adta meg, akkor ezt is le kellett volna fújnia. Utána Timber elcsúszott, majd a rossz beadásba belelépett Gravenberch, így a labda Dzekohoz került. Ez nagy pech volt, de sajnos ezen már csak UEFA pontok múltak.

Brobbey becserélése jó volt, bár gólján kívül semmi jót nem csinált. Hiszen a meg nem adott gól előtt sem lőtt jól. A többi csere kimondottan rossz volt. Ten Hag a védekező játékosok felét lecserélte, így, ha be is rúgtuk volna a második gólt, a hosszabbításban nagyon nehéz lett volna. A sok támadóval semmi elgondolás már nem volt játékunkban, és főleg egymást zavarták.

Klaiberrel, amíg játszott semmi baj nem volt, így még az is lehet, hogy jó lett volna. Schuurs, ahogy reméltem, jó volt, bár a Roma csatária roppant gyengék voltak, és ami Schuurs számára ugyancsak fontos, lassúak és darabosok is. Amíg Mazraoui vissza nem jön, így hagynám a védelmet. Idrissi beküldésére semmi szükség nem volt. Neres sem volt jó, de legalább aktív volt, és próbálkozott. Idrissi ismét igazolta, hogy értelmetlen volt bérbe venni, és miatta Promest elengedni. A legnagyobb baj az volt, hogy akiknek gólt kellett volna rúgniuk, vagy társaikat kellett volna helyzetbe hozniuk, Neres, Antony, Tadic, Klaassen és Gravenberch, rosszak voltak. A meg nem adott gól után Brobbey sem volt már játékban. Nagyon hiányoztak Blind nagyszerű passzai.

Kezdeti felsorolásomat azzal zárom, hogy megint kivert minket egy nálunk rosszabb csapat. NJ nagyon oda volt, amikor ezt mondtam, de a tegnapi meccs alapján félek, hogy a Vitesse ezeknél jobb, így vasárnap nehezebb lesz. De talán mi is jobbak leszünk. Meggondolnám, hogy ne kezdjünk-e egyből Kudussal, például Gravenberch helyett. Másrészt ezek után, talán, ha nagyon kell, vasárnap még betenném Brobbeyt, de utána már csak Traore önbizalmát növelném játékpercekkel.

Egyelőre csalódott vagyok, és nem érdekel a kupadöntő, de lassan azért ráhangolom magam. Ha nem is fontos, de mégiscsak egy díj.

nj Creative Commons License 2021.04.16 0 0 26865

Az egyenlítő góljuk előtt azt a szitut nem éreztem szabálytalannak.

 

Ez a meccs olyan volt, mint a 2013-es Milan-Ajax. Azt sem sikerült megnyerni, bár fölényben (egy idő után emberelőnyben is) játszottunk.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26864)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.04.16 0 0 26864

Amikor elcsúszott a 16-oson belül, meg egyszer előnyösebb helyzetből indulva megelőzte az ellenfél csatára, akkor azért nem dícsértem.

 

Na,látod,erről lemaradtam akkor,azt tudjuk,hogy nem a mi szintünk,lehet,hogy helyesebb lett volna az a megfogalmazás,hogy magához képest nem volt rossz.Egyébként meg a leigazolását sem értem...

 

Amúgy sem értettem, hogy lehoz egy jól játszó, viszonylag pihent védőt, minden mindegy alapon, mert ki kell egyenlíteni. Tételezzük fel, hogy bejön a húzás és kiegyenlítünk. És akkor jön a hosszabbítás a 3 holtfáradt védővel, Timberrel, Martinezzel és Tagliaficoval, de legalább 4 csatárral... Nem nagyon gondolkozott 1 lépéssel tovább. Vagy azzal számolt, hogy kettőt rúgunk? :-)

 


Ten Hag nagy pechje az lehet,ha igazán nagy akar lenni,hogy a cserékben tényleg nem tud magas szinten gondolkodni.És azért ebben a sportban ez erős hendikepp.

 

Szerintem, a bíró nem volt rossz, bár, azt én sem értettem, hogy amikor Gravenberch földre került a 16-oson belül, akkor miért nem fújt semmit. De azon kívül nem igazán volt tévedése, szerintem.

NSO oldalán a gól összefoglaló pont Tadic szituációjánál kezdi mutatni a Róma gólját,érdemes megnézni.Szerintem ott is fault volt.

 

Előzmény: nj (26863)
nj Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26863

Ami a Romát illeti, szerintem, az első meccsen, jobbak voltak, mint most. Itt már az 50. percben húzták az időt. Azért ez elég ciki 2-1-es idegenbeli előny után, de hát, tudjuk, hogy az olasz futball eredménycentrikus, és végül is továbbmentek ezzel a "játékkal" is. Az első meccsen szúrtuk el a továbbjutást, ez a mai vállalható volt.

Én is csodálkoznék, ha nem a United lenne döntős ezen az ágon, mondjuk, ha mi jutottunk volna tovább, akkor is az angolok lennének az esélyesek.

 

Szerintem, a bíró nem volt rossz, bár, azt én sem értettem, hogy amikor Gravenberch földre került a 16-oson belül, akkor miért nem fújt semmit. De azon kívül nem igazán volt tévedése, szerintem.

 

Én is úhgy láttam, hogy Martinez volt a legjobbunk. De Schuurs sem volt rossz, hülyeség volt lecserélni. Ha kellett volna, a végén ő is felmehetett volna fejelni, annyira biztos lett volna veszélyes, mint Traore. Amúgy sem értettem, hogy lehoz egy jól játszó, viszonylag pihent védőt, minden mindegy alapon, mert ki kell egyenlíteni. Tételezzük fel, hogy bejön a húzás és kiegyenlítünk. És akkor jön a hosszabbítás a 3 holtfáradt védővel, Timberrel, Martinezzel és Tagliaficoval, de legalább 4 csatárral... Nem nagyon gondolkozott 1 lépéssel tovább. Vagy azzal számolt, hogy kettőt rúgunk? :-)

 

"Anthony egylábassága kezd komoly hátrányt okozni."

 

Én ezt már régen mondom.

 

"Klaiber amíg játszott,okés volt, a sérülése remélem,nem súlyos,bár nem oszt,nem szoroz."

 

Hát, nem tudom. Amikor elcsúszott a 16-oson belül, meg egyszer előnyösebb helyzetből indulva megelőzte az ellenfél csatára, akkor azért nem dícsértem. Szerintem, vagy még nem volt egészséges, vagy nem bírta mégsem fizikailag.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26861)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.04.15 -1 0 26862

Visszanézve a Róma gólját,abból a szituációból indult,amikor Tadicot érzésem szerint fellökték. Szóval érdekes...

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.04.15 -1 0 26861

Na,idegből egy kis értékelés.

Ez a Róma meglepne,ha nem esne ki a MU ellen. Megérdemelten vannak ott a bajnokságukban,ahol.

 

Az ,hogy mégis ők mentek tovább,az inkább a mi hibánk,semmint az ő érdemük. Az első meccset túlbeszéltük,a kulcsmomentum ott Scherpen potyája volt,meg előtte Tadic.

Ezen a második meccsen a Róma hozta,ami elvárható volt,védekeztek,toltak ki minket,ahogy tudtak a kapu közeléből. Gólszerzési lehetősége Klaasennek volt,az illett volna beverni.

Első félidö dögunalom,impotens támadások részünkről.

 

Másodikban Brobbey szokásos:Beáll,majd gól.

Tadic meg nem adott gólját viszont nem értem,vagy lehet,h én nem akarom elfogadni. Bíró orra előtt történik egy fault,továbbengedi,majd gól,aztán VAR,majd elveszik. Akkor minek a bíró?

Előtte volt egy véleményes Tadic elesés a 16oson belül,szerintem az jogosan nem volt 11es,nagyon dobta magát.

 

Kicsit bíróznék,bár ez nem jellemző rám.Repkedtek a sárgák,főleg az olaszoknak,de mégis az volt az érzésem,hogy kicsit odafújt nekik.Gravenberchet például teljesen szabálytalanul arréb rakták a 16os előtt,semmi,majd ugyanezért a másik oldalon Tagliaficot VAR-ral lefújják.Tadicot ketten a szögletzászlónál fellökik,tovább,Dzeko másik oldalon ugyanez,lefújják.

 

A kapott gólról annyit,hogy szerintem Tagliafico megint nagyon lemaradt,Martinezre kb 3 ember jutott.Szerencsésen pattant nekik,de akkor is.

Amúgy nálam Martinez a Man of the Match,egy kapu előtti beadást remekül tisztázott,az eléggé gólgyanús lett volna,illetve ezenkívül nem emlékszem,hogy hibázott volna.

A két brazil,Anthony és Neres bűn gyengék voltak,Anthony egylábassága kezd komoly hátrányt okozni.

 

Ami még kifejezetten nem tetszett,hogy az átlövések nálunk egyszerűen hiányoznak.Ezt már nem tudom nem Ten Hagra ráverni,mert képtelenség,hogy nem veszi észre,hogy még a bajnokságban is rendszeresen az 5ösön belül kezdünk passzolgatni,ahelyett,hogy valaki izomból rádurrantaná párszor.Főleg,amikor kiscsapat ellen játszunk,és lesz kb 20 kapura lövésünk.Egyből kilépnének ránk,és máris lenne terület.De így csak szerencsétlen,felesleges passzolgatás megy a fal előtt,mint egy kézimeccsen.

 

Klaiber amíg játszott,okés volt, a sérülése remélem,nem súlyos,bár nem oszt,nem szoroz.

 

Összefoglalva,ez a Róma nem volt egy nagy durranás,magunkat megverve,főleg az első meccsen,mégis mi estünk ki. Véleményem szerint a MU kiveri őket,bár minket ez már nem fog érinteni.Az az érzésem,hogy inkább mentálisan fogytunk el itt a szezon végén,amire az illetékeseknek kell megtalálni a megoldást.

 

 

Aquila 00 Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26860

Megnéztem. A Romától többet vártam  volna mint ezt a bekkellést a focit az Ajaxtól láttam mindkét meccsen. Értem, hogy 5 sérült meg 1 eltiltott, de az Ajaxnál is sokan hiányoztak, ez a biztonsági foci ez általában megbünteti magát ez most a kivétel volt. Az Ajax rakkolt mindent megtett szerintem az Olimpicoban ezért a jó fociért elismerés illeti. 

Előzmény: nj (26858)
nj Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26859

Öröm az ürömben, hogy már "csak" az AZ-meccsig kell 3 naponta játszani, utána lesz 1 hét pihenő.

 

Az első feladat, hogy valahogy meg kellene nyerni a kupát a jóval pihentebb Vitesse ellen. Stekelenburg már felgyógyult, a kupadöntőn már játszhat Haller és Rensch is, akik most pihenhettek. Állítólag már Mazraoui is egészséges, de hogy ennyi kihagyás után nincs formában, az szinte biztos. De legalább már van.

 

Fel lehet rakni egy viszonylag erős kezdőt:

 

Stekelenburg - Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico - Alvarez, Klaassen, Gravenberch - Neres, Haller, Tadic

 

A padon: Scherpen, Mazraoui, Schuurs, Ekkelenkamp, Kudus, Antony, Brobbey...

 

 

nj Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26858

Hát, ennyi volt. Gyengén kezdtünk, aztán Kaiber lecserélése után jobbak lettünk, de gólt nem sikerült lőnünk. A második félidőre bejött Brobbey, az elején sikerült 2 gólt is lőni, sajnos a másodikat nem adták meg, jogosan. Némileg balszerencsésen kaptunk egy gólt, aztán szép lassan visszaestünk, főleg az utolsó két csere után. Az, hogy bejött Kudus még rendben volt, de Neres nem volt rossz, felesleges volt behozni helyette Idrissit, Traore nem is ért labdába, ezek teljesen értelmetlen cserék voltak.

 

Stekelenburgnek nem sok dolga volt, azt ellátta, a gólról nem tehetett.

Klaiber semmi jót nem csinált, de legalább nem volt sokáig a pályán. A helyette beálló Schuurs jó volt, nem hibázott és egy gólpasszt is adott. A helyére taktikai okokból beálló Traore nem is volt játékban. Timber sem volt rossz, de már a legutóbbi meccsen is bizonytalanabb volt, mint előtte. Martinez remekül játszott, csak egy-két labdája lehetett volna pontosabb. Tagliafico harcos volt, néha túlságosan is.

Alvarez közepes volt, voltak jó megoldásai, de kisebb hibái is. A helyére álló Kudus labdabiztos volt, de gólhelyzetet nem alakított ki és maga sem került gólhelyzetbe. Talán, ha Klassen megy hátra Alvarez helyére és Kudus lett volna a 10-es, többre mentünk volna, mint így fordítva. Klaassen egész jó volt, csak a kapu előtt lehetett volna pontosabb és veszélyesebb. Gravenberch rosszul kezdett, de a szünet után komolyan feljavult.

Neres változatos küzdelmet vívott a Roma balhátvédjével, talán többet nyert ő. Idrissi csak egy-két rossz megoldásával vétette magát észre. Tadic centerként nem volt meghatározó, balszélsőként sokkal veszélyesebbnek bizonyult. A gólját nem adták meg. Brobbey jól kezdett, lőtt egy szép gólt, a lövése utáni kipattanóból szerezte Tadic a később érvénytelenített másodikat, utána viszont elszürkült, a védők "megették". Persze, ő legalább betalált.

 

Ruud_Krol Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26857

na eddig :)

Előzmény: nj (26856)
nj Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26856

Most már lehet szidni Klaiber miatt?

Előzmény: Gyenyi (26831)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.15 0 0 26855

Ezzel nagyrészt egyetértek. Spinazzola nagyon fog hiányozni nekik, bár viszont a másik oldalon lesz Karsdorp, ami kicsit enyhíthet a hiányon.

Én úgy látom, hogy, ha a Roma jobb lesz, mint Amszterdamban volt, és mi nem leszünk jobbak, akkor továbbjut, ha nem lesz jobb, és mi nem leszünk rosszabbak, akkor van esélyünk továbbjutni.

Előzmény: Aquila 00 (26854)
Aquila 00 Creative Commons License 2021.04.14 -1 0 26854

Olvastam a vitát, talán érdekes cikk számotokra az Ajax és a Roma a másik oldal szemszögéből. 

 

https://azzurri.hu/2021/04/14/5-tanulsag-az-ajax-roma-utan-a-visszavago-margojara/

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.14 0 0 26853

"abban az évben végül is nem nyertünk semmit."

Bár még most sem sem nyertünk semmit, most gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ez így marad. Már csak ezért sem tartom olyan fontosnak a kupát. Persze péntektől az lesz a legfontosabb. Most az, hogy mindent megtegyünk a továbbjutásért, és jó hangulatban várjuk a kupadöntőt. A siker pihentet legjobban. Szép lenne.

 

"És Blinden."

Megint igazad van. És pont a legjobban hiányzót hagytam ki. Röstellem.

Előzmény: nj (26852)
nj Creative Commons License 2021.04.14 0 0 26852

"Én azt a második helyet nem cseréltem volna el egy holland kupa győzelemre. Te igen."

 

Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy hazai vereség után az EL-negyeddöntőt nem cserélném el a kupadöntőre. És 2016-17-ben nem is volt ilyen dillemma, mert nem volt kupadöntő. Viszont, akárhogy is, abban az évben végül is nem nyertünk semmit.

 

"...Onanan, Mazraouin, Renschen és Halleren kívül..."

 

És Blinden.

 

Előzmény: Gyenyi (26851)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.14 0 0 26851

"Gőzöd sincs, de növelte."

Honnan a fenéből tudnám, hogy a Sevilla hány szurkolót szerzett EL győzelmeivel? Olyanokról viszont tudok, akik a 17-es sikerünk óta szimpatizálnak velünk. De talán azért is, mert azelőtt több mint 20 évig sehol nem voltunk. Bár nevünk, azt hiszem, még mindig patinásabb volt, mint például a Sevillaé. Ha bárhol a világon egy focihoz kicsit is értőnek azt mondtad, hogy Sevilla, akkor csend volt, ha azt, hogy Ajax, jöttek a nevek. Én azt a második helyet nem cseréltem volna el egy holland kupa győzelemre. Te igen. A BL elődöntő még értékesebb volt, és azon ráadásul sokkal közelebb (5 másodpercre) is voltunk a sikerhez. Nálam a sorrend: bajnokság, BL, EL, holland kupa. A holland kupát egy EL csoportból való továbbjutásért is odaadnám. Kivéve, ha azon múlik, hogy a következő idényben indulhatunk-e az EL-ben. De annyira rosszak 15 éve voltunk utoljára, hogy ez lett volna a probléma.

 

Ami a csütörtöki meccset illeti, amikor megtudtam, hogy a Roma lesz az ellenfelünk, a fifty-fifty-nél kicsit több esélyt adtam magunknak. A játék alapján, jogosan, de a végeredmény nem nekem adott igazat. Most már én is csak 40% továbbjutási esélyt látok. Mindenesetre többet, mint 19-ben láttam a Real illetve a Juve elleni visszavágó előtt. Abban a csapatunkban jobb játékosok is voltak a maiaknál, de március végéig, mint csapat a mostani volt jobb. Addig szinte nem jutott el ellenfél a  kapunk közelébe. Most visszaestünk, de a két Real meccs előtt 6:2-re kikaptunk a Feyenoordtól, 1:0-ra a Willem II-től. Szóval, ahogy a forma egy héten belül elmehet, ugyanúgy egy héten belül vissza is jöhet. Remélem, visszajön, és mindenki (Onanan, Mazraouin, Renschen és Halleren kívül) rendelkezésre fog állni. Ha emellett legalább annyi szerencsénk lesz, mint a Rómának volt nálunk, akkor sikerülhet. Úgy nem tudok szurkolni, hogy úgy is kikapunk/kiesünk, így remélem, hogy továbbjutunk. Ezzel vállalom annak veszélyét, hogy csalódott leszek.

Előzmény: nj (26850)
nj Creative Commons License 2021.04.13 0 0 26850

"Gőzöm sincs. Mindenesetre növelte a csapat vonzóerejét."

 

Aha. Gőzöd sincs, de növelte. Világos.

 

"Mint ahogy a mi 2017-es EL menetelésünk is. Anélkül nem adtuk volna el Sanchezt 40, Klaassent 27 millióért, és most nem lenne Hollandia 7-ik."

 

Bennünket nem a 2016-17-es EL-menetelés helyezett vissza a térképre, hanem a 2018-19-es BL. Az az elődöntő többet ért, mint az EL-döntő.

 

"Szerinted mi fárasztóbb egy másfél - két órás repülőút vagy egy két és félórás buszút? Szerintem a buszozás minimum annyira fárasztó."

 

A legfárasztóbb veled vitatkozni! :-)

Két különböző helyre utazott, a repülőtéren becsekkolás, várakozás stb. Plusz az edzőtábor, edzések, meccs. Ez együtt igenis elég fárasztó lehet. Annál biztosan fárasztóbb, mint ha nem utazott volna sehová.

Előzmény: Gyenyi (26849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!