Keresés

Részletes keresés

suto Creative Commons License 2009.06.05 0 0 323
Nincs. Új telepítés, csak a windows-7 által biztosított driver volt fenn. Esetleg kipróbálom egy régebbi catalyst-tal.
Előzmény: srf (321)
srf Creative Commons License 2009.06.05 0 0 322
Ja és a legvalószínűbb: Rendszergazdaként futtattad a telepítőt?
Előzmény: suto (320)
srf Creative Commons License 2009.06.05 0 0 321
Van gyári lemezed? Próbáld esetleg azzal.
Nem maradt fenn valami régebbi ATI maradvány?
Előzmény: suto (320)
suto Creative Commons License 2009.06.05 0 0 320
Sziasztok!

Tapasztalat: az X300-as ATI kártyámhoz nem megy fel a Catalyst driver.

Igaz, elméletileg ehhez a típushoz csak vistás létezik, de ha azt letöltöm, elvileg mennie kellene Win7 alatt, nem? Ráadásul a fájlnévben szerepel a windows-7, tehát úgy tűnik, ugyanazt adják a vistához és a win7-hez.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.04 0 0 319
Támogatom a felszólalást, engem már tegnap is zavart a stílus, amikor benéztem, csak nem akartam beszólni.
Előzmény: srf (317)
locsemege Creative Commons License 2009.06.04 0 0 318
:)
Előzmény: srf (317)
srf Creative Commons License 2009.06.04 0 0 317
A pont és a vessző jobboldalt van az alsó sorban a billenzyűzeten.
A Shift (vagy felfele nyíl) billentyűt egy másikkal egyszerre lenyomva NAGYBETŰT kapsz.
És ha megállsz egy pillanatra, végiggondolod a mondanivalód, s csak azután kezdesz írni, szép kerek magyar mondatokhoz jutsz.
Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 316
Nem tudom mit hadováltok itt össze vissza
Linux azért nem úgy fest ahogy ti leírjátok
Ezek szerint ti userek vagytok
Akiktől ugye nem kell várni túl sokat
Mint ahogy rendszergazdi suliba tanítják
Előzmény: srf (305)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 315
win7 ultimate akciósan

70 ropiért tied addig míg a deszkád bírja

sok hűhó semmiért
na azt már nem minimum30ezerért kapsz egy vistánal kicsit gyorsabb rendszert

ehhez kell okosság elterjeszteni eladni a népnek és kormányoknak

ebben jó a Microsoft

Előzmény: vlevi (295)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 314
oké elhúzok mert luzer Árpi és neje itt van

éljen win7 vegyétek vigyétek gyorsabb mint egy Ferrari

nekem is van eladó ha kell Vista oem ultimate 60ropiért viheted számla minden aktiválni kell +
adok hozzá egy p4 celeron 256 ram moncsival


win7 hajrá jövő op rendszere sügéreknek akciósan





Előzmény: srf (289)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 313
Teljesen egyetértek.
Szerintem egyet tehet az ember, (lévén, hogy a polihisztorok kora elmúlt), hogy saját szakmájában, abban az igen szűk sávban a lehető legmélyebb tudás megszerzésére törekszik. Onnantól minden cserekereskedelem. Másrészt meg ez azért eléggé buddhista megközelítés,( mármint, hogy folyamatosan tökéletesítem tudásom), bár nem idegen tőlem (és az informatikától sem:) a dolog.
Előzmény: locsemege (312)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 312
Szerintem meg van ezzel baj, ugyanis minél messzebb kerülsz a technológiától - s tudatos törekvések vannak az eltávolításunkra -, annál kisebb az érdekérvényesítő képességünk, annál könnyebb átverni a fejünket, annál könnyebb egyfajta előre meghatározott szerepben, viselkedésmintán tartani. És ez egyben azt is jelenti, hogy már rég nem vagyunk szabadok, s a szabadság eszményképétől egyre távolabb kerülünk. Attól a tudástól, ami az egyes ember számára is hatalom, egyre távolabbra és távolabbra kerül, a helyét mindenféle ballaszt tölti fel: melyik celeb mikor szakított, látták-e rákacsintani az egyik orvosára, stb. De ezen "tudásoddal" semmire sem mész, ha önálló szeretné lenni, s szabad.
Előzmény: srf (311)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 311
Pedig erre mozog a világ...
Régen bátor kalandornak és szerelőnek kellett lenni, ha automobilt akart vezetni valaki. De még a 70-es években is nekiállhattál megbütykölni a trabantodat, ha beázott az alaplap (miket beszélek, gyújtásalaplap). Ma pedig ha lemerül az akksid, sárga angyalért telefonálsz, mert fogalmad sincs, hogy programozd fel a fedélzeti computert.
Attól még vezethetsz jól!

Ugyanígy, az emberek 99%-a azt sem tudja, hogy van olyan, hogy parancssor. Windowsban sem, de OSX alatt még kevésbé. Nem is akarják tudni. Attól még kiváló házat tervezhet vele, vagy remek zenét írhat, vagy gyönyörű plakátot csinálhat. Aztán, ha beüt a ménkü, majd hívja a sárga angyalt - Téged - aki kicseréli az akksit az alaplapon, vagy kigenerálozza a gépet, kiganézza a vírusokat. Nincs evvel baj, a villanyt se érti mindenki. :)
Előzmény: locsemege (310)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 310
Értem én, azt akarod mondani, öregek vagyunk. Milyen igaz. :( De az utánunk jövőknek jó a sárban dagonyázni, miközben minket szidnak, milyen sz@rul találtuk ezt ki? Pedig dehogy, csak ők nem tanulták meg használni... :(( Nekem ne beszéljen számítástechnikai ismeretekről az, aki megrémül egy cd, copy (vagy cp) parancstól, egy mkdir-tól, egy del (vagy rm)-től.
Előzmény: srf (309)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 309
Te, én teljes mértékben meghajolok szent hevületed előtt, és tényleg sok szerencsét kívánok - amúgy reménytelen - harcodhoz.
Jómagam viszont, (tényleg marha régen csinálom már ezt a szakmát) inkább azt tartom missziómnak, hogy az amúgy informatikai analfabétákat megtanítsam az alapvető ismeretekre. Ezért aztán nem hadakozom Gizikével, hanem megdícsérem, milyen ügyesen megtalálta a Help billentyűt, és milyen okosan megtanulta belőle a körlevél szerkesztést.
Nem fogom rich text-tel cseszegetni, mert az nem teszi őt termelékenyebbé, ha szabványos formátumokat használ, főleg, hogy aki fogadja az is (szinte bizonyosan) doc file-okat ismer csak.

(Valami olyasmit akarok mondani, hogy eljárt az idő felettünk, és nincs ma szükség ezekre a tudásokra. Az informatika leszivárgott a hétköznapokba, és csak pár morcos, mogorva informatikus érti egyáltalán, hogy mit beszélsz. És addig, míg be nem üt a harmadik világháború, addig már így is lesz. Azután pedig Te leszel az isten, a többi meg az analfabéta. És előkerülnek újra a poros XT-k, AT-k :))
Előzmény: locsemege (307)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 308
Na ez az egyik dolog, amiért haragszom az MS-re. Elhiteti az emberekkel, a felhasználókkal, hogy ők egyben rendszergazdák is. Pedig nem azok. Aztán nézd, hol állunk. Ha viszont így nézzük, akkor a Linux disztribúciókat, alkalmazásokat is tudja bárki telepíteni, csak a root password-öt kell tudni, és kész is.

Most olvastam egy cikket, hogy a vírusok elterjedése egy bizonyos oprendszerre attól függ, mennyire elterjedt az oprendszer. Úgyhogy a Linuxosok sem örülhetnek sokáig, amint érdemes lesz vírust írni rá, lesz is Linux-vírus.

Ez afféle MS marketingszöveg. Nyilván van benne igazság, de ne feledjük, Linuxon hagyománya van a jogosultságkezelésnek, nem root-ként lép be a felhasználó, továbbá nem a file nevéből - *.com, *.bat, *.exe, stb. - következik annak futtathatósága, hanem a futtatási jogtól, amelyet viszont helyből kimaszkolnak egy file létrehozásakor. Tehát a futtatáshoz tudatos felhasználói beavatkozás szükséges, úgy mint execute jog megadása, aztán vezérlés átadása.

Az világos, hogy ha vannak a kernelben olyan bugok, amelyeket kihasználva root jogot lehet szerezni, akkor ezek kihasználása nagyobb populáció esetén nagyobb kockázatot is hordoz, de Windows esetében sem a lyukas kernel okozza a fertőzések legnagyobb részét, hanem az, hogy nem használják a jogosultságokat, a file nevéből következik annak futtathatósága, Vistán kikapcsolják az UAC-ot.
Előzmény: srf (306)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 307
Sok dologban igazad van, de elkeserítőnek tartom azt, hogy ezen a szinten áll a világunk. Ugyanis minden eszközünk megvan arra, hogy ne itt tartsunk. Vannak szabványaink, vannak mindenféle unicode implementációink - pl. UTF-8 -, aztán mindenki keresi a kifogást, hogy ezt ezért nem lehet, azt meg azért. De, lehet! Csak meg kellene végre tanulni, továbbá akarni kellene megoldani a feladatot. Mondom, minden adott hozzá. Az hihetetlen, hogy valaki előtt ott a konzerv, mellette a konzervnyitó, de simán éhenhal, mert nem hajlandó felbontani, mondván, nem így szokta meg. Hát akkor gebedjen is éhen!
Előzmény: srf (305)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 306
Nem kell, mert minden user fel tud telepíteni egy programot, de még magát az oprendszert is. Aztán az frissíti magát a netről.
Az esetek nagy százalékában nem kell rendszergazdát "vásárolni".

Cserébe persze sok "nyitott" windows van, sok fertőzött, olyankor user újrahúzza. Közben fejlődik, tanul. :)

(Most olvastam egy cikket, hogy a vírusok elterjedése egy bizonyos oprendszerre attól függ, mennyire elterjedt az oprendszer. Úgyhogy a Linuxosok sem örülhetnek sokáig, amint érdemes lesz vírust írni rá, lesz is Linux-vírus.)
Előzmény: locsemege (301)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 305
Világos, nem azt mondom, hogy jól van így, hanem hogy így van.

"De ott a rich text format, portable document format, hogy csak kettőt említsek, de az open document format is jó, vagy akár a hypertext markup language. De nekem a plain text is szimpatikus, az ASCII kódokat szinte fejből tudja az ember."

Ezt meg magyarázd el egy titkárnőnek, aki még egy körlevéllel is hozzád rohan, hogyan kell címlistát készíteni.
Ne magadból indulj ki, te egy informatikailag túlképzett szakember vagy. Gizike viszont sírni fog, ha a docx kiterjesztésű doksik "nem látja a vörd". És akkor én mondhatom neki, hogy emilezzen vissza a másik Gizikének, hogy mentse el DOC/RTF/HTML formátumban, elküld anyámba, megy a főnökéhez, és tudod mit, még tán igaza is van valahol.
Ami pedig az ASCII kódokat illeti, Ő és Ű betűt honnan szedsz ASCII-ban? És mért kéne (megint csak Gizikének) megtanulni, hogy Alt-130, vagy Alt-163? És mit tanácsoljak, ha Gizikének laptopja van, amin nincs numeric keyboard? (Tudom, Fn+keyboard, de akkor meg az Fn - billentyűt kell elmagyarázni neki. Elküld anyámba, főnök, stb...)
Előzmény: locsemege (300)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 304
Jó, tehát megvetted, az egy dolog, hogy más fizette ki helyetted.
Előzmény: gszarkatat (303)
gszarkatat Creative Commons License 2009.06.03 0 0 303
frissül automatikusan, átment a zeredetiségvizsgálaton. Nemtom, még nagyon régen kaptam valakitől, aki már nem használja (kvázi jogutód vagyok)
Előzmény: locsemege (302)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 302
Akkor hogyan van Windows-od? Csak nem azt mondod, hogy illegális? S mi van a frissítésekkel? Foltozatlan lyukak? Az, hogy úgy gondolod, nem jártál pórul, mit takar? Zárt a forráskód, nem tudod megnézni, hol vannak a backdoor-ok.
Előzmény: gszarkatat (299)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 301
A windows-os rendszergazda ingyé' van?
Előzmény: srf (298)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 300
Ez a kvázi szabvány dolog kicsit arra emlékeztet, mint amikor engedély nélkül felépítik az épületet, majd amikor elkészült, akkor nem lehet lebontani, mert aránytalanul nagy kárt okozna. Pedig hülyeség, akkor minek az engedélyeztetési eljárás, nyugodtan építsünk bevásárlóközpontot a Szentendrei út közepére akár. Az ilyen épületeket egész egyszerűen le kell dózerolni, aztán ennyi. De puhapöcsű a végrehajtó hatalom, a korrupció meg virágzik. Szóval ez is ilyen. Vannak a szabványok, ami azon kívül van, az nem is létezik. De informatikai tudatosságot elvárni olyanoktól, akik nem is tudják, hogy ontja a spam-eket a gépük, meg "tuningolják" a hardware-üket? Milyen emberek ezek? Ezek emberek egyáltalán?

Amúgy meg ne csúsztass, nem a Windows nyit vagy nem nyit meg valamit, hanem valamilyen alkalmazás. De ott a rich text format, portable document format, hogy csak kettőt említsek, de az open document format is jó, vagy akár a hypertext markup language. De nekem a plain text is szimpatikus, az ASCII kódokat szinte fejből tudja az ember.
Előzmény: srf (297)
gszarkatat Creative Commons License 2009.06.03 0 0 299
nem veszek ms termékeket (minek is, amikor le is lehet tölteni, a múltkor lehidaltam a vista 74900 ft-os céduláján a mediamarktban...ez ilyen drága?), kártékony kódok ellen védekezek, és nem aggódom az adataim felől (=még nem jártam pórul eddig)
Előzmény: locsemege (293)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 298
És Mari néni mennyit fog fizetni egy Linux-gurunak, hogy telepítse a rendszerét, aztán mennyibe fog kerülni az adminisztrátor, aki rendszeresen karbantartja?
Valahol, valamennyit mindenképp ki kell fizetni ezekért a dolgokért, legfeljebb nem licencdíjként, hanem munkadíjként...
Előzmény: locsemege (296)
srf Creative Commons License 2009.06.03 0 0 297
Semmi bajom a Linuxszal, dolgoztam MacIntosh-on, C64-en, sőt TPA-1001-en kezdtem először próbálkozni a programozással. Tehát egyáltalán nem Windows-on szocializálódtam. Mégis manapság Wines gépeket használok, egyszerűen, mertamire én használom (DTP), arra nincs Linuxos megoldás. Szép dolog a szerszámosláda hasonlat, de tegyük akkor még hozzá, hogy a Linux szerszámosláda egy alapvetően metrikus világban tengernyi Whitworth menetes szerszámot ajánl megoldásként.
Itt ugyanis eljutunk a kvázi-szabványok problémájához.
Hiába teljesíti a Linux/OpenOffice/mittomén az összes ISO/ilyenolyan ajánlást, ha a világ túlnyomó részén nem tudják megnyitni a fájljait az alapvetően nem szabványos Windows/Office/bánattudja programmal. Nem szép dolog, lehet szembe menni ezzel a trenddel, de fárasztó, napi frusztrációt jelent, és még hülyének is néznek, hogy szőröstökű informatikusként képtelen vagy olyan állományt küldeni, amit "megnyit a vindóz".
Szóval lehet azt mondani, hogy mindent meg lehet csinálni Linux alatt, de ez egyszerűen nem igaz, mert nem úgy működik a világ.
Előzmény: locsemege (294)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 296
Miért, Mari néni rendszergazda? Felhasználó ne telepítsen. A telepítés rendszergazdai feladat. Mellesleg ezt a két szerepkört is összemossák a Windows-ban, ami tudjuk, hova vezetett. Kezdve például az admin joggal belépett felhasználókkal, kártékony kódokkal, stb.

Win7 mennyibe fog kerülni, van erről már valami infó?
Előzmény: vlevi (295)
vlevi Creative Commons License 2009.06.03 0 0 295
"Amúgy a Linux tipikusan olyan valami, hogy amíg nem költözöl be, nem szabod testre, egy nagyon félkész, használhatatlan valami. "
Nekem is egy ilyen érzésem van tőle :)
És ezért nem "merném" odaadni átlagusernek, akinek az ámítástechnika nem sokat mond. Mert asszem én kapnék leghamarabb elmebajt attól, ha hónapokig az menne, hogy ezholvan, meg ezmiez, mert eztmiértnemlehet?
Mert én megoldottam valahogy, hogy felerőszakoltam a flash playert Ubuntu alá, de marinéninek ez biztos nem fog sikerülni.

De az is igaz, hogy nekem Linuxból csak annyi tapasztalatom van, amennyit én, mint próbálkozó user megszereztem. De az alapján én nagyon lemondtam már róla, hogy valaha is Linux lesz akármelyik számítógépemen.
Többször, többfélét kipróbáltam, de egyszerűen nem.
Most is van itt egy Ubuntu virtuálisan, de csak a helyet foglalja.

Amúgy pedig, hogy a topic témájában is írjak valamit : éjjen a win7. Szerintem jó. Annyira mindenképp, hogy aki vesz mostanában egy átlagosnak mondható gépet, annak semmi félnivalója nem lesz tőle.
Előzmény: locsemege (292)
locsemege Creative Commons License 2009.06.03 0 0 294
Nem mindenki, szerencsére. Akinek nincsenek, vagy alig vannak számítástechnikai ismeretei, annak nagyon kényelmes a Linux, hiszen nincs miről átszoknia. Akinek meg elég mély számítástechnikai ismeretei vannak, annak meg azért jó, mert igényei is vannak, s ezekre Windows-on mérsékelten talál megoldást. Éppen a közepes szinten hozzáértők, azaz a csak felhasználói ismeretekkel rendelkezők tiltakoznak, mert nekik a Windows már egy megszokott kapaszkodó. Már tudnak valamit, de még nem eleget.
Előzmény: Törölt nick (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!