Keresés

Részletes keresés

HelLopez Creative Commons License 2008.07.03 0 0 235

Az AKnak van "Frauen in der Arbeit" vagy valami hasonló osztálya, akiket megkerestem, miután elmérgesedtek a cégnél az ügyek, hogy a cégnél ugyanabban a pozicióban lévö férfiak pl. Passattal járnak és dupla annyit keresnek, mint én.

Kaptam jogi védelmet, míg ez zajlik nem rúghatnak ki és most rakjuk össze, mennyi az az összeg, amit kárpótlásképpen elfogadok...

Előzmény: nettomazsola (234)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 234
ha publikus akkor ird meg! nagyon erdekel.
Előzmény: HelLopez (231)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 233
ezt a ragacsos "izet" lehet kapni "kefeben". tökeletes. van lemoshato es eldobhato. mind a kettö müködik.
Előzmény: viennatrader (228)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 232
eu-s hozzatartozo! magyar. az eu-s nem?

mi van akkor ha egy magyar allampolgar egy osztrakkal hazasodik. akkor a magyar siman kap munkavallalasit?
Előzmény: viennatrader (227)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.03 0 0 231

Az lesz, holnap nekiesek. Ìgy nem adhatom vissza (bár, megérdemelnék).

 

Nemsokára lesznek személyes infóim hogyan zajlik Ausztriában az Arbeiterkammernél egy diszkriminációs ügy kezelése - nyakig benne vagyok.

Előzmény: nettomazsola (230)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 230
szerintem a "hivatalos" puculo is csak porszivozni tudja. meg van az a ragacsos kefe, en macskaször ellen azt hasznalom.
Előzmény: HelLopez (229)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.03 0 0 229
Nem ciki... én is... de most retek koszos/kutyaszörös :-(((
Előzmény: nettomazsola (226)
viennatrader Creative Commons License 2008.07.03 0 0 228

Autokozmetikat max. Sopronban tudok legkozelebb. Sajnos cim nem ugrik be, a McDonalds mellett...

 

Ha magad allsz neki egy tipp: Ragasztoszalaggal (amit a barkacsboltban kapsz, legjobb a festok altal maszkolasra hasznalt ragasztocsik) leragasztod az ulest, majd lehuzod rola. Kiszed minden allatszort az ulesbol...

Előzmény: HelLopez (225)
viennatrader Creative Commons License 2008.07.03 0 0 227

Nem eu-s hozzatartozo: altalaban feleseg. Egy haztartasban elo keresok. Szerintem ide tartozik az is, ha pl. valaki nagykoruva valik es elso munkajat keresi, de meg nem osztrak allampolgar.

 

Mikor a felesegemmel megismerkedtunk meg Londonban akkor Erdely meg nem volt EU, igy ezeket a kombinaciokat ki kellett tanulmanyoznunk mind Angliaban, mind Magyarorszagon. Ausztriaban mar rutinbol is utannaneztem, bar itt mar mindketten EU-s allampolgarkent telepedtunk le. Innen a rutin...

 

A kulfoldi vs. osztrak dolog csak szormenten kapcsolodott a te hozzaszolasodhoz...

 

Egy aspektusa annak a hozzaallasnak ahogy a belfoldiek az ide koltozo kulfoldieket (akar menekultek akar nem) kezelik, szerintem sokszor eloiteletesen es sztereotipikusan. De ez megintcsak nem osztrak sajatossag. Mindenhol elofordul hogy az ott elo tobbseg keptelen objektiven megitelni a mas helyzetben levo, mas kulturalis korbol jovo kisebbseget.

Előzmény: nettomazsola (223)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 226
en magam szoktam takaritani. ciki?
a benzinkutakon van porszivo.
Előzmény: HelLopez (225)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.03 0 0 225

Sürgösen normális áron elérhetö autókozmetika kerestetik - aki még hétföig kipucolja a kocsit...???

 

Kedves fönököm ugyanis bekérte tölem a céges kocsit, mert a saját megrendelt hiperszuper BMWje (vagy Audi??? nem is tudom már mit rendelt...) még nem érkezett meg... és egyértelmüen a nálam lévö kell neki.

Ami... nos... hát... kissé kutyaszörös.

nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 224
"A kulfoldi munkavallalok kontra osztrakok:"

ezt most nekem valaszolod, v "csak ugy" irod?
en azt irtam, h akik menekültkent jöttek es az "Asylverfahren" veget varjak azoknak TILOS dolgozni. es ez agyrem!
evekig csak vegetalnak vmifele "heim"ekben rettegnek, h mi lesz velük es minimalis zsebpenzt kapnak es nem dolgozhatnak.
nana, h szinte barmit megcsinalnak feketen.

van fekete munka.
viragzik. piaca is van. emberpiac ... ez van.
Előzmény: viennatrader (220)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.03 0 0 223
fhu de vagod, te ezt. nekem nemetül vannak meg a linkek - infok csak.

"EU-s munkavallalo, illetve osztrak allampolgar nem EU-s hozzatartozoja"

ki szamit hozzatartozonak? hazastars? papa - mama? gyerek?

mi van, ha egy magyar allampolgar egy osztrak allampolgarral hazasodik? ugy tudom, h ilyenkor a magyar ferjfelesegnek automatikusan jar minden, majdnem mintha maga is osztrak lenne.
5 ev hazastarsi kapcsolat utan meg sowieso.

Előzmény: viennatrader (220)
viennatrader Creative Commons License 2008.07.03 0 0 222

Szia!

Nos mi ket helyen fordultunk meg rendszeresen. 11. kerulet Herderpark es 17. kerulet Kongresspark

 

Nekem/nekunk mindket reszen ez a tapasztalatunk, hogy a torokok is es mas kulfoldiek is lathatoan jobban torodnek a gyerekkel. Hozzatartozik a dologhoz, hogy nekem 3 eves mult a kislanyom. Igy azt, hogy a kiskamasz "krocha" gyerekekkel mennyire foglalkoznak meg nem nagyon veszem eszre.

 

Egy jellemzo pelda: A jatszoteren az egyik kicsi leejtett egy uveget a homokozo mellett, ami darabokra tort. Osztrak anyuka a padrol odakiabal a gyerekeinek hogy ne menjenek oda, mert veszelyes.

 

En mentem osszeszedni az uveget, mondvan jobb nem kockaztatni hogy a gyerek megis beletenyerel. Egyetlen masik szulo reagalt ugyanigy, egy torok apuka.

 

Termeszetesen nem ebbol az egy esetbol szurom le amit az elobb irtam, csak egy jellemzo pelda. Raadasul valoban csak az en szubjektiv velemenyem ez, es lehet hogy idovel valtozik ha lesz sok rossz tapasztalatom is roluk.

 

Miert pont 928 GT ? Egyet epp mostanaban csodaltam meg a 18. keruletben...

Előzmény: 928GT067 (221)
928GT067 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 221
SZIA!mindenre kiterjedö hozzaszolasod  nagyon hasznos informaciokat rejt viszont a jatszoteren a török anyukak 80%-a magasrol tesz arra hogy merre koborolnak a fiacskaik!4-6eves körüliek!Talan egy fekete haju magyar anyukat lattal a homokozoban csücsülni?tisztelet mindig a kivetelnek!eszreveteleim a 20.kerületre ertendök  üdv!
Előzmény: viennatrader (220)
viennatrader Creative Commons License 2008.07.03 0 0 220

Munkavallalasi engedellyel kapcsolatban:

 

Most negy kategoria van:

 

"Regi EU"-s munkavallalo: Szabadon vallalhat munkat Ausztriaban

 

"Uj EU"-s munkavallalo: Szabadon letelepedhet, vallalkozhat, de munkat csak munkavallalasi engedellyel vallalhat. Ezt az AMS adja ki (Arbeitsmarktservice), olyasmi mint az otthoni munkaugyi hivatal. Minden uj EU-s orszagra meg van hatarozva egy keretszam, hogy hany munkavallalonak adnak ki munkavallalasi engedelyt. Plusz meg vannak hatarozva az ugynevezett hianyszakmak, ahol lehetoseg van a munkavallalasi engedely kiadasara.

 

Pl. ha sok a munkanelkuli osztrak szovono, akkor hiaba van meg Cseh kvota, szovononek nem adnak munkavallalasi engedelyt. Viszont acsnak, amibol meg hiany van, kiadjak gond nelkul. (Ez csak pelda, nem tudom pontosan hogy melyek a hianyszakmak...)

 

Az engedely kiadasa ugy mukodik, hogy van egy irasbeli munkaajanlatod a cegtol ahova menni szeretnel (tehat elobb fel kell hogy vegyenek valahova), es ezzel az ajanlattal plusz az utleveleddel elmesz az AMS-be munkavallalasi engedelyt kerni. Ezt 30 napon belul biraljak el. Ha megkapod, 30 napod van hogy alaird a ceggel a munkaszerzodest es munkaba allj. Ellenkezo esetben elvesziti az ervenyesseget a munkavallaloi engedely. Az engedelyt egy evre adjak. Ez alatt az ido alatt ha munkahelyet valtassz akkor ujra kell kerni az engedelyt! Egy ev utan hosszabbithatod, ha tovabbra is dolgozol. Ebben az esetben EU-s munkavallalasi engedelyt adnak mar ki, amivel gyakorlatilag ugyanugy szabadon vallalhatsz munkat mint a "regi EU"-s munkavallalok.

 

EU-s munkavallalo, illetve osztrak allampolgar nem EU-s hozzatartozoja: Itt a procedura megegyezik az "uj-EU"-s munkavallaloeval annyi kulonbseggel, hogy nem csak a hianyszakmakban helyezkedhet el, es sajat kvotajuk van. Ergo szinte automatikusan megkapjak a munkavallalasi engedelyt.

 

EU-n kivuli munkavallalo: Ok a legnehezebb helyzetben levo jelentkezok. Orszagonkent eltero szabalyozas van. Nem csak munkavallalasi engedelyt de vizumot, kesobb letelepedesi engedelyt is kerniuk kell. Sajnos (halistennek) a pontos procedurat nem ismerem hogy milyen lepesekbol all.

 

 

 

 

 

 

A kulfoldi munkavallalok kontra osztrakok:

 

Nekem nagyon pozitiv tapasztalataim vannak mind a torokokkel, mind a volt Jugoszlaviabol erkezo bevandorlokkal kapcsolatban. A sajat elmeletem a dologra a kovetkezo:

 

Ha egy osztrak elvesziti a munkajat, az allam rogton a hona ala nyul, es 2 evig kapja a munkanelkuli segelyt, meg tovabbkepzik meg tudjaisten. Szoval ha "rosszabul is el mint 4 eve" azert meg ehenhalni nem fog. Ezert sokan kozuluk nem fogjak magukat osszetorni hogy ujra elheleyezkedjenek. Termeszetesen ha kap a vegzettsegenek, stb. megfelelo allast akkor visszamegy dolgozni, de azert uccat nem fog seperni hogy penhez jusson.

 

Ha egy torokot kirugnak, akkor kicsit mas a helyzet. Munkavallalasi ugye egybol sztorno. Rosszabb esetben a tartozkodasi engedely is (keptelen fenntartani magat Ausztriaban, tehat megszuntek a tartozkodas feltetelei). Ezert gyakorlatilag azonnal, es gyakorlatilag barmit elvallal hogy megszunjon a letbizonytalansaga.

 

Masreszrol: Az ide erkezo kulfoldinek nincs egzisztenciaja amit kockazat. Egy szal boronddel erkezik... Tehat sokkal jobban motivalt peldaul arra, hogy vallalkozzon. Nyit egy kebab-uzletet, vagy hasznaltauto-kereskedest vagy barmit. Ha belebukik a borond tovabbrais megmarad... Ezzel szemben az osztrakok nagyresze soha nem kockaztatna a meglevo egzisztenciajat egy bizonytalan kimenetelu vallalkozasert.

 

Raadasul az itt megtelepedett kulfoldiek nagyreszet az motivalja a kikoltozesben, hogy a csaladjuknak jobb eletfelteteleket biztositsanak, mint otthon. Ha mar ennyi erofeszitest tesz valaki azert, hogy a gyerekeinek jobb legyen, akkor egyeb szempontbol sem fogja elhanyagolni a csaladjat. En nagyon sokszor tapasztaltam, hogy jatszoteren az osztrak anyukak ultek a padon es bagoztak mikozben a gyerek magaban jatszott. Ezzel szemben a torok anyuka ott ul a homokozoban es a gyerekevel foglalkozik.

 

Az osztrakoknak is van az a retege, aki eletkeptelen, soha semmire nem fogja vinni. Ezek sokszor azzal indokoljak hogy ok eselytelenek, hogy a kulfoldiek elszedik eloluk az eletteret. A legnagyobb kelyes orommel halljak, ha egy kulfoldirol kiderul hogy bunozo. Es altalanositanak, hogy "a torokok, a jugok, a romanok" azok a bunozok Ausztriaban. Pedig a legtobb kulfoldi dolgos, eszes, szorgalmas es becsuletes. Meg inkabb azok mint az osztrakok.

 

De persze ez nem osztrak sajatossag. Magyarorszagon is hallani "roman feketemunkasrol" "ukran bunozesrol" a romakat nem is emlitve. De "magyar feketemunkas"-rol vagy "magyar bunozo"-rol nem. Arra mindig van magyarazat hogy miert kerult abba a helyzetbe. A kulfoldi meg genetikailag kodolt a bunozesre szerintuk...

Előzmény: nettomazsola (217)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.02 0 0 219
mazsolaztam a linkek közt, mert en lakast kerestem nem hazat.
talan ezek hasznalhatok;

http://web1.immobilien.net/

http://www.cybermarket.at/

http://www.dermarkt.at/

http://derstandard.at/

http://www.immodirekt.at/suchen2b.php?in_select=1&land=in&PHPSESSID=271352405d2d2c7795bc14ba6afcc627

http://www.remax.at/
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.02 0 0 218
nekem volt valahol csomo lakaskeresös linkem. tan meg nem töröltem ki.
megkeresem.
a Bazar az jo. meg van adva, h melyik napon hany orakor jelennek meg az uj hirdetesek. akkor gep elött kell ülni!
Előzmény: exe2 (214)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.02 0 0 217
en csak mendemondakat hallok, h manapsag meg nehezebb munkavallasit szerezni mint az EU elött. nem ertem, h miert, de kell nekem mindent erteni?
sokan jönnek ki tanulni, v ilyen - olyan munkakra, lejar a tanidö v a szerzödes, itt akarnak maradni, de hivatalosan nem tudnak dolgozni. akkor termeszetesen dolgoznak feketen.

off, de beborul az agyam töle allandoan;
akik menekültkent probalnak jönni ( feketek, sargak stb) es beadjak szepen a papirjaikat, azoknak az asyl elbiralas 1-5 evig tart!! ez alatt az idö alatt NEM szabad dolgozni. ( ez velünk is igy volt, de "csak" masfel ev)
hogy ez mire jo azt sosem fogom megerteni!
itt a sok munkaerös, eleterös, sokszor nagyon ertelmes huszoneves fiatal, akik a nyakukköze kapjak hirtelen a nekik eddig elkepzelhetetlen aruböseget es nem dolgozhatnak, nincs penzük, nem vasarolhatnak.
hat szerinted mit fognak csinalni?
ami az igazan dühitö, amikor az osztrak "közvelemeny" aki NEM akarja felfogni, h nem szabad dolgozniuk, mindenfele drogendealereknek, meg munkakerülöknek elhordjak öket.
agyrem!

ja
egyebkent olyan IS van, h böcsületesen beall az ember dolgozni es csak az elsö betegallomanynal derül ki, h a kedves munkaado elfelejtette bejelenteni, v csak 20 orara jelent be es 38-at dolgozol ... stb
Előzmény: exe2 (215)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.02 0 0 216

Add meg a paramétereket, akár itt, akár privátban - ismerös az immobilien.net tulaja, ök pedig hatalmas adatbázissal rendelkeznek, emellett meg privát hirdetéseket is tudok vadászni.

 

Hmmm... Igen, vannak, akik itt (is) feketén dolgoznak...

Előzmény: exe2 (214)
exe2 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 215

nettomazsola!

 

gondolom bejelentve akarsz, nem? ugy meg allitolag nem egyszerü.
de ennek jarj utana rendesen, ne hallgass sok "jol informaltra"!

 

Ezt hogy értetted? Nem mondod, hogy kint sem jelentik be a munkavállalókat????????

exe2 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 214

De drágák vagytok!

Különösen a kijelentkezéssel kapcsolatos info sokat segített!

 

Házkereséssel kapcsolatban azt találtuk ki, hogy amit a neten felleltünk és tetszik azt megkeressük :) Komolyan eddig csak egyet nem találtunk meg kép alapján :)

Nem Bécsben keresünk, ezért úgy csináljuk, hogy leparkolunk a Fertő-tó kempingjében és onnan körbejárjuk azokat a részeket amik megfelelnének.

Mivel kint is általában sok helyen kiteszik a táblát, hogy eladó, megnézzük őket.

Aztán ha így nem sikerül akkor megyünk az ingatlan irodákhoz.

Lesz rá 2-4 hetünk. Pont tegnap akartam regisztrálni a bazar.at-n de karbantartottak. Ugye azon leginkább magánhirdetések vannak?

 

Ha komolyan gondoljátok a segítséget akkor megadom a paramétereket :)

 

 

riki15 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 213
:-) Neki én is szívesen segitek ha kell! Nagyon szeretem vasárnap reggelente kávé mellett a hirdetéseket böngészni! :-)))
Előzmény: HelLopez (212)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.02 0 0 212

Hopp. Bocs...

Exének szólt.

Előzmény: riki15 (211)
riki15 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 211
Köszönöm szépen a segítséget, de mi nem akarunk házat venni! :-))
Előzmény: HelLopez (210)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.02 0 0 210

Mikor mehetünk???

 

Segítsünk házat keresni (ez komoly...)?

Előzmény: riki15 (208)
HelLopez Creative Commons License 2008.07.02 0 0 209

Akkor számotokra is az a megoldás, hogy a lakcímet megszüntetni, jegyzönél kijelentkezni (még a külföldön élö magyarként valón nyilvántartást sem kötelezö kérni), személyit leadni, lakcímkártyát is (üresen kaptok másikat, aminek csak a személyazonosító jel szerepel az egyik oldalán).

 

28. § (1) A Magyar Köztársaság területéről kivándorló magyar állampolgár lakcím ügyében az útlevélhatóság; a bevándorló, hontalan vagy menekültként elismert polgár kivándorlása esetén pedig az idegenrendészeti szerv jár el, és egyidejűleg a kivándorlás tényéről értesítik az illetékes nyilvántartó szervet.

(2) A kivándorló magyar állampolgár az útlevélhatóságnál nyilatkozik arról, kívánja-e, hogy a nyilvántartás továbbra is tartalmazza adatait. E nyilatkozatot az útlevélhatóság megküldi a nyilvántartás illetékes szervének.

Előzmény: exe2 (207)
riki15 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 208

Nagyon finom lángost tudok csinálni, igaz, hogy krumplisat de meghívlak benneteket rá :)

Hmmmmm!! Az a legfinomabb! Nagyikám is mindig olyat sütött nekem!! :-))

Előzmény: exe2 (207)
exe2 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 207

Sziasztok!

 

Köszönöm az észrevételeket :)

 

Természetesen nem úgy értettem a megszakítást, hogy nem fogunk hazajárni.

A szüleink élnek, úgyhogy mindenképpen meglátogatjuk őket.

Úgy értettem, hogy Ausztriában akarunk lakni, dolgozni élni, véglegesen.

Adóbevallást meg nekem nem kell csinálni, nincs mire, a párom pedig vállalkozó és most fogja megszüntetni a vállalkozását így minden bevallást meg kell csinálnia.

Aztán itt a pont!

 

Nem kívánok semmilyen lakcímet megadni senkinek, megszüntetjük a bankszámlát is amint átment a pénz.

 

Nagyon finom lángost tudok csinálni, igaz, hogy krumplisat de meghívlak benneteket rá :)

 

 

HelLopez Creative Commons License 2008.07.02 0 0 206

Elöször én is úgy jöttem, hogy kihívtak.

Azóta egyszer kerestem/találtam új állást: a jobpiloton keresztül.

Tapasztalatom szerint bizonyos kvalifikáció felett az AMS nem tud mit nyújtani, esetleg tanfolyamokat...

Az ismertebb fejvadászoknál érdemes (váltásnál aktualizált) önéletrajzzal az adatbankban lenni (pl. Hill Worthon, Hill, ISG, stb...), sosem tudni...

Előzmény: viennatrader (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!