Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 1 9590

Az alkoholistának is több altípusa létezik. Az egyik csak elissza a család pénzét. A másik terrorizálja a családját. Aztán ott vannak a megszállott játékosok. Kártya, lóverseny. Szerencsére a félkarú rablókat az állam bácsi betiltotta. Vannak még megrögzött verekedők?

 

Természetesen sok probléma van a koronán kívül. És el tudom képzelni, hogy nem mindenkinek ez a legnagyobb gondja. Ismerősöm vendéglős rokonát például igen érzékenyen érintette anyagilag a lezárás. Hiába mondja a kormány, hogy mostanra kevesebb az álláskereső, mint előtte. Ha valakinek hónapokon keresztül nincs bevétele, ráadásul a bérleti díjat is fizetnie kell, az még ezzel nincs kint a vízből. Egy másik vállalkozó ismerősömnek az a problémája, hogy akadozik az alkatrész ellátás.

 

Sok olyan probléma van a világon, amelyek most a korona miatt háttérbe szorultak. Például megint felfüggesztették a halasztható orvosi beavatkozásokat. Jó lenne gyorsan túllenni ezen a járványon, hogy a többi dologgal is foglalkozhassunk. Ezért kellene minél hamarabb mindenkinek beolttatnia magát. Habár tisztában vagyok vele, hogy az oltás bizonyos embereken nem segít.

 

Na de minden hiába, amíg az egész világ nincs beoltva. Mérsékelni kellene a külföldi utazásokat is, hogy ne hurcoljuk be a járványt újra és újra. Például nagyon sokat lehetne segíteni azzal, hogy az elcseszett debreceni vakcinagyár termelését átengedjük a fejlődő országok beoltatlan lakosságának - ha már harmadik (negyedik) oltásnak alkalmatlan.

Előzmény: Törölt nick (9588)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 -2 0 9589

https://index.hu/techtud/2021/12/04/ugur-sahin-biontech-koronavirus-oltas-vakcina-omikron-varians-szupermutans-jarvany-pandemia-covid-19-korhaz/

 

Új vakcinára van szükség az omikron variáns miatt. Természetesen ezt nem a WHO jelentette be hanem a kormányok felett álló szuperhatalmak egyike, egy cég a sok közül, a BioNTech vezérigazgatója.

 

Másik hír hogy amióta terjed az omikron variáns (pár hete), egyetlen halálesetet sem okozott a fertőzések közül, pedig 3x olyan gyorsan terjed mint a delta. És a tünetek amiket okozott eddig, a legveszélyesebb a fáradtság volt. Egyyelőre ennnyit  lehet tudni kb. az új variánsról, de mindenki úgy fél tőle mint a tűztől, még a végén kiszorítja a jó kis delta variánst, amibe azért ritkán de belehalnak az emberek.

 

Ha jön a kötelező oltás, az omikron ellen is kötelező lesz? Mert fáradtságot okozhat? Én simán el tudom képzelni hogy pár hét múlva az adatok összesítéséből az jön ki hogy az influenzánál is enyhébb tüneteket okoz, és ritkábban lehet belehalni,  és ennek ellenére látom a covid buborékban élő buzgómócsingokat, hogy ennek ellenére sem vetnek véget a járványügyi intézkedéseknek, ha már csak az omikron variáns lesz jelen.

 

Semmit nem tettem idézőjelbe, de biztos megsértettem valakit most is. A tudósokat vagy a WHO-t.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 9588

Nagy különbség, hogy az alkoholizmus, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás meg a többi egészségtelen életmód nem ragályos, szemben a coviddal.  Erre lehet mondani, hogy magánügy.

Nagyon el vagy tévedve hogy ezt magánügynek tekinted a covidot pedig nem. Szerinted miért tart itt a magyar egészségügy ahol tart? Azzal hogy ha valaki iszik, dohányzik, borzasztó betegségekkel hónapikg, évekig terhelik a kórházi kapacitást, és nem marad pénz színvonalas orvosi ellátásra, még wc papírra sincs pénz. Rohadtul nem magángyü ha valaki szétcseszi az egészségét, és utána élete végéig a társadalom többi tagja fizeti az ellátását, és tönkreteszik az egészségyi rendszert. És abban is tévedsz hogy nem ragályos, szerinted egy  fiatal aki elkezd inni, vagy dohányozni, kiről vesz példát? Ráadásul nem csak ragályos, hanem borzasztó függőséget is okoz mindkettő, plusz komplett családokat tesz tönkre, elég ha csak a családfő alkoholista. Olyan súlyos társadalmi, egészségyi problémákat okoz csak ez a kettő szenvedély, hogy azt nem is lehet egy lapon említeni a coviddal. Borzasztó kettős mérce az egyiket magánügynek tekinteni, egy új típusu influnza vírus miatt meg az egész világot feje tetejére fordítani, és aki esetleg ellenkezik előszőr csak pénzbüntetésre ítélik, vagy kirugják, később ki tudja mi lesz, száműzik őket egy lakatlan szigetre, esetleg börtönbe küldik. Én már bármit el tudok képzelni, egy idióta feje tetejére állt világról van szó. Nem lehet olyan elképzelhetetlen szürreális dolgot kitalálni, amit holnap ne valósítanának meg. 

 

Egyszerűen nem fogod fel hogy a covidot csak más súlyos problémákhoz tartom kicsinek, ezt mikor jut el a tudatodig? Ha a világon csak a covid létezne mint a probléma, végtelenül súlyos lenne. Ha a covid 1-es szintű probléma, és a legnagyobb probléma mellette az 0 szintű, 1/0 = végtelen. Mindig a kontextus számít, és a részletek, mit hasonlítunk mivel. Nagyon is tiszteletben tartom a tudományt, és hitelesnek szinte az összes adatot a coviddal kapcsolatban. Nem is a tudósokkal van a probléma, hanem a birka együgyü emberekkel, aki csak úszik az árral.

 

Figyelmeztetsz hogy veszélyes mentális környezetszennyezést művelek? Mert időzőjelbe tettem a covidot? Bár nem tagadom hogy meghalt miatta a föld lakosságának 0.1%, de mégis a tudósok becsületébe gázoltam valahol. Ezt a fórumot kb. 10-en olvassák, készakarva sem okozhatok rettentő nagy társadalmi károkat.

 

Ellentétben 2.5 millió alkoholistával akik nagy károkat okoznak, hogy csak 1 társadalmi problémát említsek a sok közü, ami nem magánügy. Ha zavar hogy eltérő véleményem van tőled, tiltsd le, és ha onnantól senki nem vitatkozik veled, akkor már igazad is lesz.

 

Nem törekszek tökéletes objektivitásra, de azért nálad nagyságrendekkel objektívebben látom a világot, aki az alkoholizmust magánügynek tekinti. Én meg azt mondom nincs olyan hogy magánügy, bárhogyan élsz, az kihatással van az egész világra. A covid is, és más betegségek is, az összes. Csak te covidon kívül nem tudsz gondolkozni, én meg igen.

 

Előzmény: JimmyQ (9584)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 9587

És egyre több nem beteg nem idős embert.

 

 

Nekem valaki úgy magyarázta, hogy a különböző vírusok csak specifikus fehérjéhez tudnak kapcsolódni. Ezért különböztetünk meg torokgyulladást, tüdőgyulladást, májgyulladást stb. Az az érdekes, hogy a covid mutációk csak a tüskéket változtatják. Ennek az okát ismeri valaki?

Előzmény: 12 voltos (9585)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 9586

Tudja valaki, hogy mióta létezik influenza? Hányadik évadnál járunk? Mikor terjedt el? Milyen állatról ugrott át?

12 voltos Creative Commons License 2021.12.04 0 0 9585

a covid továbbra is főleg időseket öl meg. idős, beteg embereket.

a rák esetén az életkori és egészségi adatokról van statisztikánk?

Előzmény: JimmyQ (9584)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.04 0 0 9584

Nem véletlenül nem számolták a rákban meghalt embereket eddig naponta, és ezután sem fogják. Borzasztóan magas szám, csak hát megszokott."

Nagyon is számolják, a statisztikai hivatal adataiból pontosan tudni lehet, hogy évente mennyien haltak meg daganatos betegségben. Az elmúlt harminc évben ez a szám nagyjából állandó, pl. 2020-ban 31623, tehát napi 87 fő. https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0010.html

 

Egyébként meg az elmúlt egy év során kb. ugyanennyien haltak meg covidban.  Ami így jelenleg Magyarországon a 3 leggyakoribb halálok egyike, a daganatos betegségek, meg a szív és érrendszeri betegségek mellett (26280).

 

"a magyar állampolgárok minimum harmada kifejezetten egészségtelen életmódot él, és ha ez magánügy, akkor a covidnak is magánügynek kéne lennie hogy ki hogy védekezik ellenene, vagy egyáltalán akar-e."

Nagy különbség, hogy az alkoholizmus, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás meg a többi egészségtelen életmód nem ragályos, szemben a coviddal. És nem ragályos az se, ha sokan egyszerűen csak nem törődnek az egészségükkel, hanyagolják a szűrővizsgálatokat, nem mennek időben orvoshoz stb. Erre lehet mondani, hogy magánügy, de az nem magánügy, ha valaki az oltás, a távolságtartás, a maszkviselet, megtagadásával, kijátszásával, megkérdőjelezésével növeli más emberek fertőződésének kockázatát.

 

"De komolyan gondolom, ugyanis: Előszőr is tavaly 10 ezer ember halt meg "covidban" oltás nélkül, idén pedig 25ezer úgy hogy már a lakosság nagy része oltott (Ez is felvet érdekes kérdéseket, de hagyjuk is...)."

Ne hagyjuk, mert ez pontosan mutatja a te felületes gondolkodásodat. Megint olyan számokat próbálsz összehasonlítani, amelyek nem vethetők össze ilyen egyszerűen, a körülmények figyelembevétele nélkül. A járvány idei 3. és 4. hulláma sokkal gyorsabban terjedt és súlyosabban fertőz, mint a tavalyi 1. és 2.

 

Persze te nyilvánvalóan nem is objektivitásra törekedsz, nem a valóság érdekel, hanem csak különböző indokokat próbálsz gyártani a hiedelmed igazolására. Arra, hogy ez a "covid" csak egy bolondéria, amit egyszerűen zárójelbe kell tenni. Ahogy zárójelbe is teszed, ahányszor csak leírod.

 

De figyelmeztetlek, aki ilyen alaptalanul kétségbe vonja a tudomány eljárásainak tisztességét, a tudósok becsületességét, az elég veszedelmes mentális környezetszennyezést művel. Ami sokkal kártékonyabb a társadalomra nézve, mint bármelyik szenvedélybetegség, amelyek inkább csak önsorsrontók.

Előzmény: Törölt nick (9583)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9583

Csak nem gondolod komolyan, hogy a covid miatt 1 év alatt történt 34 ezer halálozást veted össze a leggyakoribb halálokok 20 év alatti összegével. Akkor már miért nem 80 évre összegezed? Annyi idő alatt már legalább 9 milliónyian meghaltak az országban.

 

De komolyan gondolom, ugyanis: Előszőr is tavaly 10 ezer ember halt meg "covidban" oltás nélkül, idén pedig 25ezer úgy hogy már a lakosság nagy része oltott (Ez is felvet érdekes kérdéseket, de hagyjuk is...).

Másodszor pedig a covid nem fog évente ennyi áldozatot szedni, mivel akik túléltél az első néhány hullámot így vagy úgy, a többit is túl fogják élni, vagy már meghaltak mert  idősek és vagy súlyos betegek voltak covid nélkül is. Jövőre nem fog több áldozattal járni mint egy átlagos influenzaszezon.

 

A covidot senki le nem szarná ha minden évben itt lenne, már megszokták volna. Nem a felelősségtudat beszél az emberekből, hanem az ijedtség. Majd ha újra visszaáll a normál 350 halott per nap állapot, mindenki le fog nyugodni, és folytatni a jól bevált ön és környezetpusztító életmódot. Nem véletlenül nem számolták a rákban meghalt embereket eddig naponta, és ezután sem fogják. Borzasztóan magas szám, csak hát megszokott. Nagyon kártékony az egész társadalomra az hogy a magyar állampolgárok minimum harmada kifejezetten egészségtelen életmódot él, és ha ez magánügy, akkor a covidnak is magánügynek kéne lennie hogy ki hogy védekezik ellenene, vagy egyáltalán akar-e.

 

Előzmény: JimmyQ (9574)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.03 0 1 9582

https://nepszava.hu/3139705_tizenotezer

A tizenötezer oltástagadó pedagógus

"semmibe veszi a Nobel-esélyesként emlegetett magyar tudóst – nem asszonyságot! –, negligálja az orvosok, virológusok, infektológusok véleményét, kérését, felszólítását. Nem hisz abban, hogy a tudósok által bizonyított tények igazak, a tudományos kutatások és eredmények előre viszik a világot."

 

Mi mégis

"ahelyett, hogy örülhetnénk, hogy gyerekeink megszabadulnak a felelőtlen, farizeus, hivatásuknak ellentmondó pedagógusoktól, aggódhatunk, hogy nem lesz, aki tanítson. Vagy inkább mégis amiatt, hogy ők tanítják tovább a gyerekeinket."

JimmyQ Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9581

Nincs legkárosabb frekvencia, minél nagyobb, annál nagyobb a fotonok energiája, ergo annál károsabbak minden élő sejtre, így a mi bőrünkre is.

Előzmény: 12 voltos (9580)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9580

de nem is úgy gondoltam hogy a bőrre legkárosabb frekvencia menjen az orrba és hatmillió wattal egész nap, éjjel is :)

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9579

Egy gázálarc, amiben aktívszén szűrő helyett fény van. ;)

 

Na de az UV még ózont is kreál. A páciens nem a fertőzésbe fog belehalni.

(A derék Bubó doktor szavaival: sosem szabad a lázat annyira csillapítani, hogy a beteg kihűljön.)

Előzmény: kétlambos (9577)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9578

Önmagában az UV nem elegendő. Meghatározott hullámhosszra van szükség.

(Ez olyasmi, mint egy antenna nyeresége. Csak a geometriai méretek miatt a rezonancia sávszélessége kisebb.)

Előzmény: 12 voltos (9575)
kétlambos Creative Commons License 2021.12.03 0 0 9577

Szerintem ő a lézerkard változatra gondolt: a bőrig már neeem érne el.

Előzmény: JimmyQ (9576)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.02 0 0 9576

Ezek a sterilizáló lámpák UV fényt sugároznak. Attól percek alatt ronggyá égne a bőr az orrodon. A nyálkahártyádról nem is beszélve.

Előzmény: 12 voltos (9575)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.02 0 0 9575

ötlet :)

vírus és baktérium ölő fénnyel működő fertőtlenítők már vannak, pl. kórházakban használják ezeket.

mi lenne ha az ember ilyet hordana az orra előtt, azaz a fény az orrába világítana? :)

bármi baci vagy vírus be akar menni, kinyíra még ott az orrban

JimmyQ Creative Commons License 2021.12.01 0 1 9574

Csak nem gondolod komolyan, hogy a covid miatt 1 év alatt történt 34 ezer halálozást veted össze a leggyakoribb halálokok 20 év alatti összegével. Akkor már miért nem 80 évre összegezed? Annyi idő alatt már legalább 9 milliónyian meghaltak az országban.

 

A 15 másodperc googlizást jó lett volna némi józan ésszel kombinálni, hogy ne a szezont akard összehasonlítani a fazonnal.

 

"Ezek a számok 1990 óta semmit nem javultak"

Nem igaz, Magyarországon 1990-óta sokat javult a várható életkor.

 

A hozzászólásod ezt követő része még zavarosabb, néhol nem is értem, mit akartál mondani. Több időt csak akkor fordítanék rá, ha előbb te válaszolnál legalább arra, amit az 9544-ben írtam.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9573)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.01 0 1 9573

Mennyi az a "nagy része"?

Mennyi az a "sokan"?

Mennyi év az az "1-2 évtized"?

Vannak ezekre tisztességes objektív mérőszámok, állj elő velük!

Mert ez így nem több, mint indulatos handabandázás, vádaskodás, a covid jelentéktelenségének hangoztatása.

 

Kérlek szépen, 15 másodperc google keresés után:

 

https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0010.html

 

20 év alatt halálozási okok:

kb. 650ezer rosszindulatú daganat miatt

kb. 700ezer szívbetegség miatt

kb. 300ezer agyérbetegség miatt

kb. 100ezer tüdőbetegség miatt

kb. 100ezer májbetegség miatt

 

1.85 millió ember a 2.5 millióból korai halált halt, életmódból fakadó, illetve megelőzhető, civilizációs betegségek miatt. Ezek a számok 1990 óta semmit nem javultak, én például nagyobb problémának látom milliók értelmetlen halálát, mint néhány tízezer "covid" áldozatot, ami a valóságban többnyire rák + érrendszeri betegségek + végletekig legyengült szervezet + covid fertőzés, természetesen covid halottként regisztrálva, hiába edte szét a testét a rák, a covid volt az utolsó csepp, ami lehetett volna egy bokaficam is.

 

Azt hogy mennyivel korábban hal meg egy rákos ember, vagy egy alkoholista, nem tudom, nézz utána ha érdekel. De egészséges életmóddal 100 éves kort is el lehet érni, így egy 80 év körüli várható átlag élettartam nálam évtizedeket jelent, ennek sem fogok utánanézni, egy év veszteség is sok. De ha találsz olyan kutatást ami szerint csak néhány hónappal rövidíti meg a rák az élettartmot, küldd már át nekem.

 

A covid is veszélyes persze, csak nem annyira hogy 2 éve napi 24 órában a csapból is ez folyik... Sőt még ezt is leszarnám, ha hagynák az embereket élni, de lépten nyomon szivatnak mindenkit, teljesen mindegy hogy ki van beoltva ki nem, az oltottakat ugyanúgy szivatják.

 

Matolcsy épp ma jelentette be hogy sajnos idén és jövőre is 5% felett lesz az infláció. Illetve az EU a kötelező oltáson gondolkozik minden országra kiterjesztve. Hátha így beoltja magát a maradék 33% ember, csak kérdés hogy melyik oltása a kötelező, és meddig? Delta elleni, az omikron elleni? Évente kötelező az összes oltást felvenni? És ha jön bármilyen új variáns, azokra is? Veszélyes folyamatokat indít el egy nagyon instabil gazdasági és társadalmi környezetben, de ők tudják... Mintha bármit az égvilágon megoldanának ezzel. Esetlegesen háborút még kirobbanthatnak, vagy teljes összeomlást is. De a vírust nem fogják legyőzni, majd ha egyszer lesz olyan mutáció ami kinyírja magát akkor eltűnik.

Előzmény: JimmyQ (9544)
tatami202006 Creative Commons License 2021.12.01 0 0 9572

Csak az invazívokat számolják , a maszkról oxigéneseket nem

Előzmény: Törölt nick (9566)
rtrz Creative Commons License 2021.12.01 0 1 9571

Ez az egész a komcsi maradvány kórházi berendezkedéstől van. Számtalan példát tudnék sorolni és gondolom más is, hogy hogyan működik ill. nem működik a magyar egészségügy.

 

Mondok egy példát. Bementem az SZTK-ba egy vizsgálatra. Odamentem reggel 7-kor a bejelentkező ablakokhoz, hogy sorszámot kapjak. Jó hosszú sorok. Odaérek azt mondja telefon kérjek sorszámot, mert már nincs ide. Rendben. Ott állok az ablakok előtt és hívom a számot. Ott látom előttem két méterre csörög a telefon. Az én hívásom. Vannak ott benn hárman egyik se veszi fel. Mondom nekik kívülről ott csörög a telefon, azt mondták telefonon kérjek sorszámot. Vegyék fel. Nem vették fel. Aztán kívülről a tömeg előtt leordítottam a fejüket. Nem részletezném miket ordítottam.

 

Ez csak egyetlen apró eset volt. Tudnék még sokkal érdekesebb dolgokat mondani, de gondolom más is.

Ezt az egész eü.rendszert egyszerűen cafatokra kéne szedni és újra építeni. Egyetlen egy gyilkos kormánynak se volt célja ezt az egészet alapjaiban megreformálni.  Ezek nem szeretik a népüket, csak élősködnek rajta. Kormányoktól függetlenül.

Előzmény: JimmyQ (9570)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.01 -1 0 9570

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/valtoztattak-a-korhazak-adatszolgaltatasi-modszeren-csak-az-invazivan-lelegeztetett-betegek-kerulnek-be-a-statisztikaba?utm_source=Facebook&utm_medium=rtl-hirado&utm_campaign=post&fbclid=IwAR2VkL21-wD8SbYzwAuquLanFVb9A5Fyzl_cvdEGEfROuVdnXtBN0dHdXmY

 

Fene tudja, mit remélnek ettől? Annyira összekuszálni az adatokat, hogy bármilyen súlyos is a helyzet, az emberek már csak legyintsenek az egyre zavarosabb információkra?

 

Vagy ezzel kicsit jobbnak akarják mutatni a helyzetet?  Egy számot lebűvészkedve 984-ről 513-ra? Ám ettől még tragikusabban mutat a napi 160-195 halott.

Hisz Németországban 4400-4500 kritikus állapotú betegből hal meg naponta 200-250.

De még Csehországban is 900-1000-ből 80-120.

NevemTeve Creative Commons License 2021.11.30 0 1 9569

Már meggyónták, az volt, hogy megváltoztatták a statisztikát: volt: géppel lélegeztetett; lett: invazív módon géppel lélegeztetett.

Előzmény: Törölt nick (9566)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.30 0 0 9568
Előzmény: 12 voltos (9567)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.30 -1 0 9567

vajon lehet-e olyan covid tesztet csinálni ami nem egyszer használatos?

mert az nagyon tudna segíteni. na persze úgy értem hogy olcsó lenne és mindenkinek lenne

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.30 0 0 9566

Tegnap 538, ma 513. Pénteken még 695.

Nem lehetséges, hogy eddig beleszámolták azokat is, akiket Romániából kezelésre átvettünk?

Előzmény: JimmyQ (9565)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.29 -1 0 9565
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 1 9564

És persze nemek szerint szétválogatva:

Előzmény: Törölt nick (9563)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 0 9563

Megdolgoztattál. Itt a statisztika:

Előzmény: 12 voltos (9562)
12 voltos Creative Commons License 2021.11.28 -1 0 9562

mármint a többségében 70-80 év felettiekre gondol? oda amúgy se kell alapbetegség hogy meghaljanak...

Előzmény: Törölt nick (9560)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.28 -1 0 9561

Azt persze én se tudom, hogy mennyire hitelesek a kínai adatok. Nekem csak arról van közvetlen információm, hogy a külföldről beutazókkal szemben bizony vas szigorral tartják a karantént. 2 hétig el se hagyhatják a szobájukat, oda még a takarító személyzet se teheti be a lábát, az ételt is csak leteszik az ajtó elé. Aztán jön újabb két hét, amikor már kijöhetnek, de nem kezdhetik el a munkát, aminek elvégzésére oda küldte őket a cégük. Egy rokonom olyan német cégnél dolgozik, akik defekttűrő gumiabroncsok gyártásához építenek gépsort. Tavaly ilyenkor a járvány miatt egy kínai üzembe már annyira készre szerelt állapotban igényelték a berendezést, hogy a telepítéshez ne kelljen helyszínre utazniuk a gyártó szakembereinek. Aztán fél év alatt kiderült, hogy így se boldogulnak vele. Persze, mert a gyártónál történt beüzemelésre se akartak elküldeni senkit, aki legalább ott betanult volna valamennyire. Hanem inkább már azt akarták, hogy menjen mégis Kínába a gyártó projektvezetője. Akkor is, ha az egyheti munkáért karanténnal együtt öt heti díjat kell fizetni. Nagy nehezen megszervezték a dolgot, beszerezték a vízumot, de szeptemberre kiderült, hogy annyira megritkították a járatokat, a vízum lejártéig egyszerűen lehetetlen repülőjegyhez jutni. Végül kénytelenek voltak napi 8 órás meeting üzemmódban, lépésről lépésre táv-vezényelni a kínai szerelő csapatot, akik alig kapiskálják az angolt, az ő "angol" beszédük, pedig még ennél is kevésbé érthető. Arra legalább sikerült engedélyt kapni, hogy a gépsor üzemi adatait online láthassák a gyártónál.

 

Szóval így nehéz lesz az élet Kínában. De szerintem megvan rá az okuk. Olyan népsűrűséggel, olyan gyenge vakcinával, és olyan irányítható néppel, ami nekik van, egyelőre talán csak ez a járható út. Akkora lakosságot pedig valóban nehéz is lenne félévente újra átoltani.

Előzmény: sr1 (9558)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!