Keresés

Részletes keresés

Mozzo94 Creative Commons License 2020.01.11 0 0 12248

Valaki be tudna részletesen számolni arról, hogyan lehetne finasteridet feliratni vagy beszerezni?

Orvostól, háziorvostól lehetséges?

Hajklinikán, magánklinikán esetleg? Ha ott igen, akkor mennyibe kerül egy recept és általában mennyi ideig tart? Illetve, felírják az 5mg-os tablettát is vagy csak az mg-osat?

Idén már el kellene kezdenem egy kúrát, csak hát szívás, hogy alig lehet hozzájutni. 

kkuj Creative Commons License 2020.01.09 0 0 12247

Köszi a választ! Tudom, hogy vényköteles, pont ezért keresem a kiskaput, mert nem nagyon akarják a bőrgyógyászok felírni, mivel a környezetemben senkinek sem a szakterülete a férfias hajhullás. Esetleg tudtok orvost ajánlani, aki otthon van a témában? Leszámítva a hajklinikákat persze.

Igen, hairlosstalk-on sincs nagyon felkapva a téma, ez már nekem is azt sugallta, hogy kétséges a hatásuk, ellenben baromi drágák.

Előzmény: Dava_23 (12246)
Dava_23 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 12246

Szia! Véleményem szerint egyik sem hatásos.  Finasteridet nem tudsz feliratni 1mg os formában Magyarországon mivel nincs forgalomban csak az 5 mg os.  Vényköteles gyógyszer. 

Előzmény: kkuj (12245)
kkuj Creative Commons License 2020.01.06 0 0 12245

Sziasztok!

 

A tapasztalataitokra lennék kíváncsi két dologban:

 

- Valaki próbálta, vagy van ismerőse, aki próbálta már az itt említett regeneratív Rigenera Activa és Lipogems terápiákat? A PRP-t olvastam, hogy nem sok hatása van. Tudom, hogy összemérhető egy hajátültetéssel az ár, de ha tényleg működik, akkor elgondolkodnék rajta. Sajnos a honlapon nincs semmi előtte-utána.

 

https://hairhungary.hu/regenerativ-terapiak/

 

- Ki honnan szerez be finasteride/propecia-t? Leginkább az 1mg-os érdekelne, hogy ne kelljen szeletelgetni. Voltam bőrgyógyásznál, de ő nem írta fel...Majd megpróbálok máshoz elmenni, de érdekelne, hogy lehet-e valahogy vény nélkül is kapni.

 

 

 

 

alex999 Creative Commons License 2019.12.30 0 0 12244

Sziasztok!

 

Olvastam, hogy pár korábbi post-ban szó volt a DHT blokkolókrol és a "dutáról". Én ehez szeretnék hozzászólni. Én 30, férfi vagyok. Eddig Angliában tartózkodtam, ahol hajhullásra ki lehet iratni a dutát, amit jó pár éve szedek. Jó pár dolgot kipróbáltam előtte (még finasteridet is) és csak a duta tudta megállítani a hajhullásomat. Nem érzek mellékhatást. Most újra itthon élek és szeretném folytatni a szedését. Érdeklődtem hajgyógyászatoknál de nem voltak hajlandóak segíteni, mert Magyarországon a dutát csak urulógiai problémára írják ki.

 

Tudna nekem valaki segíteni? Nekem nagyon fontos lenne, hogy tudtám a szedését folytatni, mert különben nagy valószinűséggel újra hullani kezd maj a hajam. Tényleg csak a duta használ. Csak eredeti gsk álltal "Avo" néven forgalmazott érdekelne. Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene.

 

Ha valaki tud segíteni, kérlek írj a nasdor13@yahoo.com -ra.

 

      

Luiva Creative Commons License 2019.12.29 0 0 12243
medikál Creative Commons License 2019.12.15 0 0 12242

Jó de én írtam ezt hamarabb. 

Előzmény: DaNiel888 (12241)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 12241

:) Ehhez kellene egy vizsgálat, amiben kiderítik ,hogy mondjuk 5 év DHT blokkolást követően mennyi idővel áll vissza az eredeti állapot?! Tekergő tézise szerint mondjuk évek hosszú használata után nem igazán romlik a hajállomány állapota a fina abbahagyását követően....Valósan azt több helyen, fórumon írják, akár a gyártók, hogy bő 1 hónappal az adott szer abbahagyását követően már visszaállhat az eredeti állapot....Valahogy most olyan érzésem van, hogy arról beszélünk a fekete az fekete szín, a fehér meg fehér! :) 

Előzmény: medikál (12240)
medikál Creative Commons License 2019.12.04 0 0 12240

Én is hasonló képpen jártam. Ezt tekergő nekem kétségbe vonta. 

Előzmény: DaNiel888 (12239)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 12239

Szünettel kapcsolatban meg: érdemes néha szert váltani és valóban szünetet beiktatni. Viszont ezt a többiek is megírhatnák miként is teszik! :) 

Nekem az első fina&minox kúrámnál még 2011-ben 3-4 hónap után jelentős lett a változás! Sokszor éreztem, mintha hangyák mászkálnának a fejemen, mivel újra beindult a normál növekedés. A környezetemben sokaknak feltűnt a gyors változás. A kúra után, úgy egy / másfél hónappal elkezdett visszaállni a majdnem eredeti állapot! :) Utána csak minoxot használtam, ami némileg szinten tartotta a hajállományt. 

Előzmény: hairsteve (12237)
DaNiel888 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 12238

:) Egyszerű a válasz! A minoxidil külső, lokális kezelésre alkalmas. Ilyen formában nincs tabletta megfelelője. 
Reggel és este bele masszírozod a fejbőrödbe (nagyjából 12 óra, amíg hat). Rövid idő alatt a napi rutinba beépíthető. Amúgy azt tapasztalom, hogy az alkohol tartalmú minox kicsit szárítja a hajat, így érdemes néha hajpakolással vitalizálni azt. 

A fina kicsit progresszívebb, mivel beavatkozik a hormon háztartásodba. Általában prosztata betegségeknél írják fel és Magyarországon csak vényre kapható. Pont az előbbiek miatt olykor megy a vita, hogy mennyire egészséges is a használata. Genetikától függően valakinél durva mellékhatások jelentkeznek, addig sokaknál semmi, vagy csak idővel, esetleg elenyésző, amit tapasztalnak a finasteride esetében. Úgy tudom, hogy a dutasteride sokkal inkább veszélyesebb ilyen tekintetben. 

Sokaknak a kettő szer egyidejű használata vállt be, de ez se jelenthető ki 100 %-os pontossággal!

Érdemes egy DHT blokkolással kapcsolatos cikket végig olvasni párszor és akkor nagyjából képbe kerülsz miről is van szó, amennyiben ilyen eredetű a hajvesztés.

https://dermaroller.hu

A dermaroller arcra is kiváló, viszont az első pár használatot inkább egy tapasztalt kozmetikusra bíznám!


Előzmény: hairsteve (12237)
hairsteve Creative Commons License 2019.11.24 0 0 12237

Dobtok valami értékelhető linket a dermarollerről és a dermastampról?

 

Kicsit keverem a szezont a fazonnal, igazítsatok ki.

 

Miben különbözik a Finasteride és a MInoxidil?

Minoxidilt is lehet kapni tabletta formájában vagy azt csak az általatok említett hab formájában?

 

 

Szoktatok tartani szünetet időközönként? Mármint van, hogy 2-3 hétre ti is pihentetitek a gyógyszerek és egyéb dolgok használatát?

tekergo93 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12236

Szerintem ne negyedeld és ne is felezd. Jobb ha a gyomorban oldódik és nem máris a nyálkahártyán keresztül meg az értékes része kárba is vész. Tudom, ez gyógyszertől függ, de a legtöbb préselt kemény kapszulás gyógyszernél a nagy része csak segédanyag, és a hatóanyag vagy a közepén van, vagy keverve a segédanyaggal, de a legtöbb esetben a külső burkot azt mindig segédanyag teszi ki, azért más a színe kívül mint belül pl a finasterid -teva külső része kék belül fehér. Tehát ha darabolod akkor az értékes része megy kárba (a fehér közepe) ami mellé megy meg a földre. Plusz értelme sincs darabolni egy 5mg-osat mert nem fog nagyobb mellékhatást okozni mint az 1mg-os. Ha visszaolvasol erről már írtam és linkeltem kutatásokat is hozzá. Szóval tényleg felesleges darabolnod.

 

A dermaroller tényleg jó cucc. Rengeteg növekedési faktorra hatással van. De ha csinálod akkor maximális higiénia mellett. A tűket mindig forró vízben öblítsd le - előtt és utána is, vagy orvosi alkoholban és utána forró vízben öblítsd és csak a tiszta fejbőrt dermarollezd - tehát hajmosás után érdemes.
A dermaroller helyett pedig sokkal jobb a dermastamp. A dermaroller hátránya hogy ahogy mivel roller görgeted a fejen és így nagyobb sérülést okoz, nagyobb hegek lesznek - tehát a vertikális nyomás a görgetés helyett sokkal szebb szúrásokat eredményez - ami gyorsabban gyógyul kevésé hegesedik, és jobb eredményt hoz. Azt is csinálhatod hogy a dermarollert vertikálian nyomod rá a görgetés helyett. Ez az ábra amúgy jól mutatja a különbségeket:

 

Saw palmettot én használtam korábban, kiegészítésnek jó de tényleg csak arra. Nem ér fel egy fina vagy duta hatásához képest. Max. ha nagyon jó minőségű és sokat zabál az ember de akkor a mellékhatásokkal ugyanott leszel - és árilag meg még drágábbra is jön ki (ha az 5mg-os fina -teva-t nézem) szóval sok értelme nincs.
Én ott vettem észre hogy valamennyire hatásos lehet a saw palemttoo, hogy mikor elkezdtem a finát szedni az elején vizelet hajtó hatása volt ami normális egyébként ha a dht blokkót szed az ember csak nem mindenkinél jön elő - de később elmúlik. Ez miatt egy ideig nem mertem szedni, és akkor nem is okozott semmi mellékhatást. Aztán saw palmettóval próbálkoztam felkészíteni a szervezetem a finára, ami kezdetben nem okozott semmit napi 1 kapszula, de ahogy növeltem az adagot (napi 4-re) ugyanazt a problémát okozta. Végül nagyjából 1 és fél hónap után elmúllt a vizelethajtó hatás és utána rátérhettem a finára - tehát jó rávezető volt a finára.


A hajklónozásban nem sikerült előrébb lépni, de az őssejt kutatásban igen. Sok előrelépés történt ebben 20 év alatt de még mindig gyerek cipőben van. Bonyolult dolog akárcsak a génmanipuláció - mikor számítógéppel kell megtervezni egy DNS bázispárt úgy hogy minden szempontban megfeleljen az adott célhoz csak a tervezés évekig tart - és még több év hogy a laborban létrehozott módosított mikro-organizmus úgy működjön ahogy tervezik. Keress rá: "syntetic biology" - jó pár videót találsz erről a témáról bőveddel - és akkor kicsit képbe kerülsz menyire bonyolult is ez. A hajhullás pedig amúgysem elsődleges dolog. Sok kutatás van ami jóval nagyobb priorítást élvez. De jelenleg is zajlanak más kutatások pl a way-31660 vegyület ami hatásosnak bizonyult most egy hosszútávú ember kísérleten megy keresztül ami 5 vagy talán 10 év, hogy biztonságosnak lehessen mondani. Az ősejt kezelés pedig jelenleg fontosabb területeken használandó pl schumaher agysejtjeinek a helyreállításához.

 

 

Előzmény: hairsteve (12234)
tekergo93 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12235

-minden más (vitaminokon kivul)
Hazardjatek, nagyon sok csodaszerrol hallani, de a fentieken kivul semmi sincs jovahagyva embereken, es belathatatlan mellekhatasokat okozhatnak, csak nagyon alapos utanajaras kovetoen probalj ki barmi mast

 

Ezzel azért vitatkoznék.
A tesztoszteron-gátlás jóvá van hagyva női mintás hajhullásra, és csomó más betegségre embereknél. Pl. a 25 mg-s spirolacton egyszerű vizelethajtóként használatos. Ebben a mennyiségben pedig jóval kevésbé veszélyes mint a fina vagy a duta. Annyi, hogy nem csak a DHT-ra lesz hatással hanem a szabad T szintre is, így pedig kevesebb DHT keletkezik, azonban nem fog ösztrogén termelődni az aromatáz enzimen keresztül, így nem növelheti meg a melleket és a szexualításra sincs akkora hatása mint a 70-90% blokkolt DHT szintnek mivel a 25mg spiro nem is képes ilyen szinten blokkolni azt - viszont több pontból támad - a fina az 5 alfa reduktáz 2. -es enzimjét, a duta az 1-es és 2-es enzimet egyszerre képes blokkolni és ezért hatásosabb is - a spiro pedig nem csak DHT-t mint a fina és duta de a teljes T szintet csökkenti így nem megy végbe az aromatáz enzimes folyamat azaz kevesebb a mellékhatás - és több tanulmányban már megfigyelték hogy nem csak a DHT felelős a hajhullásért, valamint azt hogy a T. blokkókkal nagyobb eredményt lehet elérni mint a dht blokkolókkal még ha nem is férfi mintás hajhullásra jóváhagyott, de egyéb okokból szedik (mint ahogy a dutát is ami szintén nincs jóváhagyva erre - az FDA által csak a fina a jóváhagyott). Nekem az 5mg fina sem nagyon hatott 1 és fél év után sem. De a mikródózisú T. blokkolás talán nagyobb eredményt hoz. Jelenleg ezt tesztelem magamon aztán kiderül - mivel ilyen kis dózisban még nem tesztelte senki - legalábbis neten nem találtam erről infót. Az androgén alapú női mintás hajhullás kezelésekre 100mg-os ciprót vagy 200mg-os spirot írnak fel, a hairlosstalkon férfi mintás hajhullásra ugyanezt a mennyiséget szedik és jóval nagyobb eredményeket érnel el mint mások DHT blokkolással - ugyanezt alátámasztják más kutatások is azoknál az embereknél akik T. blokkolókat használtak egyéb okokból pl. feminizált férfiak, vagy más betegségekkel kűzdők. A 100mg-os ciprot vagy 200mg-os spirot persze jóval erősebb (kb. 8x) - de annak a kockázata már magasabb lehet mint a finá-é vagy dutá-é a fréfiaknál (mikro dózisban (25mg spiro) azonban ez inkább fordítva van).

Előzmény: Fomate (12231)
hairsteve Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12234

A fina-t felírta a doki. Kérdeztem a mellékhatásokról. Azt mondta próbáljak ki egy kúrát nyugodtan, szerinte nem kell veszélyes mellékhatásokkal számolnom pláne, ha negyedelem vagy harmadolom a tablettát.

 

Ez a dermaroller elég morbid cuccnak tűnik. Ez miben segít?

 

Minoxidilt nem akartam a fina-val együtt még hab formájában sem, mert a kettő szer együttes alkalmazásával már tényleg tartok bárminemű mellékhatástól. Ha rosszul gondolom akkor írjátok meg nyugodtan. Nem ábrándozok a közeljövőt illetően... hajbeültetés ahogy említettem nálam még "korai".

 

 

Saw Palmetto 540mg kiegészítésként jó lehet? 

 

Sampon&hajszesz:

 

Akkor most feleslegesen vettem meg ezeket? Fina mellett is hatástalanok?

 

 

Visszaolvastam egészen az oldalt a legelső hozzászólásoktól.... érdekes, hogy már 2001-ben is folytak diskurzusok a hajklónozást illetően és közel 20 év elteltével sem sikerült ebben előrelépni....

Értem én, hogy erre itthon senki nincs felkészülve.. De a világban sem?

A plasztikai sebészek is csak a beültetést képesek elvégezni, a klónozást nem,.....ha a klónozást meg is oldanák valahol valamilyen formában,én sem szeretném valami sufni laborban tudni a hagymáimat....

tekergo93 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12233

Hát ez érdekes. Olyanról már olvastam hogy sokan oldott finát-t kennek a fejbőrükre de hatása nem sok volt. A fejbőrbe szúrt anti-dht pedig nem tudom mennyivel lenne hatásosabb a kapszulás változatnál - mind a 2 a bekerül a véráramba tehát a mellékhatásokat sem csökkenti ha a fejbőrbe lesz szúrva - a hatásfokát talán növelheti, hogy közvetlen a fejbőrbe van szúrva, bár nem hinném, hogy sokkal. Kockázatosnak tűnik, és megbízhatatlannak. Nem igazán olvastam még ilyesmiről máshol. Szerintem kamu. Mellesleg az anti-dht kezelésekre a biztonságos és jóváhagyott - (plusz sok 100 tanulmány által igazolt) módszer a fina vagy duta szájon át történő adagolása. 

Előzmény: hairsteve (12230)
tekergo93 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 12232

attól függ. Pl. egy 20 -on éves-nek még bőven fog növekedni a T szintje, de egy 40 évesnek már nem annyira. A szakáll erősődése, és ritkuló haj mindenképp ennek a jelei. A dht szint növekedésével gyulladásos rekació alakul ki a hajhagymákban idővel, amitől a hajhagymák legyengülnek, nem növesztenek hajat, végül pár év után elhalnak de ez az idő egyénenként már elérhet.

Előzmény: medikál (12229)
Fomate Creative Commons License 2019.11.21 0 0 12231
Szia,

5 év tapasztalataval, minox, dht blokkolo gyogyszerekkel, hajbeultetessel a hatam mogott szerintem:

- minoxidil
Nem terheli a szervezeted, lokalisan teszed fel, semmilyen hormonalis valtozast nem okoz. Ritka esetekben, foleg szivpanaszokkal rendelkezo embereknel bedobogtatja a szivet, de egeszseges ferfikent nincs okod tőle félni, mindenkepp ajanlom (lipogaine márka, napi 1x is elég 1-1.25ml). Ferfiak 80%nal bevalik es visszaerositi a hajat, két dolog: ha az elso 3-4 hetben nagyobba valik a hajhullasod, akkor ORULJ, mert hat a minox, es javulni fog a hajad. Kettő: nem szünteti meg a hajhullas okát, valamint 3-4 havonta 2-3 hetes szuneteket iktass be, mert hozzaszokik a szervezeted idovel, es veszit a hatekonysagbol

- dht blokkolo / finasteride - dutasteride
Na ez az, ami megszunteti a hajhullasod okát (DHT hormont csokkenti a verben), viszont mivel a dht egy ferfi hormon, ezert komoly esély van számos mellekhatasra, pl libidocsokkenes, arcszor csokkenes, mellnovekedes stb. Csak akkor vagj bele ebbe, ha nagyon hozzatartozik a hajad az onkepedhez, illetve kezeles elott, kozben (fel evente) jarj el laborvizsgalatra, ahol folyamatosan nezesd a hormonjaidat, psa szintedet, stb. Es mindenkepp konzultalj dokival

-samponok
Nizoral samponon kivul kamu az osszes, 3percet van a fejborodon, egyszerűen nincs annyi ideje es nincs annyi hatoanyag egyikben sem, hogy visszanojjon tole a hajad. Heti 2x nizoral kell (korpasodas ellen, illetve tisztan tartja a fejborodet), emelle valami termeszetes, koffeintartalmu sampont erdemes hasznalni, de ez minimalis hatassal lesz rá.

-mezoterapia
Egy vagyont elkernek érte, de van egyszerubb es olcsobb modszer: vegyel neten egy 1.5 mm-es dermarollert, es heti egyszer minoxidil felhelyezes elott gorgesd at vele alaposan a fejborodet, foleg ahol ritkul. Ne sajnald, az elso gorgetesek fajnak, de utana erzeketlenne valik a fejbőr. Addig csinald, amig jo piros nem lesz, ha kicsi verzik, nem baj - a sebzes segiti a kollagentermelest

-prp
Kamu, senkirol nem hallottam még, akinek ez (es csakis ez) hasznalt volna, kísérő metoduskent jo lehet, de 80e ft-ert szerintem felesleges, tedd el azt a pénzt beultetesre.

-minden más (vitaminokon kivul)
Hazardjatek, nagyon sok csodaszerrol hallani, de a fentieken kivul semmi sincs jovahagyva embereken, es belathatatlan mellekhatasokat okozhatnak, csak nagyon alapos utanajaras kovetoen probalj ki barmi mast

Előzmény: hairsteve (12230)
hairsteve Creative Commons License 2019.11.19 0 0 12230

Sziasztok!

 

Leírom az én történetem, hátha tudtok tanácsot adni :)

 

Pár napja nagy lelkesedéssel olvasom a fórumot.

 

Néhány hónapja eléggé megritkult a fejtetőm. Ahogy nézegettem a nyáron készült képeket, felvetődött bennem, hogy keresni kellene valami megoldást.

Átrágtam az itthon elérhető szakanyagokat.

 

Kb. 1-2 cm-t húzódott vissza a hajvonalam. Leginkább és legszembetűnőbb két oldalt a homlokomon.

 

Egyetlen végleges megoldásnak a hajbeültetést láttam.

 

Kértem időpontot sH-hoz és a hH-hoz is. Láttam Youtube videókon, hogy "sűrítés" címszóval visszapótolnak némi hajat :)

Gondoltam egy hajvonal előrehozatala esztétikailag számomra elegendő lenne, de minden megoldásra nyitott vagyok :)

 

hH-nál kellemes légkör, Doktor Úr megvizsgálta a fejbőrömet és a számítógépes szoftver alapján NW2-3 közé határozta meg a jelenlegi állapotomat.

Műtétet nem vállalt,mert szerinte eléggé kezdeti stádiumban vagyok. Későbbiekben pedig kitudja milyen következményekkel járna egy korai műtét..

PRP terápiát javasolt és Follione sampont+hajszeszt, ezek mellé pedig említett egy gyógyszert amit prosztata problémákra találtak ki anno az USA-ban, de bevállt a DHT "blokkolásában" is. A finasteride-re vagy a minoxidill-re gondolhatott?

Azt mondta ebben a formában ő nem vállalja a műtétet és szerinte más sem fogja.

Próbáljuk meg az általa felvázolt kezeléseket és kb. 1 év eltelte után látni fogjuk, hogy van-e pozitív eredmény és érdemes-e megcsinálni a műtétet.

 

sH-nál rövid várakozást követően sietősen megjelent dr.Úr beöltözve, ahogy láttam éppen egy műtét előtt vagy közben volt, mert nagyon hamar lezavarta a konzultációt. Semmi iroda vagy vizsgáló, csak az előtérben a kanapén. Lehet, hogy ott így szokás és csak nekem fura.

 

Szemrevételezéssel megállapította, hogy NW2a fázisban vagyok. Elmondtam, hogy jelentősen megritkult a hajam sűrűsége és a homlokvonalam is 1-2 cm-t visszahúzódott.

Abszolút semmilyen gyógyszeres kezelést nem javasolt. Többször megkérdezte mit szeretnék? Kicsit furcsáltam... Hát ugyan mit szeretne az ember aki ilyen helyre megy?

Természetesen mondtam neki, hogy a hajvonalamat szeretném visszanyerni tartósan és a sűrítésről kérdeztem. A sűrítésre nem is reagált..

 

Kitöltött egy űrlapot és az asszisztensekre bízta a továbbiakat. Ők megmutatták dr. Úr ajánlatát amiben 2000 graft beültetését rajzolta be.

Eléggé csalódott voltam, mert futószalag érzésem volt és nem is éreztem komolynak a hozzáállását. Pedig minden videó megnézése után ő tűnt a leghitelesebbnek és legegyenesebbnek....

 

Elhiszem, hogy többnyire jelentős kopaszsággal mennek ilyen helyekre emberek, de kicsit emberibb hozzáállásra számítottam.

SH konzultáció 5 ropi.

HH konzultáció 15 ropi.

 

A Follione sampont és hajszeszt beszereztem.

Mindenképp szerezzek be hozzá finasteridet és minoxidilt is?

 

Megmondom őszintén nem nagyon szeretném a szervezetem gyógyszerekkel terhelni.

 

PRP terápiáról van valakinek tapasztalata?

Mezoterápiás kezelésekről?

 

Belebotlottam az alábbi oldalba:

https://www.mezomedicina.hu/kapcsolat/

 

Erre érdemes beruházni, hogy ne kelljen gyógyszert szednem vagy ez kamu és kikerülhetetlen a gyógyszeres "megoldás" ?

 

Hamarosan lesz egy fogműtétem, ez a másik gyanúm, hogy akár erről is hullhat a hajam. A fogproblémával egyidőben kezdtem észlelni a jelentős hajvesztést. Vagy ezt is csak beképzelem?

Tudom DHT.....

Csak próbálok kapaszkodni valamibe :)

 

Köszönöm a segítséget fiúk!

medikál Creative Commons License 2019.11.18 0 0 12229

Ha idősödsz növekszik a T?

Előzmény: tekergo93 (12175)
tortabevono Creative Commons License 2019.11.18 0 0 12228

 

Sziasztok, 

Eladó 2db flakon 60ml-es, 5%-os, bontatlan qgain minoxidil. 

Érdeklődni privátban tudtok.

 

Lejárat: 2021 közepe. 

 

Ok: szakállra használtam, abbahagytam és megmaradt 2 flakon.

tortabevono Creative Commons License 2019.11.16 0 0 12227

Az első kéen szakáll beültetés is van, a második képen ennek nyoma sincs. Vagyis a 2. kép nem lehet végkifejlet...

 

 

Semmit nem gondolok erről, ill. talán azt, amit a fórumon is írtak, inkább agyműtétre kellett volna mennie.

Előzmény: prime1977 (12226)
prime1977 Creative Commons License 2019.11.15 0 0 12226

Srácok!

Ez beültetett haj lenne?

https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/uk-nw1-z-lister-gets-transplant-in-turkey.110024/

 

És ilyen lett a végkifejlet.

 

https://s27514.pcdn.co/wp-content/uploads/2019/07/Jeremy-McConnell-main.jpg.optimal.jpg

 

Egyszerűen nem hiszem el.

Ez a hajvonal teljesen úgy néz ki mint egy eredeti hajvonal.

Az vettem észre,hogy  a beültetett haj mindig egyszínű, a gyökértől a hajvégig, ráadásul  a hajtöveknél mindig ott vannak a fekete pöttyök, ahol kijön a haj a fejbőrből.

Az erefdeti haj például a töveknél világosabb, sok esetben.

A beültetett haj mindig olyan ronda grízes, mármint a hajvonal.

Nem akarom elhinni, hogy ez transzplantált haj.

Még, ha betudnának 60-80 ezer hajszálat ültetni is, akkor sem tudnák megcsinálni így, ennyire természetesnek.

Ti mit gondoltok erről?

 

Még annyit.

Én láttam már Árpa Attila hajvonalát is.

Látszik ,hogy "műhaj"!

medikál Creative Commons License 2019.11.06 0 0 12225

Szerinted a szervezetnek nincs válasza a bevitt anyagra? 

Előzmény: tekergo93 (12224)
tekergo93 Creative Commons License 2019.11.06 0 0 12224

Én nem vettem észre jelentősebb különbséget 1 és fél év finától - annyi hogy talán nem hullott annyira. Viszont akinek a fina hatásos annak a duta méginkébb. Bár a duta elvileg csak 20%-al gátolja jobban a DHT szintet - legalábbis a 5mg-os finához képest de mégis sokkal több embernek bevált mint a fina. Ami talán azzal magyarázható hogy az 5 alfa reduktáz enzim 1-es és 2-es típusát is gátolja egyszerre míg a fina csak a 2-es típusát, és lehet az 1-es enzim hajra gyakorolt hatása erősebb.

Előzmény: medikál (12222)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.22 0 0 12223

Írtam neked a mailedre,megkaptad?

Előzmény: tortabevono (12216)
medikál Creative Commons License 2019.10.21 0 0 12222

Nem. A seborrhea a finatól múlt el. Vagy a dutától. De a fina pl. az első félévben jobban hatott mint a következő félévben. Mikor meguntam hogy nem hat egyenletesen akkor váltottam dutára. Az tényleg bevált. Mikor abbahagytam évekig nem ritkult vissza. De most már ott tartok mint ahol elkezdtem homlokom is nagyon zsíros. Mondjuk a seborrhea kimaradt. 

Előzmény: tekergo93 (12221)
tekergo93 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 12221

Nem lehet hogy a bőrprobléma okozta a hajhullást és a bőrgyógyász átlal javasolt hajszesz mulasztotta azt el?
Vannak akik jól reagálnak a finá-ra is, és sűrűsödést érnek el tőle, úgy hogy mellette semmi mást nem szednek - ez kb a szerencsés 5-10% - és ők sem 3 hónap alatt érik ezt el.
Írtad hogy finapciát szedtél 3 hónapig és visszasűrűsödött a hajad. Tehát akkor már nem szeded és még mindig sűrű a hajad - Ha ezt jól értelmeztem akkor nem androgén alopecia sokkal inkább egy bőrpobléma vagy stressz okozta a ritkulásod.

Előzmény: medikál (12219)
tekergo93 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 12220

Nem tudom hogy köze van -e hozzá. Vannak hormonok amik okozhatnak emésztőrendszeri problémákat mint az idegrendszeri vagy helyi bélben termelődő hormonok is.  De a finaval kapcsolatban most hirtelen egy kutatást sem talaáltam erre vonatkozóan ami alátámasztaná, de ettől független ha más hormonok termelődését képes befolyálsolni akkor azok alcsoportjai is változhatnak és azok kihathatnak másra is a szervezetben. De ezt szerintem senki se tudná megmondani, hogy neked mi okozza. Simán lehet idegrendszerből eredő stressz vagy depresszió is az okozója. Próbáld ki hogy abbahagyod és ha max. 4 hónap után se múlik el, akkor nem hinnén hogy ettől van. A legtöbb mellékhatás max. 4 hónap alatt elmúlhat - kivéve a libidó az több is lehet.

A saw Palmetto -t (fűrészpálma kivonat-ot) pár hónapig szedtem de nem volt hatásos - jóval gyengébb a finához képest is - nagyon nagy dózis és tiszta kivonat kell ahhoz hogy valamit érjen. És attól mert természetes növényből készül ugyanúgy a DHT-re hat tehát lényegében ugyanazokat a problémákat okozhatja nagy dózisban. + Árilag a fina jobban megéri.

A Dr- best -es az jó minőség amúgy, nem nagy dózis sem, de önmagában így kevés is lesz.
Megpróbálhatod mellette még ezeket... (alján van egy lista amiben kb. minden fel van sorolva ami nem árt a szervezetnek)  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152467970&t=9019108
Ha bátrabb vagy akkor az előző hozzászólásom 2. bekezdésében leírtakat megpróbálhatod. (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152735410&t=9019108)

Előzmény: csabaaa91 (12215)
medikál Creative Commons License 2019.10.20 0 0 12219

Régebbi hozzáértő posztban olvasható hogy ritkulásra jól hat a fina/duta.Azért is nem használtam minoxot ,mert hosszabb volt a hajam.Meg az androgén hatás még sebborrheát is okozott,ezt bőrgyógyász is mondta.Tehát csak spec.hajszeszt használhattam és kellett is mert nagyon viszketett és hámlott is.

Előzmény: tekergo93 (12214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!