Tulajdonképpen régebb óta érett a dolog, a Szigeten többször futottam 21-22 km-eket, de sose jött el a "célverseny" (a Nike időpontjában többször nem voltunk itthon). Nekifutottam tavaly egy filá-nak is, de az minden volt, csak félmaraton nem. Meg hát jó nagy nyúl is vagyok, nem akarózott belevágni egy "igaziba".
Idén a Hegyvidékin a második két váltótávot szerettem volna lefutni, de elszerveztük a nevezést, és a végén már egyszerűbbnek tűnt, ha inkább lekocogom valahogy a teljes távot. Nem voltam formában sem, és nem is készültem kifejezetten erre, úgyhogy nem voltam biztos benne, hogy végigérek-e (így még nem vágtam neki egy versenynek se...) Egy sík félmaratonon biztosabb lettem volna magamban, de az emelkedők rosszul szoktak menni, a tervek ellenére nem is tudtam kifejezetten edzeni rájük (eü. problémák is közbeszóltak). Ezért nem is mondtam előre senkinek, csak berzso tudta. Gondoltam, ha égés lesz belőle, majd elbújok az erdőben, és letagadom, hogy ott voltam. ;)
De aztán jól megfontolt biztonsági játékkal (végig "kellemes beszélgetős" tempót tartva -- cél a célba érés) sikerült befutni úgy, hogy belesétálni csak egyszer kellett, a 9 km-nél levő hírhedt emelkedőn, a többi ment futva, és még holtpontom se volt (nem is vagyok igazi futó ;)).
A tempóválasztásért és annak következetes betarttatásáért a türelmes -ethká-t illeti dicséret és hála. (Beismerem, hogy néha tényleg nem könnyű velem. :)
A célban mindenesetre nagyon csodálkoztam, hogy sikerült. :DDD Még amikor Baloo odajött, akkor is ott tartottam magamban, hogy "izé, akkor most itt vagyok, vagy mi van?" ;)
Éppen most töltöm az adóbevallásom és ..... nem, nem a Futóbolondok adószámát szeretném tudni, azt megtalálom egyedül is, de az érdekelne, hogy az eddigi években mennyi adót kapott vissza az egyesület (és akár azt is, hogy mire ment el mindez). Tudom, hogy az egyesületi tagság sokkal szűkebb kör, mint a topik olvasói, de nem tudom, hol tegyem fel a kérdést, körlevelet azért csak nem írok ebben a témában. A közgyűlésen én vártam ezt a napirendi pontot, de nem volt...
Ha már nem mentem a hegyi felesre, legalább fussak egy hosszút felkiáltással, beszervezvén 2 volt gimnáziumi osztálytársamat, futottunk egy jót a verseny idején.
Bia - Herceghalom - Botpuszta - Etyek - Föl Alcsút felé 3 km - vissza Etyek - Bia - Herceghalom. Isteni volt, de azért érzem az idei hosszúk hiányát.
Köszi, de a Te érdemed is. A táv középső részében eléggé egyedül éreztem volna magam, volt hogy rajtad kívül senkit nem láttam magam előtt. (hátra meg soha nem nézek, tehát nem tudtam, hogy hol vannak mögöttem). Így viszont -bár elmentél a lejtőkön, de tudtam, hogy azt behozom majd- tökéletes tempót diktáltál.:) köszi.
Köszönöm. Sokat gondolkoztam, hogy a hegyi feles előtt menjek-e a hendire, de végül győzött a "józan ész" és elmentem:) Nem bántam meg, hisz sikerült 3:35-ös átlagban 19:11-re módosítanom a csúcsomat.:) Ez már biztosította a heti (futó) sikerélményemet és a hegyi kissé háttérbe szorult. Persze szerettem volna itt is egyéni csúcsot futni, mert mint tudjuk, az nagyon dolog!:) A rajt után igyekeztem egy normális -4 perc körüli- tempót felvenni, amivel úgy gondoltam, hogy 8 km-ig megyek. Onnan már lassulhatok majd, és a végén az utolsó 3 km-t majd megnyomom. (szokásomhoz híven most is 3 km-es szakaszokra osztottam a távot) Nagyjából sikerült tartanom a tervet. magam előtt láttam Mizu?-t és Szeszabit. kb a 4. km után mentem Mizu? mellé és mentünk pár km-en keresztül. Nagyon kellemes "felvezetőnk" volt a női 2. helyezett személyében:) Mikor a lejtőhöz értünk, Szeszabi (meg a lány is) állva hagyott minket, elhúztak tőlünk, mint a vadlibák. Az emelkedős szakaszon újra megláttam Szeszabit. Közben valahol elmaradt Mizu?. Sikerült Szeszabit megközelítenem, de akkor megint jött egy lejtő és megint elhúzott. Tulajdonképpen ezt játszottuk a 19. km-ig. Közben különböző trükküket vetett be leszakításomra!:)) Benyúlt a zsebébe, a szájába tett valamit és papirakadályokat dobált elém!:) De nem sikerült neki a furmányos csel!:) A 19. km-nél újra megláttam a lányt akit még a 20. km előtt beértem, majd a 20. nál gondoltam megmutatom Szeszabinak, milyen érzés mikor az embert csak úgy ott hagyják:) A 3. km-es idők: 11:?59, 12:12, 13:23, 13:32, 13:34, 14:07 és 12:24 a plusz 92 méterrel. Sajnos a lejtő -hiába "pihentem rajtuk- megfogja a combjaimat. Elég bemerevedtek, elég nehézkes volt utána a futás. Végig éreztem és csak a 19. km után kezdett lazulni. Összességében jó hétvége volt! Volt két futás, két egyéni csúcs!:) Ami jó dolog:)