Keresés

Részletes keresés

BluesD Creative Commons License 2008.09.29 0 0 27
Értettem
Előzmény: locsemege (26)
locsemege Creative Commons License 2008.09.29 0 0 26
A megoldáshoz vezető út úgy kezdődik, hogy egy problémát csak egy helyen kérdezünk. Ellenkező esetben elkezd viszketni a moderátorok tenyere, és a DEL billentyű megnyomásával csillapítják ezt az érzést.
Előzmény: BluesD (25)
BluesD Creative Commons License 2008.09.29 0 0 25
Hali!

A következő problémám van: XP alatt a Thunderbird 2.0.0.17-tel nem tudok levelet küldeni, csak fogadni, tehát az SMTP-s résszel van gond vélhetőleg. Itt a beállítása az SMTP-nek: http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/0/3/5/BIG_0004889035.jpg
Mi lenne a megoldás? (T-Online az internet-kiszolgálóm)
KukacAV Creative Commons License 2008.09.26 0 0 24
Sziasztok,

újratelepítés után az új Thunderbird bezáráskor nem megy le a tray-be, hanem valóban bezáródik a program. Korábban nem lépett ki, hanem a háttérben időnként letöltögette a leveleket. Sehol sem találom a lehetőséget az új változatban, hogy beállítsam. Valakinek ötlete...?
locsemege Creative Commons License 2008.07.07 0 0 23
Pont erről beszélek. Ha mindenki csak a szolgáltatóén keresztül tud küldeni, nem tud spamelni senki, vagy ha igen, könnyű kideríteni, ki az.
Előzmény: Dulifuli (22)
Dulifuli Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22
Meglehet, hogy arra emlékeztem, hogy pl. a Freemail-ről csak letölteni lehet, de rajta keresztül SMTP-vel küldeni nem. Azt írja, hogy az Internet szolgáltató SMTP serverét kell ehhez használni.
Előzmény: locsemege (21)
locsemege Creative Commons License 2008.07.07 0 0 21
Ami kicsit nehéz lesz, mert open relay smtp-t aligha találsz. De ha igen, azt a legtöbb címzett kitiltja.
Előzmény: Dulifuli (20)
Dulifuli Creative Commons License 2008.07.07 0 0 20
Lehet, hogy az smtp szerverünk autentikációt kér

Sőt, még az is meglehet, hogy nem kér, mert nincs. Legalábbis én már találkoztam ilyennel. Azt mondta, hogy ha küldeni is akar a júzer, akkor állítsa be valaki másnak az SMTP serverét. Arról, hogy milyen szolgáltató az ilyen, inkább nem mondok véleményt.
Előzmény: locsemege (19)
locsemege Creative Commons License 2008.07.07 0 0 19
Olvass utána a szolgáltatód honlapján, vagy hívd fel az ügyfélszolgálatot. Lehet, hogy az smtp szerverünk autentikációt kér, így be kell állítani a felhasználónevet, jelszót is.
Előzmény: Taki6 (18)
Taki6 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 18
Hi!

Internet szolgáltatót váltottam és a szokásos gondom van, nem sikerül beállítani a kimenő leveleimet. (A bejövőkkel értelem szerűen nincs gond.)

A kimenőknél beállítottam az Eszközök/Postafiók beállításai.../Levélvélküldő kiszolgálo (SMTP)-nél a szolgáltató levélszerverét, de nem működik, mit tegyek?
vlevi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 17
OFF-olok egy nagyot.

Most jött ki az Opera 9.5, erősen szemezek vele. A melóhelyen már egy ideje a 9.5 bétával levelezgettem, most hogy itt a final, lehet, hogy itthon is felrakom.

Egy hátránya van, bár engem nem zavar. Levelet írni csak natúr textben lehet, HTML-t nem. Megjeleníteni persze meg tudja, de levélíráskor nincs betűtípus, bekezdésformázás, szóval semmi.
És egy alkalmazás a böngésző és a levelező, ez is szimpi benne.

A Thunderbirdöt csak azért raktam fel, mert az OE valami nagyon mocsok elhatározásból direkt leveszi a mailbox filejairól az archív flaget, ezért nem lehet menteni.
A TB viszont őszintén megmondva nemigazán tetszik, az olyan hülyeségeire gondolok, hogy ha ő úgy gondolja, akkor threadek szerint mutatja a leveleket, ha olyanja van, akkor nem (ha valami sorrend van a mailboxon, akkor nincs thread szerinti nézet), ha szűrés van rajta, akkor vagy nyitva van, vagy nem, satöbbi.

Számomra van egy olyan fílingje, amit "unixos beütésnek" neveznék. Vannak hülyeségei, de ez-meg-az azért van, mert ...., de ez neked így jó lesz.
Az OE szerintem felhasználói oldalról jobb, most megnézzük az O/A-t :)
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.13 0 0 16
Én sem. Szerintem ez nem annyira feature, inkább bug, úgyhogy kéne küldeni róla egy reportot.
Előzmény: -=Szabi=- (15)
-=Szabi=- Creative Commons License 2008.06.13 0 0 15
Úgy sz*r ahogy van. Hiába állítom közepes betűméretre az új leveleket, a Thunderbirdben az így megírt új aláírás egyszerűen más méretű lesz már egy új levélnél aláírásként, mint a szöveg.
Nem értem...
Előzmény: Dulifuli (11)
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.13 0 0 14
Úgy látszik, tényleg működnek a kódok. Szóval, az Euro jelet be lehet vinni úgy, hogy az "euro" szó elé egy & jelet, utána meg egy pontosvesszőt írunk (bár azt nem tudom, hogy az utóbbi is része-e a kódnak), vagy az & után folytatólagosan egy #-et, és a 8364 kódot.
Előzmény: Dulifuli (11)
-=Szabi=- Creative Commons License 2008.06.13 0 0 13
Na, kipróbálom akkor úgy, hogy az aláírást megpróbálom megszerkeszteni, mint egy új levelet, de azt azért marhára nem értem, hogy miért ilyen körülményes ez...
Előzmény: Dulifuli (11)
-=Szabi=- Creative Commons License 2008.06.13 0 0 12
Sajna nem. A főnök kreált még anno egy egy sorban színes, egy sorban döltbetűs formátumot, és mindenkinek ezt kell használnia. Tetszik, nem tetszik, ez van. Amúgy sejtettem, hogy azt fogjátok mondani, hogy szar a html email, írjak txt-ben :).
Előzmény: Dulifuli (10)
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.13 0 0 11
Egyébként ezt találtam:

HTML signatures

You can use an HTML signature in HTML messages and also in plain text messages. (In a plain text message, the HTML is converted to plain text — some features might be lost if they cannot be represented in plain text.)

To make an HTML signature, write an HTML message in Thunderbird. Type the text you want for your signature, with whatever formatting and colors you want. Choose File – Save As – File... and save the HTML file. Discard the message.

Alternatively, use some other program to create an HTML file. Name the file with the extension .html, for example: signature.html An HTML signature file only needs to contain an HTML fragment, not a complete HTML document. You can create the file using a plain text editor by typing the HTML tags yourself. Or you can create the file using a special editor that supports HTML.

An HTML signature file uses your operating system's default character set (which might not be the default character set that you specify for messages in Thunderbird). You can encode special characters using HTML in the normal ways — for example, you can encode a euro currency symbol (€) as € or as €.

Nem tudom, hogy ez segít-e valamit.
Előzmény: -=Szabi=- (9)
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.13 0 0 10
Ezt nem igazán értem. Miért kell az aláírásnak html formátumúnak lennie? Nem jó a sima txt?
Előzmény: -=Szabi=- (9)
-=Szabi=- Creative Commons License 2008.06.13 0 0 9
Sziasztok!

Én a mókahelyen Thunderbird-öt használok, mert kb. harmadannyi memóriát zabál, mint az a bizonyos microsoftos. Ami viszont nem tetszik, és eddig sosem sikerült beállítanom, az az, hogy a céges levelek alá html formátumú aláírást kell biggyesztenem, és nem tudom összehozni ennek a formátumát a levélszöveg formátumával. Vagy a betűtípus "üt el" egymástól, vagy a méret. A méret a legrázósabb, mert egyszerűen nem tudom számmal meghatározni, hogy hanyas betűkkel írjon, csak kicsi, közepes, stb. A betűtípust se bírtam még megérteni, mert az aláírás calibri, és hiába állítom a levelet is calibrira, valahogy nem passzol.
Igazából az outlookos beállítást (azaz olyat) szeretnék, ott egyértelmű volt, hogy szöveg calibri+11, aláírás is az, és kész.
Nincs valami kiegészítő ehhez vagy valami ötlet, hogy mit csináljak? (Az aláírást is próbáltam már ezerféleképpen átszerkeszteni még dreamweaverrel is, de nem sikerült jó megoldást találni).
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.11 0 0 8
Köszi! Nálam ott JavaScript-konzol van, de ha arra járok, akkor megnézem majd a júzer gépén is.
Előzmény: Pityorka (7)
Pityorka Creative Commons License 2008.06.11 0 0 7

A pirossal jelezve a hibakonzol. Ha megnyitod, ott feltünteti, ami gond volt.

Előzmény: Dulifuli (6)
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.11 0 0 6
Itt nem pont ez volt a gond, mert szó nélkül megpróbálta megnyitni a képet, csak éppen nem lehetett kivárni, hogy ezt be is fejezze.
Ez a bizonyos hibakonzol hol is van pontosan? Mert esetleg vetnék rá egy pillantást.
Előzmény: Pityorka (4)
vlevi Creative Commons License 2008.06.10 0 0 5
Ha a képek betöltésére kattintasz, akkor csak erre az egy levélre tölti le a képeket. Ha az alatta lévő szövegre, akkor a feladóhoz bejegyzi, hogy jöhetnek onnan a képek.

Előzmény: Pityorka (4)
Pityorka Creative Commons License 2008.06.10 0 0 4
Most nézegettem a saját beállításaimat, mivel én is a 2.0.0.14-est használom. Nekem ha kép jön, azt írja ki, hogy adatvédelmi okokból a Thunderbird blokkolta a távoli képeket ebben az üzenetben, ha le akarom tölteni, akkor rá kell kattintani a képek betöltése gombra. Sajnos, nem találtam, hogy hol lehet ezt beállítani, viszont van egy olyan hogy hibakonzol. Talán ott lehet valamire rájönni, vagy vmi gond van a géppel. (vírus)
Előzmény: Dulifuli (-)
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.06.10 0 0 3
Én elég sokszor használom a tageket. Mindig bejelölöm "to do"-ra az elintézendő leveleket. Egyik nap teljesen meghülyült a Tbird, és totál más, több éves levelekre pakolta át magától a tageket. Újraindítás nem használt, azóta totál mást mutat, mint amit én bejelölgettem.

Tipp?
nondroid Creative Commons License 2008.06.10 0 0 2
Én korábban Xp alatt is Thunderbirdöt használtam, most Vista alatt is, de ilyen problémával még nem találkoztam.
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.10 0 0 1
Jó vicc volt! Nem azt írtam, hogy valami szart szeretnék használni, hanem azt kérdeztem, hogy van-e valami megoldás erre a problémára. Ha nincs, akkor persze szóba jöhet más program használata is, de az semmi esetre sem lehet a microsoft szarsága.
Előzmény: leotile (0)
leotile Creative Commons License 2008.06.10 0 0 0
Használj 0utl00k0t
Dulifuli Creative Commons License 2008.06.10 0 0 topiknyitó
Az én problémám például a következő: adva van egy gép Windows XP-vel, rajta a Thunderbird 2.0.0.14-es verziója. Azt mondja a júzer, hogy bizonyos leveleket nem tud megnyitni, illetve ha megpróbálja, akkor lefagy a program. Igaza is volt, kapott néhány olyan levelet, amelyekben kb. 2 MB-os JPG kép volt, viszonylag egyszerű képek, de elég nagy felbontásban. Ha ezeket próbálta megnyitni, akkor tényleg mintha lefagyott volna a program, csak homokórázott, és a memória-felhasználása felment az egekbe (még a 200 MB-ot is elérte). A processzort ugyan nem használta valami vehemensen, de éppen elég az is, hogy a Thunderbird ettől kezdve használhatatlan volt, mindaddig, amíg csak a processzt ki nem lőttem. Mivel nem nagyon szeretem a 2-es verziót, feltettem helyette egy 1.5.0.14-est, de azzal is ugyanígy jártam. Eléggé bosszantó a dolog, mert ugyanakkor a Netscape 7.2-vel simán meg lehet nyitni ezeket a leveleket (talán mert az nem próbálja megjeleníteni a képeket a levélben), és le is lehet menteni a képeket, de a Thunderbird-del csak azt tudtam megtenni, hogy ezek után kitöröltem ezeket a leveleket, anélkül, hogy megnyitnám őket (természetesen a Leválasztás sem ment, pedig megpróbáltam, de azt sem lehetett kivárni).
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Netán van valakinek ötlete arra, hogy mit lehet tenni ellene, és megosztaná velünk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!