Ha minden így volt akkor nekem csak az jön le, hogy a kocsik nehezen gördültek. Húztam én is bőségesen OPW-t, de ha lezártam nem állt meg 300 méteren belü, csak akkor, ha az utánpótlást is megszüntettem. Azt meg nem írtad. Ha pedig Neked megállt pótlás közben is, akkor valamelyik csapágy füstjeleket is adott. Adhatott.
Te már nem mehettél OPW kiegyenlítéssel! Én még mentem. Órás áram ha jól emlékszem 1070 A a Szilin. Bőven 1100 felett húztuk vele. Ha lezártam, 300 m-en belül megáll a vonat.
Eddig jellemző volt Rád, hogy vissza is olvasol néha és értelmezel, figyelsz. :)
Szerinted mennyire mozdonyvezető az, aki a 851-es HSz-ben kérdi azt amit. Szerintem semennyire. Innetől kezdve nem mérvadó és hiteles az, hogy a Topiktárs hogyan tud megállni vagy sem.
hogy eddig a fém tuskóval rendesen tudtam fékezni a gépet, most meg műanyaggal alig-alig. No nekem ez a problémám. Bár semmi közöm hozzá, de nem "hencegnék" vele, nyilvánosan legalábbis biztosan nem.
Minekután pár hónapja volt 1 link az effajta féktárcsa gyártójáról, ezért most felrakom a képet róla, s kérdezem az Istent, hogy hány ilyen tárcsa van üzemben magyarországon? Persze MÁV-Start járműre gondolok nem holmi idetévedt egyéb szekérre :-)
Lehet, hogy nem értem az összefüggést. Mindegy. Csak viszonytásként írtam, hogy eddig a fém tuskóval rendesen tudtam fékezni a gépet, most meg műanyaggal alig-alig.
Nem írok mozdonytípust sem, mert lehet hogy éppen abból a típusból csak egy példányon van műanyag. Nem akarok bajt... :D
pl. V43 1294 A hangot inkább nyekergésnek nevezném, nem annyira "éles", mint az öntöttvasnál. Nem tudom, h minden sebességtartományban van-e hangja, de ma az ingán, kb. 10 km/h alatt nyekerget kicsit.
Nem, nem törtem be. Csak nem tudtam rendesen megállni... :) Ha félállásig "behúztam" a kart, nem fékezett, ha tovább húztam volna, akkor szegény mozdony lapos lett volna... Ja és annyit még, hogy téves az, hogy a műanyag tuskó nem csikorog anniyra.
Mi tesz egy TVG-t rövid fékútú jármávé, és miért nem az pl. egy UDJ?
Legfeljebb a féke, ha a maximális sebessége azonos. De nem hiszem, hogy a TVG 60 km/h-ról rövidebb fékúton áll meg, mint ugyancsak 60 km/h-ról egy UDJ, ha mindkettőt a leggyorsabban kialakuló hatású fék legnagyobb fokozatával fékezzük.