Tisztességben megőszült Sandoz submarinerhez keresek jó állapotú eredeti, vagy korhű lünettabetétet, ami most van az láthatóan későbbi, és nem mérethelyes darab, valamikor cserélve volt. Minden segítséget szívesen fogadok, méret a szokásos 40mm, vékony számos, kis gyöngyös lenne a keresett darab. Köszönöm, mail: desske73@gmail.com
Adatok: Szerkezet: 7S26 automata Átmérő: 38 mm korona nélkül, 41 mm koronával Szíjméret: minimum 19, nagy méretű csuklóra is jó Vízállóság: gyári 30 ATM
Üveg: Hardlex™ karcálló
Hátlap: átlátszó, szintén Hardlex™ üveggel
Rendkívül elegáns, karcmentes japán automata, hordatlanul, gyűjteményből eladó.
Ráadásul az előbbi linken látható órák és az általam a 3008/3010 alatt hirdetett darab közti erős hasonlóság sokmindent el is árul:
- Egyrészt azt, hogy az én órám is épp ettől a forgalmazótól származott anno.
- Másrészt pedig azt, hogy az általam megadott irányár milyen jelentős mértékben olcsóbb is, mintha Valaki a nemzetközi vonalon szeretne ugyanilyet beszerezni.
(Nem csoda mindez, azért kínálom mindössze ennyiért, hogy kedvező vétel lehessen az új gazdájának, szívesen vegye meg tőlem. Mégha bukom is rajta, akkor is jobb, ha olyan emberhez kerül, aki értékelni fogja, mintsemhogy a fiókomban kallódjon hasztalanul-hordatlanul.)
Ráadásul, ugyebár a teljesen közismerten Amfíbia méretű és megjelenésű, de kézihúzós, nem automata Amfíbiák közül jónéhány rendelkezik szintén olyan hátlappal, amin nincs a varázsszó, az "Amfíbia" feltüntetve. De ettől az adott óra még az, ami.
(De, természetesen, ha ennek a modellnek eltérő lenne a hivatalos megnevezése, akkor szívesen átírom a hirdetésemben.)
Nagypapa óra témában egyetlen tanács létezik (szerintem): el ne add. Vidd el egy óráshoz, szedje szét, kapjon kenést, aztán rakd be a vitrinbe emléknek. Néha szedd elő, húzd fel, nézegesd, és gondolj az öregre.
Egy 65 éves óra - ami ki tudja mikor látott, látott-e egyáltalán órást - sokáig nem fog kifogástalanul működni, az tuti.
ez nem a piaci ár. ha szétszedi meg mossa, meg összerakja akkor azért az érezhető hogy nem 3 ezer Ft.
de ha mondjuk oké, 3-4-5 ezer Ft-ért a kérdező ad hozzá egy papírt hogy frissen szervízelve, és eladja 20 ezer max Ft-ért, akkor keresett 15 ezer Ft-ot, és ez a nagyon maximum. akkor még hol az utánajárás, a hirdetés, az alku stb. és mennyit ér ma 15 ezer Ft?
ezért mondtam hogy nem egy nagy kincs, emlékként mindenki jobban jár vele.
Nem akarok okoskodni ám, és nem tudom, hogy mit tartalmaz az említett szerviz, de az én órásom a szerkezetet 3-4.000 Ft-ért kitisztítja, ennyiből megáll, ha nem kell polírozni, vagy egyéb mást csinálni az órával. Én még nem ellenőriztem le a munkáját belülről, de - lekopogom - hiba nélkül működnek.
Szeretnék venni egy Casiot ami fényenergiás, rádiós és fémszíjas. Csak az érdekelne, hogy melyiknek a legnagyobb a kijelzője és az ára? Sok Casional az a bajom hogy 5ft-od nagyságú a kijelzője.
A nagypapa kapott egy Cornavin automata órát még az 50-es években. Az óra kifogástalanul működik. Meg tudnátok mondani, hogy kb. mennyi lehet az értéke? Teljesen járatlan vagyok a témában. Köszönöm a segítséget!