na, most megkerdeztem a zasszonyt. a minap csinalt mezes kremest, aminek ugye csoki a bevonata. nem tudom, hogy ennek kulonboznie kell-e az islerestol, de o sima bocicsokit es olajat hasznal, es siman, tokre megkemenyedik a hutoben. nincs semmi elfolyosodas.
És az olaj fajtája se mindegy, ugye? Én nem szoktam csokibevonatot lészíteni, de a húgomat gyakran láttam ezzel babrálni és nagyon profik lettek a tortái, mindig kókuszolaj vagy vaj volt nála.
Abba lehet hagyni az aggódást. Mivel én személyesen nem ismerem, kicsit rákerestem a névre. November eleje óta nem volt bejegyzése, csak most vasárnap viszont volt, az autópályamatricáról. De hogy még el sem olvasta, hogy keressük? Nahát!
amikor tortabevonót használtam, akkor mikróban, 1 percenként megkeverve (amikortól lehetett) és az olajat rögtön hozzátéve melegítettem - 10 dkg-hoz úgy emlékszem, 1 evőkanál olajat tettem
Elhatároztam az ischler készítést. Gyúrtam, megsütöttem, lekvárral összeragasztottam. Ott állok most egy tepsi ilyen kis kopasszal. A csokimáz nagyon elszúródott. Tortabevonót olvasztottam gőz fölött. A végén kevés olajat hozzácsorgattam, ahogy több recipében is mondják. Jól megkevertem, és összeállt egy csúnya fénytelen göbbé. Újabb melegítésre sem mozdul. Menthetetlennek látszik.
Van még egy tábla tortabevonóm. Vagy finom porkakaóm. Ötlet? Tanács? Segítség!