újonnan vonóhoroggal vásárolta a legelső tulaj, aki soha nem vontatott vele. Én sokat vontattam vele eddig. Nem bántam meg hogy vonóhorgost akartam venni, és nagy nehezen találtam is. (hála égnek)
Vittem már vele fékes futót is meg nem fékest is. Nekem nem jött be a fékes, igaz az nem is tolt annyira hátulról mint a féknélküli.
Tüzifát szoktam hozni vele alkalmankként. Soha nem mértem le mennyi volt a futón, de mindig tele volt. Súlyt inkább nem írok. Arra szoktam figyelni amikor utánfutózok, hogy 3 szor akkora követési távolságot tartok, nem száguldozok !
Ha most rakattál rá vonóhorgot megkérdezhetem mennyiért tették fel rá mindennel együtt? Levehetős amúgy a vonóhorog?
Ennyi az. :) Vigasztaljon az a tudat, hogy soha nem fogják lemérni neked ha szállítasz vele. Legalábbis én még ilyet nem hallottam, és a súllyal is csak annyit foglalkoztam, hogy a futó legnagyobb terhelését ne lépjem túl. De ott is csak tippeltem, mert nincs itthon hídmérlegem. :)
Vonatkozó jogszabály, a 6/1990. KöHÉM rendelet 21. §
„(3) Üzemi fék nélküli könnyű pótkocsi gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel abban az esetben vontatható, ha a pótkocsi össztömege nem haladja meg a vonó jármű 68 kilogrammal növelt saját tömegének a felét.
Vagyis: (955kg+68kg)/2= 512kg
(Illetve az autógyártó korlátozhatja kisebbre. Lehet, hogy 2003-ban még 350kg-ot engedett a Suzuki, később meg többet, de a Tied a max. a jogszabály szerint.)
Sokan jártak már így, páran megcsinálták maguknak, többen írtak is róla. Biztosan van akinek jól sikerült de azt is láttam, hogy van akinél visszatérő probléma.
Íme egy leírás kábelköteg+ablakmosó cső javításra, talán ez a toldásos módszer lehet a célravezető, a "sima összeforrasztás" nem lesz tartós úgy olvastam korábbról...
A kábelek bekötést nem tudom mi micsoda, de a fenti módszerrel -mindet toldva, átkötve- talán mindegy is.
Igaza lehet annak aki írta, hogy érdemes mindet megcsinálni, mert most megcsinálsz 2-őt, pár hónap múlva meg szedheted szét újra, másik 2 miatt...
(Én inkább kicseréltettem a kábelköteget, nem volt kedvem küzdeni vele, főleg nem volt kedvem újra neki futni később, ha mégsem sikerült tartósra. Az esetleges zárlatot, elfüstölést is nyilván mindenki el akarja kerülni, úgy rémlik erre is volt példa valakinél de az lehet, hogy éppen a kábeltörés miatt volt és nem a házilagos javítás miatt. A kábelköteg csere nyilván nem volt olcsó, 24.000 Ft rémlik csak a kábelre +munkadíj, de remélem soha többé nem kell már ezzel törődnöm ha 17évig kibírta a gyári...)
Párszor már csináltam, a legutóbbi a legsikeresebb, több éve hibátlan.
Én áthúztam az ajtó-harmonika-karosszéria nyílásain egy hosszabb vezetéket amit a kárpit mögött összefrrasztottam-zsugorcsöveztem az eredetivel. Az ajtóban detto. Lényeg, hogy a szakadt végeket összeforrasztani nem érdemes, igen hamar törik újra.
2004 es ignis hátsó ajtó vezetékkötegében vezeték szakadás a téma.
Hátsó ajtóban a vezeték mennek a gumi harmonikában . Na a szitu a következő. Egy vezetékem el van szakadva, valamint az egyik kicsit vastagabb pedig még éppenhogy nincs elszakadva. Remélem engedi feltenni a képeket .
A vezetékek kiosztását, azt hogy melyik színű vezeték mihez megy el tudná küldeni nekem valaki?
A vékonyabb fekete piros vezeték érdekelne illetve a vastagabb egy színű zöld vezetéket szeretném megkérdezni, hogy az minek a vezetéke?
Házilag szervizelt már valaki ugyan ilyen módon elszakadt vezetéket ha igen hogyan tette? Forrasztani esetleg meglehet?Mire figyeljek szervizeléskor, tanácsok stb. Minden hozzászólást megköszönök.
Hello. Köszönöm az infókat, hozzászólásokat! Királyak vagytok mint mindig ezen a fórumon. Egyenlőre a műszaki lesz az első utána majd kigondoljuk mi lesz. Üdv minden Ignises autóstársnak!
Most, hogy melegebb lett az enyém is megszólal néha parkoláskor tekergetve a kormányt, pedig volt már cserélve (mondjuk ebben 230.000km van)...
Ne vedd készpénznek de szerintem ha csak nyikorog, azért nem buktatják meg, viszont ha mozog, lóg is valami, akkor gond van.
Ha esetleg Suzuki szervizben vizsgáztatod, ott biztos, hogy ismerik ezt az Ignisre jellemző problémát, nem fognak meglepődni rajta, csak ne lógjon, kotyogjon semmi a futóműben. Sajnos otthon ezt nem biztos, hogy tudod ellenőrizni.
Vizsgasoron a "rántópaddal" (nem tudom mi a rendes neve) mozgatják meg, akkor látszik alulról ha valami rendellenesen mozog.
De ha esetleg ismered a szervizben/vizsgabázison dolgozókat akkor előzetesen meg kell kérdezni, megmutatni.
(Egyébként ha más munka is folyik mellette a műhelyben, lehet, hogy a nyikorgást meg sem hallják, de ezt persze nem tudni előre.)
Kicserélni szerintem annak nagy munka, aki nem csinált még hasonlót (mint. pl. első lengéscsillapító csere, első rugócsere stb.) és nincs hozzá szerszáma sem (pl. rugóösszehúzó).
Ha nem vagy gyakorlott otthon szerelős fajta, szerintem akkor bízd szakemberre.
Úgy rémlik több db-ból áll a cucc, vagy készletben van vagy össze kell válogatni, már nem emlékszem hogy volt, de ezeket írtam össze a cseréhez: toronygumi, toronycsapágy, persely, alátét? (Sajnos utólag látom, hogy a cikkszámokat nem őriztem meg).
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kezd nyikorgó hangot adni a toronycsapágyam. Ha álló helyben kicsit eltekerem a kormányt kicsit ,,terminátoros,, fémes szerű hangot ad ki a gép. 2004 es ignis 84000 kmrel. Ha nem cseréltetem ki műszakiig, és így elviszem emiatt megbuktathatják az autót? Szólnak emiatt? Nagy meló kicserélni házilag?
Köszi a hozzászólásokat , segítséget majd ismét nektek.
4x4 Igniszt vennék nagyon patika az autó de viszont lenne egy kis hajtási probléma vele!!
Normál vezetési stílusban elindulva semmi gond , semmi hangja menet közben sincs!Csendes motor hangja van de viszont ha kicsit dinamikussan indulnék vele(mind ha rugatnád)hangos ütés halatszik a gárdány felől vagy a hátsó híd felől!!valaki járt már így,vagy tudna segíteni?köszönöm
Utolsó darabok! Suzuki Navigációs kártya 2015-től minden Suzukihoz. Teljes Európa 2021 garanciával 9.900 Ft. Keress a facebookon vagy bármely Suzuki csoportban.