úgy néz ki megoldódtak a problémák, és mégis el tudunk menni, szóval biztos találkozunk majd! :) Az előző út tapasztalata alapján legkésőbb az első vacsoránál találkozunk. (Mi biztos a 19 órás turnust választjuk a szervezett vacsorákhoz, a 21 órát túl későnek találjuk, azután már nem olyan jó kiülni a fedélzetre borozgatni :) )
Nagyon sajnálnám ha nem tudnátok jönni! Útlemondási biztosítást gondolom kötöttetek, bár azzal valószínűleg nem túl jól jár az ember!
Ez már biztos?Így az utazás előtt 3 héttel nem egyszerű!Mi már kezdtünk örülni ,hogy nem egyedüli magyarok leszünk!Nekem már az írásod alapján is szimpatikus vagy-örültem volna ha találkozunk!
Ez van!
Hahó!Jön még valaki a nov.5-én induló Genova-Barcelona-tenger-Casablanca-tenger-Santa Cruz de Tenerife-Funchal-tenger-Malaga-tenger-Civitaveccia-Genova útvonalon?
bonyodalmaink akadtak, szóval nem biztos hogy el tudunk menni. De mi is voltunk tavaly is.
Van itt valaki aki átvenné az utat kedvezményes áron? Balkonos kabin, 12. emelet. az út eredeti ára 461.400 Ft volt 2 fő részére. Ajánlatokat várok e-mailen: vicke01@gmail.com.
Genova - Barcelona - tengeren - Casablanca - tengeren - Santa Cruz de Tenerife - Funchal - tengeren - Malaga - tengeren - Civitavecchia - Genova
Ezek szerint, legalább négy magyar család már lesz a hajón, de szerintem több is. Ha jól emlékszem, mind a négyen "első bálosok" vagyunk, ezért is olvassuk fokozott figyelemmel a tapasztaltabbak beszámolóit. Mi jobban bíztunk a saját autónkben, mint a repülőben, ezért mi autóval utazunk Savonába. Úgy tűnik, nekünk is, meg másoknak is a fakultatív programokon való részvétel, illetve az italcsomagok jelentik a kérdőjelet. Azt hiszem, mi improvizálni fogunk. Már várjuk a találkozást! Üdvözlettel:zakeus
Mi is okt.31 én indulunk a Costa Concordiával Savonából. (legalábbis remélem, mert már 10 napja kifizettem és még nincs meg a hajójegyünk, csak a repülőjegyek...)
Első hajóutunk (kettesben utazunk a 11 éves fiammal)-nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogunk boldogulni.
Szia! Nagyon szuper leírást kaptunk, nekem nagyon tetszik már leírva is, nemhogy átélni :-) Merre jártatok, és milyen idő volt? És hogy érzed magad most már itthon? Gondolom kell egy-két nap mire visszalendülsz a hétköznapokba...
Az MSC Splendidával voltunk 2 hete.Egy kis élménybeszámoló:
A hajó maga fenomenális,szavakkal leírhatatlan élmény, át kell élni ahhoz hogy megértse az ember azt az inger tömkeleget,ami az 1 hetes út alatt éri.Mi Bécsből repültünk Milánóba, ott már várt minket a transzfer busz embere MSC Crosiere feliratú táblával.Miután mindenkit begyűjtöttek, 2 órát utaztunk, nagyon szép hegyvidékes tájakon át.Genovában a kikötőnél szálltunk, a hajótól kb 10 méterre.Majdhogynem a hajó szájában tett ki minket.Ott is vártak ránk, névsor olvasás után kaptunk kézhez egy levelet,amiben találtunk névre és kabinszámra szóló bőrönd jegyeket, ezeket fel kellett ragasztanunk, majd ott hagyni a személyzetnek.A kikötő épületébe komoly átvizsgálás, kedves fogadtatás után pultokhoz soroltak minket, itt ki kellett töltenünk egy kérdőívet az egészségünkre vonatkozóan, illetve hogy bankkártyás vagy készpénzes depozitot választunk-e?Angolul-németül-olaszul minden alkalmazott beszél.Szóval átadtuk a bankkártyánkat, ott lehúzták, és helyben visszaadták.Kezünkbe kaptuk a hajó kártyánkat, és már mehettünk is a hajóra.Útközben számtalan tájékoztató a hajó szolgáltatásairól, már a másnapi fak.programokról,számtalan prospektus.Mindenkiről fénykép készült egy nagy kormány kerék előtt,amit később arany áron árultak. ( 40eu volt 3 kép)A hajóra felszállás simán, zökkenő mentesen és nagyon gyorsan ment, mivel folyamatosan engedték fel az embereket, nem várták meg a 14:00h-t.Az ajtóban személyzet várt,aki a kártyánk alapján elkísért a szobánkba, és gyakorlatilag megkezdtük a hajó felfedezését.A hajón a legfontosabb a kártya.Azzal fizetsz,azzal kapod a törölközőt,a szolgáltatásokat, ha kimész vagy bejössz a hajóra,számítógépes fényképes ellenőrzésen mész keresztül.Ja igen, az elején amikor adják a hajó kártyát, csinálnak egy webcames képet, a beazonosítás miatt.Néhány fontosabb tudni való, amiről azok számoltak be, akik már többször jártak ezen a hajón:Volt aki otthon, a saját utazási irodájánál fizetett be úgynevezett ital csomagokra, napi 15 Eu/fő -ért, ezért cserébe korlátlan sör - bor és víz fogyasztást kaptak.A hajón is lehetett hasonlót venni, kis blokkfüzet formájában, szintén drink packeg-nek hívták, bármely bárban, bármikor válthattad, kb 6 féle volt.Mi 1L-es vizeset kértünk,és alkohol mentes koktél+ red bullt.Ezek 12db-osak voltak. Az árukat már pontosan nem tudom, de az biztos h jóval olcsóbb volt, mintha minden alkalommal a pincértől kértük volna, mert annak ellenére hogy kifizeted a napi 7Eu/fő szervíz díjat, minden rendeléshez hozzászámolnak 15% borravaló díjat is.Pff ennek nem örültünk.Negatívum volt még, hogy itthon derült ki, hogy 303Ft-al váltották az eu-t.Minden nap 2x rakták rendbe a szobát,este mire felmentünk, bekészítették a következő napi újságot 2 nyelven, amiben a másnapi fakultatív program lehetőségek, a bárok, éttermek nyitva tartása és elérhetőse,mikor köt ki a hajó,mikor mehetsz ki, és kell visszajönni,-szerepelt. abban az esetben ha az éttermi vacsorát választod, az ajánlott viselet.Minden nap rajtad múlott hogy a reggelit,ebédet.és vacsorát hol eszed.- a kártyánkon szerepel az étterem neve, és az asztalszám is-vagy a büfében kötelezettségek nélkül. 2x volt gálaest, azt nem szabad kihagyni,nagyon nagy élmény.Az éttermi reggeli is komoly, mindent kérhetsz étlapról, körbe ugrálnak, amint kifogy a kávéd, azonnal utánatöltik.....Sajnos az ebédet nem használtuk ki.Ehetsz térítés ellenében mexikói étteremben is, vagy rendelhetsz pizzát a kabinodba.Az esti színházas programot sem szabad kihagyni, mindent megtesznek a szórakoztatásért.Azokban a városokban,ahol a kikötő messzebb volt a várostól, shuttle buszokat szerveztek,helyenként irreálisan drágán, jegyet a recepción 5.emeleten vehettük meg,akár mielőtt kimentünk volna.Sehol nem mentünk fakultatív csoportos városnézésre, nekünk nem érte meg, 30-50 Eu/fő volt az ára.Mindenhol felültünk egy hopp on hopp off buszra, azzal tökéletesen eltaláltunk mindenhova.18-23Eu/fő volt az ára, és általában 2-3 féle vonalon közlekedtek.Korlátlan fel és leszállási lehetőséggel.A végén megkaptuk a kártyát,haza is hozhattuk. A kiszállás is pikk-pakk ment, nem kellett várakoznunk sem, mivel a kártyás fizetést választottuk, nem kellett várnunk a recepción a számlánkra.Összességében nagyon jó volt, biztos hogy máskor is menni fogunk
Decemberben megyünk MSC Magnificara Izrael felé, ha valakinek van valami tapasztalata vagy tanácsa örömmel venném. Nagyon érdekelne, hogy Haifaból , hogyan lehet legkönnyebben eljutni Jeruzsálembe, illetve a hajóról is lenne pár kérdésem.
Szia, jajj nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a bejegyzésre. Mi decemberben megyünk az MSC Fantasiaval. Ugyanaz elvileg, mint amivel Ti voltatok. Méretek, kinézet minden ugyanaz úgy tudom, hogy a belső színösszeállítás talán más.
Mi Genovaból indulunk, Barcelona, Casablanca, Santa Cruz, Madeira, Malaga, Róma, Genova. Fogalmam sincs még mit viszek, mennyit, meg egyáltalán mit lehet felvinni a hajóra... Először megyünk ilyen hajóutra a családdal, úgyhogy bármi információ jól jön. A hajón az árak, programok, böröndbe mit lehet vinni (alkohol, általános gyógyszerek). Élménybeszámolót, bármit szívesen olvasok :-) Köszi!
Legutolsó hozzászólásodat olvasva úgy érzem nagy tapasztalatod van hajózási ügyben.
Hivatkozol régebbi bejegyzéseidre, amiket nem találok, de szívesen elolvasnám a tanácsaidat.
Mi is utaztunk idén hajón (MSC Magnifica ) és olyan jól sikerült, hogy szívesen megismételnénk jövőre is. Persze jó lenne más hajótársaságot is megismerni. Az MSC nekünk tetszett, bár az olaszok elég hangosak, pláne, ha sok a gyerek is. Ezért inkább iskola időben mennénk legközelebb.
( Két felnőtt lányom van és három unokám, imádom őket, de a mi "korunkban " már a nyugodtabb
nyaralást kívánjuk )
Ha nem nagy kérés szívesen olvasnám a tapasztalatokat és jótanácsokat.
Teljesen igaz, hogy érdemes Marseille-ben schuttle busszal 15 Euroért bemenni a városba, mert a helyi busz kb 300 méterre áll meg a kikötőtől, és 1 euroba kerül a buszjegy, ami 75 percig érvényes, és bevisz a belvárosba. A busz 15 percenként jár. Barcelonában még ennyit sem kell gyalogolni, mert közvetlenül a kikötő kijáratánál áll meg a helyi busz, ami 2 euroért bevisz a városba, és onnan metróval bárhová el lehet jutni. Tunisz a legrosszabb, mert nagyon drága, hiszen 20 eurot beváltva a kikötőben helyi pénzre 4 ember kényelmesen eljuthat vonattal a Medinába, Karthagoba és még futja egy jó ebédre, italra, és ajándékokra. A vasútállomás 300 méterre van, és 40 Ft átszámolva a vonatjegy. 100 Ft a legdrágább üveg vörösbor. Mondtam is a többieknek, hogy milyen drága Tunézia. -:) Taorminára is érdemes befizetni, mert ott már 500 métert kell gyalogolni a vasútállomásra, ahonnan 49 perc az út Taorminára és 3,95 euro. A felvonó 2 euroért viszi fel az embert . Rómába 4,5 a vonat, de 400 métert sétálni kell az ingyenes schuttle busztól az állomásig. 53 perc az út, sajnos nincs annyi, mint busszal, és 4 euro a napijegy rómában, vagy 10 a hopp-on-hopp-off buszra, amelyikre bárjol, bármikor fel-le lehet szállni. Persze még hozzájön a Palatinus-Forum-Colosseum belépő, sorban állás nélkül 12 euróért, és így már drágább, mint a szervezett út.
Ezeket mind leírtuk régen, de nem érdemes vele foglalkozni.
Az italokat is érdemes mindent a hajón megvenni, mert ahogy régen írtuk, hogyan kell bevinni, hogy ne szóljanak az átvilágításnál, úgy drágább, hiszen 1 euro egy sör, 1,2-1,5 egy üveg Coca vagy hasonló ital, míg a borok 2-8 euro között vannak.
A vonatjegyek árát most frissítettem a trenitalia oldalán, mert nagyon megemelkedtek.
Mi szombaton jöttünk meg az első hajós utunkról. Az MSC Fantasiával voltunk Genova-Marseille-Barcelona-Tunézia-Málta-Messina-Róma-Genova körúton.
A hajó szuper volt!! Igazi élmény!! Ez volt a nászútunk és egy csalódás ért minket, hogy az utazási iroda elmondásával ellentétben nagyon kevés volt a fiatal és a magyarokat sem sikerült egy kupacba ültetni, csak 2 családdal ültünk egy asztalnál. Szóval a fiataloknak és bulizósakanak abszolút ajánlom, hogy társasággal menjenek! Mi már szervezzük jövőre a barátokat!! Akik többen voltak, nagyon jól érezték magukat!
A legjobb az volt, hogy minden reggel másik panoráma felett (14. emeleten :-))) reggeliztünk!!!
A hajó szolgáltatásai/italok eléggé drágák, de vannak italcsomagok, amikkel jól lehet taktikázni. A wine tastinget mindenképpen érdemes kipróbálni!!! A boros italcsomagban állítólag gagyi borok vannak. Mi egy koktélosat vettünk (12 koktél kb. 77 euro) és egy menetes csomagot (10 alkoholmentes ital kb. 23 euro). A víz csomag is simán elfogy.
A fakultatív programoknál jobb az egyéni szervezés. Marseille-be 15 euro volt Shuttle-bus és gyalog nagyon jól bejárható. Barcelonában állítólag érdemes befizetni, mi gyalog mentünk és nem sokat láttunk (de oda úgyis visszamegyünk :-). Tunéziában ajánlott volt befizetni, hogy nehogy a zavargások miatt valaki lekésse a hajót. Ez volt a legdrágább programunk és nem sokat ért. 2 tea 5 euro volt és pofátlanul lenyúlják az embert..., nagyon nagy csalódás volt a koszos, büdös, drága hely. Málta azonban csodaszép és itt tényleg nem érdemes befizetni fakultatívra, mert a hajó kikötőben féláron/harmadáron vannak a városnéző programok. Mi 20 euroért mentünk körbe és egész Vallettát és Mdinat megmutatták - nagyon korrektül. Messina semmi extra és az idő is kevés, 10 euroért van városnéző busz. Az Etnára tuti nem elég a 4,5 óra (ezt mondták, akik voltak) és állítólag Taormina gyönyörű, de nagyon gyenge volt a szervezés.
Rómába dícsérték az egész napos túrát (8,5 óra 76 eurotól kezdődik). Mi a városnézőset választottuk, ami 5,5 óra és 48 euro, de elég gyenge volt, mondjuk a hosszabb út is kevés arra, hogy az ember mindent megnézzen. Nekünk az volt a legrosszabb, hogy a fedett buszból csak kis részleteket láttunk a monumentális építményekből :-( .
A hajón rengeteg program van, a színházi előadások is nagyon színvonalasak!!
A medencékben tengervíz van és nagyon finomak a Smoothiek!! Az alkoholmentes koktélok viszont nem voltak jók.
A recepcióra sajnos nem nagyon lehetett számítani, ha infó kellett :-( .
A kabinok viszont nagyon praktikusak, de nincs kispárna :-)) . Minden négyzetcentiméter ki van használva, van hely bőven - belső kabinunk volt és szűkebbnek gondoltuk.
A Dedalont érdemes nem elfelejteni, mert ha inog a hajó, akkor jobb bevenni!
Az ebéd és vacsora első nap csapnivaló volt, de aztán minden nap jobb lett :-))) . Aki szereti a hasát, annak érdemes betartania a dressz kódot (meg amúgy is megkívánja a miliő :-), mert az étteremben sokkal jobb ételek vannak, mint az önkiszolgálóban :-)).
Mi is most leszünk elöszőr hajón. A kirándulásokat magunknak szervezzük, azért is mert 3 gyermekünkkel utazunk /6-6-9 évesek/. Velük a szervezett programok ütemét nem biztos, hogy birnánk.
Javaslom, hogy váltsunk e-mail címet, telefonszámot, így könnyebben tarthatnánk kapcsolatot.
Szerintem, én jobban örülök, mivel mi még soha nem voltunk ilyen hajós úton, így egy kicsit izgulunk. A legnagyobb fejfájást a fakultatív programok kiválasztása jelenti, illetve, hogy egyáltalán érdemes-e részt venni szervezett programokon vagy menjünk a saját fejünk után. Itt a fórumon a rutinosabbnak tűnő utazók inkább az egyéni programokat preferálják. Ti már voltatok hajós úton? Nektek mi az elképzelésetek a fakultatív programokon való részvételről?
most, hogy kiderült, hogy senki nem utazott még a Costa Deliziosával érdekelne, hogy Casablancában, Santa Cruz de Tenerifén, Funchalban, Malagában járt-e valaki hajóval és ha igen írna-e nekem egy pár infót róla. Október 5-én indul a hajó, úgyhogy s.o.s a kérdés.
én próbálkoztam náluk többször is, de sajna mindig az lett a vége, hogy "elnézést, de rossz árak szerepelnek a rendszerben". Úgyhogy maradtam a Tensinél. Ők nagyon korrektek és a mostani hajóutunk is fele annyiba kerül a Tensinél, mint amennyiért a hajosutak.com hirdeti.
Ők az egyik TUI iroda, csak csináltak egy külön oldalt a hajós kínálatnak.
Abszolút megbízhatóak. Mi az összes egzotikus nyaralásunkat velük intéztük és minden tökéletes volt, igaz, hajózni még nem voltuk. Ami késik azonban nem múlik...:)