Így van. 120-nál áll 2000-en a mutató. Mivel hatodikban kb felezi a főtengely fordulatot a kihajtás, ezért elég lassan emelkedik 140-nél forog kb 2200-2250-et.
Nekem is 155 ezret mondtak a Riora teljes kuplungkészlet cserénél,tehát valós az ár. Viszont szerintem nem biztos,hogy a márkaszervizbe kellene vinni. Megveszed pl a kovácsautónál egy Luk készletet 50-60-ba kerül és egy magánszerviz 30-ért kicseréli. Persze valami megbizhatót keresel.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Ceed (JD) 1.6 CRDi (136 Le) motornál olajfogyasztást tapasztalt valaki? Olajcserétől olajcseréig kell e után tölteni? Köszi a válaszokat!
Szia. Roncsolás nélkül szerintem nem lehet kiszedni!
Nekem sem és a szervizben sem sikerült.
Elrontott egy konstrukció.
Megoldás, ha van egy kis műszaki érzéked, hogy kiveszed a foglalatot, kvázi elroppantod. Veszel másik, erősebb foglalatot és a kábelre forrasztod. Nekem így megy lassan 6 hónapja.
Szerviz nem foglalkozott vele. Mondja, cseréltessek lámpát testet. 70 ezer darabja.
Ha az autó garanciális, akkor irány a szerviz. Törjék bele ők.
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen felszereltségi szintek voltak 2010es facelift modellnél? Keresem mindenfelé, de nem találok egy összefoglaló táblázatot. Köszönöm!
A tárcsára mondták,hogy elkopott.Különben nincs hangja a kiemelő csapágynak se,meg semminek,lehet hogyha sokba fáj,akkor csak tárcsa és kiemelö csapágy ,meg olaj csere lesz és csá.
A szervízben azt mondták,hogy a kuplung kopó alkatrész,nincs gari.
Az egész szerkezetet és tárcsát,kinyomót,meg 2 féltengely szimeringet is cserélnek,ha már szét van szedve.Ja,meg váltó olaj.+munkadíj.ebből áll a számla.
Különben én se akarok pereskedni,nem az a típus vagyok.
Futok még egy pár szervizbe,és kérek árajánlatokat,kíváncsi vagyok a különbségekre.
Ha kopott a kuplungtárcsa, akkor a csere nem lehet több, mint 50 eFt. Azt neked kell fizetni, a kuplungtárcsa egyértelműen kopóalkatrész.
Ha tényleg 155 eFt-ba kerül, akkor ott más is bibis, nemcsak a tárcsa, akkor viszont érdemes egy igazságügyi szakértőt megkeresni és felméretni vele az autót.
Szerintem egy használtautót valaki kipróbál, megveszi aztán elmegy a bíróságra, hogy eltitkolták előle, hogy kopott a kuplung, ahhoz nagyon jó ügyvéd kell, az ellenfélnek meg nagyon hülye, meg olyan bíró, akinek az eladó nagyon nem lesz szimpatikus, a vevő meg igen.
Szerintem az a kérdés, hogy a kuplung természetes kopása miatt, a futásteljesítménynek megfelelően kell a javítás, és tényleg csak a tárcsát kell cserélni - ez esetben aligha élhetsz szavatossági joggal. Ha a szerkezet (is) hibás, az esetben igen. (Nem jogász vagyok, csak a jogérzékem ezt diktálja).
De komolyan nem nézetted meg az autót vétel előtt szerelővel? Vagy igen, csak nem szólt a lehetséges hibáról?
Ez szerintem elég nehéz ügy lenne, ezzel az erővel minden fékbetétet, lengéscsillapítót, vezérlést le lehetne verni a használtautó eladóján. Inkább keress egy rendes márkafüggetlen szervizt, szerintem 50-60e ft-ból megoldják a gondodat.
Én is most rendeltem meg az új Ceed SW-t én habár nem számoltam a %-okat, de jelentős különbségek vannak kereskedők között. Éppen ezért én vidéken vettem, mert csak árajánlatokkal 3-4eFt különbségek voltak. Kaptam egy jó árat és a mostani 0%-os THM (valójában kb 2%) miatt megrendeltük és azért egy extra szett téligumi és pár apróbb extra is belefért. Ha hasra kellene ütnöm akkor 18-20% a listaárhoz képest.