Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 41326

Köszi, nézelődök még.

Előzmény: .ETNA. (41325)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.22 0 0 41325

Szia, talán volt már róla szó valamelyik kenyeres topikban, de sajnos nem emlékszem.

 

Talán tedd fel a másikban is a kérdést:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111604

 

 

 

Esetleg érdeklődhetsz a malom hazai forgalmazójánál is :   https://www.naturprojekt.hu/

 

A bioABC-ben forgalmaznak magvakat, nincs vásárlói visszajelzés, szóval a minőség csak a vásárlás után derül ki :-)

http://www.bioabc.hu/index.php?main_page=index&cPath=13_6&zenid=da5007dff26afb2c4dee61f597bee150

Előzmény: Blue_Sky_007 (41324)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 41324

Kicsit kihalt a topik, de érdeklődöm, hogy aki otthon házimalomban őrli a gabonát, az hol veszi? Hol lehet jó áron venni étkezési gabonaféléket? Köszönöm.

.ETNA. Creative Commons License 2017.10.11 0 1 41323

Igazán nincs mit :-)

Előzmény: W_B (41322)
W_B Creative Commons License 2017.10.10 0 0 41322

Köszönöm szépen! :)

Előzmény: .ETNA. (41321)
.ETNA. Creative Commons License 2017.10.10 0 1 41321

Szia! Kíváncsiságból beírtam a márkát az árukeresőbe és ki is adta, máshol is ugyanennyi az ára.

 

Az ettől drágább (78ezer) Bosch pl. ugyanennyi tésztát tud egyszerre feldolgozni (sőt kicsivel kevesebbet: 2,7 kg süteménykeveréket és 1,9 kg élesztős tésztát) és a teljesítménye is 1000 W, a Boschnak 7 sebességfokozata van, meg mindenféle extra szeletelő/rezselő korongok és húsdaráló is.

 

Ahogy láttam, a G3 Ferrari g2P018 -hoz is lehet pluszban vásárolni ilyen tartozékokat. Egyszóval az ár-érték aránya jó, ha leszedjük az extrákat a Boschról, akkor nagyjából egy árkategória. Szerintem kb. ugyanazt tudják.

 

A Boschnál találtam véleményeket is: gyors és könnyen kezelhető, 5 csillagot kapott, az egyetlen pici hátrány, hogy az egyik vásárló szerint "egy kicsit hangos"  :-)

https://www.arukereso.hu/konyhai-robotgep-c3404/bosch/mum58224-p335739882/#velemenyek

 

 

Sajnos a G3 Ferrariról vásárlói vélemény sem az olasz áruk boltja oldalon, sem ezen https://www.aqua.hu/g3ferrari-g2p018-univerzalis-tesztadagaszto-es-kevero-fekete-354954.html a másik oldalon nincs :-(

 

Viszont az aqua oldalán több személyes átvételi (budapesti és vidéki is) pont és ha jól látom, több szállítási lehetőség is szerepel. Érdemes esetleg összehasonlítanod, hogy melyiknél olcsóbb a kiszállítás, vagy nem esik-e útba valamelyik üzletük, ahol személyesen is átveheted és akkor még postaköltség sincs.

Előzmény: W_B (41320)
W_B Creative Commons License 2017.10.09 0 0 41320

Szervusztok!

 

Szeretünk otthon sütni (kenyeret, kakaós csigát, stb.), eddig a kenyérsütő gépet használtuk dagasztásra, de szeretnénk egy profi(bb) dagasztógépet venni.

 

Ezt a típust ismeritek?

 

G3 Ferrari g2P018

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.06.19 0 0 41319

3at én géppel csinálom,  de kézzel is jó,  és dagasztásnak hívják :) 

a hajtogatást én egy műanyag dobozban csinálom vizes kézzel, akkor nem ragad. a negyedik hajtogatás után már kell tartsa a formáját pár percig. 

Előzmény: GPF (41318)
GPF Creative Commons License 2017.06.19 0 0 41318

Tehát a 3. pont nem dagasztás, hosszas gyömöszkölés, hanem az is keverés? Kézzel? Kanállal?

A hajtogatások során nem ragad nagyon? Lisztezett vagy olajozott az edény, ahol pihen?

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41314)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.06.19 0 0 41317

ez közel 80% teljes hidratáció, tehát igen, "híg" (a hajtogatás miatt nem az),  és ez kifejezetten jó magasság a műfajban. 

Előzmény: GPF (41316)
GPF Creative Commons License 2017.06.19 0 0 41316

Szép kenyér! Gratulálok!

 

A tészta viszonylag híg, ugye? Nem minősítésként mondom, hogy kicsit lapos a kenyér. Erősen terül?

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41314)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.06.19 0 0 41315

... gömbre ...

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41314)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.06.18 0 1 41314

Naszóval, egy ideje próbálkozom kovászossal is, ez most az. A kovász vagy 6 hetes, már elég erős, plusz rátaláltam én is a Szabó Malomra, nagyon durván jó a lisztjük. A módszer a következő:

 

1. Sütés előtti este 1 ek a kovászból + 60 gr fehér (bl55) + 60 gr tk + 100-110 ml víz összekevertetik, és egy műanyagdobozban a konyhapulton várja a reggelt. Ideális esetben finom gyümölcsös illata van, illetve 2-2.5x-re kelt. Ez az előtészta. Ha ecetes szagú (erősen), akkor nem jó, ki kell dobni a felét és megetetni.

2. Másnap reggel 550 gr Szabó BL80, 50 gr Szabó tk plusz 450 ml víz laza összekeverés után autolizál fél óráig

3. Az előtészta és 15-17gr só hozzáadása után tovább kell keverni, egyenletesre dolgozva.

4. 4x fél óránként hajtogatni kell

5. 2 órát áll a pulton

6. Deszkán meg kell formázni (hajtogatva), pihentetni fél órát, maj igény szerint újraformázni vagy csak gönbre húzni

7. Kilisztezett szakajtóban be a hűtőbe, ott lehet 8-12 órát

8. 250 fokos sütőben melegített vaslábosba kell borítani hidegen, ekkor szuperül lehet bevágni (be kell!)

9. 25 percet lefedve, 30 percet fedél nélkül sütni

 

 

Próbáljátok ki, sokkal finomabb, mint az élesztős!

dekopir Creative Commons License 2017.06.16 0 0 41313

Köszi!

 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41282)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41312

jaértem :-) (mármint a dnk-t)

a kenyér formázását - az én általam készítettnél - hajtogatással érem el, nem edénnyel. 

ha gázsütő van, akkor lehet, hogy érdemes betolni egy nagyobb téglát középre, amely amíg felmelegszik, nem engedi tovább a hőt (de ez csak egy ötlet).

Előzmény: lufi77 (41311)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41311

Nekünk gázsütőnk van úgyhogy az alsó, felső nem játszik.

Első próba megvolt és egész jól sikerült.

Legközelebb már okosabbak leszünk.

A jénaink azért tűnik jobbnak, mert szebb formája lesz benne a kenyérnek.

A dnk az a dagasztás nélküli kenyér. Az íze nekem nagyon bejön.

A kenyeret elfelejtettem lefotózni, de a nejem vacsira sütött zsemléje meg van.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41310)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41310

én vaslábosban sütöm, ott az a trükk, hogy nem légkeveréssel, hanem alsó-felsővel kell az első húsz percben lefedve, aztán amikor leveszem a tetejét, átkapcsolom csak felsőre, és úgy nem ég oda az alja. megéri beruházni egy 28-30 centis vaslábosra, csodát művel, sokkal jobb, mint a jénai.

 

ez az egyik legutóbbi (amit lefotóztam):

 

 

egy kicsit ez is odakapott, de nekem ez még belefér. 

 

mi az a dnk-s kenyér? 

Előzmény: lufi77 (41309)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 41309

Köszi!

Kicsit másképp csináltuk, de jól sikerült egy dolgot kivéve.

Jénaiba sütöttük és mivel a tető lapos volt megfogta a kenyeret, de így is nagyon finom lett.

Illetve, gázsütőben sütöttük 230 fokon légkeveréssel és egy kicsit megkapta az alját, de legközelebb ezen is korrigálunk.

Idáig DNK-ás kenyereket csináltunk, de ez sokkal finomabb. :))

Még egyszer köszi!

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41308)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41308

Illetve eszközzel 7:40-nél:

 

https://youtu.be/1OaXFQX4Bsk?t=461

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41306)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41307

A lidlest megnézem, meg még a Szabó Malom-félét is.

Előzmény: GPF (41304)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41306

Hali, egy jó formázós videó, 0:46-nál csinálja:

 

https://youtu.be/pmTPL2J8OZk?t=45

Előzmény: lufi77 (41305)
lufi77 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41305

"aláhúzásos technikával és egy éles eszközzel (én obis kaparót használok) újra gömböt formázol (boule shaping)"

Ezt hogy is kell?

Köszi.

GPF Creative Commons License 2017.05.27 0 0 41304

Most én is nézegettem egy csomó liszt fehérjetartalmát. És tényleg a gyermelyi elég jó. A sima 11 fölött a kenyérliszt pedig 13 fölött! És nem is drágább, mint a nagyi titka.

 

A Lidl-ben kapható tk búzaliszté is nagyon jó, az is 11 fölött van.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41283)
egyenlítő Creative Commons License 2017.05.07 0 0 41303

Kenyér tárolás: konyharuha + nylon szatyor. Nálunk több éve remekül működik.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41288)
Xanders G Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41302

Uram, add meg nekünk ma,ámen.

GPF Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41301

Ilyen igénybevétel esetén lehet, hogy érdemes körülnézni a profi gépek világában. Azt hittem azok sokkal drágábbak, de nicsak:

http://www.ggmgastro.com/hu/pizzeria-grill/ruhrmaschine-1/planetenruhrmaschine-rtk.html

 

Előzmény: Veghaster (41291)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41300

Az árukereső oldalán is van néhány (a legtöbb robotgépnek is jó a dagasztó funkciója) és ha szerencséd van (vette a fáradtságot a vásárló), akkor még véleményeket is olvashatsz róla, így  közvetlenül a végfelhasználótól kaphatsz infókat. A véleményeket nem cenzúrázzák, mert rossz és jó egyaránt olvasható. Például vélemények egy Hauser dagasztóról:

https://www.arukereso.hu/konyhai-robotgep-c3404/hauser/dm-601-p223537216/#velemenyek

 

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=dagaszt%C3%B3g%C3%A9p

 

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=dagaszt%C3%B3s+robotg%C3%A9p

 

Előzmény: Veghaster (41291)
.ETNA. Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41299

Nekem nem szivacsos, igaz, hogy nem hétköznapi, hagyományos zacski, hanem spéci kenyeres.

Van olyan, amelyiken apró pici lyukak vannak és van olyan is, amiben pl. a boltban a szeletelt toast kenyereket is tartják (oldalt repedős). Azt a max 1 napot, amíg tart, simán kibírja.

Előzmény: GPF (41290)
Tu Sok Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41298

Ja, van vagy 700 kisméretű samottéglám, ha valakit érdekelne kemence sportágban...:}}

Előzmény: öreg_néne_b (41296)
Veghaster Creative Commons License 2017.05.05 0 0 41297

koszi. Ez tapasztalat vagy feltételezés ? Utóbbi van nekem is. Az osan akció is lejárt mar, szóval nem lettem előrébb.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (41294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!