M4 Saga, 2008.november Pillanatkép egy öregedő királylány sorsáról, akit ekkor még mindig nem mentett meg a brüsszeli herceg, pedig a pók a falon megígérte... /a/
Abból kell megújítani a lejáró adósságállományt és fizetni a kamatterheit, és persze a ktv hiányát is finanszírozni kell valamiből. Erre pont elég 1,5 évre. Többletforrás viszont nincs.
Valóban borzasztó jelenetek zajlanak le a keresztül-kasul S-Bahnokkal behálózott Berlinben és Hamburgban, egész nap üzemel a lángvágó, a roncstelepeket állandóan bővítik. Napirenden van a teljes S-Bahn hálózat megszüntetése. Hülye!
A fórum anoním, nyílvános, ráadásul a regisztrációkor is nyilatkoztam valami olyasmit, hogy lemondok ilyetén jogaimról, így részemről nincs akadálya. Már ha tényleg nem nagy marhaságokat írok...
Az elmúlt napokban jónéhány remek hozzászólás született, amit részben, vagy egészben (csak elütéseket javítva) hozzáférhetővé szeretnék tenni, megkímélve az érdeklődőket az itteni bogarászás nyűgétől. Kérném az alábbi hozzászólások íróit, hogy ehhez adják meg hozzájárulásukat:
Biztos bokortanya a Vasútállomás-Harmincezres lakótelep viszonylat... Metró kéne oda szerintem, Gábor már meg is ígérte, annyi utasa lenne is, mint a 4-es metrónak. ;-))
,,Aha, korlátozott közlekedési képességi lakosok számára, mégpedig előzetes igénybejelentéssel"
Az előzetes igénybejelentés nyilván feltétele a háztól-házig fuvarnak. De van háztól-házig fuvar, nem tudom mi a bajod, nyilván bele kell kötni valamibe...
Amint ebből kiderül, Nyíregyházán kétféle rugalmas járatrendszer létezik. Van a rögzített járatokon haladó, csak igény esetén induló, és van a háztól-házig szolgáltatás. A viszonylatokon haladó, rugalmas szolgáltatás kínálat bővítés, a közlekedés jobban hozzáférhetővé vált.
Te magad szeretnéd elérni,hogy tünjenek el az autók a belvárosból.Ha eltűnnek akkor is érdemes lesz lemenni a poros alagútba???Ugyanis én ekkor már sétálnék a belvárosban.(Te magad mondtad,hogy egy kis séta senkinek sem árt.)
Már írtam mindennap használom a BKV-t.Mindattól függetlenül,hogy a munkavégzésemhez autó kell és használok is céges autót,mert muszáj!
Ja!Bocsánat tényleg!Debrecenben azért cserélik le jövőre az összes autóbuszt korszerű új járművekre,meg építenek egy teljesen új villamos vonalat.A trolikról meg ne is beszéljünk.Szegeden az elmúlt években több új villamosvonalat építettek és korszerű autóbuszokkal szállítják az utasokat.Miskolcon Neoplan buszok álltak forgalomba Nyíregyházára pedig új 15 méteres helyi kocsik érkeztek.stb.
Budapesten mi történt.Ebben az évszázadban??Épült egy darab villamos vonal.(Ami már meg is volt azelőtt is.)Vásárolt a BKV összesen 250 autóbuszt és 40 villamost.
OK. legyen 2000 milliárd forint úniós pénz. Ezt elköltjük erre, arra, Dísz térre, Szabadság-hídra, stb. A 2000 milliárdnak van egy 250 milliárdos része, amit vagy megkapunk, vagy nem. Ha megkapjuk, csak a metróra költhetjük. Ha nem kapjuk meg, akkor a többiből nem költhetünk a metróra. Költhetünk Dísz térre, anyámkínnyára, de a metróra nincs pénz, akkor sem, ha a többire csőstül. Még most sem érthető?
Na igen, ott a korszerűnek még súlyosan befolyásolt állapotban sem levő _teljes_ HÉV állomány, az ICS-k a villamosvonalakról, az Ev-k a nehézmetrókon és még szaladgál "pár darab" az Ik200-as sorozatból is, ami bemutatásakor, a hetvenes évek elején számított világviszonylatban is kiemelkedően jó konstrukciónak... Ja, és egyébként a fogaskerekűnél is teljes állománycsere, de ott legalább szó van arról, hogy villamoshálózat-kompatibilis új járművek és így Moszkva térig bejövetel.
Volna tehát mire költeni a felzárkóztatási keretben a tömegközlekedésre is, de azon kívül, ami az 1-es és a 3-as villamosvonal meghosszabbításába van bújtatva, semmi érdemleges.