Olvasni sikerült már megtanulni vagy csak írkálsz?
Ha van elég föld a célra a macsek elkaparja (nem ássa mert nincs ásója ebbe is belekötnél nyílván) a mellékterméket,úgyhogy az nem büdösödik.
Ha van elég föld, tehát nem por, porocska,poloska,linóleum,stb.
Fogod galambocskám?
off
Á ez a ragika alias" ragacsmajom" sokadnicje lehet.Hát ő aztán nehezen unja meg,de valóban nem érdemes rá reagálni és akkor másik topicot választ magának.
Pld jöhet a konzerves topicomba,lesz belőle ragacskonzerv csukjával,szurokba mártva tollba forgatva.
Az a Barbapapa. A dróthálón még a macsek se fér át,még a pici se nagyon.
Vagy a repülő sárkánygíikok nevezték ki vécének a kertedet esetleg a mosómedvék mert azok meg átmásznak.
Ha Kanadában élsz akkor mindent értek,ha ithon akkor meg kuriózum.
Biztos elszöktek az állatkertből.
Jaaa? Hát pereskedni kell. Nem úgy megy ám egy építkezés, hogy te kifizetsz 13-14 millát a lakásodért, ö pedig a felét ellopja, az elöírásokat nem tartja be, hanem inkább lefizeti a megfelelö embereket. Ha lop, akkor fizessen!!
Igen, lehet hogy a szomszéd fürdőszobája fele segítene, ha nem lenne a szellőzője csöve a nappalimba vezetve.. De a felettem/alattam lakók fürdőszobái+konyhái ellen kevéssé..:-) /Egy-egy szellőzőrendszer+feltehetően elb***ott födémszigetelés./ Ami az egérfingot illeti.. az tán halkabb lenne..:-)
ez gáz. Bár ha odateszel egy szerkrénysort a falra, akkor mindjárt nincs akkora áthallás. De az építtetöt én is beperelném, ha az egérfing is áthallatszik.
Biztos felénk másfajta macskák élnek, tündibündi. ;) Elkaparás, meg por ráhintés között van némi különbség. Érdekes módon az előző házunknál volt jó poros föld a ház fala mellett. Szerették is a macsekok. Tucatszám borította a guánó. Na jó, volt köztük olyan is, aminek csak a fele látszott ki. Azt el is hiszem, hogy a macska tulajok nagyon jól alszanak, ha más portájára szarik a nyivákolójuk. :) Én építsek xy macseszának toalettet? Meg amit a paci himbál! :)
Caipi, érdekelne eza per dolog az újépítésű hangszigetelése miatt, egy ismerősömnek hasonló problémája van. Ha tudnál bővebbet írni a xenon1234@freemail.hu ra megköszönném.
Sziasztok, na én a szomszédaimmal ellentétben pont ezt csináltam több mint egy évig, egész nap, mivelhogy nem akartam zavarni senkit. Nem nagy odafigyelés.. csak olyan, mintha amputálták volna az életedet. Ezért perelek.. és ezért adtam ki a lakást - az áthallás bevallásával! - és költöztem másikba. Az elsőt persze csak újépítésű lakás esetében lehet megtenni. De szerintem az itt írt lakás is egyszerűen szarul van megépítve, ami persze az öregeket nem vígasztalja. De a leírtak egy normális emberei élet részei, nem hangoskodások, és nem szabadna, hogy zavaróak legyenek! Ezért én pl. biztos soha senkinek nem szólnék este 10-ig ilyesmikért. (És utána sem szóltam még soha, de ez más tészta.)
Lehet az ember a szomszédaival is toleráns. Hogy idösek, és hogy késö este már aludni szeretnének, meg lehet érteni. pl. 1/2 10-10 óra után a széket az ember nem rolja, hanem megemeli. Vagy az ágyat óvatosan nyitja ki. Más idöben pedig lehet zajongani. Ugyanigy falszomszédot is lehet kimélni, pl. késö esti filmet fejhalgatóval nézni. Nem nagy odafigyelés szerintem.
Köszi a biztatást, és a többieknek is az ötletet. A széklábra én is gondoltam már valami csillapítást, a padlóburkolólap ugyanis nem sima, hanem mintha kicsit göröngyös lenne. Gondolom emiatt még hangosabb. Remélem, a filckorong segít valamelyest... Tényleg igyekszünk vigyázni, de 11 előtt nem igen kerülünk ágyba. A néni azt mondja, addig nem mer elaludni, mert ha véletlenül elalszik, és egyszer felébred, már nem tud visszaaludni. :-( Reggel meg kénytelen vagyunk fél 7 körül elkezdeni az életet, mert külső kerület, időre be kell érni m.helyre, iskolába...
Egyszer azért lehet hogy megkérem őket, engedjék meg, hogy meghallgassam náluk, miket művelhetünk. :-)
Próbálkozz meg parafa burkolatokkal. Van padlóburkolat belőle, szép is. HangcsillapíT, nem elszel allergiás, vízálló, sok jó tulajdonsága van. 3000 Ft/m2 kb. az ára.
Persze, ha most tetted le az új parkettát... De neked kell eldöntened.
Valószínűleg, akármit csinálsz, az öregek úgyis találnak valami zavarót. Ez már csak ilyen dolog.
A széklábakra lehet ragasztani/szögelni valami filcből készült kis korongot (barkácsboltokban kapható), ez teljesen megszűnteti a "székhúzgálós" zajt. És mintha görgős székek alá lehetne kapni valami műanyag szőnyeg-szerűséget alátétként (bár szerintem olcsóbb megoldás egy egyszerű, 1-2 m2-es szőnyeg - ez nem olyan nagy mérteű, hogy számottevő mennyiségű poratkának adna otthont, meg hát könnyen ki lehet mosni gépben is). A nyikorgós ágyat egy asztalos talán meg tudná javítani...
Egyébként nem csak a rossz hangszigetelésű lakásokban zavaróak az ilyen zajok, sajnos egy teljesen átlagos födém szépen vezeti ezeket a hangokat az alsó lakók nagy örömére... :-/
A "másik oldal" képviselőjeként szeretnék hozzászólni. Úgy tűnik, mi is zavarók vagyunk. :-( Elmondom a lényeget, hátha tudtok ötletet, segítséget ajánlani. Teljesen átlagos család vagyunk, két szülő + két majdnemfelnőtt gyerek. Nemrég költöztünk zöldövezetbe, egy valaha családi házként épült ház tetőtéri lakásába. A tetőteret nem mi építettük be, már így vettük készen. Alattunk egy idős (~80) házaspár lakik. Hozzáteszem, hogy (egyelőre még) abszolút jó a viszonyunk, kedvesek, segítőkészek. Pár hónap után viszont már mernek :-) panaszkodni. Hogy mennyire lehallatszik, mikor a konyhában hátrahúzzuk a székeket, vagy hogy nyikorog az ágyunk. Meg a görgős székek a fiainknál... Mintha földrengés lenne - mondják ők. Mivel az egész család allergiás, nem akarjuk padlószőnyegezni a lakást, már csak azért sem, mert felújítottuk, és új parketta + új padlóburkolólapokat tetettünk fel. De közben megérdeklődtük, és ha már akkor tudtuk volna, hogy ekkora áthallás van, akkor sem lehetett volna sokat tenni. De a régi tulaj értelemszerűen nem dicsekedett ezzel a "hibával". Szakemberek szerint a kispórolt födémszigetelést utólag szinte lehetetlen pótolni. Ha lehetne is, minimum 20 cm-rel kellene megemelni a padlószintet, ami ugye az adott helyzetben lehetetlen.
MEgmondom őszintén, nem szeretnénk a saját lakásunkban folyamatosan lábujjhegyen közlekedni, és minden mozdulatunkban azt vizslatni, hogy nem hallatszik-e le. De akkor mi a megoldás?
bocsi, nem én kezdtem az offolás. Az eset nem csak az én lelkivilágomat kavarta fel, hanem a forumozókat. Egyébként mostanra megnyugodtam. A palit letojom. Ha megüt, szurokba mártom a kezét. Egyébként pedig hagyjon békén. Ne nevettesse már ki magát, egyik másik éjszaka úgy jajveszékel, hogy nem tudok töle aludni. A pizsomája pedig ott lóg a nö ablakában....
Ja, ezt a filmet láttam. :) Ez tényleg jó film volt, tele volt hülyeségekkel. Nekem az a káromkodó kiscsaj tetszett benne. Ekkora kreténséget hogy tudnak kitalálni.