Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.19 -13 0 65904

Múltkor olvastam a beszámolóidat, megmondom őszintén nem kicsit irigykedtem, főleg mikor az Ózd környéki részhez értél. Olyan helyeken jártál amelyekről csak olvasgattam hideg téli éjszakákon, és tervezgettem őket (Birinyvár, Pogányvár stb)

Kicsit későn bár, de nagyon köszönöm a remek írásaidat, igazi kedvcsinálók voltak!

Ha belekezdek valamibe mostanában akkor az ez lesz, az Északi Zöld. 

Bükk Szirtjeit is kilőttem, 4 alacsonyabb szirt volt hátra, ha Bükkbe megyek akkor már inkább más helyekre. Voltak nem túl vonzó helyek is a mozgalomban, pl a Mész-hegyi kaptárkövek, vagy csak rosszkor voltam ott nem tudom, de ami megmaradt azok már nem izgattak különösebben. A kitűző miatt meg nem hajtok.

Cserehát Turistája ül, majd meglátjuk, most egyelőre nekem is van ezer más túratervem. :-)

Előzmény: jzp2107 (65902)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.19 -13 0 65903

Belenéztem a saját füzetembe, most is, mint máskor megállapítottam hogy ritka igényes kialakítású, nagyon szép, rengeteg információt tartalmazó füzet ez, a bélyegzőhelyek kialakítása valószínűleg egy mozgalom létrehozásának az első lépése akart lenni. (jzp?)

Hát inkább ezt az Északi Zöldet kellett volna felkarolni mint a rengeteg semmire sem való tanösvényt, meg tematikus utat erőltetni, az biztos.

Ennek még értelme is lett volna, függetlenül attól hogy ki és mikor festette fel. 

Iszonyú jó ötlet volt, annyi bizonyos. 

Előzmény: Törölt nick (65901)
jzp2107 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65902

és mikor kezded? :-)

Cserehát turistáját már megcsináltátok, vagy mikor mentek?

nem úgy volt hogy még május előtt jóval?

DDK mellett mi a másik füzet amit nyugdíjaztál? (ezt már talán más is kérdezte)

Előzmény: Törölt nick (65901)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.19 -13 0 65901

Kicsit rákerestem, de csak előrendelhető státuszban találtam, ami azt jelenti hogy már nincsen. (és valószínűleg csak véletlenül lesz)

Mályi József: Északi zöld (Mobilitás, 2006) - antikvarium.hu

Nekem pár éve még sikerült vennem. 

Előzmény: jzp2107 (65895)
V43 1279 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65900

Ha esetleg szkennelésre kerülne sor, akkor elektronikus változatban kíváncsi lennék rá, köszi :)

V43 1279 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65899

Megtisztelő, köszönöm!

Előzmény: garass (65894)
Garofano Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65898

Ha jut esetleg belőle még kettő én is jelentkeznék!

timetable Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65897

Akarooooom! :)

Bikk Pubi Creative Commons License 2018.04.19 0 0 65896

Sziakénekösz!

jzp2107 Creative Commons License 2018.04.19 0 13 65895

bréking:

Mégis előkerült 5 darab Északi zöld füzet (lehet hogy az utolsó 5 darab..)

Kinek kell belőle?

Szerintem az egyszerűség kedvéért én átveszem, aztán bp-i személyes átvétel vagy postázás

Árat nem tudok egyelőre

garass Creative Commons License 2018.04.18 -2 16 65894

Mindenkiét feltesszük, aki jó információkkal segíti mások teljesítését és megküldi azt. Ezt annak idején is megígértük.

Előzmény: Törölt nick (65893)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.18 -14 1 65893

Múltkor láttam hogy V43 kolléga beszámolóját feltették a túra saját honlapjára, teljesen megérdemelt módon:

mvsc.ini.hu

Előzmény: Garofano (65892)
Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65892

Mondjuk volt egy-két árulkodó jel, úgymint a 2000-es évszám, meg a távolság is furcsa volt, de nemes egyszerűséggel túltettem magamat ezeken a zavaró tényezőkön, meg azon is, hogy a csereháti mozgalom jó néhányszor szerepelt mostanában itt a fórumon. :)

Előzmény: jzp2107 (65890)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.18 -13 0 65891

Ez. 

Miből jöttél rá? :-))

Egyébként abszolút ontopik, mert a kéktúra egyik bélyegzőhelyét fényezem olyan lendülettel hogy egy ingyen ebéd nyugodtan kinézhet nekünk legközelebb, majd fel is hívom rá a srác figyelmét, aki üzemelteti. :-)

(mondjuk már eddig is megismert az utóbbi időben, mikor arra jártunk, de most már egy malaclevest is elfogadunk. ) :-)

Előzmény: Garofano (65889)
jzp2107 Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65890

ugyanmár, a segítés a lényeg

én meg már kezdtem örülni hogy van beszámoló a ttt fórumon, de nemigen találtam

aztán elolvastam mégegyszer az eredeti posztot és akkor tűnt fel hogy tkp a mozgalom neve nincs is beleírva :-)

Előzmény: Garofano (65887)
Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65889
Előzmény: Törölt nick (65888)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.18 -13 0 65888

Kösz rönofan02i! :-)

Garofano, erre most én sem számítottam, nyugodtan mondhatom hogy még csak a pakliban sem volt. 

A Tátra panorámája a Magyarországon maradt hegyeinkről a hidegebb idők tüneménye, tapasztalatom szerint. 

Erre most 25 fokban, délben(!) indulva, párásnak látszó időben olyan élesen láttuk egész délután a Bélkőről hogy nem is nagyon tértem napirendre felette.

A család már nyerítve röhögött mikor egy-egy szerencsétlen turista utolért minket (vagy egy egész csapat), mert már szinte köszönés helyett is szóltam mindenkinek hogy nézzétek már, ott a Tátra!

:-))

Aztán vagy csak az én szemem van már nagyon ráállva, vagy nem tudom, de a legtöbben tényleg akkor vették észre mikor szóltam nekik, addig nem. És utána ők is lelkendeztek...

Ami még érdekes volt az az hogy a Tátra kis túlzással élesebben látszott mint a Mátra, de ebben a jó erősen szembe sütő nap is szerepet játszott azért.

Egyébként írtam már róla a TM-ban, de nem linkelem ide, mert még megszólnak. :-))

Előzmény: rönofan02 (65886)
Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65887

Kicsit kezdek a nagy segíteni vágyásommal meghülyülni, mert én a Talentum vendégház meg rossz jelzések miatt az OKT-re asszociáltam. Szóval bocs a megtévesztő infókért, ez most a ha hallgattam volna bölcsebb maradtam volna este volt. :)

Előzmény: jzp2107 (65885)
rönofan02 Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65886

Én nem nyomom a gombot, inkább kiírom:

Lájk!!!

Előzmény: Törölt nick (65871)
jzp2107 Creative Commons License 2018.04.18 0 13 65885

hol van a ttt fórumban csereháti pirosról beszámoló?

Előzmény: Garofano (65882)
olahtamas Creative Commons License 2018.04.18 -1 0 65884

1 kép a hétvégéről Tolnai Feri gépéből:)

pavarotti Creative Commons License 2018.04.18 0 13 65883

DDP és DDK járók, kisvasutazni szeretők figyelmébe, a Kisvasutak topikból:

Szombatonként új buszjáratok az almamelléki kisvasúthoz:

http://www.ddkk.hu/?q=content/menetrendi-%C3%A9rtes%C3%ADt%C3%A9s-42

Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 14 65882

Én sem érzékeltem támadó szándékot hadidoki felől, mert bár úgy tűnik neked szólt, elsősorban az utóbbi idők rossz tapasztalatai váltották ki ezt a reakciót (ahogyan már többen leírták előttem volt mostanában "egy majd én megmutatom" széria, aminek jó része kudarccal végződött). Számomra a tanulság az, hogy mi is kérdezhetünk a figyelmeztetés előtt, mert nem a te teljesítményed az általánosan megszokott (viszont kérlek te se becsüld le másét, hiszen nem tudhatjuk, ki mikor jut saját határainak közelébe vagy lépi át azt, egyáltalán akarja-e még feszegetni.)

Érdemben sajnos sokat nem tudok segíteni, mert már 5 éve, hogy utoljára arra jártam. A kisebbséggel semmi gondunk nem volt, még Baktakéken sem, ahol dugig volt a kocsma. Ott többen megszólítottak, de inkább kíváncsiak voltak mintsem ellenségesek. Az útvonal papíralapú térképpel az Irota előtti szakasz kivételével követhető volt, nekünk segítettek a  ttt.tr.hu fórumban okt50tomi részletes leírásai is. Azóta volt jelzésfelújítás és biztosan egy csomó változás is, de utóbbiakat nem követtük mivel nem érint.

Előzmény: Czimbály (65856)
hadidoki Creative Commons License 2018.04.18 -13 2 65881

Mindenki szeresse úgy a természetet, ahogyan az neki jólesik. Nem azzal van a baj, hogy valaki szeret és tud napi 50+ kilométert gyalogolni, de ez nincs senki nick-nevére kitűzve. Ha valaki tanácsot kér, nem feltételezhető, hogy ilyen képességekkel rendelkezik. 

Kicsit furcsa stílus, hogy az ajtót berúgva lép be a "kocsmánkba", és rossz néven veszi, ha a "törzsvendégek" nem esnek azonnal hasra, a nem is látszó nagysága előtt. 

De majd lássuk a beszámolót! 

Előzmény: Garofano (65879)
Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65880

Te akárhova mész, akármilyen időben látod a Tátrát. :)

Kivéve a DDK-t. Viccet félretérve sajnálom, hogy nem szeretted meg, reméltem, hogy egyszer szembe találkozunk rajta. 

Előzmény: Törölt nick (65818)
Garofano Creative Commons License 2018.04.18 0 15 65879

Az elmúlt napokban megint milyen szépen kirajzolódott, hogy ezt a hobbit mennyire másként éljük meg.

Én is azt gondoltam, hogy az 50+ kilométer túl sok, mert egyrészt az utóbbi időben sokan buktak bele, másrészt magamból indultam ki. Azaz abból hogy néha szeretek csak úgy elülni akár egy órát is a túra során, nem a fáradtság miatt, hanem csak azért mert jól esik nézni a felhőket, vagy csendesen szemlélődni. Arról nem is beszélve hányszor állunk meg, hogy egy-egy növényt, állatot megcsodáljunk és tény, hogy ha sátrat viszünk az is lassít. Nagyon örülnék, ha születne beszámoló olyanok bejárásából, akik nagy távokat járnak be, látni a túrákat az ő szemszögükből is. 

Mostanában egyébként több videót néztünk hosszú távú utak egyvégtébeni bejárásáról (akár Európában akár az USA-ban) és úgy gondolom, hogy ha valaki elég eltökélt akkor képes rá. Nem a korábbi jó kondi, vagy a profi bakancs és egyéb felszerelés, hanem leginkább az elszántság kellett a sikerhez. Őszintén bánom, hogy ezt nem próbáltam ki, amíg lehetőségem volt rá. 

Güsziológus Creative Commons License 2018.04.18 -13 0 65878

Turistautak Magyarországon

Azt hiszem, most már korrekt a táblázat, pár hete állt össze, ennek "segítségével" követem a folyamatokat.

A TUHU útvonalainak összesítéséről már írtam, a legfrissebb adat: 2 539.

A szám folyamatosan csökken, ha egy útvonalról bebizonyosodik, hogy már nem jelzett útvonal, akkor eggyel csökken.

Akkor is csökken, ha egy szakadást sikerül felszámolni.

Mostanában nem nő, a 2017-es MTSZ-es felújításokat már tartalmazza.

Örvendetes, hogy a nyilvántartott útvonalak száma már 2 087.

Ez nagyon sok.

A fürtök száma 300 körüli.

A megoldandó problémák száma folyamatosan csökken, jelenleg 52.

Ezek egy része szakadás, de vannak rendezetlen sorsú útvonalak is, nem sok, számuk 10 alatti.

Az azonosított útvonal három adat összesítésének eredménye.

A nyilvántartott útvonal (1) egyértelmű.

A mellékletben (2) olyan útvonalak lesznek, melyek csak úgy elvezetnek egy attrakcióhoz, nem főútvonalból ágaznak ki.

Végül  nyilvántartott probléma (3), mely meglehetősen összetett, ezek egy része nem megoldható, más része sokadlagosnak lett minősítve:-)

A legfontosabb mutató az utolsó sorban van, ez 107.

Ennyi TUHU-s útvonalról nem tudom, hogy miért van az adatbázisban.

garass Creative Commons License 2018.04.18 0 17 65877

Elnézést, de a kép nem jött át, ezért megismétlem.

Czárán Gyula 'a bihari természetjárás atyja' egyik kiadványának címoldalán egy vélemény, még 1901-ből:

És még egy versrészlete ugyanebből a művéből:

"Kilométer, óra és percz:

Csak ez a fő, uraim!

Mit táplálni szivet-lelket.

A természet bájain? ! —.

—Valóságos láb-müvészek:

Mindent a láb-tesz nekik;.

Még a természet örömét

is csak lábbal élvezik."

Minden sértés nélkül, ezek is bizonyítják,         a téma örök...

Előzmény: garass (65876)
garass Creative Commons License 2018.04.18 0 0 65876

Czárán Gyula 'a természetjárás atyja' egyik kiadványának címoldalán egy vélemény, még 1901-ből:

Ez is bizonyítja, a téma örök.

nagypapi Creative Commons License 2018.04.17 -13 0 65875

És általában nem az ezt a topikot látogatók műfaja, ez okozhatta a félreértést.

Van a futóbolondos topik, van a teljesítménytúrázós, az viszont igaz, hogy a csereháti mozgalomról valószínűleg itt írtak mostanában a legtöbbet.

Előzmény: V43 1279 (65874)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!