Nekem február óta van meg az 1.6 kombim. Az autó szerintem nagyon jó és dinamikus, egyedül az nem teszik, hogy nem voltak képesek magyar nyelvvel ellátni a navit.
Ezt én is tapasztaltam, mintha lehetetlen lenne levinni 7 körülre az 1.4-es Cee'd (benzin) fogyasztását. A computer rendszeresen 7.8-ról regél városban. Bízzunk benne, hátha lesz hibrid a következő generációban.
Viszont szerintem a megadott gyári fogyasztás köszönő viszonyban sincs a valós fogyasztási adatokkal. Kíváncsi lennék vajon hányan tudnak 6-6.5 l/100km fogyasztással eljárni vegyes használat mellett? Bármennyire is figyelek rá (szigorúan betartva a 90km/h sebességet) országúton az étvágya csak 6.7 l/100km-re csökkent.
Egyébként, ha a leendő új Cee'd tulajdonosokat nem érdeklik a fogyasztási értékek akkor nem nagyon fognak csalódni. Ellenkező esetben viszont bosszankodhatnak :-)
A téli időszakban (nagyrészt városi közlekedés) 10L körüli volt a fogyasztásom, és most is átlagban 8-8.5 L.
Egy Nk.-BP útvonalon pályán 130-150 km/h sebességnél + városi cirkálás 460 km megtétele mellett 8.0L/100km fogyasztást értem el. Az autóban 6.000 km van.
Remélem még alakul, de ha nem azt sem bánom.
Az autóval teljes mértékben meg vagyok elégedve (1.6 GDI).
Nekem az van. 2016.12. havi. 12k. km-t mentem vele eddig-hiba nélkül. Az első 10k alatt 7liter volt az átlag fogyasztása. Most 5.5 fedélzeti fogyasztással 5.8 valósra tudtam levinni "átlag ember" közlekedéssel. Város:50-60km/h(20%) Országút 90-100km/h(70%) as tempóval.
130-140km/h(10%) nál kell neki 7-7.5.
Dinamikus, de ésszerű közlekedéssel 6-6.5L közt simán el lehet vele járni.
Eddig 1(+1) hiba jelentkezett. Ha ki van kapcsolva a hifi, akkor az első szélvédő/műszerfa felől halk pattogás hallatszik, szerintem a nem megfelelő belső rögzítések miatt..
A (+1) 5000 km-es olajcserénél azt vettem észre hogy kezd rozsdásodni a kipufogó - két hónapos volt az autó..