Szerintem napi egy bírság jogosít az egész napos használatra, de hivatalosat nem találok róla, nyilván nem céljuk a maradéktalan tájékoztatás, hátha befizetik a kuncsaftok a napi ötöt is, ami szerintem jogilag is inkorrekt és tán perelhető próbálkozás, de itt majd megmondják, akik pontosabban tudják. Rohadék banda ez.
Hétvégére elutazva sms-ben vettem matricát, vagyis csak vettem volna de a visszaigazolás "ok" üzenetet nem küldtem el. Elfelejtettem, így abban hitben voltam hogy van matricám, így hazafelé sem volt.
Meg is jött a 14875 Ft-os csekk a héten, amit be is fizettem.
Majd tegnap megjött a másik csekk a hazafelé útra.
Van értelme kérvényezni, hogy engedjék el a hazafelé útra, mivel ugyanaz az út volt és abban a hitben voltam, hogy van matricám és az egyik büntetést befizettem és még soha nem volt ilyen hibám?
Tegnap délelőtt a nagykőrösi kivezetőn úton nem kanyarodtam le jobbra a felüljáróra , továbbmentem és csak a Tesco Megapark elágazásnál tudtam kimenni a pályáról.
Fix kamerát és matrica ellenőrző autót nem láttam.
Valaki, ha tudja kérem írja meg hol lehet lekérdezni, hogy a megvásárolt autópálya matrica meddig érvényes, ugyanis nem találom az ellenőrző szelvényt. A 30-36587500-as telószámon nincs ügyfélszolgálat.
Ha nem ebben az országban élnénk, kitalációnak gondoltam volna.
Ennyi ésszel osztályvezető valaki, gratulálok!
A magán mentőszolgálat nem mentő, csak megtévesztő az elnevezés. A hivatalos mentőnek (OMSZ) alapból ingyenes, a magán cégeknek (akik leginkább kórházakba hordják a beutaltakat időpontra) fizetős. Magán cégek.
Ez simán egy pénzbehajtó társulás, és az autósok fejése a cél, a pénz meg megy a központi költségvetésbe.
( Csak a fenntartásuk elég költséges, valószínűleg hatékonyabb lenne álarcos útonállókat kiküldeni hogy alkalmanként kirabolják az autósokat, és a pénzzel bemenjenek a kincstárba leadni, csak azt az EU nem nézné jó szemmel. )
A GPS felvitt minket az M1-esre Tatabánya elején Budapest felé haladva. Az első pihenőnél még a lehetséges lehajtás előtt megálltunk, és vettünk egy heti matricát. (Kártyával fizettünk, amiről email igazolás érkezett, hogy az adott óra-perctől érvényes a matrica) Tudja valaki, hogy ezen az szakaszon van e fix ellenőrzés?
Az is megéri a pénzét, aki ilyen munkát bevállal, hogy a határtól 100 m-re már bűntet. És nem az esetleges notórius matrica nélkül autópálya használókra állnak rá, hanem az ilyen figyelmetlenekre. Na mind1.
Mentségükre szóljon, hogy eleinte nem kameráztak az ilyen helyeken (M0-áson vagy azon belül), de az utóbbi időben egyre gyakrabban. A kamerás autóban ülő nem jutalékot kap, ez a munkája. Mint ahogy az ott dolgozók sem tehetnek erről. Ha üzenni akarsz, feljebb címezd.
Akkor remélem kemóra költi a kezdves vadász kolléga a jutalékot, aki lekapott egy 20 éves swiftet az első km-en, aki naívan azt hitte, hogy a metro áruház még ingyen van.
November 4.-én kijött egy csekk 15K-ról, miszerint fater kiugrott az M3 melleti metro áruházba október 2.-án. Nem tudta, hogy a Szetmihályi úttól fizetős.
Gyakorlatilag max 2 km miatt jött a bünti. Nincs semmilyen lehetőség valami méltányosság kiharcolására? Nem notórius autópálya használatról van szó, aki így akart spórolni, szimplán figyelmetlenség.
Olvastam egy ilyet:
"Ha jön a csekk, majd veszel egy "matricát" és 1470 Ft-ért bemutathatod a kút melletti ügyfélszolgálaton, ha már úgyis arra jársz.
1470 a díja annak hogy a büntetésedet töröljék (jó mi?..), természetesen azon felül hogy megveszed a megyei matricát.
Nincs más választásod, ha jön a felszólítás, 5000 Ft-os megyei matricáért plusz 1470 Ft büntiért törölteted a 14k+-os bírságot."
A GPS miatt a Veszprémből Győr felé vezető szakaszon véletlenül felkeveredtünk az M1-es autópályára, a 82-es főútról vitt át minket egy kb 3 km-es szakaszon a 81-es főútra. Sajnos pontosabbat nem tudok mondani, csak annyit, hogy a felhajtó az Arrabona pihenőhely után található. A legelső lehetőségnél egyből lehajtottunk. Érdeklődnék, hogy található-e kamera azon a szakaszon? Ellenőrző autót nem láttunk.
36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 7/A. §36 (1)37 Ha a gépjármű az ellenőrzéskor nem rendelkezik érvényes jogosultsággal, jogosulatlan úthasználat miatt a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat kell fizetni. (8) Egy naptári napon belüli jogosulatlan úthasználatok esetén egy pótdíjfizetési kötelezettség keletkezik.
Az egyetlen gáz, hogy a 6óság ezt "véletlenül kifordítva" úgy értelmezi, hogy ha dátumot vált az ellenőrző rendszer (éjfélt üt az óra) miközben te az autópályán vagy matrica nélkül, akkor KÉT bírságot akasztanak a nyakadba - természetesen jogtalanul, de ez őket nem zavarja. Viszont vannak fórumok ahol be lehet őket mószerolni.