Erről mindig a közelmúlt Zetéjének sokszabós(?) középpályája jut eszembe, soraikban további két Sebőkkel. Apropos tudunk sokkovácsos, soktóthos, sokbármis összeállításról?
Elnézve a névsort, kedvem támadt összeállítani minden idők legjobb magyar csapatát - amelyben csak B-vel kezdődő nevű játékosok kaphatnak helyet. Már csak hat játékos hiányzik, a hátvédek közé beraknám Buzánszkyt és az újpesti Baloghot.:-)))
Szerintem utoljára az 1950-es években fordult elő, hogy a "minden idők legjobb magyar csapata" szavazáson aktív játékosok is bekerültek a kezdő 11-be... :-)
Egyébként már a 30-as években is úgy voltak vele, hogy egy Sárosi vagy Cseh Matyi az Orthékhoz képest csak egy futballistakarikatúra :-)
Az ilyen cikkeket imádtam, és ez valahogy elkerülte a figyelmem. Pontosan mikor jelent meg? A sztorit bele kell szőnöm egyszer egy cikkembe, annyira üt.
"A 100-ak könyvében végül 95 férfi és 5 nő kapott helyet. Ott voltak közöttük a legnépszerűbb látványsportok, valamint a hagyományos magyar sikersportágak képviselői: összesen 42 futballista, 23 atléta, 6 vívó, 5-5 birkózó, úszó és vízilabdázó, 3-3 kerékpáros és autóversenyző, 2-2 teniszező és asztaliteniszező, valamint 1-1 ökölvívó, gyorskorcsolyázó, evezős és lövész. A győztes a mindössze húszéves Bárány István lett, aki már az 1926-os budapesti úszó Eb-n belopta magát a közönség szívébe. Őt követte a Hungária, az Újpest és a Ferencváros egy-egy markáns labdarúgója: a zseniális Orth, a kőkemény Fogl II. Károly, valamint a gólerős Schlosser."
Belenéztem, nem nagy szám. Valahova felírtam, hogy hány százaléka futballista, de már nem emlékszem. Kb. a korszak "szépfiúit" díjazták benne, azt hiszem az első Bárány az úszó volt.
Fura, hogy kiadtak mellékletet. A nevek alapján egyébként Az Újságnak elég komoly sportrovata lehetett, mert többekkel is találkoztam akik oda írogattak.
Najó, de a lényeg az, hogy 2003 februárjában rendeltem meg, és ma hat év után át is vehettem :) A könyv egyébként remekvicces, az ebédet végigröhögtük rajta a PG-vel.