:))) hát igen! kicsit hullámzó az újság szinvonala,de szokott benne lenni jó dolog is! én a autóbemutatókhoz irt cikkeken szoktam megfeküdni! "raising-csúcs",sima csippes tdi-k 200Le/400Nm-rel,"2200-at forog 200-nál" meg ilyenek.. vicces tud lenni néha amit összehazudnak a jóhiszemű ujságiróknak! :)
Vettem Depot! Óh, uram! Már hányszor megfogadtam, hogy nem veszek, de hányszor! Megnéztem neten, na mondom, lesz benne dízel G4, dízel Jetta, ráadásul malac modelltörténet... megvettem.
Erre mi van?! G4: széria motor Jetta: széria motor A malac leírásából nem tudtam meg semmi újat, de rengeteg hülyeséget írtak...
ma hajnalban mentem haza az M1-en 160 körül! elmentem egy citroen XM mellett,nem volt senki a pályán azért is emlékeztem rá! pár km mulva nézem hogy valaki nagyon jön a belsöben! mellém állt az XM 160-nál kb.5 másodpercre majd elkezdte tovább tolni neki! a kipuffból valami iszonyat büdös szürkés-fekete tömény füst jött ki majd meg fulladtam mögötte! elkezdtem menni utána nézem(épphogy láttam a szmogtól) "2.1td" van ráirva! az ember tartósan 200-210-zel kente neki, kb.30Km-ert mentem vele együtt majd letértem a kijárónál! Ilyen füstöt még nem láttam soha autóból kijönni! kirakta az elakadásjelzőt! Ember az ilyen? :)
Rakj bele egy moderált chiptuningot! Nekem a 90 lovas HDi-ben egy www.superchips.co.uk-n hirdetett program van, 107Le, 274Nm - nagyon baráti, pont azt a lustaságot szüntette meg, ami annyira zavart (gyorsításnál nincs különbség a padlógáz -1cm és a padlógáz között -- azaz nincs tartalék!). Ha drágállod, keresd meg itt chiptuning-ot!
A(z Alfa) boxer nagyon kényes az olajzásra. Kicsit túl kell tölteni, mert erős kanyarokban normál olajszintnél elmehet az olajnyomás. Nem beszélve arról, h. a lemez olajkartert igen könnyű felütni az olajpumpa szűrőjére, ami normál használatnál még mindíg elmegy, de forszírozva már kevés olajat ad. Ne kérdezd meg, honnan tudom, drága lecke volt :-)
Szvsz. minden dolognak vannak konstrukciós hibái amik kiismerhetők, jobb esetben a hosszú gyártási periódus miatt a gyár korrigálja őket. Főleg akkor ha ilyen nagy darabszámban készülnek mint pl. a TDik.
Azt én is hallottam, hogy a sima TD motor elég szarul sikerült VW-éknek. Mindenképpen TDI-t akarok venni, remélem találok majd egy jó állapotút nem túl drágán. Köszi a segítséget mindenkinek!
összekeverted, nem annál a srácnál, van olvastam én is azt a hirdetést, elég furcsa az.
a kérdéseidre a válaszok: igen padlon meg volt a 3 bar os turbonyomas ezért töröte a hajtokarokat a motor. nekünk meg ezt mondta a Csaba. mutatott egy teljesítmény mérést, azaz diagramot meg lapot, és azon volt hogy 216 Le mondta hogy 110 es csúcs, és 218 az audi csúcsal.
Nem szeretném, ha ez bármilyen félreértésre adna okot.
1, De igen, az is feltűnik de az volt ami már nagyon bántotta a szemem.
2, Egyáltalán nem vagyok hungarista, viszont szeretem a magyar nyelvet. Főleg azután értékelem, h. sokat éltem külföldön és nem a magyar az egyetlen nyelv amit jól beszélek.
3, Nevem nem poén, ha tudnád mit jelent, lnem viccelnél vele. :-)
Egyébiránt, pedig nem beszóltam, hanem szépen kértem.
Tejjesen igazad van. Látod, ez a külömbség közted és köztem... :-))))))))) Én beleszólok ebbe, Te nem... az nem tűnt fel, hogy hányszor írnak pl olyat, hogy; "muszály"?
De ha már ilyen kis hungarista emberke vagy, kitalálhatnál magadnak valami szép magyaros nicknevet, pl. kolbásztöltő... :-))
A magyarban a két dolog közötti eltérést külöNbségnek hívják. Annyira bántja a szememet, légyszives használjátok már helyesen, annyira gyönyörű nyelvünk van.
Miért ne?! Minden pénz és állapotfüggő! Aztán motorcsere TDI-re... :-))
A Passatban már a sima TD-ben is bowdenes kapcsolású a váltó, hidraulikus a kuplung, így még egy kicsit egyszerűbb TDI-re alakítani, mint mondjuk egy Golfot...
nincs sok külömbség csak az egész motor:):) viccet féretéve rengeteg kulömbség van. de majd safee részletezi ö ugy is szivesen ir odákat:) mint adrien moel:):)
td75le és a tdi 90 között a coolerren kivül mi még a különbség ? gondolom az egyikbe 75-ös dugó a másikba 90-es ennyi vagy van még más is ?
JA szerintem is TDI-t vegyél MATTHEW ! És a 110es is ritka ! SYNCRO-t meg eddig csak 2.0benzinesbe láttam és az sem állandó 4kerekes hanem ha kipörög az elsőkettő akkor besegit a hajtasban a masik kettő is .
Aha, köszi az infót. Még nincs autóm de ilyet szándékozok venni. Viszont az egyik fontos szempont, hogy chip-et lehessen beletenni.:) Na meg VW legyen.
Ebből a B4-ből van 110LE-s verzió is, megéri ilyet keresni vagy a motor ugyanaz mint a 90-es esetén és csak az elektronika van átdolgozva?
Varosban szerintem nem rossz ez a hdi, dizelhez kepest egesz furgecske, ott meg vagyok elegedve vele. Viszont autopalyan gyakorlatilag 160-nal megall a tudomany,
na jo padlogazon idovel sikuton is felkuzdi magat 170-180-ig is.
Akkor a 160-170 mar reszterhelesnek tekintheto!? Azt remelem, ennyit birnia kell hosszutavon is.
Kérdésem az lenne hogy ennek a VW Passat-nak (http://www.autoweek.nl/images/480/1521.jpg) (nem is tudom, B4-es?) a 90 lovas 1,9-es TDI motorját meg lehet-e piszkálni chip-pel?
Szvsz semmi baja sem lesz - a városi tötymörgés, hidegindítózás, be sem melegedés többet árt a motornak, mint az autópálya - ott bemelegszik és szépen, üzemmelegen működik. Amire vigyázni kell: 1. ne melegedjen túl (vízhőmérő 90 fölé ne menjen - ha igen, akkor rakj be olajhőmérőt, és azt nézd, az ne menjen mondjuk 100 fok fölé...) 2. rendes hajtás után nem szabad hirtelen leállítani - a turbó lehűtése érdekében 2-3 percet járatni kell a motort alacsony fordulaton (akár úgy, hogy mész vele, akár alapjáraton a parkolóban). 3. hidegen nem hajtani! bár ezek a mostani HDI-k nem olyan érzékeny hengerfejűek, mint mondjuk a 2.1-es 12 szelepes TD volt, azért biztos hogy ezek sem szeretik a túl gyors és egyenetlen melegedést - tehát amíg be nem melegszik (víz felmelegszik 75 fokra), addig nem nagyon hajtani!
Nem véletlen, hogy 4000-nél nem pörög többet - annyit kényelmesen bír, de a fölött már nem egészséges.
A regi dizel motoroknal ugye nem volt ajanlott hosszu tavon padlogazzal furikazni, mert gyorsan tonkrement a motor.
Mi a helyzet az ujabb dizelekkel? Szerintetek pl. mennyit hasznal egy 2 literes hdi peugeot motornak, ha padlogazon (v. mondjuk olyan 4000-es fordulatszam korul) mennek vele rendszeresen 1000km-eket?
ha megállitanak vele:) vagy ha megtudnak állitani vele. ráadásul szerintem egy olyan rendör aki tud motorozni tudja hogy felesleges még a kezét is feltenni egy 250es gépnek mer ha nem állok meg akkor mi van?? utánnam jön a szántoföldre vagy???
A mostani fiatalabb rendőrök már eljátszották uyganezt a rendszám néküli dolgot 14-15-16 éves korukban. Bár akkor ezek a motorok még fiatalabbak voltak, de nagyon jól tudják, tisztában vannak ezzel a rendszám nélküli dologgal. És különben is: miért lenne az jó nekem, ha kimegyek a városból, és ott kell tötyörögnöm? Így legalább mehetek 90-el...
De most márciusban meghirdetem, ha valakinek 50-esként kell, vigye, akkor nem csináltatok rá műszakit. De aki 50-esként veszi meg, az valszeg baszna átiratni...
Ütöttem az adagolóba egy számot. Hivj fel holnap, és mond meg ezt a számot ,és lehet megveszem az adagolódat!Ha nem veszem fel küld el smsben és visszahivlak.
Érdekel a dolog! Az oldalamat is szeretném újra csináltatni, a fiaim munkája a mostani forma. Csórikáim orrvérzésig tanulnak , azt nincs idejük fejleszteni rajta, igy meglehetősen alapverzióban létezik... Valamikor össze kéne csörögnünk...!
Hát én ezt tök nem értem... még jó, hogy hülye vagyok az adagolókhoz...
Van egy komoly 250 lovas versenyadagoló, akkora dózist lök mint a dög, nagy nyomással, és mindezt a gyári kicsi porlasztócsúcsokkal? Versenyadagoló + kicsi porlasztócsúcs? Ez a kettő hogy fér össze?
az adagoló amit a Pap Csabi eddig csinált az abban a G3-ban van bene amit itt is hirdetünk az a fehér, azzal versenyzett ő is a szürke 1esel. mikor kérdeztem mondta hogy ezt az egy adagolot, csinálta eddig 300 ért csinálma másik ugyanilyet, mert ez már egy az egyben versenyadagoló, nem utcára való, csak ha visszabutitod, de akkor meg minek ekkora. ő 216 Lovat hozott ki vele a gyári 110 lovas motorból, gyári 110 es csúcs, csak egy gt20 volt pluszba neki, meg volvo cooler.
Safee: Miért mondod ezt? Ha valami mechanikus ugyanúgy hibaforrás.Az hogy van aki nem látja át az elektronikát, nem jelenti hogy feltétlenül rossz, ha van. Szerintem.
Balabmv: Szóval állófűtés is van, szép. Meg lehet nézni valamikor a gépedet? vagy nem publikus?
persze van benne ECU,meg elektromos gázpedál meg minden kütyü ami kell! a műszerfal mögött elég nagy káosz van,mert digitklimás is! nagyon részletesen nem mentem bele a vezetékelésbe! ja a motortér is kicsit zsúfolt,mert vebasto-s is! :)
Lehet hajtani bowdenesen is, a CTN-t és az ASD-t pl tutira lehet. De majd holnap mond a srác váltókódot, arról volt szó. Nem sok olyan váltó van, amit nem lehet összekötni bowdenes órával. Általában a 6-os váltók ilyenek, meg még néhány, de nem sok.
Krézi hozzászólásában olvastam egyszer, hogy magas fordulaton csökkenteni kell. Egyébként AndrewTDI múltkor mutatott táblázatot a méréseiről, és azon is csökkent magas fordulaton...
Az általad kínált sebességváltó fogskerekes kihajtású aminek a végén van egy elektromos jeladó.
A kérdésem az lenne ebbe a váltóba bele lehet-e tenni valamelyik másik tipus kihajtását úgy, hogy arra a kilométeróraspirálját rálehessen csatlakoztatni?
okoi: Ez nagyon kényes dolog, egy adagolóhoz kurva nagy szakértelem kell, hogy ilyen legyen. én nem tudok senkit, aki ilyen tartós adagolókat tud készíteni.
Magyarorsyagon egyebkent csak ket ember csinal mechanikus adagolot Krezi es Papp Cs. ? SEnki mas olcsobban meg nem masolta le az adagolot senki sem ???
Haverom oktáviája ilyen, és csak chippelve van állítólag. A kis gyári változógeós turbó szépen szedi a lábát. 1000-es fordulaton már töltöget kb 0,3-at. aranyos a gép...:)
na csak a tisztánlátás miatt: a ventomon van a komplett VR6 fék:4 tárcsa, elöl 280as+ferrodo betét. a G2tdi-men sima Gti fék. a G2PDsyncro haveromé ezen van A6fék elöl(-asszem 289mm?),hátul gyári nagydob!
JA de viszont a csávesz nem nagyon van képbe a dolgokrol csak megcsináltatta hogy menjem és ennyi ! Kérdeztem mégis mi van ebbe az adagolóba erre csak annyit tudott mondani 250le és PAPP CSABA !
nemrég tettem be,még nincs tapasztalat csak annyi hogy fog mint a piros festék! két féle létezik, itt nálunk az unix forgalmazza! van 2500 és 3000 tipusú! elég húzós az ára,de azt mondják megéri! hogy mennyire kopik az majd kiderül!
persze,nem is ezt mondtam! haverom G2syncro-ján is A6 fék van elöl! a tárcsa meg van fúrva 4*100-ra! persze ABS-es is, és hátul a nagy syncro dobok vannak! brutálisat fog!
Nem állítom, hogy a betét nem számít! Én is ferrodo racinggal járok. Csak ha már cserél tárcsát, akkor cserélje olyanra , ami komolyabb előre lépés, nyereggel együtt! Ráadásul anyagilag is hasonló lenne..
a DEPÓS MANUSSAL MOST BESZÉLTEM ELADta az ASD s egész motor teress témát ebbe benne volt egy egész golf III3 as elsőfutóművestől meg a motortérből minden 300 ezer forint volt ! VAN MÉG NEKI EGY KOMPLETT TÖRÖTT GOLF 3as motor+váltó meg komplett az egész ez is 300papir csak itt már maga a turbót tartó csavarok is eltőrtek meg a hűtők is stb... ZALASZENTGRÓTI a csávesz :))
fékbetét is sokat számit! egyik autocross-os haverom ajánlotta a FERRODO verseny-betéteket! Nem hittem el először! Aztán addig mondta amig vettem 22ezerért a vento-ba FERRODO 3000-et,nem hittem el mekkora különbség! Gyári 280-as hűtött tárcsával!
NASZREDIN! Nem nekem van eladó motorom sőt nem is akarok venni ! Én csak megkérdeztem az SDI miben különbözik a TDItől ! A tdi-t sajna nem tudom mennyibe adják de az SDI motor 80ezer ! REMÉLEM IGY MOSTMÁR TISZTA KÉPET LÁTSZ ! :))
Az Octáviáét tervezem beleépíteni, csak azt bekellene már fejezni végre és akkor ami abból kijön mehetne a Jettába. Pedig már minden lényeges elem megvan az Octáviához, de látod most megint belepiszkított a Jetta! :-(
Ma akartam Depot venni, de nem sikerült... :-(( Mohácsi vagyok, busójárás van, és *rvára tele a tököm az egésszel, ma 3-szor majdnem belémjöttek, lehetetlen haladni a városban. Amúgy is rohadt keskenyek mindenhol az utcák, ráadásul minden tele van buszokkal. Ma is mentem be a vársoba bátyámért tök sötétben, egyszer csak jön velem szembe egy rohadt kicsi utcában ezerrel két rendőrautó. Aztán egy szirénázó mentő. Aztán egy busz. <- na, itt majd összeszartam magam... :-)
Igen az Octavia futóműve már alkalmassá van téve a tempósabb haladáshoz. (Eibach Pro Street futómű). A fékeket a tárcsák cseréjének esedékességekor, az elsőket ATE Power Disc -re, a hátsókat "sima" Ate Disc-re és a fékbetéteket is ATE -ra tervezem cserélni. Emelett ugye ott az ASR, ABS, így télen is biztonságosabban lehet vele menni.
A Jettánál, meg mekkora truváj lehet amikor értetlenül néznek rád, ez a "matuzsálem" mitől megy ennyire! :-)
Köszi az útmutatót!
Tőled is megkérdezem, az önindítóval mi a helyzet?
öninditó is kell! cooler is kell,ne spórolj időt és pénzt ilyennel! Viszonylag könnyen belemegy a tds cooler a vizhűtő elé átlósan,15ezer a bmw bontóban! Csövezni is elég könnyű!
Egy 125-ös kétütemű Cagiva Elefant endurot, '88-as évjárat, rendszámos. Most megy majd valamikor műszakira, mert április elején jár le. A fríméles címedre küldtem egy képet.
Hát, bizony... Jetta vagy Octi? Octi vagy Jetta? :-)))))))))))
Mivel a váltóhoz 100-as csuklók kellenek, így elég csak azt cserélni. Féltengelyt szabni a 6-os váltóhoz szokták, ott már egy pöttynyit bonyolultabb az ügy...
Ugyebár a motornak van egy tartóbakja jobb oldalon hátul. Ez változatlan. Van egy elöl középen, az önindítónál. Hát ez is. Van egy bal oldalon a főfékhenger alatt. A rudazatos váltónak van is egy csuklópontja ezen a bakon. Itt is ugyanaz. Aztán: a Jettában a váltóház végén van egy hátranyúló kar, ami az előbb említett hátsó bakkal egy közös csavarral van rögzítve. Ez más a TDI váltókon, mert a keresztmotoros TDI-kben a kasznihoz van rögzítve a váltó.
Na most: többnyire amikor egy TDI váltó kerül 2-es Golfba/Jettába, akkor ez az utolsó és jó bonyolultan magyarázott merevítő nincs rögzítve. De ez nem gáz, ha a többi 3 bak jó, akkor ez tök lényegtelen. Balabmw Golfjában sincs meg ez, nem fontos.
Üdv! Szép tervek! :) Tdi beépitéssel kapcsolatban: "Lego" mindent,egy jetta2-be viszonylag egyszerüen be lehet pakolni! Kedves topictársam kedvére járva nemsokára teszek fel képeket a G2 tdi-mről,mi hogyan lett megoldva! Ha rám halgatsz akkor váltót mindenképp teszel alá,lehetőleg ASD-t! Féltengyelyek,tartóbakok miatt ne fájjon a fejed!
Hány lovat szeretnél? Csak a váltóáttétel miatt kérdem, imádom ezt a témát... :-))
Még magam sem tudom! Ha TDi motor mellett döntök és nem adnak vele turbót, akkor az anyagiak miatt, valószínűleg megkapja az "Octimnak" szánt, Kréziék által előkészített GT20-ast. Az adagoló ugye bowdenes lesz, egyenlőre széria. Csúcsok egyenlőre szintén a motorral vásároltak maradnak.
Később meg eldöntöm, hogy az "Octival" mi legyen. Ha az "Octiba" Race csúcsokat tetetek, akkor az 502-est megkapja a Jetta. Ekkor az adagolóval is a csúcsok után megyünk, az "Octi" 12-es elemet kapna, a levetett 11-es elemet meg mondanom sem kell megkapja a Jetta. Azonban nem zárom ki, még fordítva is alakulhatnak a dolgok. A Jettából csinálunk egy Muscle Car-t. :-)
Szóval, szumma szummárum, jelenleg még annak is örülnék, ha már gurulhatnék a Jettával. Végre meg szerintem, ahogyan balabmw is írta már, a kb. 200 Km/h elég nagy szélzajt kelt egy 21 éves autóban. :-)
Amit leírtál abból jól olvasom, meglehet oldani a váltócserét, a féltengelyek szabása nélkül "csak" csuklócserével? A felfogatásipontokkal mi a helyzet? Azok kompatibilisek?
ÁÁÁÁÁÁÁ, felejtsd, el a GT20-at rá. A GT17 is már nagyon a max amit rá lehetne tenni. A nyomás akkora amekkorát beállítassz, de bőségesen sokat tud az előkamrásodhoz.
GT17-es turbó van pl a 130, 150 lóerős 1.9 PD TDI-ken. Ha egy 1.9-esre felraknak egy GT20-at, ha nagyon ügyesek akkor lesz 1 bárjuk kb 1500-as fordulaton. a tiéd 1.6 TD kissebb a motor. nagyobb fordulat kell. Amit tudni kell a változógeometriás turbó Előkamrásra felrakásáról, hogy hidegüzemben szépen kokszodosik a geometria, szóval macerás lehet. Ellenben ha fixre állítod a geometriát, még lehet jó eredményt érsz el, de én ehez már nem értek, szaki kéne hozzá. De a GT20 nagyon nagy rá.
link Amelyiknél a tacho nem elektromos, annál elméletileg jó.
Egyébként általában a TDI moci mellé CTN-t vagy ASD-t szoktak párosítani. Az ASD hosszú, viszont nem könnyű eset, nehéz találni. Egyébként az ASD a gyári Golf kerékmérettel 4200-at pörög 200 km/h-nál, a CTN pedig 4450-et.
Ezek a TDI váltók bowdenes kapcsolásúak (váltókulissza csere), és hidraulikus kuplungosak (pedálsor csere, kuplung munkahenger ilyesmi...) A féltengelykihajtásuk miatt 100mm-es belső féltengelycsukló kell, de ez nem nagy ügy. Ilyen volt 2-es Golfban a GTI-ken, de például a 3-as Golf dízelein is ilyen van. pl.: CHD <- áttételei egyeznek a 4T-vel, de a csuklója 100mm-es, nem 90mm.
Hány lovat szeretnél? Csak a váltóáttétel miatt kérdem, imádom ezt a témát... :-))
Ha TDi -re cserélem a mocit a Jetta II -őnk ben, milyen váltót érdemes párosítani hozzá, hogy a spirálos kilométeróra meghajtása is megoldható legyen? Úgytudom te már körül jártad ezt a témát, így gondolom tudod a választ. Na meg, ha a féltengelyekre van megoldás erről is szivesen szereznék tudomást.
NEM NEKEM VAN ELADÓ TDI MOTOROM ! ÉN CSAK BEOLOZTAM IDE !!!
:)))
Ezt "vágom"! Nem is ezt kérdeztem.
A (19316) hozzászólásodra {Az sdi motor miben különbözik a tdi től ? 80ezért nem pénz az az sdi (mondjuk gondolok ez csak maga a blokk se hengerfej se semmi )}, gt20 (19327) hozzászólásában ezt válaszolta: ennyiért adok neked tdit.
Tehát neked tett ajánlatot 80 eFt -ért egy Tdi motor eladására, én meg nem akarok az engedélyed nélkül beelőzni.
én is rendszeresen vásárlok a német ebay-en cuccokat eddig csak pozítív tapasztalatom van,fizetni szerintem átutalással érdemes v. paypal,így utólag tudod a fizetés és az átvétel tényét bizonyítani.
fizetni többféleképpen lehet. Átutalhatsz nemzetközi átutalással. ez biztonságos, de felszámolnak díjat, kisdolgoknál nem éri meg. a bankkártyánál javaslom a virtuális kártyát azaz webkártyát, amire mindig csak annyi pénzt teszel amennyit el akarsz vásárolni. Küldheted borítékban is a pénzt, de szerintem ennyire senki sem hüle.. :)
Megadják, hogy hova küldik ki, szóval ha mo-ra nem akkor nyilván nem kéne licitálni sem. Amennyiben igen, akkor feltüntetik a postaköltséget, ez ugyebár rájön a cuccra. van egy küldési határidő is a szerződésben, meg kell nézni. ha valami nemtetszik, akor van egy un. visszajelzés ahol adhatsz negatív, semleges, ill pozitív visszajelzést. ezt gyűjtik minden eladónál, ezt meg kell nézni vásárlás előtt, hogy hány cuccot adott el, van-e negatív kritikája stb.
Ja a regisztrálás kissé hosszadalmas, mert levélben küldik meg a jelszavad.
kb 1-2 hét volt. de másvalaki nevére is lehet vásárolni, csak ne bohóckodjatok, mert az illető megszívja, ha falsból rálicitáltok valamire, és az nem kell. (persze miért is tennétek...)
A szomszédom nagy ebay-es, ő esküszik rá. Az a lényege, hogy a németeknél behajtható a lóvé, ha nem teljesíti a megállapodásotokat.
Regisztrálva van, hogy mennyi pénzt kell küldened. egy fillésrrel se küldj többet. Ha nem teljesítenek. azonnal fel kell jelenteni őket az ebay-nek, az pénzvisszafizetési garanciát ad asszen 1 hónapon belül, és a többi pereskedést felvállaja magára.
keress egy embert aki tüzetesen ismeri a nyelvet, de inkább olyant aki többször vásárolt az ebay-en és vág mindent. Ekkor nem lehet bajod, mert egy jól kitalált rendszer.
nekem is az volt a tervem, az nsr 250 nek a felnijeit nézegettem bele, azt tök szépen bele lehetne faragni, az első 16 a hátsó 17 colos, még szépen is álna. hátra 140 es gumival :))
látom itt is elöjött a motoros téma. ha esetleg valaki enduró vásárláson töri a fejét, akkor nekem van egy eladó. :)) http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=474396&command=ugras&screenwidth=1024
kb. 4db 502-es áráért..! :) Nem tudom mennyihez elég,nekem a golfban 520-as,a ventoban 502-es van! Úgy tudom nem sok különbség van közöttük! Krézi ~10Le különbséget irt anno!
Persze. Miért ne lenne jó? Csak a hidegüzemnél kell nagyon figyelni, de ezt az 1.6-os tulajok tudják... És ne szánj neki komoly turbónyomásokat! Az 1.6-osnak a hengerfej a leggyengébb pontja! Szedd szét, és azt kukkantsd meg! Amíg a a h.fej állapotát nem tudod, addig nem érdemes gondolkozni semmiben...
Autóvásárláskor nem ismerek tréfát a folyadékok (hűtőfolyadék, motorolaj, fékfolyadék) cseréje, klf. szűrők cseréje (levegő, üzemanyag, motorolaj, esetleg utastér), a vezérműsztíj és a hozzátartozó feszítő- és vezetőgörgők tekintetében. A jetta is megkapott minden "jót", nem indultam el vele hidegen soha, még is megcsalt. Biztosan GEC -ről való! :-)
Éppen ezt várom, győzzenek meg, ha tudnak, tud jó lenni egy kamrás is! :-)
Egyébként mint írtam nem akarom nagyon tuningoltatni , csak szolídan. Ez anya autója és az én maszek munkás autóm lenne (a tetőcsomagtartójára létra felrak, ilyesmi). Száguldozni ott az 1,9 TDi "Octi".
Akkor le sem irom mennyiért vettem tavaly ősszel egy komplettet! 60Ekm-es totálkáros ibizából! minden cuccban 99 vagy 00 évjárat van ütve.. a poén még az a dologban hogy mult héten bontottam szét,és 502-es csúcsok vannak benne! az adagolót nem adta az ember,biztos az is "okos" volt! :)
Igen, tud jó lenni. Egy vadonat új, amit Te járatsz be magadnak, és soha egy egész picikét sincs meghajtva hidegen, és tisztában vagy az előéletével, olajcserékkel, és mindennel...
Sajna az 1.6 TD olyan amilyen. Ha megveszel egy használt 1.6 TD-t, az már tutira nem 100%-os. Új meg ugye nincs. Ez van... :-(
biztos tud jó lenni egy kamrás is! de szerintem ha tuningolni is akarsz és megbizható is legyen akkor szerintem tdi! most meg majd jönnek a kamrások és jól leszólnak! :))
Igen, régebben erre gondoltam. Ezzel a dumával is léptem be anno a fórumba. De az úgy sajna nem jó, mert a TDI blokk erősebb. Ha a kamrás motorból átalakított TDI kicsit fel van húzva, leszakad a főtengely, mert a nyugvóknak rövidek a csavarjai. :-(
Köszi a részvétet, bár szerintem nekem jobban kijár mint a Jettának!
A jettának a qrva anyját, amikor megvettem, mint utólag kiderült turbó hibás volt, ezt kijavítottam, az eladóval kifizettettem, most meg ez! Szóval a faxom kivan vele!
A TDi motor felé én is hajlok, csak félek bevásárolok azzal is! :-(
Az 1,6 TD-t csak akkor tartom meg, ha az azt használók megerősítenek tud jó is lenni!
Haveromnak is igy járt,ritkán kergette,általában normálisan használta! 210Ezernél adta ugyanigy meg magát,hajtókaros is lett! Azóta tdi,gond nélkül.. :)
Ezeket honnan szedted, melyik német oldalról? Felülről a második Dietrich egész jó, ugyanilyen van 3-as Golfra is. De nem, én a gyári - esetleg színezett - lökhárítóra gondoltam, aminek ez aljába bele lehetne szabni a coolert.
Egyébként ja, a 4-es Passat sem rossz, mert abban már van gyárilag TDI, meg sokkal gyakoribb benne a klímás. De hiába TDI gyárilag, úgyis bowdenes lenne. :-))
Egyébként nekem a malac rohadtul bejön úgy ahogy van, a gyári elejével. :-)) Nekem nem kell embléma eltüntetés szemöldök meg ilyen gagyi cuccok... És ami a lényeg: a lépcsőshátú csupán 1100-1150 kg, ami tuninghoz rohadtul jó, könnyű.
Szia! Én lennék akivel beszéltél! Nem szinterkuplung hanem kevlar van az autóban,és nem emlékszem hogy "összevitatkoztunk" volna,én csak elmondtam hogy Zoli mit mondott az általad kétségbe vont 1Z-s cuccok határáról! Csak a saját tapasztalataimat mondtam el neked,mint minden más érdeklődőnek! Azt is mondtam hogy a kb.170Le-s adat is tőle származik,nem mérettem soha meg az autót ,de itt a fórumon olvasott dolgok alapján én is ennyire saccolom! Azt is mondtam hogy el kell jönni ki kell próbálni mert telefonon szerintem bármit mondhat az ember..
Igazad van kimaradt a gépjármű típusa (az első hozzászólásomban amit elkészítettettem még benne volt, csak közbeszólt az "Index") !
JETTA 1,6TD
akkor lehet, abból már majdnem kijönne egy TDI!
Na igen, ez miatt vagyok tanácstalan! Na meg, ha TDI akkor abba sem látni bele milyen állapotú. Továbbá a motorszám is egy újabb probléma (elég lenne olyan is ami műszakikor átcsúszna, erdetvizsgára nem menne) és akkor egy másik váltó + kupplung is kellene. Szóval nem ecccerű.
Hát én csak azt tudom tanácsolni, hogy ha tényleg megszorult, akkor ne járj így vele egy tapottat se, mert lehet, hogy elfordultak a hajtókarcsapágyaid, akkor pedig nincs kenésük, és pillanatok alatt elfogynak. Ha meg elfogynak, akkor a. esetben összebarmolja a főtengelyt/hajtókarokat (-> főtengely-köszörülés, hajtókarcsere); b. esetben esetleg eltörik vmi, és akkor esetleg az egész blokk kuka.
Én ilyenkor azt tanácsolnám, hogy: 1.: hf le, ott körülnéz, amit kell, megcsinál (ha dugattyúk lötyögnek, akkor fúrás javasolt, ha tényleg akarsz még nyomulni vele); 2.: olajteknő le, csapágyak ellenőriz, ha kell cserél (azt nemtom milyen verdád van, lehet, hogy ki kell ehhez kapni a motort?).
Azt mondom: nézd át, írd össze mit kellene megvenni, aztán mérlegelj, mert ha sokmindent, akkor lehet, abból már majdnem kijönne egy TDI! Persze nem biztos... ;)
Ma megtörtént velem az autósok rémálma, megállt alattam a szekér! ;-(
A motorra káros hőemelkedés minden előzmény nélkül következett be. Amikor megugrott a hőmérséklet próbáltam kifutni hagyni az autót, így is megragadt egy pillanatra. Szerintem a hengerfejtömítésnek zéró, fogyott az olajból és a vízből is. Hidegen egyenletlenül járva beindult. :-(
Véleményetek szerint, amennyiben fel kell újíttatni a motort, érdemes vele foglalkozni? Szóval, ha rendesen meg van csinálva, lehet belőle jó kis gép vagy kamrás mivolta miatt hagyni kell a fenébe?
Nem akarom "nagyon" felpiszkáltatni, az gyári adagolót és a porlasztócsúcsokat át akarom nézetni, turbo egyenlőre maradna a KKK K24-es és megkapná az "Octim" gyári coolerét. Viszont elvárás lenne, nyáron se forralja a vizet!
Na igen, a felújításhoz szükséges alkatrészek beszerzési forrásaira tippeket, tanácsokat szivesen fogadnék!
Helló! Egy kis szakami véleményre lenne szükségem.Nemrégiben vettem egy vw sharant 19 tdi /90 le és már akkor is gyanúsan nagy volt a motorzaj(elötte ugyanilyen 90-es gofom volt az sokkal csendesebb) azóta szerintem még nőt is pedig én csak a szíjakat cseréltem rajta.Arra lennék kaíváncsi mi okozhatja ezt a nagy motorzajt? Az olajat viszont nem eszi meg nem is kopog.Esetleg ha valaki ismeri ezt a jelenséget és hogy mit lehet tenni, írjon,előre is köszönöm.
Én egyszer majd egy ilyen autót szeretnék magaménak tudni, csak valami jóval kultúráltabb lökhárítóval. Plüss belső, elektromos ablakok, mag. áll. ülések stb. Na meg füstmentes 190 dízel paci. A dolog szépséghibája az, hogy ebben még nagyon ritka a klímás... :-((
szerintem nagyban számit az ember vezetési stilusa. én pl nem váltok nagyokat vissza, ha látom hogy az olajhöfok 95fölé meg akkor normál tempoba kapcsolok...... de meg igy se garancia semmi. 171 az már sok a gyári 90hez.én is tisztában vagyok vele. halgas krézire ha sokáig tartosan akarod használni.90heza gyár is 120korül aj€l
szerbusztok, nincsen valakinek, véletlenül a polcon elfekvőben egy 228-as szintertárcsája?? vagy olyan helyet mondani ahol, ma meg tudnák csinálni?? SOS lenne.
Erre írtam, hogy krézi lektorálhaná az irományokat, hogy tényleg úgy van-e.
Én nem konkrétan a lovakról beszélnék (persze arról is)
Amit én szeretnék, az a technkai megközelítés, a tuning alapvetően ebben a témában. Vannak egyetemes tuning szabályok, ilyen a több lóhoz több kaja is.
Azt veszem észre, hogy a tuning körökben komolyan forgó emberek azon kevesek közé tartoznak, akik nem a lehúzás reményében vállalnak el egy-egy munkát, ügyelnek a munka precízségére, pontosságára, és ez az, ami tuning egyik igen fontos része. Ez a mentalitás, és a csapatmunka készsége és igénye teszi sikeressé. Ellenben ezek a kiváló szakemberek tudásukat a gyakorlatban kamatoztatják többnyire. Ők talán nem hisznek a számítógép adta lehetőségekben, de ez nem is baj, mert ők értik a dolgukat, mi meg a miénket.
Egy szó mint száz, nem akarok hülyegyerekeknek öngyilkos tippeket adni, kellő figyelmet szeretnék szentelni a biztonságnak (fék, futómű, stb), és kiindulási alapokat adni, hogy ha valaki belekezd, tisztábanlegyen azzal, hogy minek mi a következménye, és csak a csalódás és a köpködés legyen a végén.
Szal akkor azt kéne tartalmaznia az oldalnak, hogy milyen motorból milyen műtétekkel mit lehet kihozni... Nem? Meg akkor ehhez néhány tuningos weboldalát, egy-két linket. Meg ilyen hasznosabb pdf-eket, mint például ez a turbós lista. Külön eshetne szó a pl. turbók szabályozásáról, ehhez hasonló cuccokról meg mittomén... Ez így jó?
És ki fogja ezt az egészet ellenőrizni, hogy mennyire hiteles az iromány?
Tele van állandóan munkával, mindenki akivel eddig beszéltem elégedett volt az ő munkájával. Ergó a reklám amire legkevésbés szüksége lehet. Emellé még nyilván, ha te is kidolgoznál, kikisérleteznél évek során technikát, kiadnád a világnak szabadfelhasználásra? Ellenben lektorálhatna dokumentumokat amiket összeállítunk. Persze, ha van építő ötlete amiket szívesen megosztana bárkivel, akkor azzal is hozzájrulhatna.
Az én álláspontom az, hogy ha valakinek használható információra van szüksége, ami itt a fórumon is már megjelent, akkor igyekszek elmondani neki. Persze az én tudásom elég lagymatag, de nagyjából tudom mi az ami egy "újonc" fejében megfordulhat. Vannak akik szerint itt kéne visszaolvasni. Persze ez megoldás, de tetemes munka, és az eredmény csekély marad, ugyanis a kulcsszavak amik lényegesek rengetegszer előfordul. Pl GT20, turbo, cooler, chiptuning, stb.
Ráadásul öszzeviszza iroganak az emberek, nem feltétlenül kibogozható.
Emellett gyakran szétoffolják a fórumot, van hogy csak arc és térdvédővel szabad beleolvasni.. :)
Én is egy ilyen oldalon törtem a fejem. És lassan kéne embereket toboroznom is bele, mert a design elképzelésem már összeállt. Mivel webdesigner vagyok, ezért én szívesen elkészítem a site-ot, meg intézem a dokumentációkat. De kéne bele még egy-két ember, haveri körömből tudok embereket, akik vinnék a hírezést, de azért kéne pár szaki, akik vinnék az igazi részét, a cikkeket... Én max tuningolt autó bemutató cikkeket tudnék készíteni a tulaj leírása alapján (mint amik a (carstyling.hu-n vannak) Krezi mit szólnál, ha beállnál a csapatba? Annyit tudnék cserébe adni, hogy a Krezidiesel.hu-t is megcsinálom "profi"-ra, illetve mivel operatőr is vagyok, talán egy dokumentumfilmet is összehozhatunk a vállalkozásodról. A cikkekért cserébe kapsz reklámmegjelenést a Tuningoldalon, és felrakjuk az aktuális projecteidet. Várom a jelentkezőket, ötleteket.
Akarok majd egy weboldalt készíteni, amin a lényeget feltüntetem, és hogy mit miért érdemes. Amolyan összegyűjtött faq mindazok számára, akik idetévednek, és a topikosok által többször lerágott csont szerű témákban egyszerű, és érthető infót ad. nem sűrgős, csak majd jó lenne. A vizuális informácsió sokkal tömörebb, és érthetőbb.
Szivesen ! Amugy szerintem te kevered a dolgokat ! Mert én kérdezgettem hogy lehetne izmositani egy turbó nélküli transitot ,de viszont gt20ról szó nem volt :)))
Egyébként anno az egyik srác mondá itten, hogy a 2.5-ös Transit GT20-asát akarja feltenni a Golfjára. Viszont én Transithoz nem tláltam GT20-at. Én vagyok a balf*sz?
Nagyjabol stimmel, de pl a 100/105 lovas pd-n is gt 17 van, csak sima gt17v jelzessel a betü nelkül. A 160 lovason is 17vb van. gt17vc -t csak a 170 lovas 16 szelepes motoron lattam eddig, de az nem megy fel a 8 szelepesre. Ez persze a vw-ra vonatkozik...
gt 20 van rajta, 059 145 701 S az audis alkatreszszama. Minek akarod lecserelni? A 163 lovas az csont azonos a 180 lovassal csak a progi mas, turbo adagolo csucs minden azonos...
Nekem is mondta a Krézi hogy nem igazán "célszerü" 110-120 le fölé vinni mert ha nem figyelsz oda vele hamar szét lehet repiteni!!
Nincs nagy diesel tapasztalatom, volt egy 1.9TD Golfom, az más hibából kifeküdt 5 hónap alatt, ezért nem tudom mit lehet szétrepíteni.
Így hogy nincs tiltás a motoromban csúszós úton 2-ben ha rálépek simán belepörög az 5000-be (véletlenül). Egyelőre bírja, meg azért ezekre próbálok figyelni, de ha megjön a nyomás, akkor eltekeri a kereket...
Naszal nem tudom. Szeretnék többet, de ésszerű kompromisszumokkal. Ha át kell hozzá alakítani mindent akkor nem :)
Ha fel van húzva 170 lóra, akkor mennyit kell elmennie 300e km-t? Kevesebbet? Többek szerint 4-500e km a reális élettartama. Mivel egyelőre havi 5000 km-t megyek vele, ez szempont.
De ha te is azt mondod hogy idő előtt tönkremegy (amiről nem tudom mit jelent), akkor lenyugodtam.
Ez egy Osella PA-20s típusú versenyautó.Az autósportba C-csoportos versenyautóknak hívják őket.Soros 3000-köbcentis BMW-szívómotor 400-lóerő körül, de már ezeknek is korlátozták a teljesítményüket 320-330-lóerőre.
Ennél a csapatnál dolgoztam jópár évig!Természetesen volt lehetőségem az autóval menni!!!......(brutális!!!
Én is mejdnem ilyet vettem a nyáron. Krézi tud rá megoldást, kb.140 lóról beszélgettünk óvatosban. Viszont kamrás motor, úgyhogy csak szolídan a tuninggal!
Krézi azt mondta, hogy nem célszerű 110-120 LE fölé vinni az 1Z-st, mert nem bírja a belseje.
ez nem teljesen azt jelenti hogy nem lehet!!!!!!!!
nekem is 1 z s van bár még nincs igazán meghúzva de ha minden jól megy meg lessz!
Nekem is mondta a Krézi hogy nem igazán "célszerü" 110-120 le fölé vinni mert ha nem figyelsz oda vele hamar szét lehet repiteni!! ( nem szét fog meg szét kell neki)
Sokat olvastam itt, hogy hosszmotoros pd szívósort keresnek. Gondolom akkor nem ugyanaz mint a keresztmotorosé. nemde? vagy csak a becsövezés miatt számít?
Passat Kocsord: Azt nem írják hogy hány van rajta... :)
gondolom azért hogy ne bazd szét idö elött. én tisztába vagyok vele hogy nem megy igy sokáig. de még semmi. gt20 vátozo ja. 1.6ot tölt, egy 98as vwcaddy, hogy 1500 mennyit tölt hm. faszom tudja igy hirtelen. sokat nem az tuti.
Neked mennyit tölt a turbó? Milyen kocsiban van a motor? Mikori? A GT20 már változó geós, ugye? Mennyit tölt 1500-as fordulaton? Szívócsonk, cooler gyáriak? Bocs, ha mindenki kérdezte már ezeket, elküldheted magánba is hogy ne szaporítsuk a szót itt feleslegesen.
nekem 1z van gyári dugoval hajtokaral 171loval. igaz nem baszom visza 4böl 2töbe meg egy két dolgot betartok de amugy rugom néha mint az állat és semmi baja.
A VW depóban van egy vento Krézi adagolóval 17es felniken, stb. Felhívtam, a srác szerint ~170LE szinterkuplung stb, tatabányai a kocsi. 1Z-s motor van benne.
Amikor én csináltattam a kocsit, Krézi azt mondta, hogy nem célszerű 110-120 LE fölé vinni az 1Z-st, mert nem bírja a belseje. A srác szerint neki gyári coolerrel tudja a gép, és napi használatban van, mióta elkészült 30e km-t már ment vele. Összevitatkoztunk, és azt mondta, hogy neki Krézi azt mondta, hogy ezeket az 1Z-seket lehet még húzni, mert van bennük anyag, nem úgy mint az újakban.
Akkor ez most nagyon eladási szöveg???? Vagy lehet az enyémet is feljebb vinni 120-ról anélkül, hogy padlót fogna? Legalább 4-5 évig meg akarnám még tartani. meg élvezni is hogy nyúlik a pofájuk a többieknek :))
JO. Akkor nem kényelmesen. De 200 LE-ig nem szokták lecserélni. A gyári 150lovas 1,9PD-kből kiindulva...Leonokat meg az Ibiza Cuprákat is 190-200Lóra chippeil, anélkül hogy lecserélnék a turbót.
Az A jelzésű GT17 a 115, 130-asokon van, a B s a 150-eseken, a C-s pedig asszem már a nagyobbakon. A B-s GT17 úgy 200Le-ig bírja a dolgokat kényelmesen. A C-s meg vaalmivel tovább, de aranyárban vannak ezek és nagyon ritkák.
Jól sejtem, h VNT-15 az 110 lovason volt, a GT-17 meg a 130 és 150 lovason, vagy nagyon messze járok, és az a különbség, h épp mit hozott a beszállító? Mit bírhat egy VNT-15?
CR = Common rail (közös nyomócsöves) hasonló rendszer mint a benyás multipoint (többpontos befecs.)csak ez dízel meg itt 3-4 bar-ok helyett 1000körül van a közös csőben.
legfeljebb ha nagyon túlszalad és belerokkan a turbinyek akkor jóllakik vele a moci is oszt lehet hajtókarokat meg dugattyúkat hengerfejet stb. venni másikat :-(
Ha 30% elcsalsz a MAP jelből egy táblázatból nézve (3Volthoz 4,5 Volt szükséges) 1bár helyett kb. 1,7bar töltőnyomás jön létre. Ez nekem soknak tűnik. Mértél már turbó nyomást a gépen?
A szerkezet nyomoerejét kell ellenőrizni. Martin Lacival szoktam kuplungot csináltatni, ő növelni is tud a rugóerőn, vagy kicseréli a rugót ha fáradt. Olcsóbb mint egy új szerkezet(fele) és erősebb is lesz.
Durván 400nm-ig (vw1,9tdi 5 sebességes váltó) utcai használatra elég a kevlár.
Versenycélra, vagy e felett csak szinter. Létezik szegmensbetétes kevlár, , én most olyat vadászok. Majdnem akkorát tapad mint a szinter, de egy nő is tudja használni, és nem eszi meg a nyomólapot-lendkereket.
Közvetlen motorokon bowdenesben csak 11es elemű volt (vagy 12-es). A VW elektromosokon (tdi)van csak 10-es . Tehát közvetlen adagoló az úgy kezdődik:046041.... vagy 046042.... a VW elektromosak 04604049..
Akármilyen dizel, ha nincs hozzá nagyobb csúcs, akkor komolyat nem lehet húzni rajta. A négyszelepes motorokba általában könnyebb csúcsot találni, a kétszelepesek szinte reménytelenek. 200db alatt nem gyártja le az olasz.
Segítségeteket szeretném kérni, van 1 Seat Ibizám 130Ló és 310 NM-er gyárilag és átesett egy chiptuningon, minden rendben működött csak a kuplungom adta meg magát (68E km). 5-6 ban elcsúsztatja 2200 as fordulaton!
A kérdés az lenne hogy milyen kulungot lenne érdemes belerakni?
akkor nagyon jo állapotban van a motor:) amugy (t c fokol a vezmütengely mint az mes bmwbe. ha ráköltenél arra a motorra kb 2millio ft akkor itt nem lenne olyan auto ami feltudná veled venni a versenyt. most lépek. emailt ha irsz azt telon látom.
nagyon sokba. inkabb a motort cserélném nagyobbra. amugy az egyik haverom most alakitja at a bmwjét turbosra. e36os 328ast csak anyagba kb 600000ftnél tart.
Érdekelne ez a MAP jel elcsalás. Milyen ellenállású potméterrel lehet a szenzor jelét elcsalni és hogyan használod? Meddig érdemes/lehet felemelni a turbó nyomását ezzel módszerrel? Válaszodat előre is köszi.
A nagyob teljesítményhez több kaja és több levegő (nagyobb nyomás) kell. Mindkettőt megoldja a chiptunying. Ha pedig ez még mindig nem elég, akkor jöhetnek a porlasztók, az adagolóba való belenyúlkálás. És itt kérdéses a turbó is. Itt kell a nagyobb turbó.
leg1szerübb 1 csip amivel a turbónyomás meg lesz emelve a v6 turbója bírni fogja,szerintem felesleges cserélni a turbót nagyobbra,ha elég a csip által elért teljesítmény.
Jó chipes embert nem tudok, még nem találkoztam olyannal sajnos pedig már két helyen is kisérleteztek a kocsimmal. Olyan 70-80 pénzér mennek amugy ezek. Carstylon vagyok, igen.
mit tudsz segíteni a turbóval? kicseréled esetleg? vagy nem értem.. a nyomást megtudod növelni? vagy a nyomásnövelésnek mik az előnyei illetve hátrányai?
hidd el, hogy telibesz@rom az egész működést, meg mindent, csak egy megkértek rá, hogy kérdezzem meg... szóval a chip a tuti? és hova menjen az ismerősöm, és mennyit vigyen magával? amúgy te carstylingon is fennt vagy, nem? egy kék golfal...
Egy jó chip kb +30%-ot tud. Ha csak a turbót cseréli attól még egy dekát se fog változni a teljesítmény, hiszen ugyanannyi marad a töltőnyomás és a befecskendezett gázolaj mennyisége is. Olvass vissza, és akkor nagyjából képben leszel a dízelmotor működéséről..:D
Az miért van, hogy egy másik ismerősöm, most tett a kocsijába turbónyomás mérőt, és azt mondja, hogy negyedikbe 4000-es fordulatszámig 1.3 bart mutat a műszer utánna vissza esik 1-re... közbe 1.2 az állandó, Mitsubishi turbó van benne.
Egy barátom miatt kérdeztem, de a chippel mennyit érhet el az autó? Lóérőre meg Nm-re? De ha nagyobb turbót dob bele akkor az nem jobb mint egy sima chip?
Egy 2004-es Audi A4-es 2.5 V6 TDi-ben milyen turbó lehet? Mekkorára lehet cserélni, ha lehet? És hogy lehet a turbónyomást növelni? Előre is köszi a válaszokat
Halkan megjegyzem, hogy ez a kis mocsok ibiza is szopatott egy darabig, mert betiltott aztan hibakod meg nuku. Aztan egy huzosabb hegymenet utan bentmaradt a hibakod... Oraval meg mertem 1,5-1,6-os turbonyomast tiltas nelkül, fogalmam sincs mennyinel tiltott be vegül, de gyarilag ugy 1 körül kene lennie...
lehet megint érthetetlen voltam. a lényeg hogy nagyháznomásal kevesebb lett az auto motoron mért loereje de féltengelyre többet adott le mint az eredeti 5 loerövel nagyobb állapotában és teljesen füstmentes lett igaz nyomatékgörbéje májdnem ugy nézett ki mint a loerögörbe.
direkt a nyomásal brobálkoztam. a motor loereje kevesebb lett (160)de a féltengelyre 123mat adott igy le. viszont az eredeti beállitás (165) volt és a féltengelyre 120at dott le és a füst teljesen 0 volt!!! na éz milyen?? amugy most 171 lo az auuto és füstöl de leszarom.
Én a vwgolfklub.hu-n találtam a hirdetést, onnan írtam neked. Amúgy én is vasárnap estétől hétfő délig leszek fent, így talán a vasárnap este jobb lenne, akkor nem kell időre rohannom sehova. Majd még hívlak ezügyben.