Én tökéletesen elégnek tartom a fényerőt. Ha kevesled szerintem állíttasd be pontosan, bár ez elég nehezen megy a szerízeknek. Én négyszer! voltam emiatt a szervízben, és mindig azt mondták, hogy műszerrrel állították be. Most tökéletes.
(lehet hogy a dizájn a teljesítmény rovására ment?)
Lehet, de csak errefelé. Ha megnézed a Suzuki Reno - a USA-ban híjják így kedvencünket - képét, látszik hogy a dizájngba simán belefér a két izzós, projektoros lámpa. Üdv Y.
Nagyharcos érdekes amit írsz! Azt hiszem nem véletlenül térnek át már szinte minden autótípusnál az ún. dupla optikás (külön topmított, külön refi) felépítésű fényszóróra. Az ötajtós lacsinak még hagyományos van. Gyanítom hogy ez is közrejátszhat a gyenge teljesítményében. Kár érte mert amúgy külsőre nagyon szépek a szemei. (lehet hogy a dizájn a teljesítmény rovására ment?) Kicsit szebbek is mint a lépcsőshátú és kombi lámpája.
Álláspontom szerint egyszerűen nem kell aggódni a morgás miatt. :) Most akkor képzeld el akiknek valamilyen sportvég van a kipufogóján micsoda morgást rendezhet a kocsi induláskor. Akkor ők aggódják agyon magukat? :D
Én azt hiszem a http://www.chevyklub.hu/ oldalon a Lacetti-s fórumban valahol olvastam erre megoldást, mármint a multikormány más fejegységgel történő házasítására. Valami kütyüt meg kell bizgerálni és akkor működik, de én nem értek az elektronyikához...
Tudomásom szerint még a Blaupunkt gyártmányúak közül se nagyon van ami működik a Lacetti kormányos vezérlőjével, valószínüleg valami speciális daewoo/chevy rendszer lehet. Ha valaki tud okosabbat, jelezze.:)
A morgó hang nálam is megvan a kocsi új korától kezdve, attól tartok ez nem hiba, inkább a típusra jellemző dolog. Egyébként szerintem nem maga a kuplung adja a hangot, hanem a motornak van alacsony fordulaton ilyen morgós hangja. Üdv!
tök véletlenül keveredtem ide,de ha már típustársak vagytok felteszek 1 kérdést egy jó válasz reményében:
tudja-e valaki, hogy a kormányról vezérelhető rádiómagnót a vezérlési lehetőség megtartásával milyen más (nem blaupunkt) gyártmányúra és típusra lehet cserélni??!
más:
kizárólag csak egyesben indulásnál (tehát később már nem) a kuplung felengedésénél nálam morgó hangot hallani (ahhoz hasonló,de csak hasonló,mint amikor a féltengely "kopog") kábé egyharmad állásig.ez vajon elmúlhat vagy mi lehet egyáltalán?!
Lenne egy kérdésem.Múltkor volt szó a check lámpáról.Többen irták ,hogy gyakran bevillan.Kérdésem :Mit is jelez ez a lámpa.Annyit tudok, hogy a kocsi müködési hibáit jelzi.Ha elkezd világítani a lámpa,akkor rövid idön bellül szervibe kell vinni?Tehát úgy nem lehet menni vele sokat.pl. ha külföldön vagyok és kivillan esetleg a lámpa mennyit lehet menni vele úgy.Persze a hibától függ ,de tegyük fel nem észlelek hibát de a lámpa világit
Azt is hallottam hogy a benzin minöségére is érzékeny.Ez igaz?
Köszönöm a hozzászólásokat! Az elvakító lámpákat (na meg az indokolatlanul világító ködlámpákat) én sem szeretem, de sajna az ötajtós lacetik világítását nagyon elszúrta a ferdeszemű tervező. Ha véletlenül elfelejtem lekapcsolni a refi-t, a szembejövő nem villog rám, mert annyira pislákol csak, mint egy normálisabb tompított. Jól van beállítva (már megnézettem és ki is mérettem látszólag megfelelő az eredmény) és a búra sem koszos - egyszerűen ilyen sz@r. Ezért gondolkodtam el a nagyobb teljesítményű izzók vásárlásán.
Erről az izzóról beszéltem én is.:) Persze a "xenongázos" elnevezést csak erősen idézőjelben kell érteni, én inkább csak xenon hatásúnak nevezném, az igazi xenonhoz vajmi kevés köze van.:) Azért a hagyományos halogénhez képest sokkal jobban lehet vele látni, messzebbre is világít. (állítólag kb. 20m-rel távolabbra mint a hagyományos izzó)
Na persze, hogy nem jól csináltam, az egyszerűség kedvéért itt az oldal címe: http://aruhaz.totalcar.hu/index.php?module=product&ps_id=26839&category=3346#;
<a href="http://http://aruhaz.totalcar.hu/index.php?module=product&ps_id=26839&category=3346" target="_blank">Itt</a> van egy olyan 60/55 W-os xenon ízzó, mely 50%-kal nagyobb fényerőt biztosít, igaz, kicsit drágábban, mint az általad belinkelt oldalon, de nem kell attól tartani, hogy a nagyobb hő esetleg károsítja a foncsort.
(Nálam a "Megnéz" mód valamiért nem működik, ezért nem tudom, hogy a linket jól írtam-e be.)
Ha 90/100 izzót raksz az autódba én is csúnyáka fogok gondolni rólad, ha szembe-, vagy mögöttem jössz:-))
Az ötajtós Lacetti helyzetjelzője W5W-s W-jelű a foglalat, 5W a teljasítmény, küldök egy Tungsram katalógust amibe benne vannak a különféle izzok méretei.
A LED-es "izzókról" - hangsúlyozom csak olvastam - volt olyan tapasztalat, hogy mivel "hátrafelé" nem világít, ezért kevés a lámpa tükréről visszaverődő fény és - a többlet "fényerő" ellenére - lehet, hogy "halványabban" világít. Azt hiszem a Xenon izzók autókba topicban előfurdulnak az általad említett boltból is. Fel szokták ajánlani, hogy a vásárlás előtt próbáld ki milyen az új világítás. Szvsz megér egy misét a dolog.
mindenkinek Elnését az előzö írásom elgépeléseiért - siettem a gyerekért a suliba.
A 90/100-as égő nem teszi tönkre a foncsort, de a kapcsolódat hamar kiégeti! Be kell relézni a csere elött! Én a részemről utálom az ilyen erős fényszórókat, mivel még tompitott formában is igen vakítanak szemből. Nagyon jól beállított fényszóró esetében is előfordul, hogy vakít a szembejövő fénye.
Sziasztok! Nálam még nem égtek ki, de cserélni akarom az 5 ajtósom izzóit, mert nem vagyok megelégedve a fényerejükkel. Tudja valaki, hogy a H4-es izzó mellé milyen foglalatú helyzetjelző izzó megy be? Illetve az 55/60W-os H4 helyére berakhatok 90/100-as H4-et? Nem károsítja a foncsort illetve a búrát a nagyobb hőképzés miatt? Az első index, illetve a hátsó lámpatestben lévő fék, index, hátsó lámpa, tolató lámpa izzókat is ki akarom cserélni LED-es izzókra. Ezek mindegyike hagyományos bajonettzáras izzó, ha jól emlékszem. Javítsatok ki ha tévedek. Az izzókat innen akarom beszerezni: Xenon