hat nem vagyok egy hulloszakerto, de ez egy fekete, sotetpirosas mintazatu kigyo volt es kimondottan felemelte a fejet kozeledett sziszegett es nyujtogatta a nyelvet felem, eleg fenyegeto volt, es jocskan megijedtem, igaz eddig vizisiklot lattam kozvetlen kozelrol es ez sem viselkedeseben sem kinezeteben sem volt olyan, veszelyben ereztem magam, megtehettem volna hogy bezarkozok, de ha valoban merges kigyo volt a kutyara is veszelyt jelentett volna. mint emlitettem a pokot se bantom, sot a sunoket mentem a kertbol mert azokat meg a kutyaim terrorizaljak (eleg sikertelenul)
Érdekes dolog történt a minap, a szomszédokkal elég jóban vagyunk (pl. én neveltem a kismacskáikat egy ideig, és frédibéniset jáccottam, amikor egyesével cipeltem haza őket, a kisgenyák meg visszamásztak mert az én szerszámoskamrámban szült meg a mama), de néha megy a játék oda-vissza, amikor feltekerem a Rammstein-t a szombat hajnali fűnyírásért cserébe... :-)
Naszóval reggelente a fürdőszobában (az ablak pont a szomszédra néz) szoktam zenét hallgatni egy discmannel egy kiszuperált aktív hangfallal, ami van vagy 3 wattos...
A sokféle zenék közül a Jamiroquiai-tól akadtak ki, meg is kérdezte, hogy mi volt reggel, mert annyira bömbölt a rádió... ezt jó lesz megjegyezni, mert Joe Satriani, különféle Jazz nem volt semmi hatással :-))
Ha van esetleg erős víznyomású slag, ami elvisz odáig akkor szépen mosd meg egy kicsit Piszkos Fredet, ha meg nem ér el, akkor hívd oda a kerítéshez és ott adj neki. Ebből baj nem lehet, csak tisztább lesz és megnyugszik.
Öregmedve!!! Vegyél egy mosómedvét! Értelmes mint egy kutya, ügyességre mint egy majom, és a gazdájához cicamód bújik. Tündéri egy állat. Viszont ugynakkor gyilkos egy ragadozó.... Garantáltan nem lesz a kertedben se béka se csiga, de még egy cserebogár sem. Pikk pakk rendet rak. (mondjuk ha a szomszéd macskája átjön, akkor küldheted a gyásztávratot ....)
Tán még ez a legkezelhetőbb megoldás,verni nem szabad az alant vázolt okok miatt.
Viszont ez is rejt magában kockázatot mindig oda fog járni piát/pénzt piára tarhálni.
Hát ha ennyire gyenge az idegrendszered költözz vissza panelba.:)
Én az ilyen kerti jövevényekkel jól elvagyok (meztelenicsiga ugyan ,volt sok de most került egy sününk és tizedeli az állományt) de az oktalan kutyacsaholás ugatás kifejezetten idegesít,főleg ha még aludni sem tudok töle éjszaka mert rázendít a dög.és itt nem igazán a kutyával van balyom hanem a gyökér gazdival aki nem neveli rendesen.
Sokan azt hiszik hogy megvettem a kutyust azt lyó, elvan a kertben mint a gipsz kertitörpe, pedig dehogy.
Fülöpmami a cica nemcsak szép, hanem aranyos is!:)
De akinek nem lyön be az valóban ne is tartson.
szerintem meg hivd át egyszer amikor józan, vedd elö a szilvapálinkát, és rugjatok be jól. Szerintem sem fog utána orditozni. A részeg ember lehet, hogy agresszivnak látszik, de inkább csak ordibál, ahelyett, hogy cselekszik. Kis rutinnal kezelhetö az ilyen szerintem.
"ellenberger rogton az elso nap egy sziszego kigyoval neztem farkas szemet a bejarati ajtotol 2 meterre, orditottam is egy baromi nagyot, es nem tul humanus modon fuloppapi kivegezte egy vascsovel..."
Miért volt rá szükség? Nem értem, hogy miért mennek neki néhányan egyből vascsővel egy kígyónak ami semmit sem ártott nekik. Ráadásul gyakran egy szerencsétlen sikló, vagy lábatlan gyík az a "szörnyen veszélyes" kivégezendő ellenfél.....
Te megtennéd? Gondolod, hogy a gyilkosság a megfelelő út, és utánna minden szép és jó lesz, yenoee vidáman éldegél tovább lelkiismeretfurdalás nélkül?
Lejjeb valaki irta, hogy valami nagyon erős italt kell neki ajándékozni, szerintem ezt érdemes lenne kipróbálni, mert akkor legalább azt nem szidná aki adta neki a piát, legalábbis ha én alkoholista lennék és valaki adna nekem ajándékba egy kis pálinkát azt biztosan nem szídnám ordítozva.
magánlaksértés + kimeneteltől függően könnyű / súlyos testi sértés, ha netán a veréstől pár perccel később megszédül elesik és bevágja a fejét a földbe, akkor még komolyabb következmények is lehetnek, ami gondolom egyáltalán nem éri meg számodra sem.
Azért valamit majd még kitalálunk, nem ők az elsők és nem is a legsúlyosabbak körülöttünk. A legdurvább az volt, mikor Nagyon Balhésék elitták a tőlünk második házat, és elköltöztek egy ismerősömék mellé. Ott aztán kb. egy éven belül Nagyon Balhés leszúrta Nagyon Balhés-nét. Azóta csend van. Előtte viszont volt olyan, hogy mostuk le a kaput reggel, mert tiszta vér volt, hozzánk csöngetett be a nő éjjel, hogy hívjunk rendőrt.
hat alkoholpista szomszed ellen egy gyogyszer van: turelem, elobb utobb megadja magat a maja, amugy aterzem a helyzeted, nekem regebben volt egy szomszed oregasszony aki holt agyerelmeszesedeses volt es vasarnap reggel hetkor csengetett hogy adjam vissza az ezustetkeszletet, ami t elloptam, maskor meg azzal harsogta tele az utcat hogy atfurtam a falat a spajzanal es elloptam a cukrat....szoval gyalazott ok nelkul rendesen, mint teged ez a szerencsetlen
otlet:
esetleg ha mar nagyon le van rongyolodva meglepnem valami bivalyeros hazipalinkaval egy jo kis demizsonnyival....ha kis szerencsed van halalra issza magat
ezt hivják magánlaksertésnek. egyébként eljön az az idő az idős embereknél, amikor már nem kell hozzá ital, alapból tudnak ilyen baromságokat ordibálni. semmit nem tehetsz, a saját portáján ordibál, max beperelheted,de idős korára tekintettel, meg orvosi véleménnyel ugyis felmentik. téged viszont jól megbüntetnek ha dádázol.
Van egy szomszédunk, aki ha be van rúgva, szokott ordítozni. Amúgy csöndes ember, csak ha bátorra issza magát, akkor ilyen. Nyugdíjas, segédmunkás volt egész életében. Lelkiekben igen szegény.
Ha ordítozik, általában azokat szidja, akik éppen a bögyében vannak. Ehhez mostanában már nem szükségeltetnek komolyabb ok-okozati összefüggések sem.
Nyáron ha grilleztünk hátul a kertben (2-3 ilyen eset volt a rossz idők miatt), akkor is ordítozott meg szidott minket, de nem közelről, hanem a háza teraszáról. Először azt hittük nem is velünk van baja. A vendégeinknek tűnt fel a dolog, elég kínos volt. A vendégeink ugyanis el akarták verni őt ezügyben, és nagyon nehéz volt lebeszélni őket.
Azóta is megesett párszor hasonló eset. Általában az ordítozást folyamatos fel-alá rohangászással adja elő, felvezetésként gyakran egy hangosan berregő benzinmotoros fűnyíróval kiegészítve - ez kábé az a szint lehet nála, mint amikor a Létrás Drugics a harmadik fokra hajtja a fejét és énekel.
Ők is akkor építkeztek, amikor nagyapámék, több mint harminc éves szomszédság már ez. Nagyfater már beszélt párszor a fazonnal, hogy vegyen vissza, de józanul ez a világ legjámborabb embere. Viszont ha berúg, kezdi újból. Már a húgommal, sőt a mi másik oldalsó szomszédunkkal is összebalhézott a múltkor, akkor is mindenféle marhaságot kiabált.
Tegnap is ordítozott a teraszról, akkor, amikor nálunk senki nem volt kint az udvaron. Most pl. olyanokat, hogy nagyapámék veszik fel az ő nyugdíját. Az hogy ki kinek a kurvaannyapicsája, azt mindig végigragozza, nem részletezném. Nagymamám elég tisztán hallotta ezt bentről, úgyhogy ma reggel meg lett fenyegetve a kedves szomszéd, hogy ha még egyszer ilyeneket ordibál, agyonverjük.
Kérdés tehát: ha megint ordít, részegen, alaptalan hülyeségeket, de úgy, hogy zeng a környék és az egész utca hallja, mi van akkor, ha én lazán átdobom magam a kerítésen és kicsit hozzákocogtatom a fejét valami súlyoshoz és keményhez? Nem vagyok agresszív típus, de ezt már nagyon unom.
nos en a macsekokkal ugy vagyok, mint a parasztbacsi az elefanttal, szep szep de otthonra nem kell, szerencsere hozzank nem jarnak be macskak, roppant hamar felmertek hogy egeszsegukre artalmas ha jonnek enni a kutyak kajajat...
bekaink vannak, de imadom oket, ellenberger rogton az elso nap egy sziszego kigyoval neztem farkas szemet a bejarati ajtotol 2 meterre, orditottam is egy baromi nagyot, es nem tul humanus modon fuloppapi kivegezte egy vascsovel...nem vagyok egy szadista meg a pokokat is inkabb kiteszem az udvarra ha betevednek, de valahogy ezt a kigyot nem annyira sirattam meg
Egyik este kimentem a csillagokban gyonyorkodni. Nezek az egre, nem ugatnak a kutyak (ritka), mint a menyorszag... egyszercsak valami reccsen a hatam mogott, megpordulok, hogy vedekezzek, abban a pillanatban szisszenes ujra a hatam mogott... atfutott rajtam, hogy ha valami ilyen gyorsan mozog, hogy egy masodperc alatt megkerult, akkor nekem annyi... ket-harom pillanatig moccanni sem mertem, mire rajottem, hogy csak a locsolo kapcsolt be...
Ne is idegesits ezzel :-) Mar igy is csak lapattal merek a kertben jarkalni.
Egyik este latom, hogy egy luk van a foldben, olyan 7-8 centi atmeroju. Turas nincs, nem vakond. Mi a turo lehet akkor? Gondoltam, megnezem, milyen mely a lyuk... ovatosan belenyultam, hogy kitapogassam... erre vagy harom beka ugott ki, ra a karomra... majdnem belehanytam a lyukba...
De mar fogtam a kertben 10-12 centis meztelencsigat is, helyesebben a sotetben raleptem, estem egy akkorat, hogy megrepedt a beton, aztan felkapcsoltam a lampat es latom, hogy mi volt az: igaz, abbol csak egy tenyernyi massza maradt, de a haverjai ott nyomultak mellete... aznap se vacsoraztam... Ugy dontottem, mindenre utok, lovok es langot szorok, ami mozog a kertben (a gyereket meg az asszonyt kiveve)
Vagy csak nagyon is okosak. Nem szeretik védtelenül hagyni a hasukat ugyanis.
Nyest ügy.Ja ölég brutális.Megeszi a tojást,kölyökmacskát,de az egeret is.
Meg szereti szétenni az autó eletromos vezetékeit is.És nagyon mozgékony, ő tényleg lehet a tettes kaki ügyben.
Íme a szaktopic.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9101149&la=38479297
Nekem miért nincs ilyen toleráns szomszédom? Itt még fűrdőszoba áztatás után sem kérdezik meg,hogy mekkora kárt okoztak,csak vihognak mint az elmebetegek!A tegnapi éjszakám leírása:brutálisan nyikorgó ajtózsanér,_megjegyzem hangosan,hogy mekkora bunkó-válasz,éjfélig 5-10percenként nyikorgatja.Eddig hallgattam utána betettem a "dugaszkám"és szunya.Nemlehet velük emberien beszélgetni,mert fogalmuk sincs róla,hogy mi fán terem.Ha betakarom ajtóstól,én kerülök börtönbe.Sajna nagyon brutál vagyok,ha felhúznak,ezért én is inkább"beszélő tányér"vagyok.7ilyen roppant"igényes"családdal lakom egy légtérben.Nem vagyok kekeszkedő,csak azt várnám el tőlük is ahogyan én viselkedem-átlag normál emberként.
(monyócskának írtam mélt az itt megadott címére, de visszapattant. A Tasztalon más topicokba sem ír. Pedig nagyon érdekelne, hogy mi van vele. Szóval monyócska, ha itt vagy valahol, légy szíves, jelentkezz!!!)