Tudom,lezárult már a jelentkezés a ZD-re és meg is telt. De a napokban beszéltem Zsuzska kollegával és mondta hogy nyugodtan
jelentkezhettem volna én is. Abban a tévhitben voltam hogy olyan kezdők,nem régi forumozók mint én,még nem férnek bele ezért
nem is léptem. Ezért most bejelentkeznék egyes számú tartaléknak ha valaki önhibáján kívűl nem tudna menni augisztusban.
Mr Stratos +1 fő. / Annak idején a Központi Bizottságnak is voltak póttagjai vagy nem ?.......))))))) /Ha sokat iszom,akkor sem vagyok agresszív)))))))
Még a közterületfelügyelet is besegített. A cső állandóan készenlétben,cefrére várva lóg a konyha falán...2 percen belűl el tudom kezdeni bárkinek a cefréjét lefőzni akár éjjel kettőkor tuti ginisssz rekord...))))
Nos első darab kb.25 centit indul a kukta fedéltől függőlegesen /később itt lehet a helye a pisztoriusznak meg a gyümitálnak.../ jön a könyök és
kis emelkedéssel kb 1 méteres szakasz páracső majd a második könyöktől lejtés a hűtőig..../helyhiány miatt ez már a szobában...de ezt már ismeritek))))
S mivel közben a cefre úgy ahogy elkészűlt /ma már tudom hogy szarul,de akkor írtóra örültem neki.../ a cefréshordót megfúrva alakítottam ki a hűtővíztartályt is...
120 liter vízben /amit teleraktam trisóval / csavarog a 4500 ft-ért vett 15-ös lágy vörösrézcsspirál ami kellemes 16-17 fokra hűti a friss páleszt, úgy hogy
a hűtő folyamatosan nem melegszik túl...az első víz azóta is benne van. Ilyen egyszerű...és kb 25-ezret költöttem tokkal-vonóval...Hajrá vágj bele Te is ...segítünk ! Jólét: Satu
Gondoltam ilyen oldal még nincs, ami a főzők, otthoni készítésésével foglalkozik.
Sokan hívtak telefonon, emileztek, hogy ezt hogy, azt hogy érdemes csinálni. Mondom mit titkolózzak :))
A Mester is megosztotta velünk anno (és ma is) a tapasztalatait. Ezekből tanultunk, tanulunk.
Gondoltam csinálok egy oldalt, ahol megosztom néhány éves "főzőgyártói" tapasztalatomat azokkal, akik most kezdik a pálinkafőzőkészítést. Itt a fórumon is jónéhány embernél működnek (évek óta) a "halfőzők".
Na ezért csináltam.
Ha valaki talál benne egy két jó ötletet, már volt értelme megcsinálni.
Tudom a hajatok égnekáll (akinek van) és olvassak vissza, de ma muszály dolgoznom, este pedig kapok pár 10kg epret (faeper).
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi savat kell hozzátenni /kg? Citromsav vagy kénsav jöhet szóba. Tapasztalati úton kérdezném, mert ugyan a PH értékkel tisztában vagyok, de semmiféle mérő nincs a környéken.
Valamint , hogy a friss turmixolt gyümölccselegyszerre kerüljön a hordóba vagy mely későbbi időpontban?