Keresés

Részletes keresés

lyuko Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70131

Még jó dolog is kisülhet belőle.

Fizetek én szívesen jövedéki adót de akkor forgalomba is hozhassam!

Nagyon sok EU-s országban így van. és nem kell vagyonokat jövedéki letétként az államnak adni használatra.

Csak éppen Magyarországon élünk és a józan paraszti ész hiányzik a törvényhozókból, helyettük a szesziparosok gondolkodnak. :)

Előzmény: Mr.Stratos (70122)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70130

Ha sokat iszom,akkor sem vagyok agresszív)))))))

 

Ez az alap.

Nem lenne gond, de alacsony a vízszint a balcsiba. :-)

Előzmény: Mr.Stratos (70127)
hal65 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70129

Ilyen fizimiskával ott helyed:)

Előzmény: Mr.Stratos (70127)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70128

augusztus

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70127

Tudom,lezárult már a jelentkezés a ZD-re és meg is telt. De a napokban beszéltem Zsuzska kollegával és mondta hogy nyugodtan

jelentkezhettem volna én is. Abban a tévhitben voltam hogy olyan kezdők,nem régi forumozók mint én,még nem férnek bele ezért

nem is léptem. Ezért most bejelentkeznék egyes számú tartaléknak ha valaki önhibáján kívűl nem tudna menni augisztusban.

Mr Stratos +1 fő.   / Annak idején a Központi Bizottságnak is voltak póttagjai vagy nem ?.......))))))) /Ha sokat iszom,akkor sem vagyok agresszív)))))))

nemkezdő00 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70126

Szerintem az összes cefrét beleöntötted a rekeszbe. Csak a leülepedett magokat kellett volna.

Előzmény: piposta2 (70095)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70125

Kedveseim,ne aggódjatok : finomabb lesz megint egyből ha keverünk bele egy pár százalék illegalitást !!!!)))))) Így olyan uncsi volt..

TINTUS Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70124

Kedves fórumtársak, ajánlom figyelmetekbe az index cikkét:

 

"Vége a pálinkás szabadságharcnak"

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/21/ujra_lecsapott_az_eu_tojoketrec-ugyben/

 

A tyúkok ne zavarjanak meg, nem az a lényeg.

 

Úgy látszik Őrizni kell továbbra is az inkognitókat.

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70123

Még a közterületfelügyelet is besegített. A cső állandóan készenlétben,cefrére várva lóg a konyha falán...2 percen belűl el tudom kezdeni bárkinek a cefréjét lefőzni akár éjjel kettőkor tuti ginisssz rekord...))))

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70122

firekiller Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70121
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70120

Nos első darab kb.25 centit indul a kukta fedéltől függőlegesen /később itt lehet a helye a pisztoriusznak meg a gyümitálnak.../ jön a könyök és

kis emelkedéssel kb 1 méteres szakasz páracső majd a második könyöktől lejtés a hűtőig..../helyhiány miatt ez már a szobában...de ezt már ismeritek))))

S mivel közben a cefre úgy ahogy elkészűlt /ma már tudom hogy szarul,de akkor írtóra örültem neki.../ a cefréshordót megfúrva alakítottam ki a hűtővíztartályt is...

120 liter vízben /amit teleraktam trisóval / csavarog a 4500 ft-ért vett 15-ös lágy vörösrézcsspirál ami kellemes 16-17 fokra hűti a friss páleszt, úgy hogy

a hűtő folyamatosan nem melegszik túl...az első víz azóta is benne van. Ilyen egyszerű...és kb 25-ezret költöttem tokkal-vonóval...Hajrá vágj bele Te is ...segítünk ! Jólét: Satu

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70119

Szasztok Skacok !

Jani koma,elmondom részletesen hogy én hogy csináltam kezdőkészletet olcsón magamnak és már lejött belőle a fél év alatt

kb. 35-40 liter,egyre ihatóbb pálesz.: A szomszédban megláttam egy nagy kék hordót...átmentem érte este és beletettem az

előző napokban a pasaréti társasházunk kertjében lévő öreg körtefáról levert-lehullott de szép,egészséges gyümit,aprítva...

Közben kimentem a kőbányai piacra és a 17 -lityis/ török ! / kuktát 16 ról lealkudtam 11-re és hazarohantam vele.

Vettem 1500 ft-ért rozsdamentes tömszelencét 29 mm-est ,és felnagyítva a kuktafedőn található egyik lyukat 32-esre ,jól

meghúzva feltettem rá a cuccot. Volt régről 30.-as és 32 -es vörösrézcsövem ,azt belenyomtam és vettem 450-ért könyököket és

ezüst pálcával keményforasztottam 2X 90 fokost.

Előzmény: jani&999 (70097)
Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70118

Köszönöm a kiigazítást. A félreértés okát meg sem próbálom elmagyarázni neked.

Előzmény: snapszmester (70117)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70117

Írtam én magasságot? Olvasod Te amit írsz?

Előzmény: Lepár-LÓ (70115)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70116

Ezt kerti locsoló pisztollyal megspricceled és rázogatod már jó is lesz. Ha még se, nem volt alaposan elturmixolva. Állítom hogy működik. 

A pozitív hozzáállás az lenne.: Hogy sikerűlt annak a vén f... nak, mit ronthattam el.

Előzmény: piposta2 (70095)
Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70115

Köszönöm válaszod.

 

Valamelyik előző hozzászólásodban a 22 cm magasságot ajánlottad. Az most miért lett 15?

Bocs az értetlenkedésért.

Előzmény: snapszmester (70114)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70114

H: 150

Sz: 50

Ez az optimális!

Előzmény: Lepár-LÓ (70112)
hal65 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70113

Köszi:)

 

Nem titkoltam, csak nem rég készült.

Gondoltam ilyen oldal még nincs, ami a főzők, otthoni  készítésésével foglalkozik.

Sokan hívtak telefonon, emileztek, hogy ezt hogy, azt hogy érdemes csinálni. Mondom mit titkolózzak :))

A Mester is megosztotta velünk anno (és ma is) a tapasztalatait. Ezekből tanultunk, tanulunk.

Gondoltam csinálok egy oldalt, ahol megosztom néhány éves "főzőgyártói" tapasztalatomat azokkal, akik most kezdik a pálinkafőzőkészítést.
Itt a fórumon is jónéhány embernél működnek (évek óta) a "halfőzők".

Na ezért csináltam.

Ha valaki talál benne egy két jó ötletet, már volt értelme megcsinálni.

Előzmény: Törölt nick (70107)
Lepár-LÓ Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70112

Tisztelt snapszmester!

 

Ezt sikerült megalkotnom a tervek szintjén. Vess már rá egy pillantást, hogy érdemes-e megcsinálnom, vagy esetleg kell-e változtatni rajta valamit.

Előzmény: snapszmester (70080)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70111

Nincs véletlen szuterinotok?

Ott kicsit szelőztetsz és máris 20 fok körül leszel.

Előzmény: TJ_Zs (70110)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70110

Lenne még egy. Ebben a melegben hogy lehet normálisan erjeszteni? Árnyékban is van 30 napközben :(

Előzmény: TJ_Zs (70109)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70109

Sziasztok!

 

Tudom a hajatok égnekáll (akinek van) és olvassak vissza, de ma muszály dolgoznom, este pedig kapok pár 10kg epret (faeper).

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi savat kell hozzátenni /kg? Citromsav vagy kénsav jöhet szóba. Tapasztalati úton kérdezném, mert ugyan a PH értékkel tisztában vagyok, de semmiféle mérő nincs a környéken.

Valamint , hogy a friss turmixolt gyümölccselegyszerre kerüljön a hordóba vagy mely későbbi időpontban?

Köszi.

vf1 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70108

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 

  Nem reklám!

 

 

Előzmény: vf1 (70020)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70107

grt

Jó kis oldal.

Ezt eddig miért tikoltad?

Előzmény: hal65 (70103)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70106

 megält az erjedese az eggyik hordoban a gabonacefremnek kezd savanykäs szaga lenni.

tettem bele ujra elesztötäpanyagot es ujra elesztöztem.

van rä eselly hogy ujra kezdjen erjedni? vagy mehet a MOSLEKBA?

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70000)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70105

kiserd figyelemmel a forumot, en is itt kezdtem!

Előzmény: jani&999 (70097)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70104

üdvözlök mindenkit!

 

elballagok a könyvesboltba es az antikväriumba.

 

Előzmény: Baracilin (70088)
hal65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70103

Nézz szét a lapomon.

http://www.halfozok.com/

Hátha találsz használható infót.

Előzmény: jani&999 (70097)
stapika Creative Commons License 2012.06.20 0 0 70102
Előzmény: Baracilin (70092)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!