Keresés

Részletes keresés

Snickers88 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6502
Most jöttem haza Debrecenből, már vasárnap óta nem láttam a kis mókimat és most amikor kiengedtem úgy viselkedett, mintha hiányoztam volna neki! És ami a legjobb, h most hagyta magát simogatni! Olyan jó érzés, h egyre közelebb kerülünk egymáshoz! :)))
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6501
Hm, furcsa mostanság Alma. Du párom adott neki be kaját, és őt is megtámadta. Később meg én adtam neki, és megint odajött és finoman eszegetett a kezemből, agyontömte a pofiját, és nem bántott... Csak tudnám mi baja volt délelőtt.
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6500
Szia

Nos voltunk ma az arénában is és az árkádban is. Arénában is volt 2 db 20 cm-es felakasztható kerék, és az árkádban is volt egy darab.
Előzmény: Lali79 (6491)
TimIsti Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6499
Hoppá bocsi, 6462!
Előzmény: TimIsti (6498)
TimIsti Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6498

Oké kitartok! A harapással kapcsolatban a 2.oldalon írtam 6442 az azt hiszem. Az elöbb kelt fel hallom ahogy mozog. és végülis mikor támados volt akkor is kiengedtétek?

 

istimi@freemail.hu Ez az msn címem ha van kedved beszélgetni!

Előzmény: Nati82 (6497)
Nati82 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6497
Nálunk pont fordítva van, az elején harapott Gusztin, most már max csak játékból. Mondjuk az előbb egy picit az egyik erősebbre sikeredett, de látom rajta h csak véletlenül, aztán engesztelésnek fel is mászott a hátamra és vállamra:))) egyre szelídebb, az ölembe is bemászott ma végre, de még nagyon félénk azért! Mondjuk ő nem is nagyon gyűjtöget, ha egy tenyérnyi hamit kap míg Sophie egyből az összeset betömi a kis pofijába, addig Gusztin egyet elvesz és komótosan elkezdi enni...
Hú, az előbb fura hangot hallottam, mintha madarat hallanék...Sophie-ból jött..Lehetséges hogy ez a füttyögetés, amivel párt keres?!
A harciasságról csak annyit, hogy a régi Mókimnál volt ilyen, hogy egyik napról a másikra támadó lett, tíz körömmel ugrott a kezemnek és véresre harapta, és hiába ráztam le ugrott a kezemnek. Akkor pár hónapig kesztyűben mertem csak benyúlni hozzá, és az egész család rettegett a kiengedéseknél, hogy kinek a lábujjait támadja el. De aztán elmúlt és újra szelíd és barátságos lett. Úgyhogy kitartás!
Előzmény: TimIsti (6495)
TimIsti Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6496
Most néztem be hozzá és már megint alszik, úgy hogy azt hiszem nálunk valami, zavarodotság van. De nálunk nem raktározik, legalábbis akkor nem lenne gondolom én teli a kókusztálkája? Előzőlegis mikor kiakartam engedni és békén hagytam inkább akkor is lefeküdt aludni. Vagy csak a területét akarja védeni?!
TimIsti Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6495

Szia!

Már kétszer is ki akartam a mai napon engedni, de a rácsnál volt a kezem és elkezdett makogni és ráakart támadni a kezemre, eddig ilyet csak néha-néha csinált és akkor nem makogott és hamar abba is hagyta és megis nyugodott, de most ahogy a rácsnál megmozdítottam az ujjam már makogott is és támadot volna. Nem értem én ezt!

 

Mogyigazdi: látom ti is így vagytok.

 

Vajon tényleg az ősztől van ez? Bővebben nem tudna valaki mondani erről valamit?!

Előzmény: Nati82 (6492)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6494
Elég furcsa dolog történt ma.... Valamelyikőtök írta nem rég, hogy a mókusa megvadult. Nos Alma ma rámtámadt. Jól összemarta a kezem. Pedig csak diót nyújtottam be neki a kerecbe és azt el szokta venni kézből, sőt beletelepszik a kezünkbe és onnan eszi.(Ennél többet nem tudtunk elérni nála még). Úgy kellett lerázni a kezemből. odajött, evett egy pindurit a dióból, majd elszaladt.(ezt szokta csinálni). aztán vissza és rátámadt a kezemre. fel se ocsúdtam mire elszalad és visszajött és újra rámtámadt, majd megint el, harmadjára úgy kellett lerázni a kezemről és gyorsan behajítottam hozzá a diót. Ez nem játék volt, ez véres támadás volt... Úgy vettem észre közben ki akart szökni, lehet az volt a baja hogy nem engedtem.

Még mindig nincs senkinek semmi ötlete hogy mitől vadulhatnak meg a mókik?:( tök normálisan viselkedik amúgy, semmi változás nem történt mostanság körülöttük, h lenne ilyenre oka Almának...
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6493
Akkor sok sikert. Ma asszem mi is megyünk oda, almot kell venni. Mostanság nem kaptuk azt amit szerettünk venni. Remélem végre lesz. Majd azért megnézem van-e az a mókuskerék ott.
Előzmény: Lali79 (6491)
Nati82 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6492

Szia Tesó!!!!

De jó tudni, hogy Te is jól vagy! Én Gusztin vagyok, egész jó kis helyem van, bár majd még kapok faágakat, de tegnap csinált a gazdim hintaágyat, azóta abban pihenek, nagyon kényelmes. Most is éppen a lakásban rohangálok, már felszaladok a gazdi kezére, és mindent felfedezek! Van egy nagy plüss béka is, vele szoktam harcolni, de persze én nyerek :) Az elején nagyon hiányoztál a többi testvérkémmel együtt, de most már jól érzem magam itt, nagyon szeretnek és sokat játszunk. Vannak hosszú szálú szőnyegek, azokat lehet tépkedni,meg eldugni a magokat...Vagy máskor nekifutok és csúszom nagyokat a parkettán, olyan mintha vizisíelnék :) Van egy kislány móki is itt, de vele még nem igazán jövök ki, talán majd ha megnőttem. Azért néha összedugjuk az orrunkat:)

Írjál Te is mi van Veled!
Sok puszi: Testvérkéd Gusztin és gazdijai Nati és Robi
Előzmény: TimIsti (6489)
Lali79 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6491
Pesten lakunk, hétvégén elugrom, az Aréna Plázába mókuskerék vadászatra. :)))
Előzmény: MogyiGazdik (6482)
Lali79 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 6490
köszönöm az információkat. Remélem hamarosan kapok ekkora méretet.
Előzmény: MogyiGazdik (6482)
TimIsti Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6489

Szia Tesó! Ha szabad így fogalmaznom? Én Misszi vagyok (legalábbis mindig így hívnak) és az olvasottakból Te az Én testvérkém vagy! És szeretnék Én is és a gazdimék is tudni hogy mi újság van veled? Remélem Te is olyan jó gazdikhoz kerültél, mint Én? Mesél nekünk!

 

Szerető Testvéred Misszi és Gazdijai Timi és Isti!

Szieszta!
Előzmény: Nati82 (6483)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6488
Hát nekünk a magassága pont a fele, a többi kb megegyezik.
Előzmény: roli310 (6486)
monyca1987 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6487
Tegnap először kivettük Kókuszt:) Nagyon meg volt illetődve, aztán simogattuk sokáig és megnyugodott..túl sokat még nem járkált, nem ment túl messzire..még csak 5 napja van nálunk..de ennek is örülünk, mert a kezemből elfogadott egy tücsköt is:)
roli310 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6486

Szia!

Fiatal korban igen, meg felnőtt korban is jobban megvan két lányegyütt mint egy fiú-egy lány. Én tartottam 55x65x150-es ketrecben 2 idősebb lányt két oduval, így jól megvoltak! De kis ketrecben szerintem ne nagyon próbáld.

Előzmény: MogyiGazdik (6485)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6485
szerintetek lehetne 2 leányzót együtt tartani?
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6484

Sziasztok!

 

Gyors helyzetjelentés:

 

Már csak 3 kismókusunk van ami eladó, egy érdeklődés alatt (a kislány) de ha nem jönnek érte akkor ő is eladó (1 barna és egy fehér kisfiú és egy fehér kislány - 17e Ft/mókus)

 

Most ott tartunk, hogy az egyébként nagyon félénk kislány egyre jobban szelidül, már kézből eszik, érdeklődik, az orrával bökdösi a kezünket stb. úgyhogy az új gazdinak már nagyon könnyű dolga lesz vele - a két kisfiú pedig eleve nagyon kezes, érdeklődő, barátságos.

 

Gyönyörű mókusok egyébként, TimIsti és (ha jól látom) Nati82 adhatnak esetleg a külsejükre vonatkozóan referenciát (Natiék szerint hatalmas mókusaink vannak).

 

Egyébként nálunk TimIsti vitte el a legszebb mókust az alomból (az a kislány gyönyörű!!! ha lett volna helyünk megtartottuk volna) és Natiék a legfélősebb kisfiút (ez nem volt zsákbamacska, azt hiszem a külső volt a döntő szempont) - viszont elnézve a nagyon félős kislány fejlődését biztos, hogy nem lesz a kisfiúval se gond.

 

Nálunk egyébként a 3 fiú együtt lakott, összebújva aludtak (a maradék 2 most is állandóan egymás mellett csücsül, együtt alszanak stb.) így lehet, hogy most egyedül érzi magát.

 

Mi egyébként ugye együtt tartjuk a szülőket, soha semmi gubanc nem volt, imádják egymást, összebújva alszanak, szerintem nem is éreznék jól magukat egyedül. Mi mondjuk nagyon pici korukban tettük össze őket, egy egy éves lányt már nem mernék összetenni egy picivel mert ott már biztos, hogy a hormonok erősen motiválnának a verekedésre. (Nálunk akkor se volt eddig gond amikor ugye az anya mellé a babák elválasztása után tettük vissza a fiút - igaz, Móki ritka barátságos egy mókus, a légynek se tudna ártani)

 

Bevallom azért örülnék ha valaki elvinné végre a "kicsiket" mert elég szűkösen vagyunk így nap közben a nem túl nagy nappaliban (mi, a 2 gyerek és az 5 mókus...) és októberben ha minden jól megy egy nyuszi is beköltözik :)

Nati82 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6483
Sziasztok!

Én ma kezdtem meg igazán a 3 hónapos Gusztin megszelidítését:) Annyiból egyszerűbb, hogy már kézből volt etetve, de bár pár nap után tőlünk is elvette kézből a hamit, sokszor a kezünk tetszett neki jobban, és volt hogy igen nagyot harapott. Kezdtem megijedni, hogy hogy lesz ebből haverkodás, de aztán ma kiengedtem, és miután kirohangászta magát kicsit elkezdtem magamhoz hívni. Ez jó játék lett: mindig odajött a kezemhez, de mikor elkezdett harapdálni én megijedtem, ettől ő is, és hatalmas rohammal a szoba máik felébe iszkolt. Majd megint jött vissza. ez ment vagy egy órán át, tiszta vicces volt, ahogy elspurizik, de kíváncsian jön vissza, hogy játszam vele. Aztán kétszer végre felfutott a kezemre, most meg, kb 2-3 óra elteltével rájöttem, hogy már nem erőset harap, csak játszik, úgyhogy az előbb már a közelben is maradt, rágcsálta finoman a kezem,majd rámászott a kezemre, vagy felfutott rajtam, majd megint jött...Tudom még idő, míg megszokja, meg a simit még nem élvezi, de olyan jó látni a haladást!!!! ő tudom, hogy félénkebb az átlagnál, de akkor is ő tetszett a legjobban, annyira gyönyörű a hatalmas popsijával együtt:) Gusztin
Csak azt nem tudom, hogy fogom visszatenni a ketrecébe, mivel nem értem hogyan, de nem szomjazott még meg annyira, hogy visszamenjen...Na mindegy, egyszer csak vissza megy:)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6482
Szia

20 cm átmérőjű kell egy kismókusnak. Azért, hogy kényelmesen tudja használni ill. hogy ne verje bele a nóziját ha használja. Nálunk Mogyinak az állatkereskedésben egy kisebb kereke volt és mondta az eladó hogy mindig beleverte a nóziját. Mi ráadásul olyan kereket vettünk Mogyinak és Almának ami a ketrecre felakasztható. Hál istennek hogy ilyet vettünk, mert Mogyi annyira bepörgeti a kereket és forog benne utána, hogy a talpára állítható kerekek mind felborulnának és szegény össze-vissza ütné magát.
Viszont azt tudnod kell hogy sajnos nem minden mókus használja a kereket. Sajnálom, mert nem tudják miről maradnak le, látva azt hogy Mogyi mennyire élvezi. Alma eddig csak egyszer kétszer ment benne egy-két laza kört.
De én azt vettem észre, pl ha kereskedésbe láttam mókust kerekezni, hogy eléggé gyors tempóban csinálják, ezért kell a felakasztható kerék, ami biztosan nem borul fel.
Ja és még valami, szerintem olyan kereket érdemes venni ami tiszta fém, nem műanyag borítású. Márcsak azért is mert mindent imádnak a mókik megkóstolni. És nézd meg azt is hogy ne legyen egy pindurit se ferde a kerék a tengelyen. Mogyinak az első kereke ilyen volt véletlenül és gyorsan lecseréltük, mert nagyon balesetveszélyes volt, és nem tudta rendesen használni.
Sok sikert a kerékvadászathoz, és kívánom hogy élvezzék a mókik majd a használatát.

Ui. nem tudom Pesti vagy-e, de az Aréna Plázában ált van ilyen kerék.
Előzmény: Lali79 (6477)
Snickers88 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6481
Majd megpróbálom én is, h amikor már álmos, akkor simogatom meg, bár én attól tartok, h Snickers még akkor is csak azt lesné, h kinyílt a ketrec ajtó és ki lehet szökni. Nagyon kis rakoncátlan móki, mindig kint akar lenni. :) Sosem elég neki az a napi 2-3 óra futkorászás...
Most annyira hiányzik, mert ő otthon van, én pedig Debrecenbe vagyok az egyetem miatt és már alig várom, h holnap haza menjek hozzá! Most a tesóm foglalkozik vele, remélem emiatt nem fog elszokni tőlem!
Előzmény: *Babi* (6480)
*Babi* Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6480

Igazából nem a mi érdemünk. Spuri már kézhez volt szoktatva amikor megvettük. Hogy miként érte el a tenyésztő ezt a szelídséget nem tudom. Simit meg mindig akkor próbáltam amikor alukálni készült (de még nem aludt) csak már olyan lusta volt, hogy nem volt kedve arrébb menni. Aztán meg amikor megunta ( eleinte csak a buksihoz tudtam hozzáérni) jött a legkedvesebb csemegéből néhány db. Ami megtette a hatását mert legutóbb úgy jártam, hogy nagyon későn értem haza, Spuri már a rongyocskája alatt aludt. Nem akartam felkelteni, gondoltam majd másnap gyakorolunk "simit". Beszélgettünk és egyszer csak azt látom hogy előbújik egy nózi, majd egy álmos szempár, majd egy lusta kismóki és engem néz. :)

Gondoltam teszek egypróbát. Kinyitottam a ketrecet Spuri meg lefeküdt abba a sarokba ahol simizni szoktam, incselkedett, vadászta az ujjam, majd megsimiztem kicsit, megkapta a megérdemelt csemegét, de mivel nem bújt vissza a takaró alá úgy döntöttem tovább simizem. Ezt után jött amit írtam, 10-15 percig simiztem mire elaludt.

Előzmény: Snickers88 (6478)
roby25 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6479
Szia!Nekünk 25 cm átmérőjű kerekünk van.Bármelyik állatkereskedésbe lehet kapni.Legalábbis nálunk.
Előzmény: Lali79 (6477)
Snickers88 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 6478
Most nagyon irigyellek, mert én sztem soha nem fogom tudni ezt megcsinálni az én mókimmal. Pedig úgy szeretném simogatni, de nem igazán hagyja... :(
Előzmény: *Babi* (6476)
Lali79 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 6477
Sziasztok,

Mókusaimnak szeretnék beszerezni mókuskereket, de nem tudom milyen méretet válasszak, van valamilyen ötletetek? 15-16 centisnél nagyobb átmérőjűt nem nagyon láttam még kereskedésekben, se a webshopokban, és attól tartok ezek kis méretűek számukra.


A mókusaim, nem régen költöztek nagyobb ketrecbe, már 5 hónaposak, nagyon szelídek.
Mókusaimról pár videó :)

Hamarosan lesznek újabb videók is :)
*Babi* Creative Commons License 2009.09.09 0 0 6476

Crested 1 köszönöm, hogy segítettél választani mókuskát és köszönöm, hogy Spurit választottad! Imádjuk!

 

Képzeljétek mit csináltam ma!
Simogattam legalább 10-15 percig mókusbuksit, mókuspocit, mókusfülecskét, mókushátat, mókuslábikót ééés mókusfarkincát ..:)
Spuri meg közben finoman rágcsálta szagolgatta nyalogatta az ujjaim, hanyattfeküdt és megfogta. Majd észrevettem hogy már nem nagyon forgolódik egy ideje és az ujjam se fogdossa, hááát elaludt. Betakargattam és leoltottam a villanyt, azóta is alszik.

Előzmény: crested 1 (6468)
*Babi* Creative Commons License 2009.09.09 0 0 6475
6 szemet adtam neki. Megette a magocskát belőle de a bogyó húsát eldopta. Megvárom hogy bírja a pocija, és ha nincs semmi gond megint kap pár darabot.
Előzmény: roli310 (6474)
roli310 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 6474

Szia!

Adhatsz, de ne nagyon sokat mert hasmenést okozhat.

Én úgy kb 5-10szemet szoktam adni mókusonként. Nagyon szeretik.

 

Előzmény: *Babi* (6473)
*Babi* Creative Commons License 2009.09.09 0 0 6473
Lehet már kérdeztem, de most lett aktuális. Adhatok Spurinak bodzát? Kaptam termelőtől bodzabogyót, úgy ahogy leszedte még a szárán van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!